Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-30, 10:45   #2881
pati2404
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

U:
I.płatki owsiane na wodzie z bananem i rodzynkami
II.kawałek torcika marchewkowego, duże jabłko
III.2 naleśniki z chudym twarogiem
IV.pomarańcza, ,mały jogurt naturalny, pasek gorzkiej czekolady
V.warzywa na patelnie
Stary 2012-03-30, 10:49   #2882
agniusia17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pati2404 Pokaż wiadomość
U:
I.płatki owsiane na wodzie z bananem i rodzynkami na wodzie...? lepsze by były z mlekiem, albo chociaż kubeczek jogurtu do tego
II.kawałek torcika marchewkowego, duże jabłko o ile kawałek tortu konkretny, to posiłek ujdzie
III.2 naleśniki z chudym twarogiem mało, gdzie jakieś owoce, warzywa, twaróg mógłby być chociaż półtłusty
IV.pomarańcza, ,mały jogurt naturalny, pasek gorzkiej czekolady skromnie, płatki do jogurtu?
V.warzywa na patelnie ten posiłek według mnie to porażka
naprawdę na tym nie chudniesz? nawet, gdybyś cały dzień leżała bez ruchu, byłoby to mało moim zdaniem.

— Gabriel García Márquez

agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 10:52   #2883
pati2404
Zakorzenienie

W sumie to nie jest miejsce na takie wyznania , ale trudno. Ostatnio zmagam się z kompulusami( przeszłam przez anoreksję ) i chciałabym zacząć żyć normalnie. Waga jaką mam mi odpowiada, chociaż moglabyby być trochę niższa. Teraz chce zdrowo się odżywiać.

od moderatora:
tak, to nie jest miejsce na takie wyznania.

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2012-04-01 o 01:12
pati2404 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 11:43   #2884
Szotta
Zakorzenienie

R.... oceny/wskazówki mile widziane

I- Omlet z warzywami na patelnię i szynką
II- Sałatka (mix sałat, rzodkiewka, ogórek, odrobina oliwy z oliwek, ziarna słonecznika, otręby owsiane)
III- Pierś z kurczaka na parze, 2 duże pomidory, papryka a do tego kasza kuskus.
IV- Surówka (jabłko+marchewka)
V- Ser biały półtłusty ze szczypiorkiem i rzodkiewką
poza tym 1,5L wody gazowanej, 2 herbaty zielone, 1 skrzypokrzywa, szklanka mrożonej herbaty owocowej (wszystkie herbaty bez cukru)

Zwariowana, zabiegana, zakręcona
.

Edytowane przez Szotta
Czas edycji: 2012-03-30 o 11:44
Szotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 11:48   #2885
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
W sumie to nie jest miejsce na takie wyznania , ale trudno. Ostatnio zmagam się z kompulusami( przeszłam przez anoreksję ) i chciałabym zacząć żyć normalnie. Waga jaką mam mi odpowiada, chociaż moglabyby być trochę niższa. Teraz chce zdrowo się odżywiać.
taa, waga mogłaby pokazywać 40 kg a nie 46 a jadłospis chyba sie nadaje na KZ...
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 11:57   #2886
pati2404
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nowhere Pokaż wiadomość
taa, waga mogłaby pokazywać 40 kg a nie 46 a jadłospis chyba sie nadaje na KZ...
nie, waga pokazuje 52 kg.
Stary 2012-03-30, 13:02   #2887
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
nie, waga pokazuje 52 kg.
to chyba nareszcie jest w miarę normalna...
tak czy inaczej jadłospis kiepski, a juz na pewno nie dla kogos kto miał problemy z kompulsywnym jedzeniem czy zniszczonym organizmem po anoreksji
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 15:25   #2888
Cammila123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cammila123 Pokaż wiadomość
Czy ktoś oceni moją dzisiejszą R: (mam nadzieje, że poprawiona...czuje się jak na U )
I śniadanie: jajecznica z jednego jaja na łyżeczce oliwy z pieczarkami + 3 kromy chleba żytniego z pomidorem + trochę podjedzonego ananasa

II śniadanie: pojemniczek spory ananasa z migdałami i pół dużej kromki chleba żytniego (nie miałam jak wcisnąć białka)

kawa

Obiad: duża szklanka makaronu + kilka plastrów sera capri + kilka łyżek twarogu mielonego z chrzanem + papryka

trening: trochę siłowego + 15 min rowerka
po treningu: dwa kawałki jabłka, kilka łyżek jogurty greckiego i dwa plastry szynki

Kolacja: ze 100 g szynki + garść ziemnych orzechów
Mogę liczyć na ocenę, bo post zniknął w tłumie
Cammila123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 15:47   #2889
AshtrayGirl86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cammila123 Pokaż wiadomość
Mogę liczyć na ocenę, bo post zniknął w tłumie
Wydaje mi sie, ze troche malo bialka u Ciebie, np w drugim posilku nie ma w ogole. A juz szczegolnie po cwiczeniach silowych powinno wpasc szybkoprzyswajalne bialko np kurczak, tunczyk. Na sniadanie zjadlabym 2 jajka i 2 kromki chleba, a w obiedzie ten serek Capri o ile dobrze kojarze to nie za bardzo na R, ale raz na jakis czas nie zabije
I nie martw sie, moje jadlo tez gina w tlumie

Cytat:
Napisane przez AshtrayGirl86 Pokaż wiadomość
Przy okazji wrzuce dzisiejsze R, moze ktos oceni

I: owsianka: 4 lyzki platkow, 2 otrab, maly banan, 1/2 opakowania wiejskiego (100g), lyzeczka kakao Decomoreno.

II: buleczka zytnia na pol, obie polowy grubo posmarowane twarozkiem domowym: na pierwszej 3 plastry filetu z indyka i pomidor z cebula; na drugiej ogorek z cebula.

III: powtorka z wczoraj czyli piers z kurczaka duszona w przecierze z 1/2 op. warzyw z suszonymi pomidorami.

IV: salatka z pekinskiej, ogorka, pomidora, cebuli, lyzki kukurydzy, 1 jajka i 1/2 op. tunczyka w sosie wlasnym.

V: bedzie 1/2 makreli plus pomidor z cebula.

Woda, kawa razy 3, wieczorem pojezdze na rowerku pewnie 30-40 minut.
Moze byc?
Podbijam wczorajszy i wrzucam dzisiejszy - R:
(chyba dzis kiepski, ale nagle okazalo sie ze musze byc duzo wczesniej w pracy i nie przygotowalam sobie obiadu, drugie sniadanie tez mnie ominelo ).

I: owsianka z 4 lyzek platkow i 2 otrab na 1/2 szkl mleka z malym bananem, 1/2 op. wiejskiego i lyzeczka miodu.

II: salatka: salata lodowa, pomidor, ogorek, cebula, lyzka kukurydzy, tunczyk wsw i jajko na twardo z sosem na jogurcie nat.

III: dwie kromki razowca z twarozkiem domowym, wedlina z indyka, pomidorem i ogorkiem/opakowanie 200g homo z garscia mieszanki studenckiej (mam to i to, ale chyba zjem kanapki).

IV: powtorka z wczoraj czyli 1/2 wedzonej makreli z warzywami.

Woda, kawa, puszka coli zero; wieczorem pojezdze na rowerku.

Edytowane przez AshtrayGirl86
Czas edycji: 2012-03-30 o 15:48
AshtrayGirl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 16:07   #2890
nikol12
Rozeznanie

Nowhere - nie mylisz się

No i moje UUUU :
I: bułka z dynią na pół :1 z serem białym, 2 z masłem i serem żółtym, jabłko, jog.nat z otrębami, kawa zbożowa z mlekiem
II ( szkoła ) : bułka z ziarnami z serkiem topionym i jabłko
III : miseczka zupy pomidorowej z ryżem, 2 naleśniki / 1 z dżemem, 2 z rodzynkami
po : kubek cappucino i jabłko
IV ( taka bardziej przekąska ) jakiś jogurt owocowy
V : serek wiejski 200g, marchewa, parę kostek mrożonego szpinaku 2 wafle ryżowe- bo mam ochotę

I jak ?

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
U:
I.płatki owsiane na wodzie z bananem i rodzynkami
II.kawałek torcika marchewkowego, duże jabłko
III.2 naleśniki z chudym twarogiem
IV.pomarańcza, ,mały jogurt naturalny, pasek gorzkiej czekolady
V.warzywa na patelnie
ja bym na tym spokojnie chudła .... no i byłabym też okropnie głodna
Stary 2012-03-30, 16:28   #2891
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikol12 Pokaż wiadomość
Nowhere - nie mylisz się

No i moje UUUU :
I: bułka z dynią na pół :1 z serem białym, 2 z masłem i serem żółtym, jabłko, jog.nat z otrębami, kawa zbożowa z mlekiemDlaczego pod ser biały nie dałaś masła???? Powinno być masło.
II ( szkoła ) : bułka z ziarnami z serkiem topionym i jabłko moim zdaniem za skromnie.
III : miseczka zupy pomidorowej z ryżem, 2 naleśniki / 1 z dżemem, 2 z rodzynkami nalesnik z samymi rodzynkami???Słyszalam o nalesnikach z serem i rodzynakmi
po : kubek cappucino i jabłko
IV ( taka bardziej przekąska ) jakiś jogurt owocowy może orzechy do tego ?
V : serek wiejski 200g, marchewa, parę kostek mrożonego szpinaku 2 wafle ryżowe- bo mam ochotę
To jest Twoje słabsze U

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 17:20   #2892
Becia012
Raczkowanie

A dodam Utrzymanie:
Śniadanie: Pudding z kaszy manny na mleku z otrębami, jagodami, dżemem jagodowym i masłem orzechowym; winogrona; kawa z mlekiem.
Śniadanie2: Bułka z z ziarnami; z masłem, szynką, serem i rzodkiewką.
niespodziewany poczęstunek: kawałek sernika i ciasta z kremem
Obiad: Pieczone skrzydełka z kurczaka; biały ryż; surówka.
Podwieczorek: Serek wiejski z kakao, bananem i jagodami.
Kolacja:/będzie/ Pół kostki twarogu półtłustego z jogurtem i rzodkiewką; kromka chleba żytniego z foli z masłem, serem, szynką i papryką; inka z mlekiem
Stary 2012-03-30, 17:34   #2893
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Moje dzisiejsze (jakieś słodsze niż zwykle) U
I Słodka bakaliowa owsianka (płatki i otręby owsiane, zalane gorącym mlekiem z łyżeczką cukru, z orzechami laskowymi, słonecznikiem i rodzynkami) /moja nowa miłość!/
II Bułka pełnoziarnista z pastą jajeczną, marchewki
III Pełnoziarniste orkiszowe naleśniki: 1. z waniliowym twarożkiem; 2. z dżemem wiśniowym; 3. z pieczarkami i żółtym serem
IV Wielkie jabłko z połową jogurtu z cynamonem, inka z mlekiem, 2 czekoladowe ciastka maślane
V żytni chleb zapiekany z serkiem wiejskim z solą i pieprzem, sałatka (sałata, oliwki, pomidor, ogórek, olej z pestek winogron)

Dziewczyny, tak z ciekawości- czy stosuje się któraś z was do tych ogólnych zaleceń, że (mniej więcej): śniadanie powinno zawierać 25% dziennego zapotrzebowania, obiad- 30%, kolacja- 20-25%, 2śn. i podwieczorek po 10%? U mnie zazwyczaj śniadanie i obiad są większe, natomiast 2śn., p. i kolacja mają mniej więcej tyle samo. Czy to czemuś szkodzi (tzn. większy podwieczorek z zamian za mniej obfitą kolację)?

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 17:51   #2894
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Becia012 Pokaż wiadomość
A dodam Utrzymanie:
Śniadanie: Pudding z kaszy manny na mleku z otrębami, jagodami, dżemem jagodowym i masłem orzechowym; winogrona; kawa z mlekiem.
Kolacja:/będzie/ Pół kostki twarogu półtłustego z jogurtem i rzodkiewką; kromka chleba żytniego z foli z masłem, serem, szynką i papryką; inka z mlekiem
Wszytko smacznie jednak wydaje mi się że słabiej niż zwykle

Stary 2012-03-30, 17:52   #2895
Bellamy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Becia012 Pokaż wiadomość
A dodam Utrzymanie:
bardzo mi się podoba dobry ten pudding? kiedyś zrobiłam i aż mnie zamuliło z nadmiaru słodkości (ale dodałam do niego dużo cukru i kakao)

Cytat:
Napisane przez aniolbezskrzydel89 Pokaż wiadomość
I Słodka bakaliowa owsianka (płatki i otręby owsiane, zalane gorącym mlekiem z łyżeczką cukru, z orzechami laskowymi, słonecznikiem i rodzynkami) /moja nowa miłość!/
III Pełnoziarniste orkiszowe naleśniki: 1. z waniliowym twarożkiem; 2. z dżemem wiśniowym; 3. z pieczarkami i żółtym serem
IV Wielkie jabłko z połową jogurtu z cynamonem, inka z mlekiem, 2 czekoladowe ciastka maślane
V żytni chleb zapiekany z serkiem wiejskim z solą i pieprzem, sałatka (sałata, oliwki, pomidor, ogórek, olej z pestek winogron)

Dziewczyny, tak z ciekawości- czy stosuje się któraś z was do tych ogólnych zaleceń, że (mniej więcej): śniadanie powinno zawierać 25% dziennego zapotrzebowania, obiad- 30%, kolacja- 20-25%, 2śn. i podwieczorek po 10%? U mnie zazwyczaj śniadanie i obiad są większe, natomiast 2śn., p. i kolacja mają mniej więcej tyle samo. Czy to czemuś szkodzi (tzn. większy podwieczorek z zamian za mniej obfitą kolację)?
też bardzo lubię
a co do proporcji - już pisałam ja np. się nie stosuję, muszę zjeść większe śniadanie bo inaczej chodzę zła przez cały dzień i podjadam. na drugie śniadanie też więcej jem bo czas między śniadaniem a obiadem jest u mnie długi - 8 godzin w szkole. na obiad np. nie lubię się przejadać, coś słodkiego na podwieczorek i lekka kolacja. także to zależy od Ciebie, to są tylko ogólne wzory dla 'ogarnięcia' co i jak

Edytowane przez Bellamy
Czas edycji: 2012-03-30 o 17:56
Bellamy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 17:53   #2896
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sie nie stosuje do tych zaleceń. Jem tak by sie najeść. Ogólnie moim zdaniem liczyć kalorie powinny osoby z nadwagą

Co do menu to troszkę mało na podwieczorek i obiad. No i brakuje mi owoców. Jednak jeśli trzymasz na tym wagę to jest ok

Stary 2012-03-30, 17:56   #2897
nikol12
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
To jest Twoje słabsze U
wiem , jakoś tak dzisiaj wyszło
Stary 2012-03-30, 18:00   #2898
Becia012
Raczkowanie

Bellamy uwielbiam! Rano wystarczy wyciągnąć z lodówki i gotowe. Ja manne tylko solę do smaku, rano wierzch smaruję dżemem i masłem orzechowym. c;
Mnie nie zamula, ale ja mogłabym zjeść kilo słodyczy naraz..
Stary 2012-03-30, 18:07   #2899
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
Ja sie nie stosuje do tych zaleceń. Jem tak by sie najeść. Ogólnie moim zdaniem liczyć kalorie powinny osoby z nadwagą

Co do menu to troszkę mało na podwieczorek i obiad. No i brakuje mi owoców. Jednak jeśli trzymasz na tym wagę to jest ok
Szczerze mówiąc trochę staram się ograniczać owoce, bo strasznie je lubię i jem ich bardzo dużo. Dziś była garść rodzynek i to spore jabłko, ale zazwyczaj jest jeszcze grapefruit albo jakiś banan... Owoce to moja wielka miłość.

A co do liczenia- mi po diecie niestety zostało szacowanie- zawsze mniej więcej sobie określę ile zjadłam. Teraz generalnie się w tym gubię, bo zaczęłam trochę ćwiczyć i nie wiem, czy jem wystarczająco dużo (dziś akurat nie trenowałam), a tracić na wadze nie chcę. Dlatego zazwyczaj w dniu, kiedy jem 5 posiłków wychodzi mi koło 2000kcal, a kiedy 4- 1800kcal (dodam, że mam 160cm wzrostu i poza tymi 40 minutowymi ćwiczeniami w domu cały czas siedzę na tyłku na wykładach lub w domu przy kompie, pisząc pracę licencjacką).

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-03-30, 18:10   #2900
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc trochę staram się ograniczać owoce, bo strasznie je lubię i jem ich bardzo dużo. Dziś była garść rodzynek i to spore jabłko, ale zazwyczaj jest jeszcze grapefruit albo jakiś banan... Owoce to moja wielka miłość.

A co do liczenia- mi po diecie niestety zostało szacowanie- zawsze mniej więcej sobie określę ile zjadłam. Teraz generalnie się w tym gubię, bo zaczęłam trochę ćwiczyć i nie wiem, czy jem wystarczająco dużo (dziś akurat nie trenowałam), a tracić na wadze nie chcę. Dlatego zazwyczaj w dniu, kiedy jem 5 posiłków wychodzi mi koło 2000kcal, a kiedy 4- 1800kcal (dodam, że mam 160cm wzrostu i poza tymi 40 minutowymi ćwiczeniami w domu cały czas siedzę na tyłku na wykładach lub w domu przy kompie, pisząc pracę licencjacką).
W takim przypadku najlepiej iść do specjalisty (dietetyk,trener) by Ci mniej więcej powiedzial jak jeść. Chociaż moim zdaniem najwazniejsze by jeść na luzie i tak też podchodzić do jedzenia

Stary 2012-03-30, 18:25   #2901
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Cytat:
W takim przypadku najlepiej iść do specjalisty (dietetyk,trener) by Ci mniej więcej powiedzial jak jeść. Chociaż moim zdaniem najwazniejsze by jeść na luzie i tak też podchodzić do jedzenia
Tak też staram się jeść- tzn. to, na co mam ochotę (choć w granicach rozsądku, wiadomo... ). A zapotrzebowanie kaloryczne liczyłam nieraz, na podstawie różnych wzorów, tabel (także tych uwzględniających konkretny rodzaj wysiłku fizycznego) i właśnie wychodzi w granicach 2000kcal. Poobserwuję organizm i na pewno wyjdzie wszystko w praniu.
Dzięki.

Aparatka
20.12.2012 - góra
Stary 2012-03-30, 19:16   #2902
Milka1224
Rozeznanie

Dzisiejsze U

I jogurt naturalny z mieszanką płatków, otrębami, orzechami pecan i jabłkiem, duża kawa

II opieczona duża bułka ziarnista z camembertem, pomidorem, sałatą, kiełkami, kilka rzodkiewek, witaminy do picia

III risotto grzybowe z groszkiem w strączkach do tego tuńczyk wsw

kilka suszonych fig, inka karmelowa

IV bedą 2 muffiny kukurydziane, do tego reszta tuńczyka z obiadu ze szpinakiem i warzywa
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 19:23   #2903
Phynn
Zakorzenienie

u
1. mała grahamka z twarogiem chudym,ogórkiem, ziołami, świeżą bazylią
2. duża parzona kawa z mlekiem, kubeczek jogurtu naturalnego z poppingiem, suszoną żurawiną, pestkami dyni, otrębami orkiszowymi
3. filet z miruny, warzywa - ziemniaki, brokuły, fasolka, papryka, cebulka, kukurydza (wszystko przygot. na parze)
4. gruszka, duża parzona kawa z mlekiem
5. paluch ziarnisty z masłem orzechowym i pomidorem całym; kawałek chałki

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:15   #2904
ewelajnek
Raczkowanie

Proszę o ocenę dzisiejszego U. Nie będę pisać podziału na posiłki, gdyż miałam bardzo nieregularne posiłki ( byłam na pogrzebie ). Także dzisiaj proszę o ocenę ilości i jakości.

-bułka sojowa (110 g) z masłem i makrelą/ serem żółtym/ rzodkiewka,pomidor, papryka,sałata; jabłko
-pół woreczka kaszy gryczanej, uczciwa porcja potrawki z kurczaka
-banan, gruszka
- 300 ml mleka 3,2%; 6 łyżek kaszy mannej, łyżka miodu, łyżka cynamonu, kilka migdalów
-jabłko, chrupię marchewki

Bardzo proszę o oceny.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U

I jogurt naturalny z mieszanką płatków, otrębami, orzechami pecan i jabłkiem, duża kawa

II opieczona duża bułka ziarnista z camembertem, pomidorem, sałatą, kiełkami, kilka rzodkiewek, witaminy do picia

III risotto grzybowe z groszkiem w strączkach do tego tuńczyk wsw

kilka suszonych fig, inka karmelowa

IV bedą 2 muffiny kukurydziane, do tego reszta tuńczyka z obiadu ze szpinakiem i warzywa
Bardzo, bardzo mi się podoba
ewelajnek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:19   #2905
who_i_am
Raczkowanie

Hauu zmotywowałaś mnie

Moje dzisiejsze R, poproszę o ocenę:
ś:bułka ciemna z serkiem kanapkowym i serkiem wiejskim z pomidorem i rzodkiewką
IIś: serek homo z bananem,słonecznikiem i otrębami
ob:1/3saszetka ryżu brązowego,surówka z czerwona kapustą i ryba pieczona w piekarniku
podwieczorku z braku czasu nie było
kol:pól makreli z 2 ogórkami kiszonymi
who_i_am jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 08:21   #2906
orzeszek01
Zakorzenienie

U.

1.platki pelnoziarniste z mlekiem 3,5%, duze jablko
2.duza bula razowa z maslem,wedlina,salata,pom idorem,ogorkiem
3.indyk smazony na oliwie w curry,kasza jeczmienna,brokuly,sloik buraczkow
4.jablko,marwitki,garsc migdalow
5.2pelnoziarniste tosty z wedlina,pomidorem,ogorkie m i salata, pomidorki koktajlowe

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
Proszę powiedźcie jak jeść, jak ćwiczyć, by odzyskać okres, by stracić na wadzę, by zajść w ciążę. obecnie mam nadwagę wywołaną kompulsami. z wagi dla mnie idealnej 163 wrostu 53 kg doprowadziłam się do 72 kg. teraz 40 byłam na diecie straciłam do 65 kg po czym cwiczyłam po 2 h dziennie, nie mam okresu, po czym nie wiem jak zrezygnować ze schematów, schudnąć przy tym, odzyskać okres i zajść w ciążę. nie wiem nawet jak jeść- by było ok.

BŁAGAM O POMOC PROSZĘ> JESETEM ZDESPEROWANA I CHCĘ SOBIE POMÓC>

nie wiedziałam gdzie napisać, a tu wchodzi najwięcej dziewczyn
Twoje cialo musi byc strasznie zmeczone 2godzinami cwiczen codziennie... dlaczego mu to robisz? nie jestes maszyna do cwiczen,tylko zwyklym przecietnym czlowiekiem (w sensie,zadnym sportowcem), wiec po co je tak meczysz? to strasznie smutne..

Chore schematy(jak te cwiczenia,Boze 2godziny dziennie nie lepiej ten czas przeznaczyc na jakies prawdziwe hobby,bo watpie zeby zapieprzanie na orbiteku bylo Twoim hobby),albo czas spedzony z rodzina,zwykly spacer.. chore schematy sie ignoruje,spycha sie je ,pomimo ze sa to sie je ignoruje i robi im na przekor.

Chcesz wyzdrowiec,ale trzymasz sie kurczowo choroby. Leczysz sie? Przeciez wiesz,ze jedzenie to tylko objaw i to schudniecie wcale Ci nie jest do szczescia potrzebne..

Sory za ota.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:06   #2907
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez who_i_am Pokaż wiadomość
Hauu zmotywowałaś mnie

Moje dzisiejsze R, poproszę o ocenę:
ś:bułka ciemna z serkiem kanapkowym i serkiem wiejskim z pomidorem i rzodkiewką
IIś: serek homo z bananem,słonecznikiem i otrębami
ob:1/3saszetka ryżu brązowego,surówka z czerwona kapustą i ryba pieczona w piekarniku
podwieczorku z braku czasu nie było
kol:pól makreli z 2 ogórkami kiszonymi
Ooooo cieszę się

Wygląda fajnie Jest białko i węgle, warzywa i owoc się pojawia, no i rybki, których zazdraszczam
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 13:08   #2908
mickey_mouse
Raczkowanie

U wczorajsze

Śniadanie: Kasza jaglana zapiekana z jabłkiem, suszonymi śliwkami i cynamonem;

II Śniadanie: Kubeczek jogurtu naturalnego z bananem, orzechami włoskimi, cynamonem i startą gorzką czekoladą, kawa z mlekiem i likierem migdałowym;

Obiad: Makaron pełnoziarnisty z potrawką z soczewicy (czerwona soczewica, pieczarki, cukinia, papryka, marchewka, cebulka, czosnek, koncentrat pomidorowy, różne przyprawy);

Podwieczorek: Kilka kiwi i talerzyk pistacji, kawa z mlekiem i cukrem;

Kolacja: 2 kromki chleba razowego na zakwasie ze słonecznikiem z pasztetem sojowym i ogórkiem kiszonym, serek wiejski 180 g z wkrojonym szczypiorkiem, kiełkami rzodkiewki, rzeżuchą i kiełkami fasoli mung (sama hoduję sobie na parapecie! )

Jestem ostatnio na maksa zakochana w strączkach, soczewica, fasola, domowe masło orzechowe, wszystko po prostu ^^ Chciałabym zrobić coś ciekawego też z soją, ale jakoś nie mam pomysłu. Macie może jakieś ciekawe przepisy na dania ze strączkami w roli głównej?
ocaleję mimo to
mickey_mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 13:15   #2909
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mickey_mouse Pokaż wiadomość
Jestem ostatnio na maksa zakochana w strączkach, soczewica, fasola, domowe masło orzechowe, wszystko po prostu ^^ Chciałabym zrobić coś ciekawego też z soją, ale jakoś nie mam pomysłu. Macie może jakieś ciekawe przepisy na dania ze strączkami w roli głównej?
Przyłączam się do prośby.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 15:46   #2910
gosinek13
Raczkowanie

Mam takie pytanie . Kupiłam serek homogenizowany naturalny i zastanawiam się z czym bedzie najlepiej smakować . Pierwszy raz będe go jadła . Co polecacie ? owoce , musli czy coś innego ?
gosinek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości