Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 12:16   #4741
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Dzień dobry z rana
Ja po śniadaniu, ugotowaniu grochówki, kawce z tatą i doczytaniu Aha i po upieczeniu próbnego baranka wielkanocnego. Macie może przepis na babkę z metalowego baranka?? Zrobiłam na próbę z ciasta na oleju, ale przykleił się i nosek się przypiekł

clauudik dlaczego twierdzisz że możesz nie dać rady z soczewkami po porodzie?? Chodzi o to że nie wstaniesz z łóżka i będziesz ślepa?? Jaką masz wadę?

blueelektron nauki przedmałżeńskie i zajęcia praktyczne...jak to podejrzanie brzmi my nie mieliśmy zajęć praktycznych

Ja mam rożek, nie wiem czy będzie potrzebny ale kosztował tylko 15zł więc wzięłam . Może posłużyć też jako kołderka bo jak się go rozłoży to kwadrat wychodzi. Kołderka jak znalazł.

justys1358 niedrapki jedne kupiłam, chyba za 2zł w Pepco. A nożyczki kupiłam same, bez cążków i pilniczka.

Michalowa79 mąż fajnie by wyglądał z taką piersią

Drugi raz w ciągu 5minut paskudnie się zakrztusiłam, tylko kurcze czym?? Nic teraz nie jadłam ani nie piłam. Aż mi łzy poleciały.

Zdecydowałam się ostatecznie na kosmetyki Bubchen

Lecę na pocztę.

Czy okleinę na meble kupuje się w sklepie z tapetami??

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-03-29 o 12:18
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:21   #4742
blueelektron
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

już wyjaśniam, poradnia przedmałżeńska składały się z trzech części 1. teoria . 2 praktyka.3 spotkanie indywidualne -omawianie kalendarzyka
Stary 2012-03-29, 12:23   #4743
diablica071086
Zadomowienie

witam,
wczorajsze nowinki ze SR:
-prośba aby nie zabierac walizki jak na tydzień wakacji, zawsze od czegoś jest mąz który sie ucieszy że jakoś może pomóc i coś przywieśc ,
- nie zabierac butelek typu xxl kosmetyków do higieny,
- połozna powiedziała ze owszem w angli sie nie nacina bo tam większośc ma ciemniejszą karnacje i skóra jest rozciąglejsza a poza tym tam więcej jest później plastyk podwozia bo one i tak pękają
-20 lat temu inaczej wyglądały niemowlaki i takie 3800 było już duże a teraz to norma, więc lepiej wcześniej rodzic z zaskoczenia w 38 tyg niż czekac i się martwic bo podobno bardziej się stresujemy i poźniej wszystko gorzej idzie
- jak zauważymy odpływ wod przed czasem ( przed 38 tyg) to mamy sie nastawic na dłuższą wizytę( przynajmniej 3 dni) w szpitalu więc zabieramy ze sobą torbę

i ogólnie tez nie mogę wstac z łózka czy krzesła bez skrzywienia się z bólu ale wczoraj rehabilitantka powiedziała że to są najprawdopodobniej wiązadła a nie mięśnie i nic z tym zrobic się nie da
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:23   #4744
blueelektron
Rozeznanie

stokrotka najtańsze okleiny w marketach budowlanych są
Stary 2012-03-29, 12:32   #4745
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja dostałam od teściowej,bo miała nowy, nieużywany.Tak to pewnie bym nie kupiła.

pożyjemy, zobaczymy Ale nawet nie wiesz jak Ci w swoim śnie zazdrościłam, że masz to już za sobą

Jak mąż wróci z pracy jedziemy dokupić wyprawkę dla mnie do szpitala.
Mam już majty poporodowe i szare mydło w płynie no i dwie koszule. Czy coś jeszcze oprócz podpasek bella mama, maści na sutki i ewentualnie podkładów poporodowych potrzebuje?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

grazie
a więcej szczegółów snu ?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:35   #4746
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Dzięki za rady co do niedrapek, rożka i nożyczek

Zrobiłam dzis fote brzucha juz na emailu jest. 30 tc dzis...
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:36   #4747
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
na szybko znalazlam,ale bedziemy mieli takie,tylko z szuflada na dole
http://www.e-dzieciecy.pl/LOZECZKO_S...yrafa-169.html
W sklepie pani nam powiedziała że te mebelki KLUPŚ rozpadają się od samego stania u nich na wystawie, a co dopiero w użytkowaniu...
Oby nie trafił Ci się taki pechowy egzemplarz.

Koszulę kupiłam sobie na razie jedną taką http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...214632037.html. Jest długa, dla mnie prawie do kolana. To dobrze bo jakoś bym się niepewnie czuła z tyłkiem na wierzchu. U tego sprzedawcy kupiłam też sukienkę http://moda.allegro.pl/sukienka-tuni...221935069.html, z myślą o świętach. Myślę że jak ktoś ma duży brzuszek to może go nie zmieścić. Mój wchodzi na styk a mam mały. W tyłku trochę mi ciasno, trudno. Na święta będzie ok, najwyżej po rozpakowaniu ją wykorzystam. Materiał jest rozciągliwy ale jakoś nie bardzo...

Łóżeczko i materac kupimy od tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=5275800. Nie mogę się tylko na kolor łóżeczka zdecydować.

Edytowane przez ladybird_1987
Czas edycji: 2012-03-29 o 12:40
ladybird_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 12:39   #4748
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
a więcej szczegółów snu ?
nic więcej ciekawego się nie działo, oprócz tego, że w moim śnie to nie było Twoje pierwsze dziecko
Stary 2012-03-29, 12:40   #4749
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Justys i inne dziewczyny - Wy jesteście wszystkie takie szczupłe i zgrabne i tylko macie taki ładny brzuszek, ja to jestem chyba chodzący budyń Po ciąży biorę się za siebie i fitness

Póki co zbieram się na wizytę, potem dam znać. Papa
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:44   #4750
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
nic więcej ciekawego się nie działo, oprócz tego, że w moim śnie to nie było Twoje pierwsze dziecko

a co urodziłam i czy sn czy cc nie było mówione w twoim śnie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-29, 12:51   #4751
Freya_85
Raczkowanie

Gdzie kupujecie tę herbatę z liści malin? w aptece czy w supermarketach są? bo planuję zacząć wykurzać synka z brzucha jak tylko skończę 37tc

W ogóle coś go wczoraj napadło i przez _całe_ popołudnie i wieczór miał jednocześnie czkawkę, kopał mnie i boksował. Myślałam, że zaraz mi brzuch eksploduje. Dzisiaj za to odpoczywa, a mnie od tego boli skopana przepona.

Co do becików to podobno dobrze w nich tak dziecko zapinać, żeby w ramionach było opatulone, a nogi miały swobodę ruchu.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:53   #4752
karozka
Raczkowanie

Witam

Któraś z Was pytała o ten kremik z daxa z filtrem, niestety długo się zakupem nie nacieszyłam bo na drugi dzień po przelaniu pieniędzy pani do mnie zadzwoniła z informacją, że krem nie przyjdzie, bo nie przyszła dostawa Ehh jak można wystawiać produkt, którego nie ma się na stanie porażka.

Wczoraj byliśmy na wizycie w klinice na kopernika i dalej nie wiem nic.
Po 4 godzinach siedzenia na tyłku na twardym krzesełku zostałam zawołana na rozmowę z panią doktor, która trwała może z 10 min, ale większość tego czasu była to rozmowa lekarki z pielęgniarką zupełnie jakby mnie tam nie było...
A w telegraficznym skrócie to dlaczego tak późno, i szybko szybko trzeba badania zrobić, bo może być dobrze a może być bardzo źle no i za badania sobie trzeba zapłacić bo ja skierowania nie dam- a badania 400zł I to jest właśnie bezpłatna opieka zdrowotna nad ciężarną w naszym kraju.
Dla mnie jest to bardzo duża suma teraz na szybko pożyczaliśmy pieniądze od rodziny i jadę jutro robić te nieszczęsne badania
A jak sobie pomyślę, że potem znowu czeka mnie 4h siedzenia tam to mam serdecznie dość I jeszcze jeżdżenie do Krakowa co chwilę...

Z tego wszystkiego złapał mnie dziś taki atak migreny, że szok
nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić od 6 rano tak bolała mnie głowa, że miałam ochotę przywalić nią o ścianę byle by tylko przeszło i do tego wymioty w komplecie
Dopiero po 11 puściło i powoli wracam teraz do żywych...

Aha i jeszcze co do kopernika to mnie nawet siłą nie zmuszą żebym tam poszła rodzić nie ma mowy...

Gaabi trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku
Stary 2012-03-29, 12:55   #4753
diablica071086
Zadomowienie

dziś weszłam na wagę i zamiast 7 pojawiło sie nagle 8 i trochę się boje bo zostało mi jeszcze 2,5 miesiąca a niby nic nie widac tylko brzuch, bo w spodnie nadal sie mieszczę, więc mam juz z 8 -9kg na plusie ,a jakaś szczupła nie byłam standardowa 40 , pocieszam się że to 29 tydz
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:56   #4754
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

W poniedziałek byłam na wizycie. Szyjka znowu się skróciła więc mam leżeć, leżeć i leżeć. Poza tym na KTG wyszły małe skurcze.Moja myszka waży już 2300g i odwróciła sie główką do dołu

Wczoraj złapały mnie jakieś mocne skurcze w pochwie. Bardzo się przestraszyłam, a teraz ciągle brzuch mi twardnieje. Zastanawiam się czy nie iść jutro na ktg.

Opowiem Wam w jak malo przyjaznej i w ogóle nie fajnej szkole rodzenia byłam.
Za szkołe zapłaciłam 340zł! Miało być 5 spotkań i jedno sam na sam z położnymi w ramach kąpieli i pielęgnacji. Spotkań było ogólnie 4 w tym kąpiel i pielęgnacja w grupie, ale na szczęście małej. Nie zależało mi na wykłócaniu się dlaczego tych spotkań odbyło się tak mało ponieważ zajęcia były mało interesujące, mało wnosiły i moja wiedza wcale się nie powiększyła. Na moje pytanie np. jak mam sobie poradzić z kolką u dziecka usłyszałam odpowiedź: Znaleźć przyczynę. No ok, bez komentarza.
Teraz była kąpiel i pielęgnacja. Jako jedyna chodziłam bez męża i bardzo brzydko mnie potraktowano!!!
Pani przygotowała wanienki i lalki tylko dla par!!! Wkurzyłam się i powiedziałam, że ja też tu przyszłam się czegoś nauczyć, a ta kretynka spojrzała się na mnie i powiedziała: a to Pani tez chce kąpać? No i skończyło się na tym, że dostałam tylko lalke, a wanienki juz dla mnie nie miała bo mnie nie policzyła.
Z tego wszystkiego przez chwilę poczułam sie jakas gorsza bo jestem sama a z drugiej strony to co za kretyńskie podejście kobiety. Ech, zmieniam temat bo zaczęłam się znowu denerwować.

Min. mówili w tej szkole żeby przez miesiąc nie używać chusteczek do mycia pupy tylko myc sama wodą. Fakycznie??? I jak to jest z tą solą fizjologiczną? Ja czytałam, że należy ją używać kiedy dziecko skończy 3 miesiące, a na SR mówili, że można od razu.
Witam!

Jak mówią żeby dużo leżeć to nie ma zmiłuj się i trzeba wypoczywać maleństwo już nie takie malutkie . Szkoda że trafiłaś na taką SR ale nie ma co się denerwować idiotek nie brakuję .
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:00   #4755
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość

Aha i jeszcze co do kopernika to mnie nawet siłą nie zmuszą żebym tam poszła rodzić nie ma mowy...
Mój gin pracuje w koperniku, ale nawet on mnie nie namawiał do rodzenia tam.
Będziesz rodzić w Krakowie? jak tak, to masz już upatrzony szpital? (jeśli już o tym pisałaś, to wybacz, ale obecnie w wątku udzielam się z doskoku). Ja planuję w Narutowiczu, chociaż nikogo tam nie znam, nie chodzę do szkoły rodzenia i nie będę brać do porodu wynajętej położnej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-29, 13:03   #4756
Michalowa79
Raczkowanie

A co to za badania że aż 400 zł?? Straszna drożyzna - no ale w tej sytuacji nie ma co oszczędzać wiadomo.
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:04   #4757
niunia32
Zakorzenienie

jeszcze trochę mi zostało rzeczy do przeniesienia.
nie chce mi się już.... buuu

nie wiem gdzie teraz ciuchy dla małej dam. gdzieś je muszę upchnąć na czas tego remontu.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:04   #4758
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
dziś weszłam na wagę i zamiast 7 pojawiło sie nagle 8 i trochę się boje bo zostało mi jeszcze 2,5 miesiąca a niby nic nie widac tylko brzuch, bo w spodnie nadal sie mieszczę, więc mam juz z 8 -9kg na plusie ,a jakaś szczupła nie byłam standardowa 40 , pocieszam się że to 29 tydz
ja też mam 29 tydzień i już +10ale sama się zastanawiam gdzież to jest bo tylko brzuszek
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:10   #4759
Efijy
Rozeznanie

Miałam Wam się pochwalić że spakowałam wczoraj torbę do szpitala powiedziałam sobie ze do końca miesiąca ja spakuję i spakowałam w każdym bądź razie mój opór do tego przełamałam i udało mi się zmobilizować.

Widzę że zastanawiacie się nad rożkami ja też się zastanawiałam ale dałam spokój niby mówią że na początku dobre bo dziecko jak się owinie to czuje się ciaśniej jak u mamy. Jednakże ponoć taki stan rzeczy trwa u dziecka do tygodnia. U mnie w szpitalu ciuszków dla dziecka nie trzeba a rożki tez mają to na te pierwsze doby będzie a potem myślę że kocyk też sprawdzi się ale to tylko moje przypuszczenia i odczucia bo nie mam jako takiego doświadczenia.
Stary 2012-03-29, 13:11   #4760
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość

W sklepie pani nam powiedziała że te mebelki KLUPŚ rozpadają się od samego stania u nich na wystawie, a co dopiero w użytkowaniu...
Oby nie trafił Ci się taki pechowy egzemplarz.
tez juz gdzies to slyszalam, moja kolezanka kupila uzywanego klupsia, teraz uzywa przez siebie,tzn dziecko i lozko jest w idealnym stanie. Ehhh ile uzytkownikow tyle opinii
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:11   #4761
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Czy przy każdej wadzie trzeba iść do okulisty w celu sprawdzenia czy można rodzić sn czy tylko przy dużych wadach? Dostałaś jakieś zaświadczenie??

Dziewczynki wyjaśnijcie mi proszę coś. Kiedyś słyszałam wiele razy, że kobiety w ciąży nie mogą się pochylać do przodu, np podnosić czegoś z podłogi tak że brzuch wisi, bo może się odkleić łożysko. Ostatnio koleżanka mnie wyśmiała, powiedziała, że to bujda. Jak to jest ??
mój gin kazał mi zrobić badania u okulisty do 35 tc mimo iż żadnej wady nie miałam. Na sr mówili jednak to co pisały dziewczyny, że odchodzi się już od cc z powodu wad wzroku. Zaświadczenia że jest ok nie dostałam, powiedziałam tylko lekarzowi, że jest w porządku wszystko.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam nad tym rożkiem czy będzie w ogóle potrzebny??? kupujecie???macie już?
Ja zainwestowałam w rożek bo na stronie szpitala jest wymieniony, żeby mieć. Ale boję się, że zagotuję w nim dzieciaka.
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość

on sam ma takie doswiadczenia, tyle ze jak bylismy mali, to nie bylo takich kojcow jak teraz i jak jego mama chciala cos zrobic w domu to wsadzali go do pralki frani
hmmmm ja mam pralkę ładowaną od góry, myślicie że się nada????
Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja skończyłam 32 tc ale tak od 4 tygodni nie odczuwam juz właśnie takich typowych kopniaków jak to było wczesniej że cisza, cisza i łup tylko bardziej wrażenie przeciągania, brzuch mi sie zaczyna wypychać, ciężko to opisać ... także może u Ciebie tez tak bedzie. mnie też to martwiło na początku bo wcześniej J. przykładał rękę do brzucha i czuł kopniaki a teraz już nie ma tak łatwo
ja stricte kopniaków nie odczuwam już chyba od 27 tc, tylko czasem pojedyncze. Raczej przesuwanie i rozciąganie. Generalnie jak na ten tydzień ciąży to wydaje mi się, że młody dość ruchliwy jest. A w tych wszystkich mądrych książkach jest napisane, że dziecko największą aktywność wykazuje między 21-27 tc, a potem już mniej się rusza. Ja jakoś nie zauważyłam różnicy.
Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Witam

Któraś z Was pytała o ten kremik z daxa z filtrem, niestety długo się zakupem nie nacieszyłam bo na drugi dzień po przelaniu pieniędzy pani do mnie zadzwoniła z informacją, że krem nie przyjdzie, bo nie przyszła dostawa Ehh jak można wystawiać produkt, którego nie ma się na stanie porażka.

Wczoraj byliśmy na wizycie w klinice na kopernika i dalej nie wiem nic.
Po 4 godzinach siedzenia na tyłku na twardym krzesełku zostałam zawołana na rozmowę z panią doktor, która trwała może z 10 min, ale większość tego czasu była to rozmowa lekarki z pielęgniarką zupełnie jakby mnie tam nie było...
A w telegraficznym skrócie to dlaczego tak późno, i szybko szybko trzeba badania zrobić, bo może być dobrze a może być bardzo źle no i za badania sobie trzeba zapłacić bo ja skierowania nie dam- a badania 400zł I to jest właśnie bezpłatna opieka zdrowotna nad ciężarną w naszym kraju.
Dla mnie jest to bardzo duża suma teraz na szybko pożyczaliśmy pieniądze od rodziny i jadę jutro robić te nieszczęsne badania
A jak sobie pomyślę, że potem znowu czeka mnie 4h siedzenia tam to mam serdecznie dość I jeszcze jeżdżenie do Krakowa co chwilę...

Z tego wszystkiego złapał mnie dziś taki atak migreny, że szok
nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić od 6 rano tak bolała mnie głowa, że miałam ochotę przywalić nią o ścianę byle by tylko przeszło i do tego wymioty w komplecie
Dopiero po 11 puściło i powoli wracam teraz do żywych...

Gaabi trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku
Kurde ale lipa, a nie dało się załatwić na szybko skierowania? bo niby dlaczego masz płacić skoro są wskazania medyczne do badań?

400 zl to bardzo duża kwota. Biedaku i znów musisz tam wrócić.
Trzymam kciuki żeby było dobrze

kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:14   #4762
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
a co urodziłam i czy sn czy cc nie było mówione w twoim śnie
płci mi nie podali
Ale urodziłaś naturalnie
Stary 2012-03-29, 13:17   #4763
karozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Mój gin pracuje w koperniku, ale nawet on mnie nie namawiał do rodzenia tam.
Będziesz rodzić w Krakowie? jak tak, to masz już upatrzony szpital? (jeśli już o tym pisałaś, to wybacz, ale obecnie w wątku udzielam się z doskoku). Ja planuję w Narutowiczu, chociaż nikogo tam nie znam, nie chodzę do szkoły rodzenia i nie będę brać do porodu wynajętej położnej
Tragicznie tam jest A podejście lekarzy szkoda gadać...
To już chyba lepszy ten Chrzanów bo warunki dużo przyjemniejsze niż tam.
Chciałam rodzić na Ujastku, ale okazało się, że może być tak, że po prostu nie będzie mnie miał kto tam zawieźć, ale z drugiej strony może się okazać, że ze względu na stan ciąży będę zmuszona jednak udać się do Krakowa nie wiem co wtedy zrobię póki co mam nadzieję, że nie będzie takiej konieczności....:confused :

Sama już nie wiem co robić

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
A co to za badania że aż 400 zł?? Straszna drożyzna - no ale w tej sytuacji nie ma co oszczędzać wiadomo.
Ceny powalają na kolana... To są badania z krwi i z moczu chodzi o ustalenie poziomu/ natężenia wirusa cytomegalii w organiźmie...
Najbardziej wkurza mnie w tym wszystkim, że takie badanie to oni tam w tej cholernej klinice powinni mi zlecić i zrobić Skoro jest to takie ważne i pilne jak twierdzą ehh szkoda gadać
Człowiek płaci składki a jak przychodzi co do czego to samemu sobie trzeba płacić
Normalnie mam ochotę zadzwonić do NFZ ze skargą
Stary 2012-03-29, 13:29   #4764
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Miałam Wam się pochwalić że spakowałam wczoraj torbę do szpitala powiedziałam sobie ze do końca miesiąca ja spakuję i spakowałam w każdym bądź razie mój opór do tego przełamałam i udało mi się zmobilizować.

Widzę że zastanawiacie się nad rożkami ja też się zastanawiałam ale dałam spokój niby mówią że na początku dobre bo dziecko jak się owinie to czuje się ciaśniej jak u mamy. Jednakże ponoć taki stan rzeczy trwa u dziecka do tygodnia. U mnie w szpitalu ciuszków dla dziecka nie trzeba a rożki tez mają to na te pierwsze doby będzie a potem myślę że kocyk też sprawdzi się ale to tylko moje przypuszczenia i odczucia bo nie mam jako takiego doświadczenia.
Spokojnie można pętać dziecko w kocyk Ja akurat mam rożek, bo zakochałam się w pewnym wzorze i postanowiłam że muszę go mieć rożek po rozłożeniu jest płaski i jak mały z niego wyrośnie to planuję odpruć rzepy i używać go jako maty, czy coś w tym stylu.

Co do okulisty, to mam wadę -2,75 i -3,25, byłam u okulistki, info o dobrym stanie oczu napisała mi normalnie w karcie ciąży.
Stary 2012-03-29, 13:34   #4765
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
płci mi nie podali
Ale urodziłaś naturalnie

he he
jeszcze numery totka poproszę

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-29, 13:36   #4766
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Spokojnie można pętać dziecko w kocyk Ja akurat mam rożek, bo zakochałam się w pewnym wzorze i postanowiłam że muszę go mieć rożek po rozłożeniu jest płaski i jak mały z niego wyrośnie to planuję odpruć rzepy i używać go jako maty, czy coś w tym stylu.

Co do okulisty, to mam wadę -2,75 i -3,25, byłam u okulistki, info o dobrym stanie oczu napisała mi normalnie w karcie ciąży.
Też tak pomyślałam że kocykiem też można więc rożek sobie podarowałam a na wyjście ze szpitala to rożek raczej się nie przyda bo jak potem dziecko wsadzić do fotelika i jeszcze rożek wiec nie rozumiałam po co ten rożek na wyjście to go nie kupiłam ale za to udało mi się kupić ostatnimi czasy karuzele dla małego mam tylko nadzieje że mu się spodoba
Stary 2012-03-29, 13:45   #4767
benka99
Rozeznanie

Dziewczyny często Was czytam ale nie mam zabardzo czasu pisać...remontujemy dom babci Tż bo chcemy się wprowadzić przed porodem, do tego kompletowanie wyprawki i na nic już nie starcza czasu.

Ostatnio była mowa o kremach z filtrem dla maluszków, dziś byłąm w Rossmannie i widziałam taki krem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rsja-2010.html SPF 50.
Tylko było już ostatnie opakowanie i naklejona karteczka z polskim opisem i nie pisało na niej czy można stosować od pierwszych dni życia... co o nim myślicie?
Stary 2012-03-29, 13:50   #4768
_Maya_
Zakorzenienie

nadrobiłam co nieco i wymiękłam przy Waszych tekstach...
Cytat:
moj maz stwierdzil, ze spakujemy sie w te niebieska torbe z IKEA
myslalam, ze padne

Cytat:

on sam ma takie doswiadczenia, tyle ze jak bylismy mali, to nie bylo takich kojcow jak teraz i jak jego mama chciala cos zrobic w domu to wsadzali go do pralki frani
to się nazywa mieć ciężkie dzieciństwo:hahah a:
Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość

Uśmiałam się z niego i powiedziałam mu ze spoko ale będzie musiał zostawać wtedy z synkiem w domu i karmić go taką sztuczną piersią zakładaną jak stanik - uwierzył i pytał czy mogę mu pokaząć jak to gówno wygląda bo nie wie czy da redę w takim razie
padłam
a w pracy już się dziwnie na mnie patrzą jak rechoczę do monitora

Edytowane przez _Maya_
Czas edycji: 2012-03-29 o 13:51
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:03   #4769
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dziewczyny, zapytam jeszcze raz. Chcę kupić te podkłady.http://www.sklep-med.pl/product_info...oducts_id/1867
ale nie wiem jaki rozmiar wybrac. Majtki nosze rozmiar M, L i nie wiem czy kupić rozmiar 27x14 czy 34x16. Jakie Wy macie???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:12   #4770
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapytam jeszcze raz. Chcę kupić te podkłady.http://www.sklep-med.pl/product_info...oducts_id/1867
ale nie wiem jaki rozmiar wybrac. Majtki nosze rozmiar M, L i nie wiem czy kupić rozmiar 27x14 czy 34x16. Jakie Wy macie???
Ja mam 37x16.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości