|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
![]() Cytat:
![]() my wieczorami wybudzamy, zwykle przewijaniem, potem mycie i ubieranie (jedno wielkie darcie ![]() tylko w nocy nie wybudzam, chociaz niekiedy budzi mnie cieknace mleko ![]() karmimy i usypiamy dzieci i robimy selekcje zdjec zrobionych przez dziadka (670 przez 4 dni ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- w koncu udalo mi sie tez nadrobic zdjecia i wszystkie brzuszki super, wszystkie pociechy i te malutkie i te starsze cudowne a wyraz dumy i szczescia na twarzach rodzicow bezcenny ![]() Karolca, a czy wy nie powinniscie zapinac fotelika tylem do kierunku jazdy? ![]()
![]() |
#3002 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
no w sumie racja
![]() Cytat:
![]() TŻ biedny już widzi jak się męczę ![]() ślicznie wyglądasz i duży masz ten brzuszek ![]() ![]() ja chyba też jutro dodam jakieś foto ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3003 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
![]() Rybka trzymam kciuki abyscie szybko wrocily do domku i aby wszystko bylo ok. Karolca super ze jestescie juz w domku. Karo powodzenia!! Konia super ze ok po wizycie. byla dzis u nas health visitor, odpowiednik pielegniarki srodowiskowej tak mi sie wydaje. i powiedziala ze bialy nalot jesli dzidzia ma w ustach lub na jezyku to osadzajace sie mleko lub zlapala infekcje ode mnie przy porodzie, i teraz mam zagadke, mam sprawdzic czy to schodzi jak palcem pociagne po jezyku, jesli schodzi to mleko jesli nie to infekcja, i chyba wybiore sie z tym do lekarza, bo jesli to infekcja, to nie jest grozne dla malej , ale z czasem moze powodowac bol przy jedzeniu i nie bedzie chciala jesc.jesli to infekcja to malutka mialaby lek i ja tez masc na sutki. Hania dobila w koncu do swojej wagi urodzeniowej 2990g wazyla dzis. wczoraj byla aktywna od 19 do 1 w nocy, nakarmilam ja i od 1:30 spalysmy do 7 rano. dzis ma dzien leniuszka,wybudzanie na jedzenie nie pomaga, wiec noc bedzie ciekawa. kupilam dzis reczny laktator TT, bo elektryczny mnie wkurza troche.Wy sciagacie takie ilosci pokarmu tak szybko, a mi 30ml zajmuje 20 min recznym albo elektrycznym laktatorem.takze u mnie sie nie przelewa. pojechalam sobie dzis sama do miasteczka do przychodni zarejestrowac malutka, Tz zostal z nia w domu, ale oczywiscie on aspala caly czas, pierwszy raz od 2 tyg bylam bez niej, jak bylo dziwnie tak szybko biegac po tesco bez brzucha i tak swobodnei sie poruszac ![]() Zagladam rzadziej, bo ogolnie wlaczam kompa dopiero wieczorem, tak nam szybko dzien mija ze nawet nie wiem kiedy. Pieknosci na mailu ![]() Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-29 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3004 |
Zakorzenienie
|
zmykam obierać ziemniaki i gotować dla TŻta na obiad bo przed 23 wraca z pracy no i już chyba nie wejdę
![]() wypije kakao ![]() dobranoc Wszystkim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie tez mam z tym zagadke, bo ten nalot jakos nie bardzo schodzi palcem, ale znow Rita ma pupe ladna... z drugiej strony ja walczylam przeciez z grzybica, wiec mogla sie zarazic podczas porodu... no ale w poniedzialek mamy kontrole u pediatry, to sie dowiem ![]()
![]() |
#3006 | |
Wtajemniczenie
|
Mala co Twoich pytan:
- na pupke uzywamy bepanthen, - Hania chrumka przy jedzeniu, swista itd. - troche sie martwie bo ma chyba zablokowany nosek troche, cos jej tam swissta, kozek nie widac, moge uzywac spray ale jeszcze nie probowalam, dzis pielegniarka pokazala jak masowac od kacikow oczek przy nosku i na policzki. a w maju jestesmy zapisane na 4sesje masazu dla niemowlat ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle to śmiać mi się chce, bo jak przystawiam małą do piersi to z drugiej leci jak z odkręconego kranu ![]() Co do fotelika - w syrence ciężko ![]()
![]() |
#3009 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ktore sciagacie pokarm:
jesli w pokoju jest powiedzmy 21stopni, sciagnelam pokarm i za godzine chce dac malutkiej, czy moge:- butelke zostawic w pokoju a przed podaniem podgrzac? - zostawic w pokoju i przed podaniem nie podgrzewac? - wstawic od razu po sciagnieciu do lodowki i oczywiscie przed podaniem podgrzac (swoja droga nie lubie podgrzewania w podgrzewaczu TT bo nie wiem czy jest odpowiednia temp, to podgrzewanie wyglada w nim jak gotowanie (??). |
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a chrumkanie/swistanie przy jedzeniu moze byc spowodowane tym, ze jednak maluszki maja noski blisko piersi i powietrze troche gorzej dochodzi... i tez noworodki maja jakos inaczej te zastawki przelyku/krtani zbudowane, ze moga w tym samym czasie polykac i oddychac ![]() ![]() bo w koncu jesli cos mialobybyc nie tak z noskiem, to to chrumkanie byloby slyszalne caly czas ![]()
![]() |
#3011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 | ||||
Gang Iren
|
Po spotkaniu z nauczycielka w szkole Wiki jestem z niej dumna,bo pani tylko ja chwalila i za zachowanie i za nauke
![]() Cytat:
Jak tam,jeszcze piecze? Cytat:
![]() Sliczny spioszek malenki,cudowna! Cytat:
Super wygladacie z synusiem.No brzuszek jest pokazny,ale to sama wiesz ![]() Cytat:
A po jakim czasie trzeba zarejestrowac dziecko,kiedy sa pierwsze szczepienia czy badanie w przychodni?
![]() |
#3013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najlepsze jest to, ze zaczyna ze mnie leciec jak mala placze ![]() to nie wiedzialam, ze w syrence tak sie sprawy maja ![]() Cytat:
![]() |
#3014 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie piecze, ale pachwina mnie napiernicza ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- W sumie jutro termin z OM ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękujemy ![]() dodaj dodaj ![]() ![]() Cytat:
![]() nie dużo... za 3 tygodnie myślę, że dobiję do 25 kg na + ![]() ale czuje, że znaczna część tej wagi to woda... ![]() dobranoc mamuśki ![]() czemu lena_mi się nie odzywa?? ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Hmmm...no właśnie... ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Idę spać...w sumie to mi się nie chce jakoś...ale wszyscy w domu już śpią to i ja pójdę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam informację od Karo89:
"O 19.10 przyszła na świat Emilka! 3200 g i 54 cm, sn. Zdrowa! Ładnie się przyssała, teraz śpi. Dopiero teraz daje znac bo wcześniej wiadomo nie było głowy do tego. Jestem strasznie zmęczona i osłabiona, ale taki Skarb wynagradza każdą sekunde bólu i zmęczenia! Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny! ![]() Gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-29 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3018 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3019 |
Zakorzenienie
|
O lena_mi ściągnęłyśmy Cię myślami
![]() GRATULACJE DLA Karo89 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3020 |
Zakorzenienie
|
![]() Zajęłam się pakowaniem torby ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- już pewnie myślałyście że rodzę? ![]() ![]() ee chyba jeszcze trochę poczekam, bo od rana już nic sie nie pojawiło (także nie wiem czy był to czop, choc jak pooglądałam w necie to nawet podobne, może będzie w częściach odchodził.. ![]() karolca fajnie że już w domku!! ![]() gosia gratuluję uzdolnionej Córy! ![]() ![]() adaikaka nie mogę znaleźc relacji z Twojej wizyty.. Jak było, co się okazało?? ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-29 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3021 |
Zakorzenienie
|
A ja jakoś nie mogę zabrać się za spakowanie torby na ostatni guzik
![]() Chcę zasnąć i obudzić się już z Andreą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Lana_mi...no nie powiem...myślałam, że mnie wyprzedziłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3023 |
Wtajemniczenie
|
Karo GRATULACJE!!!!
gosia brawo dla Wiki gosia co do pierwszej wizyty u GP to jest w 8 tygodniu, badac beda malutka i mnie. co do szczepien to chyba od 11 tygodnia, ale nie jestem pewna, jak sprawdze w ksiazeczce zdrowia to jutro napisze. zarejestrowac do GP najlepiej dosc szybko, bo umowic sie na wizyte w 8 tygodniu trzeba z kilkutygodniowym wyprzedzeniem przynajmniej u nas w przychodni. pojechalam dzis, dali mi formularz do wypelnienia, potrzebny jest moj podpis, wzielam formularz do domu bo troche tego jest i sie podrzuci wypelniony do przychodni. zobaczysz wszystko powiedza Ci i wyjasnia health visitor, jeszcze w czasie ciazy powinnas dostac list ze Cie odwiedzi, mnie odwiedzila pierwszy raz chyba 2 tyg przed porodem, i byla dzis, nastepna jej wizyta 4 maja.jest pomocna, mierzy dzidzie, pyta, doradza itd.maja dyzury w centrum zdrowia i kiedy sie chce to mozna pojechac bez umawiania sie, mozna tez dzwonic lub zostawic wiadomosc. daja duzo ulotek, mowia o lokalnych spotkaniach mamus z dziecmi, o zajeciach typu masaze niemowlat itd. dzieki za odpwiedzi w sprawie temp. sciagnietego mleka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3024 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A serio to zycze ci tego porodu jutro najlepiej,no i sobie tez. Zreszta bylysmy umowione na porod i kolejny dzien nic z tego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dalam zdjecia na maila z dzisiejszego dnia ![]() Urosl mi chyba ostatnio mocno brzuch,co?
![]() |
#3025 |
Zakorzenienie
|
O kurde...coś czuję, że dziś czeka mnie noc na sofie. Ale mój mąż chrapie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie! Nie zaglądam często bo mam problem z siecią w domu. Przeterminowałam się już o 3 dni. Jutro idę na zapis ktg do szpitala, ale jeśli nie będą mieć żadnych zastrzeżeń wracam do domu dojrzewać. Przeraża mnie perspektywa leżenia w szpitalu - nigdy nie byłam tam po coś więcej niż odwiedziny kogoś bliskiego (+ raz na izbie przyjęć by upewnić się, że wody się nie sączą).
Wiosna nadchodzi, tyle było ostatnio ciepłych poranków idealnych na spacer z maluszkiem... fantastycznie, że niektóre z Was mogły już być na takim spacerku. Mam nadzieję, że szybko uwiniemy się z akcją pt. "poród", że wyjdziemy z tego cało i w krótkim czasie także będziemy cieszyć się wiosenną aurą ![]()
#3027 |
Zakorzenienie
|
Gosia super zdjęcia! Wyglądasz KWITNĄCO! Brzuś urósł znacznie i opadł
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarka kazała jeszcze wytrzymac ze dwa tygodnie, także zaciskam nózki ![]() Piękne fotki na mailu!!! Cudowności! ![]() Dobrej nocki Dziewczyny, ja już padam! Tikki coś mi się zdaję że niedługo urodzisz.. jakaś taka myśl mnie naszła ![]() Papa! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-29 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Nie dostalam jeszcze listu,moze u mnie przyjdzie dopiero po porodzie ![]()
![]() |
#3030 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny czy jak kładziecie na brzuszku wasze dzieciaczki to też podnoszą głowę i trzymają parę sekund? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.