|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4981 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam właśnie mega zamówienie u r_p. Jak przyjdzie paczka (raczej nie spodziewam się jej przed świętami) to opiszę wrażenia. Odnośnie pielęgnacji twarzy maluszka to prosiłabym o pomoc doświadczone mamusie. Czyli twarz myjemy samą przegotowaną wodą, oczka solą fizjologiczną (ale czym, gazikiem, wacikiem) a dziąsełka gazikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie, tak? ![]()
![]() |
#4982 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- [QUOTE=blueelektron;332218 63]kupiłam to mleczko na zgagę gaviscon, przed chwilą prawie pawia puściłam, straszne w smaku, jak pasta miętowa z szamponem ![]() No do najsmaczniejszych niestety nie należy ale chociaż pomogło Tobie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4983 |
Rozeznanie
|
na moja zgagę to już mi chyba nic nie pomoże , a co do tego mleczka planuje je rozcieńczać z wodą
|
![]() ![]() |
![]() |
#4984 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4985 |
Zakorzenienie
|
mi te pieluchy flanelowe od r_p77 ciężko się prasowało
![]() ![]()
#4986 |
Wtajemniczenie
|
O, zdążyłam!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4987 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33234084]Mi nawet wyników nie pokazali, o interpretacji już nie wspominając. Ja się dowiadywałam tylko tyle, ile usłyszałam z rozmów między ordynatorem a innym lekarzem. Raz lekarz był mi łaskaw powiedzieć, że jak na ciężarną to mam dobrą morfologię i to tyle. Ja nie twierdzę, że oni mi powinni robić wykłady przy łóżku i tłumaczyć co i jak, ale gdyby powiedzieli przy mnie, że np. zrobili badania w kierunku tego i tego (bo że ostatnio robili mi badania w kierunku gestozy to się domyśliłam), a potem powiedzieli, że badania wyszły dobrze, to ja bym była o wiele spokojniejsza. A tak poza tym to u nas w szpitalu co wieczór jest inny lekarz, lekarze w ogóle nie kojarzą pacjentów. Byłam na konsultacji internistycznej na oddziale wewnętrznym i tam normalnie rodziny się pytały o stan zdrowia pacjentów. Gdyby moja mama chciała się zapytać o mój stan zdrowia, to lekarz musiałby chyba najpierw mnie zobaczyć, potem przeczytać całą moją dokumentację i dopiero wtedy by odpowiedział (a i lekarze z reguły są niemili i niesympatyczni, z wyjątkiem może 2-3 na chyba 10). A na oddziale leżą 3 osoby na krzyż, większość to jednodniowe zabiegi ginekologiczne. Jedyne, co jest fajne w szpitalu, to słuchanie tętna dzidziola dwa razy dziennie i tego mi brakuje. A tak ogólnie to porażka, ale nie chce mi się już do tego wracać.[/QUOTE] To w tym szpitalu, w którym leżałam, nie mogłam narzekać na brak informacji. Co chciałam, to wiedziałam. Lekarze i pielęgniarki pamiętały pacjentki więc ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do CC to ja sie już chyba zdecydowałam. Co innego gdybym mogła sie przygotować do porodu, ale ja nie mogę robic zupełnie nic. Poród jest szybszy, bez męczarni, a te dwie pierwsze doby, w których najbradziej brzuch boli to wychodzi mi tyle samo co bym sie męczyła na sali porodwej. Nie będę zmasakrowana na dole, a z blizną po cc sobie poradzę. Pomoc w domu po CC mam już zorganizowaną więc myślę, że to nie jest głupia decyzja. Acha, a czy sól morska w sprayu mozna uzywac do noska od pierwszych dni dziecka??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4990 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do karuzel i mat edukacyjnych, to na pewno nie zainteresują niemowlaczki, ale ja na razie będę małej puszczała melodyjki z karuzeli żeby uczyła sie przy nich zasypiać. Synus mojej siostry nauczyl się zasypiać przy właczonej suszarce ![]() ![]() Co do CC to widzę, że jestes w takiej samej sytuacji co ja. ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4991 |
Zakorzenienie
|
ja tu myślę co zrobić by nie mieć CC ;(
![]() |
#4992 |
Wtajemniczenie
|
skonczylam sprzatac i zaraz jade z kolezankami do innej kolezanki, co ma 2miesiecznego bobasa.
dzis pakowalam bardzo duzo rzeczy w worki prozniowe - rewelka i polecasm kazdemu, co ma duzo duzych rzeczy typu koldry i poduszki, plaszcze, kurtki zimowe. Nawet mi zabraklo i musze domowic . okej, ja zmykam juz ![]() do nastepnego watku!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4994 |
Wtajemniczenie
|
Nie zdecydowałabym się na CC sama, bez wskazania
![]() Wszystkie za i przeciw wzięłyście pod uwagę? Wiecie z czym to się wiąże dokładnie? Macie świadomość jak CC przeżywa dzidziuś? Zdecydowałyście jakie znieczulenie będziecie chciały? Żeby była jasność, nie potępiam wyboru. A co do braku wiedzy dziewczyn w szpitalu, to była to elementarna wiedza. Nie piszę tutaj o nie wiadomo czym. Leżały tam dwie dziewczyny, które były w szpitalu już 3 tygodnie i one się mnie pytają, jak jest na porodówce ![]() ![]() Ta dziewczyna, która miała termin na dzień, w którym ja wychodziłam ze szpitala, nawet nie odstawiła Fenoterolu, bo nie wiedziała, że to hamuje jej skurcze i nawet oksytocyna może nie zadziałać. To akurat też wina prowadzącego lekarza, że jej o tym nie poinformował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4995 |
Raczkowanie
|
nie łam się, może się jeszcze uda
![]() ja też obawiam się cesarki, a straszą bardzo z powodów neurologicznych. Jeżeli pozwolą mi rodzić sn to bez znieczulenia. A najprawdopodobniej będzie tak, że wymęczą mnie przy sn i na koniec i tak zrobią cc. ![]() perspektywa g..wniana tak czy tak. napiszcie mi jakie te czapki zabieracie do szpitala plizzzzzzzzzz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4996 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4997 |
Zakorzenienie
|
U mnie trzeba wziasc 1 czapeczke, ja zastanawiam sie nad wiązana bawełnianą. Ale nie wiem jaka bedzie lepsza. Zakładana czy wiązana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4998 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#5000 |
Zadomowienie
|
Przy porodzie naturalnym dziecko też jest narażone na nieprzyjemne rzeczy, a poza tym będę kombinowała tak, żeby cesarka odbyła się dopiero jak dzidzia zacznie się na świat prosic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#5001 |
Raczkowanie
|
właśnie dlatego pytam o te czapki bo słyszałam różne opinie na temat tych wiązanych. Może jakaś doświadczona mama się też wypowie
Edytowane przez kaśka k Czas edycji: 2012-03-30 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#5002 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#5003 |
Wtajemniczenie
|
Zamykamy!!!
Zapraszam do nowej części - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=604692 |
![]() ![]() |
![]() |
#5004 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Ewunia_1984;3323662 6]Co do karuzel i mat edukacyjnych, to na pewno nie zainteresują niemowlaczki, ale ja na razie będę małej puszczała melodyjki z karuzeli żeby uczyła sie przy nich zasypiać. Synus mojej siostry nauczyl się zasypiać przy właczonej suszarce
![]() ![]() Co do CC to widzę, że jestes w takiej samej sytuacji co ja. ![]() Dobre przy suszarce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.