Koty czesc III - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 23:39   #3901
Anitast
Zakorzenienie

Dot.: Koty czesc III

Monika ja je zamawialam jak nie było jeszcze Snoopiego jakieś dwa lata temu ponad i Fuffy to z daleka od razu zakopal miskie i poszedł sobie bo sosik naturalny i pachnie bardzo natura takie typowe Bio , teraz Snoopy może i by sie skusil bo on i pasztecik jadł jak tamte dwa diabły nie chciały jeść , trudno mi trafić z ich smakami ale cieszę sie ze mi wszystkie jedzą mokra Cosma bo próbowałam już naprawdę bardzo dużo ....
Cosma zostaje na stałe moje lubią te różowe smaki

Edytowane przez Anitast
Czas edycji: 2012-03-27 o 23:40
Anitast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 23:47   #3902
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość
Monika ja je zamawialam jak nie było jeszcze Snoopiego jakieś dwa lata temu ponad i Fuffy to z daleka od razu zakopal miskie i poszedł sobie bo sosik naturalny i pachnie bardzo natura takie typowe Bio , teraz Snoopy może i by sie skusil bo on i pasztecik jadł jak tamte dwa diabły nie chciały jeść , trudno mi trafić z ich smakami ale cieszę sie ze mi wszystkie jedzą mokra Cosma bo próbowałam już naprawdę bardzo dużo ....
Cosma zostaje na stałe moje lubią te różowe smaki

A wiesz, że Cosma to tzw. karma filetowa i wcale nie taka cudowna ?
Moje też Cosme jedzą, tylko się skończyła a w Polsce w zoo+ nie ma jej już od miesiąca dostępnej (saszetki).
monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 00:07   #3903
Anitast
Zakorzenienie

Dziwne ze w Polsce nie można dostać bo widziałam oferty , moje lubią i puszeczki i saszetki a i tak lepsze te niż te tzw marketowe , bo jak wiadomo każdy kot ma inny gust ja kupowałam i te drogie najlepsze ale co z tego jak moje diabły chcą właśnie te tanie bo co drogie nie znaczy ze dobre
Cosma może i nie cudowna ale moje pasztecikom mówią NIE , albo kawaleczki albo takie właśnie paseczki

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Lecę nana bo wcześnie muszę wstać , dobranoc wszystkim
Buonanotte

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Monika masz racje że brakuje w PL ale tylko saszetek i szkoda ze nie ma takiej oferty jak u mnie jest tylko 6 szt kuknelam na zoo+

Edytowane przez Anitast
Czas edycji: 2012-03-28 o 00:02
Anitast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 00:08   #3904
Malla
Nie depcze krokusów

My właśnie zakupiliśmy pakę Orijena i małego Happy Cat i Almo Nature na spróbowanie.
Stary 2012-03-28, 00:22   #3905
Anitast
Zakorzenienie

Ja tez chce spróbować Orijena , Almo Nature jadły 2 z 3 kotów , a Happy Cat bardzoo lubią czasem wracam do tej karmy dlatego ze im smakuje
Stary 2012-03-28, 08:36   #3906
monika_sonia
KOTerator

Cytat:

Monika masz racje że brakuje w PL ale tylko saszetek i szkoda ze nie ma takiej oferty jak u mnie jest tylko 6 szt kuknelam na zoo+
Nawet mi nie mów .
Jedzą tylko saszetki (tzn. Sonia) i czekamy na dostawę .

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
My właśnie zakupiliśmy pakę Orijena i małego Happy Cat i Almo Nature na spróbowanie.
Cytat:
Ja tez chce spróbować Orijena , Almo Nature jadły 2 z 3 kotów , a Happy Cat bardzoo lubią czasem wracam do tej karmy dlatego ze im smakuje
U nas Orijen i Applaws jest już na stałe i na zmianę, innych karm nie testujemy już, wszystkie sprawdzone. Te pasują i pańci i kotkom .
Stary 2012-03-28, 08:58   #3907
Malla
Nie depcze krokusów

Applaws z kurczakiem czy kurczakiem i łososiem? On ma chyba największe chrupki z bezzbożowych.

Mojemu kotu się coś pomerdało i wstał dziś ze mną po 7, jeszcze patrzył na mnie wilkiem, czemu go wyganiam z pościeli...
Stary 2012-03-28, 09:01   #3908
anty_lopka
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny i Futrzaki. Przeglądałam właśnie wasze ostatnie wpisy dotyczące żarełka dla kociaków i mam 2 pytanka.
1. Co myślicie o karmie PERFECT-FIT od Waltham?
2. Pomyślałam, że aby uniknąć uzależnienia się Celiny od jednego rodzaju karmy serwować jej różne marki na zmianę, np. co tydzień inną. Co o tym sądzicie?

A wasze kociska są po prostu słodkie

GRATUJĘ - http://gratyzchaty.pl/?ref=38599

Kocia stronka
anty_lopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:14   #3909
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość

U nas Orijen i Applaws jest już na stałe i na zmianę, innych karm nie testujemy już, wszystkie sprawdzone. Te pasują i pańci i kotkom .
Cytat:
Applaws z kurczakiem czy kurczakiem i łososiem? On ma chyba największe chrupki z bezzbożowych.
Ale rozmowa o karmach się wywiązała to i ja coś dorzucę. U nas na początku był RC bo tak karmiono w hodowli - kupiłam nawet wielki worek RC Baby Cat ale w międzyczasie się uświadomiłam, poczytałam i RC poszedł do ludzi znaczy do kotów Teraz z suchych je ZIWI - drogie, małe paczuszki 400 g i trzeba gryźć. Na początku chciał łykać i wymiotował raz teraz już gryzie.
Orijen - ten kurczakowy. Chrupki małe ale gryzie i je chętnie. Acana rybna to samo. Cenowo ok, smakują kotu a to chyba ważne.
Power of Nature mix - kot pokochał Jak ma pomieszane w misce to najpierw te wybiera. Chrupki okrągłe, zapach ładny, raz gryzie a raz łyka. Na razie tylko te testowaliśmy i nie wiem czy będę dalej szukać czy zostanę przy tych. To tyle z suchych

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez anty_lopka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny i Futrzaki. Przeglądałam właśnie wasze ostatnie wpisy dotyczące żarełka dla kociaków i mam 2 pytanka.
2. Pomyślałam, że aby uniknąć uzależnienia się Celiny od jednego rodzaju karmy serwować jej różne marki na zmianę, np. co tydzień inną. Co o tym sądzicie?

A wasze kociska są po prostu słodkie
Co do pierwszego pytania to nie znam tej karmy.
Drugie - nie wiem czy zmiana karmy co tydzień jest dobrym pomysłem. Może się to skończyć biegunką. Wszędzie radzą że jak się zmienia karmę to potrzebny jest okres przejściowy np. tydzień gdzie miesza się starą karmę z nową. Na początek więcej starej i mało nowej i tak każdego dnia więcej aż zupełnie tylko nowa będzie w misce. Więc moim zdaniem zmiana karmy tak ale nie drastycznie

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:24   #3910
anty_lopka
Raczkowanie

ok, czyli z tymi zmianami karmy się ograniczymy a teraz pytanie z zupełnie innej beczki chodzi mi o to, że chcemy nasza Celinkę wysteryzlizować. I nasuwa się pytanie w jakim powinna być wieku? Obecnie ma już prawie 8 miesięcy (3.04 będzie miała). Na różnych stronach i forach są różne opinie - że najlepiej po ukończeniu roku, przed I rują, po I rui, po ukończeniu 9 miesięcy... Jak to jest naprawdę?

Kocia stronka
Stary 2012-03-28, 09:31   #3911
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
To jest przykład karmy podobnej do RC, a o połowę tańszej...
Cytat:
Nie zaleca się częstych zmian karmy, ale mój całe życie jadł co chwilę co innego, mieszkając w różnych domach. Nie jest przyzwyczajony do jednej karmy i może dlatego świetnie to znosi.

Rzadkie kupki miał tylko przy rybnych karmach, ale potem go odrobaczyłam i nawet takie toleruje gładko. Przy zmianie sypię mu pół miski nowej i pół starej, zjada wszystkie jak leci, nie wybrzydza. Testowaliśmy wiele karm, ale nie widzę preferencji, to typowy facet Teraz kupuję duże opakowania, właśnie skończyliśmy Taste of the wild, zaczynamy Porta21, a w paczce idzie Orijen.
Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Teraz z suchych je ZIWI - drogie, małe paczuszki 400 g i trzeba gryźć. Na początku chciał łykać i wymiotował raz teraz już gryzie.
Orijen - ten kurczakowy. Chrupki małe ale gryzie i je chętnie. Acana rybna to samo. Cenowo ok, smakują kotu a to chyba ważne.
Power of Nature mix - kot pokochał Jak ma pomieszane w misce to najpierw te wybiera. Chrupki okrągłe, zapach ładny, raz gryzie a raz łyka. Na razie tylko te testowaliśmy i nie wiem czy będę dalej szukać czy zostanę przy tych. To tyle z suchych
Nie miałam jeszcze Ziwi i PofN, gdzie kupujesz?
Cytat:
chcemy nasza Celinkę wysteryzlizować. I nasuwa się pytanie w jakim powinna być wieku? Obecnie ma już prawie 8 miesięcy (3.04 będzie miała).
Weterynarz nie wspominał o tym na ostatniej wizycie? Jak byliśmy w wieku pół roku i wet popatrzył na jajka, to powiedział, że duże i można już spokojnie ciachać. Kastrowaliśmy się miesiąc później.
W fundacji mego kicia przeprowadza się zabieg już na półrocznych kociczkach - łapie, szczepi, ciacha i wypuszcza.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-03-28 o 09:35
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:39   #3912
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Nie jest przyzwyczajony do jednej karmy i może dlatego świetnie to znosi.

Nie miałam jeszcze Ziwi i PofN, gdzie kupujesz?
Mój też wybredny nie jest choć pewne karmy lubi bardziej inne mniej

Karmy kupuję teraz na Modernpet. Cena ZIWI jest spora inne mają nawet czasem taniej niż w zooplus. Wielkim plusem ich jest szybkość dostawy - zamawiam wieczorem a na drugi dzień mam karmę w domu
Kupuję też tam puszki ale ja Horusa rozpuszczam jedzeniowo

Mój facebook
Stary 2012-03-28, 09:40   #3913
anty_lopka
Raczkowanie

ah, problem w tym, że ostatnią wizytę miała w lutym, ale była na niej z poprzednią właścicielką... chyba jednak przejdę się osobiście do naszego weta i podpytam

Kocia stronka
Stary 2012-03-28, 09:45   #3914
Malla
Nie depcze krokusów

anty_lopka - nie wiem niestety, co się zaleca samicom, orientuję się tylko w jajcarzach

iwona1110 - dziękuję Ci, a mój portfel się na Ciebie obraża
Mają naprawdę dobre ceny! Tylko darmowa przesyłka od 200 zł i drogie zabawki. Żwirek Cat's Best Eco+ zaledwie parę złotych droższy niż w innych sklepach. Za miesiąc zamówię od nich

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-03-28 o 11:18
Stary 2012-03-28, 10:20   #3915
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
iwona1110 - dziękuję Ci, a mój portfel się na Ciebie obraża
Mają naprawdę dobre ceny! Tylko darmowa przesyłka od 200 zł i drogie zabawki. Żwirek Cat's Best Eco+ zaledwie parę złotych droższy niż w innych sklepach. Za miesiąc zamówię od nich
Nie chcę żeby zabrzmiało to jak reklama tego sklepu. Zabawek mają mało i myślę że to tylko dodatek. Żwirek mają od niedawna i jak go wprowadzili był tańszy niż w zooplusie - zooplus na drugi dzień obniżył ceny Mają rabaty np na Dzień Kota było 10% na urodziny szefa też 10% Ja zamawiam za 200 zł i mam za darmo dostawę - no dobra nie zawsze Na stronie mają zdjęcia jak wyglądają puszki w środku np Moonlight Diner - naprawdę w środku są krewetki Na facebooku mają często konkursy w których można wygrać karmę - mi się jeszcze nie udało Ja jestem zadowolona z tego sklepu a zawłaszcza z szybkości dostawy.

Mój facebook
Stary 2012-03-28, 10:23   #3916
Siejusia
Zadomowienie

Dziewczyny, a orientujecie się w jakości mokrej karmy Shesir?
Znalazłam same pozytywne opinie, ale z drugiej strony ludzie którzy dają kotom KK czy W. chwalą i to, nie patrząc na skład.
Bo jeśli chodzi o suchą karmę, to już raczej nie zrezygnuję z Royala, ale puszki (Anij dostaje jako deserek) zmieniam dość często. Jedne lubi bardziej, drugie mniej, ale chciałabym żeby to co je, nie tylko mu smakowało, ale też miało dobry wpływ na jego brzuszek
Stary 2012-03-28, 10:30   #3917
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Mojego persa wzięłam jak miał już rok. Do tej pory u byłej właścicielki jadł Whiskasa i dostał mega biegunki. Zmieniłam mu karmę na Perfect Fit właśnie. Do tej pory nie było problemów. Mój nie je mokrego, ma czyste zęby i nie ma nieprzyjemnego zapachu z pyszczka. Kupuję mu różne rodzaje.

Ja moim kotom (mam 2) kupuję PF, Bozitę (400g) i coś tam jeszcze- z suchych i mieszam lub daję po trochu innej.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:33   #3918
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siejusia Pokaż wiadomość
Znalazłam same pozytywne opinie, ale z drugiej strony ludzie którzy dają kotom KK czy W. chwalą i to, nie patrząc na skład.
Bo jeśli chodzi o suchą karmę, to już raczej nie zrezygnuję z Royala, ale puszki (Anij dostaje jako deserek) zmieniam dość często. Jedne lubi bardziej, drugie mniej, ale chciałabym żeby to co je, nie tylko mu smakowało, ale też miało dobry wpływ na jego brzuszek
Siejusia ja puszki daję też tylko w weekendy jako urozmaicenie diety. Nie znam tej karmy ale patrząc na skład to ta w bulionie ma ponad 70% mięsa w składzie ta w galarecie 50% więc chyba nie są złe. Ale jeżeli chodzi o skład karmy to chyba najlepiej tu orientuje się Monika.

Mój facebook
Stary 2012-03-28, 10:42   #3919
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Nie chcę żeby zabrzmiało to jak reklama tego sklepu. Zabawek mają mało i myślę że to tylko dodatek. Żwirek mają od niedawna i jak go wprowadzili był tańszy niż w zooplusie - zooplus na drugi dzień obniżył ceny Mają rabaty np na Dzień Kota było 10% na urodziny szefa też 10% Ja zamawiam za 200 zł i mam za darmo dostawę - no dobra nie zawsze Na stronie mają zdjęcia jak wyglądają puszki w środku np Moonlight Diner - naprawdę w środku są krewetki Na facebooku mają często konkursy w których można wygrać karmę - mi się jeszcze nie udało Ja jestem zadowolona z tego sklepu a zawłaszcza z szybkości dostawy.
Dobre sklepy trzeba rozgłaszać! Zabawek jest mało, ale są konkretne, zgrabne wędki.
Przekręt z cenami żwirku niezły - zawsze mnie zastanawiało, jak wygląda manipulacja cenami w sklepach zoologicznych...
200 zł to jeszcze nie tak dużo, karma i żwirek na 2 miesiące.
Polubiłam ich na facebooku, moja pierwsza wygrana pójdzie do Ciebie

Dziewczyny, a Wy wymieniałyście się swoimi profilami na FB?
Cytat:
60% mięsa to nie jest powalający wynik, skoro Animonda Carny ma ponad 90%.
Składy bez bulionu:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...esir_kot/32431
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ny/adult/31749

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-03-28 o 10:43
Stary 2012-03-28, 11:00   #3920
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Dobre sklepy trzeba rozgłaszać! Zabawek jest mało, ale są konkretne, zgrabne wędki.
Przekręt z cenami żwirku niezły - zawsze mnie zastanawiało, jak wygląda manipulacja cenami w sklepach zoologicznych...
200 zł to jeszcze nie tak dużo, karma i żwirek na 2 miesiące.
Polubiłam ich na facebooku, moja pierwsza wygrana pójdzie do Ciebie

Składy bez bulionu:
Dzięki - trzymam za słowo
Ja się nie wymieniałam profilami z nikim

A mój Animonda Carny nie bardzo lubi nie wiem dlaczego. I trochę mnie zastanawia skład tej karmy bo dodając składniki mięsne czasem wychodzi 98% a czasem nawet 100% mięsa. Natomiast w puszkach innych firm jest np. 70% mięsa, 27% wody, 2% składniki mineralne - tak dla przykładu. To w AC wody nie ma?? Nie bardzo rozumiem. Nawet w puszkach ZIWI które uważam za dobre jest 66% mięska w składzie. Nie bardzo rozumiem te składy

Mój facebook
Stary 2012-03-28, 11:20   #3921
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Z kurczakiem .
Cytat:
Mojemu kotu się coś pomerdało i wstał dziś ze mną po 7, jeszcze patrzył na mnie wilkiem, czemu go wyganiam z pościeli...
Gratuluję, moje mi pobudkę zrobiły o 5 .

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
1. Wolałabym sama to zjeść niż kotu dać .
2. Nie , kot może jeść całe życie tą samą karmę i mu się nie powinna znudzić, one nie czują tak smaku jak duzi.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
I nasuwa się pytanie w jakim powinna być wieku? Obecnie ma już prawie 8 miesięcy (3.04 będzie miała). Na różnych stronach i forach są różne opinie - że najlepiej po ukończeniu roku, przed I rują, po I rui, po ukończeniu 9 miesięcy... Jak to jest naprawdę?

Ja Sonię sterylizowałam po pierwszej rujce, ale podobno lepiej przed. Najlepiej wysterylizuj ją jak najszybciej i po problemie .

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Karmy kupuję teraz na Modernpet. Cena ZIWI jest spora inne mają nawet czasem taniej niż w zooplus. Wielkim plusem ich jest szybkość dostawy - zamawiam wieczorem a na drugi dzień mam karmę w domu
Kupuję też tam puszki ale ja Horusa rozpuszczam jedzeniowo
Rozpieszczasz bardzo i jedzeniowo już lepiej Horus mieć nie może.
Horus dzisiaj został ściągnięty z tapety . Może jeszcze kiedyś wróci, jak jego Pańcia wrzuci ładne zdjęcie .

Widzę, że Ziwi na modernpet podrożało , miałam zamówić na próbę ale chyba zrezygnuję, bo jak im będzie smakować to nie będę wiedziała jak im odmówić, a przy dwóch kotach to nie na moją kieszeń .

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
anty_lopka - nie wiem niestety, co się zalecam samicom, orientuję się tylko w jajcarzach

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Czemu nie zmienisz suchego Royala?
Schesir to karma filetowa na poziomie Cosmy, tylko piekielnie droga (ok. 50 zł za kg, ja kupuję max. za 35).

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Siejusia ja puszki daję też tylko w weekendy jako urozmaicenie diety. Nie znam tej karmy ale patrząc na skład to ta w bulionie ma ponad 70% mięsa w składzie ta w galarecie 50% więc chyba nie są złe. Ale jeżeli chodzi o skład karmy to chyba najlepiej tu orientuje się Monika.
Monika się orientuje na potrzeby swoich kotów, za inne koty odpowiedzialności nie bierze :P.

Jak już pisałam, karma dobra, tylko że to fifty-fifty mięso i woda, ciekawe co jest takie drogie, to mięso czy woda . Kupiłabym Schesir jakby był trochę tańszy a tak to ok.

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Ja mam dwie dziewczyny stąd w znajomych, rzadko wchodze na FB, ale jak już wejdę to zawsze jakiegoś kota na tablicy widzę .

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
To chyba zbieg okoliczności, że na modernpet pojawił się żwirek i zooplus obniżył ceny. W zooplusie co pół roku są tańsze żwirki, tzw. ,,tydzień czystości". Ja żwirek kupuję na allegro, jest o kilkadziesiąt groszy tańszy na litrze (!).

Manipulacja cenami jak wszędzie - jest, ale jak się ktoś dobrze orientuje to prawdziwe promocje (a nie takie, że podniosą cenę i obniżą za 5 minut) też są .

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Ja karmię Animondą Carny, ale szału też nie ma. Skład cud, miód i orzeszki ale ważna jest też analiza, a ta już tak super nie wygląda (porównując oczywiście do Grau bezzbożowego, Ziwi czy Herrmanns, nie do W*).

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Jak masz Horusa w awatarze to Ci linka wyślę .
Stary 2012-03-28, 11:23   #3922
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
A mój Animonda Carny nie bardzo lubi nie wiem dlaczego. I trochę mnie zastanawia skład tej karmy bo dodając składniki mięsne czasem wychodzi 98% a czasem nawet 100% mięsa. Natomiast w puszkach innych firm jest np. 70% mięsa, 27% wody, 2% składniki mineralne - tak dla przykładu. To w AC wody nie ma?? Nie bardzo rozumiem. Nawet w puszkach ZIWI które uważam za dobre jest 66% mięska w składzie. Nie bardzo rozumiem te składy
Bo te 98% to nie zawartość mięsa w karmie, tylko mięsa w mięsie (2% to na przykład galareta wiążąca to w kupie), stąd kilkuprocentowe różnice. To nie zmienia faktu, że zawartość mięsa w karmie jest bardzo duża.
Cytat:
Z kurczakiem .
A używasz Omeganu lub innych suplementów?
Cytat:
Gratuluję, moje mi pobudkę zrobiły o 5
Na pocieszenie dodam, że rzadko mu się to zdarza
Wczoraj spał w tak dziwnych pozycjach (np. z głową w kapciu albo owinięty o nogę krzesła), że chciałam Wam pokazać, ale nie mogłam zrobić mu zdjęcia, bo jak tylko się ruszyłam, to się budził.
Stary 2012-03-28, 11:24   #3923
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:

Składy bez bulionu:
Ja się powymieniałam z niektórymi, a co?

W sumie racja...
Stary 2012-03-28, 11:30   #3924
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Jest bulion ok. 30% w większości (Kitten i część Adult), w niektórych Adult podają, że nie ma, ale coś tu jest przykombinowane, musi być bo karmy są wilgotne i to nie jest 100% mięsa. Mój wniosek - źle przetłumaczyli skład lub źle go zinterpretowali, celowo lub nie . Zresztą analiza wychodzi ponad 100% .

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
A używasz Omeganu lub innych suplementów?
Nie, gotowe karmy z niczym nie mieszam .

Wiem, że jest tam za mało tauryny i tłuszczu, ale to próbuję nadrabiać porcjami barfa.

Karm mokrych nie odważyłabym się mieszać z suplementami, jak źle wymieszasz np. taurynę lub sól to może się to źle skończyć. (plusem jest, że tauryny nie da się przedawkować, ale musi być dobrze wymieszana).

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Bo te 98% to nie zawartość mięsa w karmie, tylko mięsa w mięsie (2% to na przykład galareta wiążąca to w kupie), stąd kilkuprocentowe różnice. To nie zmienia faktu, że zawartość mięsa w karmie jest bardzo duża.
O, dobrze to powiedziałaś .
Iwona mięsa jest ok. 70% (w tym mięsie przykładowo 80% x, 16%y i 2%x) a reszta to bulion.
Stary 2012-03-28, 11:33   #3925
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
Czemu nie zmienisz suchego Royala?
Schesir to karma filetowa na poziomie Cosmy, tylko piekielnie droga (ok. 50 zł za kg, ja kupuję max. za 35).

Jak już pisałam, karma dobra, tylko że to fifty-fifty mięso i woda, ciekawe co jest takie drogie, to mięso czy woda . Kupiłabym Schesir jakby był trochę tańszy a tak to ok.
.
Bo Ancijomak się przyzwyczaił, ja w sumie ostatnio przeglądałam te karmy i nie rozkminiam tego za cholerę, więc wolę nie ryzykować. Poza tym chcę mu pomieszać RC odkłaczającego z tym co ma i za dwa tygodnie po kastracji dla kastratów.

Jak mówisz że dobra to spróbujemy. Jak skończą się saszetki to zamówię tamte i opowiem doświadczenia. A AC też zamówię na próbę. Zrobimy pojedynek

Edytowane przez Siejusia
Czas edycji: 2012-03-28 o 11:34
Siejusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 11:35   #3926
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
To chyba zbieg okoliczności, że na modernpet pojawił się żwirek i zooplus obniżył ceny. W zooplusie co pół roku są tańsze żwirki, tzw. ,,tydzień czystości". Ja żwirek kupuję na allegro, jest o kilkadziesiąt groszy tańszy na litrze (!).

Manipulacja cenami jak wszędzie - jest, ale jak się ktoś dobrze orientuje to prawdziwe promocje (a nie takie, że podniosą cenę i obniżą za 5 minut) też są .
Aaaaa, myślałam, że chodziło Ci o to, że wszedł nowy sklep na rynek i zooplus wtedy obniżył ceny, tak sugerowała Twoja wypowiedź...

Tygodnia czystości nie obchodzę, bo kupuję tylko małe worki. Tym samym omija mnie większość promocji i to dzięki cudownym kurierom, którzy po godzinie 17 nie doręczają paczek, więc muszę sama je wozić przez miasto

Wczoraj znalazłam na allegro użytkownika, który sprzedaje tanio RC. W komentarzach mnóstwo negatywów - karmy były otwierane, wyglądały inaczej niż kupowane w sklepie, zmazana data ważności itp. Masakra
Cytat:
Ja karmię Animondą Carny, ale szału też nie ma. Skład cud, miód i orzeszki ale ważna jest też analiza, a ta już tak super nie wygląda (porównując oczywiście do Grau bezzbożowego, Ziwi czy Herrmanns, nie do W*).
Jak dla mnie analiza wygląda bardzo dobrze, choć żaden producent nie zadowala mnie informacjami o karmie. Np. to, że nie jest wymieniona tauryna nie znaczy, że jej nie ma, trudno aby jej nie było w takiej zawartości mięsa. Szkoda tylko, że składniki, które nie są sztucznie dodane, nie mają podanej uśrednionej zawartości.
Stary 2012-03-28, 11:45   #3927
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Jest bulion ok. 30% w większości (Kitten i część Adult), w niektórych Adult podają, że nie ma, ale coś tu jest przykombinowane, musi być bo karmy są wilgotne i to nie jest 100% mięsa. Mój wniosek - źle przetłumaczyli skład lub źle go zinterpretowali, celowo lub nie . Zresztą analiza wychodzi ponad 100% .

O, dobrze to powiedziałaś .
Iwona mięsa jest ok. 70% (w tym mięsie przykładowo 80% x, 16%y i 2%x) a reszta to bulion.
To nie mogą tak pisać od razu??? Później ktoś czyta i myśli że jest 100% mięsa - np taka blondynka jak ja A nie każdy ma Monikę i Malle żeby się dopytać

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Jak masz Horusa w awatarze to Ci linka wyślę .

Nie mam Horusa w avatarze
A to coś zmienia?
Zaraz mnie z roboty wyrzucą bo zamiast księgować siedzę na wizarzu

Mój facebook
Stary 2012-03-28, 11:51   #3928
Malla
Nie depcze krokusów

Pytałam o FB, bo jestem ciekawa, czy tam piszecie o kiciach i macie ich zdjęcia, czy tylko tutaj uzewnętrzniacie swojego świra na ich punkcie

Przyznam, że należę do tych, co raportują kocie osiągnięcia na FB, już usłyszałam od dalszego znajomego "zrób sobie dziecko, bo ześwirujesz" i w ten sposób zrobiłam małą selekcję w kontaktach...

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2012-03-28 o 11:53
Stary 2012-03-28, 11:53   #3929
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki - trzymam za słowo

ale przecież mięso ma w sobie jakieś 70% wody, to chyba chodzi o to, że oni jeszcze dodatkowo dodają wodę, gdy piszą, że 70% mięsa, 30% wody- kolagen wiąże wodę

Cytat:
Napisane przez "Malla"
Pytałam o FB, bo jestem ciekawa, czy tam piszecie o kiciach i macie ich zdjęcia, czy tylko tutaj uzewnętrzniacie swojego świra na ich punkcie

Przyznam, że należę do tych, co raportują kocie osiągnięcia na FB, już usłyszałam od dalszego znajomego "zrób sobie dziecko, bo ześwirujesz" i w ten sposób zrobiłam małą selekcję w kontaktach...
staram się nie przesadzać z tym, bo mnie samą irytuje, jak ktoś bombarduje ludzi na FB zdjęciami swojego konia czy dziecka, ale czasem jakieś wyjątkowo słodkie zdj wstawię

Scandinavian Sleeping & Living

Edytowane przez esfira
Czas edycji: 2012-03-28 o 11:55
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 12:03   #3930
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Aaaaa, myślałam, że chodziło Ci o to, że wszedł nowy sklep na rynek i zooplus wtedy obniżył ceny, tak sugerowała Twoja wypowiedź...
To nie ja pisałam, ja tylko sprostowałam .

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Poza tym chcę mu pomieszać RC odkłaczającego z tym co ma i za dwa tygodnie po kastracji dla kastratów.
Ja nie wierzę w karmy odkłaczające i dla kastratów .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości