|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty czesc III
Monika ja je zamawialam jak nie było jeszcze Snoopiego jakieś dwa lata temu ponad i Fuffy to z daleka od razu zakopal miskie i poszedł sobie bo sosik naturalny i pachnie bardzo natura takie typowe Bio , teraz Snoopy może i by sie skusil bo on i pasztecik jadł
jak tamte dwa diabły nie chciały jeść , trudno mi trafić z ich smakami ale cieszę sie ze mi wszystkie jedzą mokra Cosma Cosma zostaje na stałe moje lubią te różowe smaki
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-03-27 o 23:40 |
|
|
|
#3902 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
![]() A wiesz, że Cosma to tzw. karma filetowa i wcale nie taka cudowna ?Moje też Cosme jedzą, tylko się skończyła a w Polsce w zoo+ nie ma jej już od miesiąca dostępnej (saszetki) .
|
|
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne ze w Polsce nie można dostać bo widziałam oferty , moje lubią i puszeczki i saszetki
a i tak lepsze te niż te tzw marketowe , bo jak wiadomo każdy kot ma inny gust ja kupowałam i te drogie najlepsze ale co z tego jak moje diabły chcą właśnie te tanie bo co drogie nie znaczy ze dobre Cosma może i nie cudowna ale moje pasztecikom mówią NIE , albo kawaleczki albo takie właśnie paseczki ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Lecę nana bo wcześnie muszę wstać , dobranoc wszystkim Buonanotte ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Monika masz racje że brakuje w PL ale tylko saszetek i szkoda ze nie ma takiej oferty jak u mnie jest tylko 6 szt kuknelam na zoo+
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-03-28 o 00:02 |
|
|
|
#3904 |
|
Nie depcze krokusów
|
My właśnie zakupiliśmy pakę Orijena i małego Happy Cat i Almo Nature na spróbowanie.
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chce spróbować Orijena , Almo Nature jadły 2 z 3 kotów , a Happy Cat bardzoo lubią czasem wracam do tej karmy dlatego ze im smakuje
|
#3906 | |||
|
KOTerator
|
Cytat:
. Jedzą tylko saszetki (tzn. Sonia) i czekamy na dostawę .---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3907 |
|
Nie depcze krokusów
|
Applaws z kurczakiem czy kurczakiem i łososiem? On ma chyba największe chrupki z bezzbożowych.
Mojemu kotu się coś pomerdało i wstał dziś ze mną po 7, jeszcze patrzył na mnie wilkiem, czemu go wyganiam z pościeli...
|
|
#3908 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny i Futrzaki. Przeglądałam właśnie wasze ostatnie wpisy dotyczące żarełka dla kociaków i mam 2 pytanka.
1. Co myślicie o karmie PERFECT-FIT od Waltham? 2. Pomyślałam, że aby uniknąć uzależnienia się Celiny od jednego rodzaju karmy serwować jej różne marki na zmianę, np. co tydzień inną. Co o tym sądzicie? A wasze kociska są po prostu słodkie
|
|
#3909 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to i ja coś dorzucę. U nas na początku był RC bo tak karmiono w hodowli - kupiłam nawet wielki worek RC Baby Cat ale w międzyczasie się uświadomiłam, poczytałam i RC poszedł do ludzi znaczy do kotów Teraz z suchych je ZIWI - drogie, małe paczuszki 400 g i trzeba gryźć. Na początku chciał łykać i wymiotował raz teraz już gryzie. Orijen - ten kurczakowy. Chrupki małe ale gryzie i je chętnie. Acana rybna to samo. Cenowo ok, smakują kotu a to chyba ważne. Power of Nature mix - kot pokochał Jak ma pomieszane w misce to najpierw te wybiera. Chrupki okrągłe, zapach ładny, raz gryzie a raz łyka. Na razie tylko te testowaliśmy i nie wiem czy będę dalej szukać czy zostanę przy tych. To tyle z suchych![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Drugie - nie wiem czy zmiana karmy co tydzień jest dobrym pomysłem. Może się to skończyć biegunką. Wszędzie radzą że jak się zmienia karmę to potrzebny jest okres przejściowy np. tydzień gdzie miesza się starą karmę z nową. Na początek więcej starej i mało nowej i tak każdego dnia więcej aż zupełnie tylko nowa będzie w misce. Więc moim zdaniem zmiana karmy tak ale nie drastycznie
|
|
|
#3910 |
|
Raczkowanie
|
ok, czyli z tymi zmianami karmy się ograniczymy
a teraz pytanie z zupełnie innej beczki chodzi mi o to, że chcemy nasza Celinkę wysteryzlizować. I nasuwa się pytanie w jakim powinna być wieku? Obecnie ma już prawie 8 miesięcy (3.04 będzie miała). Na różnych stronach i forach są różne opinie - że najlepiej po ukończeniu roku, przed I rują, po I rui, po ukończeniu 9 miesięcy... Jak to jest naprawdę?
|
|
#3911 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
To jest przykład karmy podobnej do RC, a o połowę tańszej...
Cytat:
Rzadkie kupki miał tylko przy rybnych karmach, ale potem go odrobaczyłam i nawet takie toleruje gładko. Przy zmianie sypię mu pół miski nowej i pół starej, zjada wszystkie jak leci, nie wybrzydza. Testowaliśmy wiele karm, ale nie widzę preferencji, to typowy facet Teraz kupuję duże opakowania, właśnie skończyliśmy Taste of the wild, zaczynamy Porta21, a w paczce idzie Orijen.Cytat:
Cytat:
W fundacji mego kicia przeprowadza się zabieg już na półrocznych kociczkach - łapie, szczepi, ciacha i wypuszcza.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-03-28 o 09:35 |
|||
|
|
|
#3912 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karmy kupuję teraz na Modernpet. Cena ZIWI jest spora inne mają nawet czasem taniej niż w zooplus. Wielkim plusem ich jest szybkość dostawy - zamawiam wieczorem a na drugi dzień mam karmę w domu ![]() Kupuję też tam puszki ale ja Horusa rozpuszczam jedzeniowo
|
|
|
#3913 |
|
Raczkowanie
|
ah, problem w tym, że ostatnią wizytę miała w lutym, ale była na niej z poprzednią właścicielką... chyba jednak przejdę się osobiście do naszego weta i podpytam
|
|
#3914 |
|
Nie depcze krokusów
|
anty_lopka - nie wiem niestety, co się zaleca samicom, orientuję się tylko w jajcarzach
![]() iwona1110 - dziękuję Ci, a mój portfel się na Ciebie obraża ![]() Mają naprawdę dobre ceny! Tylko darmowa przesyłka od 200 zł i drogie zabawki. Żwirek Cat's Best Eco+ zaledwie parę złotych droższy niż w innych sklepach. Za miesiąc zamówię od nich
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-03-28 o 11:18 |
|
|
|
#3915 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mają rabaty np na Dzień Kota było 10% na urodziny szefa też 10% Ja zamawiam za 200 zł i mam za darmo dostawę - no dobra nie zawsze Na stronie mają zdjęcia jak wyglądają puszki w środku np Moonlight Diner - naprawdę w środku są krewetki Na facebooku mają często konkursy w których można wygrać karmę - mi się jeszcze nie udało Ja jestem zadowolona z tego sklepu a zawłaszcza z szybkości dostawy.
|
|
|
#3916 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a orientujecie się w jakości mokrej karmy Shesir?
![]() Znalazłam same pozytywne opinie, ale z drugiej strony ludzie którzy dają kotom KK czy W. chwalą i to, nie patrząc na skład. Bo jeśli chodzi o suchą karmę, to już raczej nie zrezygnuję z Royala, ale puszki (Anij dostaje jako deserek) zmieniam dość często. Jedne lubi bardziej, drugie mniej, ale chciałabym żeby to co je, nie tylko mu smakowało, ale też miało dobry wpływ na jego brzuszek
|
|
|
|
#3917 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Ja moim kotom (mam 2) kupuję PF, Bozitę (400g) i coś tam jeszcze- z suchych i mieszam lub daję po trochu innej.
|
|
#3918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3919 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Przekręt z cenami żwirku niezły - zawsze mnie zastanawiało, jak wygląda manipulacja cenami w sklepach zoologicznych... 200 zł to jeszcze nie tak dużo, karma i żwirek na 2 miesiące. Polubiłam ich na facebooku, moja pierwsza wygrana pójdzie do Ciebie ![]() Dziewczyny, a Wy wymieniałyście się swoimi profilami na FB? ![]() Cytat:
Składy bez bulionu: http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...esir_kot/32431 http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ny/adult/31749
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-03-28 o 10:43 |
||
|
|
|
#3920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się nie wymieniałam profilami z nikim ![]() A mój Animonda Carny nie bardzo lubi nie wiem dlaczego. I trochę mnie zastanawia skład tej karmy bo dodając składniki mięsne czasem wychodzi 98% a czasem nawet 100% mięsa. Natomiast w puszkach innych firm jest np. 70% mięsa, 27% wody, 2% składniki mineralne - tak dla przykładu. To w AC wody nie ma?? Nie bardzo rozumiem. Nawet w puszkach ZIWI które uważam za dobre jest 66% mięska w składzie. Nie bardzo rozumiem te składy
|
|
|
#3921 | ||||||||||
|
KOTerator
|
Cytat:
Cytat:
.---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
2. Nie ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Ja Sonię sterylizowałam po pierwszej rujce, ale podobno lepiej przed. Najlepiej wysterylizuj ją jak najszybciej i po problemie ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
Horus dzisiaj został ściągnięty z tapety . Może jeszcze kiedyś wróci, jak jego Pańcia wrzuci ładne zdjęcie .Widzę, że Ziwi na modernpet podrożało , miałam zamówić na próbę ale chyba zrezygnuję, bo jak im będzie smakować to nie będę wiedziała jak im odmówić, a przy dwóch kotach to nie na moją kieszeń .---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
Schesir to karma filetowa na poziomie Cosmy, tylko piekielnie droga (ok. 50 zł za kg, ja kupuję max. za 35).---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Jak już pisałam, karma dobra, tylko że to fifty-fifty mięso i woda, ciekawe co jest takie drogie, to mięso czy woda . Kupiłabym Schesir jakby był trochę tańszy a tak to ok.---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Ja mam dwie dziewczyny stąd w znajomych, rzadko wchodze na FB, ale jak już wejdę to zawsze jakiegoś kota na tablicy widzę .---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Manipulacja cenami jak wszędzie - jest, ale jak się ktoś dobrze orientuje to prawdziwe promocje (a nie takie, że podniosą cenę i obniżą za 5 minut) też są .---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Jak masz Horusa w awatarze to Ci linka wyślę |
||||||||||
|
|
|
#3922 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
A używasz Omeganu lub innych suplementów? Na pocieszenie dodam, że rzadko mu się to zdarza ![]() Wczoraj spał w tak dziwnych pozycjach (np. z głową w kapciu albo owinięty o nogę krzesła), że chciałam Wam pokazać, ale nie mogłam zrobić mu zdjęcia, bo jak tylko się ruszyłam, to się budził.
|
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W sumie racja... |
|
|
|
|
#3924 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
(Kitten i część Adult), w niektórych Adult podają, że nie ma, ale coś tu jest przykombinowane, musi być bo karmy są wilgotne i to nie jest 100% mięsa. Mój wniosek - źle przetłumaczyli skład lub źle go zinterpretowali, celowo lub nie . Zresztą analiza wychodzi ponad 100% ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Nie, gotowe karmy z niczym nie mieszam Wiem, że jest tam za mało tauryny i tłuszczu, ale to próbuję nadrabiać porcjami barfa. Karm mokrych nie odważyłabym się mieszać z suplementami, jak źle wymieszasz np. taurynę lub sól to może się to źle skończyć. (plusem jest, że tauryny nie da się przedawkować, ale musi być dobrze wymieszana). ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
. Iwona mięsa jest ok. 70% (w tym mięsie przykładowo 80% x, 16%y i 2%x) a reszta to bulion. |
||
|
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mówisz że dobra to spróbujemy. Jak skończą się saszetki to zamówię tamte i opowiem doświadczenia. A AC też zamówię na próbę. Zrobimy pojedynek
Edytowane przez Siejusia Czas edycji: 2012-03-28 o 11:34 |
|
|
|
|
#3926 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Tygodnia czystości nie obchodzę, bo kupuję tylko małe worki. Tym samym omija mnie większość promocji i to dzięki cudownym kurierom, którzy po godzinie 17 nie doręczają paczek, więc muszę sama je wozić przez miasto ![]() Wczoraj znalazłam na allegro użytkownika, który sprzedaje tanio RC. W komentarzach mnóstwo negatywów - karmy były otwierane, wyglądały inaczej niż kupowane w sklepie, zmazana data ważności itp. Masakra ![]() Jak dla mnie analiza wygląda bardzo dobrze, choć żaden producent nie zadowala mnie informacjami o karmie. Np. to, że nie jest wymieniona tauryna nie znaczy, że jej nie ma, trudno aby jej nie było w takiej zawartości mięsa. Szkoda tylko, że składniki, które nie są sztucznie dodane, nie mają podanej uśrednionej zawartości.
|
|
|
#3927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Później ktoś czyta i myśli że jest 100% mięsa - np taka blondynka jak ja A nie każdy ma Monikę i Malle żeby się dopytać![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Nie mam Horusa w avatarze A to coś zmienia? Zaraz mnie z roboty wyrzucą bo zamiast księgować siedzę na wizarzu
|
|
|
#3928 |
|
Nie depcze krokusów
|
Pytałam o FB, bo jestem ciekawa, czy tam piszecie o kiciach i macie ich zdjęcia, czy tylko tutaj uzewnętrzniacie swojego świra na ich punkcie
![]() Przyznam, że należę do tych, co raportują kocie osiągnięcia na FB, już usłyszałam od dalszego znajomego "zrób sobie dziecko, bo ześwirujesz" i w ten sposób zrobiłam małą selekcję w kontaktach...
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-03-28 o 11:53 |
|
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez esfira Czas edycji: 2012-03-28 o 11:55 |
||
|
|
|
#3930 | ||
|
KOTerator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

jak tamte dwa diabły nie chciały jeść , trudno mi trafić z ich smakami ale cieszę sie ze mi wszystkie jedzą mokra Cosma 

?
.
jest tylko 6 szt kuknelam na zoo+
.
.

.
, miałam zamówić na próbę ale chyba zrezygnuję, bo jak im będzie smakować to nie będę wiedziała jak im odmówić, a przy dwóch kotach to nie na moją kieszeń