|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak zarzuciacie nazwami wózków to jestem zażenowana swoją ignorancją - ja mam zamiar poświęcić się temu zajęciu dopiero w 8 miesiącu ![]() maggie to świętujmy ![]() ![]()
|
|
#4113 |
|
Konto usunięte
|
maggie gratuluje 19 tygodnia
ale ten czas leci dziewuszki a o co chodzi z tymi targami?to tylko w Waszych okolicach bo ja nic nie słyszałam... |
|
|
|
#4114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() albo chcą się dowartościować,ja tak to widzę...
|
|
#4115 | |
|
Przyczajenie
|
Bolder ecoline jest słabej jakości, Podobno gondola jeszcze w użytkowaniu ok ale spacerówka już gorzej. Materiał nie za dobrej jakości, na stelażu widoczne spawy bardzo brzydko wyglądają i kółka lubią się blokować. Za to x-lander xa nawet całkiem fajny wózek, ale gondola mała a spacerówka ciężka. No i nie da się odwrócic przodem do mamy.
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- to tak apropos wózków o których wspominałyście bo mi gdzieś cytaty zjadło ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
maggie123 dziekuje za kciuki! I już po wizycie i po zakupach nawet ![]() heheh Spodziewamy sie na 80-90 % kolejnej dziewczynki chciałam zrobić mężusiowi na urodzinki prezent (jutro ma) ale lekarz powiedizał ze chyba bede musiała jednak inny prezent kupić hehe, ale niby to moze się zmienić wg leakrza, ale ja wiem że on się chyba nigdy nie myli ![]() Jestem szcześliwa dzidzia ma 8,5 cm (+nóżki) wsystko prawdiłowe, przezierność karkowa bardzo mała, (ok 1,2 mm) wg wymiarów termin się pokrywa z terminem wg OM a nwet o jeden dizeń szybciej wg usg mam urodzić Mam fotke z usg 3d wstawie później na maila ![]() p.s. ma śliczny nosek ! na plusie mam kilogram ![]() Szyjka bardzo długa zamknieta. Oh szczęsliwa
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-03-30 o 12:23 |
|
|
|
|
#4117 |
|
Raczkowanie
|
Dobry dzien dziolchy!
Zla jestem kuwa, bo nie zdazylam do dentysty i nastepna wizyte mam dopiero za 3 tyg. ![]() Poza tym agent mieszkaniowy zapadl sie pod ziemie, a nam do przeprowadzki zostaly 2 tyg., po prostu super! Pociesza mnie dzisiaj tylko fakt,ze od jutra mam tydzien urlopu, yuhhhuuu! i jutro przyjezdza moja sister, wiec pewnie bedziemy caly tydzien buszowac po sklepach A co do wozkow, moze zrobilybysmy jakis ranking wozkowy, albo cos w tym deseniu? Napewno duzo latwiej byloby nowo kupujacym zdecydowac sie na odpowiedni model, tylko za bardzo nie wiem jak to technicznie zrobic
|
|
|
|
#4118 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki tyle stronic naskrobane ze na chwile obecna nie jestem w stanie was ogarnac.
od kilku dni jestem w domku mialam troche stresu i nie moglam o niczym innym myslec. ale juz powoli sie sytuacja normuje. weszlam na maila- ale piekne brzuszki juz sie pokazaly !! nonono.... ![]() cos mi sie rozkreca, mam straszny kaszel ale w aptece nic mi babka nie dala bo mowi ze nie ma co dac. wiec kupilam sok malinowy i na cieplo z cytryna. za tydz. mam wizyte w kielcach u ginki i moze sie dowiem jaka plec. a;le bym dostala piekny prezent na urodzinki. aby sie dzidek nie zaslanial. bo to bedzie 16 tydz. to juz powinno byc widac.
|
#4119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też chleb razowy jedynie wchodził, na białe pieczywo nie mogłam patrzeć, od razu zwracałam. teraz już jem i jest ok.aga_ton to pocieszyłaś mnie z tym ślinotokiem, oby mnie trzymał tylko kilka tygodni ![]() Cytat:
Dzisiaj mam depresję i ludziowstręt...jak myślę, że już gorzej być nie może i musi się poprawić, to zaraz jest jeszcze gorzej...aż się boję co zdarzy się w kolejnych miesiącach...ale zapewne wyolbrzymiam jak to ciężarna
|
|
#4120 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Spioszka rankingu raczej nie zrobimy bo kazda ma inne wymagania. Jedna np mieszka na 3 pietrze i priorytetem będzie waga, inna potrzebuje duzycch kol i amortyzacji bo glownie bezdroza na spacery. Echh ile ludzi tyle potrzeb ja wiem tylko tyle ze wozków typu coneco czy baby design za darmo bym nie wzieła bo są marnej jakości.
|
|
|
|
|
#4121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj miałam paskudny dzień, jak wróciłam po pracy do domu to padłam, jak kawka. Jakaś taka osłabiona byłam. A dzisiaj nic nie lepiej, do tego ta pogoda mnie dobija...
|
|
|
|
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE
Elenko nie odkładaj wyboru wózka bo to wbrew pozorom bardzo ważny wybór :P dobry wózek to podstawa bo później na spacerach będziesz się szarpać i przeklinać dzień w którym taki bardziew kupiłaś. Wiem bo przy synku wypróbowałam dużo wózków i nie wiedziałam, że spacerki mogą być takie przyjemne jak się ma +odpowiedni "sprzęt" [/QUOTE]Beznadziejny wózek to już przerobiłam u mojej crześnicy. Ale mi się wydaje, że mam tyle czasu a poza tym możecie mnie bić, ale trochę przesądna jestem ![]() Enigmama to super, że wszystko ok i gratulacje ![]() Ja nie wiem, jak wy to robicie, że wiecie czy będzie chłopczyk czy dziewczynka Mi na usg 4d powiedział w 13 tc i 2 dni, że robią się jakby dwie wargi ale to może być równie dobrze chłopak, a teraz lekarz wogóle się nie skupił na bejbiku tylko łożysku nieszczesnym i szyjce
|
#4124 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki powiedzcie mi jakie dokumenty są potrzebne do porodu? tzn. jadę do szpitala i czego ode mnie wymagaja przed porodem? karty ciąży? czy jakichś badań? czy po prostu wchodzę i rodzę
jak to wygląda?
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
Siema laseczki
![]() Pisałam wam że zamówiłam dżinsy ciążowe na allegro, przed chwilą odebrałam przesyłkę, zmierzyłam, cyknęłam fotki i wpadłam się pochwalić ![]() Są super, szczerze mogę wam polecić te spodnie jak i samego sprzedawcę, cała transakcja bardzo szybka i sprawna (nie żebym tu robiła komuś reklamę ale naprawdę polecam) ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=2232366696 Fotki wrzucam poniżej ![]() Mój brzuszek jeszcze dość niepozorny, chociaż wg OM to już 19 tydzień, a wg USG 18, ale już ciasno mi było w normalnych spodniach
|
|
|
|
#4126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale może ktoś bardziej w temacie się wypowie
|
|
|
|
|
#4127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spodnie są super i świetnie wyglądasz. I masz rurki a nie jakieś wory. Rany a brzuszek masz fajowy, też będzie kuleczka
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
napewno wydruk RMUA albo dokument potwierdzający ubezpieczenie, wyniki ostatnich badan + karta ciąży
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
u mnie była to caluteńka dokumentacja przebiegu ciąży jaką tylko posiadałam. Wszelkie opisy USG, wyniki badań krwi, moczu, wsio, wsio i jeszcze raz wsio
|
#4130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo w H&M za rurki ciążowe trzeba zapłacić prawie 150 zł a te są o połowę tańsze
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry mamuśki.
Za wszystkie udane wizyty i tygodnie ![]() Ja ostatnio na nic nie mam czasu,chyba dopiero jak pójdę na L4 to w końcu będę miała czas na wszystko. Planuję od czerwca ale wiadomo zobaczymy jak wszystko się ułoży. Od 3 dni nie wymiotuję i jestem taka szczęśliwa Powoli wraca też mi apetyt ale niestety też nie mija na śmieciowe jedzenie. Wczoraj tak się objadłam że wieczorem miałam brzuch jak w 7 miesiącu. Zamówiłam sobie legginsy ciążowe,wieczorem muszę iść na pocztę odebrać.Mam nadzieję że będą wygodne,a teraz pędzę na maila wstawić zdjęcie brzuszka.
|
#4132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Wtajemniczenie
|
A mierzyłaś się jakoś czy tak trafnie dobrałaś rozmiar?
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam na maila zdjęcie brzuszka.
Powiedzcie że już widać
|
#4136 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle dzień dobry ![]() U mnie sniegu brak, słonko ledwo, ledwo przez chmurki zagląda, ale piździ okropnie. |
|||||
|
|
|
#4137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tam do chudzinek nie należę ale naprawdę nie chcę "utonąć" w jakichś ogromnych workowatych ubraniach, tylko chcę wyglądać fajnie ![]() A za spodnie nie chciałam przepłacać, bo przypuszczam że latem w lipcu/sierpniu jak będą upały to raczej rzadko będę je nosić, więc trzeba będzie dokupić jeszcze jakieś materiałowe spodnie i może spódniczkę ![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- W aukcji podana jest tabela rozmiarów, zmierzyłam się i dobrałam rozmiar wg tej tabeli, i wcale nie był zawyżony. Po zmierzeniu wyszło mi że powinnam kupić XL, chociaż nigdy nie nosiłam tak dużego rozmiaru spodni, kusiło mnie żeby zamówić L, ale ostatecznie zamówiłam XL i pasują idealnie, rozmiarówka nie jest wcale zawyżona ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Oblukałam cię na mailu ![]() No jasne że już widać, piękny ciążowy brzuszek
|
|
|
|
|
#4138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obu tak dalej było ![]() Cytat:
![]() no ja widze
|
||
|
|
|
#4139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja chodze po tcyh sklepach jak glupia za spodniami i jak ktos tu napisal same workowate ![]() tylko niewiem jaki ja bym musiala miec rozmiar skoro zawsze dzinsy nosze 36 ewentualnie 38;p musze to obczaic ![]() bylam polazic z mama po galeri za butkami na wesele, szlag mnie trafia nic na mnie nie pasuje albo ceny z kosmosu, a nie chce wydac 300 zl na buty |
|
|
|
|
#4140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

to mu mówię że chyba brzdąc kopnął i dalej trzymałam się za brzuch ale nic już nie było, mąż na to żeby może on podotykał to kopnie bo może mamuśki mała nie lubi 

fak... no wiem żę jestem niska bo tylko 164 cm ale że 55 to dużo
mówię jej że nikt mi jeszcze czegoś takiego nie powiedział wręcz przeciwnie a ona na to że to dużo bo ona jeszcze 10 lat temu ważyła 53 kg (jest trochę niższa ode mnie) więc jej mówię że co ma wiek do tego