W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-30, 09:37   #1351
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Powiedziałam że jakbym miała sie sugerowac soba to bym do lekarza wcale z katarem nie poszła.
i dobrze uwielbiam takie gówniane teksty no po co przychodzisz z dzieckiem i mu du..ę zawracasz no wybocz..........

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A

Opis wczorajszych wizyt:
U gina trochę się zmieniło, bo zawsze to on ważył i mierzył ciśnienie, a teraz pielęgniarka w pokoju obok, ważę o cały 1 kilogram mniej niż na początku ciąży z Julcią
Patik to nie było glupie pytanie, czy gin mnie poznał bo mnie poznał, wogóle bardzo się ucieszyłam, że znowu go widzę( BARDZO go lubię). Trochę był zszokowany, że znowu jestem w ciąży, ale ogólnie wszystko pozytywnie
Dzidzia ( na szczęście jedna) rozwija się prawidłowo, to jest 7 tydzień, a termin porodu na 21 listopada
Większość badań weźmiemy z poprzedniej ciąży-typu grupa krwi itp.
Następna wizyta 26 kwietnia. Więc u gina było SUPEROWO, natomiast potem szybko pojechałam do endo i.....wku....mnie na maxa, aż się popłakałam przez hama. Ogolnie chodziło o to, że jakto w ciąży, przecież dopiero byłam, jakieś teksty ziemio rozstąp się i inne...Poczułam się bardzo źle-parę razy cos mu odp., ale następnym razem nie pójdzie mu już tak łatwo ze mnąnajwyżej wyjdę z gabinetu i walne drzwiami
On mnie potraktował jak jakąś puszczalską lalunię, nieodpowiedzialną i wogóle. A z najwazniejszych rzeczy, to wyniki mam dobre, ale dawkę jeszcze zwiększył, no i teraz każe mi przychodzić co dwa tygodnie( powiedzial: trudno-sama pani do tego doprowadziłaKur.. tak jakby mnie obwiniał o całe zlo tego świata)najgorsze jest to, że ten ham przyjmuje tylko prywatnie, więc co 2 tyg. 80zł., plus ciągle jakieś badania mi zleca-dzisiaj znowu byłam na krwi( na szczęście rzut beretem z pracy, więc nie musiałam brać urlopu) i wydałam 50zł., za dwa tygodnie następne badania-ok.200zł. Nie wspomnę już o tym, że gin też płatny-w sierpniu aby i we wrześniu udąło mi się zapisać na nfz.
No to tyle z wczorajszych historii.
Opowiedziałam P. o tym endo i też się wkurzył...przez tego hama miałam później takie myśli głupie, że powinnam się wstydzic, że jestem w ciaży i że wstyd komuś powiedzieć....co parę minut w gabinecie zrobiło z moim ego
Ciąża to błogosławieństwo-jak to mój tata mawia-dzieci nigdy za wiele. Razem sie wychowają i będzie fajnieMały odstep czasu będzie wyzwaniem dla rodziców, a dla dzieci samym dobrem. Okres niemowlecy trwa tylko rok, więc i rodzice przeżyją tak to będą ,,za jednym zamachem" i już.

czyli z dzidzią wszystko cacy fantastycznie!

no następny super lekarz co za pajac, cham, gbur, obszczymorda, konował, zgniłek itd itd nie masz możliwości do kogoś innego pójść no znalazł się sędzia sprawiedliwy i najmądrzejszy no mam ochotę mu nakopać to doktorskiej du..y nic się palantem patentowanym nie przejmuj...!!!!!
Stary 2012-03-30, 09:38   #1352
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Oliweczko czytam, i aż się krew we mnie zagotowała, Ależ jestem zła, za kogo on się ma ten endo?
Proszę Cię, zmień go...
Co za cham... Nie no, to ię w głowie nie mieści.
teksty typu ,,ziemio rozstąp się" ???
Jestem OBURZONA jego prostactwem!

I mam ochotę napisać skargę na tego Hu**, nie endo....
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-03-30 o 09:39
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:44   #1353
wodaqua
Zadomowienie

Ciśnie mi się na usta "Bry Kuny!" ale pojadę standardowo: cześć!
U nas dobrze, od dawien dawna Zosia przespała nockę u siebie, ale to dlatego, że się mama nie leniła Ja już lepiej się mama, antybiotyk działa

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Stronczek bo ja też się chcę pochwalić, że znalazłam swojego pierwszego posta:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2795

20 maj długo się zbierałam na odwagę żeby odezwać
A czytałam od pierwszej wiadomości.
Mnie zapadł w pamięć Twój "coming out" wizażowy, w sumie nie wiem dlaczego, chyba pierwsza tak długo poczytująca wyszłaś zza krzaków.
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Haha, no już nie bądź taka skromna- po mamusi!
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
obstawiam że po mamusi
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Jak to do kogo podobna przecież to cała Ty !
Ale jest śliczna i pocieszna.
Ja tam bym się nie zgodziła
Zdrówka Marzenko!
Marina, śnieg???

Bartessa, czekamy na foty! Niech Wam się dobrze mieszka!
Lili, biedna Ty z Radziem Ja też wierzę, że ludzie złe fluidy przesyłają - na mojego brata przyglądał sie tata kolega, który po 3 córkach syna się nie doczekał i po jego wizycie Adaś kilka dni się darł nie wiedzieć czemu. Pomogło obmycie policzków zasikaną pieluchą...
Może jakaś zawistna ta sąsiadka...

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

Zuzia, Dominik, Emilie, Antoś ,Jaś

100 lat solenizantom zaległym i dzisiejszym
JAK PIĘKNIĘ!!!
Bezczelnie się podłączam pod życzenia!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Czeka mnie dziś ciężki dzień w pracy, pewnie będę musiała po godzinach zostać (koniec miesiąca )
Ja to chyba jestem monotematyczne
Też macie koniec miesiąca??? U nas zamykamy statystycznie miesiąc ostatniego dnia i wtedy wszyscy nagle pracowici się stają, do 15 się wyrabiają ze swoją robotą a my w sekretariacie musimy jeszcze ten cały burdel obrobić, czyli ze 2-3h siedzenia gratis Dziś mnie to ominie, nie mam wyrzutów, tylko szkoda mi jednej koleżanki, która ostatnio wszystkich zastępuje
Cytat:
ja tez tam jestem
tylko ciiiiiii
A co to za spiski??? Czy impreza?
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:44   #1354
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Chciałam isc od pn. do pracy, nic specjalnego, a wlasciwie to wiekszosc ludzi uwaza ze to wrecz uwlaczajace, bo to mialoby byc sprzatanie klatek. Ale bez umowy, 5 godzin dziennie za 1000 zl, jak dla mnie ta praca ma wszystko co na chwile obecna mi odpowiada. No i co?? i wszyscy mi zaczeli klody pod nogi rzucac! nagle ni ma kto sie dzieckiem zajac, spcjalnie i na zlosc, bo to nie jest praca dla mnie, bo ja powinnam z dzieckiem siedziec, bo ni dam sobie rady, bo to wstyd. jaki wstyd?? pieniadze zarabiac to wstyd? wyc mi sie chce z bzsilnosci, bo to glupio zabrzmi, ale ciszylam sie na ta prace.. a do dziecka to ktos musialby sie zajac tylko przez jakies 3 godziny, ale i to ciezko
Kurcze, co za ludzie, same prezesy przez duże P! Jakby w życiu nie sprzatali!
A Twój pan nie zajmie sie Zuzką? Chyba że ja o czymś nie wiem, bo mam niezłe zaległości.
Super że tak działasz, szukasz pracy i ją znajdujesz, nie ważne jaką, grunt, że kasa będzie
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Bry Kuny
...
taaaaa po kim jak wiem a Ty się zastanawiaj
To właśnie dziś chciałam przeczytać
Dobra dobra, wadę wzroku mam, ale nie aż taką wielką

Kliki: żeby Was zmotywować do pisania na forum, opowiem jaki ja mam system głosowania: jak widzę którejś wypowiedź to klikam, więc waro stę Dziewczynki udzielać Chyba uczciwe co? No i więcej czytania będzie (coś czuję, że pożałuję, że to napisałam, znając Waszą płodność )
Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A my sprzedaliśmy wczoraj auto i teraz jesteśmy w d***e, bo zostaliśmy bez auta, a święta się zbliżają i w ogóle.... Już tak się tym autem przejęłam, że aż mi się w nocy śniło
Oj, a dlaczego sprzedaliście?

Patik, ja też postuluje za koniem Przepisu na sos nie znam.

Oliweczko Kochana! Cudnie że wszystko z maluszkiem dobrze
Nie możesz zmienić endo? Idziesz, płacisz, wymagasz odpowiedniego traktowania. Więcej nie skomentuję

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-03-30 o 09:48
Stary 2012-03-30, 09:45   #1355
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Biedny Szymek A jak to znosi? I skąd ta gorączka?
Jest bardzo spokojniutki, osowiały, ma szkliste oczka ... A gorączka nie mam pojęcia skąd

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
wlasnie od czego? z reguly przy goraczce dziecko jest otepiale, moze bedzie spal... wcale nie musi byc ciezko. Tylko obserwuj i mierz czy nie wzrasta. a duzo mial?
Stronczku napisałam - ciężka noc - w sensie, że będę przy Nim czuwała...

Cytat:
biedny a jak dzisiaj?
Bez zmian. Nie ma kaszlu, ani kataru. Aktualnie temp. w pupie 38,1, czyli - 5 kresek to 37,6.

Cytat:

Madziulka
ja miałam wczoraj odpowiedzieć, ale mi sie nie udało. Moja Zuza zjada 3x180 ml. około, chociaż już coraz mniej.

Cytat:
Madziulka i ja widziałam pytanie i zapomniałam Ci odp. bo zaczęłam sama myśleć o tym co napisałaś i się przejęłam, że mój to dopiero mało je ( 3 razy po 150 ml mleka) i aż odeszłam od kompa i zapomniałam o wszystkim innym
Jak dziś Twój dzidziuś?
Napisałam wyżej u Ani.

Cytat:

Madziulka
ja też miałam napisać i zapomniałam :
* rano 190-120ml
* po południu 120-150ml
* wieczorem 180ml
* 24.00 120-150ml
* 4.00 120-150ml

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Maziulka jak Szymon? z czego gorączka?
No właśnie nie mam pojęcia od czego ta gorączka

Dziewczyny pomóżcie to pierwsza gorączka Szymcia i nie wiem w ogóle jak postępować... Wczoraj o 21.30 miał w pupie 38,5 i dostał 2,5 ml nurofenu. W nocy gorączki nie było. O 6 rano 37,5 w pupie więc nic nie podałam i teraz o 9 miał 38,1 - podałam paracetamol w czopku.
Przy ilu stopniach zbija się temp. dziecku? A skąd ta gorączka to nie mam pojęcia, mały ani nie kaszle, ani nie ma kataru. Do lekarza też chyba bez sensu iść z samą gorączką zreszto to chyba bardziej stan podgorączkowy Pójdę i co i dadzą paracetamol i tyle...

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie mleczka. Czyli mój Szymcio wypija najmniej bo zazwyczaj 1 x 150 ml lub 2 x 150 ml na dobę...

Dzień dobry

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:47   #1356
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oliweczka jedna rada: zmień endo. Prywatnie i takie mecyje?
Ale cham..jak tak można. Co za ...to się wkurzyłam.
Twó gin u Ciebie przyjmuje czy do lbn jeździsz?
Tak, mój gin przyjmuje u mnie.
Cytat:
i dobrze uwielbiam takie gówniane teksty no po co przychodzisz z dzieckiem i mu du..ę zawracasz no wybocz..........

czyli z dzidzią wszystko cacy fantastycznie!

no następny super lekarz co za pajac, cham, gbur, obszczymorda, konował, zgniłek itd itd nie masz możliwości do kogoś innego pójść no znalazł się sędzia sprawiedliwy i najmądrzejszy no mam ochotę mu nakopać to doktorskiej du..y nic się palantem patentowanym nie przejmuj...!!!!!
uwielbiam Cię za Twoje gadanie kobito

no ham, jakich mało
Cytat:
Oliweczko czytam, i aż się krew we mnie zagotowała, Ależ jestem zła, za kogo on się ma ten endo?
Proszę Cię, zmień go...
Co za cham... Nie no, to ię w głowie nie mieści.
teksty typu ,,ziemio rozstąp się" ???
Jestem OBURZONA jego prostactwem!

I mam ochotę napisać skargę na tego Hu**, nie endo....
no własnie, tekst: ziemio rozstąp się co to kur...miało znaczyć? powtórzył to może z 5 razy( nie pod rząd) i za jednym takim jego tekstem powiedziałam-słucham?? a on-nic nic tak sobie pod nosem bulmoczę.

wiecie co wszystkie macie rację, że powinnam go zmienić zaraz poszukam w necie kogos innego. na h..się męczyć z konowałem, nie? A skarga? Jak, gdzie to można napisać?? że też sama na to nie wpadłam

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:48   #1357
agadus
Wtajemniczenie

Oliweczka no co za baran, jak masz możliwośc idź do innego endo, ja bym mu nagadała, że goowno go to obchodzi, oj jeszcze wiele innych rzeczy, jak tak można traktować pacjentów, i jeszcze za to płacisz

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 09:49   #1358
wodaqua
Zadomowienie

Madziulka, ja nie pomogę z gorączką, bo u nas nie było. A z mm dopiero przygodę zaczynamy, a Ty chyba nadal na UU, więc czym się tak martwisz?
Stary 2012-03-30, 09:54   #1359
Marina1
Zakorzenienie

No dokładnie Oliweczko, płacisz ( i jeszcze tyle kasy na dodatek !) i nie za to żeby wysłuchiać idiotycznych, bezpodstawnych i beznadziejnych, świadczących tylko o nim samym wypowiedzi. I to ma być wykształcony człowiek
Na pewno sa w Twoim mieście inni endo. i NORMALNI.
Moim zdaniem powinien Cię wesprzeć jeszcze i pochwalić, za powiększanie rodziny...
Matko, ja dalej zdruzgotana jego podejściem.

Madziulka ojej... Kurcze może ząbki? Wiesz, kilka dziewczyn już miało podobne przeboje z gorączką i zębami. A nie wiem jak o z tą temp jest. Ja podawałam przy gorączce Iga tak jak Ty leki.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

wodaqua mówisz, ze Zosia nie jest do Ciebie podobna? na moje oko to cała Ty. serio.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-03-30 o 09:53
Stary 2012-03-30, 09:57   #1360
agadus
Wtajemniczenie

madziuylka jak jest temp. 37,7 juz powinno się gorączkę zbijać
na razie podaj paracetamol, może byc w czopku, jak nie pomoże to podaj nurofen a jaki paracetamol podałaś??

Stary 2012-03-30, 09:57   #1361
patik87
Zakorzenienie

Wodaqua dobra jesteś. Ja tak z przymrużeniem oka do konkursu podchodzę. Póki co mało mam klików i się nie łapię, konkurs trwa długo do 18 kwietnia chyba (jak nie pmyliłam dat). Uda się to fajnie, będę Wam wdzięczna,

Madziulka od 38 się zbija. Może to na zęby?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 09:58   #1362
agadus
Wtajemniczenie

dziewczyny pamiętacie o mnie

Stary 2012-03-30, 10:03   #1363
Marina1
Zakorzenienie

A śnieg był ( mega grube płaty ) i stopniał już.
Stary 2012-03-30, 10:06   #1364
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
A śnieg był ( mega grube płaty ) i stopniał już.
Boże u mnie tez był,Oliwka wstała rano odsłoniła rolety i mówi"mama snieg", a ja do niech "kochanie, prima aprilis dopiero w niedziele"

Stary 2012-03-30, 10:08   #1365
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Oliweczka no co za prostak!
Jak tak można do kobiety w ciąży.
Żaden wstyd mieć jedno dziecko po drugim. Ja sama bym tak chciała Nawet teraz w tym cyklu tak się czułam "ciążowo"- bułki smakowały jak ziemia, kawa jak woda, metaliczny posmak w ustach, węch wyczulony. Miałam cichą nadzieję, że plastry zawiodły i jednocześnie lęk przed tym co jakby coś powiedział TŻ ale małpa wstrętna przyszła

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 10:13   #1366
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Brunetko
co u |Ali?
Shira jak zawsze pamiętasz o mojej małej To jest naprawdę miłe.
Jeszcze troszkę kaszle, ale jest już o wiele lepiej. Podnosi sie o wszystko i spaceruje przy meblach. Mówi maamamam a, baaabaabaa i dataatata. Pupka wyleczona i już nie musi siedzieć na nocniczku. Teraz zakłada go na głowę

:przytu l:
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:13   #1367
iustyna1
Wtajemniczenie

Aaa w tym pierwszym, mleku rano miało być 90-120ml a nie 190-120ml .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:15   #1368
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Oliweczka no co za prostak!
Jak tak można do kobiety w ciąży.
Żaden wstyd mieć jedno dziecko po drugim. Ja sama bym tak chciała Nawet teraz w tym cyklu tak się czułam "ciążowo"- bułki smakowały jak ziemia, kawa jak woda, metaliczny posmak w ustach, węch wyczulony. Miałam cichą nadzieję, że plastry zawiodły i jednocześnie lęk przed tym co jakby coś powiedział TŻ ale małpa wstrętna przyszła
napewno i Wam się uda
Dziękuję Ci za wsparcie:cmok :
Wogóle wszystkie Wam dziewczyny dziekuję
Cytat:
Oliweczka no co za baran, jak masz możliwośc idź do innego endo, ja bym mu nagadała, że goowno go to obchodzi, oj jeszcze wiele innych rzeczy, jak tak można traktować pacjentów, i jeszcze za to płacisz
już postanowiłam-więcej do chama nie pójdę, chyba że po to, żeby go oblać ciepłą herbatką, kóra stoi na jego biurku

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-30, 10:16   #1369
brumek
Zakorzenienie

Zuzka, Emi - Happy Birthday

Dzień dobry

Cytat:
dziewczyny pamiętacie o mnie
Pamiętamy Kliknięte Szkoda tylko zawsze trzeba kilka minut odczekać między jednym a drugim głosowaniem

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Ja mam takie wrażenie, że jak u nas jest trochę dłużej to następnego dnia Julek jest strasznie marudny, po jej wyjściu rozdygotany jakiś i strasznie płacze. Wczoraj tak było i to nie pierwszy raz... Może to tylko moje wrażenie ale nawet TŻ zauważył.
Tacy ludzie to tzw. wampiry energetyczne.

Cytat:
Opis wczorajszych wizyt:
U gina trochę się zmieniło, bo zawsze to on ważył i mierzył ciśnienie, a teraz pielęgniarka w pokoju obok, ważę o cały 1 kilogram mniej niż na początku ciąży z Julcią
Patik to nie było glupie pytanie, czy gin mnie poznał bo mnie poznał, wogóle bardzo się ucieszyłam, że znowu go widzę( BARDZO go lubię). Trochę był zszokowany, że znowu jestem w ciąży, ale ogólnie wszystko pozytywnie
Dzidzia ( na szczęście jedna) rozwija się prawidłowo, to jest 7 tydzień, a termin porodu na 21 listopada
Większość badań weźmiemy z poprzedniej ciąży-typu grupa krwi itp.
Następna wizyta 26 kwietnia. Więc u gina było SUPEROWO, natomiast potem szybko pojechałam do endo i.....wku....mnie na maxa, aż się popłakałam przez hama. Ogolnie chodziło o to, że jakto w ciąży, przecież dopiero byłam, jakieś teksty ziemio rozstąp się i inne...Poczułam się bardzo źle-parę razy cos mu odp., ale następnym razem nie pójdzie mu już tak łatwo ze mną najwyżej wyjdę z gabinetu i walne drzwiami
On mnie potraktował jak jakąś puszczalską lalunię, nieodpowiedzialną i wogóle. A z najwazniejszych rzeczy, to wyniki mam dobre, ale dawkę jeszcze zwiększył, no i teraz każe mi przychodzić co dwa tygodnie( powiedzial: trudno-sama pani do tego doprowadziła Kur.. tak jakby mnie obwiniał o całe zlo tego świata)najgorsze jest to, że ten ham przyjmuje tylko prywatnie, więc co 2 tyg. 80zł., plus ciągle jakieś badania mi zleca-dzisiaj znowu byłam na krwi( na szczęście rzut beretem z pracy, więc nie musiałam brać urlopu) i wydałam 50zł., za dwa tygodnie następne badania-ok.200zł. Nie wspomnę już o tym, że gin też płatny-w sierpniu aby i we wrześniu udąło mi się zapisać na nfz.
No to tyle z wczorajszych historii.
To Twój gin jest super
A endo KONIECZNIE go zmień, o ile istnieje możliwość. To niedopuszczalne żeby lekarz rzucał do pacjenta takimi testami Burak! To jego psi obowiązek leczyć Cię, a nie wychowywać, oceniać czy nawet komentować.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ciśnie mi się na usta "Bry Kuny!" ale pojadę standardowo: cześć!

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Jest bardzo spokojniutki, osowiały, ma szkliste oczka ... A gorączka nie mam pojęcia skąd

Dziewczyny pomóżcie to pierwsza gorączka Szymcia i nie wiem w ogóle jak postępować... Wczoraj o 21.30 miał w pupie 38,5 i dostał 2,5 ml nurofenu. W nocy gorączki nie było. O 6 rano 37,5 w pupie więc nic nie podałam i teraz o 9 miał 38,1 - podałam paracetamol w czopku.
Przy ilu stopniach zbija się temp. dziecku? A skąd ta gorączka to nie mam pojęcia, mały ani nie kaszle, ani nie ma kataru. Do lekarza też chyba bez sensu iść z samą gorączką zreszto to chyba bardziej stan podgorączkowy Pójdę i co i dadzą paracetamol i tyle...
Biedny malutek

A może to trzydniówka? Wysoka gorączka bez innych objawów, zgadzało by się.
Zbija się od 38, dobrze zrobiłaś

Cytat:
Madziulka ja też miałam napisać i zapomniałam:
* rano 190-120ml
* po południu 120-150ml
* wieczorem 180ml
* 24.00 120-150ml
* 4.00 120-150ml

W dzień dostaje 2 razy mleko, bo zazwyczaj zje tylko trochę kaszki albo obiadku. Potem jest nerwowa i niedojedzona, to "dopycham" ją mlekiem .
Justyna, a jak noc?

Cytat:
Zuz sie obudzi i ide z nia do chirurga, trzeba zdecydowac co z naczyniakiem.

Chciałam isc od pn. do pracy, nic specjalnego, a wlasciwie to wiekszosc ludzi uwaza ze to wrecz uwlaczajace, bo to mialoby byc sprzatanie klatek. Ale bez umowy, 5 godzin dziennie za 1000 zl, jak dla mnie ta praca ma wszystko co na chwile obecna mi odpowiada. No i co?? i wszyscy mi zaczeli klody pod nogi rzucac! nagle ni ma kto sie dzieckiem zajac, spcjalnie i na zlosc, bo to nie jest praca dla mnie, bo ja powinnam z dzieckiem siedziec, bo ni dam sobie rady, bo to wstyd. jaki wstyd?? pieniadze zarabiac to wstyd? wyc mi sie chce z bzsilnosci, bo to glupio zabrzmi, ale ciszylam sie na ta prace.. a do dziecka to ktos musialby sie zajac tylko przez jakies 3 godziny, ale i to ciezko
Kciuki za doktora

Z pracą podziwiam, tak ja Marinkę. Wy rzeczywiście podobne do siebie jesteście Głupich ludzi nie słuchaj. A głupi są, bo tylko głupcy i darmozjady mogą takie testy rzucać
Tylko, kurczę, z kim zostawić A jakaś koleżanka małego dziecka nie ma? Żeby jej podrzucić na ten czas?

Cytat:

1- ja też nie, mam od teściowej dla małego, jemu gotuję ale nie mogę się przełamać żeby spróbować. Odrzuca mnie samo to że
wiem jakie to ładne zwierzątko było...
2 - Jodi Picoult "W naszym domu". Uwielbiam jej książki. Tylko problem jest taki że jak zacznę to nie mogę się oderwać
1. Wzruszające i śmieszne za razem
2. Czytałam kilka jej rzeczy, faktycznie wciągają

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.................... ......................
......................... ..pip..........pip.

To była jedna z najgorszych nocy odkąd R jest z nami. Poszłam spać o 2 o wstaliśmy o 5,45.
Wczoraj była sąsiadka i po jej wizytach R zawsze źle spał, wczoraj się utwierdziłam w tym, że wierzę w uroki

Kliknięte CHociaż musiałam po kliku na Agadus trochę odczekać
Stary 2012-03-30, 10:16   #1370
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dziewczynki ja Wam klikam w tą Waszą luksję, ale nawet o tym nie piszę, więc nie myślcie, że Was ignoruję

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-30, 10:18   #1371
brumek
Zakorzenienie

Marina - nie strasz, bo ja już nawet słuchać o śniegu nie mogę

Cytat:
Napisane przez brunetka2000
spaceruje przy meblach. Mówi maamamam a, baaabaabaa i dataatata. Pupka wyleczona i już nie musi siedzieć na nocniczku. Teraz zakłada go na głowę
Stary 2012-03-30, 10:32   #1372
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
u mnie waga stoi na 51 kg, do 48 kg chcę zejść i będzie ok
ale szczerze to najlepiej się czułam mając 46 kg
ja tez sie pochwale, chociaz nie na diecie, ale waga spadła mi do 68,5 czyli mam jeszcze 3,5 kg do wagi sprzed drugiej ciazy i 5,5 kg do wagi sprzed pierwszej moze sie uda... moze dla was to duzo, ale ja wysoka jestem i nie widac tak mocno tej mojej prawie 70kg d.py

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:36   #1373
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja tez sie pochwale, chociaz nie na diecie, ale waga spadła mi do 68,5 czyli mam jeszcze 3,5 kg do wagi sprzed drugiej ciazy i 5,5 kg do wagi sprzed pierwszej moze sie uda... moze dla was to duzo, ale ja wysoka jestem i nie widac tak mocno tej mojej prawie 70kg d.py
to jak nie widać, to czym się przejmujesz
ile masz wzrostu?

już mi sie udało z podpisem

Juleńka
Mateuszek

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 10:38   #1374
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam
Oliweczko chyba bym mu dala w gebe za takie teksty!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! baran jeden. Moj tez endo nie lepszy, w ciazy bylam u niego kazal mi schudnac bo jestem za grubaale najwazniejsze ze z fasolka wsyztsko OK.
Ja tez klikalam wczoraj do 23 ale dzis tylko na chwilke i do pracy lece

Kochane wlasnie sie dowiedzialam ze moja szwagierka robi pierwsze urodziny synka 18 kwietnia bo wtedy sie urodzil (sroda) o 16 dla rodziny a 19 kwietnia dla znajomych - tez tak zrobilybyscie ze jak na tyg to tak ma byc?? i ci znajomi mnie zastnawiaja tez?? kocham moja paczke znajomych, ale zeby dla nich impre zrobic trzeba by sale wynajac, bo znajomi, ich malzonkowie plus dzieciaki kurde w szoku jestem. Jak mi wypadnie 2 zmiana to i tak nie bede

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:49   #1375
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Coś w tym jest bo moja histerii dostaje na dźwięk odkurzacza
moja wczoraj wieczorem sie wybudzila jak maz załaczyl inhalator syna. ryk że az spod prysznica wyskoczyłam!

a dzis rano artur tak sie rozkaszlał ze az zwymiotowal, a kinga zaczyna papugowac po nim kaszlenie. kaszle tylko jak on zakaszle

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
to jak nie widać, to czym się przejmujesz
ile masz wzrostu?

już mi sie udało z podpisem
a bo chcialabym we wszystkich ciuchach wygladac sprzed ciazy jak w wieku 18 lat a rpzynajmiej niech mi brzuch nie zakrywa guzików od spodni
173 cm podobno

eveee - ja zawsze robie w weekend, czasem nawet troche odlegly jak komus nie pasuje. ludzie pracuja, niektorzy mają daleko nawet wiec co bede robic w tygodniu... no i ja tez pracuje! mam zapraszac na 18:00? a znajomych nie zapraszam: rodzina najblizsza i chrzesni. koniec. na zabawy w kulkolandii (znajome dzieci szaleją w kulkach plus rodzice przy kawce) to jeszcze czas przyjdzie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-30 o 10:54
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:55   #1376
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Oj, a dlaczego sprzedaliście?
Bo się sypało całkiem, aż strach jeździć z malutkim dzieckiem takim gratem... Wszystko wysiadało po kolei w nim, ale w końcu już 20 lat stuknęło tej Hondzie w tym roku i całe szczęście, że w ogóle ktoś ją kupił...

Oliweczka ja bym więcej do tego lekarza nie poszła za nic. Dziwię się, że i tak zniosłaś jego zachowanie... Debil i tyle.
Stary 2012-03-30, 10:55   #1377
agadus
Wtajemniczenie

brumek, oliweczka, zawsze mozna na Was liczyc

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 11:05   #1378
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Kochane wlasnie sie dowiedzialam ze moja szwagierka robi pierwsze urodziny synka 18 kwietnia bo wtedy sie urodzil (sroda) o 16 dla rodziny a 19 kwietnia dla znajomych - tez tak zrobilybyscie ze jak na tyg to tak ma byc?? i ci znajomi mnie zastnawiaja tez?? kocham moja paczke znajomych, ale zeby dla nich impre zrobic trzeba by sale wynajac, bo znajomi, ich malzonkowie plus dzieciaki kurde w szoku jestem. Jak mi wypadnie 2 zmiana to i tak nie bede
dziwne
my urodziny Julci będziemy robić w sobotę, bądź niedzielę, bez względu na to, czy urodziny wypadają w pon., srodę, czy piatek.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

a bo chcialabym we wszystkich ciuchach wygladac sprzed ciazy jak w wieku 18 lat a rpzynajmiej niech mi brzuch nie zakrywa guzików od spodni
173 cm podobno
o to podobnie mamy-ja mam 176cm.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-30, 11:09   #1379
wodaqua
Zadomowienie

Monia, zdrowia dla Maluchów!
Moja waga przez chorobę pokazała 5 z przodu i niech tak już zostanie Patrząc na apetyt, to jest szansa.
Pomyślałam Oliweczko, że byłaś zbyt dużym wyzwaniem dla swojego endo
Klikam Dziewczyny, klikam
Zosiak sprzedany dla babci, aż dziwnie w domu...
Stary 2012-03-30, 11:12   #1380
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Pomyślałam Oliweczko, że byłaś zbyt dużym wyzwaniem dla swojego endo
a wiesz, że bąknął cos takiego

Juleńka
Mateuszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości