Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 17:51   #3901
Iwoncia81
Zakorzenienie

Każda ciąża inna więc na pewno Ci urośnie globusik
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:56   #3902
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Zaproponujcie coś na kolacjebo nie mam pomysłu

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:58   #3903
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny. internet już mam, to nadrabiam

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
mnie tez od poniedziałku bolą zęby, ale myślę, że wszystko jest w porządku, bo leczyłam w styczniu, więc mam nadzieję, że pójdę do doktorka tylko po pieczątkę.
mnie się właśnie zachciało jeść, więc wstałam i wszamałam dwie kanapki o 5

Aga_ton właśnie miałam pytać jak się czujesz... pocieszę Cię, że z wymiotami mam może spokój, ale dopadł mnie ślinotok i tak chodzę w dzień po mieście z chusteczką w ustach, którą zmieniam co 10 min. Niektórzy mają spojrzenie typu:"ooo bidulka pewnie wyszła od dentysty", a niektórzy w twarz mi się śmieją, ale co tam. skóre wokół ust mam już tak czerwona, że masakra, a non stop smaruję kremem.
zbankrutuje na te chusteczkino ale z ręcznikiem w ustach nie będę chodzić, bo wtedy wyglądam jak pan pikuś

Miłego dnia wszystkim Wam życzę! a ja wracam do łożka
m_oni jak nie urok to sraczka i tak na okrągło. super, że Cie mdłości opuściły. mnie ślinotok dopadł zaraz na początku i utrzymywał się przez kilka tygodni. też nosiłam przy sobie chusteczki ale do głowy mi nie przyszło by je do buzi pchać za to pomagało mi bardzo częste mycie zębów, do tego musiała być miętowa, ale bardzo miętowa, najlepiej z napisem super extra strong, pasta. aż mnie w buzie szczypało

a jeśli chodzi o samopoczucie, to u mnie różnie, raz lepiej, raz gorzej. wczoraj zwymiotowałam wszystko co zjadłam a dziś pochodziłam nawet po mieście. zakupiłam sobie 3 staniki za ponad 200 i humor mi się poprawił. to sobie zaszalałam, co nie?

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć
mogę dołączyć do was?
jestem w 17 tc. i planowany termin na wrzesień

Wczoraj byłam u lekarza i z dzidzią wszystko ok, ale mam nisko położone łożysko i bardzo się martwię. Nie mam z kim pogadać, bo w pracy nikt nie wie, męża trudno ciągle męczyć a mamy nie chcę martwić
elena, witaj

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Kurcze z tym goleniem, wczoraj ze smiechu nie mogłam bo zwykłą golarką nie ma mowy żeby bobra ogolić bo jedną ręką nie idzie bo druga zajęta trzymaniem lusterka.
Oprzeć też nie mam gdzie bo...no nie ma i już, a stojak od lusterka złamany więc mi sie dziadostwo klapuje i zamiast bobra widze sufit. Nie dość że nic nie widze to juz maszynka tępa jak nie wiem, więc se wziełam elektryczną od chłopa do włosów. Mało se dzyndzelka nie przycięłam bo pozycje takie strzelałam że sama z siebie ubaw miałam.
Ale za to prace zrobioną pięęęknie mam
Iwona, nie strasz, że tak ciężko z tym goleniem. ja mam jutro wizytę u ginekologa i zaczynam się zastanawiać czy nie zacząć dzisiaj depilacji co by na jutro zdążyć

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Właśnie oglądnęłam Wasze zdjęcia,wszystkie macie śliczne brzuszki,ja niestety nadal płaska jak deska,mam nadzieję ze się doczekam w końcu mojego ciążowego brzuszka.

A tymczasem zmykam wziąść się za drugie okno.

Jak skończę to tu wpadnę.

Jeszcze mam zamiar wszystkie szafki w kuchni umyć,zobaczymy na ile sił starczy.

marta, ja też płaska. czasem się zastanawiam czy ten dzieciak tam faktycznie jest? zdjęcia brzucha na maila nie wstawiam bo go zwyczajnie nie ma

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;33185630]co do kataru to ja mam zatkany niemalże od początku ciąży a atak kichania co rano jak w zegarku więc też myśle że nie jest to do konca kwestia przeziebienia tylko właśnie powiekszonych naczynek nosie[/QUOTE]

dołączam do klubu zasmarkańców, u mnie to samo

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Witam nową mamusię
W domku zerknę na nowe brzuszki.
Sukienka fajna, ale nie w moim stylu. Nie znoszę kokardek, jeszcze jak mało widoczna to ujdzie, ale ta jest ogromna. a ten kolorek pieknie by wyglądał na opalonym ciałku.
Musze się pochwalić że upolowałam w szmateksiku dżinsy rybaczki, bluzę i tunikę Później fotki wrzucę. Zapłaciłam całe 11zł Takie zakupy to ja lubię.
tamlin, pochwal się zdobyczami.sama mam ochotę wybrać się do jakiegoś szmateksu ale czekam na lepsze dni

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a i przypomniałąo mi się o tym masażu krocza bo na SR sie zapytałam o to położnych no bo moja kolezanka sobie masaż krocza robiła prawie od początku ciązy chociaz powinno się od 37 tc chyba no i nic jej to nie dało no i pytam się ja położnych co myślą na ten temat bo słyszałam o tym i nie wiem czy warto jest grzebać sobie w tej pochwie czy nie no i one stwierdziły ze to nic nie daje tak naprawdę bo pochwy są różne i krocze u kazdej kobiety inaczej się rozciąga bo tak jak skóra na brzuchu to na kroczu jest u każdego inna u jednych bardzo elastyczna jest a u innych nie no i mówią ze można się tylko nabawić grzybicy i zakażenia bakteriami bo to jednak ten paluch sie wsadza w ta pochwę i rozciąga na wszystkie strony no to ja nie będę se grzebać jednak

A i dowiedziałam się ze gaz rozweseklający jest bezpłatny u nas jednak i ze nie robia rutynowo nacinania krocza ze kobiety ankiety wypełbniają czy chcą być nacięte czy nie no i ja zamierzam zaznaczyć ze chce być nacięta tylko jeżekli będzie to konieczne Bo połozna mówiłą ze i tak jak zaznacze ze nie chcę nacięcia to jak będzie widziałą ze za chwilę pęknę to napewno i tak mnie natnie choć bym miała ją po sądach ciągać. I ze dlatego to by zrobiłą bo czasem pęknie się az do odbytu a wtedy to na 90% będziemy chodzić z piekluchą do konca zycia bo nie będziemuy panować nad kupą a mówią ze czasami tylko nacinają dosłownie 2 milimetry i samą skórę.. czasem konieczne razem z mięśniami nacięcie ale zazwyczaj sama skórę wystarczy odrobinkę naciąć jak już główka podchodzi
lukrecja, to mnie nastraszyłaś tym pęknięciem.do końca życiu zapylać w pampersie? matko jedynado tej pory bałam się bólu podczas porodu, później że narobię pod siebie w obecności tż a teraz że rozedrę się na pół. i jak ja mam się nie stresować

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
A ja po poniedziałkowej wizycie u ginka naskarżyłam się mu o moich zagazowanych i leniwych jelitach i poradził mi, wieczorem lyżeczkę miodu zalac przegotowana letnią wodą zostawić na noc i rano na czczo wypić, dwa wcinać suszone śliwki, winogron. Zakupić w aptece błonnik w tabletkach i przede wszystkim jeść surówkę z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką do tego trochę oliwy. Na razie winogron poszedł w ruch i jest deczko lepiej, bo ruszyła perystaltyka i mi mniej brzuch wybija bo czasem mam wrażenie, że chce mi pęknąć jest tak wzdęty o kolkach nie wspomnę.
zaparcia, to chyba jedna z nielicznych dolegliwości ciążowych, która mnie omija. prawdę mówiąc ja chyba nigdy ich nie doświadczyłam. i niech tak zostanie może dlatego, że wcinam chlebek razowy 3 razy dziennie?

a ja dzisiaj byłam odebrać wyniki moczu i wszystko wyszło w porządku. bardzo się cieszę ale z drugiej strony jestem zdziwiona, że tak jest. na tyle co mnie męczy to wyniki mam naprawdę rewelacyjne. a spodziewałam się apokalipsy

zmieniłam sobie jeden z suwaczków bo mnie strasznie irytował taki rozmazany

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-03-28 o 18:02
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:02   #3904
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
wow!! dla porównania mój, choć już na mailu jest, no ale toż to szok jak to różnie może byc a przeca jutro 19tc zaczynam.

a Lukrecja fajowy masz ten brzuch no !!
Jak tak dlaej pojdzie to zaczne się martwić
Rzeczywiscie te brzuchy nam rosną na potęgę
Sojka nic się nie martw,jak wyskoczy to jeszcze będziesz narzekać na ból nóg i kręgosłupa,zobaczysz:cmok :

Moja jedna znajoma była taka szczuplutka a w brzuchu jakby piłkę miała-serio,ja też bym tak chciała a nie przytyć po całości,choć w łydki mi nie idzie

Dziś w sklepie nasze krajowe pomidorki się do mnie uśmiechały,więc wzięłam jednego,co by wypróbować a on 2,70!1pomidorek...ale jaki pysznya sałata prawie 5zł i nie była za dobra...

gda ankieta posłana wczoraj,no,trochę długa

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-03-28 o 18:11
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:04   #3905
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość

[...]

Iwona, nie strasz, że tak ciężko z tym goleniem. ja mam jutro wizytę u ginekologa i zaczynam się zastanawiać czy nie zacząć dzisiaj depilacji co by na jutro zdążyć

[...]
Ja nie strasze tylko taki mały ubaw miałam bo nic nie widze przy tym
Ale tragedii nie było i wygląda git
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:06   #3906
maggie123
Zakorzenienie

niestety sytuacja w firmie dalej wygląda nieciekawie. cały poniedziałek i wtorek spędziłam na zamartwianiu się. Dziś już wszystko wiem, co mogę i co mi przysługuję i już jestem spokojna
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość

Widzę, że masz taki sam plan jak ja, obliczyłaś to wzorowo
Jeśli Twój pracodawca ogłosi upadłość, to masz prawo do zasiłku z Zusu do dnia porodu, ale nie mam pojęcia w jakiej wysokości.
w przypadku upadłości do dnia porodu otrzymuje się zasiłek z zus w wysokości średniej 12 wynagrodzeń sprzed zwolnienia (czyli dokładnie tyle, ile teraz mam). po porodzie w zusie przedstawiam stosowne dokumenty i przysługuje mi 24 tyg płatnego (jak wyżej) macierzyńskiego. W przypadku niewykorzystania urlopu (na to szans nie będzie) pracodawca musi wypłacić ekwiwalent (przynajmniej tyle dobrego).
z gorszych inf. to dziś w zusie dowiedziałam się, że od roku firma nie płąci składek. Ale z innymi pracownikami będziemy walczyć o swoje.
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to zauważyłam, że oprócz ciemniejszej krechy na brzuchu pojawiły mi się jeszcze ciemniejsze włoski! Wcale mi się to nie podoba Któraś z Was też tak ma? Jak ja się pokażę na plaży w bikini z takim włochatym brzuchem...
też mam takie paskudne włoski (krechy brak). już myślałam, że jakimś mutantem jestem odosobnionym, ale widzę, że norma... trochę mi z tym lepiej. choć dalej nie mogę patrzeć na siebie w lustrze...
wczoraj chciałam kupić spodnie ciążowe. w jeansy sprzed ciąży jeszcze zz trudem się mieszczę, ale nie czuję się komfortowo. Brzuszek widać delikatnie (może cyknę fotkę, to wrzucę na maila) ale myślałam, że 18 tc to już dobry czas na takie zakupy. I guzik... złaziłam pół miasta i nic! w sklepach z ubraniami ciążowymi wszystko wygląda jak wory (a ja tylko chciałam jeansowe rurki). w H&M również lipa. Pokusiłam się na przymierzenie łącznie 3 par za wielkie. Rozmiarówka kończy się na 36 a w owe 36 jeszcze 1/3 mnie mogłaby sie zmieścić i nie ma szans, żebym w biodrach i udach aż tyle ciała nabrała. Te paski w spodniach za wielkie. poduchę musiałabym wkładać, żeby mi nie dyndały i nie zjeżdżały z bioder. Może jak brzuszek się powiększy, wówczas coś sie dopasuje. a jak nie, to nie wiem... czeka mnie los kocmołucha w domu
no i jeszcze jedna mam zęba do kanałowego leczenia. na wierzchu była mała dziurka tylko... znieczulenia nie można, prześwietlenia też nie. na razie pocierpiałam na fotelu, ząb zatruty i za półtora tyg. na wizytę... boję się.... a przed ciążą zęby w stanie idealnym były....
Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
A sie Was zapytam czy Wam już "przeciekały" cycuchy??
Ja dwa tygodnie temu miałam niewielkie plamy na staniku. Chyba już tzw. siara zaczyna sie u mnie pokazywać. Wydawało mi sie to ciut wcześnie, ale jednak było. Teraz spokój mam jak na razie
tego jeszcze nie mam, ale znów bolą
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Byłam z TŻem na szybkich zakupach spożywczych i wskoczyliśmy do dziecięcego.
Mamy bluzę i body dla Dzidka
a my dziś wózki oglądaliśmy. Mężowi spodobały się tako zakochałam się w modelu laret, a mąż woli captivę (bo wyższa troszkę). jeszcze popatrzymy...
natomiast na temat tako warior jakieś negatywne opinie o odpadających śrubkach z przednich kół czytałam...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:09   #3907
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
tamlin, pochwal się zdobyczami.sama mam ochotę wybrać się do jakiegoś szmateksu ale czekam na lepsze dni
Jutro zrobię zdjęcia, bo już ubranka schną na balkonie po praniu. Dopiero jak były w pralce to mi się przypomniało że miałam je uwiecznić.

Mam na coś ochotę ale niewiem na co
Stary 2012-03-28, 18:21   #3908
lidka0308
Zadomowienie

witam dziewczyny te "stare" i te "nowe" ja już zakup spodni ciążowych mam za sobą, ale oczywiście muszę skrócić z jakieś 15 cm nogawki a do tego muszę kupić najpierw buty, bo przy przeprowadzce wszystkie posiadane półbuty poszły w końcu do kosza i szczerze już im się należało tam wylądować a u mnie z butami to istny szał jest, no bo gdzie dorosła kobieta lat prawie 30 ma kupić pantofelki o romiarze 34? kiedyś nosiłam 35 ale się rozmiarówka pozmieniała i w 35 wchodzi mi półtorej stopy normalnie. Za każdym razem zakup eleganckich butów to dla mnie masakra jakaś, bo się muszę nałazić jak szwędacz jakiś i też nie powiedziane, że znajdę coś ładnego. Kiedyś miałam dobrze, bo w stolicy KDT było w samym centrum i tam bez problemu buty kupowałam w mini rozmiarach, no ale straszyło to pod pałacem i rozebrali a ci kupcy teraz porozrzucani po całym mieście, że odechciewa się ich szukać szkoda że w ciąży stopy nie rosną może mój problem sam by się rozwiązał, no ale wzdłuż na pewno nie urosną, co najwyżej spuchną
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:36   #3909
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, podobno migdały pomagają na mdłości. próbowałyście może? i ile tego trzeba zjeść bo ja wepchałam już połowę paczki ale obawiam się, że mogę przesadzić w drugą stronę.

już wszystkiego się chwytam
Stary 2012-03-28, 18:36   #3910
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Nynka to niestety jest sprawa indywidualna, każda kobieta inaczej to przechodzi. U jednej to idzie prawie niezauważalnie a druga będzie się męczyć. Moje ciało jest wrażliwe i nie znosi wszelkich obcych ciała (szwy) i ja akurat siedzieć na tyłku długi czas nie umiałam. Za to moja siostra - nie odczuła w ogóle tego szycia i na drugi dzień po porodzie normalnie siedziała i funkcjonowała.
ja miałam tylko raz w życiu szwy - na stopie i w sumie wspominam średnio przyjemnie
Cytat:
A co do mężczyzn, ich ciężko na kierunkować na zdrowsze odżywianie. fakt oni więcej mięśni mają ale niestety bardzo szybko zaczynają mięśnie zamieniać w tłuszcz.
mój mężuś jest szczuplutki i bardzo lubi warzywka, latem jak są w ogródku to mógłby nie jeść mięsa ale on jeszcze młody (28 lat)
Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
nynka ja bylam nacinana i samego naciecia zle nie wspominam (gorzej gojenie) ale wole byc nacinana niz pęknąć...
to na pewno lepsze
Cytat:
Ja też byłam nacinana, samego nacięcia nie czułam, przy szyciu tak lekko bolało. Później bardzo, dopóki szwów mi nie ściągnęła położna to ciągnęły strasznie, siedzieć nie mogłam. Po ściągnięciu nic nie bolało. A teraz nie czuć wcale blizny. Mimo wszystko mam nadzieję że obędzie się bez nacięcia tym razem, bo przy Pauli lekarka mi powiedziała że gdybym bardziej współpracowała to by mnie nie nacięła. A że się nie słuchałam to wolała naciąć niż ryzykować że poprę nie w tym momencie i pęknę. I rzeczywiście lepiej naciąć niż pęknąć. Jejku nieraz takie pęknięcia widziałam, że nie wiadomo było gdzie która dziura się zaczyna. Na szczęście to nieliczne przypadki.
łatwo mówić o współpracy jak kobieta zestresowana szczególnie pierwszy raz
Cytat:
No właśnie sama siebie nie rozumiem. Miałam zamiar być przykładem usłuchanej rodzącej. Ale zamiar zamiarem. Wyszło inaczej. Trochę wstyd mi było, że położna, i to rodząca na oddziale gdzie pracowała kiedyś tak się nie słuchała, ale sił nie miałam już.
a w praktyce wychodzi co innego
Cytat:
To tutaj akurat jest zrozumiałe, jak brakuje sił to już tylko chce się przeć a nie przeoddychać kolejny party. Moja sistersa musiała 7 partych przeoddychać nim miała właściwe rozwarcie.
jej a co to znaczy?
Cytat:
wow!! dla porównania mój, choć już na mailu jest, no ale toż to szok jak to różnie może byc a przeca jutro 19tc zaczynam
no Ty to w ogóle, nawet spożywczego nie masz
Cytat:
marta, ja też płaska. czasem się zastanawiam czy ten dzieciak tam faktycznie jest? zdjęcia brzucha na maila nie wstawiam bo go zwyczajnie nie ma

lukrecja, to mnie nastraszyłaś tym pęknięciem.do końca życiu zapylać w pampersie? matko jedynado tej pory bałam się bólu podczas porodu, później że narobię pod siebie w obecności tż a teraz że rozedrę się na pół. i jak ja mam się nie stresować
ja też się nie raz już zastanawiałam czy jest i czemu go nie widać skoro nie jest już taki mały
dokładnie to samo mogę napisać o sobie jak powiedziałam TŻowi o tym narobieniu pod siebie przy nim to się roześmiał i powiedział żebym wymyślam sobie i żebym się nie przejmowała takimi rzeczami, bo najważniejsze żeby mi i maleństwu nic się nie stało podczas porodu ale potem jednak zaczął się ze mnie nabijać żebym może już zaczęła ćwiczyć to potem mnie to nie zestresuje
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
no i jeszcze jedna mam zęba do kanałowego leczenia. na wierzchu była mała dziurka tylko... znieczulenia nie można, prześwietlenia też nie. na razie pocierpiałam na fotelu, ząb zatruty i za półtora tyg. na wizytę... boję się.... a przed ciążą zęby w stanie idealnym były....

tego jeszcze nie mam, ale znów bolą

a my dziś wózki oglądaliśmy. Mężowi spodobały się tako zakochałam się w modelu laret, a mąż woli captivę (bo wyższa troszkę). jeszcze popatrzymy...
natomiast na temat tako warior jakieś negatywne opinie o odpadających śrubkach z przednich kół czytałam...
czemu nie można?
jak ja bym chciała już z TŻ wózki pooglądać
Stary 2012-03-28, 18:38   #3911
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, podobno migdały pomagają na mdłości. próbowałyście może? i ile tego trzeba zjeść bo ja wepchałam już połowę paczki ale obawiam się, że mogę przesadzić w drugą stronę.

Kochana, nie chcę marudzić, ale mi tam niestety nic nie pomagało na mdłości a miałam je od rana do nocy i jadłam tylko cytrusy, bo dałam radę i chleb bez niczego ewentualnie bułki no i tak do czasu aż samo przeszło, czyli po około 12 tygodniu
Stary 2012-03-28, 18:48   #3912
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Zaproponujcie coś na kolacjebo nie mam pomysłu
U mnie królują dzisiaj tosty z serkiem

Witam nową ciężarówkę

Tak sobie dzisiaj myślałam.. Już się nie mogę doczekać następnego USG
Stary 2012-03-28, 18:48   #3913
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
witam dziewczyny te "stare" i te "nowe" ja już zakup spodni ciążowych mam za sobą, ale oczywiście muszę skrócić z jakieś 15 cm nogawki a do tego muszę kupić najpierw buty, bo przy przeprowadzce wszystkie posiadane półbuty poszły w końcu do kosza i szczerze już im się należało tam wylądować a u mnie z butami to istny szał jest, no bo gdzie dorosła kobieta lat prawie 30 ma kupić pantofelki o romiarze 34? kiedyś nosiłam 35 ale się rozmiarówka pozmieniała i w 35 wchodzi mi półtorej stopy normalnie. Za każdym razem zakup eleganckich butów to dla mnie masakra jakaś, bo się muszę nałazić jak szwędacz jakiś i też nie powiedziane, że znajdę coś ładnego. Kiedyś miałam dobrze, bo w stolicy KDT było w samym centrum i tam bez problemu buty kupowałam w mini rozmiarach, no ale straszyło to pod pałacem i rozebrali a ci kupcy teraz porozrzucani po całym mieście, że odechciewa się ich szukać szkoda że w ciąży stopy nie rosną może mój problem sam by się rozwiązał, no ale wzdłuż na pewno nie urosną, co najwyżej spuchną
lidka, to witaj w klubieja też mam stópki małe i w buty czasem muszę zaopatrywać się w dziecięcym. mąż się śmieje, że powinnam do SMYKA pójść i może coś wybiorę

dziewczyny, jeszcze jedno pytanko. wczoraj zauważyłam na brodawkach takie jakby małe strupki, ranki,pęknięcia, zaczerwienienie (już sama nie wiem jak to określić). czy to możliwe, że ma to związek z tworzącym się pokarmem? nie za wcześnie na to?
a czy mogę czymś brodawki smarować? tylko czym?
Stary 2012-03-28, 18:54   #3914
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
lidka, to witaj w klubieja też mam stópki małe i w buty czasem muszę zaopatrywać się w dziecięcym. mąż się śmieje, że powinnam do SMYKA pójść i może coś wybiorę

dziewczyny, jeszcze jedno pytanko. wczoraj zauważyłam na brodawkach takie jakby małe strupki, ranki,pęknięcia, zaczerwienienie (już sama nie wiem jak to określić). czy to możliwe, że ma to związek z tworzącym się pokarmem? nie za wcześnie na to?
Też mam pelo pęknięć na brodawkach, do tego masakrycznie suche są i swędzą całe piersi jak cholera

ale mnie to w ogóle całe ciało swędzi, najgorzej cyce, nogi całe (szczególnie łydki)
Stary 2012-03-28, 19:00   #3915
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Kochana, nie chcę marudzić, ale mi tam niestety nic nie pomagało na mdłości a miałam je od rana do nocy i jadłam tylko cytrusy, bo dałam radę i chleb bez niczego ewentualnie bułki no i tak do czasu aż samo przeszło, czyli po około 12 tygodniu
no kuźwa, tylko że u mnie 15 tydzień leci a ja nadal nad miską wiszę więc kombinuję jak koń pod górę niestety u mnie chleb i bułki nie przejdą, od razu zwrócę, za to nie mam aż takich problemów po razowym.

weszłam przed chwilą na naszego maila. śliczne brzuszki macie

ja też taki chcę

chcę, żeby wszyscy już widzieli, że ciężarną jestem

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Też mam pelo pęknięć na brodawkach, do tego masakrycznie suche są i swędzą całe piersi jak cholera
oj masz rację, swędzi jak cholera, zapomniałam o tym napisać. smarujesz to czymś? bo ja tylko kremem nivea, ale niewiele daje...
Stary 2012-03-28, 19:07   #3916
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
no kuźwa, tylko że u mnie 15 tydzień leci a ja nadal nad miską wiszę więc kombinuję jak koń pod górę niestety u mnie chleb i bułki nie przejdą, od razu zwrócę, za to nie mam aż takich problemów po razowym.

weszłam przed chwilą na naszego maila. śliczne brzuszki macie

ja też taki chcę

chcę, żeby wszyscy już widzieli, że ciężarną jestem

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

oj masz rację, swędzi jak cholera, zapomniałam o tym napisać. smarujesz to czymś? bo ja tylko kremem nivea, ale niewiele daje...
dziewczynki ktoś już tu chyba pisał o jakimś kremie z apteki na sutki, może najprościej więc w aptece podpytać o jakiś specyfik na to
Stary 2012-03-28, 19:08   #3917
Sojka1990
Zadomowienie

Ja się cła traktuje oliwką dla dzieci, czuje delikatną ulgę jak się tak wysmaruje
Stary 2012-03-28, 19:14   #3918
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
W Rossmanie masz krem do pielęgnacji brodawek dla kobiet w ciąży. Pomaga też sudocrem i linomag.
Tak w ogóle lekarz zwrócił mi uwagę aby zacząć już hartować sutki. Tak jakby je wyciągać. Ja mam piękne suty do karmienia, więc nie muszę, ale tak jakoś mi się przypomniało.
Też czytałam na wątku bodajże lipcowych mamuś że wkładają takie szorstkie wkładki do stanika, aby sutki trochę utwardzić, przed spotkaniem z małymi ssakami
Stary 2012-03-28, 19:32   #3919
katiem
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim mamusiom!
Nie jestem w stanie Was nadrobić.

Jest mnóstwo specyfików do brodawek.
Maltan, specyfik musteli, Floslek Formum, Mamma Mia Ziaji.
Ja używałam Bephantenu - to mi dali w aptece - i służyło później to pupy maleństwa.

Maggie123 przecież są znieczulenia dla ciężarnych. I sorry, ale jak można kobiecie w ciąży fundować taki stres i ból.

Też jestem zasmarkana

Kupiłam ostatnio arbuza z Biedronki i po rozkrojeniu niestety już sfermentowany to ja tu tacham tyle kilo, a tu taki numer

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 19:44   #3920
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
W Rossmanie masz krem do pielęgnacji brodawek dla kobiet w ciąży. Pomaga też sudocrem i linomag.
Tak w ogóle lekarz zwrócił mi uwagę aby zacząć już hartować sutki. Tak jakby je wyciągać. Ja mam piękne suty do karmienia, więc nie muszę, ale tak jakoś mi się przypomniało.
Też czytałam na wątku bodajże lipcowych mamuś że wkładają takie szorstkie wkładki do stanika, aby sutki trochę utwardzić, przed spotkaniem z małymi ssakami
tamlin, dzięki za informacje jutro polecę coś zakupić bo wściec się można.
a sutków to ja chyba hartować nie będę musiała. mam tak wyciągnięte do przodu jakby mówiły tylko mnie weź
Stary 2012-03-28, 19:46   #3921
lourose
Wtajemniczenie

Chciałam dziś kupić spodnie ciążowe.
Mierzyłam ze 3 pary z różnych materiałów i krojów (H&M) w końcu nie kupiłam żadnych i tylko się zdenerwowałam

Teraz noszę rozmiar 38, to jakie ciążowe spodnie mam kupić?
Te mierzone 38 były na styk w łydkach i pupie (no nie powiem, całkiem zgrabnie to wyglądało) ale ta część z pasem odstaje, a pas mogę sobie na cycki naciągnąć.
Więc zanim brzuch mi urośnie na tyle, że spodnie będą leżeć, to już przez łydki nie przejdą Nie chce kupować nie wiadomo ile par, najlepiej 1 dzinsy na całą ciążę bo już mnie te normalne cisną

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
tamlin, dzięki za informacje jutro polecę coś zakupić bo wściec się można.
a sutków to ja chyba hartować nie będę musiała. mam tak wyciągnięte do przodu jakby mówiły tylko mnie weź
Haha, moje to samo :P
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 19:53   #3922
katiem
Wtajemniczenie

Hartujcie, hartujcie - bez względu na wygląd.

Moje też bez problemu młody łapał i najadał się żarłok za pięciu.
Za to ja przez ponad 2 miesiące ryczałam z bólu podczas karmienia.
Wiem, że nie wszystkie mamy, aż tak to boli.
Mam nadzieję, że przy drugim maluchu jest znacznie lepiej.

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-03-28, 19:56   #3923
lidka0308
Zadomowienie

ja na dziś kończę z kompikiem więc dobranocka!
Stary 2012-03-28, 19:59   #3924
Elmiria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj pomidorowa, tylko jeszcze nie wiem czy z ryżem, czy z makaronem.
Mi jakoś moja nigdy nie smakuje, a szkoda, bo uwielbiam tę zupę!

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
witam mamuśki

może mnie już nie pamiętacie, ale melduje się, że żyję. Podczytuje was cały czas, ale jakoś weny brak na pisanie.

Wczoraj byłam na usg i prawdopodobnie to chłopczyk. Jest nawet starszy o tydzień. Termin porodu zmienił mi się na 20 września.

Oto mój dzidek w całej okazałości. Drugie ujęcie to co ma między nóżkami, więc chyba z płcią nic się już nie zmieni.
Jeszcze raz gratuluję synusia

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ja też nie ! Fajny brzuszek.
Wy się tak chwalicie, a u mnie nic nie widac. daleko za murzynami jestem.
Cytat:
wow!! dla porównania mój, choć już na mailu jest, no ale toż to szok jak to różnie może byc a przeca jutro 19tc zaczynam.

a Lukrecja fajowy masz ten brzuch no !!
Jak tak dlaej pojdzie to zaczne się martwić
Ufff, a ja już myślałam, że to tylko ja taka dziwna jestem. Trochę mi go wypieło i się zatrzymałI teraz nic się nie ruszy. A już liczyłam na to, że w 14tym tygodniu coś się uwidoczni

Cytat:
Ja też już tu u nas o tym hartowaniu z materiałem pisałam, ale chyba nikt nie zwrócił uwagi a jak się te sutki wyciąga?
Elmiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:02   #3925
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim mamusiom!
Nie jestem w stanie Was nadrobić.

Jest mnóstwo specyfików do brodawek.
Maltan, specyfik musteli, Floslek Formum, Mamma Mia Ziaji.
Ja używałam Bephantenu - to mi dali w aptece - i służyło później to pupy maleństwa.

Maggie123 przecież są znieczulenia dla ciężarnych. I sorry, ale jak można kobiecie w ciąży fundować taki stres i ból.

Też jestem zasmarkana

Kupiłam ostatnio arbuza z Biedronki i po rozkrojeniu niestety już sfermentowany to ja tu tacham tyle kilo, a tu taki numer
katiem ,też dzięki za info. już sobie zanotowałam.

i masz rację, za tego arbuza należy im się pała
Stary 2012-03-28, 20:08   #3926
katiem
Wtajemniczenie

Przy kremikach najlepiej zwrócić uwagę czy trzeba zmywac przed karmieniem. Bo na pewno przyda się jeszcze jak już będziemy karmić.

Chociaż zarówno farmaceuta jak i pediatra twierdzili, że Bepanthenu nie trzeba - a w ulotce jest jak byk, że trzeba

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-03-28, 20:24   #3927
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Ja próbowałam migdały chrupać, niestety nic nie pomogły. Herbata z imbirem też mi nie pomagała, wręcz przeciwnie. W sumie to nic nie przynosiło mi ulgi, ale jakoś to przetrwałam.

Cytat:

ale mnie to w ogóle całe ciało swędzi, najgorzej cyce, nogi całe (szczególnie łydki)
Też mnie cycki swędzą, szczególnie wieczorem jak kładę się spać.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:50   #3928
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja jak karmiłam to smarowałam sutki bo pękały i bolały,ale nie pamiętam jaką maściąmusze poszukac,napewno zostawiłam gdzies na pamiątke. Ale z karmieniem problemu nie miałam,mały od razu zaczał ssać a sutków nie trenowałam.

Co do nacinania,to ja byłam nacinana,ale wcale mnie to nie bolało,zszywanie mnie nie obchodziło bo cieszyłam się,że mały płaczea w ten sam dzień juz chodziłam i siadałam.
A słyszałam,że czasami zdarza się tak pęknąć,że masakra.

Ja ciążowe kupuje na allegro.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 21:06   #3929
Dearlie
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was Kochane, ale jestem taka padnięta, że nie mam sił za wiele pisać. Martwię się, bo od wczorajszej wizyty plamię na dziwny, jasnobrązowy kolor. Zadzwoniłam do ginekologa i okazało się, że podobno czasami po badaniach to się zdarza. Ja jestem nerwusem wielkim, więc jakoś mnie to nie uspokoiło. Czy któraś z Was miała taką sytuację po badaniu ginekologicznym?

Gratuluję udanych wizyt. Widzę, że mamy kolejnego synka na wątku, gratuluję Z tego co mi się wydaje, to chłopcy na tę chwilę są tutaj w przewadze, prawda?

I dołączam do klubu mam z małymi stopami Rozmiar 35 ( czasami nawet 34) z tej strony. Kupowanie butów w dziale dziecięcym też nie jest mi obce.
Stary 2012-03-28, 21:08   #3930
Sojka1990
Zadomowienie

Ja nie wiem czy będę karmić piersią, czy będę odciągać pokarm.
Może to wredne z mojej strony, ale tyle bólu co było przy karmieniu... sutki miałam porozdzierane do krwi, więc moje dziecie (bo tylko Jula mogla byc przystawiana) było jak wampir- mleko piła z krwią
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości