|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
szkoda, że czasem nie da się wyłączyć pilotem wszystkich problemów i zmartwień...
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-03-28 o 13:00 |
|
|
|
|
#2762 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Jolka, apap mozesz i sie chwilke poloz to Ci przejdzie! Widze ze masz rownie pozytywne wiesci po wizycie co ja Naczekamy sie, ale co zrobic widocznie nasze dzieciaczki w brzuszku wlasnie tego potrzebuja! Wytrzymalysmy tak dlugo juz ze jeszcze troche damy rade! A ja mam 20 kg na plusie, wiec Jolka nie jestes sama! A jaki masz termin porodu z OM Jolka? Bo ten chyba jest najwazniejszy? Gosiu, no to pewnie moze pojsc szybko, gin twierdzi tylko ze taka sklonnosc do przenoszenia sie po prostu ma i w jakichs 80% przenosi sie drugie dziecko rowniez ![]() No ale na 100 % mi tego nie zagwarantuje to wiadomo, wiec jakas tam nadzieja zawsze jest Teraz jestem w 38, no powiedzmy w 39 by mi pasowalo urodzic ![]() Asika, Aalegna, zal mi Was, ja tez to przeszlam z Adasiem, ja do teraz nie wiem czego On tak plakal ![]() No ale wyl jak syrenka a czesto jak bylismy sami w domu i nikt nie mogl mnie odciazyc to ja wylam z Nim Nie wiem co Wam poradzic, naprawde, chyba tylko moge powiedziec ze to przejdzie z czasem!
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
no to dobrze
nadal trzymane ![]() a babcia domyśla się czegoś? |
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
o dobrze wiedzieć bo zaraz zdechnę chyba
Cytat:
No wiem i jak karolca nie będzie chciała to zamierzam następny prowadzić oczywiście jeżeli nikt nie będzie przeciw Idę po apap |
|
|
|
|
#2765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja polozna srodowiskowa mi mowila, ze kiedys miala kobiete, ktora nie zgodzila sie na wywolywanie porodu i przeterminowala sie o... 3 tygodnie ... ale w koncu wszystko poszlo w 100% naturalnie Cytat:
Cytat:
Sandra na poczatu budzila sie co 2 godziny, Rita poki co co 4-5
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
desia super, że po wizycie wszystko dobrze
![]() Cytat:
Biorę apap i zaraz się kłade na chwilke ![]() wiesz co ja już nie wiem z OM niby 8kwiecień z USG niby 2 kwiecień ze wszystkich kalkulatorów internetowych też 2 kwiecień a lekarz mówi teraz, że 8 no dobra więc niech będzie 8 a jak mówie położnej o tym czy 2 czy 8 to ona na to a co to za różnica
|
|
|
|
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
nieee dobry kit pół sukcesu takze moze obejdzie sie bezstresowo dla babci
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2768 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
I ciekawe czy w druga strone tez to dziala?Bo ja pierwsze urodzilam 2 tyg wczesniej,no synus tez juz powinien wychodzic,a on uparty (baran )
|
|
#2769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Masakra!
|
|
#2770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
My juz po spacerku
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizyte u ginki no i super ze wizyta u neurologa udana ![]() Cytat:
Zanim sie obejrzysz a juz bedziesz tulila synka Super ze wizyta udana! Cytat:
Tez mialam taki nawal ze nie moglam sobie poradzic. Ja mialam bardzo duze problemy z piersiami przy Filipku, ciagle robily mi sie zastoje i guzki ale to dlatego ze Filip nei chcial cyca i dzialalam tylko laktatorem a laktator tez rozpedza laktacje jesli za duzo sie sciagasz. Teraz raz mialam problem przy Szymonie ale to dlatego ze wydluzylam sobie za bardzo przerwe w nocy bo on spal i go nie budzilam, no i zrobil sie guzek i mialam chyba zapalenie piersi bo caly dzien mialam bole miesni, temperature 37,6 i trzepalam sie z zimna (takie objawy sa przy zapaleniu piersi jak dojdzie do zastoju pokarmu). Ale zwalczylam to i jest dobrze ![]() Co moge Ci poradzic: Po pierwsze staraj sie uzywac laktatora jak najrzadziej bo im wiecej bedziesz nim odciagala po nakarmieniu dzidzi tym coraz wiecej mleka bedzie Ci sie tworzylo. Zrob tak: Jak czujesz pelna piers i guzek idz pod prysznic, lej woda ciepla dlugo na piers najbardziej na to m-sce gdzie Cie boli i sprobuj pod prysznicem rozmasowac delikatnie ten guzek ruchem szczesujacym w kierunku do brodawki (bedziesz widziala jak mleczko kapie lub leci strumieniem), nastepnie po prysznicu stan nad szklanka i sprobuj jeszcze rozmasowac to miejsce gdzie boli sciagajc do szklanki mleko i potem przystaw małą i niech zje ile moze i sprobuj nie uzywac laktatora juz tylko ubij liscie chlodnej kapusty i przyloz i wymieniaj kiedy zrobia sie juz cieple. Pamietaj ciagle o tej kapuscie zebys nie miala zapalenia, bo szybko do niego dochodzi przy zastoju pokarmu. Przed karmieniem, odciaganiem cieply prysznic, po karmieniu i odciaganiu dobrze chlodne liscie kapusty dobrze ubitej tluczkiem zeby sok puscila. I czesto przystawiaj małą co 2, 3 godziny ale laktatorem sprobuj sie nie sciagac ewentualnie odrobine bo rozkrecisz laktacje i nie poradzisz sobie. I jeszcze moja rada jedna, podaruj sobie teraz gosci, zajmij sie piersiami, goscie nie uciekną a Ty unormujesz sobie stan w piersiach. WAzne bys pilnowala czasu i nie dopuscila do zbyt dlugiej przerwy bo guzki sie tworza z tego, jesli piers nie jest oprozniana. Bedzie dobrze ale poswiec sie tylko piersiom caly dzien cala noc niech nic Cie nie interesuje. Nie masz malucha biegajacego jak ja wiec dasz rade ![]() Cytat:
A szyjka sie nie przejmuj potrafi sie skrocic w jeden dzien nagle. No i super ze wyniczki w porzadku
|
|
#2771 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki Aguska
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-03-28 o 13:40 |
|
|
|
|
#2772 |
|
Gang Iren
|
Wlasnie spojrzalam na termometr i jest 22 stopnie
![]() Popoludnie spedze spacerowo,a jutro od rana jade z mezem na ryby,tzn on na ryby a ja bede sie byczyc na kocyku. No chyba ze do jutra urodze
|
#2773 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2774 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale zobaczymy ![]() Ciesze się, że chociaż poznałam wage i potwierdzenie, że Synek jest Synkiem A jak to jest z tą kapustą bo ja nawet nie wiem ![]() Kupuje główke kapusty i przykładam sobie te liście do piersi ? |
||
|
|
|
#2775 |
|
Gang Iren
|
Chyba musze dopakowac dla mlodego inna wersje ubranek na wyjscie,bo jak bedzie pogoda taka jak dzis 22 st to nie zaloze mu tego co uszykowalam,grubej bluzy i spodni(mam tez spakowany kombinezon zimowy,na bank go zostawie w domu,bo juz sie nie przyda)
|
#2776 |
|
Rozeznanie
|
u nas też piękna pogoda - jesteśmy już po 1 spacerku, a potem pójdziemy z tatusiem na drugi
a w ogóle to kupiłam wczoraj "Mam dziecko" z płytą z kołysankami i o dziwo Filip sobie leży i spokojnie ich słucha więc jakby co to polecam! takie niby proste kołysanki ale działają
|
|
|
|
#2777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
co do pogody to ostatnio słyszałam, że na święta ma być upał a później, że niby śnieg
|
|
|
|
#2779 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiec wlasnie, caly kwiecien moze byc taki zmienny ze w sumie nie wiadomo co uszykowac!
|
#2780 |
|
Raczkowanie
|
dodałam sesję Dominika na maila, jest tak słodki że muszę się podzielić tą słodkością ze światem
Karolca miała rację: że choć ciągle jakieś panny dowalają się do mojego tż to przynajmniej będziemy mieli ładne dzieci ![]()
|
#2781 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety jeszcze nie urodziłam. Nic mnie nie boli. Sił mam więcej niż tydzień temu. Mam wrażenie, że mogę biegać, ale nie chcę robić Andrei wstrząsów. Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale u mnie upalnie . Już większość drzew ma liście, kwiatki kwitną, osy latają, ptaszki śpiewają...ANDREA WYCHODŹ JUŻ NA ZEWNĄTRZ, BO PRZEGAPISZ PIĘKNĄ WIOSNĘ .Po spacerze w porę zauważyłam, że chodzi mi po ręce kleszcz . No a mama mówiła "nie chodź po krzakach"...a ja nie posłuchałam.
|
||||||
|
|
|
#2782 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
To jak taka energia cie rozpiera,to moze cos sie ruszy? Ja juz kilka razy mialam taka energie mega w ostatnich tygodniach i niestety nic ztego. Kurcze dobrze,ze zauwazylas tego kleszcza.Boje sie strasznie kleszczy.
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka 4. zdjęcie PRZESŁODKIE! Jak bracia słodko ze sobą śpią
Aaagga słodziusi Dominik |
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak ja ich nienawidze ![]() Tikki, a naplyw sil tez zwiastuje szybki porod Juz Ci tak wroze i wroze i ciekawe czy Ci wywroze ![]() Ciekawe- jak po Tobie kleszcz chodzil to pewnie Pelusia zlapal jakies tez
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pierwszy raz widziałam na żywo kleszcza, który jeszcze się nie wbił (wcześniej widziałam tylko te u mojego psa z dzieciństwa) |
|
|
|
|
#2787 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
nie wchodzę na maila póki nie będę mieć swojej Lenki. Napatrzę się na maleńkości i coraz bardziej mi tęskno, niecierpliwie. |
||
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Obyś miała rację z tym szybkim porodem...tylko NIC MNIE NIE BOLI! |
|
|
|
|
#2789 |
|
Gang Iren
|
Aguska ale rozczulajace te zdjecia dalas.Najlepsze gdzie spia Filipek i Szymonek
Aga Dominik jest boski,pozuje jak prawdziwy model,a zdjecie na golaska rewelacja (nie zebym chciala podgladac mlodocianych )
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też ładnie, słonecznie, ale chłodno jest,wieje zimny wiatr.
To bezczynne siedzenie, że tak to nazwę, zmobilizowało mnie i w końcu wysłałam zdjęcia do wywołania z wesela Aguśka ostatnie zdjęcie cudne Aaagga super zdjęcia!!! Dominiczek jest taki słodziutki!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

szkoda, że czasem nie da się wyłączyć pilotem wszystkich problemów i zmartwień...

no i że lekarz fajny konkretny. 

nadal trzymane 

... ale w koncu wszystko poszlo w 100% naturalnie 

- więc muszę to zmienić.
mój wczoraj wył przez 4 godz a ja sama zostałam bo mąż do pracy poszedł i już mnie krew zalewała.... bo ja głodna on też non stop na cycu chciał wisieć, ostatnią godzinę wyliśmy oboje