|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Zapisalam sie prywatnie na usg za rowny tydz o 17 30
![]() zeby sprawdzic jak maly urosl przez 5 tyg i czy rzeczywiscie glowka urosla czy nie ![]()
#4772 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
spadam do gin ciekawe co powie na moje wyniki bo hemoglobina znowu w dół ale na razie ponad 11
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Wtajemniczenie
|
Moja hemoglobina równe 11. Już nie wiem co jeść żeby się podniosła.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Rozeznanie
|
to są prawdziwe materace<lub latające dywany> w porównaniu do podpasek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po czym stwierdził no pani to własciwie w 3 wchodzi, ale dla trzeciego to już mi nie powiedział ![]()
![]() |
#4776 |
Rozeznanie
|
mój też mówił, że dla ciężarnych to są zupełnie inne normy, także 11 to dobry wynik
|
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 |
Rozeznanie
|
Doradzcie mi w sprawie prania. Kupiłam proszek Lovela do kolorów. Białych ubranek mam z 5 szt. do tego kilka pieluch tetrowych. Czy muszę kupić proszek do białego a jeśli tak to czy musi to też być Lovela czy może być inny np. Dzidziuś?
Kupiłą dziś kosmetyki i chusteczki Babydream. Koleżanka bardzo chwaliła, no i cena niziutka więc jak małemu nie spasują to nie będę żałować ![]() Mam dla Was małą radę, warto robiąc wyprawkę zaglądać do małych niepozornych sklepików. Chciała kupić sam ochraniacz na szczebelki, poszłąm do Mieszka był ochraniacz ten krótki za 70zł. Nie kupiłam. Później łaziłam po mieście i przechodziłam koło jakiegoś małego sklepiku, na wystawie jakieś nieciekawe wózki i pościel (trochę jakby z lat 90-tych ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanie, kupujecie do łóżeczka baldachim/moskitierę? Mi się to bardzo podoba i planuję kupić. Słyszałam opinie, ze to tylko zbiera kurz, ale biorąc pod uwagę, zę dzieciaki nasze urodzą się w lecie i będzie pełno much i komarów myślę, żę możę się przydać. Uff, ale się rozpisałam. Postaram się teraz częściej odzywać a nie tylko podczytywać cichaczem ![]() ![]()
#4779 | ||||
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kopernika się boję jak cholera, bo naczytałam się opinii, że tam masakra jest, tak ogólnie. Cytat:
Ale mam znajome położne w Narutowiczu i właśnie w klinice na Kopernika, gdzie boję się iść ![]() Zaczynam przekonywać się do Narutowicza. No albo ten Ujastek (byłam tam już kilka razy), pierdzielić tą opiekę laktacyjną, jakoś dałabym może radę. Ja też mam problem z założeniem butów, boli mnie brzuch jak się schylam, czy to siedząc czy to stojąc. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie kupuję baldachimu, bo-moim zdaniem- dla chłopaka nie pasuje ![]() ![]() Byłam dziś oddać PIT i nie oddałam, bo nie miałam podpisanego przez męża ![]() No i pochwalę się- w końcu zrobiłam wyprawkową listę ![]() Do wieczorka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() baldachim jak dla mnie zbędna rzecz i kurzołap - fajnie wygląda przez pierwszy miesiąc a potem trzeba to czyścić, z resztą to też zabiera powietrze, a ochraniacz jak dla mnie już jest wystarczającym nabytkiem do łóżeczka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dla chusteczki babydream są stanowczo za suche. Najlepsze Johnsona różowo niebieskie opakowanie i pampersy.
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ten kremik nie wiesz czy jest od pierwszych dni życia?
![]() |
#4784 | ||
Konto usunięte
|
Wróciłam z wizyty.
Serduszko puka, gin powiedział, że zaraz wyskoczy ![]() ![]() ![]() Tabletki mam brać, do internisty iść, a następna wizyta 17.04 i oby mi się już do tego czasu nic nie działo ![]() SzmaragdowyKotku mam pytanko, bo na wizycie zapomniałam spytać (jak zobaczyłam serduszko, to mi wszystkie myśli odleciały ![]() I druga rzecz: czy można pić Inkę? Wiem, że już przesadzam chyba z tym, ale wolę dopytać, bo kawy się już nie odważę pić, ale Inka chyba jest w 100% bezpieczna? Cytat:
Ja się przyznam bez bicia - około 60 kg i miałam zamiar nie dojechać do 80, ale nie wiem, czy mi się to uda. Obecnie nie ma to dla mnie znaczenia. Cytat:
![]() I już się powoli rozglądamy za wózkiem (tzn. model już mamy wybrany, teraz tylko kolor, ja w przeciwieństwie do kilku z Was zwracam na to dużą uwagę i pewnie dywagowanie nad kolorem zajmie mi z tydzień, ale moje typy to szarości i granat). Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-29 o 16:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zadomowienie
|
no to super Perse, że wszystko ok, widocznie ma jakieś mniej ruchliwe dni.
Zrobiłam sok, odkąd przyszłam ze szpitala czyli już ponad miesiąc, codziennie piję sok z marchwi, mąż mi robił, ale on się tak w to wczuwa, że stoi przy sokowirówce z pół godziny, więc ostatnio ja robię przed jego powrotem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie wiecie, co tam u Gaabbi? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Zakorzenienie
|
A nie wiem, bo już go wyrzuciłam. Nie trzymam kremów na następny rok, trzebaby w sklepie zobaczyć.
![]() |
#4789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33215458]Wróciłam z wizyty. Serduszko puka, gin powiedział, że zaraz wyskoczy ![]() ![]() ![]() Tabletki mam brać, do internisty iść, a następna wizyta 17.04 i oby mi się już do tego czasu nic nie działo ![]() SzmaragdowyKotku mam pytanko, bo na wizycie zapomniałam spytać (jak zobaczyłam serduszko, to mi wszystkie myśli odleciały ![]() I druga rzecz: czy można pić Inkę? Wiem, że już przesadzam chyba z tym, ale wolę dopytać, bo kawy się już nie odważę pić, ale Inka chyba jest w 100% bezpieczna? ).[/QUOTE] ja mam zawsze 140/90 i nigdy mi nie kazano leżeć - nie miałam przez całą ciążę niższego ciśnienia - więc chyba nie musisz co prawda ja nie Szmaragdowykotek - ale mogę Cię zapewnić, że inka jest bardzo dobry zamiennikiem kawy - i dużo zdrowasza ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33215922]No ja też nie wiem, ale przysięgam, że wczoraj nie czułam go chyba ani razu... Zresztą dzisiaj też. Może faktycznie już się będzie przeciągać tylko, nie kopać. Spytałam gina, jak jest ułożony, to mi powiedział, że to nie ma znaczenia, znaczenie będzie miało przed porodem, a do porodu jeszcze daleko... ![]() Nie wiecie, co tam u Gaabbi? ![]() ja mam to samo ze swoim dzieckiem, czasami w ogóle go już nie czuję, a czasami takie rozchodzenie się skóry - już nie kopniaki.. wydaje mi się, że dzieci zaczynają rosnąć! zatem mają mniej miejsca na przepychanki i kuksańce no właśnie co u Gaabbi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4790 |
Zakorzenienie
|
perse nie martw sie, moj tez raz go czuje a raz caly dzien woglole;/
dzis czuje, ze jest tam gdzies bo czuje ucisk lekki na dole, na gorze raz czulam, a tak to cisza:P POjadlam- lodow, pomaranczy, golabka przed chwila i zero aktywnosci: P Moze bedziemy miec spokojne dzieci po porodzie ![]() dzis mam tak spiacy dzien, ze nic mi sie nie chce. NIC.... aha i perse, jak lezalam w spzitalu cisnienie 140 bylo normalne, ja mialam nawet 150 ale powiedzieli, ze jest ok' ![]() ![]() ja mam za wysoki puls, 120-160.
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-29 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do Inki, to ja się domyślam, że przesadzam, ale nie analizowałam nigdy jej składu, mam nadzieję, że jest OK, bo strasznie ją lubię ![]() A co do ruchów - Twoja dzidzia jest już pewnie duża i gotowa do wyjścia, moja chyba jednak nie ma nawet 2 kilo, ale brzuszek też mam nie za duży (absolutnie nikt nie daje mi połowy 7. miesiąca), więc może faktycznie ma mało miejsca ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() To pierwsze ciśnienie jeszcze mam tak w granicach 130-140 zwykle, ale boję się tego drugiego, jak przekracza to 90, nie mówiąc już jak widzę na wyświetlaczu 100 :O A puls to u mnie jak u umarlaka, czasami poniżej 60 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Wtajemniczenie
|
blueelektron masz rację, takie podkłady to prawie dywany, ale jak już takie mam, a nie pomyślałam przed zakupem o rozmiarze, to już takie będę mieć
![]() Alfahelisa hemoglobina 10,5 ? To by było ok ![]() kaśka k Ty masz midi to ja mam MAXI ![]() Próbny baranek wielkanocny zjedzony ![]() ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33216374]No ja też ten uciski czuję, myślę zawsze, czy zbliża się skurcz, ale nie, to tylko po jednej stronie tak jest i znika, więc może to ten mały. I słodycze jem jak opętana
![]() ![]() To pierwsze ciśnienie jeszcze mam tak w granicach 130-140 zwykle, ale boję się tego drugiego, jak przekracza to 90, nie mówiąc już jak widzę na wyświetlaczu 100 :O A puls to u mnie jak u umarlaka, czasami poniżej 60 ![]() Perseeeeeeeeee a ja dzis kupilam lody CHOKA BLOk, sa w promocji w tesco, probowalas ?? poprostu najlepsze lody jakie jadlam mmm ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-29 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie chciałam się chwalić, ale ostatnio też mam straszne ciśnienie na słodycze. W ciągu tygodnia, może trochę więcej zjadłam całe pudełko grześków, teraz wzięłam się za białe michałki, one na szczęście są bardzo słodkie, więc dużo się ich nie zje. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-03-29 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=zaaaabcia;33215894]No wlasnie tak czytam ze dziewczyny coraz gorzej sie czuja .. U mnie jak narazie odpukac jest super
![]() ![]() ![]() Kurcze też tak niedawno mówiłam jak ten czas szybko leci do TP już tylko 4 tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Konto usunięte
|
O jaaaaa
![]() ![]() A ja kupiłam dzisiaj 3 Snickersy i 2 czekolady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4797 |
Zakorzenienie
|
no tak - nie ma to jak dodatkowo mi tutaj o lodach i michałkach... a tak w ogóle to widziałam właśnie ostatnio w tesco i chciałam kupić ale się bałam tego wynalazku, bo moje ulubione to coś ala cartdor tylko tescowskie są boskie a dużo tańsze!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4798 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33216953]O jaaaaa
![]() ![]() A ja kupiłam dzisiaj 3 Snickersy i 2 czekolady ![]() ![]() heh, no to też Cię wzięło. dla mnie to jest zabójcze, bo moi teściowie mają hurtownie spożywczą i jak tam idę to nie wiem gdzie oczy podziać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wzięłam te Snickersy, bo były moje ulubione max (tylko z orzeszkami) i w fajnej cenie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.