Motywacja do nauki, samorozwoju - grupa wsparcia :) - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-27, 21:21   #3061
shine_sky
Zakorzenienie

Dot.: Motywacja do nauki, samorozwoju - grupa wsparcia :)

oh Mandy - 1400 plus opłaty, to bardzo dużo nie jest łatwo z pracą. Mam centrum handlowe dosyć blisko od domu, ale ono jest małe i pracowałam w nim kiedyś, nawet w dwóch innych sklepach, i większego wyboru już tam nie mam, pozatym nie chcę tam wracać. Wysyłam codziennie CV, ale oferty w necie są wg mnie średnio interesujące, bo albo chcą super hiper doświadczenie, albo chcą bez, a piszą o mega zarobkach ani tak, ani tak. Pozatym w większośći ofert widnieje ten nieszczęsny mój angielski, przynajmniej w stopniu kominikatywnym, a ja mam z tym problem. Cóź, nic mi nie pozostało jak ścisnąć pasa i szukać do skutku.

Będziesz mieszkać na strzeżonym osiedlu? E. no to fajnie, u mnie w mieście takich osiedli chyba nawet nie ma

nouvelle - jeszcze co do tych podkładów, to ja z Liren wolę z dozownikiem, mam wrażenie, że na dłużej mi wystarcza Zazdroszczę Ci tych praktyk w sądzie!
Co do Tżtowych majtek i skarpetek - mój ma problem z dzirami w majtach i na skarpetkach, nie wiem jak on to robi, ale co chwila robią mu się dziurki, ja szyć nie bede bo nie umiem, to nowe kupuje

Brair, widzę że Ty ja jak poszukująca pracy mnie przeraża opcja zadłużania się - fakt u rodziny, mamy lub Tż-ta, ale i tak. Zostanę goła i wesoła, z długami, no aleeee bede miała studia ech, czasem sobie myślę, że mogłam całkiem inaczej swoim życiem pokierować. Nasze państwo miało ciśnienie na wykształconych ludzi, promując, że taki Polak lepszy niż ten bez studiów, że takich warto zatrudniać, a g*wno prawda za przeproszeniem, skoro nie potrafią Nam dać pracy, a jak dadzą to i tak te studia na nic i zarabiasz głodową stawkę , gdzie sporo ponad połowa idzie na egzystowanie, a gdzie reszta, na tym ma polegać nasze życie? Sory wszytskim, ale musiałam wylać żale

misheall - ja mam spore chęci do takich akcji, oreintowałam się nawet w moim mieście, ale nic konkretnego się nie dowiedziałam, pozatym wiesz - z kimś byłoby mi łatwiej, a większość znajomych zawsze zabiegana ,

ej, jesteś z moich okolic

nouvelle - jakie role, jakie symulacje?

mało mało mało produkujemy, dziś raptem jedna strona, ale sama zawalam przyznaję chociaż wątek mówi sam za siebie - zmotywowane - zapracowane !

Dziewczyny, ale ja dziś walnęłam gafę normalnie, jak przystało na blondynkę

Edytowane przez shine_sky
Czas edycji: 2012-03-27 o 21:27
shine_sky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 21:25   #3062
Katuszka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_tylko_z_mlekiem Pokaż wiadomość
Logistyka

zapomniałam podciąć te końcówki jaką ja mam skleroze

Katuszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 21:28   #3063
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

[QUOTE=shine_sky
Dziewczyny, ale ja dziś walnęłam gafę normalnie, jak przystało na blondynkę[/QUOTE]

Jaką?
kawa_tylko_z_mlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 21:31   #3064
Katuszka89
Zakorzenienie

Cytat:
Jaką?
też jestem ciekawa

Katuszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 21:40   #3065
Beacia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elli_ Pokaż wiadomość
Jestem niewyspana, bo śpię po ok. 4 godziny dziennie, chcę już weekend, chcę wakacje..
Zależy to od człowieka ale najlepiej spać w blokach ok. 1,5 h Bo wtedy będziemy się budzić w fazie najpłytszego snu i nie będziemy tak przytrzymani;p
Chociaż zdecydowanie za mało śpisz

Cytat:
Napisane przez shine_sky Pokaż wiadomość

mało mało mało produkujemy, dziś raptem jedna strona, ale sama zawalam przyznaję chociaż wątek mówi sam za siebie - zmotywowane - zapracowane !

Ja się w końcu za matmę wzięłam czyli coś w tym zapracowaniu jest;p
Również jestem ciekawa
Stary 2012-03-27, 22:07   #3066
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Brair, widzę że Ty ja jak poszukująca pracy mnie przeraża opcja zadłużania się - fakt u rodziny, mamy lub Tż-ta, ale i tak. Zostanę goła i wesoła, z długami, no aleeee bede miała studia ech, czasem sobie myślę, że mogłam całkiem inaczej swoim życiem pokierować. Nasze państwo miało ciśnienie na wykształconych ludzi, promując, że taki Polak lepszy niż ten bez studiów, że takich warto zatrudniać, a g*wno prawda za przeproszeniem, skoro nie potrafią Nam dać pracy, a jak dadzą to i tak te studia na nic i zarabiasz głodową stawkę , gdzie sporo ponad połowa idzie na egzystowanie, a gdzie reszta, na tym ma polegać nasze życie? Sory wszytskim, ale musiałam wylać żale

nouvelle - jakie role, jakie symulacje?

A wiesz co jest najgorsze? Że maturzyści ciągle wierzą, że po studiach to będą mieć sielankę. Mało to wątków na plotkowym w stylu "Polećcie mi jakieś studia żeby były przyszłościowe i żebym po nich dużo kasy zarabiała!". Cholera, NIE MA takich studiów już teraz.

Razem z innymi osobami z praktyk przygotowujemy symulację rozprawy sądowej, będziemy ją przedstawiać przyszłym studentom na Dniach Otwartych i to będzie taki jakby finał naszych praktyk, w ogóle ekstra, bo robimy to z Prezesem sądu i na podstawie prawdziwej sprawy, dadzą nam nałożyć prawdziwe togi (dlatego tak się pchałam żeby grać jakiegoś prawnika, a nie np świadka i sfilmuje nas regionalna tv A mój opiekun mówi, że praca sędziego jest nudna, a ja mu na to"ale władzę ma"

Ano właśnie, tu się pracuje, a nie spamuje

Co zrobiłaś?<już się śmieje>

Wiecie może czy da się gdzieś kupić taki jakiś zapach żeby do szafki z ubraniami włożyć i żeby pachniało?

Edytowane przez 20160901857
Czas edycji: 2012-03-27 o 22:08
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 22:10   #3067
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

nouvelle kiedy i gdzie będzie można zobaczyć tą symulację?

co do zapachu w szafie to kup sobie mydełko pachnącę np fa, lawendowe itp. i przełam na pół , a potem do szafy daj. możesz też wziąć saszetkę herbaty owocowej i zawinąć ją w chusteczkę higieniczną, a potem do szafy. Szkoda kasy wydawać na specjalne pachnidła, jak można mieć fajny efekt za grosze.

Edytowane przez kawa_tylko_z_mlekiem
Czas edycji: 2012-03-27 o 22:12
Stary 2012-03-27, 22:19   #3068
20160901857
Konto usunięte

Tego jeszcze nie wiem, bo dopiero w połowie maja to mamy, ale pewnie w jakimś tvp białystok, możesz też wbić osobiście

I to będzie pachniało?
Stary 2012-03-27, 22:24   #3069
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Tego jeszcze nie wiem, bo dopiero w połowie maja to mamy, ale pewnie w jakimś tvp białystok, możesz też wbić osobiście

I to będzie pachniało?
To muszę to obejrzeć do Białegostoku mam ponad 500km

Będzie jest tyle mydełek w kostkach do wyboru, do koloru i zapachu, że możesz przebierać i wybierać czym mają pachnieć ubrania.
Stary 2012-03-27, 22:38   #3070
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394
Konto usunięte

Cytat:
Wiecie może czy da się gdzieś kupić taki jakiś zapach żeby do szafki z ubraniami włożyć i żeby pachniało?
Bardzo ładne zapaszki są z 'Pachnącej szafy' w Rossmannie można kupić.

Cytat:
[

opowiadaj

A propo blondynek, dzisiaj jedna zajechała mi całkowicie drogę..Jechałam prosto do świateł, a ta wyjeżdżała i skręcała w lewo, już jestem blisko a ona ziuuum i wyjeżdża Jeszcze jeden samochód musiał jej ustąpić bo skręcała w lewo. Ale wybaczyłam jej bo z koleżanką stwierdziłyśmy że 'blondynka'. Wiem, wiem, stereotypy, ale niektóre to aż się proszą żeby tak o nich powiedzieć.;x
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 22:51   #3071
20160901857
Konto usunięte

Spróbowałam z kokosowo-ananasowym, trochę ciężko mi było je przekroić, ale chłop jak usłyszał po co mi to, zlitował się nade mną i pomógł

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33181375]Bardzo ładne zapaszki są z 'Pachnącej szafy' w Rossmannie można kupić.
[/QUOTE]

Gdzie one leżą?
Stary 2012-03-27, 23:00   #3072
misheall
Wtajemniczenie

Cytat:
misheall - ja mam spore chęci do takich akcji, oreintowałam się nawet w moim mieście, ale nic konkretnego się nie dowiedziałam, pozatym wiesz - z kimś byłoby mi łatwiej, a większość znajomych zawsze zabiegana ,

ej, jesteś z moich okolic
Ja właśnie też kilka razy chciałam spróbować, ale właśnie nie chciałam sama. Ale jakoś zgadałyśmy się z przyjaciółką i poszłyśmy razem
Tak? No to możesz dołączyć do tej co ja
Opowiadaj!

Cytat:
Razem z innymi osobami z praktyk przygotowujemy symulację rozprawy sądowej, będziemy ją przedstawiać przyszłym studentom na Dniach Otwartych i to będzie taki jakby finał naszych praktyk, w ogóle ekstra, bo robimy to z Prezesem sądu i na podstawie prawdziwej sprawy, dadzą nam nałożyć prawdziwe togi (dlatego tak się pchałam żeby grać jakiegoś prawnika, a nie np świadka i sfilmuje nas regionalna tv A mój opiekun mówi, że praca sędziego jest nudna, a ja mu na to"ale władzę ma"

Ooo fajnie
Moja mama kupiła w biedronce chyba kiedyś, takie pachnidła, które się wieszało na wieszaku
A z tym mydłem to dobry pomysł

I nie zrobiłam dzisiaj nic! jedynie popisałam trochę z Amerykaninem ;D I zaraz może poczytam o Forexie

Miłego jutra

'It's better to feel pain, than nothing at all
So keep your head up, keep your love'

Pomagam
misheall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-27, 23:11   #3073
shine_sky
Zakorzenienie

już Wam kochane opowiadam

A więc dziś wybrałam się po wpis na uczelnię najpierw poszłam załatwić wpis dla Tż, swoją drogą Kawa - mój Tż studiuje ten kierunek co Ty i ma te same przedmioty chyba, z tym, że to wieczny student i wiekiem też daleko od Ciebie

A potem dumna kroczę sobie do budynku gdzie siedzi babeczka z ćwiczeń po mój wpis. Z góry muszę uprzedzić, że moja uczelnia nie składa się z jednego budynku, a kilku, oddzielonych ulicą, rzeczką, parkingiem etc, każdy budynek w innym kolorze, chyba tak dla zmyły No więc wchodzę do budynku gdzie rzekomo siedzi ta kobita. Budynek ma 3 piętra. I szukam sobie sali. I szukam. I szukam, i szukam... schodzę po tych piętrach tam i spowrotem, ludzie na mnie patrzą jak na jakąś nawiedzoną, bo w jednym miejscu byłam trzy razy i nadziwić się nie mogę dlaczegóż to numery sal kończą się na 320, skoro ja mam iść po wpis do 469. Aż zapytałam dwóch studentów, bo się głupio na mnie patrzeli co tak chodzę tam i spowrotem, a oni, że tu nie ma takiej sali , a ja sobie myślę: jak nie ma!? skoro kobieta podała mi dokładnie ten numer sali. I pędze na dół do recepcji i się pytam kobitki, gdzie znajdę ta salę, a ona oczy na mnie i mówi, że tu nie ma takiej. Ja się pytam: no przecież to budynek "N" prawda?! A ona: nie, "D".
Okazało, się, że pomyliłam się i budynek o którym pisała mi babka z ćwiczeń, jest na końcu miasta, a ja sobie wesoło kwitłam 10 km dalej Ale Tż mnie odratował, przyjechał pracy i załatwiliśmy :P ale wstyd mi było, i przed studentami, i przed babką z recepcji i przed Tżtem

ej, nouvelle zabiłaś mnie tą symulacją, fajowe rzeczy robicie, gdzie takie ciekawe targi organizują , od razu jak to napisałaś to mi się przypomniała Anna Maria Wesołowska, i taka Ty trzymająca władzę swoją drogą niezłe wtyki pochytasz, tu sędzia, tu prezes, no no

Czas edycji: 2012-03-27 o 23:12
Stary 2012-03-27, 23:21   #3074
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

shine dobra jestes
Aż mi się przypomniało jak ostatnio z TŻ jechałam na uczelnię i się zgubilismy w budynku.

Studiujesz na UEKu?
Stary 2012-03-27, 23:35   #3075
shine_sky
Zakorzenienie

nouvelle - mnie strasznie boli wszystko co ostatnio dzieje się w tym kraju, czekać tylko, aż naprawdę wszyscy Polacy wyjdą na ulicę. A co do edukacji, to rzeczywiście jest tak, że Polska produkuje multum bezrobotnych wykształconych ( definicja studenta :P ), bo jak to teraz bez studiów, a co z tego mamy? Wychodzimy ze szkoły z niczym, czasem z doświadczeniem, ale totalnie odbiegającym od kierunku studiów, i tylko nie licznym uda się znaleźć dobrą pracę, w trakcie studiów, gdzie jednocześnie nabywa wszystko i w teorii i w praktyce. I każdy powinien mieć takie szanse, a kończy się na tym, że łapiemy pracę po to by mieć za co żyć, dostajemy głodowe stawki, po to żeby na podatki i kredyty oddać ponad połowę wypłaty, jak nie więcej. Do dupy z tym wszystkim , wystarczy spojrzeć na techniczne zawody, nie jeden mechanik/stolarz itp. wyszedł sto razy lepie na szkole średniej, lub czasem zawodówce, niż nie jeden student. Ma fach w ręku i to się zawsze będzie cenić.

misheall
- gdybym miała choć jedną chętną osobę byłoby mi raźniej. Wbije się do Was

wika - spoko, ja tam się nie obrażam co do blondynek i sama przyznaję, że czasem naprawdę potrafię zaświecić rodem Violetty z Brzyduli a co do jazdy samochodem - ja nie mam prawka, ale ostatnio jednocześnie sie przeraziłam i śmiałam, bo siedzę na przystanku jakby na przeciw mnie stanął sobie facet na poboczu drogi. Odszedł parę m metrów od auta i chyba zapomniał dać ręczny, bo mu samochód zjechał parę metrów do przodu całe szczęście nic przed nim nie stało, bo bym tam chyba biegła uratować jego terenowe , ależ było jego zdziwienie, kiedy podszedł do auta, patrzy - a ono stoi parę metrów dalej od miejsca gdzie zaparkował, no mina faceta bezcenna

a co do zapachów w domku to wiem jedynie że lawenda jest genialna nadaje się właśnie do wkładania między ciuszki i jak Kawa mówi - najlepiej kupić mydło jakieś fajne i dać między ubrania - przejdą zapachem

Czas edycji: 2012-03-27 o 23:43
Stary 2012-03-28, 09:08   #3076
BrairRose
Raczkowanie

Shine, szukam szukam. Mam teraz prace, ale jest beznadziejna i slabo platna. Jedyne co godziny mi odpowiadaja bo 3 razy w tygodniu i krotko ,ale przez to malo zarabiam, a nie chca mi dac 4 dnia.

Ja naprawde nie wiem co z przyszloscia, mieszkam za granica i planuje tu zostac, ale nie wiem co wybrac jako kierunek na studiach. Mowi sie, ze jezeli cos naprawde lubisz to bedziesz odnosil sukces w tej dziedzinie, tyle ze ja znam wielu ludzi ktorzy naprawde lubia swoj zawod, lubia ta dziedzine ktora studiowali, ale co z tego jak po studiach pracuja jako kelnerzy albo sprzedawcy w obuwniczym?

A co do zapachu w szafie, to moze to glupie ale wiecie jak rozdaja te gazety w Lushu? Ja daje je do szafy i cala mi ladnie pachnie Po prostu one sa tak przesiakniete zapachem sklepu (w ktorym btw. pachnie cudownie, najchetniej to bym w lushu pracowala :P). Albo kupic jakies male mydelko lusha i wlozyc tam (tyle ze gazety to for free )
BrairRose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:23   #3077
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394
Konto usunięte

Cytat:

Gdzie one leżą?
U mnie stoi taka oto szafa : http://jaskolka.net/pliki/2010/02/szafa3.png i tam właśnie leżą różne zapachy do szaf, butów, torebek.

Cytat:
Napisane przez BrairRose Pokaż wiadomość
A co do zapachu w szafie, to moze to glupie ale wiecie jak rozdaja te gazety w Lushu? Ja daje je do szafy i cala mi ladnie pachnie Po prostu one sa tak przesiakniete zapachem sklepu (w ktorym btw. pachnie cudownie, najchetniej to bym w lushu pracowala :P). Albo kupic jakies male mydelko lusha i wlozyc tam (tyle ze gazety to for free )
W Polsce niestety nie ma takiego sklepu. Ale w Stradivariusie pięknie pachnie.

Miłego dnia! Ja lece się szykować.
7a1f522eb83de308935e9eb654607f24bf1b13c1_64013893eb394 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 09:52   #3078
Beacia
Raczkowanie

Cytat:

Ale kurcze Wam fajnie.. Gratulacje sędzino

[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33181375]
A propo blondynek, dzisiaj jedna zajechała mi całkowicie drogę..Jechałam prosto do świateł, a ta wyjeżdżała i skręcała w lewo, już jestem blisko a ona ziuuum i wyjeżdża Jeszcze jeden samochód musiał jej ustąpić bo skręcała w lewo. Ale wybaczyłam jej bo z koleżanką stwierdziłyśmy że 'blondynka'. Wiem, wiem, stereotypy, ale niektóre to aż się proszą żeby tak o nich powiedzieć.;x [/QUOTE]

Dobrze, że nic się nie stało bo by nie było, że "blondynka" ;p
Tak sobie ostatnio jeżdżę po tym Krakowie i załamuję ręce widzą jak niektórzy jeżdżą..

Cytat:
Shine, szukam szukam. Mam teraz prace, ale jest beznadziejna i slabo platna. Jedyne co godziny mi odpowiadaja bo 3 razy w tygodniu i krotko ,ale przez to malo zarabiam, a nie chca mi dac 4 dnia.

Ja naprawde nie wiem co z przyszloscia, mieszkam za granica i planuje tu zostac, ale nie wiem co wybrac jako kierunek na studiach. Mowi sie, ze jezeli cos naprawde lubisz to bedziesz odnosil sukces w tej dziedzinie, tyle ze ja znam wielu ludzi ktorzy naprawde lubia swoj zawod, lubia ta dziedzine ktora studiowali, ale co z tego jak po studiach pracuja jako kelnerzy albo sprzedawcy w obuwniczym?
Może ja mam takie mało realistyczne podejście, i wierzę, że dla każdego z pasją znajdzie się praca.. No ale przecież już na studiach trzeba się wybić, nawiązać kontakty aby "żyło się lepiej" po

[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;33184490]

Miłego dnia! Ja lece się szykować. [/QUOTE]

Baw się dobrze Ładna pogoda się zapowiada
Stary 2012-03-28, 10:06   #3079
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Nouvelle, ale super masz z tą rozprawą! Jeśli będę mogła to Cię obejrzę! Tylko podaj datę emisji

Przepraszam, że się nie odzywam, ale zaczęły mi się 3 laborki i nie mam czasu pisać :P Jak przychodzę to jest po 20 albo 21 i muszę się uczyć na następny dzień i tak w kółko. Teraz marzę o czwartku następnym, bo o 22 już wyjadę z Wrocławia i ok. 13 będę w domu i w końcu w czasie świąt się wyśpię! Co prawda krótkie wolne, bo już w poniedziałek w nocy będę wracała, ale lepsze to niż nic

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:30   #3080
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dzis nie poszłam na zajęcia, ale za to pospałam sobie do 10.
Stary 2012-03-28, 10:35   #3081
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

A ja zaspałam na laborki :P Miałam na 7.30, a spałam do 7.20 No ale na szczęście to takie laborki, że się pisze jakieś programy, więc napiszę kartkówkę na konsultach

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 10:42   #3082
nicRu
maszyna, nie człowiek

Oj, z tym wybiciem się to jest prawda
Stary 2012-03-28, 12:17   #3083
BrairRose
Raczkowanie

No ale jak sie wybic? Ech chociaz wiecie, gdybym miala jakas rzecz ktora kocham, jakies zainteresowanie, pragnienie, widzialabym siebie w jakim zawodzie, to chyba bym miala to gdzies czy jest po ptym praca czy nie, tylko po prostu bym na to poszla. Tyle, ze ja nie mma takiego czegos. To jak tu wybrac studia? Ech doluje mnie to troche.

Ale jestem z siebie zadowolona, przerobilam juz 3 tryby warunkowe, porzadnie powtorzylam czasy przeszle, dziwne bo naprawde odkad tu przyjechalam to ani razu nie wyciagnelam ksiazki zebym naprawde sie pouczyc gramatyki, a teraz robie to regularnie . Nalezy mi sie jakas nagroda

Dziewczyny, mozecie mi polecic jakas dobra ksiazke? Mialam wypozyczyc kolejna Jodi Picoult ale po tym co odwalila z zakonczeniem ostatnim mi sie nie chce, poza tym juz trzy pod rzad jej to dla mnie za duzo.
Chcialabym jednak cos w tym stylu, taka zeby dalo sie przeczytac w obcym jezyku i zeby byla akcja, najlepiej o zyciu cos obyczajowego, zadne sci fi (normalnie nawet lubie, ale po wlosku jeszcze nie umiem doceniac takich ksiazek, nic nie rozumiem), najwazniejsza jednak jest ta akcja zeby chcialo sie czytac (jak jest nudna i w jezyku ktory srednio znam, to od razu odkladam, po polsku czy angielsku jeszcze czasami ciagne ).
Stary 2012-03-28, 13:34   #3084
misheall
Wtajemniczenie

Hej
Cytat:
A potem dumna kroczę sobie do budynku gdzie siedzi babeczka z ćwiczeń po mój wpis. Z góry muszę uprzedzić, że moja uczelnia nie składa się z jednego budynku, a kilku, oddzielonych ulicą, rzeczką, parkingiem etc, każdy budynek w innym kolorze, chyba tak dla zmyły No więc wchodzę do budynku gdzie rzekomo siedzi ta kobita. Budynek ma 3 piętra. I szukam sobie sali. I szukam. I szukam, i szukam... schodzę po tych piętrach tam i spowrotem, ludzie na mnie patrzą jak na jakąś nawiedzoną, bo w jednym miejscu byłam trzy razy i nadziwić się nie mogę dlaczegóż to numery sal kończą się na 320, skoro ja mam iść po wpis do 469. Aż zapytałam dwóch studentów, bo się głupio na mnie patrzeli co tak chodzę tam i spowrotem, a oni, że tu nie ma takiej sali , a ja sobie myślę: jak nie ma!? skoro kobieta podała mi dokładnie ten numer sali. I pędze na dół do recepcji i się pytam kobitki, gdzie znajdę ta salę, a ona oczy na mnie i mówi, że tu nie ma takiej. Ja się pytam: no przecież to budynek "N" prawda?! A ona: nie, "D".
Okazało, się, że pomyliłam się i budynek o którym pisała mi babka z ćwiczeń, jest na końcu miasta, a ja sobie wesoło kwitłam 10 km dalej Ale Tż mnie odratował, przyjechał pracy i załatwiliśmy :P ale wstyd mi było, i przed studentami, i przed babką z recepcji i przed Tżtem
Chyba studiujemy na tej samej uczelni

Cytat:
misheall - gdybym miała choć jedną chętną osobę byłoby mi raźniej. Wbije się do Was
Zapraszamy Czym więcej osób, tym lepiej.
Byłam dzisiaj na tym spotkaniu. Potwierdziłam, że będę w niedzielę. A potem dostanę jeszcze listę szkół na terenie mojego miasta, i zacznę działać ;D

Zaraz uciekam na korki, a wieczorem trzeba się uczyć na jutrzejsze kolokwium z FP.

'It's better to feel pain, than nothing at all
So keep your head up, keep your love'

Pomagam
misheall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 13:37   #3085
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
No ale jak sie wybic? Ech chociaz wiecie, gdybym miala jakas rzecz ktora kocham, jakies zainteresowanie, pragnienie, widzialabym siebie w jakim zawodzie, to chyba bym miala to gdzies czy jest po ptym praca czy nie, tylko po prostu bym na to poszla. Tyle, ze ja nie mma takiego czegos. To jak tu wybrac studia? Ech doluje mnie to troche.

Ale jestem z siebie zadowolona, przerobilam juz 3 tryby warunkowe, porzadnie powtorzylam czasy przeszle, dziwne bo naprawde odkad tu przyjechalam to ani razu nie wyciagnelam ksiazki zebym naprawde sie pouczyc gramatyki, a teraz robie to regularnie . Nalezy mi sie jakas nagroda

Dziewczyny, mozecie mi polecic jakas dobra ksiazke? Mialam wypozyczyc kolejna Jodi Picoult ale po tym co odwalila z zakonczeniem ostatnim mi sie nie chce, poza tym juz trzy pod rzad jej to dla mnie za duzo.
Chcialabym jednak cos w tym stylu, taka zeby dalo sie przeczytac w obcym jezyku i zeby byla akcja, najlepiej o zyciu cos obyczajowego, zadne sci fi (normalnie nawet lubie, ale po wlosku jeszcze nie umiem doceniac takich ksiazek, nic nie rozumiem), najwazniejsza jednak jest ta akcja zeby chcialo sie czytac (jak jest nudna i w jezyku ktory srednio znam, to od razu odkladam, po polsku czy angielsku jeszcze czasami ciagne ).
wiesz co, ciężko mi cokolwiek doradzić. Moim osobistym zdaniem są mniej i bardziej przyszłościowe kierunki. Ale to zależy od tego czy się dobrze zakręcisz, w trakcie trwania studiów, lub od razu po. Skończenie studiów absolutnie nie gwarantuje Ci pracy. Nie zadecydujemy za Ciebie Brair, w wyborze kierunku, ale możemy pomóc i doradzić Myślałaś o filologi włoskiej? uważam, że teraz warto stawiać na języki.
Poza tym, z perspektywy czasu, żałuję, że nikt nie opłacał moich studiów , ale tylko po to żebym mogła pójść na staż, za wiadomo niewielką kasę, ale nie o to chodzi - chodzi o doświadczenie. Sporo firm szuka stażystów na całkiem nie głupie stanowiska. Ale nie każdy jest w stanie studiować zaocznie i zarabiać te pareset zł na stażu.

ej, właśnie mam olej na włosach, ten co Ty Kawa polecałaś, poleciałam dziś do Rosmanna i kupiłam
Do tego zakupiłam kiecke na wesele, Tż zrobi mi dziś foto w niej i Wam wyślę

misheall - a Ty robisz licencjata czy magistra dziennie czy zaocznie?, musimy się w takim razie kiedyś na kawkę umówić pod uczelnią

Czas edycji: 2012-03-28 o 13:42
Stary 2012-03-28, 14:12   #3086
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

shine trzymam kciuki za olejowanie
misheall ja też studiuję z Wami na tej samej uczelni

A ja dzis byłam na miescie i kupiłam sobie krem tonujący z Ziaji Nuno, mam nadzieję, że będzie dobry
Stary 2012-03-28, 14:19   #3087
BrairRose
Raczkowanie

Kawa, pisalam o nim kilka str wczesniej moim zdaniem jest rewelacyjny, uzywam go chyba juz z 3 lata.

Shine, wiesz ja chce zostac we Wloszech wiec raczej filologia wloska srednio by mi sie przydala. Wiesz, ja chcialabym studiowac jezyki, tylko dla mnie to nie jest przyszlosciowe, co po takich jezykach moge robic? Rownie dobrze moge zrobic certyfikat na boku, a studiowac cos innego. Musze pomyslec i w koncu wybrac sie po ten informator. Za jakis tydzien przejde sie tez na uczelnie, ktora mi sie podoba i zobaczymy .

A teraz sie opalam i kombinuje lot do Polski, strasznie sie juz stesknilam.
Stary 2012-03-28, 14:27   #3088
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Cytat:
Kawa, pisalam o nim kilka str wczesniej moim zdaniem jest rewelacyjny, uzywam go chyba juz z 3 lata.

Shine, wiesz ja chce zostac we Wloszech wiec raczej filologia wloska srednio by mi sie przydala. Wiesz, ja chcialabym studiowac jezyki, tylko dla mnie to nie jest przyszlosciowe, co po takich jezykach moge robic? Rownie dobrze moge zrobic certyfikat na boku, a studiowac cos innego. Musze pomyslec i w koncu wybrac sie po ten informator. Za jakis tydzien przejde sie tez na uczelnie, ktora mi sie podoba i zobaczymy .

Mam nadzieję, że i ja będę z niego zadowolona
Co do studiów to nie wiem co Ci doradzić, idź na to co Cię interesuje i będziesz się w tym kierunku spełniać i rozwijać
Wracasz do Polski na Swięta?
Stary 2012-03-28, 14:34   #3089
shine_sky
Zakorzenienie

Cytat:
shine trzymam kciuki za olejowanie
misheall ja też studiuję z Wami na tej samej uczelni

A ja dzis byłam na miescie i kupiłam sobie krem tonujący z Ziaji Nuno, mam nadzieję, że będzie dobry
kupiłam sobie jeszcze szampon z tych dzidziusiowych, kosztował 2,50 , ale wyczytałam że dobrze zmywa oleje

ja stosuje bambino do twarzy dla mnie jest genialny, super nawilża, wygładza, i likwiduje małe wypryski, ale jest dobry na okres jesienno zimowe, bo na lato za tłusty.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:

opalasz się mam taką ochotę się wygrzać na słońcu, ale pogoda u nas tak jak przysłowie mówi - kwiecień plecień

Masz racje co do studiów i języków. Przejdź się, weź informator i razem tu ogarniemy co by było dla Ciebie najlepsze.

ja się boję latać
Stary 2012-03-28, 14:34   #3090
kawa_tylko_z_mlekiem
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam sobie jeszcze szampon z tych dzidziusiowych, kosztował 2,50 , ale wyczytałam że dobrze zmywa oleje

ja stosuje bambino do twarzy dla mnie jest genialny, super nawilża, wygładza, i likwiduje małe wypryski, ale jest dobry na okres jesienno zimowe, bo na lato za tłusty.
Ja dzisiaj sprawdzę czy zmywa dobrze oleje, a propo..idę nałożyć olej na dynie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości