|
|
#4111 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koty czesc III
Cytat:
Cytat:
Gdyby nie moi sąsiedzi to połowy paczek bym nie miała odebranych. Do południa mnie nie ma w domu a do pracy zamawiać nie mogę bo pracuję na totalnym pustkowiu- żaden kurier tu nie dotrze
|
|
|
#4112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona chciała coś na zasadzie "z ręki do ręki". Zabrałam paczkę i zamknęłam drzwi przed nosem. Teraz mam stracha i karzę się zapowiadać wszystkim znajomym. Jeśli puka do mnie ktoś, kogo się nie spodziewam, to nie otwieram drzwi. Nigdy nie wiadomo o takim ludziom wpadnie do głowy. Także czekam z utęsknieniem, aż minie rok i stąd uciekniemy. W ogóle jak otwieram drzwi od domu, a mam kota na rękach, to on tak się wyrywa i ucieka w najdalszy kąt mieszkania. Myślę że jak nie ma nas w domu, to ta psycholka napiernicza nam w drzwi, bo w sumie są lekko obdrapane... Także wersja hard... |
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie z kotem jest odwrotnie - jak ktoś dzwoni to kot jest pierwszy przy drzwiach żeby zobaczyć czy to może do niego
|
|
|
#4114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja znajoma ma to mieszkanie. Jest prawie w centrum, więc się na nie połakomiliśmy, nie wiedząc kto tu mieszka. Zrobiliśmy kapitalny remont i w zamian mamy przez 2 lata tylko odprowadzać czynsz do miasta+nasze opłaty. Dużo zainwestowaliśmy, więc nie opłaca nam się teraz szukać drugiego lokum, skoro został nam jeszcze jeden darmowy rok. Poza tym nigdy nie wiem czy nie trafię z deszczu pod rynnę... Ja mieszkałam przez całe życie na wsi, więc to, co się tu dzieje jest dla mnie totalnym wstrząsem kulturowym... ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
Dlatego mało kiedy zostawiam go w domu. Wolę mieć go cały czas przy sobie, bo to radosne,otwarte kocię, boję się że będzie miał jakiś uraz, a ja nie chcę żeby był znerwicowany...
|
||
|
|
|
#4115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Myślisz że może być tak źle że kotek będzie nerwowy?
|
|
|
#4116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, bardzo wyczekuję kolejnej wiosny... To fakt, jak mieszkałam z rodzicami, to miałam naprawdę super sąsiadów dookoła i miałam pewność że nic złego się nie stanie, bo nie było takiej obojętności, a nawet agresji jak tutaj
|
|
|
|
|
#4117 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam problem z kurierami taki, że w domu nie ma nikogo do południa
a oni zostawiają byle komu ![]() kiedys chodziłam jak idiotka od drzwi do drzwi i szukalam swojej paczki. Dzwonilam do firmy kurierskiej to mi powiedziano ze podpis jest nieczytelny ![]() w pracy nie bardzo wolno mi przyjmować kurierów dlatego mi najbardziej odpowiada Poczta Polska, bo jest awizo i w sobote jade odbierac
|
#4118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też wolę przez Pocztę, tym bardziej że mam super listonoszkę z którą mogę się dogadać i nie martwię się co się dzieje z moją paczką. Teoretycznie kurier też powinien zostawić awizo...
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
i pozniej mam napierniczać 60km
|
#4120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedna firma kurierska zostawia karteczkę i sobie odbieram u fotografa Inni dzwonią czy jestem w domu albo żeby powiedzieć u którego sąsiada zostawili więc ja chyba narzekać na kurierów jeszcze nie mogę
|
|
|
#4121 | |
|
Zadomowienie
|
Chyba lepsze to, niż żeby opłacona paczka w ogóle do Ciebie nie trafiła... ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Ja mam ranking firm kurierskich ![]() 3 są na medal, 2 są do |
|
|
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mi sie tak nie zdarzyło, ale gdyby, to na pewno juz bym nie korzystała ani z tego sklepu ani z tej firmy 120km to nie jest tak malo, żeby sobie jezdzic tam i spowrotem
|
|
#4123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem Cię Tylko że biorąc pod uwagę mój przypadek, wolę pojechać 50 km (taką mam odległość), niż żeby moja sąsiadka żądała ode mnie opłat
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
w takim przypadku jak Twój, to korzystałabym tylko z PP, albo zamawiała paczkę, wzieła urlop i siedziała non stop,. zeby przechwycić kuriera
|
#4125 |
|
Zadomowienie
|
Może wrócimy do tematu czyli do kotów?
Siejusia co porabia Twój kocurro??
|
|
#4126 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
jeszcze pomagają mi wnieść i zostawiają kartony dla kotka ![]() Wolę PP. Pocztę mam na osiedlu, a listonosz ma mój numer, więc zwykle umawiamy się na odbiór po mojej pracy.
|
|
|
#4127 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie pracuję, mogę przechwytywać ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Śpi pod kaloryferem i straszy mnie od czasu do czasu...
|
||
|
|
|
#4128 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie dość, że po całym domu pełno było "kryształków" to jeszcze strasznie śmierdziało i nie wchłaniało siuśków tak jak powinno.Cytat:
Twojemu mężowi przeszkadzał zapach drewnianego żwirku? O to szok. Jak my jeszcze mieliśmy żwirek drewniany, a raczej "drzewną podściółkę dla zwierząt" to raz coś nam śmierdziało w łazience. Myśleliśmy, że to z kuwety i kazałam TŻtowi wąchać: Ja: Powąchaj czy to z kuwety tak śmierdzi. TŻ: (wącha na kolanach) Ja: I co? co czujesz? TŻ: ... las. Minusem było to, że się straaasznie nosił ![]() Przystojniak Grrrr Kitty często siada przy wannie i się uparcie patrzy w jedno miejsce. Cały czas liczy na to, że upoluje jakiegoś rybika. Śmiesznie to wygląda, bo siedzi, patrzy się i czeka.... czeka.... Czasami jej się poszczęści ![]() Ja teeeeż Cytat:
![]() Cytat:
O matko- współczuję! Kitty też boi się podchodzić do drzwi, a jak na rękach ją mam to się w panice wyrywa i chowa się w pokoju. Też mam nie za ciekawych sąsiadów. Dla nich nie ma czegoś takiego jak noc, czy cisza nocna, a jeden z najczęstszych monologów to: -(puk, puk) Graaaażyna... grażyna... Otwórz... (puk-puk) tooo ja daaarek... (ŁUP! ŁUP!) Grażyna! Ty ku***! otwieraj! (ŁUP! ŁUP!) Otwieraj to, ku***! Zaje*** Cię! Otwieraj!! O mamo
|
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
Chcesz powiedzieć że wyskakuje i robi "buuu"
Ja się tak strasznie cieszę że mój już nie musi nosić tego kołnierza! Już miałam obsesję oglądania jego ex-jajek A teraz odzyskałam mojego wariata
|
|
#4130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No... Mały bezczelny typek ![]() Umieram Dziękujemy Czyli rozumiesz o co chodzi... Ostatnio Ci sami sąsiedzi balangowali i dwóch chłopów wyrzuciło tą moją słynną sąsiadkę koło 2 lub 3 w nocy na korytarz na boso, bez ubrania i drapała w drzwi i wyła jak... Ech... Nie powiem co, szkoda nerwów... |
|
|
|
|
#4131 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4132 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też Ale zrobił też coś przerażającego. Zasnął z otwartymi oczami i charczał, bo dziwnie położył głowę i ciężko mu się oddychało. Jak z horroru... ![]() Ty na ex-jajka, a ja co chwilę zaglądam mu do pyszczka, bo ma takie słodkie te nowe ząbeczki... |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTESiejusia;33232255]Ja też. Mówię na siebie PANI ARCHEOLOG
A ja po prostu stwierdzam, że " zaraz znajdę złoto! zobaczysz! wiem, że gdzieś tu jest!" ![]() Cytat:
U Nas na klatce jakaś pani obraziła się na swoich dwóch kolegów z którymi spożywała alkohol i sobie wyszła na klatkę. W samej bluzce i majtkach takich wielkich.... Ale długo nie trzeba było czekać na reakcję. Panowie za nią wyszli i prosili żeby się nie obrażała i żeby do nich wróciła... i wróciła...
|
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra. Muszę sobie kupić jakiś gaz pieprzowy czy cuś w razie W
|
|
|
|
|
#4137 |
|
Wtajemniczenie
|
No- musisz, musisz, bo strach. Na szczęście ja się wyprowadzam za 2 tygodnie z tego patologicznego bloku....
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Aha. Przypomniało mi się, że Kitty w środę dostała rujki ![]() Do teraz się śmieję z reakcji TŻta jak Kitty leżała w kuchni na dywanie, tarzała się po nim grzbietem i gruchała, a TŻ drapiąc ją pod bródką mówił tak: "o matko! Ona się meczy! Ona się strasznie męczy! Spójrz jak się patrzy- widzisz! Przynieś szybko wody! Wodę jej daj, bo ona się męczy!"
|
#4138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale przede wszystkim gratuluję i cieszę się z Tobą ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4139 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

Naturalnie, nie opłaciłam "haraczu"
Gdyby nie moi sąsiedzi to połowy paczek bym nie miała odebranych. Do południa mnie nie ma w domu a do pracy zamawiać nie mogę bo pracuję na totalnym pustkowiu- żaden kurier tu nie dotrze

Inni dzwonią czy jestem w domu albo żeby powiedzieć u którego sąsiada zostawili więc ja chyba narzekać na kurierów jeszcze nie mogę

dlatego pozostalismy wierni temu z naturalnej glinki