Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-28, 23:21   #1621
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Wszystkie super torebki, ja mam tyle, że sklep z torebkami mogłabym otworzyć

Amilcia
własna knajpa - super... nam też się marzy super, że cukrzyca minęła
Maga
super, że z tarczycą wsio ok
Eseska niech pęcherzyk rośnie zdrowo :ksiuki:
Zebra fajnie, że zakupy się udały. Ja najpierw lumpkowe prałam razem z naszymi a dopiero potem w dzieciowym proszku (Loveli) razem z innymi i prasowałam normalnie byliśmy prywatnie bo UWAGA!!! z nfz pani zaproponowała mi termin na... GRUDZIEŃ no nie ma to jak służba zdrowia. Musimy przychodzić raz w tygodniu, żeby sprawdzać czy coś jest lepiej no i wprowadzać nowe ćwiczenia. Ale Pani powiedziała, że czasem po dwóch tygodniach widać poprawę i więcej chodzić nie trzeba tylko samemu ćwiczyć. Stwierdziła, że max 6 wizyt może być
Basia super, że Tobiasz ładnie przybiera i mleczarnia się rozkręca masakra z łazienką. łojejjjj, mam nadzieję, że Tobiasz szybko wymiga się od choroby. A dlaczego robiłaś to badanie?
Lucy jak Emilka po szczepieniu? na co szczepiliście? Matko, czy ja jestem jakaś wyrodna, że nie płakałam strasznie z Julkiem? Ale może dlatego, że on tak popłakiwał tylko
Agatka cieszę się że Revlon podpasował czyli taki bladzioch nie jesteś, bo dla mnie Buff dobry kupiłaś próbki na allegro czy duży? - ok doczytałam :P
Fiolusiek ja miałam Revlon i do tłustej/mieszanej i suchej/normalnej i ten do suchej nie zatykał i nie uwidaczniał suchych skórek (to też często się zdarza)
Adunia super, że psycholog powiedziała, że silna babka jesteś Sierpień - niewiele zostało Zdjęcia fantastyczne ja mam wywołane jedynie
Ewel baciki dla tż co zabiera internet
Adunia/Pani ahh, mi się udało też odwiedzić USA, ale tylko Denver i okolice - niezapomniana wyprawa - zresztą z niezłymi przygodami - leciałam sama jako 15-latka z przesiadką i zmianą lotniska w Lodnynia
Pani ten krem koloryzujący Make Up For Ever to w sephorze? Drogie to to? A zresztą zaraz wygooglam sobie
hihi, jakiś niemiec (Alzheimer) się do Ciebie przypałętał?
Alfa super, że łobuziak ma się dobrze
Alonka trzymam kciuki, żeby zołza nie przyszła, ale proszę Cię, nie nastawiaj się na nic bardzo i u nas jest zasada, że TEST robimy najwcześniej w dniu spodziewanej @
Berbie pracoholiczko... wykończysz nam się
Nita na drzewo z takimi szefami, może zrozumieją, że masz drugie małe dziecko? Czy to nie takie typy?
No i trzeba opić zęby Sylwii

Maksilola/Basia jak udaje wam się złapać dziecięce siuśki? no i czy takie badania trzeba robić ot tak?
Kunegunda ja oglądałam i mdleje z zachwytu zazdroszczę i podziwiam takich ludzi, nie dość, że ładna, ma w sobie coś to jeszcze tańczy tak, że szczena opada

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Mianuję się mistrzynią nadrabiania :brzyda l:

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
oj , mam nadzieje, że wszystko się unormuje i Julek weźmie się za siebie

u kogo byłaś ? jakaś osoba która prowadzi zajęcia dla dzieci, czy ktoś opierający się na danych metodach ?

Ja mam jakiegoś dołka

Na SR było 7 dzieci, Mikołaj urodził się najmniejszy, za to teraz wygląda bardzo okazale
No ja też mam nadzieję, bo się bardzo zmartwiłam dzisiaj. najbardziej tym, że już długo zbierałam się żeby iść do rehabilitantki ale przez głupie gadanie wszystkich wokoło zwlekałam, bo myślałam, że panikuję. A teraz nagle wszyscy mądrzy i jeszcze mówią tak jakby popierali wcześniej moje obawy mam ochotę ich powybijać.
A pani jest fizjoterapeutką i pracuję metodą Vojty (jest nawet wpisana na ich głównej stronie więc mam nadzieję, że zna się na rzeczy ) zresztą została polecona przez pielęgniarkę z oddziału dla chorych noworodków (btw. on się jakoś nazywa?)

A co to za dół? Tęsknisz za brzuszkiem?
brawa dla Mikołaja

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Koleżanka rodziła z p Beatką ( ona pomogła w wywoływaniu porodu i urodziła ona naturalnie ) dziewczyna chudsza ode mnie urodziła chłopczyka - 4200 g i 60 cm !!!!!!! z malutkim nacięciem w 4 h Ta kobieta jest moją idolką
chyba Ty jesteś jej idolką?
ja też jakby co
Stary 2012-03-28, 23:30   #1622
natalia_23
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XI

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

No ja też mam nadzieję, bo się bardzo zmartwiłam dzisiaj. najbardziej tym, że już długo zbierałam się żeby iść do rehabilitantki ale przez głupie gadanie wszystkich wokoło zwlekałam, bo myślałam, że panikuję. A teraz nagle wszyscy mądrzy i jeszcze mówią tak jakby popierali wcześniej moje obawy mam ochotę ich powybijać.
A pani jest fizjoterapeutką i pracuję metodą Vojty (jest nawet wpisana na ich głównej stronie więc mam nadzieję, że zna się na rzeczy ) zresztą została polecona przez pielęgniarkę z oddziału dla chorych noworodków (btw. on się jakoś nazywa?)

A co to za dół? Tęsknisz za brzuszkiem?
brawa dla Mikołaja

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

chyba Ty jesteś jej idolką?
ja też jakby co

hehe myślę, ze ma wiecej takich idolek

mysle, ze babeczka kompetentna , asymetria bym sie bardzo nie przejmowala, dużo dzieci ma i łatwo to wyćwiczyć

dół związany z pracą

Mikołaj podrywał jedyna dziewczynkę bo tam 6 chłopc,ów było i powiem ze mu sie nawet udało - usmiechała się do niego

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 23:32   #1623
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
dziękujemy
Ja mogę powiedzieć, że twój mąż też bardzo uroczy i widać bardzo kocha dzieci !
dzięki
Kocha, kocha- wyobrażam sobie czasem te podróże na czworaka popod stół z Kasią na plecach
Obserwuję takie akcje na impreziach rodzinnych, pierwsze pytanie dzieci moich kuzynek jak mnie widzą brzmi: "A gdzie jest wujek?"

Ja też jestem fanką p. Beatki i mam nadzieję, ze tak zostanie

A dlaczego masz doła?

inutil- z terminami NFZ jakaś porażka.
Życzę aby rehabilitacja sprawnie szła a Julek chętnie ćwiczył

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 23:32   #1624
natalia_23
Zakorzenienie

a siuski łapie sie do takiego woreczka

podziwiam za posta

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-28, 23:39   #1625
zebrawpaski
Zakorzenienie

natalia- nie martw się!

u Was w grupie też taka przewaga chłopaków? My na 11 par mamy 8 czekających na chłopaków, 2 na dziewczynki i jedną parę, która nie chce znać płci

mieliśmy dzisiaj wykład o Baby Blues...fajnie, ze taki temat został poruszony Ja ostatnio tłumaczyłam Tz-owi co to jest depresja poporodowa i skąd się bierze - a dzisiaj usłyszał podobne informacje od eksperta - przynajmniej będzie przygotowany na to, że żona może mieć kryzys

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

shehzadi, kasiahexe- co u Was?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-03-28, 23:46   #1626
Lucy1111
Zakorzenienie

Pani, piękne roślinki sobie sprawiłaś

Inutil - matczyna intuicja jest niesamowita. Trzymam kciuki za rehabilitację Julinka
Po szczepieniu znośnie - Mała przespała większość dnia. Teraz ma lekko podwyższoną temperaturę. Mam czopki w razie czego, obserwuję.
A Ty nie jesteś wyrodną matką Ja się popłakałam, bo Emilka z reguły nie płacze Jeśli jej się zdarzy to tak do zniesienia, szybko się uspokaja. A po szczepionce aż się zanosiła ;( Nie mogłam tego znieść

Natalia - nie dołuj się
berbie - odpocznij

Boże, jak wieje słyszę jak wiatr hula po dachu :/
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 06:58   #1627
fiolusiek
Zakorzenienie

witajcie ja zaraz zmykam na badania
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 08:07   #1628
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Pani, piękne roślinki sobie sprawiłaś
Lucy nie wiem jak jak to wczoraj czytałam, że przeczytałam, że to Twoje
pani- piękne

Nie śpię chociaż dla mnie to środek nocy....
Obudziła mnie wiadomość o wypadku busa jadącego z górnikami...
Tragedia...
A wczoraj tak bardzo wyły syreny - myślałam, że trawy się znowu palą.

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-03-29, 08:16   #1629
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry

ooo widzę Zeberka już nie śpi
ja się muszę zaraz zbierać i załatwić coś na mieście później wracam i odeśpię, bo mnie najpierw biodra bolały jak leże na boku i szukałam pół nocy odpowiedniej pozycji a później śmieciarka o 5 obudziła
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 08:37   #1630
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:

Byliśmy dziś z Julianem u rehabilitantki i mogę powiedzieć 'a nie mówiłam'. Julek ma asymetrię i powinien już podnosić główkę - a nadal tego nie robi no i ponoć przez długie ułożenie w brzuchu w jednej pozycji tak mu się zrobiło. Dostaliśmy ćwiczenia do wykonywania w domu i będziemy ćwiczyć. Oby poszło wszystko dobrze
- poćwiczycie troszkę i wszystko sie wyrówna, ja też widzę pewną asymetrie u Darki, zapytam na wizycie pediatrę czy jest konieczność ćwiczyć. Ucałuj Julka od Darii

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór

Melduję, że pierwsze zakupy poczynione!

Zakupiłam dla Kasi kilka bodziaków, kaftanik, półspiochy x2, pajacyki x2 malunią spódniczkę i spodenki

Proszę mi zdradzić jak prałyście ciuchy z ciucholandów (wystarczy raz?) Potem napewno trzeba dość gorącym żelazkiem prasować.

W jakim proszku prać te pierwsze ubranka- polecacie jakiś konkretnty? Na razie zostawiłam te rzeczy w reklamówce u Mamy-prać będę jak się tego więcej nazbiera
- brawo zeberko Ja piorę tylko raz ale w większej temp. potem prasowanie obowiązkowo. Proszków jakich używam to Lovela a płyn do płukania to Dzidziuś

Cytat:
Ja się popłakałam, bo Emilka z reguły nie płacze Jeśli jej się zdarzy to tak do zniesienia, szybko się uspokaja. A po szczepionce aż się zanosiła ;( Nie mogłam tego znieść
- moja mała też mało płacze więc jak już się na poważnie rozpłacze (co rzadko się zdarza) to biegnę w popłochu

Natalia, Zebra - a to za zdjęcia - lanie Wam się należy.
A tak na poważnie to pewnie było fajnie się tak spotkać.
P. Beatka jest też moją idolką

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Dzień dobry w ogóle, zapomniałam się przywitać

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 08:40   #1631
ewel28
Rozeznanie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Trzymam za dobre wyniki
Cytat:
Byliśmy dziś z Julianem u rehabilitantki i mogę powiedzieć 'a nie mówiłam'. Julek ma asymetrię i powinien już podnosić główkę - a nadal tego nie robi no i ponoć przez długie ułożenie w brzuchu w jednej pozycji tak mu się zrobiło. Dostaliśmy ćwiczenia do wykonywania w domu i będziemy ćwiczyć. Oby poszło wszystko dobrze :prosi
Kochana mam nadzieję, że rehabilitacja szybko da efekt i będzie ok
Inutilku faktycznie jesteś mistrzynią nadrabiania
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
hej, doczytałam ale nie cytowałam i niewiele pamiętam... jestem przemęczona. kolejny dzień biorę pracę do domu. nie wiem kiedy się ogarnę ogólnie dół mnie dopadł
ewel fajnie, że jesteś wyglądałyśmy tu ciebie
Odpocznij sobie trochę, bo takie życie w biegu do niczego dobrego nie prowadzi I co to znowu za dół, nie dołuj się
Zebra za ubranka
A włosy pokażę wieczorem jak wrócę do dom i dorwę aparat
Stary 2012-03-29, 08:41   #1632
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
- co badasz? Powodzenia

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

ooo widzę Zeberka już nie śpi
ja się muszę zaraz zbierać i załatwić coś na mieście później wracam i odeśpię, bo mnie najpierw biodra bolały jak leże na boku i szukałam pół nocy odpowiedniej pozycji a później śmieciarka o 5 obudziła
- pamiętam jak to jest - ale watro się pomęczyć zwłaszcza że w dzień można odespać.

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 09:29   #1633
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nita6 Pokaż wiadomość
u mnie polityka prorodzinna, w d., mają że przedszkole otwarte do 16:30 .
koszmarne to jest... u mojej koleżanki taką kasę koszą za każde 15 minut, hehhhh

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
pani - fajna ta trawka, po co Ci owies
bo głupia powiedziałam konkubentowi o pomyśle i ten się napalił na "uprawę"

Cytat:

ciekawe jak się potoczą jej losy bo siostra jej też się dostała
no i mają motyw na ciąg dalszy... rywalizacja sióstr, bo ich relacje nie są raczej jak bliźniaków z W-wy... tu kompleksami młodszej na kilometr śmierdzi....
a figura marzeń... hehhhh

Cytat:
Dostaliśmy ćwiczenia do wykonywania w domu i będziemy ćwiczyć.
dacie radę! ja się naoglądałam w młodości masę efektów cierpliwych ćwiczeń (ich zaniechań też - niestety) i wierzę w ich moc. Tylko jedno: cierpliwość. I dużo takich wad się pięknie wyprowadza!

Cytat:
I poznałam też Męża Natali- równie uroczy
ale bez noszenia na rękach?! :P
zazdroszczę tych spotkań
Cytat:
dziewczyna chudsza ode mnie urodziła chłopczyka - 4200 g i 60 cm !!!!!!! z malutkim nacięciem w 4 h
:brzyda l: szalona... ale gdzie on się zmieścił??????

Cytat:
Pani ten krem koloryzujący Make Up For Ever to w sephorze?
MUFE jest tylko w Sephorze, ale nie mają kremów koloryzujących. Krem koloryzujący miałam z Estee Lauder. Ale sobie pomyślałam, ze do Waszych idealnych buź lepszy by był podkład HD z MUFE...

Cytat:
Mianuję się mistrzynią nadrabiania :brzyda l:
jesteś!!!!

Cytat:

Boże, jak wieje słyszę jak wiatr hula po dachu :/
U nas to samo...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 09:29   #1634
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:

Byliśmy dziś z Julianem u rehabilitantki i mogę powiedzieć 'a nie mówiłam'. Julek ma asymetrię i powinien już podnosić główkę - a nadal tego nie robi no i ponoć przez długie ułożenie w brzuchu w jednej pozycji tak mu się zrobiło. Dostaliśmy ćwiczenia do wykonywania w domu i będziemy ćwiczyć. Oby poszło wszystko dobrze
trzymam kciuki za owocne ćwiczenia. A jak wysypka - zeszła?

Cytat:
Proszę mi zdradzić jak prałyście ciuchy z ciucholandów (wystarczy raz?) Potem napewno trzeba dość gorącym żelazkiem prasować.

W jakim proszku prać te pierwsze ubranka- polecacie jakiś konkretnty? Na razie zostawiłam te rzeczy w reklamówce u Mamy-prać będę jak się tego więcej nazbiera
zeberka ja piorę w loveli, w temp 60 stopni + opcja super płukanie i prasuję.
polecam też mleczko do płukania z loveli.

Cytat:
Na SR było 7 dzieci, Mikołaj urodził się najmniejszy, za to teraz wygląda bardzo okazale
cycuś mamy służy
Cytat:
Maksilola/Basia jak udaje wam się złapać dziecięce siuśki? no i czy takie badania trzeba robić ot tak?
mi zaleciła doktorka jak Kacperek nie przybierał dobrze na wadze, zdjęłam pampersa i czekałam w pogotowiu z pojemniczkiem, 2-3 min i siurki poleciały
sama raz na jakiś czas robię chłopcom badanie krwi, tydzień temu robiłam - mają dobre

za nadrabianie

Edytowane przez maksikola
Czas edycji: 2012-03-29 o 09:30
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 09:50   #1635
Nita6
Zakorzenienie

heoj

ZEberka - fajnie że zakupy udane , i spotkanie z Natalią , Mikołajem i Tatusiem Mikiego.
szkoda ze nie macie fotek

KIEDY NASZE SPOTKANIE ???? ZLOCIK ???
Natalia ?/ Zeberka ? / Nita ?

Inutil - asymetria szybko do wyleczenia , mojej siostry syn tez mial lekką.
oni teraz się martwią bo nie dźwiga się do siadania ,

Pisałam do Cookie - ma dużo spraw do załatwiania , podczytuje nas , karmienie opanowane, Mały ma kolki , ale jakoś daje radę
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 10:20   #1636
Nita6
Zakorzenienie

girls
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 026.jpg (58,6 KB, 16 załadowań)
Stary 2012-03-29, 10:49   #1637
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Adunia nie zauważyłam zdjęć:P ładna z ciebie dziewczyna w moim guście
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ogladacie you can dance??? ale super dziewczyna tanczyla zuke, fantastyczna lekkosc, swietnie.....
ja oglądam, no najbardziej chyba ona podobała mi się z odcinka

Cytat:
i jaką miała świetną figórkę ,
będzie w finale na stówke

ciekawe jak się potoczą jej losy bo siostra jej też się dostała
w jazzie może być dobra tylko ciekawe co hip-hopem czy krumpem

Cytat:

Pod wieczór byliśmy na SR i poznałam Mikołaja od Natali a nawet miałam przyjemnośćn nieporadnie potrzymać go na rękach - uroczy.
I poznałam też Męża Natali- równie uroczy
ale słodzisz

Cytat:
Alonka trzymam kciuki, żeby zołza nie przyszła, ale proszę Cię, nie nastawiaj się na nic bardzo i u nas jest zasada, że TEST robimy najwcześniej w dniu spodziewanej @
właśnie w ogóle nie nakręcam się, bo nie chcę być rozczarowana później, lekarz w ogóle powiedział żeby robić test w sobotę czyli 32dc ale wątpię czy do soboty wytrzymam:P
tak w ogóle wczoraj miałam podwyższoną temp a dziś stan podgorączkowy boje się że jakieś choróbsko mnie dopadło;/

Cytat:
hehe myślę, ze ma wiecej takich idolek

mysle, ze babeczka kompetentna , asymetria bym sie bardzo nie przejmowala, dużo dzieci ma i łatwo to wyćwiczyć

dół związany z pracą

Mikołaj podrywał jedyna dziewczynkę bo tam 6 chłopc,ów było i powiem ze mu sie nawet udało - usmiechała się do niego
Casanova mały:P

dzień dobry i życzę miłego dnia!!! u mnie co chwila coś z nieba leci:/

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 10:51   #1638
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
pamiętam jak to jest - ale watro się pomęczyć zwłaszcza że w dzień można odespać.
hehe warto powoli juz same obracanie się na drugi bok to całe przedsięwzięcie logistyczne o wstaniu na siku nie wspomnę, ale nie narzekam
grzechem było by narzekać na takie pierdoły niech sobie mały człowieczek tam zdrowo rośnie, a ja moge chodzić nawet połamana
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-29, 10:58   #1639
agatkaa1
Zakorzenienie

BRY...ale zimny strasznie!!

Inutil no dziś pytałam mamy i ona też stwierdziła że mam za jasny ten fluid ten 180!! orientujecie się jaki jest kolejny po 180??
Kupiłam probki na all.....i dobrze zrobiła ale ten jasny nie używałam ale na bank za jasny skoro ten 180 za jasny!! wrrr....u mnie własnie ten problem jest taki że ja mam teraz twarz taką buraczaną troszkę a reszta ciała biała!! wrr...a nie chcę takiego fluidu bardzo ciemnego! ale zobaczę jeszcze ten następny po 180 tylko nie wiem który to jest

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2012-03-29 o 11:05
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-29, 11:05   #1640
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
hehe warto powoli juz same obracanie się na drugi bok to całe przedsięwzięcie logistyczne o wstaniu na siku nie wspomnę, ale nie narzekam
grzechem było by narzekać na takie pierdoły niech sobie mały człowieczek tam zdrowo rośnie, a ja moge chodzić nawet połamana

ej a ja tak głupio zapytam bo mam te cykle nieregularneostatni o owu miałam 23dc a teraz 15dc i nie wiem jak w końcu termin @ liczyć!!! 14 dni po owu czy dalej??? może jesteście bardziej doświadczone i rozwikłacie tę zagadkę :P

1.07.2013
Stary 2012-03-29, 11:08   #1641
Alfahelisa
Zakorzenienie

zaszłam dziś do Biedronki bo miałam taką cichą nadzieję, że może owies będzie... nie ma moge sobie szczypiorek za to zasadzić
w weekend do zoologicznego się wybieram najwyżej kupie taki w woreczakch dla zwierząt ponoć też wyrasta

a dziś rano się obudziłam bo tż do mnie coś o "opakowanie" mówił więc podnoszę głowe i mówię CO? a on "PA KOCHANIE" bo własnie wychodził
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-29, 11:10   #1642
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

a ja pochwalę się że na grządkach już od ponad tygodnia rośnie szczypior także mam codziennie świeżą dostawę

1.07.2013
Stary 2012-03-29, 11:12   #1643
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość

ej a ja tak głupio zapytam bo mam te cykle nieregularneostatni o owu miałam 23dc a teraz 15dc i nie wiem jak w końcu termin @ liczyć!!! 14 dni po owu czy dalej??? może jesteście bardziej doświadczone i rozwikłacie tę zagadkę :P
No Kochana licz od owulki!!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
a ja pochwalę się że na grządkach już od ponad tygodnia rośnie szczypior także mam codziennie świeżą dostawę
u mnie tez :P:P:P

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-29, 11:13   #1644
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

hehe to też nie ma tak łatwo bo faza lutealna czyli ta po owulacji prawidłowo może mieć od 12 do 16 dni a średnio ma 14, ale ile ta twoja ma to ja nie wiem
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-03-29, 11:18   #1645
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
No Kochana licz od owulki!!

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

u mnie tez :P:P:P
dzięki za info
swoją drogą musze kiedyś dokładniejsze badania zrobić sobie bo wychodzi na to że lewy jajnik źle mi funkcjonuje... jak nie biorę żadnych tabsów to jeden cykl mam 29-30-dniowy a następny ok37-41-dniowy;/ i tak w kółko, coś musi być nie tak

1.07.2013
Stary 2012-03-29, 11:20   #1646
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za info
swoją drogą musze kiedyś dokładniejsze badania zrobić sobie bo wychodzi na to że lewy jajnik źle mi funkcjonuje... jak nie biorę żadnych tabsów to jeden cykl mam 29-30-dniowy a następny ok37-41-dniowy;/ i tak w kółko, coś musi być nie tak
no to do ginka wynocha!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-29, 11:30   #1647
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

no
Cytat:
hehe to też nie ma tak łatwo bo faza lutealna czyli ta po owulacji prawidłowo może mieć od 12 do 16 dni a średnio ma 14, ale ile ta twoja ma to ja nie wiem
właśnie dlatego pytam się bo na różnych stronach różne info podają:P czyli muszę domyślić się hehe chyba jednak przyjmę standardowe 30 dni

później wstawię zdjęcie tortu, w ogóle to piekłam "prezydenta" Ewy Wachowicz i powiem szczerze że przepis nie przypadł mi do gustu: jest mega pracochłonny i do tego powinno brać się połowę składników na masę i połowę cukru mniej bo ulepek wyszedł! na nic, następnym razem będę wiedzieć

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
no to do ginka wynocha!!
na ostatniej wizycie, jak miałam ten monitoring, mówiłam mu że ostatni cykl miałam 37-dniowy to stwierdził że w zimie to normalne, coś zaczął mówić o długich dniach i w końcu nie zrozumiałam o co mu chodzi :P ale jak tak dalej będzie to muszę wziąć się za to
edit: a co ciekawe w lewym jajniku nigdy cysty mi nie wykryto a w prawym już ze 3 razy miałam, zresztą może i więcej ale nie wiedziąłam o nich

1.07.2013

Edytowane przez alonka00
Czas edycji: 2012-03-29 o 11:32
Stary 2012-03-29, 11:31   #1648
Nita6
Zakorzenienie

kurcze ale zimnica ,

ale muszę iść z małą na spacer bo inaczej będzie kiepsko ze spaniem

teraz robi drugą drzemkę półgodzinną , potem zupka i heja
też pójdę do biedronki ]
Stary 2012-03-29, 11:34   #1649
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
na ostatniej wizycie, jak miałam ten monitoring, mówiłam mu że ostatni cykl miałam 37-dniowy to stwierdził że w zimie to normalne, coś zaczął mówić o długich dniach i w końcu nie zrozumiałam o co mu chodzi :P ale jak tak dalej będzie to muszę wziąć się za to
edit: a co ciekawe w lewym jajniku nigdy cysty mi nie wykryto a w prawym już ze 3 razy miałam, zresztą może i więcej ale nie wiedziąłam o nich

heh a co ma piernik do wiatraka?? powiem szczerze że pierwsze słyszę aby to miało jakies znaczenie czy zima czy lato.... policz sobie od owu ile masz dni w poprzednich cyklach jeśli robisz wykresy i zobaczysz po ile dni masz FL

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-03-29, 11:38   #1650
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
kurcze ale zimnica ,

ale muszę iść z małą na spacer bo inaczej będzie kiepsko ze spaniem

teraz robi drugą drzemkę półgodzinną , potem zupka i heja
też pójdę do biedronki ]
ooo współczuję, mnie dzisiaj nikt i nic nie wyciągnie z domu no ale faktycznie jak ma dobrze spać to lepiej przewietrzyć się
ja też na razie lece, bo muszę dziś łazienki posprzątać

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
heh a co ma piernik do wiatraka?? powiem szczerze że pierwsze słyszę aby to miało jakies znaczenie czy zima czy lato.... policz sobie od owu ile masz dni w poprzednich cyklach jeśli robisz wykresy i zobaczysz po ile dni masz FL
kurczę no właśnie nie robię wykresów a w sumie teraz troszkę tego żałuję, znając mnie to miałabym zapał przez kilka dni a później dałabym sobie z tym spokój:P pewnie jak miałabym problemy z zajściem czy wyczuciem owu to robiłabym wykresy a tak to dupa blada

1.07.2013
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości