Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 22:15   #2071
Blanszor
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
mój waży 6300 ma 10 tygodni jutro wiec też można go zaliczyc do salcesonów
grono pyzatych dzieci się powiększa moja mama mówi na Alana bulwa.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość

Mój też może dołączyć do zacnego grona salcefiksów, 6,7kg, 3 miesiące konczy za 6 dni. Standardem jest że dzieci podwajają wagę urodzeniową w 4-5 mż, mój uczynił to już w 2mż (urodził się 2,9kg)
ooo zacne grono coraz większe dziwne, że wśród salcefiksów nie ma dziewczynek hyhy

Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-28, 22:32   #2072
paulaLbn
Raczkowanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Witam mamusie i dzidziusie
Przepraszam, ze nic nie pocytowane, ale nadrabialam od dluzszego czasu i jak poszlam karmic malego to komp padl i wszystko wcielo...

Agatku, przekichane z ta twoja korsina, ale glowa do góry, A przyjedzie i wszystko naprawi Super Ci sie z sala udalo, no i za zaswiadczenie do UP

Czubasku, nie doluj tym karmieniem, napewno nie jestes wyrodna matka, najwazniejsze jest zdrowie Twoje i Hani, a nie to co powiedza czy pomysla postronni

AgaMili, fajnie, ze sie odezwalas, no i oby ten Aptamil comfort dalej sie sprawdzal My tezna czarna godzine trzymamy w szafce to mleczko

I wiecej nie pamietam

Ktoras jeszzce ( chyba Czubasek i Diablica) pisala o tym, ze waga ciagle spada, u mnie bylo podobnie, przed ciaza bylam szczupakiem, w ciazy przytylam z 11kg i w zasadzie zaraz po wrocilam do swojej wagi, chudlam w oczach, az do momentu, w ktorym zaczelam jesc wszystko, a nie tylko gotowane, pieczone itp., teraz dalej jestem szczupla,pomimo tego iz sporo jem nie patrzac na diete maki karmiacej, bo mojemu Nikodemowi nic nie szkodzi wiec po co sie ograniczac ( pochlaniam mnostwo slodyczy, pozne kolacje, cola itp) . Dzieki temu waga nie leci w dol, w dzien sporo z niuniem spaceruje, teraz tez chodze na silownie i body space ale to po to by wymodelowac sylwetke i nabrac miesni, bo ja od zawsze sportowcem bylam i teraz czuje sie jak zaszuszony flaczek

---------------------

Chcialam sie jeszczepochwaic, ze moje dziecie dzis sprawilo mamusi i tatusiowi mega niespodzianke, bo ok 12 pojechalismy do centrum handlowego w poszukiwaniu prezentów imieninowo-urodzinowych dla mam, rozmrozilam dwie butle mleka, wzielam herbatke, a ten jak zasnał o tej 12 to obudzil sie po 17, jak juz wrocilismy
Stary 2012-03-28, 23:21   #2073
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
ooo zacne grono coraz większe dziwne, że wśród salcefiksów nie ma dziewczynek hyhy
jak to nie ma dziewczynek :P a moja Dorotka która ma 5,5 kg nie mając jeszcze 6 tygodni???
Stary 2012-03-28, 23:50   #2074
pearpearl
Wtajemniczenie

Ach, wpadlam tak tylko powiedziec, ze Was podczytuje podczas karmienia na telefonie, ale jakos brak czasu i okazji napisac.

Jutro odpalam Jaska tesciowce na spacer, ale jeszcze nie zdecydowalam,na co przeznacze te 2 h. Waham sie miedzy kapiela a wizazem wlasnie

Ok, syrena wyje.
Papa

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:04   #2075
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry śpiochy, zapalam światło

Tz spi, córcia śpi, więc mam chwilkę dla Was
Zaraz uderzam na rundkę po mieście, bo mam kupę rzeczy do załatwienia i badania muszę zrobić :/ Mam nadzieję,że malutka będzie spokojna i grzeczna jak zostanie z tatusiem

Dzisiejsza nocka nie taka fajna jak wczorajsza niestety :/ Ale Melcia spała dużo w dzień, więc nie ma co się dziwić

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Jejciu, biedulka Czym się tak poparzyła?
[...]
Toć to handel żywym towarem jest kobitki
Kawą, w ułamku sekundy dosłownie Strasznie mi jej szkoda Tym bardziej, że to moja chrześnica Nie mogę jej odwiedzić, bo na oparzeniówce nie ma odwiedzin

Aa, tam handel Grunt, że spełnia swoją funkcję
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Biedna dziewczynka, strasznie jest ciezko sobie cos takiego wyobrazic, a co dopiero przezywac. Duzo zdrowka dla niej
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
W zyciu was nie nadrobie Szkoda bo brakuje mi tego wątku
Powiem tylko ze zmienilismy mleko i moje dziecko w koncu je co 3-4 godziny, ladnie spi. W nocy spal wczoraj 6 godzin ciurkiem i robi ladne kupy. Jednak tamtego mleka nie trawil i mial roztroj zoladka...
Aga, super, że już lepiej z małym i że ty się lepiej czujesz
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś u pani rehabilitantki i mogę powiedzieć 'a nie mówiłam'... wściekła jestem na wszystkich, którzy mówili, eee, ma jeszcze czas, panikujesz... Julek ma asymetrię, która wg pani jest wynikiem ułożenia w brzuchu (co może być prawdą, bo przez ostatnie kilka miesięcy ciąży był ciągle w jednej pozycji) i przez to nie podnosi główki. Będziemy z nim ćwiczyć i mówiła, że powinno być dobrze, bo to nie jest nic wielkiego.
Ojej, szkoda Julka :/ Ale jeszcze nie jest za późno, ćwiczenia na pewno pomogą Melcia też ma asymetrię, i też chodzimy na rehabilitację Nie jest jeszcze super, ale wydaje mi się, że jest poprawa U Julka też na pewno będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

wczoraj przyszła karuzelka - Tymek już podczas odpakowywania się zakochał bardzo fajna jest, tzn. przyjemne melodyjki, kolorowa itp.

no i przy okazji kupiłam taki duże ozdoby piankowe - zwierzaki, bo Timi ma łóżeczko i przewijak w naszej sypialni i tak jakoś chciałam rozweselić ten jego kącik. no i super wygląda teraz

A rano przyszła moja mama, powiedziała, że mogę sobie wyjść na zakupy czy coś... więc pojechałam do lumpka i za 30 zł nakupiłam Małemu ciuszków (na 68-86 głównie), plus mamie sukienkę, sobie 2 bluzki i mężowi koszulki robocze
za zakupy i super, że mały zadowolony z karuzelki
Cytat:
Mamuuuuśki kochane wróciliśmy właśnie ze spaceru i po drodze wlazłam do outletu Bershki
Chyba będę miała spodnie Za ... 49zł! Czarne i wyglądam w nich ponoć w miarę. Mój tż mnie nie okłamie i kazałam pani odłożyż portaski. Jak tylko wróci z pracy to go capię i idziemy jeszcze raz przymierzać

Borooooooo, dlaczego u Ciebie są takie sklepy??? I giełda jeszcze??? Cooo??? Ja też chcę
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hej!

Załatwiłam dziś salę na chrzciny! Uwaga termin- 27 maj Bo są komunie ale cieszę się z faktu, że: zupa, 2 danie, po 2 kawałki ciasta, herbata-kawa bez ograniczeń i sok tylko do obiadu kosztuje 35zł/os super się cieszę, bo to nie jest dużo A obiad z kolacją i z przystawkami kosztuje 70zł/os

Z gorszych rzeczy- znów mi padło auto przy restauracji ale odkręciłam kluczem taki pier.dol.niczek od akumulatora, później zakręciłam i odpalił- jedyne koło ratunkowe 'w razie co' ehh wczoraj też mi padł przy pepco boję się już jeździć mam nadzieję, że A. skuma o co chodzi, bo takim resetowaniem komputera auta długo nie pociągnie
Super z tymi chrzcinami się udało Cena fajowa U nas też w maju komunie i nie ma szans na lokal A w kwietniu nie chcę robić, bo nie wiem co z córeczką kuzyna, czy wyjdą już ze szpitala czy jak ... I chyba zrobimy w czerwcu

Agatek, przykro mi z powodu autka Ale na pewno A. coś poradzi, już niedługo
Cytat:
Dziewczynki, dziewczynki! załatwiłam!! poszłam do pani p. i powiedziałam co i jak, podkuliłam ogonek i bez problemu mi załatwiła zaświadczenie ufff.... szybko pojechałam do UP, zaniosłam i next wizyta w lipcu ale wtedy to się już zasiłek skończy więc nie będzie mi tak zależało jak teraz hehe Dziękuję za kciuki! pomogły
Super

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-03-29 o 08:19
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:19   #2076
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz się "kurturarnie" przywitam bryyyy

byliśmy dziś u pediatry - Alan za kilka dni kończy 3 miesiące. Waży 6800 i 63 cm wzrostu. Czyli przez 4 tyg przybyło mu 800 gr i urósł 5 cm. Był największym salcefiksem w przychodni, a było z sześcioro niemowlaków.
[..]
Został dziś zaszczepiony pierwszą dawką 5 w 1. Na razie był mega marudny i bardzo płakał. Ale już się zmęczył i przysnął. Temperaturę ma 37,7. Zobaczymy jak będzie w nocy.

Zasuszam już cycuszki, ściągam pokarm już tylko rano i wieczorem, więc pewnie niedługo zaniknie. Chciałam karmić 3 miesiące moim mlekiem i się udało. Mam jeszcze zapasy mrożonego. Teraz zajmę się sobą - odchudzanie i zabiegi na zlikwidowanie przebarwień na twarzy. Wracam do roboty 2 lipca i muszę wyglądać chociaż trochę człekokształtnie. Bo teraz jestem obrazem nędzy i rozpaczy.

Idę zmienić kotu żwirek. I czeka na mnie malinowe karmi
No jest kawałek dzieciątka
Oby dobrze zniósł szczepienie Mi się wydaje, że Melcia zniosła bardzo dobrze tą pomyloną szczepionkę
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się ostatnio natknęłam na jakiś artykuł na ten temat, ponoć ciężko ten śluz zobaczyć, najlepiej jest jak zakupkaną pieluszkę złoży się na pół, przy rozkładaniu śluz będzie się ciągnął. W takiej bardziej zbitej kupie czyli u troszkę starszego dziecka mozna zaobserwować skupiska śluzu. Generalnie jeżeli co któraś tam kupa jest ze śluzem to wszystko w porządku, gorzej jeśli wszystkie są takie
Moja takie robi, niezależnie od tego czy jem nabiał czy nie Już nie wiem, co z tym robić
Cytat:

Dziewczyny czy Wasze pociechy śmieją się patrząc w różne miejsca?tzn mój Bartosz często wpatruje się w lampy na suficie i chichra się do nich glośno. Patrzy też na ścianę w 1 pokoju,gdzie mamy tapetę białą w czerwone wzory i też uśmiecha się - nie wiem co tam widzi.
Tak, moja gada do zegara, do obrazu albo do literek na ścianie W sufit się uwielbia wpatrywać po prostu
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja też chyba będę miała chrzciny w domu. U nas ma być 10 osób, 1 dziecko i Wojtuś, więc chyba nie ma sensu robić chrzcin w lokalu. Tym bardziej, że rodzice i siostra Męża będą u nas pewnie tylko góra 2h, bo mają gospodarkę i będą musieli zaraz wracać do domu. Tak więc i tak zostaniemy z moimi rodzicami, bratem i siostrą oraz jej rodziną, więc tak jak w jakąś zwykłą niedzielę.
Kropeczka, jak się tylko zmieszczą wszyscy, to super U nas nie ma szans, więc musi być lokal
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
i znow jak codzien cytuje na koniec dnia ale na biezaco bylam zeby nie bylo ;p
bylismy dzis u 2 lekarzy. wiedzialam ze wroce skolowana, no coz...
jeden mowi odstawic nabial, drugi ze nie
jeden masc cynkowa sporadycznie jak sie pogorszy, drugi ze 2 dziennie
przynajmniej co do jednego sa zgodni, zebym ten fenistil w kroplach juz skonczyla podawac bo to nie jest lek do ciaglego podawania na AZS a i masc cholesterolowa tez mam odstawic
dermatolog co do AZS sceptycznie podchodzi, zebym jadla nabial i stosowala te masci i rzeczy co mi poradzil i za ok 4tyg do kontroli, jesli nie przejdzie to wtedy na diete
niestety wizyty byly akurat w srodku dnia wiec na space3r dop wyszlismy o 16.30 ale jeszcze slonko swiecilo wiec luzik
dzis jestem sama i bede sama obmywac me dziecko, wczoraj mi pomogla kolezanka wiec moglam go wykapac w normalnej ilosci wody, ale sama sie nie odwaze
jeju jak tesknie za tz, jak wroci w pt to przez caly weekend bedzie zajmowal sie malym w nagrode he he he
ja sie w sob wybieram do fryza bo musze sie doprowadzic do ladu przed chrzcinami

też myślałam, ze to nie mozliwe ale się pomyliłam
w tej chwili jestem po konsultcji alergologa i dermatologa i 2 pediatrów, o i 3 os na 4 mówią odstaw nabiał, tylko dermatolog kręci głową
i zebym jadła nabiał
dostałam recepte na masc z cynkiem, plus mam teraz krem emolium P stosowac i jeszcze przemywac buzie nadmanganianem
i jestem skołowana kogo słuchac, czy większości czy dermatologa

trochę zgłupiałam dziś ale chyba będę się trzymać tej diety beznabiałowej jaką zaczęłam w weekend (z małymi potknięciami) ale staram się
[...]

ooo jak ci fajnie, ja miałam tylko raz taka nocke ze przespal tyle h, potem juz sie nie powtorzylo i nadal jest ta 3-4 i potem 6-7 po tym jak zasnie 21-22 a przeciez tez jest na moim mleku...moze jakos malo tluste jest i na mniej mu starcza, nie wiem... a duzo przybiera mi, srednio 30dag/tyg
Zuzia, faktycznie mętlik z tym poradami lekarzy ... Rób tak, jak Ci intuicja podpowiada
A moja Melcia raz śpi super, a raz się znowu wybudza, jak sie jej uda (dzisiaj obudziła się o 2:30, a potem coś koło 5-tej) Także nie zawsze jest tak fajowo
Cytat:
Kropeczka a o której kąpiesz maluszka?? U mnie działa późniejsza pora... bo Kinga zasypia zazwyczaj 21-22 -tzn pada jak sznyta ze zmęczenia może przestaw kąpiel? Albo wybaw się z małym- ja tak robię, żeby wieczorem padła i dała mi święty spokój Jak kąpałam o 19 to też nie chciała usnąć, musiałam poczekać ponad godzinę, żeby poczuła zmęczenie
My od początku kąpiemy o 21, czasem jak bardzo marudzi to koło 20-tej Na poczatku było róznie, bo potrafiła do północy grasować, ale teraz raczej już zasypia po kąpieli Oby jej tak zostało
Cytat:

-----
Teraz nadrobiłam, więc z czystym sumieniem mogę się pochwalić. Kupiłam sobie dziś spodnie Czarne spodnie i to prawie rurki!!! Mogę do nich włożyć i adidasy i nawet marynarkę ze szpilkami
Poza tym jeszcze sobie na outlecie sprawiłam majtochy bezszwowe w kolorze malinowym Triumpha za... całe 19zł
A za spodnie 49zł - Bershka

To się pochwaliłam, nadrobiłam i mogę iść kąpciu, kąpciu
No nie wytrzymię, nie wytrzymię

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:32   #2077
ranula
Raczkowanie

dzien dobry,
my juz po nocce,hanka dosypia chwilke ale pewnie zaraz bedzie pobudka na jedzenie pogoda za oknem jakas.takas niezbyt wiec nie wiem co ze spacerem a musimy dzis isc do przychodni zeby mala.lekarz obejrzal bo ma jakas zmiane.na powiece wyszlo to to 2tyg po porodzie i.nie chce zejsc,mam nadzieje ze to nic zlego.

agawoo i reszta dziewczyn a karmicie po kapieli czy przed tylko? ja karmie przed i potem chwila zeby sie ulezalo i dopiero kapiel i lulu. ale moze jak bym nakarmila po to by dluzej spala?
ranula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:35   #2078
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
alergia na białko mleka krowiego zazwyczaj ustępuje samoistnie ok 1 roku życia. Trzeba po prostu co jakiś czas zrobić prowokację nabiałem i obserwować dziecko, czy coś wyskoczy, czy brzuch zaboli.

Mój też może dołączyć do zacnego grona salcefiksów, 6,7kg, 3 miesiące konczy za 6 dni. Standardem jest że dzieci podwajają wagę urodzeniową w 4-5 mż, mój uczynił to już w 2mż (urodził się 2,9kg)
no Kochana Filipek poszedł na mistrza
--------------------------------
Witam Mamuśki

U nas dzisiaj zimny wiaterek ,więc nie wiem czy na spacer sie wybierzemy!

Wczoraj Bartek zjadł kolacyjkę po 19 potem kąpiel i parę minut po 20 już spał a obudził się dopiero o 4 potem kima do 6 ,o 7 znowu mleczko i 0 7.45 zasnął.

My kapiemy się około 19 - 20 bo tak Bartus lubi zasypiac.
Samą wodę uwielbia,smarowanko też,no ale jak jest juz prawie ubrany to zaczyna marudzic,myslę,że poprostu jest juz padnięty.
Wtedy jezeli pora na mleko to je wypija ale jezeli nie to dostaje herbatkę.

Młody śpi, Tż śpi a ja już karkoweczkę wstawiłam,pranie też i wcinam na wizażu śniadanko

Mamuśki czy macie uwieszone jakies pierdoły czyt. zabawki przy wózku-budce???

Zapomnialam dodac,Młody nadal nie bardzo toleruje Konika morskiego z FP !

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-29 o 08:38
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:55   #2079
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski ja przez ta ladna pogode 8h spedzam na sapcerach wiec na wizaz brak czasu bo wieczorem padam.. dzis Igorek zdrzemnal sie chwilke to jem sniadanko i weszlam na wizaz

Tak jak Natalka;p wlaczylam karkowke i pranie

u nas pogoda wietrzna dzis ale bez spaceru sie chyba nie obejdzie;p

Agatek ja tez placilam 35zl i mialam takie same menu. i jeszcze pozwolili mi przyniesc salatki i wedline noi torta

moj Igor na szczepieniu 3mc i 2 dni wazyl 6840 i 71cm

ide Was troche wstecz poczytac

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 08:59   #2080
agacia_cz
Zadomowienie

my mamy grzechotkę w wózku i jeszcze misiaczek wisi żeby mała zmieniła kierunek patrzenia (musi bo ma kanciatą głowę czyt spłaszczoną po jednej stronie)
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:11   #2081
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
czy u was bedzie alko w stylu wodka
U mnie pewnie będzie, ale tylko symbolicznie. Wolałabym nie, ale jak tylko po kieliszeczku, to mogę się zgodzić

Zuzia współczuję z tym AZS, bo sama miałam ogromne problemy ze skórą i podejrzenie AZS...

Cytat:

Kropeczka a o której kąpiesz maluszka?? U mnie działa późniejsza pora... bo Kinga zasypia zazwyczaj 21-22 -tzn pada jak sznyta ze zmęczenia może przestaw kąpiel? Albo wybaw się z małym- ja tak robię, żeby wieczorem padła i dała mi święty spokój Jak kąpałam o 19 to też nie chciała usnąć, musiałam poczekać ponad godzinę, żeby poczuła zmęczenie
Kapię ok. 19. No i zawsze było tak, że kąpiel, potem jedzonko o zasypiał jeszcze przed 20, czasami do 20.30 wszystko się przeciągnęło. A od 3 dni ten plan się zawalił... Wczoraj znowu była kąpiel o 19, potem jedzenie, potem nie mógł usnąć, tzn. zasypiał na rączkach, a jak go odkładałam do łóżeczka, to od razu się budził. No i doczekał do następnego karmienia o 21.30 i usnął dopiero po 22. W sumie i tak dobrze, że pobudki nocne nie były za długie. Jak do końca tygodnia będzie tak beznadziejnie usypiał, to spróbuję kąpać go później.

Cytat:
One dbają o linię

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Jutro odpalam Jaska tesciowce na spacer, ale jeszcze nie zdecydowalam,na co przeznacze te 2 h. Waham sie miedzy kapiela a wizazem wlasnie
Wizaż, wizaż!!! Brud z czasem sam odpadnie

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość

agawoo i reszta dziewczyn a karmicie po kapieli czy przed tylko? ja karmie przed i potem chwila zeby sie ulezalo i dopiero kapiel i lulu. ale moze jak bym nakarmila po to by dluzej spala?
Ja od mniej więcej 16.00 karmię Małego co godzinę, więc je i przed kąpielą i po kąpieli Przed kąpielą i tak troszkę czekamy, bo zanim mu się odbije, zanim przygotuję kąpiel, to trochę czasu mija, więc chyba jest ok. Jak ostatnio nie dostał porcji jedzenia przed kąpielą, to się darł :/

Cytat:

U nas dzisiaj zimny wiaterek ,więc nie wiem czy na spacer sie wybierzemy!

U mnie też wiatr a najgorsze, że od poniedziałku nie byliśmy na spacerze
Nic nie mam zawieszone na wózku, nawet czerwonej wstążeczki

Kurcze, zamówiłam kurtkę na allegro i pytałam sprzedawcy, czy ona jest wiosenna. Pisał, że tak a ona jest taka jak mój płaszcz zimowy Więc albo jest zimowa, albo w wiosennym płaszczu chodziłam zimą Muszę teraz szukać innej kurtki.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:12   #2082
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
my mamy grzechotkę w wózku i jeszcze misiaczek wisi żeby mała zmieniła kierunek patrzenia (musi bo ma kanciatą głowę czyt spłaszczoną po jednej stronie)
Bartosz też ma z 1 strony troszeczkę bardziej płaską główke.Dlatego też podajemy 2 razy wit D
----------------
Dziewczyny była któraś w solarium?jak rozstępy?

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-29 o 09:45
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 09:29   #2083
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Jakby co ładują się kolejne kołysanki, ale to trwa mega długo, chyba tydzień będzie całość trwała. Ściągał ktoś? Jak się podobają?
Trwa mega długo, bo lepiej by było, gdyby je skonwertować do formatu *.mp3
Zajęły by sporo mniej miejsca i dałyby się szybciej spakować.
Póki co są... ciekawe hihi, bo isę nie spodziewałam takiego klimatu po AC/DC
Fajna sprawa
Cytat:
To nas przebiłaś. Krzyś miał 3150g, a po dokładnie 2 miesiącach 5900g,

Cytat:
Ale chyba chodzi o zwis brzuszny
Ja mieszkałam niedaleko Zielonczyna, mam tam znajomą i mieszka rodzina tż
Pokaż spodnie
Brzuszny??
Kurczaczek, Zielonczyn malutki to się pewnie wszyscy znają
A spodni nie mogę znaleźć obrazka na necie :/ Model: 11. Always in my mind.
Jak młody uśnie to postaram się im fotkę cyknąć
Cytat:
ty to umiesz lowic okazje
Jakbym wygrała w totka to bym okazji nie łowiła
A tak poza tym to ja to chyba uwielbiam robić - już znalazłam swoje hobby, bo się zawsze zastanawiałam czemu każdy hobby ma, a ja nie
Cytat:
"Chłopacy górą"

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:08   #2084
likas
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, głowy mi nie urwijcie, nadrobiłam dwie ostatnie strony i więcej nie dam na razie rady.
Nie miałam swojego kompa a z innego nie chciałam na wizaż wchodzić.

Agatek - wstyd mi, ale z koleżanka rozmawiałam - zmieniła smoczek na plaski, zmieniła mleko na bebilon pepti, około 3 msc wyszly jej zmiany skorne pod kolanami, robiła morfologię na nietolerancję laktozy i wlaśnie jej wyszla.

Byłam z Natalką w poradni patologii noworodka i mała kiepsko rośnie, czyli waszych salcefiksów nigdy nie dogoni. Ma prawie 3 mcs i waży 3700 , jakbyście pytały nosi ubrania 56. Nie poradzili nic, zrobili tylko usg przezciemiączkowe, zważyli, zmierzyli jutro idę do pediatry.
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:24   #2085
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
wszystko gaśnie, nawet światła awaryjne nie działają wtedy a naprawiałaś coś w ogóle po tym? Czy Twoja mama po prostu stosuje się do Twoich zaleceń i jest ok?? Myślałam, że już dziś hol mnie czeka a to było 1,5 km od od domu na szczęście odpalił po resecie, no ależ ileż można resetować? Powiem to mojemu A. jak przyjedzie na święta to mam nadzieję, że zerknie o co kaman
O cholercia! Ewidentnie to elektronika, ach te komputery Oby A. udało się to naprawić bo przecież strach gdzieś ruszyć z domu

Cytat:
A teraz się "kurturarnie" przywitam bryyyy

byliśmy dziś u pediatry - Alan za kilka dni kończy 3 miesiące. Waży 6800 i 63 cm wzrostu. Czyli przez 4 tyg przybyło mu 800 gr i urósł 5 cm. Był największym salcefiksem w przychodni, a było z sześcioro niemowlaków.
Fiu fiu ładnie go futrujesz No ale w końcu to facet to musi wyglądać

Cytat:

Został dziś zaszczepiony pierwszą dawką 5 w 1. Na razie był mega marudny i bardzo płakał. Ale już się zmęczył i przysnął. Temperaturę ma 37,7. Zobaczymy jak będzie w nocy.

Jak nocka??
Cytat:

Idę zmienić kotu żwirek. I czeka na mnie malinowe karmi
Nie ma jak kupobranie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Aaaaa muszę się pochwalić - spotkałam się dzisiaj z Elunia25, przyjechała do teściów do Legnicy i wybrałyśmy się na mały spacerek z naszymi pociechami Elunia ma ślicznego synka i jaki już duży
O jak fajnie! Mam nadzieje, że jak się pogoda ustabilizuje i wszystkie dzieciaczki podrosną to kujawianki też się spotkają na kawce

Cytat:
Dziewczyny czy Wasze pociechy śmieją się patrząc w różne miejsca?tzn mój Bartosz często wpatruje się w lampy na suficie i chichra się do nich glośno. Patrzy też na ścianę w 1 pokoju,gdzie mamy tapetę białą w czerwone wzory i też uśmiecha się - nie wiem co tam widzi.
Gabi uwielbia żółtą lampę w sypialni i czerwone poduszki w salonie

Cytat:
przynajmniej co do jednego sa zgodni, zebym ten fenistil w kroplach juz skonczyla podawac bo to nie jest lek do ciaglego podawania na AZS a i masc cholesterolowa tez mam odstawic
dermatolog co do AZS sceptycznie podchodzi, zebym jadla nabial i stosowala te masci i rzeczy co mi poradzil i za ok 4tyg do kontroli, jesli nie przejdzie to wtedy na diete
niestety wizyty byly akurat w srodku dnia wiec na space3r dop wyszlismy o 16.30 ale jeszcze slonko swiecilo wiec luzik
dzis jestem sama i bede sama obmywac me dziecko, wczoraj mi pomogla kolezanka wiec moglam go wykapac w normalnej ilosci wody, ale sama sie nie odwaze
jeju jak tesknie za tz, jak wroci w pt to przez caly weekend bedzie zajmowal sie malym w nagrode he he he
ja sie w sob wybieram do fryza bo musze sie doprowadzic do ladu przed chrzcinami

w tej chwili jestem po konsultcji alergologa i dermatologa i 2 pediatrów, o i 3 os na 4 mówią odstaw nabiał, tylko dermatolog kręci głową
i zebym jadła nabiał
dostałam recepte na masc z cynkiem, plus mam teraz krem emolium P stosowac i jeszcze przemywac buzie nadmanganianem

trochę zgłupiałam dziś ale chyba będę się trzymać tej diety beznabiałowej jaką zaczęłam w weekend (z małymi potknięciami) ale staram się
Nie ma to jak dwie inne opinie decyzję i tak musisz podjąć sama No ale intuicja matczyna i zdrowy rozsądek Cię niezawiedzie i na pewno wyjdziesz na prostą i niedługo wszystko się ustabilizuje

Cytat:
Ale wyrodnia matka ze mnie bym utopiła swoje dziecko młoda była głodna, przypadało zjeść o 20, no ale wcześniej zjadła tylko 75ml bo niby była śpiąca i miała zjazdy wzięłam ją do łóżeczka, a ona se ogląda i podziwia karuzele i tak z godzinę przyszło co do kąpieli to ryk, jakby ją obdzierali ze skóry pierwszy raz tak się darła!!!!! wzięłam ją do kąpieli bo myślałam, że się uspokoi a ona nic, to na brzuch i coś główkę słabo podtrzymałam bo napiła się tej wody i zachłysnęła darła się jeszcze mocniej po kapieli nie mogłam jej uspokoić, suszarka podziałała troszkę, ale musiałam nosić, kołysać i w końcu zjadła ehh...
O mać kurka!!Zdarza się kochana, ja też kiedyś przytopiłam Gabi

Cytat:
Teraz nadrobiłam, więc z czystym sumieniem mogę się pochwalić. Kupiłam sobie dziś spodnie Czarne spodnie i to prawie rurki!!! Mogę do nich włożyć i adidasy i nawet marynarkę ze szpilkami
Poza tym jeszcze sobie na outlecie sprawiłam majtochy bezszwowe w kolorze malinowym Triumpha za... całe 19zł
A za spodnie 49zł - Bershka

To się pochwaliłam, nadrobiłam i mogę iść kąpciu, kąpciu
Ty to masz farta!! Ja ostatnio dorwałam dżiny Big Stara za 69 zł, ale to pikuś przy Twoich wyczynach

_________________________ ______

Maleńka wczoraj już doszła do siebie. Popołudniu gorączka odpuściła i wróciła moja córcia uffffff

Teraz słodko śpi i daje mamie nadrobić wizaz

Czy u Was też tak wieje? Kurczaki strach na spacer wyjść, że wózek porwie

Coś Pearl znikneła

Inutil - kołysanki są super!! Dzięki

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2012-03-29 o 10:39
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:31   #2086
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Coś Pearl znikneła
Pewnie jednak wybrała kąpiel nie wizaż :/
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:33   #2087
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
[B]
Dzisiejsza nocka nie taka fajna jak wczorajsza niestety :/ Ale Melcia spała dużo w dzień, więc nie ma co się dziwić

Kawą, w ułamku sekundy dosłownie Strasznie mi jej szkoda Tym bardziej, że to moja chrześnica Nie mogę jej odwiedzić, bo na oparzeniówce nie ma odwiedzin

Aa, tam handel Grunt, że spełnia swoją funkcję

Borooooooo, dlaczego u Ciebie są takie sklepy??? I giełda jeszcze??? Cooo??? Ja też chcę
Widzę, że nocki podobne. Ja po prostu padam na pysk

Kawą? Jeny, biedulka

Cel uświęca środki hihi
Zaproszenie nadal aktualne. Giełda zawsze w sobotę

Cytat:
Przed i po też

Stary 2012-03-29, 10:37   #2088
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Chcialam sie jeszczepochwaic, ze moje dziecie dzis sprawilo mamusi i tatusiowi mega niespodzianke, bo ok 12 pojechalismy do centrum handlowego w poszukiwaniu prezentów imieninowo-urodzinowych dla mam, rozmrozilam dwie butle mleka, wzielam herbatke, a ten jak zasnał o tej 12 to obudzil sie po 17, jak juz wrocilismy
Kochane dzieciaczek

Cytat:
Ach, wpadlam tak tylko powiedziec, ze Was podczytuje podczas karmienia na telefonie, ale jakos brak czasu i okazji napisac.

Ok, syrena wyje.
Papa
O jesteś

Może kąpiel z laptopem

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dzień dobry śpiochy, zapalam światło

Biedna Ja jak byłam dzieckiem też wylałam na siebie kawę, na szczęście tylko na wew. stronę ręki, blizna nie stety została do dziś

Cytat:
Ja karmię tylko po kąpieli. Zawsze tak ustawiam karmienia i kąpiel żeby był rytm kąpiel->jedzonko->spanko.
Jak bardzo marudzi przed to ją "oszukuję" herbatką

Cytat:

Ja nie mam nic bo Gabi i tak śpi zawsze w wózku więc nie są potrzebne

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski ja przez ta ladna pogode 8h spedzam na sapcerach wiec na wizaz brak czasu bo wieczorem padam.. dzis Igorek zdrzemnal sie chwilke to jem sniadanko i weszlam na wizaz
Brawo za spacery! Też tak lubię

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zaczełam akcję "lewa strona" bo Gabi ewidentnie upodobała sobie prawą!

Cytat:

Wizaż, wizaż!!! Brud z czasem sam odpadnie .

Cytat:

Kurcze, zamówiłam kurtkę na allegro i pytałam sprzedawcy, czy ona jest wiosenna. Pisał, że tak a ona jest taka jak mój płaszcz zimowy Więc albo jest zimowa, albo w wiosennym płaszczu chodziłam zimą Muszę teraz szukać innej kurtki.
No to masz kurtkę na kolejną zimę

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Byłam z Natalką w poradni patologii noworodka i mała kiepsko rośnie, czyli waszych salcefiksów nigdy nie dogoni. Ma prawie 3 mcs i waży 3700 , jakbyście pytały nosi ubrania 56. Nie poradzili nic, zrobili tylko usg przezciemiączkowe, zważyli, zmierzyli jutro idę do pediatry.
Nie stresuj się, poprostu taka jej uroda
Stary 2012-03-29, 10:42   #2089
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Mam tylko przywieszone opakowanie na smoczek, bo tam najwygodniej - dosłownie na budce
Cytat:
U mnie pewnie będzie, ale tylko symbolicznie. Wolałabym nie, ale jak tylko po kieliszeczku, to mogę się zgodzić

Wizaż, wizaż!!! Brud z czasem sam odpadnie
U nas będzie tylko białe i czerwone wino. Na wódę się nie zgadzam i basta

Ponoć brud jest grooźny tylko do 1 cm, a potem to już tylko odpada

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
Podejrzewam, że gdyby któraś weszła do solarium to by wyszła jako zebra - ze mna na czele rzecz jasna

Stary 2012-03-29, 10:43   #2090
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
u nas takie kupki są. Mały był na bebilon pepti przez miesiąc ale nie pomogło i dziś pediatra przepisała mu nutramigen. Generalnie to może być alergia (najczęściej na białko mleka krowiego) albo nietolerancja laktozy. Nutramigen jest bez laktozy, mam nadzieję, że u nas pomoże. Ale nie wiem po jakim czasie zmiana mlek jest widoczna w kupce.[COLOR="Silver"]

.
u mnie była widoczna juz po 3 dniach.

Cytat:

i zebym jadła nabiał

MissZuzia
a mogłabyś na zdj pokazać jak wygląda to AZS? Bo moja mała niby ma tego podejrzenie i jedziemy na razie na samym Nutramigenie i wszystko ładnie schodzi...

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Moja dama już spi, a ja zaraz ide pod prysznic, potem wroci tż z pracy i mam zamiar wypic piwo

czubasek nie przejmuj sie gadaniem i sie nie tlumacz ze swojej decyzji. Mnie na poczatku pytania " a karmi pani piersia? Nie?! a dlaczego" irytowały do tego stopnia ze ryczałam jak bóbr. Czulam sie winna, ze mała nie chce pic z moich piersi i wkoncu znikł mi pokarm. U nas w spoleczenstwie, jest takie dziwne przekonanie, ze to takie łatwe i przyjemne- całe to karmienie piersią. A jednak to nie jest takie hop. Kazdy ma jakies tam swoje powody/problemy czy nawet sa kobiety ktore z załozenia nie chca karmic piersia i to powinno byc szanowane. Tymczasem nie jest, i podejrzewam ze dlugo nie bedzie
teraz juz podchodze na luzie, jesli ktoś mnie pyta dlaczego nie karmie piersia, odpowiadam ' bo nie' i nie tlumacze, bo juz mi sie nie chce tłumaczyc ja sie z tym zle nie czuje, mała rośnie jest zdrowa krzywda jej sie nie dzieje wiec jest ok
I Tobie czubasku tez proponuje przyjąc luźną postawe w sprawie tego karmienia, bo jeszcze nas w tym macierzynstwie duuuzo zmartwien czeka, po co sobie dodatkowe na głowe zwalać wystarczy ze mamy nadprogramowe kilogramy
Właśnie najgorsze jest to, że wszyscy, włącznie z moim mężem mają jakieś parcie na to żebym karmiła piersią, chociaż mąż już trochę luzuje.
Nie wiem czemu większość społeczeństwa uważa ze mm jest złe i należy karmić piersią. Ja byłam karmiona od 2 tyg życia KROWIM MLEKIEM i wyrosłam na ludzi

Cytat:

MissZuzia nasze dziecia to chyba największe salcesony na forum
który macie centyl? My wzrost 75 a waga 90
moja ma wage na 90 centyl
ma niecałe 6 tyg a waży 5,5
Każdy kto ją zobaczy to wydaje z siebie okrzyk '' ale ona ma duże poliki''

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
jak to nie ma dziewczynek :P a moja Dorotka która ma 5,5 kg nie mając jeszcze 6 tygodni???
witam w klubie

Cytat:

Ok, syrena wyje.
Papa
godzina na kąpiel, godzina na wizaż :d trza znaleźć jakiś kompromis

Cytat:

ja karmie po kąpieli.

Cytat:

Ja zamierzam zawiesić w najbliższym czasie.

A moje dziecko wróciło do normy

kąpiel o 20, jedzonko, pogadała trochę do 22 , padła spać, obudziła się o 1 a potem dopiero o 8, zjadła i śpi dalej
Uwielbiam ją i mam ochote zacałować ją całą.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-03-29 o 10:46
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 10:50   #2091
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Biedna Ja jak byłam dzieckiem też wylałam na siebie kawę, na szczęście tylko na wew. stronę ręki, blizna nie stety została do dziś
Mnie podkusił sok malinowy, który stał na kuchence w... samowarze. Tam była taka rureczka ze szkła i pomarańczowej gumy. To mądra Kasiunia cap za rureczkę i będzie piła soczek. Akurat byłam na tyle "duża", żeby móc tą rureczkę sięgnąć :/
Oczywiście pociągnęłam gotującego się soczku malinkowego. Do tej pory nienawidzę soku malinowego, więc wolę Karmi classic albo kawowe

Stary 2012-03-29, 10:58   #2092
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Bartosz też ma z 1 strony troszeczkę bardziej płaską główke.Dlatego też podajemy 2 razy wit D
----------------
pytałam pediatrę ale nie zalecił mi podwójnej dawki ani nic innego
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 11:08   #2093
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Mnie podkusił sok malinowy, który stał na kuchence w... samowarze. Tam była taka rureczka ze szkła i pomarańczowej gumy. To mądra Kasiunia cap za rureczkę i będzie piła soczek. Akurat byłam na tyle "duża", żeby móc tą rureczkę sięgnąć :/
Oczywiście pociągnęłam gotującego się soczku malinkowego. Do tej pory nienawidzę soku malinowego, więc wolę Karmi classic albo kawowe
ojejku, aż mnie buzia zaszczypała jak to przeczytałam....maskara!

Wysłałam wczoraj bajki for you Tylko z góry przepraszam jak coś pomyliłam z folderami, ale zgrywałam je na raty do kompa przez 2 dni i mogło się coś pomieszać, choć wydaje mi się że wszystko powinno być ok
Stary 2012-03-29, 11:12   #2094
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

O sajgon jakiś! GRAD u nas napier.nicza! W okna jak mi wali - jak oszalały jakiś no! A na balkonie widzę jakie ogromne kule spadają. Dobrze, że mały usnął 30 minut temu ufff

Stary 2012-03-29, 11:19   #2095
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Moja uwielbia uśmiechać się do papirusów,mamy nad łóżkiem w sypialni.Czasmi nawet jak ja karmię przerwie sobie i się do nich cieszy,albo do półki w sypialni gdzie stoi faja wodna i figurki z Egiptu,śmiejemy się ,ze zaciesza tak do fajki bo będzie chciała używać
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

czubasek nie przejmuj sie gadaniem i sie nie tlumacz ze swojej decyzji. Mnie na poczatku pytania " a karmi pani piersia? Nie?! a dlaczego" irytowały do tego stopnia ze ryczałam jak bóbr. Czulam sie winna, ze mała nie chce pic z moich piersi i wkoncu znikł mi pokarm. U nas w spoleczenstwie, jest takie dziwne przekonanie, ze to takie łatwe i przyjemne- całe to karmienie piersią. A jednak to nie jest takie hop. Kazdy ma jakies tam swoje powody/problemy czy nawet sa kobiety ktore z załozenia nie chca karmic piersia i to powinno byc szanowane. Tymczasem nie jest, i podejrzewam ze dlugo nie bedzie
teraz juz podchodze na luzie, jesli ktoś mnie pyta dlaczego nie karmie piersia, odpowiadam ' bo nie' i nie tlumacze, bo juz mi sie nie chce tłumaczyc ja sie z tym zle nie czuje, mała rośnie jest zdrowa krzywda jej sie nie dzieje wiec jest ok
I Tobie czubasku tez proponuje przyjąc luźną postawe w sprawie tego karmienia, bo jeszcze nas w tym macierzynstwie duuuzo zmartwien czeka, po co sobie dodatkowe na głowe zwalać wystarczy ze mamy nadprogramowe kilogramy

Cytat:
3x4krople, od 15.03 dawalam, dzis powiedzialy mi obydwie zebym jeszcze dawala przez tydz i stop bo to nie mozna tak jak espumisanu dawac tyle czasu
Kurcze nic o tym espumisanie nie wiedziałam,ja podaję już z 7 tyg,czyli pewnie już za długoPodaję jej 5 kropelek 4 x na dobę

Cytat:
n

Mam takie misie w czapeczkach na wózek,ale nie przyczepiłam,jedyne co tam jest zawieszone to puzzel czerwony z DKMSu
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Ojej jaka drobniutka,a twoja pierwsza córcia też tak miała

Boro ty to potrafisz wyszukać okazji

Heja
Dawno nie pisałam bo jak już mialam pozaznaczane do cytowania to mloda sie budzila i albo wyłaczałam kompa,albo robil to TŻ,albo już padałam na pyszczek i szłam ziuziu.U nas tak strasznie nie wieje więc na spacerek się wybiorę o ile nie będzie padać bo się chmurzy.
My na chrzciny dla kobiet kupiliśmy wina Cin&Cin ,a wódki ma być tylko symbolicznie do obiadu,ale dowiedziałam się ,że mąż szwagierki szykuje się na wielkie picie ,trochę mnie to wkurzyło i teraz nie wiem czy robić tak,że będzie obiad ,kawa ,ciasto i do domu ,bo tak miało być,czy szykować też jakieś sałatki ,mięsa,przekąski .Nie chce ,zeby później gadali ,że byle co zrobiłam ,a to będą święta i ludzie z daleka,więc chyba tak głupio zrobić skromnie.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 11:20   #2096
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
ojejku, aż mnie buzia zaszczypała jak to przeczytałam....maskara!

Wysłałam wczoraj bajki for you Tylko z góry przepraszam jak coś pomyliłam z folderami, ale zgrywałam je na raty do kompa przez 2 dni i mogło się coś pomieszać, choć wydaje mi się że wszystko powinno być ok
Aj nie żartuj nawet z jakimiś folderami, dziękujemy Ci ogromnie

Maskara? A jaka? Do oczu?

Stary 2012-03-29, 11:27   #2097
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Aj nie żartuj nawet z jakimiś folderami, dziękujemy Ci ogromnie

Maskara? A jaka? Do oczu?
Oj tam, oj tam Pogrubiająca żeby nie było
Stary 2012-03-29, 11:52   #2098
uska000
Zadomowienie

przepraszam ze odpisuje ogolnie a nie cyuje ale to z braku czasu.;/

a wiec

na solarium bylam, i super rozstepy sie troche gubia jak skora opalonaP

u mnie na chrzcinach wodka byla ale na 20 osob poszlo 1,5 pol butelki o,5l
kazdy tylko po kielichu walnal i bylo wino doo obiadu

dziewczyny mam pytanie

jutro jedziemy do znajomych co przyjechali z irlandii i maja dziecko miesiac sarsze od Igorka. noi oczywiscie nie widzuielismy jeszcze go i chcemy cos kupic tylko nie wiemy co;/ nie moze byc nic duzego, bo nie zabiora.. nie wiem co dla niego maja a co nie ale patrzac na ceny w ie maja wszystko.. ciuszki tez odpadaja bo w ie sa ladniejsze i tansze..
POMOZECIE?? moze dziewczyny ktore tez sa za granica cos podpowiedza

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 11:52   #2099
sandra1892
Zadomowienie

Hej !!
Nadrobić was to masakra , tym bardziej przy marudzie , która je mi tylko 4x70ml Byłam wczoraj u lekarza, zrobili jej morfo i nic nie wyszło. Osłuchowo czysta, gardło zdrowe, podejrzenie pediatry - dziąsła bolą , może po woli się przygotowują do ząbkowania. Lekarka kazała wprowadzić już zupki ze słoiczków. Mała ma 56cm waży 4,300kg . W Pn idziemy na rehabilitację tzn. na wizytę, na której zbada ją lekarz czy kwalifikuję się na rehab. Byliśmy 20 marca u okulisty. Z oczkami ok kontrola w 13 m.ż. Latania po lekarzach tyle, że mam dość i mała z pewnością też
Nie wiem co napisać. Nie jestem na bieżąco od razu się przyznaję ;/
Idę bo już kwęka .
Stary 2012-03-29, 12:00   #2100
Anabellita
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja tak na szybciora chciałam się przywitać
Zaraz wybieramy się na spacerek, chociaż pogoda okropna

Kurczę od kilku dni śnią mi się wypadające zęby to ponoć zapowiedz choroby lub śmierci ... tfu tfu!

W sumie to dzionek zaczął się całkiem fajnie bo Asia obudziła się o 7godz. zjadła i znów zasnęła, i aż do 10 godz. smacznie chrapałyśmy

Aaaa... i jeszcze jedno - zaglądam na konto bankowe, a tam kaska z ZUS jupii!

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości