|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() desia a ja wczoraj pisałam że może się wyrobimy w 11 części?chyba nie doczytałaś, ale tak sobie właśnie myślę, że ta częśc idzie wolniej, więc może, może.. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Ale i tak mam dobry humor ,na razie ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() Natkulec rewelacyjny avatarek masz ![]() ja też już chcę mojego Kajutka!!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Hej,
ja dopiero teraz bo rano byłam na pobraniu krwi potem wjechałam na chwilę do pracy zobaczyć jak sobie radzą. Musiałam odebrać Antka z przedszkola bo coś markotny ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() W nocy ładnie śpi, ale przedpołudnia są gorsze, pośpi po godzinie lub 1,5 i się budzi, a usypia ok pół godz, ale nie mogę narzekać bo cieszę się że w nocy śpi ![]()
![]() |
#3064 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam dziś dobry humor
![]() ![]() U mnie na razie jest 20st w cieniu. Ciekawe ile będzie o 13.00, 14.00 (bo tu jest najcieplej właśnie po 13.00) Desia ja też nie mam siary. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Nowaken ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() * dziękuję ![]() ![]() ![]() *doczekasz się i Ty ![]() ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() co do siary to też nie miałam przed porodem, może 2 razy mi poleciała. Podobno jak jest dużo przed porodem to później jest mało mleka i na odwrót, jeśli chodzi o mnie to chyba się sprawdziło ![]()
![]() |
#3066 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Dawno mnie nie było Cytat:
![]() Dziewczyny czy wam też tak mleko leci? w nocy zamleczyłam dziecko jak zasnęłam a on zgubił cycka. Musiałam go przebierać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() czekamy ![]() ![]() ![]() ktg mam 11.04. o 10:15 ![]() ja myślę, że to są jakieś cześci czopa... te pierwsze... jak by nie było coś się tam dzieje więc też i coś wypływa... ![]() ja też psychicznie lepiej się czuje ![]() ![]() najlepsze jest to, że nie moglam sie doczekać żeby to było już... a teraz jak jestem świadoma że zostało mi max 3 tygodnie to wpadłam w delikatną panikę, że mało czasu a tyle jeszcze do zrobienia... a do tego święta po drodze ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam odchodzenie czopa ciąg dalszy, to na bank jest to! ![]() Dziś było go sporo, ale nie był podbarwiony tak jak wczoraj tylko troszkę bardziej transparentny. Dośc gęsty.. No i wychodzi na to że to po nocy tak mam.. Potem w ciągu dnia mija. Czyli w nocy może to twardenienie brzuszka (czyli skurcze jak mi wyjaśniła ginka) które mam tak działają na szyjkę.. Cytat:
Dziś mam chyba dzień sprzątania, bo od rana mnie nosi, właśnie uprałam firany, teraz zasłony, odkurzanie, mycie podłóg i może łóżeczko mąż skręci? ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-03-30 o 11:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3072 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Desia, nie smutkuj - juz blizej jak dalej ![]() Cytat:
![]() Jak masz porownanie do cen sklepowych i sie oplaca to ja bym sobie zamowila ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja jada o roznych godzinach wieczorem, zalezy jak jej sie spi ... czasem zje o 20, czasem nawet o 22, ale w nocy mamy przerwy 4h zazwyczaj, czasem zdarzy sie 5 dzien dobry tak w ogole ![]() Moja niunia wczoraj przeszla sama siebie, ciezko bylo ja uspic, butli nie, smoczka nie, byle na rekach ... w koncu zjadla troche i usnela mi na ramieniu, a ja usnelam z nia ![]() ![]() ![]() Jutro mamy z mezem randke ... w realu ![]() Tydzien temu w sobote 'sprzedalismy' Jule babci i pojechalismy do reala na zakupy i stwierdzilam ze tak dziwnie sie czuje, wrecz jak na randce ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() he he ![]() to już akurat przeszłam ![]() ![]() *** wrąbałam całą tubkę mleka zagęszczonego ![]() będzie co zrzucać po ciąży... oj będzie ![]() idę wyciągnąć z piekarnika moje ciasto z wiśniami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 |
Zakorzenienie
|
Adaikaka brzulek ogromny !!!
![]() Gosia piekne zdjecia ![]() Karolca, mala ma sliczna czuprynke ![]() Wszystkie maluszki i brzuszkie przepiekne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez qsloncu Czas edycji: 2012-03-30 o 12:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
oj mnie przeciętnie 2 razy w tygodniu to spotyka z tym że moja sofa niewygodna do spania ![]() Cytat:
![]() dzisiaj byłam u mamy i korzystając z okazji wlazłam pod prysznic bo w domu wanna i niewygodnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() adaikaka ale ja się boję, oddaje Ci pierszeństwo i jak najbardziej mozesz byc pierwsza! ![]() ![]() ja też mam dużo do zrzucenia, ale damy radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
heh... śmieje się, że tak szeroko nóg nie rozłożę żeby się między nimi zmieścił
![]() jest już nisko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#3080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ba! ja przy dwójce na pewno dam rade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zakorzenienie
|
![]() ale nie wyrosło mi tak fajnie jak mojej mamie... ona ma chyba lepszy piekarnik... ![]() ![]() ![]() studzi się ![]() jak któraś chętna to zapraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() tak ogólnie jakoś nie mam apetytu zjadłam bułkę na śniadanie i ciężko mi strasznie cały czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Rozeznanie
|
Korzystając z okazji że maluszek śpi naskrobałam Wam
Opis porodu: Jak wam pisałam za pośrednictwem Cziqua trafiłam do szpitala z jakimiś dziwnymi neurologicznymi problemami i nie miałam zamiaru jeszcze rodzić ![]() Przy przyjęciu lekarz - ordynator powiedział żeby nie podawać mi już fenoterolu, bo jak twierdził po tak długim okresie przyjmowania go i tak już na mnie nie działa ![]() Po zbadaniu mnie przez neurologa miałam wyjść do domu- na następny dzień. Po badaniu ginekologicznym wieczorem chyba odpadł mi kawałek czopa… W nocy zaczął mnie pobolewać krzyż i trochę bolał mnie dół brzucha jak na @ ale był to ból taki raczej stały. Rano o 6 już poczułam że ten ból przychodzi już falami i zaczęłam liczyć co ile jest…był co 6 minut potem co 4, potem jakoś 5 i znowu 4. O 7 poszłam do położnych i zrobili mi kg. Wtedy już ból był bardzo silny, tak że na tym ktg jęczałam z bólu. Położna widziała że mocno mnie już bierze zadzwoniła po lekarkę…niestety nie było lekarza, który mnie przyjmował tylko jakaś inna kobieta. Zastanawiała się co ze mną zrobić…w końcu stwierdziła, że poda fenoterol w kroplówce na zatrzymanie akcji, bo to jeszcze nie był skończony 37 tydzień…jeśli kroplówka nie zatrzyma skurczy to rodzimy. Na wszelki wypadek zdjęła krążek – podobno po to żeby mi nie rozsadziło szyjki gdyby się robiło rozwarcie. Kroplówka zadziałała i skurcze przeszły. Ale już nie mogłam za długo stać i chodzić bo czułam duży napór dziecka w dół…wszystko mnie bolało. Wieczorem na obchodzie był ordynator i widziałam że się wkurzył że mi tą akcję zatrzymali…powiedział że to jest ostatnia kroplówka którą mi podają (to była już druga) i jutro mam iść do domu. Jak się coś zacznie to wrócić. ![]() Kroplówka w nocy się skończyła i rano powtórka z rozgrywki – skurcze co 6, 4 minuty. Zrobili ktg…położna twierdziła że wezmę nospę i mi przejdzie i mam dziś być wypisana, ale oczywiście najpierw mnie zbada. Okazało się że mam już 7 cm rozwarcia. Kazali zadzwonić po męża i pakować się na sale, w której będę po porodzie. W międzyczasie przyjechał mąż i czekaliśmy aż poczuję parcie. Powiedziałam położnej że już chyba czuję ( chociaż jakoś nie za bardzo wiedziałam czy to to ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od razu się w nim zakochałam! ![]() ![]() Poród trwał 4h40min a samo parcie 20 minut ![]() ![]()
#3086 | |||
Gang Iren
|
Zalatwilam troche spraw od rana,zakupy zrobilam.Wrocilam glodna strasznie i sama nie wiedzialam na co mam ochote,wiec zjadlam gniazdko,deser panna cotta,2 krokiety i salatke,taki mix maly
![]() Musze zaraz wypisac i wyslac kartki na swieta,moze jeszcze zdaza dojsc w terminie. Co do siary,to ja tez nie mam. No nie wiem,nie wiem.A moze Eryk czeka na Andree?W koncu trzeba dawac pierwszenstwo dziewczynom ![]() Cytat:
Sam sobie krzywdy nie zrobi,wiec tylko sie cieszyc,ze masz silnego facecika ![]() Cytat:
Ja przy corce mialam siare od 6 miesiaca,w 8-9 miesiacu to strasznie duzo mialam i pokarmu mialam tez tyle,ze bym trojaczki ze spokojem wykarmila.Przez jakis czas zabierali ode mnie sciagniete mleko do domu matki i dziecka,wiec oprocz swojego wykarmilam jeszcze czyjes dziecko. Teraz siary nie mam,ale mam nadzieje,ze mleko bedzie. Cytat:
![]() Ja czopa brak.I jestem ciekawa czy wtej ciazy go zobacze. Dziekuje ![]()
![]() |
#3088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie ![]() pieknie ci poszlo ![]()
![]() |
#3089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No z wynikami mi ulżyło. dzisiaj wjechałam sobie do cerfurra i zakupiłam dwie butelki smoczek i weszłam do rossmana i kupiłam żel dla maleństwa chusteczki itd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
karo_z super opis porodu
![]() ![]() teraz sobie myślę czy moje nie będzie czasami rude ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.