|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
moja mama mówi na Alana bulwa.---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
|
|
#2072 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Witam mamusie i dzidziusie
![]() Przepraszam, ze nic nie pocytowane, ale nadrabialam od dluzszego czasu i jak poszlam karmic malego to komp padl i wszystko wcielo... ![]() Agatku, przekichane z ta twoja korsina, ale glowa do góry, A przyjedzie i wszystko naprawi Super Ci sie z sala udalo, no i za zaswiadczenie do UP![]() Czubasku, nie doluj tym karmieniem, napewno nie jestes wyrodna matka, najwazniejsze jest zdrowie Twoje i Hani, a nie to co powiedza czy pomysla postronni ![]() AgaMili, fajnie, ze sie odezwalas, no i oby ten Aptamil comfort dalej sie sprawdzal My tezna czarna godzine trzymamy w szafce to mleczko![]() I wiecej nie pamietam ![]() Ktoras jeszzce ( chyba Czubasek i Diablica) pisala o tym, ze waga ciagle spada, u mnie bylo podobnie, przed ciaza bylam szczupakiem, w ciazy przytylam z 11kg i w zasadzie zaraz po wrocilam do swojej wagi, chudlam w oczach, az do momentu, w ktorym zaczelam jesc wszystko, a nie tylko gotowane, pieczone itp., teraz dalej jestem szczupla,pomimo tego iz sporo jem nie patrzac na diete maki karmiacej, bo mojemu Nikodemowi nic nie szkodzi wiec po co sie ograniczac ( pochlaniam mnostwo slodyczy, pozne kolacje, cola itp) . Dzieki temu waga nie leci w dol, w dzien sporo z niuniem spaceruje, teraz tez chodze na silownie i body space ale to po to by wymodelowac sylwetke i nabrac miesni, bo ja od zawsze sportowcem bylam i teraz czuje sie jak zaszuszony flaczek --------------------- Chcialam sie jeszczepochwaic, ze moje dziecie dzis sprawilo mamusi i tatusiowi mega niespodzianke, bo ok 12 pojechalismy do centrum handlowego w poszukiwaniu prezentów imieninowo-urodzinowych dla mam, rozmrozilam dwie butle mleka, wzielam herbatke, a ten jak zasnał o tej 12 to obudzil sie po 17, jak juz wrocilismy
|
#2073 |
|
Rozeznanie
|
jak to nie ma dziewczynek :P a moja Dorotka która ma 5,5 kg nie mając jeszcze 6 tygodni???
|
#2074 |
|
Wtajemniczenie
|
Ach, wpadlam tak tylko powiedziec, ze Was podczytuje podczas karmienia na telefonie, ale jakos brak czasu i okazji napisac.
Jutro odpalam Jaska tesciowce na spacer, ale jeszcze nie zdecydowalam,na co przeznacze te 2 h. Waham sie miedzy kapiela a wizazem wlasnie ![]() Ok, syrena wyje. Papa
|
#2075 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry śpiochy, zapalam światło
Tz spi, córcia śpi, więc mam chwilkę dla Was Zaraz uderzam na rundkę po mieście, bo mam kupę rzeczy do załatwienia i badania muszę zrobić :/ Mam nadzieję,że malutka będzie spokojna i grzeczna jak zostanie z tatusiem Dzisiejsza nocka nie taka fajna jak wczorajsza niestety :/ Ale Melcia spała dużo w dzień, więc nie ma co się dziwić ![]() Cytat:
Strasznie mi jej szkoda Tym bardziej, że to moja chrześnica Nie mogę jej odwiedzić, bo na oparzeniówce nie ma odwiedzin Aa, tam handel Grunt, że spełnia swoją funkcję Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za zakupy i super, że mały zadowolony z karuzelki Cytat:
Cytat:
Cena fajowaAgatek, przykro mi z powodu autka Ale na pewno A. coś poradzi, już niedługo Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-03-29 o 08:19 |
||||||||
|
|
|
#2076 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby dobrze zniósł szczepienie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A moja Melcia raz śpi super, a raz się znowu wybudza, jak sie jej uda (dzisiaj obudziła się o 2:30, a potem coś koło 5-tej) Także nie zawsze jest tak fajowo![]() Cytat:
Oby jej tak zostało ![]() Cytat:
|
|
|
#2077 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry,
my juz po nocce,hanka dosypia chwilke ale pewnie zaraz bedzie pobudka na jedzenie pogoda za oknem jakas.takas niezbyt wiec nie wiem co ze spacerem a musimy dzis isc do przychodni zeby mala.lekarz obejrzal bo ma jakas zmiane.na powiece wyszlo to to 2tyg po porodzie i.nie chce zejsc,mam nadzieje ze to nic zlego.agawoo i reszta dziewczyn a karmicie po kapieli czy przed tylko? ja karmie przed i potem chwila zeby sie ulezalo i dopiero kapiel i lulu. ale moze jak bym nakarmila po to by dluzej spala? |
|
|
|
#2078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() -------------------------------- Witam Mamuśki ![]() U nas dzisiaj zimny wiaterek ,więc nie wiem czy na spacer sie wybierzemy! Wczoraj Bartek zjadł kolacyjkę po 19 potem kąpiel i parę minut po 20 już spał a obudził się dopiero o 4 potem kima do 6 ,o 7 znowu mleczko i 0 7.45 zasnął My kapiemy się około 19 - 20 bo tak Bartus lubi zasypiac Samą wodę uwielbia,smarowanko też,no ale jak jest juz prawie ubrany to zaczyna marudzic,myslę,że poprostu jest juz padnięty Wtedy jezeli pora na mleko to je wypija ale jezeli nie to dostaje herbatkę Młody śpi, Tż śpi a ja już karkoweczkę wstawiłam,pranie też i wcinam na wizażu śniadanko ![]() ![]() Mamuśki czy macie uwieszone jakies pierdoły czyt. zabawki przy wózku-budce??? Zapomnialam dodac,Młody nadal nie bardzo toleruje Konika morskiego z FP ! Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-29 o 08:38 |
|
|
|
|
#2079 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski
ja przez ta ladna pogode 8h spedzam na sapcerach wiec na wizaz brak czasu bo wieczorem padam.. dzis Igorek zdrzemnal sie chwilke to jem sniadanko i weszlam na wizaz![]() Tak jak Natalka;p wlaczylam karkowke i pranie ![]() u nas pogoda wietrzna dzis ale bez spaceru sie chyba nie obejdzie;p Agatek ja tez placilam 35zl i mialam takie same menu. i jeszcze pozwolili mi przyniesc salatki i wedline noi torta ![]() moj Igor na szczepieniu 3mc i 2 dni wazyl 6840 i 71cm ![]() ide Was troche wstecz poczytac
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
my mamy grzechotkę w wózku i jeszcze misiaczek wisi żeby mała zmieniła kierunek patrzenia (musi bo ma kanciatą głowę czyt spłaszczoną po jednej stronie)
|
#2081 | |||||
|
Rozeznanie
|
U mnie pewnie będzie, ale tylko symbolicznie. Wolałabym nie, ale jak tylko po kieliszeczku, to mogę się zgodzić
![]() Zuzia współczuję z tym AZS, bo sama miałam ogromne problemy ze skórą i podejrzenie AZS... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przed kąpielą i tak troszkę czekamy, bo zanim mu się odbije, zanim przygotuję kąpiel, to trochę czasu mija, więc chyba jest ok. Jak ostatnio nie dostał porcji jedzenia przed kąpielą, to się darł :/Cytat:
Nic nie mam zawieszone na wózku, nawet czerwonej wstążeczki ![]() Kurcze, zamówiłam kurtkę na allegro i pytałam sprzedawcy, czy ona jest wiosenna. Pisał, że tak a ona jest taka jak mój płaszcz zimowy |
|||||
|
|
|
#2082 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------------- Dziewczyny była któraś w solarium?jak rozstępy? Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-29 o 09:45 |
|
|
|
|
#2083 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zajęły by sporo mniej miejsca i dałyby się szybciej spakować. Póki co są... ciekawe hihi, bo isę nie spodziewałam takiego klimatu po AC/DC ![]() Fajna sprawa Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurczaczek, Zielonczyn malutki to się pewnie wszyscy znają ![]() A spodni nie mogę znaleźć obrazka na necie :/ Model: 11. Always in my mind. Jak młody uśnie to postaram się im fotkę cyknąć ![]() Jakbym wygrała w totka to bym okazji nie łowiła A tak poza tym to ja to chyba uwielbiam robić - już znalazłam swoje hobby, bo się zawsze zastanawiałam czemu każdy hobby ma, a ja nie ![]() Cytat:
|
|
#2084 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, głowy mi nie urwijcie, nadrobiłam dwie ostatnie strony i więcej nie dam na razie rady.
Nie miałam swojego kompa a z innego nie chciałam na wizaż wchodzić. Agatek - wstyd mi, ale z koleżanka rozmawiałam - zmieniła smoczek na plaski, zmieniła mleko na bebilon pepti, około 3 msc wyszly jej zmiany skorne pod kolanami, robiła morfologię na nietolerancję laktozy i wlaśnie jej wyszla. Byłam z Natalką w poradni patologii noworodka i mała kiepsko rośnie, czyli waszych salcefiksów nigdy nie dogoni. Ma prawie 3 mcs i waży 3700 |
|
|
|
#2085 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oby A. udało się to naprawić bo przecież strach gdzieś ruszyć z domu Cytat:
No ale w końcu to facet to musi wyglądać![]() Cytat:
Jak nocka?? Nie ma jak kupobranie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No ale intuicja matczyna i zdrowy rozsądek Cię niezawiedzie i na pewno wyjdziesz na prostą i niedługo wszystko się ustabilizujeCytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ ______ Maleńka wczoraj już doszła do siebie. Popołudniu gorączka odpuściła i wróciła moja córcia ![]() Teraz słodko śpi i daje mamie nadrobić wizaz ![]() Czy u Was też tak wieje? Kurczaki strach na spacer wyjść, że wózek porwie ![]() Coś Pearl znikneła ![]() Inutil - kołysanki są super!! Dzięki
Gabrysia - 09.02.2012 Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2012-03-29 o 10:39 |
||||||||
|
|
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2087 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kawą? Jeny, biedulka ![]() Cel uświęca środki hihi ![]() Zaproszenie nadal aktualne. Giełda zawsze w sobotę ![]() Cytat:
|
|
#2088 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może kąpiel z laptopem ![]() Cytat:
Ja jak byłam dzieckiem też wylałam na siebie kawę, na szczęście tylko na wew. stronę ręki, blizna nie stety została do dziś Cytat:
Jak bardzo marudzi przed to ją "oszukuję" herbatką Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ponoć brud jest grooźny tylko do 1 cm, a potem to już tylko odpada ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Podejrzewam, że gdyby któraś weszła do solarium to by wyszła jako zebra - ze mna na czele rzecz jasna
|
|
#2090 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
MissZuzia a mogłabyś na zdj pokazać jak wygląda to AZS? Bo moja mała niby ma tego podejrzenie i jedziemy na razie na samym Nutramigenie i wszystko ładnie schodzi...Cytat:
Nie wiem czemu większość społeczeństwa uważa ze mm jest złe i należy karmić piersią. Ja byłam karmiona od 2 tyg życia KROWIM MLEKIEM i wyrosłam na ludzi ![]() Cytat:
![]() ma niecałe 6 tyg a waży 5,5 Każdy kto ją zobaczy to wydaje z siebie okrzyk '' ale ona ma duże poliki'' Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja karmie po kąpieli. Cytat:
A moje dziecko wróciło do normy ![]() kąpiel o 20, jedzonko, pogadała trochę do 22 , padła spać, obudziła się o 1 a potem dopiero o 8, zjadła i śpi dalej Uwielbiam ją Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-03-29 o 10:46 |
||||||||
|
|
|
#2091 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście pociągnęłam gotującego się soczku malinkowego. Do tej pory nienawidzę soku malinowego, więc wolę Karmi classic albo kawowe
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłałam wczoraj bajki for you Tylko z góry przepraszam jak coś pomyliłam z folderami, ale zgrywałam je na raty do kompa przez 2 dni i mogło się coś pomieszać, choć wydaje mi się że wszystko powinno być ok
|
|
#2094 |
|
Rozeznanie
|
O sajgon jakiś! GRAD u nas napier.nicza! W okna jak mi wali - jak oszalały jakiś no! A na balkonie widzę jakie ogromne kule spadają. Dobrze, że mały usnął 30 minut temu ufff
|
#2095 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podaję jej 5 kropelek 4 x na dobęCytat:
Cytat:
Boro ty to potrafisz wyszukać okazji ![]() Heja Dawno nie pisałam bo jak już mialam pozaznaczane do cytowania to mloda sie budzila i albo wyłaczałam kompa,albo robil to TŻ ,albo już padałam na pyszczek i szłam ziuziu.U nas tak strasznie nie wieje więc na spacerek się wybiorę o ile nie będzie padać bo się chmurzy.My na chrzciny dla kobiet kupiliśmy wina Cin&Cin ,a wódki ma być tylko symbolicznie do obiadu,ale dowiedziałam się ,że mąż szwagierki szykuje się na wielkie picie ,trochę mnie to wkurzyło i teraz nie wiem czy robić tak,że będzie obiad ,kawa ,ciasto i do domu ,bo tak miało być,czy szykować też jakieś sałatki ,mięsa,przekąski .Nie chce ,zeby później gadali ,że byle co zrobiłam ,a to będą święta i ludzie z daleka,więc chyba tak głupio zrobić skromnie.
|
|
#2096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maskara? A jaka? Do oczu?
|
|
#2097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pogrubiająca żeby nie było
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
przepraszam ze odpisuje ogolnie a nie cyuje ale to z braku czasu.;/
a wiec na solarium bylam, i super rozstepy sie troche gubia jak skora opalona Pu mnie na chrzcinach wodka byla ale na 20 osob poszlo 1,5 pol butelki o,5l kazdy tylko po kielichu walnal i bylo wino doo obiadu![]() dziewczyny mam pytanie jutro jedziemy do znajomych co przyjechali z irlandii i maja dziecko miesiac sarsze od Igorka. noi oczywiscie nie widzuielismy jeszcze go i chcemy cos kupic tylko nie wiemy co;/ nie moze byc nic duzego, bo nie zabiora.. nie wiem co dla niego maja a co nie ale patrzac na ceny w ie maja wszystko.. ciuszki tez odpadaja bo w ie sa ladniejsze i tansze.. POMOZECIE?? moze dziewczyny ktore tez sa za granica cos podpowiedza
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
Hej !!
Nadrobić was to masakra , tym bardziej przy marudzie , która je mi tylko 4x70ml Lekarka kazała wprowadzić już zupki ze słoiczków. Mała ma 56cm waży 4,300kg . W Pn idziemy na rehabilitację tzn. na wizytę, na której zbada ją lekarz czy kwalifikuję się na rehab. Byliśmy 20 marca u okulisty. Z oczkami ok kontrola w 13 m.ż. Latania po lekarzach tyle, że mam dość i mała z pewnością też Nie wiem co napisać. Nie jestem na bieżąco od razu się przyznaję ;/ Idę bo już kwęka .
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja tak na szybciora chciałam się przywitać Zaraz wybieramy się na spacerek, chociaż pogoda okropna ![]() Kurczę od kilku dni śnią mi się wypadające zęby ... tfu tfu!W sumie to dzionek zaczął się całkiem fajnie bo Asia obudziła się o 7godz. zjadła i znów zasnęła, i aż do 10 godz. smacznie chrapałyśmy Aaaa... i jeszcze jedno - zaglądam na konto bankowe, a tam kaska z ZUS jupii!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

moja mama mówi na Alana bulwa.
(urodził się 2,9kg)

Super Ci sie z sala udalo, no i
za zaswiadczenie do UP
Czym się tak poparzyła? 
Strasznie mi jej szkoda 

bym utopiła swoje dziecko
Gabrysia - 09.02.2012