|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Olej gulasz i jedz pizzę - dzidziuś 2012 -2015
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
i gratki za 34 tydzień coraz bliżej końca---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja niestety 26.03 dostałam @ także możecie zmienić datę następnej na 25.04
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, nie co nadrobiłam :P i lecę jeszcze tylko na chwile do K i zmykam dalej sprzątać WRRRR jak ja tego nie lubie
![]() miłego dzionka laseczki
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
a ja za 2 godz do pracy idę
ale mi się nie chce
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Emilka a ty gdzie jedziesz?? strippi |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
ehh... no to ciezko
![]() ale bajer ![]() Cytat:
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
do rodziców
|
|
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Ja i tak teraz chcę zajść w ciążę na sierpień, bo nie chcę rodzic znowu na zimowe dni
heh tak to sobie zaplanowałam W czerwcu rezygnuję z pracy i jak nie zajdę w ciążę w sierpniu to we wrześniu szukam nowej
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy, co w gwiazdach mam zapisane
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale z naszego konta musimy codziennie cos przelewac ![]() Cytat:
Wrócilismy ze zlobka, Seba teraz spi, jakis obiad trzeba zrobic, chyba ze dzis pierogi zaserwuje ![]() Cieplo u Nas, wszyscy letnie ciuchy powyciagali, japonki ![]() Głowa mnie starsznie boli od tego wszystkiego, jeszcze musze jakas opieke załatwic na za tydz na ten czas co bedziemy zalatwiac
|
|
#2593 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
U nas niby 14 stopni, ale wiatr od kilku dni jest tak straszny, że czuje się maksymalnie 7 stopni.
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochane
![]() wybraliśmy imię dla dziewczynki chyba już ostatecznie Nadia Oliwia więc 17 kwietnia się okaże czy w brzuszku mieszka Kamilek czy mała Nadia ![]() Emigra, to sobie dzisiaj pospałyście, no no ![]() a ta położna to fajnie że cały dzień nie siedzi, godzinka to chyba tak odpowiednio. A ona od pierwszego dnia chodzi czy można sobie jakoś zaplanować kiedy zacznie chodzić? Pytam, bo ja bym wolała żeby do Nas chodziła jak już będziemy w nowym domku a nie tutaj gdzie mamy jeden pokój. No i tu mam dość pomocników a tam będę sama z maluszkiem. Strippi, jak Ty to skrupulatnie zaplanowałaś ![]() Gucia, już się domaga uwagi malutko, bo już taka malutka nie jest Rośnie Ci dziewczynka. A z Sandrą jak? Jak się czuje, przyzwyczaiła się?Gosia, no rozumie rozumie ![]() Ilonka, ale my się jakoś nie spinamy na siebie... żeby sie kłócić czy coś, tylko tak się wzrokiem molestujemy Absolutnie brak pieszczotek nie wpływa na nasze relacje negatywnie. ![]()
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
Strippi szkoda, że @ przylazła! Wredota! Ale widzę plan masz niezły, więc trzymam kciuki!
Mrowinka szkoda... ale mam nadzieje, że Wasza sytuacja się szybko unormuje i będziecie mogli starać się dalej! Blonde fajnie, że rodzice zadziałali. Bank faktycznie śmieszne te limity ma! Współczuję bólu głowy. Mam nadzieje, że szybko przejdzie! Emilka udanego wypadu do rodziców! Strong fajnie, że imiona wybrane! A Nadia Oliwia (a nie Oliwia Nadia? ), a synek z jednym imieniem? Tylko Kamil? Ilonka u nas też zimno, tzn temperatura wysoka, fajna, ale wiatr jest okropny. Ja chodzę normalnie w zimowym płaszczu i nikt mnie nie namówi na coś lżejszego. Szczególnie rano
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, ze to i tak inna kasa... no ale coz... Mam za swoje, a mialam isc z mama i ja dopisac do tego konta, ale ostatnim razem w Pl zabrakło mi czasu Strong Nadia mi sie podoba
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-03-28 o 14:44 |
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie twierdzę, że się na siebie boczycie za to
Tylko, że się musicie męczyć
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia, ja bym chciała Oliwię, ale TŻ nie chce... i dziś rano tak sobie leżeliśmy i wybraliśmy Nadię w sumie TŻ zaproponował, a mi się spodobało
a na drugie Oliwia żeby było też po mojemu, na szczęście całkiem zrezygnował z męczenia imienia Natalia, bo na te bym się nigdy nie zgodziła. Więc Nadia Oliwia a chłopczyk od dawna postanowione że Kamil Franciszek ![]() Ilonko, no męczyć troszkę tak, ale myślisz że to źle że od razu nie wypracowaliśmy sobie umiejętności celibatu ? Może mam jeszcze szanse się nauczyć? Blonde, na następny raz będziesz mądrzejsza, dobrze że się tylko na nerwach skończyło, a nie że bylibyście bez pieniążków. długo te hormony mogą mną szarpać? czytałam na necie że w drugim trymestrze się uspakajają, ale ja już mam 21 tydzień i dalej świruję
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-03-28 o 14:51 |
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiem Ci ze ja wole pomoc poloznej niz rodziny.... zwlaszcza madrosci tesciowej, mojej mamy, babek ... kazdy gada co innego, a polozna wiadomo ze na codzien ma kontakt z dziecmi takimi malymi, na biezaco jest w tym temacie (tutaj musza co pol roku na szkolenia jezdzic) wiec jej rady nie sa z kosmosu a tak to babcia co innego, mama co innego a tesciowa to juz w ogole
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gadalam z mezem to mnie troche uspokoił i mozemy liczyc na pozyczke od znajomych Musimy miec sporo srodków na koncie bo klapaCytat:
![]() Nastepnym razem to mame upowaznie juz na zas ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
I bardzo mi pomogły te wizyty Pózniej przychodzila pielgniarka srodowiskowa i naprawde miło bylo Pytala nawet o mój stan psychiczny, jak sobie radze jak mi pomóc itp.
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, no tak, masz rację taka położna napewno się nie kieruje zabobonami albo radami z gazetki jak babcie, ciotki. To się jakoś przemęczymy z nią w jednym pokoju, ja oczywiście nie chciałam z niej zrezygnować, nie nie tylko żeby przenieść ale to mam się czas dopytać. Pozatym też właśnie do oglądania rany czy pępuszka, potrzebna jest od zaraz
a może mi wydać do Opieki społecznej jakąś negatywną opinię że np. mieszkamy w jednym pokoju czy coś? Bo w sumie , miesiąc tak będziemy mieszkać.Blonde, to fajna Ci się trafiła pielęgniarka ja się boje jakie te nasze będą, bo u nas w ośrodku jest ich 4, każdy każdą zna, zresztą w takiej malutkiej gminie jak nasza, to nie da się inaczej. Wolałabym kogoś obcego, niż panią która potem poopowiada o tym jak mam w domu i jak sobie radzę/nie radzę.
16.07.2012 - Kamil, nasze serce. Edytowane przez strongwomen Czas edycji: 2012-03-28 o 15:00 |
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to czy mieszkacie w jednym pokoju czy na 4 pokojach nikogo nie powinno obchodzic poki jest czysto i odpowiednio dla maluszka. Co innego jesli macie karaluchy,po podlodze walaja sie pety i butelki po wodce poza tym mozesz uprzedzic ze to chwilowe i ze sie przeprowadzacie zaraz ![]() Blonde, ja swojej poloznej ufam i czuje sie z nia dobrze, lepiej nizeli z moja mama czy tesciowa. One dzieci rodzily dawno temu i maja troche inne metody. Ja mieszkam w Niemczech i po niemiecku bede wychowywac dziecko - wiec jak oczekuje sie ode mnie zostawienie kikuta np w spokoju (niczym nie przemywac tylko podsypywa pudrem specjalnym i zmieniac gaziki) czy nie kapac do 14 doby czy cokolwiek innego to tak tez bede robic ... a rozmawialam z kolezankami co maja dzieci i tak tu po prostu postepuja. Co dla mojej mamy jest niedorzeczne - bo jak to? Dziecka nie kapac tylko myjka myc?? Kikuta nie odkazac? Ano nie ... i co, kikut odpadl, dziecko myte myjka tez bylo szczesliwe, teraz jak ja sama kapie to mala tez zadowolona a jakbym miala sluchac wszystkich wkolo tylko nie poloznej to po co mialabym te polozna miec?
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra, no nie karaluchów ani butelek nie mamy na podłodze
Ok, to nie będę się stresować w sumie jakbyśmy mieli kawalerkę na to samo by wyszło a też ludzie zyją. Odpowiem jeszcze na to co napisałaś Blonde, masz święta rację, pozatym ja sadze że Ty jako mamusia wiesz co dziecku trzeba co nie, w jakimś stopniu już je rozumiesz a sprawa np. z pępuszkiem, skoro tak uczą to chyba żadnemu dzieciątku nic się nie stało od nie przemywania Co kraj to obyczaj jak to mówią
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylam zdziwiona ze tak podchodzi sie tu do pielegnacji dlatego tez wypytywalam kolezanki i u kazdej tak kazali robic wiec co sie bede wylamywac
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez nie kazano nic robic, nie grzebac przy pepuszku, nie przemywac...tez bylam w szoku,ze jak to nie odkazac...ale posłuchałam, uwazalam tylko by tam siuski nie doszły,a le tez nie dalo sie tego uniknac I co?Nic nie robiłam i kikut odpadl po 5 dniach I to jeszcze w noc, w ktora bylo pepkowe![]() Tak samo jak z karmierniem...kazała mi sprobowac karmic naprzemiennie raz cyc raz butelka, a bratowa mi odradzala, bo twierdzial,z e jak podam butle to juz koniec, on cyca nie zechce...Wcale tak nie bylo ![]() Dla mnie one byly bardzo pomocne..w wielu kwestiach
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-03-28 o 15:38 |
|
|
|
|
#2608 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze miesiac popracuje i wolne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witajcie
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny...znowu was przeleciałam
![]() Dziś do gitu dzień od rana mnie głowa boli, chyba mam gorączkę i w ogóle dennie się czuję Teraz jest trochę lepiej, ale i tak wskakuje do łóżka, bo nie chce się rozłożyć...qrdeee ![]() Będę was podczytywać...
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najlepsze jest to ze u nas dwa dni przed odpadnieciem wlasnie mala zasikala kikut i on zaczal tak dziwnie pachniec, potem odchodzic z jednej strony i przykleil sie gazik do niego i balam sie ruszac, czekalam na polozna. Przyszla pooczyszczala, zawinela w gaziki porzadnie i stwierdzila, ze jeszcze potrwa nim kikut nam odpadnie i co? Tej nocy odpadl ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- a w ogole to dzisiaj konczymy 3 tygodnie czas przecieka nam teraz przez palce ....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

Ukochałam go i spokojnie już mogłam zasnąć... nic nie było, z przytulanek bo TŻ zmęczony był, no ale trudno... i powiem Wam, że dzisiaj chodzę nie wyżyta, dawno nic nie było bo takie ma durne zmiany, że na kochanie się zostaję nam co najwyżej poranek.. a ja strasznie tego nie lubię... TŻ męczy, dręczy, a ja nic, no rano nie da się... bo jasno, bo pęcherz pełny, ząbki nie umyte... wiem, że mu żal ale co zrobić... no i chodzimy tacy nabuzowani. I ja i On. I szklak by mnie trafił bo nie widać żeby się miało kiedyś udać w najbliższym czasie. Wszystko mi się w środku same obkurcza, skurcza i wyje do księżyca, no psioszka usycha. 

a jaka była dzisiaj?
16.07.2012 - Kamil, nasze serce.
a jakbym miala sluchac wszystkich wkolo tylko nie poloznej to po co mialabym te polozna miec?