|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Cytat:
czyli z dzidzią wszystko cacy ![]() no następny super lekarz co za pajac, cham, gbur, obszczymorda, konował, zgniłek itd itd nie masz możliwości do kogoś innego pójść no znalazł się sędzia sprawiedliwy i najmądrzejszy no mam ochotę mu nakopać to doktorskiej du..y nic się palantem patentowanym nie przejmuj...!!!!!
![]() |
#1352 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Oliweczko czytam, i aż się krew we mnie zagotowała, Ależ jestem zła, za kogo on się ma ten endo?
Proszę Cię, zmień go... Co za cham... Nie no, to ię w głowie nie mieści. teksty typu ,,ziemio rozstąp się" ??? Jestem OBURZONA jego prostactwem! I mam ochotę napisać skargę na tego Hu**, nie endo....
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-03-30 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | ||||
Zadomowienie
|
Ciśnie mi się na usta "Bry Kuny!" ale pojadę standardowo: cześć!
U nas dobrze, od dawien dawna Zosia przespała nockę u siebie, ale to dlatego, że się mama nie leniła ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdrówka Marzenko! Marina, śnieg??? Bartessa, czekamy na foty! Niech Wam się dobrze mieszka! Lili, biedna Ty z Radziem ![]() ![]() Może jakaś zawistna ta sąsiadka... Cytat:
Bezczelnie się podłączam pod życzenia! Cytat:
![]() ![]() A co to za spiski??? Czy impreza? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
A Twój pan nie zajmie sie Zuzką? Chyba że ja o czymś nie wiem, bo mam niezłe zaległości. Super że tak działasz, szukasz pracy i ją znajdujesz, nie ważne jaką, grunt, że kasa będzie ![]() To właśnie dziś chciałam przeczytać ![]() Dobra dobra, wadę wzroku mam, ale nie aż taką wielką ![]() Kliki: żeby Was zmotywować do pisania na forum, opowiem jaki ja mam system głosowania: jak widzę którejś wypowiedź to klikam, więc waro stę Dziewczynki udzielać ![]() ![]() Cytat:
Patik, ja też postuluje za koniem ![]() Oliweczko Kochana! Cudnie że wszystko z maluszkiem dobrze ![]() ![]() ![]() Nie możesz zmienić endo? Idziesz, płacisz, wymagasz odpowiedniego traktowania. Więcej nie skomentuję ![]() Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-03-30 o 09:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1355 | ||||
Wtajemniczenie
|
Jest bardzo spokojniutki, osowiały, ma szkliste oczka
![]() ![]() Cytat:
![]() Bez zmian. Nie ma kaszlu, ani kataru. Aktualnie temp. w pupie 38,1, czyli - 5 kresek to 37,6. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() No właśnie nie mam pojęcia od czego ta gorączka ![]() Dziewczyny pomóżcie ![]() Przy ilu stopniach zbija się temp. dziecku? A skąd ta gorączka to nie mam pojęcia, mały ani nie kaszle, ani nie ma kataru. Do lekarza też chyba bez sensu iść z samą gorączką zreszto to chyba bardziej stan podgorączkowy ![]() Dziękuję za odpowiedzi w sprawie mleczka. Czyli mój Szymcio wypija najmniej ![]() Dzień dobry ![]()
![]() |
#1356 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no ham, jakich mało Cytat:
![]() wiecie co wszystkie macie rację, że powinnam go zmienić ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1357 |
Wtajemniczenie
|
Oliweczka no co za baran, jak masz możliwośc idź do innego endo, ja bym mu nagadała, że goowno go to obchodzi, oj jeszcze wiele innych rzeczy, jak tak można traktować pacjentów, i jeszcze za to płacisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zadomowienie
|
Madziulka, ja nie pomogę z gorączką, bo u nas nie było. A z mm dopiero przygodę zaczynamy, a Ty chyba nadal na UU, więc czym się tak martwisz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zakorzenienie
|
No dokładnie Oliweczko, płacisz ( i jeszcze tyle kasy na dodatek !) i nie za to żeby wysłuchiać idiotycznych, bezpodstawnych i beznadziejnych, świadczących tylko o nim samym wypowiedzi. I to ma być wykształcony człowiek
![]() Na pewno sa w Twoim mieście inni endo. i NORMALNI. Moim zdaniem powinien Cię wesprzeć jeszcze i pochwalić, za powiększanie rodziny... Matko, ja dalej zdruzgotana jego podejściem. Madziulka ojej... Kurcze może ząbki? Wiesz, kilka dziewczyn już miało podobne przeboje z gorączką i zębami. A nie wiem jak o z tą temp jest. Ja podawałam przy gorączce Iga tak jak Ty leki. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- wodaqua mówisz, ze Zosia nie jest do Ciebie podobna? na moje oko to cała Ty. serio.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-03-30 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Wtajemniczenie
|
madziuylka jak jest temp. 37,7 juz powinno się gorączkę zbijać
na razie podaj paracetamol, może byc w czopku, jak nie pomoże to podaj nurofen a jaki paracetamol podałaś?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Zakorzenienie
|
Wodaqua
![]() ![]() Madziulka od 38 się zbija. Może to na zęby?
#1362 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny pamiętacie o mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 |
Zakorzenienie
|
A śnieg był ( mega grube płaty ) i stopniał już.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Wtajemniczenie
|
Boże u mnie tez był,Oliwka wstała rano odsłoniła rolety i mówi"mama snieg", a ja do niech "kochanie, prima aprilis dopiero w niedziele"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Rozeznanie
|
Oliweczka no co za prostak!
Jak tak można do kobiety w ciąży. Żaden wstyd mieć jedno dziecko po drugim. Ja sama bym tak chciała Nawet teraz w tym cyklu tak się czułam "ciążowo"- bułki smakowały jak ziemia, kawa jak woda, metaliczny posmak w ustach, węch wyczulony. Miałam cichą nadzieję, że plastry zawiodły i jednocześnie lęk przed tym co jakby coś powiedział TŻ ale ![]() ![]()
![]() |
#1366 |
Zakorzenienie
|
Shira
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze troszkę kaszle, ale jest już o wiele lepiej. Podnosi sie o wszystko i spaceruje przy meblach. Mówi maamamam a, baaabaabaa i dataatata. Pupka wyleczona i już nie musi siedzieć na nocniczku. Teraz zakłada go na głowę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Wtajemniczenie
|
Aaa w tym pierwszym, mleku rano miało być 90-120ml a nie 190-120ml
![]()
![]() |
#1368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Ci za wsparcie ![]() ![]() ![]() Wogóle wszystkie Wam dziewczyny dziekuję ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1369 | |||||||
Zakorzenienie
|
Zuzka, Emi - Happy Birthday Dzień dobry ![]() ![]() ![]() ![]() Pamiętamy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A endo ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A może to trzydniówka? Wysoka gorączka bez innych objawów, zgadzało by się. Zbija się od 38, dobrze zrobiłaś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Z pracą podziwiam, tak ja Marinkę. Wy rzeczywiście podobne do siebie jesteście ![]() ![]() Tylko, kurczę, z kim zostawić ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Czytałam kilka jej rzeczy, faktycznie wciągają ![]() Cytat:
![]() Kliknięte ![]() ![]()
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja Wam klikam w tą Waszą luksję, ale nawet o tym nie piszę, więc nie myślcie, że Was ignoruję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | |
Zakorzenienie
|
Marina - nie strasz, bo ja już nawet słuchać o śniegu nie mogę
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ile masz wzrostu? już mi sie udało z podpisem ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Witam
Oliweczko chyba bym mu dala w gebe za takie teksty!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! baran jeden. Moj tez endo nie lepszy, w ciazy bylam u niego kazal mi schudnac bo jestem za gruba ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez klikalam wczoraj do 23 ale dzis tylko na chwilke i do pracy lece Kochane wlasnie sie dowiedzialam ze moja szwagierka robi pierwsze urodziny synka 18 kwietnia bo wtedy sie urodzil (sroda) o 16 dla rodziny a 19 kwietnia dla znajomych - tez tak zrobilybyscie ze jak na tyg to tak ma byc?? i ci znajomi mnie zastnawiaja tez?? kocham moja paczke znajomych, ale zeby dla nich impre zrobic trzeba by sale wynajac, bo znajomi, ich malzonkowie plus dzieciaki ![]()
#1375 | |
Zakorzenienie
|
moja wczoraj wieczorem sie wybudzila jak maz załaczyl inhalator syna. ryk że az spod prysznica wyskoczyłam!
a dzis rano artur tak sie rozkaszlał ze az zwymiotowal, a kinga zaczyna papugowac po nim kaszlenie. kaszle tylko jak on zakaszle ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() 173 cm podobno eveee - ja zawsze robie w weekend, czasem nawet troche odlegly jak komus nie pasuje. ludzie pracuja, niektorzy mają daleko nawet wiec co bede robic w tygodniu... no i ja tez pracuje! mam zapraszac na 18:00? a znajomych nie zapraszam: rodzina najblizsza i chrzesni. koniec. na zabawy w kulkolandii (znajome dzieci szaleją w kulkach plus rodzice przy kawce) to jeszcze czas przyjdzie Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-30 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 |
Zadomowienie
|
Bo się sypało całkiem, aż strach jeździć z malutkim dzieckiem takim gratem... Wszystko wysiadało po kolei w nim, ale w końcu już 20 lat stuknęło tej Hondzie w tym roku i całe szczęście, że w ogóle ktoś ją kupił...
![]() Oliweczka ja bym więcej do tego lekarza nie poszła za nic. Dziwię się, że i tak zniosłaś jego zachowanie... Debil i tyle.
#1377 |
Wtajemniczenie
|
brumek, oliweczka, zawsze mozna na Was liczyc
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my urodziny Julci będziemy robić w sobotę, bądź niedzielę, bez względu na to, czy urodziny wypadają w pon., srodę, czy piatek. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1379 |
Zadomowienie
|
Monia, zdrowia dla Maluchów!
Moja waga przez chorobę pokazała 5 z przodu i niech tak już zostanie ![]() Pomyślałam Oliweczko, że byłaś zbyt dużym wyzwaniem dla swojego endo ![]() Klikam Dziewczyny, klikam ![]() Zosiak sprzedany dla babci, aż dziwnie w domu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1380 |
Zakorzenienie
|
a wiesz, że bąknął cos takiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.