Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 20:44   #3781
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Zielona ślicznie wyglądasz szczypioreczku zresztą tu wszystkie super laseczki a brzuszki urocze
dzisiaj dostałam zaproszonko na ślub sis ... świadkować będę tylko czy ja w coś się wbiję masakrejszyn ....
za wszystkie udane wizyty ...

mam dzisiaj zły dzień
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 20:58   #3782
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Przepraszam nie nadrobie nadrobilam po lebkach, ake jestem od 3 dni sama w domku z Zuzia i do tego przed wyjazde do irlandii i wogole brak czasu na cokolwiek. Jutro wylatujemy jesli bedzie tam wifi uda mi sie do was napisac czasami. Widzialam brzuszki cudnie a te niektore taaakie duze super ja w srode dolacza,m do 5-miesiecznych ciaz

buziaki moje mamusie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 21:21   #3783
tamlin111
Zakorzenienie

Paula przed chwilą przyszłą do pokoju i mówi: "Stachu światło w łazience zostawiłeś zapalone" i ten karcący wzrok Córeczka mamusi, mała terrorystka

Asiulka a po co Ty do tej Irlandii? Na długo nam uciekasz?
Stary 2012-03-27, 21:26   #3784
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Paula przed chwilą przyszłą do pokoju i mówi: "Stachu światło w łazience zostawiłeś zapalone" i ten karcący wzrok Córeczka mamusi, mała terrorystka

Asiulka a po co Ty do tej Irlandii? Na długo nam uciekasz?
w odwiedzinki do rodziny.. brat i sie ta wyprowadzil z synkiem 3 letnim.. i tak raz na rok jezdzimy
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 06:02   #3785
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
a wiesz,mnie też ostatnio bolą zęby,choć je przecież wyleczyłam.A wczoraj to myślałam,że jednego wyrwę na żywca,a on podobno martwy i nie powinien boleć

Wczoraj przed 1.00 zachciało mi się jeść,a co se będę żałować
głodna nie zasne.
mnie tez od poniedziałku bolą zęby, ale myślę, że wszystko jest w porządku, bo leczyłam w styczniu, więc mam nadzieję, że pójdę do doktorka tylko po pieczątkę.
mnie się właśnie zachciało jeść, więc wstałam i wszamałam dwie kanapki o 5

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
emillia, wiem że Cię nie pocieszę, ale zaczęłam 15 tydzień i męczę się tak samo jak Ty. To już 7 tydzień kiedy nie rozstaję się z miską... co prawda zdarza się lepszy dzień ale po nim przychodzą takie kiedy leżę i rzygam nie kilka a KILKANAŚCIE razy w dzień, w nocy bez różnicy... już nie pocieszam się, że lada dzień przejdzie bo tak naprawdę nikt tego nie wie. Każda ciąża jest inna i może akurat mnie kopnie ten zaszczyt i wymiotować będę do samego porodu. Ale nic na to nie poradzę, trzeba to jakoś przetrwać choć z dnia na dzień czuję, że jestem coraz słabsza, kręci mi się w głowie i na nic nie mam siły.
Emilka możesz mieć nadzieję, bo mnie wymioty przeszły wraz z początkiem 13 tyg.

Aga_ton właśnie miałam pytać jak się czujesz... pocieszę Cię, że z wymiotami mam może spokój, ale dopadł mnie ślinotok i tak chodzę w dzień po mieście z chusteczką w ustach, którą zmieniam co 10 min. Niektórzy mają spojrzenie typu:"ooo bidulka pewnie wyszła od dentysty", a niektórzy w twarz mi się śmieją, ale co tam. skóre wokół ust mam już tak czerwona, że masakra, a non stop smaruję kremem.
zbankrutuje na te chusteczkino ale z ręcznikiem w ustach nie będę chodzić, bo wtedy wyglądam jak pan pikuś

Miłego dnia wszystkim Wam życzę! a ja wracam do łożka
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 07:58   #3786
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Hej witam się i ja. Dziś też mnie będzie bardzo malutko, bo jadę sobie do mamy trochę posiedzieć. W sumie podobno ostatni dzień bez deszczu więc trochę skorzystam.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Zielona ślicznie wyglądasz szczypioreczku zresztą tu wszystkie super laseczki a brzuszki urocze
dzisiaj dostałam zaproszonko na ślub sis ... świadkować będę tylko czy ja w coś się wbiję masakrejszyn ....
za wszystkie udane wizyty ...

mam dzisiaj zły dzień
Czasem zdarzają się takie dni ale pewnie dziś będzie już tylko lepiej.
Ja korzystając z okazji, że byłam we Wrocławiu mierzyłam tą miętową sukienkę z River Island, myślałam że może ją sobie kupie, bo ładna. Mąż skwitował, że wyglądam jak w piżamie. Strasznie szeroka. Zrobiłam tylko kilkadziesiąt zdjęć, dziś kupie materiał w jakimś żywszym kolorze, wprowadze kilka modyfikacji i krawcowa-babcia uszyje Więc będzie na wesele jak znalazł I koszt jej wyniesie około 70zł a nie 250

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Tylko że jestem strasznie blada. A smarujecie się samoopalaczami?
Stary 2012-03-28, 08:08   #3787
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ja korzystając z okazji, że byłam we Wrocławiu mierzyłam tą miętową sukienkę z River Island, myślałam że może ją sobie kupie, bo ładna. Mąż skwitował, że wyglądam jak w piżamie. Strasznie szeroka. Zrobiłam tylko kilkadziesiąt zdjęć, dziś kupie materiał w jakimś żywszym kolorze, wprowadze kilka modyfikacji i krawcowa-babcia uszyje Więc będzie na wesele jak znalazł I koszt jej wyniesie około 70zł a nie 250
Tylko że jestem strasznie blada. A smarujecie się samoopalaczami?
Mogłabyś pokazać jakieś zdjęcie w niej? Jestem bardzo ciekawa jak leży.
Stary 2012-03-28, 08:28   #3788
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mogłabyś pokazać jakieś zdjęcie w niej? Jestem bardzo ciekawa jak leży.
Zdjęcia są trochę słabej jakości, bo w przymierzalni ciemno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg RI.jpg (63,4 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg RI tył.jpg (80,1 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-03-28, 08:32   #3789
Enigmama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

mam dzisiaj zły dzień
...to tak jak ja, najchętniej zaszyłabym się pod kołdrą w piżamie i w samotności przesiedziała cały dzień
W piątek mam wiztę po 4,5 tygodnia jestem nerwowa, nakrzyczałam niepotrzebnie rano na starszą córcie, mogłam sobie odpuścić. Po za tym mam dziś kolokwium z beznadziejnego materiału które do niczego mi się nie przyda, w dodatku nie chodziłam na zajęcia bo źle się czułam i nic z tego nie wiem. Po za tym mój mąż znowu jest chory i całą noc kaszlał, nie wyspalam się i mam stresa że znowu mnie zarazi. To jest jeden z tych dni, które chce żeby juz minęły.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
śliczna ale uszyj sobie dłuższą moze bo przy wiekszym brzuszku jeszzcze sie z przodu podniesie kolorek boski ale mi pewnie by nie pasował ... za blada jestem

Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm
Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm
Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm
Moje skarby!
Kruszynka
Enigmama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 08:37   #3790
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
...to tak jak ja, najchętniej zaszyłabym się pod kołdrą w piżamie i w samotności przesiedziała cały dzień
W piątek mam wiztę po 4,5 tygodnia jestem nerwowa, nakrzyczałam niepotrzebnie rano na starszą córcie, mogłam sobie odpuścić. Po za tym mam dziś kolokwium z beznadziejnego materiału które do niczego mi się nie przyda, w dodatku nie chodziłam na zajęcia bo źle się czułam i nic z tego nie wiem. Po za tym mój mąż znowu jest chory i całą noc kaszlał, nie wyspalam się i mam stresa że znowu mnie zarazi. To jest jeden z tych dni, które chce żeby juz minęły.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

śliczna ale uszyj sobie dłuższą moze bo przy wiekszym brzuszku jeszzcze sie z przodu podniesie kolorek boski ale mi pewnie by nie pasował ... za blada jestem
Też nie lubie takich dni, a niestety często się zdarzają

Sukienka dla mnie też za blada, w tym różowym kolorze nie było. Uszyje ja trochę dłuższą i mniej marszczeń z tyłu, bo strasznie szeroka, jak spadochron

Spadam laseczki myć włoski i idę...nie chce mi się w tym bloku siedzieć, tylko słoneczko gdzieś uciekło
Stary 2012-03-28, 08:56   #3791
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Śliczna ta sukienka.
Stary 2012-03-28, 08:58   #3792
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry dziewczynki
ja teraz nie bywam często,bo jakiegoś lenia mam ogromnego.
No nic mi się nie chce. Dzisiaj piękna u Nas pogoda,to pojedziemy pewnie do mamci mojej posiedzieć sobie na wieś.
Przyszła mi wczoraj sukieneczka,którą zamówiłam sobie ciążową na allegro. I pisało na aukcji,że rozmiar taki ogromny to mówie do męża,że na koniec ciąży będzie dobra. Ja ją przymierzam,a ona dobrawcale nie taka wielka,ale jak się naciągnie to miejsca na brzuch dużo.
Ale teraz mam proble bo butów do niej nie mam.
Muszę mieszkanko ogarnąc troche,bo cos bałaganik jest.

Któras pisała,jak to jest mieć synka,więc ja pisze,że cudowniemój ma dwa latka i cudowny synuś mamusi jest,taki malutki,kochany do całowania i przytulania. I taki słodki,jak przyjdzie i mówi:mamo no mamo'' jak coś chce. I pytam się czasami czyj Ty jesteś a on mówi,że mamy.No to się rozpisałam.

Co do cen wizyt to mój całą ciąże kosztuje 100 zł. A później badanie tętna darmowe. Teraz ide na wizyte 6,to będzie 13 tydz i będę mieć te wszystkie pomiary,oby było dobrze.

Co do opieki nad dziećmi,to ja siedze w domu z małym od początku,nigdy nie planowałam opiekunki albo żłobka,bo chce byc przy nim dopóki nie pójdzie do przedszkola. Teraz ma dwa latka,dlatego zdecydowaliśmy się na drugie. Dlatego jeszcze kilka lat siedzenia przede mną. Ale powiem szczerze,że nie mam dość. Odchowam dwójeczke,pójdą do przedszkola,a ja do pracy. Chyba,że teraz będzie drugi synek to za kilka lat planujemy trzecie.

No a teraz ide się wziąść za robote.
A może zjem sobie jeszcze naleśniczkawczo raj robiłam z serkiem i dżemema mąż do tego zrobił pyszną pomidorówe
A i tort musze zamówić z myszką miki dla małego na dwa latka

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:12   #3793
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Któras pisała,jak to jest mieć synka,więc ja pisze,że cudowniemój ma dwa latka i cudowny synuś mamusi jest,taki malutki,kochany do całowania i przytulania. I taki słodki,jak przyjdzie i mówi:mamo no mamo'' jak coś chce. I pytam się czasami czyj Ty jesteś a on mówi,że mamy.No to się rozpisałam.
Słodkiee

Dziewczyny, ale nam brzuszki rosną. Ja się nie mogę ze swoim oswoić.
Postaram się też niedługo wstawić swój balonik.
Stary 2012-03-28, 09:18   #3794
katarzinka
Wtajemniczenie

cześć
wczoraj nie udało mi sie nadrobić ale dziś już lepiej

co do mojego L4 - albo ostatnio za bardzo się wymęczyłam albo mi się spojenie rozłazi - mam nadzieje, że odpocznę i bedzie ok, a to zwolnienie okaże się "chuchaniem na zimne", bo lekarz na razie uspokaja

tylko jak odpocząć z 2,5 latką w domu - ale juz jest zdrowa na moje oko, więc mam nadzieję, że lekarz ją od poniedziałku puści do dzieci
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:19   #3795
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaaj! czo jezd???

Cytat:
Napisane przez funnybaby Pokaż wiadomość

[/COLOR]

też bym już chciała wiedzieć jaka płeć fasolki, mam cichą nadzieje, że dziewuszka nie wiem jak wy ale ja teraz wszędzie dookoła widzę mamy z brzuszkami lub wózkami, chyba, że teraz ja bardziej uwagę zwracam

Nie moge się odśmiechu powstrzymać jak piszecie o włochatym cycu
Nooo aj też widze wysyp ciężarówek no gdzie się nie obejżę to ciażę widzę juz widziałąm w sumie jak zaczeliśmy sie starać o dziecko no zatrzęsienie ciężarnych, noworodków masakra jakas do sklepu wyjść nie mogłam bo saqme ciężarówy widziałam i plakaty z dzidkami i w telewizji w kazdym filmie same dzidki i baby z brzuchami myślałam ze mi na mózg się rzuciło a tu nie tylko ja to mam
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Cyce jak cyce, masz na wierzchu i same bez problemu je wyskubiemy, brzuch też, ale bobra ogolić w 9 miesiącu to jest wyczyn
Pamiętam jak właśnie już sam koniec ciąży i szłam do gina, taka zarośnięta byłam i stwierdziłam że choć trochę skrócę kudły bo golić się obawiałam ze względu na małą widoczność. Boże jak zerknęłam w lustro na swoje dzieło... Matko takiego bandziora z kępami kudłów nigdy nie widziałam
bosze no cyce jak cyce penseta i jakos to idzie. W 9 miesiącu powiadasz to problem?? Ja swojego bobra już od około 6 tygodni nie widzę no chyba ze w lustrze.. no nie wiedziałąm ze kobieta moze cierpieć na "lustrzyce" masakra golić się muszę z lusterkiem a dalej to na dotyk na nogach włochy rosną mi w zastraszającym tempie ! Po 3 dniach mam jak sarenka owłosione musze chyba uaktywnić moją woskownicę znowu bo inaczej na maszynkach zbankrutuję ja wiedziałam ze ciąża i dziecko dużo kosztuja ale nigdy nikt nie wspominał o dodatkowym wkładzie w postaci pianki i maszynek do golennia
Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
23

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

no nie weszlabym mam grube uda i łydki,ej no waze w koncu 68kg
O! następna grubba a ile masz wzrostu? bo ja mam 160 cm w kapeluszu i ważę aktualnie 76,5 kg a całkiem niedawno ważyłam właśnie 68 i mówiłam ze taaaaaka jestem gruba ale jak wazyłam 54 to tez się odchudzałam o dziwo nikt nie mówi ze jestem spasiona no... dziwne to ale jednak prawdziwne a niedługo będzie mnie lepiej przeskoczyć niż obejść znaczy będę szersza niż dłuższa
Cytat:
bardzo łądna ta sukienka ja tysz se cosik musze uszyć na te wesela ale ja juz mam mniej wiecej kiecore upaczoną ino materiał musze kupić czarny w białe grochy jejeje obowiązkowo będzie kukarda nananana

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:22   #3796
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33175262]hehe spoko bejbe aż tak to się nie przejełam[/QUOTE]
no to mi ulżyło
Cytat:
fajna szczególnie kolor
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Co do opieki nad dziećmi,to ja siedze w domu z małym od początku,nigdy nie planowałam opiekunki albo żłobka,bo chce byc przy nim dopóki nie pójdzie do przedszkola. Teraz ma dwa latka,dlatego zdecydowaliśmy się na drugie. Dlatego jeszcze kilka lat siedzenia przede mną. Ale powiem szczerze,że nie mam dość. Odchowam dwójeczke,pójdą do przedszkola,a ja do pracy. Chyba,że teraz będzie drugi synek to za kilka lat planujemy trzecie.
my mamy taki sam zamiar dlatego wzięliśmy się za robotę zaraz po ślubie
Stary 2012-03-28, 09:23   #3797
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no a co do tej opieki całej no to jednak tesciowa nie bedzie sie zajmowała bo raz ze daleko, dwa ona juz schorowana, 3 to nie ma doświadczenia z maluszkiem takim. No to z ONYM na opiekunkę sie chyba zdecydujemy chociaz ja bym tez bardzo chciała zostać z dzieckiem jak najdłużej... no ale niestety musze wrócić po macierzyńskim do pracy.... no chyba ze onemu si ę tak dobrze firma rozwinie ze będę sobbie mogłą pozwolić na posiedzenie dłuższe w domku no zobaczymy jak to będzie

bloguję
Stary 2012-03-28, 09:23   #3798
katarzinka
Wtajemniczenie

wreszcie wysłałam zdjęcie na majla
co prawda z przed trzech tygodni, ale lepsze takie niż żadne
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:27   #3799
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Nooo aj też widze wysyp ciężarówek no gdzie się nie obejżę to ciażę widzę juz widziałąm w sumie jak zaczeliśmy sie starać o dziecko no zatrzęsienie ciężarnych, noworodków masakra jakas do sklepu wyjść nie mogłam bo saqme ciężarówy widziałam i plakaty z dzidkami i w telewizji w kazdym filmie same dzidki i baby z brzuchami myślałam ze mi na mózg się rzuciło a tu nie tylko ja to mam

bosze no cyce jak cyce penseta i jakos to idzie. W 9 miesiącu powiadasz to problem?? Ja swojego bobra już od około 6 tygodni nie widzę no chyba ze w lustrze.. no nie wiedziałąm ze kobieta moze cierpieć na "lustrzyce" masakra golić się muszę z lusterkiem a dalej to na dotyk na nogach włochy rosną mi w zastraszającym tempie ! Po 3 dniach mam jak sarenka owłosione musze chyba uaktywnić moją woskownicę znowu bo inaczej na maszynkach zbankrutuję ja wiedziałam ze ciąża i dziecko dużo kosztuja ale nigdy nikt nie wspominał o dodatkowym wkładzie w postaci pianki i maszynek do golennia
moja bratowa która niestety nie może od prawie 2 lat zajść w ciążę dostaje jobla jak widzi ciężarne albo babki z wózkami i co najgorsze mówi ze jak na złość widzi je wszędzie

a co do reszty to znów mnie rozbawiłaś ja na szczęście jeszcze lustrzycy nie mam ale pewnie niedługo i mnie to czeka, po omacku pewnie będę się pół dnia golić na nogach też szybko mi rosną takie haszcze, TŻ w nocy się ociera o moje nogi i się drapie
Stary 2012-03-28, 09:41   #3800
elena_100
Wtajemniczenie

cześć
mogę dołączyć do was?
jestem w 17 tc. i planowany termin na wrzesień

Wczoraj byłam u lekarza i z dzidzią wszystko ok, ale mam nisko położone łożysko i bardzo się martwię. Nie mam z kim pogadać, bo w pracy nikt nie wie, męża trudno ciągle męczyć a mamy nie chcę martwić

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:43   #3801
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
moja bratowa która niestety nie może od prawie 2 lat zajść w ciążę dostaje jobla jak widzi ciężarne albo babki z wózkami i co najgorsze mówi ze jak na złość widzi je wszędzie

a co do reszty to znów mnie rozbawiłaś ja na szczęście jeszcze lustrzycy nie mam ale pewnie niedługo i mnie to czeka, po omacku pewnie będę się pół dnia golić na nogach też szybko mi rosną takie haszcze, TŻ w nocy się ociera o moje nogi i się drapie
zdechłam dobry jest

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć
mogę dołączyć do was?
jestem w 17 tc. i planowany termin na wrzesień

Wczoraj byłam u lekarza i z dzidzią wszystko ok, ale mam nisko położone łożysko i bardzo się martwię. Nie mam z kim pogadać, bo w pracy nikt nie wie, męża trudno ciągle męczyć a mamy nie chcę martwić

no siemasz jasne ze możesz my tu chętne do rozmowy zawszeeee

nisko położone łozysko to co to oznacza? że możesz mieć łożysko przodujące??? czy co?

bloguję
Stary 2012-03-28, 09:45   #3802
Dearlie
Zakorzenienie

A ja dostaję szału Wczoraj dostałam namiar od mojego ginka do innej poradni usg i badań prenatalnych i od godziny próbuję się tam dodzwonić. Jak dzwonię raz to zajęte, po minucie... mam sygnał, ale nikt nie odbiera, nie kumam. Wyjdę zaraz z siebie. Boziu daj cierpliwości, bo jak nie to znowu ucierpią na tym niewinni ludzie.
Stary 2012-03-28, 09:45   #3803
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
zdechłam dobry jest

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

no siemasz jasne ze możesz my tu chętne do rozmowy zawszeeee

nisko położone łozysko to co to oznacza? że możesz mieć łożysko przodujące??? czy co?
Na razie jest na tylnej ścianie i podobno ma się ruszyć w górę jak będzie się powiększała macica. No ale czasem się zdarza, że się nie ruszy. Rany ja chyba osiwnę przez 3tygodnie.

Stary 2012-03-28, 09:49   #3804
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość

Kurcze z tym goleniem, wczoraj ze smiechu nie mogłam bo zwykłą golarką nie ma mowy żeby bobra ogolić bo jedną ręką nie idzie bo druga zajęta trzymaniem lusterka.
Oprzeć też nie mam gdzie bo...no nie ma i już, a stojak od lusterka złamany więc mi sie dziadostwo klapuje i zamiast bobra widze sufit. Nie dość że nic nie widze to juz maszynka tępa jak nie wiem, więc se wziełam elektryczną od chłopa do włosów. Mało se dzyndzelka nie przycięłam bo pozycje takie strzelałam że sama z siebie ubaw miałam.
Ale za to prace zrobioną pięęęknie mam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:49   #3805
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Witajcie dziewczynki,

Anusia dzięki za informacje odnośnie chowania synka, ja mam córeczkę więc gdyby się trafił synek to będzie zupełnie inne doświadczenie. Co prawda, trochę przeraża mnie, bo mam na razie kiepskie przykłady gdzie rodzice wychowują synów i niestety jak na razie trafiły się dwa ciężkie przypadki i jak stawiam moją córkę to widzę przepaść. No ale z drugiej strony nasze dzieci zachowują się tak jak my je wychowamy.

A nie mówiłam jeszcze, przytyłam 1,70 od poczatku ciazy

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:49   #3806
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
zdechłam dobry jest
no ale jak idę się myć i wie że będę się golić to mówi: oj nie gol się bo znowu cię godzinę nie będzie, mi twoje włoski nie przeszkadzają" no wcale, bo potem może się podrapać
Stary 2012-03-28, 09:50   #3807
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry kochane

Wczoraj byłam cały dzień w pracy więc nie pisałam.

Teraz wzięłam się za mycie okien bo w domu nic nie zrobione i musiałam się zmobilizować.

Dzisiaj wstawię zdjęcie brzuszka jak mąż zrobi aktualne.

A popołudniu idę odwiedzić miesięcznego dzidziusia

Już się nie mogę doczekać.

Miłego dnia.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:53   #3808
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kurcze z tym goleniem, wczoraj ze smiechu nie mogłam bo zwykłą golarką nie ma mowy żeby bobra ogolić bo jedną ręką nie idzie bo druga zajęta trzymaniem lusterka.
Oprzeć też nie mam gdzie bo...no nie ma i już, a stojak od lusterka złamany więc mi sie dziadostwo klapuje i zamiast bobra widze sufit. Nie dość że nic nie widze to juz maszynka tępa jak nie wiem, więc se wziełam elektryczną od chłopa do włosów. Mało se dzyndzelka nie przycięłam bo pozycje takie strzelałam że sama z siebie ubaw miałam.
ja muszę chyba dziś się za to wziąć i już sobie wyobrażam jak to będzie wyglądać raz mało nie spadłam z wanny bo usiadłam na samym brzegu
Stary 2012-03-28, 09:55   #3809
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Na razie jest na tylnej ścianie i podobno ma się ruszyć w górę jak będzie się powiększała macica. No ale czasem się zdarza, że się nie ruszy. Rany ja chyba osiwnę przez 3tygodnie.
Mój gin mówił, że łożysko na tylniej ścianie, czyli prawidłowo, jeszcze nisko osadzone, przynajmniej tak mówił w 12 tygodniu, obcnie to moj 17 tydzień i nie wiem gdzie jest umiejscowione ale na następnym USG za 3-4 tygodnie powie mi gdzie to jest. Naturalnie jak macica rośnie to jednocześnie przesuwa się łożysko. Więc jestem dobrej mysli a ty również bądź .

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Iwoncia, ty akrobatko jedna

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:55   #3810
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
haha prawie jak mistrz jogi

Rany już macie takie brzuszki, ja to wyglądam jak bym się dobrze najadła Ale dzidzia zdrowa, wczoraj do mnie machała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości