mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 15:42   #2371
anmar001
Raczkowanie

GG do anmar001
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Mam pyt do mam karmiących mm: czy gotujecie wodę z kranu do mleka czy gotujecie mineralną? Bo my do tej pory mineralną, ale tak się zastanawiam czy może przygotowana kranówka też może być? [/QUOTE]

Ja kupuje wode ,,Mama i ja" w Tesco lub Makro i tylko podgrzewam, małej nic nie jest, a do picia przelewam prosto z butelki.
anmar001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 15:44   #2372
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Pochwale sie osiagniecoem - domis bierze do buzi nozke co z tego ze nie swoja tylko brata
cwaniak
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 16:35   #2373
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
to problemu nie będzie skoro jej mm smakuje, bo niektóre dzieciaki to nawet butli nie chcą ruszyć

święta prawda... ja chyba kupie inne skoro TT jej nie pasują, ale ... czy inne przypasują ????

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
moj o mało nie zwymiotował tym jabłkiem i aż po otrzepało chyba tez nie bede mu narazie dawać, choc kupy nie robil prawie tydzien i myślałam że troche jabłuszka by pomogło, choc widze że narazie go to nie meczy i nie spina na kupe wiec sie puki co nie martwie

ja po wczorajszym spacerze (20 min w wózku,,potem wrzask i reszta na rekach) postanowilam kupić chuste bo przeciez rece bede miała do ziemi jak bede na jednej trzymać dziecko a drugą pchać wózek, dobrze że za daleko wczoraj nie odeszłam od domu bo bym sie chyba wściekła. ja_dalia wyobrażam sobie te babki pewnie na mnie bede tu patrzeć tam samo bo jeszcze nie widziałam tu żadnej dziewczyny która by dziecko w chuście nosiła
w związku z moim postanowieniem mam takie pytanie do dziewczyn z chustami, macie moze jakies rady przed zakupem?;/ bo ja troche zielona jestem w temacie, jaką macie długość? elastyczna czy ta skośno krzyżowa? wydaje mi sie że lepsza bedzie ta druga, sprawdzalam na allegro ale tam tez jakieś różne ceny są i troche zgłupiałam, żeby jakiegoś badziestwa nie kupic

a pije kawe owszem z ekspresu, czasem sporadycznie sypaną, ale to tylko jak jestem u kogos

hahahaha... ja mam elastyczna i bardzo sobie chwale!!! ja sie kompletnie nie znam na tym- dostalam akurat taką od znajomej co ma znajomą w wawie i w tym klubie kangurow czy jakos tak :P i ona ta polecila z tych tanszych

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 16:43   #2374
glamourous
Zakorzenienie

Ja jestem jednak za chustami tkanymi- z tego wzgledu ze dluzej mozna w nich dzieci nosic
Jak ponad 2 lata temu pytalam o chuste w sklepach u nas to tez sprzedawcy wielkie oczy robili
Teraz to juz norma- i dobrze bo to super gadzet
Nasza fizjoterapeutka tez jest za
Stary 2012-03-28, 16:47   #2375
owieczka86
Zadomowienie

Bahamadia_25 u mnie ostatnio też awantura z tżtem,tez mu powiedziałam że się wyprowadzam ale do tego "głąba" nie docierają ani prośby ani groźby ... a moja cierpliwość się kończy...

Goldi
ja tez mam suszarkę Philipsa z jonizają,kupiłam kilka lat temu i jestem z niej strasznie zadowolona.depilator mam Brauna i też jest ok.

elf27
ja piję rozpuszczalną z mlekiem.

Nika
super że obędzie sie bez aparatu

dzis u nas ładnie,spacer dwu godzinny Fifi spał a po powrocie zjadł ponad pół słoiczka zupki jarzynowej noc jak zwykle -> od pierwszego karmienia spał z nami,ale tż uśpił Filipka w łóżeczku
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:05   #2376
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Uroczy masz z nimi ubaw
Nie ważne czyja, ważne że zaliczone

Zamówiłam od tego sprzedawny, bo ma fajne gryzaki, które mają miejsce na żel łagodzący.

http://allegro.pl/gryzak-silikonowy-...209071119.html

Princ pochwal się jak smakowała zapiekana, bo przepis spisałam, ale nie wiem czy dobra ...

daj znaka... ja dzis kupiłam
1. http://allegro.pl/tommee-tippee-gryz...215782479.html

2. http://allegro.pl/bright-starts-gryz...226449493.html

wyparzyłam i zobaczymy

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Pochwale sie osiagniecoem - domis bierze do buzi nozke co z tego ze nie swoja tylko brata

są prawie identyczni, wiec co za roznica

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:29   #2377
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Owieczko, też czasami mam wrażenie, że gadam do ściany. Ale tak sobie pomyslałam, że jak Oni olewają, a jak my zwracamy tylko uwagę i mówią że się czepiamy, to może najwyższy czas przyjąć ich postawę ...

Dalia, dzisiaj zamówiłam może do Piątku przyjdą te gadżety. Oczywiście napisze jak się sprawdzaja. Też miałam kupić ten pierwszy gryzak, ale zobaczyłam, ten co kupiłam. Michał ma problem z wkładaniem gryzaczków do buzi i dlatego smoczek wydaje mi się być ok

A w czoraj jak go zostawiłam na 3h miałam wyrzuty sumienia więc kupiłam taką maskotę na drążku który piszczy, a na końcu jest płaski kwiatek, służy jako gryzak. Fajna rzecz.

O taka
http://allegro.pl/sliczne-piszczki-z...217333558.html

mamy tą drugą

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-03-28 o 17:33
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 17:50   #2378
nie _wiem
Raczkowanie

ELF ja piję kawę rozpuszczalna bezkofeinową z mlekiem smak kawy bez kawy :P kocham kawę

od wczoraj wprowadzam małej gluten..... mam nadzieję że się uda i nie jest uczulona
a tak swoją droga powiedzcie proszę jak duże podajecie porcje zupek lub owoców ?
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:03   #2379
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Pijecie kawę?
?
tak
Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
w związku z moim postanowieniem mam takie pytanie do dziewczyn z chustami, macie moze jakies rady przed zakupem?;/ bo ja troche zielona jestem w temacie, jaką macie długość? elastyczna czy ta skośno krzyżowa? wydaje mi sie że lepsza bedzie ta druga, sprawdzalam na allegro ale tam tez jakieś różne ceny są i troche zgłupiałam, żeby jakiegoś badziestwa nie kupic
ja ma tkaną, NATI Baby
Cytat:
dziewczyny ponawiam pytanko z pasem poporodowym- po CC- nosicie lub nosiłyście?
nie i nie będę
Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
bylismy na konsultacji z bioderkami malego- mamy szeroko pieluchowac+cwiczenia... i w maju kontrol- taKZE BEZ APARATU SIE UDło
byłam na nfz- jezus jakby nam łaske robili- rozstrzelac tylko
Brawo, bardzo sie cieszę!! oby pieluchowanie pomogło szybciutko!

Cytat:
Heheh

Ja tak na szybko mam 2 sprawy:
1.do prania ubrań Helci wrzuciłam różową kurteczkę i teraz wszystko jest w majtkowym różu!!! co z tym zrobić?

2. w gazetcce tescowej od jutra jest promocja ze za Bebilon 1,2 kg chyba tylko bez 1 jest w cenie 52,99. W gazetce jest 4 ale z opisu wg mnie wynika ze to bedą wszystkie bez 1. A termin ma ok 2 lat takie mleczko wiec spokojnie można zrobić zapas
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:33   #2380
ania21_21
Zadomowienie

Dziewczyny piszecie o chustach a ja małej wprowadziłam nosidełko uwielbia teraz chodzić na spacery wszystko widzi, na długo nie wychodzimy w tym nosidełku na godzinę, półtorej góra bo jeszcze się boję o kręgosłup jej
Stary 2012-03-28, 18:38   #2381
kojka
Raczkowanie

mszpilko białe rzeczy możesz wymoczyć w jakimś wybielaczu , a potem jeszcze raz wyprać .
Nikaa super wieści o bioderkach

dziewczyny jet fajna promocja w bobovicie - za 10 etykiet ze słoiczków dostaje sie 20% znizki w coccodrillo :
http://www.bobovita.pl/promocja/

nie_wiem ja daję małej pół słoiczka zupki i pół słoiczka owoców ( albo 50ml soczku zamiast owoców), ale my dopiero zaczynamy - tak za tydzień myślę że bedzie dostawać po całym słoiczku

Edytowane przez kojka
Czas edycji: 2012-03-28 o 18:42
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 18:52   #2382
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
ELF ja piję kawę rozpuszczalna bezkofeinową z mlekiem smak kawy bez kawy :P kocham kawę

od wczoraj wprowadzam małej gluten..... mam nadzieję że się uda i nie jest uczulona
a tak swoją droga powiedzcie proszę jak duże podajecie porcje zupek lub owoców ?
Michał od początku je tyle ile zalecają w słoiczkach czyli ok 125 ml. Z regóły zjada wszystko, ale są dni, że już przy p[ołowie gdera, ale go zagadam i zjada wszystko
Deserków je tyle samo, bo tj wyliczone na jeden posiłek.
za wprowadzenie glutenu

Nika świetne wieści

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2012-03-28 o 18:56
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 19:00   #2383
nie _wiem
Raczkowanie

dzięki za odpowiedź dziewczyny

no właśnie dałam małej jej ulubione jabłko z marchewką (na razie jeszcze ze słoiczka tyle tego podostawałam że na jakiś miesiąc mi starczy :P a potem będę sama gotować, chciałam od początku ale mi te słoiki w szafkach miejsce wypełniaja a i jak mam go mało :P) i zjadła cały słik ale widziałam po niej że jakbym dała jej wiecej to by zjadła i sie zastanawiałam czy taka ilość jej wystarczy
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 19:56   #2384
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Princ pochwal się jak smakowała zapiekana, bo przepis spisałam, ale nie wiem czy dobra ...
Ja robiłam ją już kilka razy i zawsze się z tż zachwycamy Bo jest naprawdę dobra. Tylko tym razem dodałam jeszcze sosu czosnkowego, czosnku wydusiłam do mięska jak smażyłam, a na wierzch kukurydzą posypałam I taka wersja też gitarka

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Ja dzisiaj patrzyłam różne gadżety, a to śliniaki, a to zabawki do kąpieli i fajna wyprzedaż jest na stronie petit.pl Tak mi się wydaje, że dobre ceny hehehe
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:13   #2385
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny co oprócz dentinoxu znacie sprawdzonego na bolesne ząbkowanie?
masaż ząbków szczoteczka na palec
Bobodent, ale to chyba to samo, co Dentinox
Camilla - homeopatia w małych minimsach, a dużej cenie
Paracetamol
Nurofen
no i gryzaki, chlodnawe

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Hejka

Mam mega doła
Byłam na basenie, właśnie wróciłam od fryzjera i na poprawę nastroju kupiłam sobię kieckie.
Ale rano miałam awanturę z tż taką, że wszystkiego się odechciało, aż już niewyrobiłam i powiedziałam mu że szukam mieszkania i jak coś wynajmę dam mu znać aby przewiózł nasze rzeczy :ryczy:

Jak nadrobię co tam u Was napiszę o tym w klubie...
Baha, powiem Ci, ze pierwsze mesiace po porodzie sa straszne, człowiek na okrągło jest zmęczony, i w sumie, ile by TŻ nie pomaga, to zawsze jest za mało
dodatkowo kwestie hormonów, złego samopoczucia z powodu wyglądu (waga, cera, zaniedbanie przez nadmiar obowiązków)
z czaem odżyjesz chociaż ja z moim dwulatkiem mam obecnie wiecej problemów niż z małym ssakiem.....
ja tez funkcjonuję już na resztkach wrodzonego optymizmu
p.s. nie czytalam jeszcze klubu, więc nie wiem dokładnie w czym problem

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość

Żelazko mamy aktualnie bosha i jest super wydajne, mieliśmy philipsa z sensorem dotyku i samowyłączaniem, ale sie popsuło, nie wyrobiło moich mocy przerobowych w prasowaniu. Daliśmy na gwarancję, okazało sie ze płytka grzejąca się zespuła i kazali wybrać jakieś żelazko zamiennie za tamto, wziełam bosha i nie żałuje
t
molu, możesz sprawdzić model tego żelazka
ja teraz ma Philipsa, który dogorywa....

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
tak

Ja tak na szybko mam 2 sprawy:
1.do prania ubrań Helci wrzuciłam różową kurteczkę i teraz wszystko jest w majtkowym różu!!! co z tym zrobić?

2. w gazetcce tescowej od jutra jest promocja ze za Bebilon 1,2 kg chyba tylko bez 1 jest w cenie 52,99. W gazetce jest 4 ale z opisu wg mnie wynika ze to bedą wszystkie bez 1. A termin ma ok 2 lat takie mleczko wiec spokojnie można zrobić zapas
nie wiem, czy cos się da
ja ze starszym uprałam jego ciuszki, biustonosz do karmienia i żółte prześcieradło razem - miałam do końca mimo wielu prań potem żółty biustonosz...........o dziwo żadne ciuszki nie zafarbowały, widocznie kwestia materialu, choć wszystko to byla baqelna

tak samo uprałam kiedyś szlafrok Rossman biały w czerwone serca (niby pranie w temp 60st na metce) - prany w 40st z bialymi rzeczami - część do dziś dzień jest lekko różowa.......

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:18   #2386
glamourous
Zakorzenienie

OOlong u mas jest to samo- jedna sonia sprawia wiecej problemow niz blizniaki razem wziete.
Chociaz niekiedy mam wrazenie ze i tak pod wieloma wzgledami sie poprawila... Ale pogorszyla pod innymi wiec w sumie na jedno wychodzi

Ja tam dziekuje bogu ze nie mam 3 dzieewzyn... Mam nadzieje ze. Chlopcy nie beda tacy wybredni w kwestii ubioru- majtki musza pasowac do skarpetek a skarpetki do bluzeczki i do gumek do wlosow.... Moze byc tak ze sonie ubiore a za chwile ona sie rozbiera do rosolu bo skojarzy ze ma majtki w nieodpowiednim kolorze.... Dyskusje czy wzor na rajstopkach to aby na pewno kwiatki bo jej wygladaja na wstretne parzace meduzy....
Wszelkie gumeczki, spineczki i opaski wytrzymuja na glowie max 5 minut pozniej sonia sciaga i lata z koltunem
Stary 2012-03-28, 20:40   #2387
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
boskie to twoje dzieciaki

ja sie ostatnio tak zastanawiałam czy poradziłabym sobie z bliźniakami i sama niewiem bo czasami jestem zdechnięta przy moim jednym grzecznym dziecku ale jakbym miała dwa takie grzeczne Mikusie to spoczko.......miały być 2 ale niestety został tylko jeden, który daje szczęścia i radości co niemiara

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 20:48   #2388
Aniolina
Rozeznanie

kasia_aa my mamy i elastyczna i tkana i na cidzien uzywam na razie elastycznej, bo jest szybsza do wiazania jak dla mnie, ale mysle, ze jak bedzie lato i goraco to ta tkana bedzie lepsza, bo bardziej przewiewna no i ma wiecej wiazan. Tez mamy Nati.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
nie samo mleko matki,ale tez 1 butelka mm, a prócz śluzu jest czasem trochę krwi i suche placki na ciele.
dygotka u nas byly objawy identyczne i po badaniach wychodzi, ze to alergia no i mamy jeszcze gronkowca. Najczesciej podobno uczula nabial, moze to tez byc to mm.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilke,nie skomentuje na razie wszystkiego .
Kupilam dzisiaj u TZ'ta blender-przed chwila wyprobowany,ale roznica w porownaniu do starego .Ledwo nacisnelam guzik,a juz papka gotowa.Ugotowalam malej 2 marchewki z odrobinka pietruszki i kartofelka (dziekuje za rade,tylko nie pamietam kogo z ta pietrucha,malej baaardzo smakowalo).

Nie probowalam .Ale zaczelam dzisiaj prowadzic zapiski,co jem i wyglad skory kilka razy dziennie.Od dzisiaj do niedzieli bede robila kapiele w oliwie i moim mleku,moze zmienie tez proszek.Tylko tu nie ma dla dzieci,jak w PL,np typu jelp,jedynie sensitivy.

Nikaa ale super wiesci

Uciekam na spacer i plac zabaw
Olusia, zeby to tak dzialalo, reakcja alergiczna moze wystapic z opoznieniem, nawet do kilku dni, nie wiesz w ile czasu Ty trawisz. Podobno bialko moze byc 2-3 tyg w organizmie.

A my dzis z kkasikiem bylysmy na multibabykino. oprocz nas byla 1 osoba, seans z dzieckiem to jednak nie do konca to. Moja Kasia na szczescie spala wiekszosc czasu, ale po obudzeniu to ciezko sie juz skupic.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 22:05   #2389
nettka_
Zadomowienie

A ja dzisiaj chora katar strasznie męczy;/

Kurczę, moja mała nie przewraca się z brzuszka na plecki i odwrotnie ale za to podnosi już pupkę jakby chciała pełzać do przodu hmmm
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 22:22   #2390
tuszka
Raczkowanie

Zapomniałam się pochwalić, Franek dzisiaj kończy 4 miesiące a w zasadzie już skończył o godz 5.10. Z tej okazji zrobiłam mu gęstej kaszki Holle z moim mlekiem. Nie był zachwycony, ale trochę zjadł. Później opróżnił dwa cyce. Modlę się, by pospał dzisiaj w nocy.

Jeśli nie jesteście ciekawe, co kupiłam w sklepie dziecięcym, to trudno. i tak się pochwalę, zatem: zestaw obiAdowy Ze świetną łyżeczką http://www.babyono.com/produkty/karm...owa-z-lyzeczka

Łyżeczki http://www.babyono.com/produkty/karm...dawania-ksztal

Gryzak, ten co Baha, ale jeszcze mały się do niego nie przyzwyczaił. http://www.babyono.com/produkty/zaba...ikonowy-miekki

Te opakowania na jedzenie, w których można mrozić.

Lamaze ptaszka

Bodziaka

Smoczki nr 2 do butelek

Parasolkę do wózka, ale dzisiaj się nie sprawdziła i chyba będę ją reklamować.

Gryzak chłodzący z Canpol

Siateczka na owoce http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

Szczoteczki do masażu dziąseł i mycia ząbków, ale niestety na palec, a zrączką http://canpolbabies.com/pl/produkty/...page:2/group:3

To chyba tyle jestem z siebie dumna

Ania - gratulacje dla Lilki za pełzanie. Fajnie to musi wyglądać. I za wagę

Cytat:
Są prawie identyczne, poza tym bratu było by przykro,a tak to ma coś z tego. Najlepszy pedicure

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
boskie to twoje dzieciaki

ja sie ostatnio tak zastanawiałam czy poradziłabym sobie z bliźniakami i sama niewiem bo czasami jestem zdechnięta przy moim jednym grzecznym dziecku ale jakbym miała dwa takie grzeczne Mikusie to spoczko.......miały być 2 ale niestety został tylko jeden, który daje szczęścia i radości co niemiara
Basiulko, byłaś w mnogiej ciąży, czy bardzo chciałaś być? Pewnie wspominałaś, ale nie pamietam.

Miałam kupić tę chustę, alemcoś się zebrać nie mogę, mam problemy z podjęciem decyzji. I chciałam iść na warsztaty, ale coś ich nie ma. Wiem, ze chustę tkaną, skośne- krzyżową. Dzisiaj by się przydałaby, bo byliśmy szybko do bankomatu, więc wzięłam marca na ręce i poliśmy, był tak zainteresowany, że nawet się nie odzywał. A później jeszcze dwa spacery zaliczyliśmy.

P.s. Jeśli w postach pojawia się rodzaj męski czasowników, to nie problem ze mną, a głupia autokorekta

Co myślicie o tym łóżku turystycznym?
http://www.babyono.com/produkty/poko...azeniem-malpka

I przymierzają się do zakupu http://www.babyono.com/produkty/piel...do-mycia-glowy
Widziałam kiedyś taki w Mothercare za 80 zł,a tutaj za 16,00

Edytowane przez tuszka
Czas edycji: 2012-03-28 o 22:32
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 22:29   #2391
basiula19
Zadomowienie

byłam ale w 9 tc dowiedziałam sie że tylko jedno dzieciątko żyje i jest bardzo słabe ale na szczęście dobrze sie skonczyło i mam dużego i zdrowego syna w sumie niewiedziałam wogóle wczesniej że to mnoga ciąża bo jak byłam u innego lekarza w 6 tc nic mi nie powiedział dopiero u tego co mnie prowadził dowiedziałam sie że ciąża mnoga (szok i banan na gębie) a po chwili że jedno dzieciątko sie tylko rozwija i jest słabe ( płacz po wyjściu z gabinetu i wiele wiele razy później)

Stary 2012-03-28, 22:43   #2392
glamourous
Zakorzenienie

Basiula wspolczuje w takim razie
To niestety stosunkOwo czesto sie zdarza- tkz vanishing twin syndrome, cala ciaze sie tego balam. A ostatnio spotkalam
Mame kolezanki ze szkoly, najpierw mi powiedziala ze kolezanka bedzie miala blizniaki i sie bardzo cieszy- a potem ze jedwn plod obumarl w 12 tc

Ale masz racje trzeba sie cieszyc z tego ze choc jeden jest zdrowiutki i pieknie rosnie i daje mamie tyle radosci
Chociaz pewnie zawsze w serduszku gdzies bedzie ranka i bol...

Tuszka no wlasnie juz pare razy zwrocilam uwage ze piszesz o sobie w plci meskiej i nawet podejrzewalam ze moze twoj tzt sie pod ciebie podszywa czy cos

Zakupy super
Ja moim maluchom wylicytowalam kostke edukacyjna z leap frog- sonia taka miala i ja bardzo lubila a mi do tej pory sie melodyjki nuca- mysle ze chlopcom tez sie spodoba
Stary 2012-03-28, 23:05   #2393
basiula19
Zadomowienie

wiesz z jednej strony ciesze sie ze stało sie to tak wczesnie że nawet nie widziałam bijącego serduszka bo napewno było by dużo ciężej a z drugiej jak patrze na Mikołaja i myśle że mogłabym mieć dwóch takich brzdąców to szczerze z zazdrością patrze na twoich przystojniaków i żalem bo człowiek sie zastanawia jakby wyglądało drugie dziecko czy to byłby chłopiec czy dziewczynka i 1000 innych pytań...

Stary 2012-03-29, 00:44   #2394
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
byłam ale w 9 tc dowiedziałam sie że tylko jedno dzieciątko żyje i jest bardzo słabe ale na szczęście dobrze sie skonczyło i mam dużego i zdrowego syna w sumie niewiedziałam wogóle wczesniej że to mnoga ciąża bo jak byłam u innego lekarza w 6 tc nic mi nie powiedział dopiero u tego co mnie prowadził dowiedziałam sie że ciąża mnoga (szok i banan na gębie) a po chwili że jedno dzieciątko sie tylko rozwija i jest słabe ( płacz po wyjściu z gabinetu i wiele wiele razy później)
Basiulko, smutna sprawa, ale dość czesto sie zdarza. U mojego taty jest podejrzenie, ze wchłonął drugi płód - ma dwie śledziony. Z drugiej strony należy się cieszyć, że jedno dziecko jest silne. Niestety, brutalne prawo natury, przetrwają tylko najsilniejsi. Co stawia nasz gatunek dość wysoko w hierarchii.

Cytat:

Tuszka no wlasnie juz pare razy zwrocilam uwage ze piszesz o sobie w plci meskiej i nawet podejrzewalam ze moze twoj tzt sie pod ciebie podszywa czy cos

Zakupy super
Ja moim maluchom wylicytowalam kostke edukacyjna z leap frog- sonia taka miala i ja bardzo lubila a mi do tej pory sie melodyjki nuca- mysle ze chlopcom tez sie spodoba
Tż. Na szczęście raczej tego nie robi, a na moim laptopie przestało działać wi- fi i korzystam z Neta w tablecie, który automatycznie poprawia każde słowo, pewnie można to wyłączyć, ale często podpowiedzi są trafne. Więc czasami jestem hermafrodytą
Jakoś nie mam wyczucia, jakie zabawki kupować, lepszamjestem w gadżetach

Spokojnej nocy kochane!
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 07:20   #2395
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, Franek dzisiaj kończy 4 miesiące a w zasadzie już skończył o godz 5.10. Z tej okazji zrobiłam mu gęstej kaszki Holle z moim mlekiem. Nie był zachwycony, ale trochę zjadł. Później opróżnił dwa cyce. Modlę się, by pospał dzisiaj w nocy.

Jeśli nie jesteście ciekawe, co kupiłam w sklepie dziecięcym, to trudno. i tak się pochwalę, zatem: zestaw obiAdowy Ze świetną łyżeczką http://www.babyono.com/produkty/karm...owa-z-lyzeczka

Łyżeczki http://www.babyono.com/produkty/karm...dawania-ksztal

Gryzak, ten co Baha, ale jeszcze mały się do niego nie przyzwyczaił. http://www.babyono.com/produkty/zaba...ikonowy-miekki

Te opakowania na jedzenie, w których można mrozić.

Lamaze ptaszka

Bodziaka

Smoczki nr 2 do butelek

Parasolkę do wózka, ale dzisiaj się nie sprawdziła i chyba będę ją reklamować.

Gryzak chłodzący z Canpol

Siateczka na owoce http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0

Szczoteczki do masażu dziąseł i mycia ząbków, ale niestety na palec, a zrączką http://canpolbabies.com/pl/produkty/...page:2/group:3

To chyba tyle jestem z siebie dumna

Ania - gratulacje dla Lilki za pełzanie. Fajnie to musi wyglądać. I za wagę

Są prawie identyczne, poza tym bratu było by przykro,a tak to ma coś z tego. Najlepszy pedicure

Basiulko, byłaś w mnogiej ciąży, czy bardzo chciałaś być? Pewnie wspominałaś, ale nie pamietam.

Miałam kupić tę chustę, alemcoś się zebrać nie mogę, mam problemy z podjęciem decyzji. I chciałam iść na warsztaty, ale coś ich nie ma. Wiem, ze chustę tkaną, skośne- krzyżową. Dzisiaj by się przydałaby, bo byliśmy szybko do bankomatu, więc wzięłam marca na ręce i poliśmy, był tak zainteresowany, że nawet się nie odzywał. A później jeszcze dwa spacery zaliczyliśmy.

P.s. Jeśli w postach pojawia się rodzaj męski czasowników, to nie problem ze mną, a głupia autokorekta

Co myślicie o tym łóżku turystycznym?
http://www.babyono.com/produkty/poko...azeniem-malpka

I przymierzają się do zakupu http://www.babyono.com/produkty/piel...do-mycia-glowy
Widziałam kiedyś taki w Mothercare za 80 zł,a tutaj za 16,00
gratulacje z okazji 4 m-cy :part:

ale rzeczy fajoskich nakupowałaś jej pełną gęba na karmienie się nastawiasz super

a a to łóżeczko to b.fajne dziewczyny mi polecały bardzo podobne.. zaraz poszukam to wkleję linka......

a kubek do głowy świetny!

http://allegro.pl/lozeczko-kojec-bab...208305726.html
to też z babyono niezłe

Basiula

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-03-29 o 07:33
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 07:35   #2396
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ale cisza, chyba wszyscy jeszcze śpią

Tż szykuje się do pracy, mała nakarmiona, ja piję kawkę i pozytywnie rozpoczynam nowy dzień Co prawda słońca nie ma, ale co tam, ja jestem pozytywnie naładowana Ciekawe skąd u mnie taki super humor... Chyba podziękuję tż-owi za wczorajsze usypianie..

Tuszka

Basiula
Stary 2012-03-29, 07:53   #2397
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
MAMY PO CC - od kiedy stosujecie pasy poporodowe?
ja już

Olivka ma nową spódniczkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (38,1 KB, 23 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 07:57   #2398
kasia_aa
Zadomowienie

dzieki dziewczyny za podpowiedzi w sprawie chust zaraz czegoś poszukam na all. my dziś mieliśmu super noc, chyba tylko jedna pobudka chyba nie jestem pewna ostatnio poprostu nie pamietam co robie w nocy:|rano po objętości mojego bufetu ustalam ile razy wstawałam
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 07:57   #2399
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Olivka ma nową spódniczkę
mała baletnica
Stary 2012-03-29, 08:06   #2400
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

40zł+wysyłka chcecie takie?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości