|
|
#361 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Krakowianki - część XVII
ha! owłosione zarazki zaatakowały właścicielkę, która uznała że to hardzarazki ją napadły
ha ha ha a ja już oddycham i mówię tylko że kaszlę jak gruźlik i mam głos jak zza grobu
|
|
|
|
#362 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Zresztą po lekturze jak wygląda ŁZS, jakie są objawy itd. sama mam duże wątpliwości czy ja serio to mam . Jak mówię, skóra się łuszczy, jest mnóstwo suchych skórek i takie czerwone plamki jak na zdjęciu z poprzedniego posta. Nie jest ich aż tyle, ale wyglądają tak samo (jestem w stanie to wszystko zakryć makijażem ). Myślałam, że to po prostu jakieś podrażnienie, bo czasem zupełnie znikały. Mogę zrobić zdjęcie jutro, gdy będę bez niczego . Może mam jakąś super wersję light? No nie wiem . Do tej lekarki chodziłam już, gdy miałam naście lat i leczyła mi wtedy trądzik, całkiem skutecznie, więc póki co - ufam jej wiedzy (dr Marzec w LuxMedzie na Wadowickiej ).
|
||
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Ineso, i jeszcze - nie dziwię się Twojej reakcji, bo na Twoim miejscu też bym się zastanawiała jak można nie zauważyć, że to jest ZŁS
.
|
|
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
Zwątpiłam do końca w Polską służbę zdrowia
Kazali przyjść na 10, byłam o 9:50, jako.... 15 w kolejce Do gabinety weszłam o 12:30, z przychodni wyszłam o 13:15 (tyle dobrze że spirometria wyszła w górnych granicach normy Ale nie o tym - dopóki chodziłam do doktorki prywatnie, buląc co 2 miesiące 100 zł (nawet jak potrzebowałam tylko recept) to było wszystko fajnie i cacy, w domyśle: przyjdź kochana do przychodni na 13-14 w poniedziałek, zrobimy badania szybciutko. I faktycznie wtedy wszystko trwało maks. 30 minut. Natomiast dzisiaj doktorka była wyraźnie zbulwersowana że przyszłam 'normalnie', zapisując się wcześniej w przychodni, bez wcześniejszej prywatnej wizyty I jeszcze mi się ochrzan o jakąś pierdołę dostał, ogólnie była dużo mniej miła niż zwykle To się nazywa wymuszanie na pacjencie prywatnych konsultacji... ![]() Jedyny plus to to, że zmieniła mi 2 leki na 1, tzw. 2w1, najnowszy na rynku, który kosztuje na miesiąc tylko 5 zł, za tamte na miesiąc wychodziło mi ok. 18 zł po reformie
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek lubię jak mi się włosy trochę od czasu do czasu pofalują....Jestem beznadziejnym przypadkiem, muszę myć włosy codziennie i jużMam chociaż nadzieję, że zbytnio im to nie szkodzi |
|
|
|
|
#367 |
|
Pani Buka
|
Hiper,
polecasz te pędzle Real Techniques? będziesz zamawiać? chętnie wyposażyłabym się w jakiś porządniejszy zestaw pędzli do makijażu oczu głównie (ewentualnie coś do konturowania twarzy), no i nie wiem czy jeszcze jutro wybierać się do Sephory i wymienić ze 2 stare pędzelki (chociaż też nie wiem jakie) czy zamowić jakiś zestaw z iHerb na przykład. te RT albo Eco Tools, co polecasz? nie mam tylko karty kredytowej
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-03-29 o 18:58 |
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#369 |
|
Pani Buka
|
no to jak ma to może coś polecić
a kogoś do zamówienia może bym znalazła ![]() chociaż zestaw do oczu z EcoTools jest dużo tańszy niż z RT
How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2012-03-29 o 19:06 |
|
|
|
#370 |
|
Matka Smoka
|
Hiper ma te pędzle i gdzieś tutaj wspominała, że nie powalają. Na pewno poleci Ci Maestro, bo ja muszę zamówić pędzel do maski (bo poprzedni zepsułam pozwalając zaschnąć na nim algom
SdC - dzięki za polecenie mi dermatologa z Luxmedu Miałam dwa podejścia - jedno fatalne, drugie średnie, więc bardzo mnie to cieszy.A co Ci dała na to? Generalnie nic na temat łzs nie wiem, więc się nie wypowiem. |
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dostałam maść Protopic i mam za miesiąc do kontroli przyjść . Choć cały czas mam wątpliwości czy to jest ŁZS . Ale nie leczę się przez internet - liczę, że lekarz wie lepiej .
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
A tak poza tym, to masz zmienić kosmetyki? |
|
|
|
|
#373 |
|
Nie depcze krokusów
|
ok
![]() Jakieś leki dostałaś? O, już doczytałam - podaj skład ![]() To dobrze. Jak bardzo klasyczne ma to być? Czy ma obnażać jakieś polskie wady, pokazać szlacheckie dzieje? Epika czy dramat? Mój tato ostatnio został wysłany karetką z przychodni do szpitala ze względu na ciśnienie i odmówili zrobienia mu EKG, bo nie jest umierający Wrócił do przychodni, najbliższy termin do kardiologa na wrzesień I musi iść prywatnie.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-03-29 o 19:27 |
|
|
|
#374 |
|
Matka Smoka
|
Malla, jeden klik dziennie z jednego IP?
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie mówiła o jakiejś dodatkowej pielęgnacji. Zamiast Avene poleciła mi tylko Cetaphil MD balsam
.Szalona . Z tego co widzę, to stosuje się to jeszcze na łuszczycę i AZS.
Edytowane przez SdC Czas edycji: 2012-03-29 o 19:40 |
|
|
|
#376 |
|
Nie depcze krokusów
|
SdC - masz skłonności do zapychania?
1 klik co 5 minut, byle nie za dużo
|
|
#377 |
|
Matka Smoka
|
Malla, och a myślałam, że będziesz mnie uwielbiać bo z trzech IP dziennie mogę klikać
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#379 | |
|
Nie depcze krokusów
|
SdC - normalny dla lekarskich maści...
Cytat:
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-03-29 o 19:40 |
|
|
|
|
#380 | |||
|
Zadomowienie
|
Na problemy z cerą. To są kosmetyki przygotowane przez lekarza, często polecane przez dermatologów.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale jak chcesz codziennie, to pewnie, co się będziesz tylko wtedy chyba jakichś łagodnych szamponów powinno się używać, nawet dla dzieci albo specjalnie do częstego mycia. Wiesz coś o tym?Mall
Edytowane przez Soline Czas edycji: 2012-03-29 o 19:44 |
|||
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właściwie to już jej coś poleciłam, ale byłam ciekawa jakie byłyby Wasze propozycje.
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
zielona ja nic nie mogłam wymyślić
chociaż może jakaś nowelka Prusa? "Kamizelka" była dobra.
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#384 |
|
Matka Smoka
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tego, co widzę, ta dziewczyna to wprawiona czytelniczka, więc podsunęłam jej opasłe tomiszcza
|
|
#386 |
|
Matka Smoka
|
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...rs-Skarb-Matkimszpilka - weź udział w konkursie, a wygraną przekaż mnie
|
|
|
|
#387 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Malla, ekg nie da sie zrobic w przychodni? Nawet w mojej nijakiej się da, zdziwiłąś mnie... Ale szpitalem nie, juz nie takie cyrki widzialam
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stosuję różne szampony-aktualnie używam jakiegoś z Alterry, z YR i jeden Nivea Widzę że taka różnorodność im służy
|
|
|
|
|
#389 | |
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Ja codziennie myjesz to przynajmniej co drugi raz powinnaś łagodniejszym szamponem, bez sls i alkoholu, np. babydream. |
|
|
|
|
#390 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
EcoTools są ok, ale tylko ok. Fajne mają zestawy podróżne, jednak jako podstawowe pędzle średnio się spisują (zwłaszcza, że chcesz jeden porządny zestaw). Mogę Ci przecież kupić, nie ma problemu ![]() Mam i chcę więcej Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 Czas edycji: 2012-03-29 o 20:34 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

ha ha ha 

.
. Zresztą po lekturze jak wygląda ŁZS, jakie są objawy itd. sama mam duże wątpliwości czy ja serio to mam
. Do tej lekarki chodziłam już, gdy miałam naście lat i leczyła mi wtedy trądzik, całkiem skutecznie, więc póki co - ufam jej wiedzy (dr Marzec w LuxMedzie na Wadowickiej
Kazali przyjść na 10, byłam o 9:50, jako.... 15 w kolejce 
Na dodatek lubię jak mi się włosy trochę od czasu do czasu pofalują....Jestem beznadziejnym przypadkiem, muszę myć włosy codziennie i już

chociaż może jakaś nowelka Prusa? "Kamizelka" była dobra.