|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może mi też wpłacili Lecę zajrzeć
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
u nas już jest słoneczko więc jak malucha się obudzi(śpi na mnie) i ją oporządzę to lecimy polazić
Może kup taką maskotkę typu ten konik z FP
|
#2103 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba źle napisałam, ciacho tylko swoje ![]() Taniej to u nas się nie da chętnie zrobiłabym w domu, ale na 13 osób, to musielibyśmy usunąć połowę mebli i zorganizować dodatkowy stół i krzesła![]() Cytat:
![]() Ja się poparzyłam kiedyś gorącym barszczem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może ten konik nie jest zabawką dla niego wiem, że nie wszystkie dzieci lubią te same zabwakiCytat:
![]() mnie akurat wszyscy jak miałam doła przekonywali, że mam odpuścić wyłączne karmienie piersią, bo się wykończę... Mam sporo znajomych, których dzieci były na mm i przyznawali, że to była dobra decyzja zluzować, bo i oni odżyli i dziecko Co do: pytań o karmienie: jak pytają, to mówię, że pół na pół a jak są dalsze pyt., czemu w ogóle daję mm, to mówię jaki mam problem i już nikt nie mówi, że źle robię czy coś![]() Chyba, że wiem, że dostanę po takim tekście wykład pt. trzeba się zaprzeć i karmić mimo przeszkód, to mówię, że piersią i mam spokój alko na chrzcinach: miało być winko do obiadu, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Wódki na taką okazję (podobnie jak np. komunię) nie preferujemy ![]() After party pochrzcinach za to było z % - panowie obalili łiskacza, a ja pół piwa ![]() patrzenia dziecka w przestrzeń: w dużym pokoju uwielbia okno, telewizor (szczególnie "MjM" i "Na Wspólnej" - tzn. odwraca głowę i jak się odwróci od tv, to wyje ![]() _________________________ __ U nas dziś b. silny wiatr i chłód nie idziemy na spacerek, bo żadna przyjemność Małego trochę wywietrzę na ogródku![]() No i coś nas, tzn. mnie i męża łapie, więc wolę posiedzieć w domu, żeby mnie nie przewiało ![]() Mój mały spak usnął wczoraj momentalnie po 70 ml mleczka, po czym po godzinie obudził się z dzikim wrzaskiem, dostał pozostałe 60 ml i spał dalej no i znów o 2:30 płacz, tyle co wzięłam do łóżka zasnął uśmiechnięty papu o 5:30 i kima do 9:30
|
|
#2104 |
|
Raczkowanie
|
puk puk, hejka mam za swoje przyzwyczaiłam małą do smoczka i teraz jaj jej wypadnie to musze latać co chwile i wtykać bo krzyk jest niesamowity,
---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- wasze dzieci tez tak rączkami wywijają że jak się schylę nisko to dostaję po pysku?
|
#2105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
koleżankek synek/córka ważyli mając roczek 8 kg, a dzieci zdrowe, dobrze się rozwijają... może Twoja córa też tak będzieTeraz ja mam pyt.: koleżanka zaprosiła mnie na kawkę, a jest kilka tyg. przed porodem... co mogę jej sprawić? jakiś drobiazg ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() Oooo tak, już parę razy dostałam w twarz od własnego dziecka, szczególnie oko sobie upodobał... normalnie przemoc w rodzinie
|
|
#2106 |
|
Zakorzenienie
|
Uska, od razu przyszła mi do głowy książka dla dzieci. Jakiś zbiór baśni, bajki ładnie wydane, w grubej okładce, bogato ilustrowane
Inutil pisała, że żałuje, bo nikt Małemu takiego prezentu nie sprawił, a chciałaby mu czytać do snu. Ja też ucieszyłabym się z takiego podarunku, bo mam tylko starą czarno-białą baśń. |
|
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamuski !!!!!!
My z Michasiem wreszcie u siebie w domku tatuś stęskniony za synkiem ja szczęsliwa bo mamy juz i komode i szafe skręconą i stoi w pokoiku Majkela za 2 godzinki mykamy na szczepienie - w końcu!!!! własnie sobie zrobiłam przerwę na wizaż bo wysprzątałam pokój małego i kuchnie została mi jeszcze łazienka i drugi pokój ale mi się nie chce dokończe po powrocie od lekarza ;p jeszcze troszke i święta rany jak ten czas szybko leci, wierzyć się nie chcę jeszcze jak pomyślę że za 2mc maluda będzie mieć już pół roczku to aż szok bo niedawno jeszcze co z brzuszkiem chodziłam dopiero co go urodziłam a tu już pół roczku niebawem
|
#2108 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Stwierdzam, moje kochane Bdziagwy, ze jestescie uzalezniajace. Malego sprzedalam tesciowce i zamiast kimac (bo nocka do
![]() Cytat:
![]() Co do konika to szkoda Jaskowy czeka juz na niego u mojej przyjaciolki. Mam nadzieje, ze sie polubia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, tylko ze migiem smigiem pod prysznicem, a ze minelo juz prawie 6 tygodni od porodu, to zamarzyla mi sie dluga, relaksujaca kapiel Cytat:
Cytat:
Czytalam wlasnieze sie meczyla i tak mi bylo jej szkoda. No i Ciebie, Kochana, bo bardzo to przezylas. Dobrze, ze juz po wszystkim. Nastepnym razem posmaruj Malutkiej mascia przecibolowa, sa tez takie plasterki, ktore sie przykleja chyba godzine wczesniej, pozniej oklady z octu i popros pediatre,zeby przepisal Wam czopki uspokajajace viburcol No wlasnie nie ![]() Ach...nastepnym razem ![]() Jako jedyna zauwazylas, ze mnie nie ma ![]() Kapiel z laptopem lepiej nie... Jednego lapka juz stracilam w tym roku, a mamy dopiero marzec ![]() Cytat:
W restauracji moga zapomniec o mocniejszym alkoholu. Pozniej, jak juz bedziemy w domu, na tarasie (bo my planujemy chrzciny latem), to niech pija co chca. Wczesniej y-y Cytat:
A ja mam pytanie o saune infrared. Czy mozna z niej korzystac, jak sie karmi (.)(.) ??? Zuzia, wspolczuje tego AZS ![]() Boro, ja tez chce takie sklepy Macierzynski nie przychodzi, a ja nie mam co na tylek wlozyc i chodze jak lachmaniara
|
|
#2109 |
|
Rozeznanie
|
Mój dzisiaj też dał się wyspać. Zjadł o 19, przed 20 kąpiel i spanko. Obudził się o 22, dostał cyca i spał do 3.30!!! Dostał cyca i spał do 6, znowu dostał cyca i spał do 8.30
![]() a Emi obudziła się przed 9, także wszyscy się dziś pięknie wyspalismy
|
|
|
|
#2110 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Odnośnie zawieszek to kot i ptaszek też są super ![]()
|
|
#2111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno będzie wrzask jak tralalla co do zawieszki to ptaszek jest super
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze zapytam może któraś z was wie o czym jeszcze może światczyś śluzowate kupki jeśli to nie alergia pokarmowa?
|
#2113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy wasze pociechy dziś też spią cały dzień,bo moja bije rekordy,chwile possie cyca i zasypia na mnie i tak co godzina,az sie boje ze pokarm strace przez to
|
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
hej lasunie
melduje, ze żyjemy i mamy się dobrze... ![]() ale nie nadrobie tej 2 tygodniowej przerwy... mozee teraz uda mi sie być w miare na bieżąco, bo brakuje mi Was Mamuśki |
|
|
|
#2115 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No daaaawnooo Cię nie było
|
|
#2116 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2117 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() motyla bierz!!! ma najlepsze recenzje Cytat:
![]() łoooo matko, czuje sie jak nowo narodzona po tej kapieli
|
|
#2118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszukam jej, bo mam kupić Tymkowi jeszcze jakąś zabawkę w ramach chrzcin Cytat:
Cytat:
i może przy okazji kupię jakieś bajki... będą dla Tymka na Zająca![]() ------------------- miałam dziś plan dawać (.) ile tylko wlezie, żeby obyło się bez mm... no i póki co dostał dzisiaj 2 porcje, a z (.) dawałam co 45-70 min. - puszcza pierś, uśmiecha się, że najedzony, a za jakiś czas znów... no i mam zamiar nie dać mu już za dużo spać dzisiaj - do 13:30 kimał z małymi przerwami, bo potem nad ranem nagle dziecko wyspane i muszę się mocno nagimnastykować, żeby uśpić ![]() no i posprzątałam Małemu jego ciuszkową szafkę - sporo rzeczy już za małych, niektórych nawet nie założył popiorę i poszykuję te unisex koleżance
|
|
#2119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to nie chce pytać jak czesto karmisz ja kiedy nie śpi tak jak dziś częściej niż co godzinę? a lekaż nie mówił od czego te kupki? a ten delikol to co to takiego?
|
|
#2120 |
|
Raczkowanie
|
hej hej mala stupka
![]() tez slyszalam.ze emanuel i tego typu zabawki ulubione dla dzieci! dziekuje za odp. co do kapania/jedzenia. widac ze kazdy jakos inaczej to robi i zalezy to od dziecka. my sprobowalismy raz karmic po kapieli czyli jakos o 21:30-22 i dziecko spalo krocej niz jak dostalo przed kapiela,czyli kolo 20:30 wiec juz mnie nic.nie zaskoczy ![]() a dziewczyny przezywam jakis kryzys z karmieniem. mala pije mi ponad godz,co chwile przerywa albo sie rzuca albo zasypia a jak tylko podniose albo odloze to krzyk przerazliwy i znow chce cyca. a potem nie pije wiec mysle ze najedzona,to probuje co innego,zabawianie przewijanie itp. i nie pomaga. a jak z braku pomyslow juz jej zbow dam cyca to pije jakby rok nie dostawala. ja nie wiem naprawde.przez to wszystko juz mi sie odechciewa karmienia piersia i nie wiem co tu robic... |
|
|
|
#2121 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie wiele z Was zna ten portal, ale dla tych którym umknął polecam
fajne jest kalendarz rozwoju
Gabrysia - 09.02.2012 Edytowane przez Mijus Czas edycji: 2012-03-29 o 15:47 |
|
|
|
#2122 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jakie Wy macie ciężkie bydlaki w domu ważące 6-7 kg! toć dopiero 3-4 miesiące! moja waży koło 5... Przyjechał mi dzis konik z FP! PaulaLbn faktycznie Nikos się postarał i był grzeczniutki i przyjechał głodniutki ![]() Agawoo jakie badania musisz zrobić? Coś Ci dolega? ![]() Uska ja też chce jeszcze przynieść swoje ciasto i napoje- mam nadzieję, że nic nie będą mieli przeciw a jak z alkoholem?? Miałaś? Ja nie wiem czy się stawia czy jak?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a w dzień przesypiała trochę czy nie? może się wyspała i dlatego wieczorem grasowała? ![]() teraz to mi pojechałaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też miałam ten spray do noska nosefridy, no ale on tylko zmiękcza glutki- kup gripstop- to leczy ale ciężko dostać byłam w kerfurze po to i gdzieś jeszcze ale nie pamiętam i nie mieli- albo nie słyszeli o czymś takim ![]() E no to fajno jak teściówa odpali Wam chrzciny w końcu to dla wnusia
|
|
#2123 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak za wcześnie to nie ma mowy o spaniu, gdy nie wybije magiczna godzina 21 ![]() A Kinia... chyba ją wymienię Cytat:
Ja chcę zdjęcie fryca!!! ![]() Cytat:
Może syn się polubi z konikiem trochę później?? moja Kinia dziś będzie miała swój pierwszy raz ![]() dobrze gadasz! polać tej pani! Brud sam odpada po 3 cm Pearl nie myj się, na lato zrzucisz wylinkę i będzie cacy
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
delicol to takie kropelki na kolkę tu masz wszystkie informacje http://www.delicol.pl/
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki czy posiałyście rzeżuszki???
![]() Moja rzeżuszka niedługo będzie wyglądać jak ta spod brzuszka ![]() Cytat:
Dziękuję właśnie za info, zmieniałam mleko, smoczek i Hmm, jutro idę do lekarza i spytam się o nietolerancję laktozy Mam nadzieję, że da mi skierowanie bez niczego na morfo i mocz... Mała nadrobi, potrzebuje czasu.... Niby hipotrofik wolniej się rozwija, przybiera niż rówieśnicy- może spytaj się czy to może być tego powodem?? a to glajda ![]() ale z nas wyrodnie matki U mnie szaro i wieje- nie wyszłam dziś a jutro niby śnieg z deszczem ![]() ***************** U mnie cały czas to samo z panną K. jutro idę do lekarza bo dziś już brak terminów- no ale późno zadzwoniłam, bo zrobiłam to po tym jak mała zrobiła po jedzeniu zieloną kupę i na końcu dziwna wodnista strasznie jej burczy w brzuszku przed jedzeniem- nigdy tak nie było... chyba ją coś tam boli czy co... dalej wypycha smoka jak ma żryć nie noszę jej, siadam na łóżku, opieram się o poduchę i przed sobą na kolanach ją kładę i bujam i karmię... poryczy poryczy, aż w końcu zassie i zje... ehh... to już trwa 2 tyg- za długo jak na 'skok rozwojowy'
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-29 o 16:00 |
|
|
|
|
#2126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odpaliłam mała teściowej i idę wziąć długąąą kąpiel
![]() ale najpierw nadrobię ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2127 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I tez juz bardzo duzo ciuszkow jest za malych. A dzisiaj dostal slicznego pajaca z kapturem od tesciowej, rozmiar 62 ale takie malutkie, ze drugi raz chyba nie zalozy ![]() Cytat:
i jak pozniej dzieciak ma byc normlany? Cytat:
Cytat:
![]() Dzony Jeczybula sie zbudzil i sadzi baki mi pod nosem. Ach...
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Agatek a próbowałaś jej dawac cieplejsze mleko? ale takie naprawdę ciepłe bo moja też się drze, pręży, rzuca głową, jak za długo je i mleko zrobi jej sie za zimne a tak jakoś wyszło.... a ja powoli przechodze na mm, mam zapas mojego mleczka na jeszcze ponad miesiąc ![]() do urodzin magicznych (30 ) chce skończyć karmienie i wtedy rzucę się na torta czekoladowego
|
|
|
|
|
#2129 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Ja tylko na chwilkę, bo mała znów marudna - spać jej się chce, ale nie uśnie Cytat:
![]() Cytat:
Czasem przed też jak bardzo marudzi, ale wtedy odczekuję chwilkę, żeby się uleżało w brzuszku Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W dzień też spała, ale potem albo marudziła, albo bolał brzuszek Za to jak usnęła o pólnocy to potrafiła do 5-6tej przespać Spadam zrobić pranie, bo zrobiłam dzisiaj mały napad na lumpka
|
|
|
#2130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie kołysanki udało mi się załadować Cytat:
oby to był taki jej urok po prostu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Lekarka kazała wprowadzić już zupki ze słoiczków. Mała ma 56cm waży 4,300kg . W Pn idziemy na rehabilitację tzn. na wizytę, na której zbada ją lekarz czy kwalifikuję się na rehab. Byliśmy 20 marca u okulisty. Z oczkami ok kontrola w 13 m.ż. Latania po lekarzach tyle, że mam dość i mała z pewnością też
... tfu tfu!
Lecę zajrzeć
Gabrysia - 09.02.2012 

papu o 5:30 i kima do 9:30

, tylko ze migiem smigiem pod prysznicem, a ze minelo juz prawie 6 tygodni od porodu, to zamarzyla mi sie dluga, relaksujaca kapiel 

a w dzień przesypiała trochę czy nie? może się wyspała i dlatego wieczorem grasowała?