Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-29, 12:07   #2101
Mijus
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
jutro jedziemy do znajomych co przyjechali z irlandii i maja dziecko miesiac sarsze od Igorka. noi oczywiscie nie widzuielismy jeszcze go i chcemy cos kupic tylko nie wiemy co;/ nie moze byc nic duzego, bo nie zabiora.. nie wiem co dla niego maja a co nie ale patrzac na ceny w ie maja wszystko.. ciuszki tez odpadaja bo w ie sa ladniejsze i tansze..
POMOZECIE?? moze dziewczyny ktore tez sa za granica cos podpowiedza
Grzechotka, maskotka, a może jakiś ciuszek

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej !!
Nadrobić was to masakra , tym bardziej przy marudzie , która je mi tylko 4x70ml Byłam wczoraj u lekarza, zrobili jej morfo i nic nie wyszło. Osłuchowo czysta, gardło zdrowe, podejrzenie pediatry - dziąsła bolą , może po woli się przygotowują do ząbkowania. Lekarka kazała wprowadzić już zupki ze słoiczków. Mała ma 56cm waży 4,300kg . W Pn idziemy na rehabilitację tzn. na wizytę, na której zbada ją lekarz czy kwalifikuję się na rehab. Byliśmy 20 marca u okulisty. Z oczkami ok kontrola w 13 m.ż. Latania po lekarzach tyle, że mam dość i mała z pewnością też
Nie wiem co napisać. Nie jestem na bieżąco od razu się przyznaję ;/
Idę bo już kwęka .
Oj bidulko - będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Kurczę od kilku dni śnią mi się wypadające zęby to ponoć zapowiedz choroby lub śmierci ... tfu tfu!

Aaaa... i jeszcze jedno - zaglądam na konto bankowe, a tam kaska z ZUS jupii!
Tfu tfu za te zęby!!!

Może mi też wpłacili Lecę zajrzeć
Stary 2012-03-29, 12:20   #2102
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

u nas już jest słoneczko więc jak malucha się obudzi(śpi na mnie) i ją oporządzę to lecimy polazić
Może kup taką maskotkę typu ten konik z FP
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:30   #2103
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
i znow jak codzien cytuje na koniec dnia ale na biezaco bylam zeby nie bylo ;p
bylismy dzis u 2 lekarzy. wiedzialam ze wroce skolowana, no coz...
jeden mowi odstawic nabial, drugi ze nie
jeden masc cynkowa sporadycznie jak sie pogorszy, drugi ze 2 dziennie
przynajmniej co do jednego sa zgodni, zebym ten fenistil w kroplach juz skonczyla podawac bo to nie jest lek do ciaglego podawania na AZS a i masc cholesterolowa tez mam odstawic
dermatolog co do AZS sceptycznie podchodzi, zebym jadla nabial i stosowala te masci i rzeczy co mi poradzil i za ok 4tyg do kontroli, jesli nie przejdzie to wtedy na diete

też myślałam, ze to nie mozliwe ale się pomyliłam
w tej chwili jestem po konsultcji alergologa i dermatologa i 2 pediatrów, o i 3 os na 4 mówią odstaw nabiał, tylko dermatolog kręci głową
i zebym jadła nabiał
dostałam recepte na masc z cynkiem, plus mam teraz krem emolium P stosowac i jeszcze przemywac buzie nadmanganianem
i jestem skołowana kogo słuchac, czy większości czy dermatologa

trochę zgłupiałam dziś ale chyba będę się trzymać tej diety beznabiałowej jaką zaczęłam w weekend (z małymi potknięciami) ale staram się
Kurcze... nie wiem co na Twoim miejscu bym zadecydowała... co lekarz to inna szkoła pewnie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ale wyrodnia matka ze mnie bym utopiła swoje dziecko młoda była głodna, przypadało zjeść o 20, no ale wcześniej zjadła tylko 75ml bo niby była śpiąca i miała zjazdy wzięłam ją do łóżeczka, a ona se ogląda i podziwia karuzele i tak z godzinę przyszło co do kąpieli to ryk, jakby ją obdzierali ze skóry pierwszy raz tak się darła!!!!! wzięłam ją do kąpieli bo myślałam, że się uspokoi a ona nic, to na brzuch i coś główkę słabo podtrzymałam bo napiła się tej wody i zachłysnęła darła się jeszcze mocniej po kapieli nie mogłam jej uspokoić, suszarka podziałała troszkę, ale musiałam nosić, kołysać i w końcu zjadła ehh...

swoje ciasto i napoje a obiad aż 70 dych?? masakra
Spokojnie, my też raz napiliśmy małego wodą... na szczęście jeszcze bez płynu. ale on w kąpieli strasznie się wierci, uwielbia machać kończynami i pryskać, więc bardzo łatwo o takie podtopienie, tymbardziej, że wody lubi mieć duuużo

Chyba źle napisałam, ciacho tylko swoje z ich strony obiad 2-daniowy(2 mięska/os.), napoje i deser lodowy
Taniej to u nas się nie da chętnie zrobiłabym w domu, ale na 13 osób, to musielibyśmy usunąć połowę mebli i zorganizować dodatkowy stół i krzesła

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kawą, w ułamku sekundy dosłownie Strasznie mi jej szkoda Tym bardziej, że to moja chrześnica Nie mogę jej odwiedzić, bo na oparzeniówce nie ma odwiedzin
Biedna maluda
Ja się poparzyłam kiedyś gorącym barszczem całą wewnętrzną część dłoni miałam aż popękaną no, ale pani higienistka w SP 2xdziennie mi zmieniała opatrunki, smarowała jakimiś maściami i nie mam nawet śladu, choć bolało jak ... i pewnie nadawałoby się na interwencję szpitalną

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
agawoo i reszta dziewczyn a karmicie po kapieli czy przed tylko? ja karmie przed i potem chwila zeby sie ulezalo i dopiero kapiel i lulu. ale moze jak bym nakarmila po to by dluzej spala?
Ja karmię najczęściej trochę wcześniej, żeby się ułożyło w brzuszku, po kąpieli albo od razu papu (jeśli wcześniej był (.)) albo przetrzymujemy do kolejnego karmienia

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Mamuśki czy macie uwieszone jakies pierdoły czyt. zabawki przy wózku-budce???

Zapomnialam dodac,Młody nadal nie bardzo toleruje Konika morskiego z FP !
Ja nic nie mam, ale póki co nie będę wieszać, bo Tymek ledwo jest położony do wózka, to usypia, więc nie ma potrzeby może dopiero do spacerówki coś przyczepię

może ten konik nie jest zabawką dla niego wiem, że nie wszystkie dzieci lubią te same zabwaki

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Właśnie najgorsze jest to, że wszyscy, włącznie z moim mężem mają jakieś parcie na to żebym karmiła piersią, chociaż mąż już trochę luzuje.
Nie wiem czemu większość społeczeństwa uważa ze mm jest złe i należy karmić piersią. Ja byłam karmiona od 2 tyg życia KROWIM MLEKIEM i wyrosłam na ludzi
Wiesz jak to się nazywa... TERROR LAKTACYJNY
mnie akurat wszyscy jak miałam doła przekonywali, że mam odpuścić wyłączne karmienie piersią, bo się wykończę...
Mam sporo znajomych, których dzieci były na mm i przyznawali, że to była dobra decyzja zluzować, bo i oni odżyli i dziecko

Co do:
pytań o karmienie: jak pytają, to mówię, że pół na pół a jak są dalsze pyt., czemu w ogóle daję mm, to mówię jaki mam problem i już nikt nie mówi, że źle robię czy coś
Chyba, że wiem, że dostanę po takim tekście wykład pt. trzeba się zaprzeć i karmić mimo przeszkód, to mówię, że piersią i mam spokój

alko na chrzcinach: miało być winko do obiadu, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Wódki na taką okazję (podobnie jak np. komunię) nie preferujemy
After party pochrzcinach za to było z % - panowie obalili łiskacza, a ja pół piwa

patrzenia dziecka w przestrzeń: w dużym pokoju uwielbia okno, telewizor (szczególnie "MjM" i "Na Wspólnej" - tzn. odwraca głowę i jak się odwróci od tv, to wyje) i krzyż na ścianie, a w sypialni lampę
_________________________ __
U nas dziś b. silny wiatr i chłód nie idziemy na spacerek, bo żadna przyjemność Małego trochę wywietrzę na ogródku

No i coś nas, tzn. mnie i męża łapie, więc wolę posiedzieć w domu, żeby mnie nie przewiało

Mój mały spak usnął wczoraj momentalnie po 70 ml mleczka, po czym po godzinie obudził się z dzikim wrzaskiem, dostał pozostałe 60 ml i spał dalej no i znów o 2:30 płacz, tyle co wzięłam do łóżka zasnął uśmiechnięty papu o 5:30 i kima do 9:30
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:45   #2104
diablica_db
Raczkowanie

puk puk, hejka mam za swoje przyzwyczaiłam małą do smoczka i teraz jaj jej wypadnie to musze latać co chwile i wtykać bo krzyk jest niesamowity,

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

wasze dzieci tez tak rączkami wywijają że jak się schylę nisko to dostaję po pysku?
diablica_db jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 12:55   #2105
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mam pytanie

jutro jedziemy do znajomych co przyjechali z irlandii i maja dziecko miesiac sarsze od Igorka. noi oczywiscie nie widzuielismy jeszcze go i chcemy cos kupic tylko nie wiemy co;/ nie moze byc nic duzego, bo nie zabiora.. nie wiem co dla niego maja a co nie ale patrzac na ceny w ie maja wszystko.. ciuszki tez odpadaja bo w ie sa ladniejsze i tansze..
Jakąś niedużą zabawkę... dla wieku 3m+ jest dużo fajnych edukacyjnych

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej !!
Nadrobić was to masakra , tym bardziej przy marudzie , która je mi tylko 4x70ml Byłam wczoraj u lekarza, zrobili jej morfo i nic nie wyszło. Osłuchowo czysta, gardło zdrowe, podejrzenie pediatry - dziąsła bolą , może po woli się przygotowują do ząbkowania. Lekarka kazała wprowadzić już zupki ze słoiczków. Mała ma 56cm waży 4,300kg . W Pn idziemy na rehabilitację tzn. na wizytę, na której zbada ją lekarz czy kwalifikuję się na rehab. Byliśmy 20 marca u okulisty. Z oczkami ok kontrola w 13 m.ż. Latania po lekarzach tyle, że mam dość i mała z pewnością też
Nie wiem co napisać. Nie jestem na bieżąco od razu się przyznaję ;/
Idę bo już kwęka .
jeju... maleństwo... a może tyle potrzebuje i będzie już taka malusia koleżankek synek/córka ważyli mając roczek 8 kg, a dzieci zdrowe, dobrze się rozwijają... może Twoja córa też tak będzie

Teraz ja mam pyt.: koleżanka zaprosiła mnie na kawkę, a jest kilka tyg. przed porodem... co mogę jej sprawić? jakiś drobiazg

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez diablica_db Pokaż wiadomość
puk puk, hejka mam za swoje przyzwyczaiłam małą do smoczka i teraz jaj jej wypadnie to musze latać co chwile i wtykać bo krzyk jest niesamowity,

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

wasze dzieci tez tak rączkami wywijają że jak się schylę nisko to dostaję po pysku?
Mój ostatnio gardzi smoczkiem, tymbardziej, że dostał innego, teraz uwielbia ciamkać kciuka

Oooo tak, już parę razy dostałam w twarz od własnego dziecka, szczególnie oko sobie upodobał... normalnie przemoc w rodzinie
G. 9.1O.18
Stary 2012-03-29, 13:01   #2106
Lucy1111
Zakorzenienie

Uska, od razu przyszła mi do głowy książka dla dzieci. Jakiś zbiór baśni, bajki ładnie wydane, w grubej okładce, bogato ilustrowane
Inutil pisała, że żałuje, bo nikt Małemu takiego prezentu nie sprawił, a chciałaby mu czytać do snu. Ja też ucieszyłabym się z takiego podarunku, bo mam tylko starą czarno-białą baśń.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:11   #2107
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dzień dobry mamuski !!!!!!
My z Michasiem wreszcie u siebie w domku tatuś stęskniony za synkiem ja szczęsliwa bo mamy juz i komode i szafe skręconą i stoi w pokoiku Majkela
za 2 godzinki mykamy na szczepienie - w końcu!!!!
własnie sobie zrobiłam przerwę na wizaż bo wysprzątałam pokój małego i kuchnie została mi jeszcze łazienka i drugi pokój ale mi się nie chce dokończe po powrocie od lekarza ;p
jeszcze troszke i święta rany jak ten czas szybko leci, wierzyć się nie chcę jeszcze jak pomyślę że za 2mc maluda będzie mieć już pół roczku to aż szok bo niedawno jeszcze co z brzuszkiem chodziłam dopiero co go urodziłam a tu już pół roczku niebawem
Stary 2012-03-29, 13:34   #2108
pearpearl
Wtajemniczenie

Stwierdzam, moje kochane Bdziagwy, ze jestescie uzalezniajace. Malego sprzedalam tesciowce i zamiast kimac (bo nocka do ) lub sie relaksowac po raz pierwszy od porodu w kapieli, to ja czytam, co tam u Was

Cytat:

Na razie jeszcze nic nie mamy, ale zamowilismy wczoraj EMANUELA , bo zaraz czeka nas podroz na Mazury, wiec dobrze by bylo, zeby mial sie na co pogapic

Co do konika to szkoda Jaskowy czeka juz na niego u mojej przyjaciolki. Mam nadzieje, ze sie polubia

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Kapię ok. 19. No i zawsze było tak, że kąpiel, potem jedzonko o zasypiał jeszcze przed 20, czasami do 20.30 wszystko się przeciągnęło. A od 3 dni ten plan się zawalił... Wczoraj znowu była kąpiel o 19, potem jedzenie, potem nie mógł usnąć, tzn. zasypiał na rączkach, a jak go odkładałam do łóżeczka, to od razu się budził. No i doczekał do następnego karmienia o 21.30 i usnął dopiero po 22. W sumie i tak dobrze, że pobudki nocne nie były za długie. Jak do końca tygodnia będzie tak beznadziejnie usypiał, to spróbuję kąpać go później.
U nas tez najpierw kapiel tak ok 20:40, pozniej jedzonko o 21, ale niestety pozniej jest czarowanie go i najczesciej nie idzie spac do nastepnego karmienia (o polnocy) i dopiero sen
Cytat:
Napisane przez Kropeczka
Wizaż, wizaż!!! Brud z czasem sam odpadnie
Wypraszam sobie! Umyta to ja jestem codziennie , tylko ze migiem smigiem pod prysznicem, a ze minelo juz prawie 6 tygodni od porodu, to zamarzyla mi sie dluga, relaksujaca kapiel

Cytat:
Napisane przez Kropeczka
Kurcze, zamówiłam kurtkę na allegro i pytałam sprzedawcy, czy ona jest wiosenna. Pisał, że tak a ona jest taka jak mój płaszcz zimowy Więc albo jest zimowa, albo w wiosennym płaszczu chodziłam zimą Muszę teraz szukać innej kurtki.
Ale ta mozesz oddac,prawda?

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Maleńka wczoraj już doszła do siebie. Popołudniu gorączka odpuściła i wróciła moja córcia uffffff
stawiam kielona za powrot Gabi

Czytalam wlasnieze sie meczyla i tak mi bylo jej szkoda. No i Ciebie, Kochana, bo bardzo to przezylas. Dobrze, ze juz po wszystkim. Nastepnym razem posmaruj Malutkiej mascia przecibolowa, sa tez takie plasterki, ktore sie przykleja chyba godzine wczesniej, pozniej oklady z octu i popros pediatre,zeby przepisal Wam czopki uspokajajace viburcol

Cytat:
Pewnie jednak wybrała kąpiel nie wizaż :/
No wlasnie nie
Ach...nastepnym razem

Cytat:
O jesteś

Może kąpiel z laptopem
Jako jedyna zauwazylas, ze mnie nie ma A juz mi bylo tak smutno, ze nikt o mnie nie pamieta

Kapiel z laptopem lepiej nie... Jednego lapka juz stracilam w tym roku, a mamy dopiero marzec

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
U nas będzie tylko białe i czerwone wino. Na wódę się nie zgadzam i basta
Ja tak samo!
W restauracji moga zapomniec o mocniejszym alkoholu. Pozniej, jak juz bedziemy w domu, na tarasie (bo my planujemy chrzciny latem), to niech pija co chca. Wczesniej y-y

Cytat:

dziewczyny mam pytanie

Uska, a moze wlasnie takiego EMANUELA ??? Podobno dzieciakom sie strasznie podoba

A ja mam pytanie o saune infrared. Czy mozna z niej korzystac, jak sie karmi (.)(.) ???

Zuzia, wspolczuje tego AZS Dla pocieszenia, ja tez zrezygnowalam totalnie z nabialu. Wydaje mi sie, ze wysypka sie znacznie pogorszyla, jak zaczelam wprowadzac go do swojej diety. Dlatego teraz do 3-go miesiaca nie tkne niabialu, a pozniej znowu powolutku bede patrzec i obserwowac. Tesciowa zrobila nam wczoraj super obiadek z tego bloga mamy na diecie bezmlecznej - kurczaka Nigelli, do tego kluski slaskie polane sosem z rosolku,cukinii i ziol - pycha

Boro, ja tez chce takie sklepy i gielde
Macierzynski nie przychodzi, a ja nie mam co na tylek wlozyc i chodze jak lachmaniara

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 13:36   #2109
anankee
Rozeznanie

Mój dzisiaj też dał się wyspać. Zjadł o 19, przed 20 kąpiel i spanko. Obudził się o 22, dostał cyca i spał do 3.30!!! Dostał cyca i spał do 6, znowu dostał cyca i spał do 8.30
a Emi obudziła się przed 9, także wszyscy się dziś pięknie wyspalismy

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:00   #2110
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Oj tak i nóżkami też

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Teraz ja mam pyt.: koleżanka zaprosiła mnie na kawkę, a jest kilka tyg. przed porodem... co mogę jej sprawić? jakiś drobiazg
Może album dziecka?

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuski !!!!!!
My z Michasiem wreszcie u siebie w domku tatuś stęskniony za synkiem ja szczęsliwa bo mamy juz i komode i szafe skręconą i stoi w pokoiku Majkela
za 2 godzinki mykamy na szczepienie - w końcu!!!!
własnie sobie zrobiłam przerwę na wizaż bo wysprzątałam pokój małego i kuchnie została mi jeszcze łazienka i drugi pokój ale mi się nie chce dokończe po powrocie od lekarza ;p
jeszcze troszke i święta rany jak ten czas szybko leci, wierzyć się nie chcę jeszcze jak pomyślę że za 2mc maluda będzie mieć już pół roczku to aż szok bo niedawno jeszcze co z brzuszkiem chodziłam dopiero co go urodziłam a tu już pół roczku niebawem
Kciuki za szczepienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Na razie jeszcze nic nie mamy, ale zamowilismy wczoraj EMANUELA , bo zaraz czeka nas podroz na Mazury, wiec dobrze by bylo, zeby mial sie na co pogapic
Super jest! Też zamawiam bo czeka nas podróż na Warmię

Cytat:

stawiam kielona za powrot Gabi

Czytalam wlasnieze sie meczyla i tak mi bylo jej szkoda. No i Ciebie, Kochana, bo bardzo to przezylas. Dobrze, ze juz po wszystkim. Nastepnym razem posmaruj Malutkiej mascia przecibolowa, sa tez takie plasterki, ktore sie przykleja chyba godzine wczesniej, pozniej oklady z octu i popros pediatre,zeby przepisal Wam czopki uspokajajace viburcol

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Mój dzisiaj też dał się wyspać. Zjadł o 19, przed 20 kąpiel i spanko. Obudził się o 22, dostał cyca i spał do 3.30!!! Dostał cyca i spał do 6, znowu dostał cyca i spał do 8.30
Brawo

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Odnośnie zawieszek to kot i ptaszek też są super co teraz wybrać
Stary 2012-03-29, 14:08   #2111
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj tak i nóżkami też

Może album dziecka?

Kciuki za szczepienie

Brawo

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

dziękujemy na pewno będzie wrzask jak tralalla

co do zawieszki to ptaszek jest super
Stary 2012-03-29, 14:16   #2112
diablica_db
Raczkowanie

jeszcze zapytam może któraś z was wie o czym jeszcze może światczyś śluzowate kupki jeśli to nie alergia pokarmowa?
Stary 2012-03-29, 14:35   #2113
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze zapytam może któraś z was wie o czym jeszcze może światczyś śluzowate kupki jeśli to nie alergia pokarmowa?
u nas były ,mała brała delicol i przeszło,ale od czego to,to ja nie znaju

Czy wasze pociechy dziś też spią cały dzień,bo moja bije rekordy,chwile possie cyca i zasypia na mnie i tak co godzina,az sie boje ze pokarm strace przez to
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:46   #2114
mala_stopka
Zadomowienie

hej lasunie

melduje, ze żyjemy i mamy się dobrze...
ale nie nadrobie tej 2 tygodniowej przerwy...

mozee teraz uda mi sie być w miare na bieżąco, bo brakuje mi Was Mamuśki
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:50   #2115
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Uska, od razu przyszła mi do głowy książka dla dzieci. Jakiś zbiór baśni, bajki ładnie wydane, w grubej okładce, bogato ilustrowane
Inutil pisała, że żałuje, bo nikt Małemu takiego prezentu nie sprawił, a chciałaby mu czytać do snu. Ja też ucieszyłabym się z takiego podarunku, bo mam tylko starą czarno-białą baśń.
Super pomysł - też mi przykro, że nam nikt takiej nie przyniósł
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej lasunie

Hej, hej
No daaaawnooo Cię nie było

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 14:53   #2116
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Czy wasze pociechy dziś też spią cały dzień,bo moja bije rekordy,chwile possie cyca i zasypia na mnie i tak co godzina,az sie boje ze pokarm strace przez to
moja córa też dziś senna, przed chwilą też zasneła mi na ramieniu i już smacznie chrapie w łóżeczku

Cytat:
hej lasunie

Cześć
Stary 2012-03-29, 15:16   #2117
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
za wspolne tereny
Cytat:
Napisane przez Mijus

motyla bierz!!! ma najlepsze recenzje

Cytat:
hej lasunie

a gdzie byla, kiedy jej nie bylo ?

łoooo matko, czuje sie jak nowo narodzona po tej kapieli

Stary 2012-03-29, 15:17   #2118
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajna zabawka poszukam jej, bo mam kupić Tymkowi jeszcze jakąś zabawkę w ramach chrzcin

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość

Cytat:
ooo... super pomysł, dzięki mam empik pod nosem, to zajrzę i może przy okazji kupię jakieś bajki... będą dla Tymka na Zająca
-------------------
miałam dziś plan dawać (.) ile tylko wlezie, żeby obyło się bez mm... no i póki co dostał dzisiaj 2 porcje, a z (.) dawałam co 45-70 min. - puszcza pierś, uśmiecha się, że najedzony, a za jakiś czas znów...

no i mam zamiar nie dać mu już za dużo spać dzisiaj - do 13:30 kimał z małymi przerwami, bo potem nad ranem nagle dziecko wyspane i muszę się mocno nagimnastykować, żeby uśpić

no i posprzątałam Małemu jego ciuszkową szafkę - sporo rzeczy już za małych, niektórych nawet nie założył popiorę i poszykuję te unisex koleżance
G. 9.1O.18
Stary 2012-03-29, 15:17   #2119
diablica_db
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
u nas były ,mała brała delicol i przeszło,ale od czego to,to ja nie znaju

to nie chce pytać jak czesto karmisz ja kiedy nie śpi tak jak dziś częściej niż co godzinę?
a lekaż nie mówił od czego te kupki?
a ten delikol to co to takiego?
Stary 2012-03-29, 15:20   #2120
ranula
Raczkowanie

hej hej mala stupka
tez slyszalam.ze emanuel i tego typu zabawki ulubione dla dzieci!
dziekuje za odp. co do kapania/jedzenia. widac ze kazdy jakos inaczej to robi i zalezy to od dziecka. my sprobowalismy raz karmic po kapieli czyli jakos o 21:30-22 i dziecko spalo krocej niz jak dostalo przed kapiela,czyli kolo 20:30 wiec juz mnie nic.nie zaskoczy

a dziewczyny przezywam jakis kryzys z karmieniem. mala pije mi ponad godz,co chwile przerywa albo sie rzuca albo zasypia a jak tylko podniose albo odloze to krzyk przerazliwy i znow chce cyca. a potem nie pije wiec mysle ze najedzona,to probuje co innego,zabawianie przewijanie itp. i nie pomaga. a jak z braku pomyslow juz jej zbow dam cyca to pije jakby rok nie dostawala. ja nie wiem naprawde.przez to wszystko juz mi sie odechciewa karmienia piersia i nie wiem co tu robic...
ranula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:46   #2121
Mijus
Rozeznanie

Pewnie wiele z Was zna ten portal, ale dla tych którym umknął polecam fajne jest kalendarz rozwoju

Edytowane przez Mijus
Czas edycji: 2012-03-29 o 15:47
Mijus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:48   #2122
*Agatek*
Zakorzenienie

Jakie Wy macie ciężkie bydlaki w domu ważące 6-7 kg! toć dopiero 3-4 miesiące! moja waży koło 5...

Przyjechał mi dzis konik z FP!

PaulaLbn faktycznie Nikos się postarał i był grzeczniutki i przyjechał głodniutki

Agawoo jakie badania musisz zrobić? Coś Ci dolega?

Uska ja też chce jeszcze przynieść swoje ciasto i napoje- mam nadzieję, że nic nie będą mieli przeciw a jak z alkoholem?? Miałaś? Ja nie wiem czy się stawia czy jak??
Cytat:
agawoo i reszta dziewczyn a karmicie po kapieli czy przed tylko? ja karmie przed i potem chwila zeby sie ulezalo i dopiero kapiel i lulu. ale moze jak bym nakarmila po to by dluzej spala?
ja po kąpieli karmię, bo przed boję się, że uleje jak ma do tego predyspozycje
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
My od początku kąpiemy o 21, czasem jak bardzo marudzi to koło 20-tej Na poczatku było róznie, bo potrafiła do północy grasować, ale teraz raczej już zasypia po kąpieli Oby jej tak zostało
Do północy?? a w dzień przesypiała trochę czy nie? może się wyspała i dlatego wieczorem grasowała?

Cytat:
Ja JESZCZE zwisów nie mam haahaha

teraz to mi pojechałaś
Cytat:

Teraz nadrobiłam, więc z czystym sumieniem mogę się pochwalić. Kupiłam sobie dziś spodnie Czarne spodnie i to prawie rurki!!! Mogę do nich włożyć i adidasy i nawet marynarkę ze szpilkami
Poza tym jeszcze sobie na outlecie sprawiłam majtochy bezszwowe w kolorze malinowym Triumpha za... całe 19zł
A za spodnie 49zł - Bershka

To się pochwaliłam, nadrobiłam i mogę iść kąpciu, kąpciu
ja chcę zdjęcie
sexy dżagi!!!

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Odzwyczaiłam się od ciągnięcia
aspirator fridy się sprawdza tylko że na katar nie mam nic tylko spray nose fridy ale muszę kupić może ten grip stop ale to do brodnicy muszę się wybrać bo tutaj nie uświadczy człowiek niczego

Chrzciny teściowa się zaoferowała że zrobi u siebie w domu, ale my damy produkty na większość dań a ona ma zrobić bo ja nie mam za bardzo jak bo nawet stołu w domu nie mam tylko ławę i krzeseł też nie tylko 2 stołki w kuchni więc cięzko mielibyśmy posadzić te 14 osób
spoko ja też... 3 miesiące bez niczego cnotka niewydymka taka ze mnie

Też miałam ten spray do noska nosefridy, no ale on tylko zmiękcza glutki- kup gripstop- to leczy jak Anabellita mówi ale ciężko dostać byłam w kerfurze po to i gdzieś jeszcze ale nie pamiętam i nie mieli- albo nie słyszeli o czymś takim

E no to fajno jak teściówa odpali Wam chrzciny w końcu to dla wnusia

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:52   #2123
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ale masz przeboje z Kinią, co chwilę coś
My kąpiemy też około 19 a Julek zasypia o 21-22, może też przesuniemy godzinę, żeby nie było zabawy przed spaniem.
Wiesz co, ja to kapie zależy jak przypadnie karmienie bo jak za wcześnie to nie ma mowy o spaniu, gdy nie wybije magiczna godzina 21

A Kinia... chyba ją wymienię
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
do kiedy bede miec pokarm, zobacze co bedzie przed pojsciem do pracy
trudno, jakos dam rade a moze zejde wagowo na takiej diecie he he
farbkuje sie i lekko scinam, przeszlo 2miesiace bedzie od ostatniej wizyty juz...
podziwiam Cię
Ja chcę zdjęcie fryca!!!
Cytat:

Do wózka kupiłam jej wczoraj małego wielkanocnego króliczka który... robi 'kwa kwa' nie mogłam sie oprzeć, choć była do wyboru kurka ale ja lubie dziwne zabawki - a potem będzie: "jak robi zajączek?? Kinga: kwa kwa"

Może syn się polubi z konikiem trochę później?? moja Kinia dziś będzie miała swój pierwszy raz z konikiem wieczorem
Cytat:
Wizaż, wizaż!!! Brud z czasem sam odpadnie
dobrze gadasz! polać tej pani!

Brud sam odpada po 3 cm
Pearl nie myj się, na lato zrzucisz wylinkę i będzie cacy

Stary 2012-03-29, 15:52   #2124
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
to nie chce pytać jak czesto karmisz ja kiedy nie śpi tak jak dziś częściej niż co godzinę?
a lekaż nie mówił od czego te kupki?
a ten delikol to co to takiego?

delicol to takie kropelki na kolkę

tu masz wszystkie informacje http://www.delicol.pl/

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 15:57   #2125
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczynki czy posiałyście rzeżuszki???

Moja rzeżuszka niedługo będzie wyglądać jak ta spod brzuszka

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Agatek - wstyd mi, ale z koleżanka rozmawiałam - zmieniła smoczek na plaski, zmieniła mleko na bebilon pepti, około 3 msc wyszly jej zmiany skorne pod kolanami, robiła morfologię na nietolerancję laktozy i wlaśnie jej wyszla.

Byłam z Natalką w poradni patologii noworodka i mała kiepsko rośnie, czyli waszych salcefiksów nigdy nie dogoni. Ma prawie 3 mcs i waży 3700 , jakbyście pytały nosi ubrania 56. Nie poradzili nic, zrobili tylko usg przezciemiączkowe, zważyli, zmierzyli jutro idę do pediatry.
A czemu wstyd Ci?? Dziękuję właśnie za info, zmieniałam mleko, smoczek i Hmm, jutro idę do lekarza i spytam się o nietolerancję laktozy Mam nadzieję, że da mi skierowanie bez niczego na morfo i mocz...

Mała nadrobi, potrzebuje czasu.... Niby hipotrofik wolniej się rozwija, przybiera niż rówieśnicy- może spytaj się czy to może być tego powodem??
Cytat:
Pewnie jednak wybrała kąpiel nie wizaż :/
a to glajda
Cytat:
O mać kurka!!Zdarza się kochana, ja też kiedyś przytopiłam Gabi
ale z nas wyrodnie matki

U mnie szaro i wieje- nie wyszłam dziś a jutro niby śnieg z deszczem

U mnie cały czas to samo z panną K. jutro idę do lekarza bo dziś już brak terminów- no ale późno zadzwoniłam, bo zrobiłam to po tym jak mała zrobiła po jedzeniu zieloną kupę i na końcu dziwna wodnista strasznie jej burczy w brzuszku przed jedzeniem- nigdy tak nie było... chyba ją coś tam boli czy co... dalej wypycha smoka jak ma żryć nie noszę jej, siadam na łóżku, opieram się o poduchę i przed sobą na kolanach ją kładę i bujam i karmię... poryczy poryczy, aż w końcu zassie i zje... ehh... to już trwa 2 tyg- za długo jak na 'skok rozwojowy'

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-03-29 o 16:00
Stary 2012-03-29, 16:16   #2126
czubasek20
Zakorzenienie

Odpaliłam mała teściowej i idę wziąć długąąą kąpiel
ale najpierw nadrobię

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:

i moja mnie drapie (mimo tego ze ma obciete pazurki)

Cytat:
hej hej mala stupka
tez slyszalam.ze emanuel i tego typu zabawki ulubione dla dzieci!
dziekuje za odp. co do kapania/jedzenia. widac ze kazdy jakos inaczej to robi i zalezy to od dziecka. my sprobowalismy raz karmic po kapieli czyli jakos o 21:30-22 i dziecko spalo krocej niz jak dostalo przed kapiela,czyli kolo 20:30 wiec juz mnie nic.nie zaskoczy

a dziewczyny przezywam jakis kryzys z karmieniem. mala pije mi ponad godz,co chwile przerywa albo sie rzuca albo zasypia a jak tylko podniose albo odloze to krzyk przerazliwy i znow chce cyca. a potem nie pije wiec mysle ze najedzona,to probuje co innego,zabawianie przewijanie itp. i nie pomaga. a jak z braku pomyslow juz jej zbow dam cyca to pije jakby rok nie dostawala. ja nie wiem naprawde.przez to wszystko juz mi sie odechciewa karmienia piersia i nie wiem co tu robic...
moze to skok rozwojowy?

Cytat:
Do wózka kupiłam jej wczoraj małego wielkanocnego króliczka który... robi 'kwa kwa' nie mogłam sie oprzeć, choć była do wyboru kurka ale ja lubie dziwne zabawki - a potem będzie: "jak robi zajączek?? Kinga: kwa kwa"

Może syn się polubi z konikiem trochę później?? moja Kinia dziś będzie miała swój pierwszy raz z konikiem wieczorem

dobrze gadasz! polać tej pani!

Brud sam odpada po 3 cm

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 16:46   #2127
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
no i posprzątałam Małemu jego ciuszkową szafkę - sporo rzeczy już za małych, niektórych nawet nie założył popiorę i poszykuję te unisex koleżance
Ja juz przygotowuje ciuszki dla mojej siostry - mam sporo unisexow tych malutkich, przez to, ze nie znalismy plci
I tez juz bardzo duzo ciuszkow jest za malych.

A dzisiaj dostal slicznego pajaca z kapturem od tesciowej, rozmiar 62 ale takie malutkie, ze drugi raz chyba nie zalozy

Cytat:
no tak...
i jak pozniej dzieciak ma byc normlany?
Cytat:
Napisane przez Agatek
i Ty tak spokojnie do tego podchodzisz?

Cytat:
Napisane przez Agatek
Brud sam odpada po 3 cm
a co ze zwisem brzusznym? odpadnie z wylinka?

Dzony Jeczybula sie zbudzil i sadzi baki mi pod nosem. Ach...

Stary 2012-03-29, 16:52   #2128
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczynki czy posiałyście rzeżuszki???

Moja rzeżuszka niedługo będzie wyglądać jak ta spod brzuszka

Agatek a próbowałaś jej dawac cieplejsze mleko? ale takie naprawdę ciepłe
bo moja też się drze, pręży, rzuca głową, jak za długo je i mleko zrobi jej sie za zimne wiec musze je troche podgrzać i znowu je ładnie

Cytat:
a gdzie byla, kiedy jej nie bylo ?
a tak jakoś wyszło....

a ja powoli przechodze na mm, mam zapas mojego mleczka na jeszcze ponad miesiąc
do urodzin magicznych (30 ) chce skończyć karmienie i wtedy rzucę się na torta czekoladowego juz śni mi sie po nocach
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 17:04   #2129
agawoo
Zakorzenienie

Hejka Ja tylko na chwilkę, bo mała znów marudna - spać jej się chce, ale nie uśnie

Cytat:

Nic nie mam Mała zazwyczaj spi na spacerze, więc nic mi nie potrzebne
Cytat:

Po kąpieli zawsze dostaje cyca
Czasem przed też jak bardzo marudzi, ale wtedy odczekuję chwilkę, żeby się uleżało w brzuszku
Cytat:
Widzę, że nocki podobne. Ja po prostu padam na pysk

Kawą? Jeny, biedulka

Cel uświęca środki hihi
Zaproszenie nadal aktualne. Giełda zawsze w sobotę
Oj, zjawię się tam kiedyś
Cytat:
Mnie podkusił sok malinowy, który stał na kuchence w... samowarze. Tam była taka rureczka ze szkła i pomarańczowej gumy. To mądra Kasiunia cap za rureczkę i będzie piła soczek. Akurat byłam na tyle "duża", żeby móc tą rureczkę sięgnąć :/
Oczywiście pociągnęłam gotującego się soczku malinkowego. Do tej pory nienawidzę soku malinowego, więc wolę Karmi classic albo kawowe
Cytat:
C

Biedna maluda
Ja się poparzyłam kiedyś gorącym barszczem całą wewnętrzną część dłoni miałam aż popękaną no, ale pani higienistka w SP 2xdziennie mi zmieniała opatrunki, smarowała jakimiś maściami i nie mam nawet śladu, choć bolało jak ... i pewnie nadawałoby się na interwencję szpitalną
Współczuję
Cytat:
moja córa też dziś senna, przed chwilą też zasneła mi na ramieniu i już smacznie chrapie w łóżeczku
Mojej chce się spać, ale nie uśnie na dłużej niż 5 min ....
Cytat:
Agawoo jakie badania musisz zrobić? Coś Ci dolega?
[...]
Do północy?? a w dzień przesypiała trochę czy nie? może się wyspała i dlatego wieczorem grasowała?
Agatku, nic mi nie jest, tylko hormony tarczycy muszę skontrolować, żeby wiedzieć czy muszę wrócić do leków, czy nie trzeba

W dzień też spała, ale potem albo marudziła, albo bolał brzuszek Za to jak usnęła o pólnocy to potrafiła do 5-6tej przespać

Spadam zrobić pranie, bo zrobiłam dzisiaj mały napad na lumpka

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-29, 17:05   #2130
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Wszystkie kołysanki udało mi się załadować

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Byłam z Natalką w poradni patologii noworodka i mała kiepsko rośnie, czyli waszych salcefiksów nigdy nie dogoni. Ma prawie 3 mcs i waży 3700 , jakbyście pytały nosi ubrania 56. Nie poradzili nic, zrobili tylko usg przezciemiączkowe, zważyli, zmierzyli jutro idę do pediatry.
to kruszynka malutka oby to był taki jej urok po prostu

Cytat:
O jak fajnie! Mam nadzieje, że jak się pogoda ustabilizuje i wszystkie dzieciaczki podrosną to kujawianki też się spotkają na kawce
pewnie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

MissZuzia
a mogłabyś na zdj pokazać jak wygląda to AZS? Bo moja mała niby ma tego podejrzenie i jedziemy na razie na samym Nutramigenie i wszystko ładnie schodzi...
kilka stron wczesniej wklejałam zdjęcia Julka
Cytat:
Mnie podkusił sok malinowy, który stał na kuchence w... samowarze. Tam była taka rureczka ze szkła i pomarańczowej gumy. To mądra Kasiunia cap za rureczkę i będzie piła soczek. Akurat byłam na tyle "duża", żeby móc tą rureczkę sięgnąć :/
Oczywiście pociągnęłam gotującego się soczku malinkowego. Do tej pory nienawidzę soku malinowego, więc wolę Karmi classic albo kawowe
wow, nie poparzyłaś sobie przełyku?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości