|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]()
![]() |
#2882 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
dowiadywałam się w przychodni gdzie chciałam zapisac swoje dziecko, że taka położna przyjeżdza tylko 3 razy.. (chciałam bo już nie chcę - mają tylko 1 pediatrę, który zastrzegł sobie że nie jeżdzi w ogóle na wizyty, w razie czego.. a powinien..)
Zastanawiałam się czy chciałoby się takiej położnej przyjechac do nas (mieszkamy w innej dzielnicy) i owszem, może przyjechac, ale trzeba ją przywieźc i odwieźc na własną rękę.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2883 |
Zadomowienie
|
kurka mnie to chyba jednak czop odchodzi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i jedziemy z tata po mamę do szpitala ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1 dzielnica to chyba wcale nie tak daleko co? I co zrobisz lena? Ja mam fajna lekarke - pediatre , ktora jezdzi po domach prywatnie i mysle ze w razie choroby bede wzywac, zalezy co bedzie sie dziac bo szczepienia i kontrole to wiadomo w przychodni , ale jak bedzie duza goraczka itd to nie bede chciala dziecka ciagac 25 km, w kazdym razie takiego malenkiego!
![]() |
#2885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ból mam pdobny jak opisujesz, także wiem co czujesz.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No no cziqua!!!! Może to czop!!!!Ty już za ok tydzień możesz legalnie rodzic przecież!!! Wcześniej zresztą tez, ale po co ![]() Cudownie że zabieracie już mamę do domu ![]() ![]()
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś mija równe 2 tygodnie od pierwszego razu ![]() ale wydaje mi się, że to czop... no bo co innego jak się nie współżyje ![]() a kłamstwami sie nie przejmuj... ![]() ![]() fajnie, że mama wraca do domu ![]() Moja mama 17.05 ma zabieg usuwania cysty z jajnika... twór 7x9 cm ma ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2888 | ||
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Noc mialam bez boli,ani pachwiny mnie nie bolaly,ani krzyz ![]() Pierwsza taka noc od dawna.A niby te bole to znaczy,ze zbliza sie porod,to co teraz zaczal sie oddalac? 10 dni zostalo. Ale wyspana i tak nie jestem,bo najpierw maly sie nie ruszal i sie martwilam,a potem ruszal sie tak bardzo,ze spac nie moglam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No to pewnie czop. Super,ze mama wraca ![]()
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie podoba mi się zbytnio że ta lekarka-pediatra - nie jeździ na wizyty. Więc pewnie daruję sobie tę przychodnię i zapiszę małą tu gdzie meiszkamy (tyle, że tam z tego co pisała evvcia w tej też są jakieś chocki-klocki.. ![]() Tak w ogóle to chyba wykupimy córci taki pakiet w prywatnej przychodni, znajoma nam poleca no i zastanawiamy się właśnie. Dziadkowie chcą się dorzucic, zobaczymy. Dziewczyny, czy Wy szczepicie Maluszki szczepionkami skojarzonymi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Gang Iren
|
W Anglii sa skojarzone,nic sie nie placi dodatkowo,a w Polsce mloda niestety byla zwyklymi szczepiona,bo nie bylo mnie stac na skojarzone.
#2891 |
Zakorzenienie
|
info od Karo89
"Zbadali mnie i rozwarcie miałam na 3 cm, więc przyjęłi mnie na oddział. Teraz mam ktg i czekam na dalszy rozwój akcji ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jolkaaa gdzie jesteś?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2893 |
Zakorzenienie
|
desiaaa! tak spojrzałam że ta 10 częśc wątku idzie chyba trochę wolniej, także może jednak uda nam się urodzic w 11 części?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2894 | ||
Zadomowienie
|
Bry!
JA tez dobrze spalalam dzia ale u mnie to nic niezwyklego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2895 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli już wiesz jaki najlepszy sposób aby Madzia spała ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() idziemy jak narazie prawidłowo ja termin mam na 20 Ty dzień po mnie i z tym śluzem tak samo ![]() Super że mama wraca do domu i udało się przed babcią ukryć to ![]() do piekła nie pójdziesz w końcu kłamałaś w słusznej sprawie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle to dzień dobry ![]() Dzisiaj wyspana ![]() ![]() Wczoraj TŻ zapytał się mnie czy zamierzam dziś (wczoraj)rodzić bo on by się piwa napił i czy może ![]() A potem zapytał się mnie czy jestem gotowa do porodu, więc zapytałam się go o co dokładnie pyta czy o rzeczy czy o psychikę. Usłyszałam że o psychikę i wiecie co nie wiedziałam co odpowiedzieć ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2897 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 |
Zakorzenienie
|
Lena_mi jeśli chodzi o szczepionki to ja szczepiłam starszaka normalnymi szczepionkami refundowanymi przez NFZ...
płacz był za pierwszym razem jak wróciliśmy do domu... fakt wtedy było ciężko, ale noc byłą już spokojna.. później szczepionki nie robiły na małym większego wrażenia... popłakał przy kłuciu ale jak już wychodziliśmy z gabinetu to był spokój... Tak samo zamierzam szczepić drugie dziecko... ![]() nie ufam tym skojarzeniom ... Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-03-29 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2901 |
Zakorzenienie
|
Rotawirusy nie bo jak mi pediatra powiedział to jest w najgorszym wypadku dwa do trzech dni z dzieckiem w szpitalu pod kroplówką żeby się nie odwodniło, bo to są te biegunki i wymioty. Dziecko koleżanki mając rotawirusa nawet nie było w szpitalu żeby innego dziadostwa nie załapać. A meningokoki nigdy nie brałam pod uwagę. Pani pediatra mi powiedziała że jak najszybciej zaszczepić małą na penumokoki a Antek jest zaszczepiony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() my sie dzisiaj wyspalysmy nawet... Jula ladnie spi w nocy mimo ze wieczory bywaja tragiczne - placz i lament, nie wiem czemu, bo brzuszek miekki, najedzona, przewinieta ... teraz ja nakarmilam i szykujemy sie na spacer, dzisiaj w koncu pojdziemy zapisac sie do pediatry bo musimy wykonac tzw U3 do 10kwietnia..
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałyście swoje, czy szczepiłyście tymi co podali w szpitalu? ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
A co to takiego U3? Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-29 o 09:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2906 |
Zakorzenienie
|
Hej, zaczełam nadrabianie od ostatniej strony
![]() my szczepimy skojarzoną 5 w 1 plus na wzw B osobno ( są 6 w jednym też , razem z tym wzw B) , do tego bierzemy rotawirusy ( to jest do picia, dwa rodzaje tych szczepionek znam , jedna jest w dwóch porcjach druga w trzech, trzeba podać do 6 miesiąca )i bierzemy też szczepionkę na pneumokoki , ale to od 6 miesiąca zaczniemy , wtedy wypada chyba jedna dawka mniej ![]() w mojej książeczce zdrowia ( są teraz nowe, chyba wszędzie ) jest napisane pod tabelką dla wpisów położnej ,że wizyt patronażowych jest co najmniej 4 , pod tym jest wyciąg z Rozporządzenia Min.Zdrowia, u mnie była już chyba z 4 razy i jeszcze przyjdzie ![]() pediatra u nas już też nie chodzi po domach, kiedyś chodziła, teraz w innej przychodni pediatra chodzi po domach na patronaż Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-03-29 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | ||||||
Zakorzenienie
|
![]() jestem zła jak zwykle na TŻta ![]() ![]() Noc ok, ale jak zwykle zgaga ![]() tikki współczuję tych przebojów z łóżeczkiem ![]() Cytat:
ja też nie jestem gotowa na poród ![]() ![]() ![]() ja wczoraj też nie zjadłam ananasa, ale dzisiaj chyba zjem ![]() tylko ja całego nie dam rady zjeść ![]() Cytat:
![]() a macie jakieś fajne ćwiczenia ? ![]() Cytat:
![]() ![]() chciałabym być na porodówce i tulić już Synka, a najlepiej już w domu z Synkiem, ale niestety jestem TU ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wiedziałam, że będziesz przede mną ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() Szczerze nie wiem Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja miała obwód główki 32cm, a klatki piersiowej 31cm ![]() ![]() Laura kończy dziś tydzień ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i chciałam coś napisać, ale już nie zdążę, bo małe się wierci i chyba w pieluszce niespodzianka ![]()
![]() |
#2910 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cziqua super, że zabieracie już mamę do domu ![]() W ES dziś strajk generalny. Przeszedł tłum ludzi ulicą, kazali pozamykać wszystkie sklepy i poszli. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.