|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
Nie mieszkam w Pl, we Wloszech nie ma az tylu drogerii co w Pl. Kosmetyki sa drozsze. To wszystko pomaga w odwyku. Cytat:
Zakupy zerowe bo postawilam w tym miesiacu na ciuchy 2 sweterki, koszulke
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-03-27 o 19:10 |
||
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
luskap mnie się bardzo podoba męskie Echo
Muszę namówić kiedyś TŻ żeby sobie kupił.Nusia7 swatche wszystkich kredek jakie mam z tej serii. Brakuje tylko niebieskiej, ale nie wiem czy się skuszę
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Cuciola, Nusia, Luskap, Księżniczko dziękuję.
Niestety marzec już nie będzie taki piękny. 3 żele Apartu, 3 masła Isany i balsam Eveline 500 ml. No i te kąpielowe wczorajsze cuda. Ja nie mam specjalnych wymagań co do dezodorantów i mi pasował.
|
#3664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego wieczoru ![]() Cytat:
Wystarczy wpisać w Google: http://www.kursyurody.pl/wizaz,3.html. Nawet kupon do nich był: http://gruper.pl/x.php/1,16295/Plock...tyfikatem.html.Cytat:
Kupiłam dziś potrzebny peeling i tusz do rzęs. No to teraz bilans. Wyszło: 1) Max Factor, Masterpiece MAX, Tusz wydłużająco-podrubiający (Black), 7,2 ml 2) Avon, Solutions, Firm & Sculpt, Modelujący krem do biustu, 150 ml 3) Rossmann, Synergen, Maseczka na strefę T 4) Avon, Planet Spa, Maseczka błotna do twarzy z minerałami z Morza Martwego, 75 ml 5) Timotei, Złociste refleksy, Odżywcza maseczka, 250 ml 6) Oriflame, Silk Satin Radiance, Balsam stopniowo opalający, 200 ml 7-8) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 9) SI Świt, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml 10) Rimmel, Stay Matte, Dual Action Concleaer, Korektor do twarzy (010 Ivory), 18 g 11) Oriflame, Swedish Spa, Modelujący żel-krem, 150 ml 12) Dove, Intense Repair, Odżywka do włosów zniszczonych, 50 ml 13) Fa, Sensual & Oil, Monoi Blossom, Żel pod prysznic, 250 ml 14) Mineraliq, Lekkie masło do ciała, Limonka i Trzcina Cukrowa, 300 ml 15) Yves Rocher, Jardins du Monde, Antyperspirant w kulce Kwiat bawełny z Indii, 50 ml 16) Wella, Pro Series, Shine, Szampon do włosów pozbawionych blasku, 500 ml 17) Ziaja, Nuno, Maska z zieloną glinką, 60 ml 18) Avon, Płyn do kąpieli Kwiat Migdałowca, 1000 ml 19) Ziaja, Czekoladowy peeling myjący gruboziarnisty, 200 ml 20) Bourjois, Woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu, 250 ml 21) Bourjois, Dwufazowy preparat do demakijażu oczu, 200 ml Przyszło: 1) Rossmann, Alterra, Szampon nadający połysk Morela i Pszenica, 250 ml 2) Garnier, Essentials, Płyn do demakijażu 2 w 1, 200 ml 3) Rossmann, Isana, Masło do ciała Orzech włoski i Mleko, 200 ml 4) Yves Rocher, Expert Reparation, Mleczko odbudowujące do skóry bardzo suchej, 150 ml 5) Yves Rocher, Culture Bio, Tonik na dobranoc, 200 ml 6) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Ziarna kakao, 200 ml 7) Yves Rocher, Fraicheur Vegetale, Szampon-żel pod prysznic Cedr, 200 ml 8) Rimmel, Stay Matte, Dual Action Concleaer, Korektor do twarzy (010 Ivory), 18 g 9) Rossmann, Alterra, Krem do rąk Granat i Aloes, 75 ml 10) Make-up Studio, Eye-liner w kremie (Black), 2 ml 11) Inglot, Błyszczyk do ust (14), 9 ml 12) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 13) Urban Decay, Baza pod cienie (Original), 11 ml 14) Dax Cosmetics, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała Czekolada i Olejek kokosowy, 225 ml 15) Manhattan, Volcano Explosive Volume Mascara (Black), 10 ml - prezent / gratis: 1) Listerine, Coolmint, Ochronny płyn do płukania jamy ustnej, 250 ml – od TŻ-a 2) Yves Rocher, Cure Solutions, Maseczka przywracająca świeżość i blask, 50 ml 3) SI Świt, Exclusive, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml – od mamy 4) Fa, NutriSkin, Mleczko do ciała Masło shea i biała brzoskwinia, 250 ml – od mamy zachcianki Wydane: 308,25 zł (z czego 91 zł to baza UD)
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2012-03-27 o 20:49 |
|||
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te kursy prowadzi koleżanka mojej koleżanki i wiem, że niewiele bym skorzystała.Super zużycia Napiszesz coś o tych produktach Ziai?
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez nie Wieczór i popołudnie świetne. Tż po mnie przyjechał z ogromnym bukietem róż. Ja mu dałam książkę, z której się bardzo ucieszył. Później nie chciał mi powiedzieć gdzie jedziemy. Okazało się, że idziemy do kina o czym dowiedziałam się przed wejściem. Tajemnicą było też na co idziemy. Dopiero po reklamach się dowiedziałam co to będzie. Jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam, że to film "I że Cię nie opuszczę", bo mój TŻ średnio lubi romansidła. Ale film ładny aż się popłakałam. A na sali było 5 osób Później zabrałam TŻ do Grycana na lody. Teraz się kąpie a później przyjdzie czas na testowanie książki Co do bilansu dużo zużyć ale i sporo zakupów Dziś właśnie wykończyłam tą maseczkę z glinką i jak dla mnie jest kiepska. Ma sporo silikonu, który czuję na skórze. Sproszkowanej glince to ona nie dorównuje absolutnie Ja zmykam do TŻ, pa |
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia7 gratuluję zużyć
![]() Ja też mogę dać już listę, bo zakupów nie planuję i zużycia też się nie szykują raczej. Poszło: 1. Żel hialuronowy 2. Tusz do rzęs Mariza 3.Balsam L'oreal Nutrilift 400 ml 4.Mydło w płynie Online 5.Żel lawendowy YR 6. Woda toaletowa Naturelle YR 7.Oliwka Babydream 8. Żel bawełna YR 9. Błyszczyk NYX 10. Maseczka owocowa YR 11. Puder ryżowy Mariza 12. Fluid mineralny Mariza 13. Eyeliner Joko 14. Bronzer Flormar 15. Tusz YR Przyszło: 1. Szampon 3 zioła 2.Szampon Biały Jeleń 3. Jedwab do włosów Marion 4.Odżywka do włosów Ziaja 5. Balsam biedronkowy 6.Miedziana kredka do oczu YR 7. Zielona kredka do oczu YR 8. Maska BingoSpa Kaszmirowa 9. Oliwka Babydream 10. Tusz Maybelline Collosal 11.Kredka po powiek paese 12. Lakier pomarańczowy 13. Masło orzechowe Isana 14.Błyszczyk YR (z wymianki) 15. Peeling kawowy 100 ml 16. 2 sample podkładów mineralnych lily lilo 17. 3 sample róży everyday minerals 18. 1 sample podkładu edm 19. Czarna kredka YR 20. Żel chłodzący do stóp YR 21. Peeling do stóp YR 22. Żel do rąk YR 23. Kredka do oczu YR 24. Oliwkowy żel do mycia YR Wydane 188 zł
|
|
|
|
#3668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może w niedługim czasie coś otworzą Maseczka nie robiła kompletnie nic z moją twarzą Wprawdzie mi czasem wyskakuje jakiś pojedynczy syfek, ale maseczka na niego w ogóle nie działała. Ogólnie nie polecam. Peeling za to fajny Cytat:
![]() Tak, wiem W kwietniu nie będę szaleć.Cytat:
Zużycia super, ale z zakupami to poszalałaś ![]() Jak oceniasz te dwa produkty? Ten puder jest matujący? |
|||
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym udało mi się wydać mniej kasy, co uważam za sukces![]() A co kosmetyków, to balsam L'oreal to od 7 lat mój ukochany balsam. Zużyłam kilkanaście butelek. Świetnie nawilża skórę. Nawet poradził sobie z suchymi skórkami na nogach i co najważniejsze ten efekt się utrzymuje a nie jest tylko chwilowy. Ostatnio stwierdziłam, że nie będę kupować kosmetyków L'oreal, bo testują na zwierzętach, ale po kupnie balsamu z biedronki i masła myślę, że jednak za jakiś czas wrócę do L'oreala Nie trafiłam na lepszy balsam.A puder ryżowy z Marizy zupełnie mi nie podpasował. Użyłam go może z 2 razy i dałam na wymiankę. Ogólnie kiepsko matuje, jest biały i jego ślady są widoczne na twarzy. Ogólnie nie polecam. Natomiast fluid mineralny z Marizy jest świetny. Świetnie kryje i matuje na długo, ale niestety nie trafiłam z kolorem i też go puściłam w świat. |
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawa za pochwały
|
|
#3671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartuje Cytat:
![]() U mnie marzec taki sobie, zakupy jakieś tam były, pisałam na bieżąco. - masełko isana -4.49 (ale płacone kartą prezentowa) - garnier czysta skóra 3 w1 żel+ peeling+maseczka 150 ml za 9,99 -kojąca maseczka 6.99 Zużyć też mało i też o tym pisałam, -krem olay na zimę na noc 50ml -szampon schauma ziołowy 250 ml -żel miceralny do twarzy z biedronki 150 ml W kwietniu na pewno więcej zużyć będzie bo mam pare końcówek. |
||
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Mój marzec raczej porażkowy
Zwłaszcza przez te mydełka ![]() W kwietniu obiecuję poprawę
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę z tym sukcesywniej walczyć a w tym roku jak na razie to w ogóle jestem na plusie
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za opinie Bez szaleństw, ale u Ciebie się już pewnie nie zdarzą ![]() Chętnie bym Twój bilans zobaczyła
|
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za recenzje Cytat:
![]() A skąd wiesz? Nigdy nie publikowałam makijaży |
||
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Dostała mail z Mydlarni Tuli, że mydełka wysłane
|
#3677 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Pierwszy raz od baaaaaardzo dawna (od kilku lat) byłam w lumpku. Kupiłam 2 sukienki
|
|
#3678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś od 12:00 do 23:00 pisałam licencjata, wyprodukowałam 16 stron
|
||
|
|
|
#3679 |
|
|
Tak na szybko fotki.
Ta czarna jest cudowna, taka jakby jedwabna
|
|
#3680 |
|
|
Nusia jaki masz temat licencjata
|
|
#3681 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny!
Jak tam detoks kosmetyczny? ![]() Ja muszę kupić jakiś fajny bronzer i krem z wyszym filtrem do twarzy i też ruszam na odwyk. Pod koniec zeszłego roku wytrzymałam prawie 2 miesiące a w między czasie denko, denko!
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
Ile już masz stron? Mój licencjat miał 90 a magisterka 120 i pisałam to w wielkich bólach![]() Super te sukienki Ale chudzinka z Ciebie
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Fajowe tuniki, sama bym siebie w takich widziała
. A jaka z Ciebie zgrabniocha |
|
|
|
#3685 |
|
|
Dzięki dziewczyny!
właśnie miałam pytać czy ja w ogóle mogę się w tym gdzieś pokazać.
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Nosku: zgrabna dziewczyna z Ciebie, a Ty chyba marudziłaś coś o udach
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam bilans. Trzymać się krzeseł, a ja uciekam z wątku
![]() Marzec 2012 Zużyte: 1. Szampon do włosów blond Reflets Naturels, Yves Rocher (200 ml) 2. Krem do stóp na pękające pięty Eva Natura Len, Pollena-Ewa (100 ml) 3. Odżywka jajeczna Z Apteczki Babuni, Joanna (200 ml) 4. Błyszczyk Sweet & Wet nr 7, Vipera 5. Maseczka liftingująca Perfecta Age Control, Dax Cosmetics (saszetka) / po terminie ![]() 6. Rozjaśniacz do włosów w sprayu, Joanna / po terminie ![]() Kupione: 1. Lakier do paznokci Oriental Dream nr 258 Festival of Light, Sensique 2. Lakier do paznokci Fantasy Glitter nr 210 Confetti, Sensique 3. Krem na dzień 'Niszcz pryszcz', Kosmetyki DLA 4. Woda toaletowa Pur Desir de Mimosa, Yves Rocher 5. Paleta cieni Starry Night, Make Up Academy 6. Paleta cieni Heaven and Earth, Make Up Academy 7. Paleta cieni Glitterball, Make Up Academy 8. Paleta cieni Glamour Nights, Make Up Academy 9. Paleta cieni Pretty Pastels, Make Up Academy 10. Błyszczyk nr 5, Make Up Academy 11. Eyeliner, Make Up Academy 12. Mydło w plynie Mint & Tea Tree, Original Source 13. Paleta cieni Jewels, Sleek Make Up 14. Paleta cieni Graphite, Sleek Make Up 15. Paleta cieni Bohemian, Sleek Make Up 16. Paleta cieni Circus, Sleek Make Up 17. Bronzer Honolulu, W7 Trends 18. Balsam do ust 'Portfel', Natural Products 19. Balsam do ust 'Babeczka', Natural Products 20. Płyn micelarny Ulga, Ziaja 21. Szampon Jabłko Antonówka Barwa Naturalna, Barwa 22. Ekstremalnie nawilżający płyn micelarny Hydra Expert, Eveline 23. Woda toaletowa Aqua Allegoria Tiare Mimosa, Guerlain 24. Woda toaletowa Pink Sugar, Aquolina 25. Woda perfumowana Amethyst, Lalique 26. Tonik do twarzy ogórkowy, Ziaja 27. Płyn dwufazowy do demakijażu, Nivea Visage 28. Serum ziołowo-witaminowe do włosów zniszczonych i wypadających Radical, Farmona 29.-30. Szampon dla dzieci, Babydream 31. Masło do ciała 'Orzech włoski i mleko' Isana, Rossmann 32. Lakier do paznokci czarny, My Secret 33. Baza pod cienie I love stage, Essence 34. Odżywka jajeczna Z Apteczki Babuni, Joanna zakupy potrzebne i już (albo zaraz ) w użyciuzachciewajki ![]() marcowe szaleństwo cieniowe kupione w promocji na zapas (ale potrzebne) To chyba najgorszy miesiąc od nie pamiętam kiedy Kupiłam sporo naprawdę potrzebnych rzeczy, które ostatnio się pokończyły (głównie z włosowej pielęgnacji). Poległam cieniowo (ale bardzo się z tego cieszę ) i powracam do cieniowego odwyku Pozwolę sobie tylko na nowe palety Sleeka, o ile się pojawią. i sporo niepotrzebnych zachciewajek |
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ale żeś poszalała
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Wow!!! To mój w takim razie nie jest porażkowy
ZAKUPY: 1) paletka Sleek - Jewels 2) paletka Sleek - Safari 3) kredka ELF - Blissful blush 4) kredka ELF - Twinkle Teal 5-6) 2 cienie Paese, ale nie pamiętam numerków - matowy fiolet i beż 7) czarna kredka - Oriflame (jeszcze nie dostałam) 8) peeling Farmona czekoladowy 9) peeling Farmona migdałowy 10) dezodorant w kulce Avon mydełka: Mydlarnia Tuli: 11-14) pełnowymiarowe: owsianka, super tłuste, mleczne, eukaliptus z makiem 15-18) mini: jedwab, kokosowe, węglowa oliwka i czekolada Lawendowa farma: 19-22) pełnowymiarowe: jogurtowe, mydło Kleopatry, orzeźwiające Maroko, zdrowe stopy 23-26) mini: żywokostowe (niestety go nie było, więc dostanę Skarb Ogrodnika), lawendowe, migdałowe, miodowy rumianek 27) Plastelinka Muminka DOSTAŁAM: 6 kosmetyków Alterry do testów: szampon, peeling, krem do rąk, krem do twarzy, pomadka, maseczka ZUŻYCIA: 1. oliwka ReBuild 2. żel marakuja TBS 3. żel Fenjal 4. minitusz IsaDora 5. tusz Milion Lashes Eveline 6. krem do rąk SSS - Avon W kwietniu obiecuję poprawę
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-03-29 o 10:06 |
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Często piszesz, że chwalą Twoje makijaże
czekamy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

A tak serio, to zazdroszczę

Muszę namówić kiedyś TŻ żeby sobie kupił.
3 żele Apartu, 3 masła Isany i balsam Eveline 500 ml. No i te kąpielowe wczorajsze cuda.

(z czego 91 zł to baza UD)
Te kursy prowadzi koleżanka mojej koleżanki 

muszę z tym sukcesywniej walczyć 

właśnie miałam pytać czy ja w ogóle mogę się w tym gdzieś pokazać.

) i powracam do cieniowego odwyku