|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Dzień dobry z rana
![]() Ja po śniadaniu, ugotowaniu grochówki, kawce z tatą i doczytaniu ![]() ![]() clauudik dlaczego twierdzisz że możesz nie dać rady z soczewkami po porodzie?? Chodzi o to że nie wstaniesz z łóżka i będziesz ślepa?? Jaką masz wadę? blueelektron nauki przedmałżeńskie i zajęcia praktyczne...jak to podejrzanie brzmi ![]() ![]() Ja mam rożek, nie wiem czy będzie potrzebny ale kosztował tylko 15zł więc wzięłam . Może posłużyć też jako kołderka bo jak się go rozłoży to kwadrat wychodzi. Kołderka jak znalazł. justys1358 niedrapki jedne kupiłam, chyba za 2zł w Pepco. A nożyczki kupiłam same, bez cążków i pilniczka. Michalowa79 mąż fajnie by wyglądał z taką piersią ![]() Drugi raz w ciągu 5minut paskudnie się zakrztusiłam, tylko kurcze czym?? Nic teraz nie jadłam ani nie piłam. Aż mi łzy poleciały. Zdecydowałam się ostatecznie na kosmetyki Bubchen ![]() Lecę na pocztę. Czy okleinę na meble kupuje się w sklepie z tapetami??
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-03-29 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
już wyjaśniam, poradnia przedmałżeńska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Zadomowienie
|
witam,
wczorajsze nowinki ze SR: -prośba aby nie zabierac walizki jak na tydzień wakacji, zawsze od czegoś jest mąz który sie ucieszy że jakoś może pomóc i coś przywieśc , - nie zabierac butelek typu xxl kosmetyków do higieny, - połozna powiedziała ze owszem w angli sie nie nacina bo tam większośc ma ciemniejszą karnacje i skóra jest rozciąglejsza a poza tym tam więcej jest później plastyk podwozia bo one i tak pękają -20 lat temu inaczej wyglądały niemowlaki i takie 3800 było już duże a teraz to norma, więc lepiej wcześniej rodzic z zaskoczenia w 38 tyg niż czekac i się martwic bo podobno bardziej się stresujemy i poźniej wszystko gorzej idzie - jak zauważymy odpływ wod przed czasem ( przed 38 tyg) to mamy sie nastawic na dłuższą wizytę( przynajmniej 3 dni) w szpitalu więc zabieramy ze sobą torbę i ogólnie tez nie mogę wstac z łózka czy krzesła bez skrzywienia się z bólu ale wczoraj rehabilitantka powiedziała że to są najprawdopodobniej wiązadła a nie mięśnie i nic z tym zrobic się nie da |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Rozeznanie
|
stokrotka najtańsze okleiny w marketach budowlanych są
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4746 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady co do niedrapek, rożka i nożyczek
![]() Zrobiłam dzis fote brzucha juz na emailu jest. 30 tc dzis... |
![]() ![]() |
![]() |
#4747 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Oby nie trafił Ci się taki pechowy egzemplarz. Koszulę kupiłam sobie na razie jedną taką http://moda.allegro.pl/koszula-nocna...214632037.html. Jest długa, dla mnie prawie do kolana. To dobrze bo jakoś bym się niepewnie czuła z tyłkiem na wierzchu. U tego sprzedawcy kupiłam też sukienkę http://moda.allegro.pl/sukienka-tuni...221935069.html, z myślą o świętach. Myślę że jak ktoś ma duży brzuszek to może go nie zmieścić. Mój wchodzi na styk a mam mały. W tyłku trochę mi ciasno, trudno. Na święta będzie ok, najwyżej po rozpakowaniu ją wykorzystam. Materiał jest rozciągliwy ale jakoś nie bardzo... Łóżeczko i materac kupimy od tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php/r...&us_id=5275800. Nie mogę się tylko na kolor łóżeczka zdecydować.
Edytowane przez ladybird_1987 Czas edycji: 2012-03-29 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4748 |
Zakorzenienie
|
nic więcej ciekawego się nie działo, oprócz tego, że w moim śnie to nie było Twoje pierwsze dziecko
![]()
#4749 |
Konto usunięte
|
Justys i inne dziewczyny - Wy jesteście wszystkie takie szczupłe i zgrabne i tylko macie taki ładny brzuszek, ja to jestem chyba chodzący budyń
![]() ![]() Póki co zbieram się na wizytę, potem dam znać. Papa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4751 |
Raczkowanie
|
Gdzie kupujecie tę herbatę z liści malin? w aptece czy w supermarketach są? bo planuję zacząć wykurzać synka z brzucha jak tylko skończę 37tc
![]() W ogóle coś go wczoraj napadło i przez _całe_ popołudnie i wieczór miał jednocześnie czkawkę, kopał mnie i boksował. Myślałam, że zaraz mi brzuch eksploduje. Dzisiaj za to odpoczywa, a mnie od tego boli skopana przepona. Co do becików to podobno dobrze w nich tak dziecko zapinać, żeby w ramionach było opatulone, a nogi miały swobodę ruchu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4752 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Któraś z Was pytała o ten kremik z daxa z filtrem, niestety długo się zakupem nie nacieszyłam bo na drugi dzień po przelaniu pieniędzy pani do mnie zadzwoniła z informacją, że krem nie przyjdzie, bo nie przyszła dostawa ![]() Wczoraj byliśmy na wizycie w klinice na kopernika i dalej nie wiem nic. Po 4 godzinach siedzenia na tyłku na twardym krzesełku zostałam zawołana na rozmowę z panią doktor, która trwała może z 10 min, ale większość tego czasu była to rozmowa lekarki z pielęgniarką zupełnie jakby mnie tam nie było... A w telegraficznym skrócie to dlaczego tak późno, i szybko szybko trzeba badania zrobić, bo może być dobrze a może być bardzo źle no i za badania sobie trzeba zapłacić bo ja skierowania nie dam- a badania 400zł ![]() Dla mnie jest to bardzo duża suma teraz na szybko pożyczaliśmy pieniądze od rodziny i jadę jutro robić te nieszczęsne badania ![]() A jak sobie pomyślę, że potem znowu czeka mnie 4h siedzenia tam to mam serdecznie dość ![]() Z tego wszystkiego złapał mnie dziś taki atak migreny, że szok nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić od 6 rano tak bolała mnie głowa, że miałam ochotę przywalić nią o ścianę byle by tylko przeszło i do tego wymioty w komplecie ![]() Dopiero po 11 puściło i powoli wracam teraz do żywych... Aha i jeszcze co do kopernika to mnie nawet siłą nie zmuszą żebym tam poszła rodzić nie ma mowy... Gaabi trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4753 |
Zadomowienie
|
dziś weszłam na wagę i zamiast 7 pojawiło sie nagle 8 i trochę się boje bo zostało mi jeszcze 2,5 miesiąca a niby nic nie widac tylko brzuch, bo w spodnie nadal sie mieszczę, więc mam juz z 8 -9kg na plusie ,a jakaś szczupła nie byłam standardowa 40
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mówią żeby dużo leżeć to nie ma zmiłuj się i trzeba wypoczywać maleństwo już nie takie malutkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Będziesz rodzić w Krakowie? jak tak, to masz już upatrzony szpital? (jeśli już o tym pisałaś, to wybacz, ale obecnie w wątku udzielam się z doskoku). Ja planuję w Narutowiczu, chociaż nikogo tam nie znam, nie chodzę do szkoły rodzenia i nie będę brać do porodu wynajętej położnej |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4756 |
Raczkowanie
|
A co to za badania że aż 400 zł?? Straszna drożyzna - no ale w tej sytuacji nie ma co oszczędzać wiadomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Zakorzenienie
|
jeszcze trochę mi zostało rzeczy do przeniesienia.
nie chce mi się już.... buuu nie wiem gdzie teraz ciuchy dla małej dam. gdzieś je muszę upchnąć na czas tego remontu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4758 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4759 |
Rozeznanie
|
Miałam Wam się pochwalić że spakowałam wczoraj torbę do szpitala powiedziałam sobie ze do końca miesiąca ja spakuję i spakowałam
![]() Widzę że zastanawiacie się nad rożkami ja też się zastanawiałam ale dałam spokój niby mówią że na początku dobre bo dziecko jak się owinie to czuje się ciaśniej jak u mamy. Jednakże ponoć taki stan rzeczy trwa u dziecka do tygodnia. U mnie w szpitalu ciuszków dla dziecka nie trzeba a rożki tez mają to na te pierwsze doby będzie a potem myślę że kocyk też sprawdzi się ale to tylko moje przypuszczenia i odczucia bo nie mam jako takiego doświadczenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
400 zl to bardzo duża kwota. Biedaku i znów musisz tam wrócić. Trzymam kciuki żeby było dobrze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4762 |
Zakorzenienie
|
płci mi nie podali
![]() Ale urodziłaś naturalnie ![]()
#4763 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To już chyba lepszy ten Chrzanów bo warunki dużo przyjemniejsze niż tam. Chciałam rodzić na Ujastku, ale okazało się, że może być tak, że po prostu nie będzie mnie miał kto tam zawieźć, ale z drugiej strony może się okazać, że ze względu na stan ciąży będę zmuszona jednak udać się do Krakowa nie wiem co wtedy zrobię póki co mam nadzieję, że nie będzie takiej konieczności....:confused : Sama już nie wiem co robić ![]() Cytat:
Najbardziej wkurza mnie w tym wszystkim, że takie badanie to oni tam w tej cholernej klinice powinni mi zlecić i zrobić ![]() Człowiek płaci składki a jak przychodzi co do czego to samemu sobie trzeba płacić ![]() Normalnie mam ochotę zadzwonić do NFZ ze skargą |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4764 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do okulisty, to mam wadę -2,75 i -3,25, byłam u okulistki, info o dobrym stanie oczu napisała mi normalnie w karcie ciąży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4765 |
Zakorzenienie
|
he he jeszcze numery totka poproszę ![]()
#4766 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4767 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny często Was czytam ale nie mam zabardzo czasu pisać...remontujemy dom babci Tż bo chcemy się wprowadzić przed porodem, do tego kompletowanie wyprawki i na nic już nie starcza czasu.
Ostatnio była mowa o kremach z filtrem dla maluszków, dziś byłąm w Rossmannie i widziałam taki krem https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rsja-2010.html SPF 50. Tylko było już ostatnie opakowanie i naklejona karteczka z polskim opisem i nie pisało na niej czy można stosować od pierwszych dni życia... co o nim myślicie?
#4768 | |||
Zakorzenienie
|
nadrobiłam co nieco i wymiękłam przy Waszych tekstach...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a w pracy już się dziwnie na mnie patrzą jak rechoczę do monitora ![]() Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2012-03-29 o 13:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4769 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zapytam jeszcze raz. Chcę kupić te podkłady.http://www.sklep-med.pl/product_info...oducts_id/1867
ale nie wiem jaki rozmiar wybrac. Majtki nosze rozmiar M, L i nie wiem czy kupić rozmiar 27x14 czy 34x16. Jakie Wy macie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.