Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2014 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 15:56   #60391
yarrowia
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry kręciołki!
Dzisiaj moja mam przyniosła do domu odżywkę garniera "czysty blask", bo pomyliła się jej z szamponem Ech te mamy bez okularów. I chciałam zapytać jak może ta odżywka zadziałać na loczkach, ogólnie w KWC oceny nieciekawe. Wklejam skład:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Octyldodecanol, Zea Mays Starch / Corn Starch, Niacinamide, Tocopherol, Saccharum Officinarium Extract / Sugar Cane Extract, Malpighia Puncifolia / Acerola Fruit Extract, Camelina Sativa Oil, Camellia Sinensis Extract, Benzoic Acid, Linalool, Caprylyl Glycol, Caprylic, Pyrus Malus Extract / Apple Fruit Extract, Pyridoxine HCl, Citric Acid, Citrus Media Limonum Peel Extract, Lemon Peel Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Apricot Kernel Oil, Hexyl Cinnamal, Glycine Soja Oil, Soybean Oil, Parfum
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=31
Polubiłam wydaje mi się dość lekka, powinna być dobra dla włosów, które łatwo przeciążyć. Poza tym bardzo fajnie (łatwo) miesza się z innymi odżywkami i półproduktami skoro już ją masz warto wypróbować

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2012-03-28 o 15:58
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 15:58   #60392
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nekotka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry kręciołki!
Dzisiaj moja mam przyniosła do domu odżywkę garniera "czysty blask", bo pomyliła się jej z szamponem Ech te mamy bez okularów. I chciałam zapytać jak może ta odżywka zadziałać na loczkach, ogólnie w KWC oceny nieciekawe. Wklejam skład:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Octyldodecanol, Zea Mays Starch / Corn Starch, Niacinamide, Tocopherol, Saccharum Officinarium Extract / Sugar Cane Extract, Malpighia Puncifolia / Acerola Fruit Extract, Camelina Sativa Oil, Camellia Sinensis Extract, Benzoic Acid, Linalool, Caprylyl Glycol, Caprylic, Pyrus Malus Extract / Apple Fruit Extract, Pyridoxine HCl, Citric Acid, Citrus Media Limonum Peel Extract, Lemon Peel Extract, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Apricot Kernel Oil, Hexyl Cinnamal, Glycine Soja Oil, Soybean Oil, Parfum
po wodzie alkohol tłuszczowy- nawilży,
Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate- nawilża i zmiekcza, Octyldodecanol- emolient, zmniejsza odparowywanie wody,ułatwia aplikacje kosmetyku,
Zea Mays Starch- skrobia kukurydziana, nie wiem, jaką ma tu rolę, ale uzywa się ją w pudrach, różach i podkladach...
Niacinamide-wit. B3,humektan, zatrzymuje wodę
Tocopherol-wit. E
Sugar Cane Extract-ekstrakt z trzciny cukrowej, chyba nawilza
Acerola Fruit Extract-ekstrakt z owoców aceroli-ale nie wiem, co robi
Camelina Sativa Oil-emolient, nawilża, zmiękcza, wygładza
Camellia Sinensis Extract-ekstrakt z zielonej herbaty
Benzoic Acid-konserwant
Linalool-zapach (?)
Caprylyl Glyco-emolient, kondycjonuje
Caprylic-emolient
Apple Fruit Extract-wyciąg z jabłek
Pyridoxine HCl-wit.B6
Citrus Media Limonum Peel Extrac-ekstrakt ze skórki limonki
Lemon Peel Extract-ekstrakt ze skórki cytryny
Prunus Armeniaca Kernel Oil-olej z pestek moreli,
Apricot Kernel Oil-olej morelowy,
Hexyl Cinnamal-zapach,
Soybean Oil-olej sojowy

Oleje daleko w składzie, więc jest ich mało,witaminy i ekstrakty podziałają wzmacniająco, fajna niech wypowie się jeszcze Eloe, Ajrisz albo inna specjalistka

Edytowane przez aleksandra987x
Czas edycji: 2012-03-28 o 16:00
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 16:32   #60393
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość

myszka przepięknie w codzienniku! Przepraszam jeśli przeoczyłam albo zapomniałam ale ile już jesteś CG?
od sierpnia 2010r o ile się nie mylę ale w ciąży trochę sobie folgowałam

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
myszka2020 pięknie w codzienniku!

myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 16:42   #60394
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Dodawaj, dodawaj
No już dawno temu postanowiłam, że nie ma co, po roku już dam tam posta tylko ja tak nie lubię tych zdjęć robić...

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=31
Polubiłam wydaje mi się dość lekka, powinna być dobra dla włosów, które łatwo przeciążyć. Poza tym bardzo fajnie (łatwo) miesza się z innymi odżywkami i półproduktami skoro już ją masz warto wypróbować
Zachęciłaś mnie trochę do niej Chyba się na nią skuszę, tylko ja to miałabym ochotę użyć b/s, myślisz, że by się nadawała?

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:16   #60395
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Zachęciłaś mnie trochę do niej Chyba się na nią skuszę, tylko ja to miałabym ochotę użyć b/s, myślisz, że by się nadawała?
Możliwe. Próbowałam nią reanimować, ale nie pamiętam efektów ale gdyby były tragiczne to na pewno bym pamiętała
Stary 2012-03-28, 17:32   #60396
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Claudiiin, co włos to jak zwykle opinia Ja swoich wychuchanych włosów nie dam więcej pocieniować, i basta
Ja moich też na pewno nie. A już na pewno nie fryzjerom
Cytat:
Wiecie, CG zajmuje trochę czasu, ale z czasem ułatwia życie - nie muszę już reanimować włosów rano w 1 i 2 dzień po myciu Do trzeciego dnia bez mycia rzadko dochodzę - chociaż jutro to się stanie, wyhoduje przetłuszcz i zepnę(zatoki mnie tak bolą, że jakbym jeszcze umyła łebek to bym chyba umarła)
Jak to jest, że wasze włosy z upływem czasu przestają potrzebować reanimacji, a moje po prawie roku właściwiej pielęgnacji na drugi dzień nadają się tylko do spięcia...
Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
u mnie im bardziej pocieniowane tym lepszy skręt. jak mam krótszee i mocno pocieniowane to z 2b/c robi się spokojnie 3!
Co włosy to inna reakcja, trzeba dobrać właściwe cięcie do swoich. Moje im krótsze tym mniej się kręcą.

Kupiłam dziś 2 nowe maski do włosów, będzie testowanko

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:33   #60397
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
po wodzie alkohol tłuszczowy- nawilży,
Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate- nawilża i zmiekcza, Octyldodecanol- emolient, zmniejsza odparowywanie wody,ułatwia aplikacje kosmetyku,
...

Oleje daleko w składzie, więc jest ich mało,witaminy i ekstrakty podziałają wzmacniająco, fajna niech wypowie się jeszcze Eloe, Ajrisz albo inna specjalistka
Odzyka zostala juz zanalizowana, linka wrzucila Yarr

Miss Łelkom bek

Edytowane przez tiniaczek
Czas edycji: 2012-03-28 o 17:36
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:52   #60398
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez aganiolek Pokaż wiadomość
Gdyby mi się nie spodobało to najwyżej zrezygnuję, cóż wolę lżejsze fale niż zasuszone strączki.

A tak na marginesie: czy Wy też uważacie, że opanowanie długich fal jest o wiele łatwiejsze niż w przypadku krótkich włosów - długie się skręcą bardziej albo mniej ale jakoś wyglądają, natomiast krótkie jak się powywijają chaotycznie i sterczą każdy inaczej to wyglądam jak kandydatka na czarownicę.
Ad. 1 Przy moich długich żel wygląda strasznie sztucznie, zresztą nierozczesane też wyglądają brzydko i rzadko :/

Ad. 2 u mnie na odwrót, krótkie łatwiej mi ugnieść, długie opadają pod własnym ciężarem i rozprostowują się trochę.

Cytat:
Napisane przez Fibibi Pokaż wiadomość
iwonsia01, a jakie są Twoje ulubione stylizatory silikonowe?
Podłączam się pod pytanie

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:11   #60399
Karen15
Zakorzenienie

Wiecie moze czy propyl alcohol jest dobrym alkoholem czy tym złym
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:23   #60400
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Ostatnio w sobotę nałożyłam kokosa na włosy, umyłam w niedzielę bazą z Eco, później standardowo Isana, żel lniany i mrożący i....miałam idealne włosy (wiecie jaka jestem wybredna )do wczoraj, zero reanimacji, nic im nie trzeba było robić. Dziś już były lekko rozwalone, ale baardzo długo mi wytrzymały bez najmniejszych poprawek
Brawo Cieszy mnie, że taki fajny efekt osiągnęłaś, widzę w tym nadzieję dla moich, gdyż ostatnio mają kiepskie dni , mimo takiej fajnej pogody

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
zauwazylam, ze po myciu SLS mam mocniejszy skret, wlosy sprezynuja, po prawej stronie tworza mi sie takie duze rulony... Teraz tylko nie wiem czy jak wroce do czestego uzywania SLS to cale efekty pielegnacji nie pojda na marne. Czytam i wszedzie zdania podzielone, jedni pisza, ze SLS + olejowanie nie ma sensu, bo szampon obdziera i tak wlosy ze wszystkiego, inni, ze nie... nie wiem co robic
Po sls mam tak samo, włosy są takie lekkie, skręt super, dlatego teraz stosuje go częściej, raz na tydzień. Także dlatego, że wszystko je ostatnio obciąża, znów przechodzę kryzys włosowy chyba

Była tu ostatnio mowa o cieniowaniu. Moje są bardzo wycieniowane, na pewno ma to wpływ na większy skręt , ale niestety zauważam dziury od ostatniego cięcia. Kusi opcja zapuszczenia do równej długości i wtedy porządnego stopniowania Tylko niestety mam za grube włosy do takiego manewru, efekt jak u Baby z ' Dirty Dancing', kojarzy ktoś ?

Mam na włosach aktualnie ten olejek z BD , zmyję go szamponem BD ?
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:24   #60401
TwojaKokaina
Zakorzenienie

mam do Was pytanie, może i głupie, ale jak olejujecie włosy i spicie, to nie pobrudzicie sobie poduszki?
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:25   #60402
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
mam do Was pytanie, może i głupie, ale jak olejujecie włosy i spicie, to nie pobrudzicie sobie poduszki?
Moja pościel, a raczej jaśki pachną olejkami Po prostu często je zmieniam lub kładę jakąś koszulkę na poduszkę
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:28   #60403
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam ostatnio! Az mi sie wierzyc nie chce ze to przez sama odzywke. Dzis mam tak wyprostowane, ze az domownicy zwracali uwage na to Ale nie powiem, zle taka fryzura nie wyglada nawet Tylko suchawa troche... I puszakowa
Może odżywki tak mocno wypełniają ubytki, że włosy się prostują no i więszy ciężar też robi swoje...
Cytat:
To troche jakby porowatosc rosla? Bo niskoporowate trudno zdaje sie namoczyc i dluugo schna. Dziwna sprawa
He, he, czyli jestem takim dziwolągiem, któremu właściwa pielęgnacja nie tylko prostuje skręt ale nawet podwyższa porowatość. Jak miło
Cytat:
Ja tak samo, tez robie to z duza uwaga i delikatnie, nie trac - uzywam pianki ze spieniacza, i tez nie zauwazylam roznicy miedzy szamponami, choc ostatnio to zmieniam myjadlo co mycie (tak jakos wyszlo), a moze mozna to zaobserwowac tylko na dluzsza mete?
Gdyby tak dalo sie w ogole nie czesac wlosow...
Bywały okresy w życiu, kiedy na kilka miesięcy "gubiłam" grzebień

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Claudiiin, co włos to jak zwykle opinia Ja swoich wychuchanych włosów nie dam więcej pocieniować, i basta
A ja wolę pocieniowane
Cytat:
Wiecie, CG zajmuje trochę czasu, ale z czasem ułatwia życie - nie muszę już reanimować włosów rano w 1 i 2 dzień po myciu Do trzeciego dnia bez mycia rzadko dochodzę - chociaż jutro to się stanie, wyhoduje przetłuszcz i zepnę(zatoki mnie tak bolą, że jakbym jeszcze umyła łebek to bym chyba umarła)
Współczuję, całą zimę mećzyłam się z zatokami i wiem, jaki to dyskomfort.
Moja reanimacja polega na przejechaniu po włosach mokrymi dłońmi

Kupiłam sobie nowy gadżecik do włosów Maść witaminową Gorvity, oto skład:
Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Trigliceride, Cetyl Alcohol, Cetyl Ricinoleate, Aloe Vera Extract, Isopropyl Mirystate, Glycine Soja, Carthamus Tinctorius, Linoleic Acid, Tocopherol, Retinyl Palmitate, Methylparaben, Allantoin, D-panthenol

Do zabezpieczania końcówek się przyda
Stary 2012-03-28, 18:33   #60404
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Brawo Cieszy mnie, że taki fajny efekt osiągnęłaś, widzę w tym nadzieję dla moich, gdyż ostatnio mają kiepskie dni , mimo takiej fajnej pogody

Po sls mam tak samo, włosy są takie lekkie, skręt super, dlatego teraz stosuje go częściej, raz na tydzień. Także dlatego, że wszystko je ostatnio obciąża, znów przechodzę kryzys włosowy chyba

Była tu ostatnio mowa o cieniowaniu. Moje są bardzo wycieniowane, na pewno ma to wpływ na większy skręt , ale niestety zauważam dziury od ostatniego cięcia. Kusi opcja zapuszczenia do równej długości i wtedy porządnego stopniowania Tylko niestety mam za grube włosy do takiego manewru, efekt jak u Baby z ' Dirty Dancing', kojarzy ktoś ?

Ja zawsze sobie mówię: W tym tygodniu coś się nie układacie, to w następnym na pewno się odwdzięczycie
A może BD Ci za bardzo nie odpowiada? Ja już całkowicie z niegi zrezygnowałam

Też mnie kusi wyrównanie włosów Może, może....za 30 cm...Kto wie

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:37   #60405
vidia9
Zadomowienie

Zdałam sobie sprawę dziś, ze w ciągu 2 ostatnich tygodni, na ok.6 myć tylko raz , umyłam odżywką ;] Ze 2 razy szamponem z SLS Barwy, reszta BD . Ale szampony poszły w ruch bo po odżywce było tylko gorzej
Stary 2012-03-28, 18:39   #60406
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Moja pościel, a raczej jaśki pachną olejkami Po prostu często je zmieniam lub kładę jakąś koszulkę na poduszkę
też będę musiała pewnie to zastosować. mam czepki, ale nie lubię w nich siedzieć
Stary 2012-03-28, 18:46   #60407
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
też będę musiała pewnie to zastosować. mam czepki, ale nie lubię w nich siedzieć
Mam czepek z Rossmanna, gdy olejuję na noc to zakładam go na głowę i z ostrożności jeszcze nakładam na poduszkę ręcznik
Stary 2012-03-28, 19:16   #60408
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Mam czepek z Rossmanna, gdy olejuję na noc to zakładam go na głowę i z ostrożności jeszcze nakładam na poduszkę ręcznik
też go własnie mam, a ostatnio kupiłam też jednorazowe
Stary 2012-03-28, 19:30   #60409
Phoce
Flawless

a ja nigdzie nie widzę tych czepków
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 19:37   #60410
Nolii
Przyczajenie

Ilekroć chcę wyhodować włosy równej długości przekonuję się, że nie jest to najlepszy pomysł Ale jak komuś do twarzy...to zazdroszczę, bo lubię widzieć te dłuższe, zakręcone włosy, a po wycieniowaniu przeważnie zostają takie marne, rzadkie ogonki...

Ostatnio stwierdzam brak postępów w wyglądzie włosów, chyba również dopadł mnie kryzys

Wrzucam parę zdjęć dla porównania. Wciąż jeszcze staram siebie przekonać, że to wszystko coś daje

1,2 - zdjęcia włosów w kulminacyjnym momencie ignorancji (suszarka, prostownica, farby)
reszta - po interwencjach (ostatnie z fleszem)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC073300.jpg (114,8 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC073411.jpg (55,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC090990.jpg (87,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC091555.jpg (108,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN04974.jpg (144,4 KB, 39 załadowań)
Nolii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 19:38   #60411
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Przyznam, że po dwukrotnym przeszukaniu sklepu zapytałam w końcu panią z obsługi i był, ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu
Stary 2012-03-28, 19:51   #60412
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
http://www.kosmopedia.org/encykloped...l_alcohol,979/
Z opisu w tej encyklopedii wynika, że w sumie nic takiego dla włosów nie robi, nie jest alkoholem tłuszczowym więc nie nawilza i nie natłuszcza. W wizażowej encyklopedii pisze prawie to samo.Nie wiem jak z podraznieniami, ale to zapewne wie Ajrisz
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 19:57   #60413
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Miss Łelkom bek
i również a co!
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Moja reanimacja polega na przejechaniu po włosach mokrymi dłońmi
No kurcze, czemu moje tak nie mogą...
Cytat:
Kupiłam sobie nowy gadżecik do włosów Maść witaminową Gorvity, oto skład:
Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate, Caprylic/Capric Trigliceride, Cetyl Alcohol, Cetyl Ricinoleate, Aloe Vera Extract, Isopropyl Mirystate, Glycine Soja, Carthamus Tinctorius, Linoleic Acid, Tocopherol, Retinyl Palmitate, Methylparaben, Allantoin, D-panthenol
Szkoda, że gliceryna tak wysoko, bo nawet chyba bym się skusiła.

Będę dzisiaj olejować i mam dylemat co wybrać. Pestki dyni, kokosa, Alterrę pomarańczową, granatową Suhadę czy oliwę z oliwek? Lubię takie problemy

Stary 2012-03-28, 20:08   #60414
Nolii
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Będę dzisiaj olejować i mam dylemat co wybrać. Pestki dyni, kokosa, Alterrę pomarańczową, granatową Suhadę czy oliwę z oliwek? Lubię takie problemy
Alterrę! miałam z nią wczoraj miły wieczór... A powiedz mi co myślisz o pestkach dyni Chodzi za mną ten olej ale nie mogę się zdecydować, sporo kosztował
Nolii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:20   #60415
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez Nolii Pokaż wiadomość
Alterrę! miałam z nią wczoraj miły wieczór... A powiedz mi co myślisz o pestkach dyni Chodzi za mną ten olej ale nie mogę się zdecydować, sporo kosztował
O pestkach dyni mogę długo Jak dla mnie olej genialny, nie wiem czy nie mój ulubiony. Włosy mam po nim niesamowicie gładkie, błyszczące, nie puszą się, a jednocześnie nie są w ogóle obciążone. Do tego ten przepiękny orzechowy zapach Tylko uwaga bo barwi wszystko na zielono. No i wiadomo, że to co mi pasuje może w ogóle nie pasować twoim włosom.

Dobra, to biorę Alterrę.

Stary 2012-03-28, 20:21   #60416
AjriszMarta
Zakorzenienie

Nekotka - już Ci dziewczyny odpisały fajny skład Chociaż jak zwykle - przy nadmiarze szczęśćia niech uważają wrażliwcy
Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
ZŁY!
brat bliźniak alkoholu izopropylowego, fuj ;]
zależy ile go jest, bo jeśli koło zapachu - to zależy od składu wtedy (jak mamy oleje to złagodzą działanie wysuszające, jak w Isanie czy Pottersach)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:22   #60417
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
i również a co!

No kurcze, czemu moje tak nie mogą...

Szkoda, że gliceryna tak wysoko, bo nawet chyba bym się skusiła.

Mieszankę dyni, kokosa i oliwy

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
O pestkach dyni mogę długo Jak dla mnie olej genialny, nie wiem czy nie mój ulubiony. Włosy mam po nim niesamowicie gładkie, błyszczące, nie puszą się, a jednocześnie nie są w ogóle obciążone. Do tego ten przepiękny orzechowy zapach Tylko uwaga bo barwi wszystko na zielono. No i wiadomo, że to co mi pasuje może w ogóle nie pasować twoim włosom.
A ja go lubię zjadać, jest bardzo dobry i pasuje też do słodkich deserów
Stary 2012-03-28, 20:30   #60418
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mieszankę dyni, kokosa i oliwy
Wezmę jednak Alterrę, takiej mieszanki jeszcze nie robiłam i nie wiem jak zadziała, a muszę jutro wyjść do ludzi. Ale podsunęłaś mi pomysł na eksperyment, spróbuję przed jakimś wolnym dniem.
Cytat:
A ja go lubię zjadać, jest bardzo dobry i pasuje też do słodkich deserów
To prawda, jest pycha.

Stary 2012-03-28, 21:13   #60419
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Cytat:
są tam, gdzie akcesoria do kapieli
Stary 2012-03-28, 21:19   #60420
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nolii Pokaż wiadomość
1,2 - zdjęcia włosów w kulminacyjnym momencie ignorancji (suszarka, prostownica, farby)
reszta - po interwencjach (ostatnie z fleszem)
Jakie ładniutkie!
Chciałabym, żeby moje przestały się pasemkować i podobnie się układały

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości