|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#10681 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Powiększanie piersi cz.7
Cytat:
kiciu tak mi przykro aż się popłakałam nawet sobie nie mogę w połowie wyobrazic tego co musiałaś czuc... Mi się wydaje na dzień dzisiejszy, że nie pozbierałabym się po takim czymś... I czuła ogromną chęc zemsty, nienawiśc... a ten drugi koleś - dno |
|
|
|
|
#10682 |
|
Rozeznanie
|
Ise cieszę sie,ze jesteś po
KICIA szok poprostu...ile przeszlas
|
#10683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#10684 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko da się przeżyć. A to z czasem umacnia człowieka. Nie powiem, bo zdarza mi się konkretnego doła łapać, ale trzeba się podnieść i iść dalej przeż życie z uśmiechem na buźce
Dobranoc dziewczynki
|
#10685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
Swięte słowa ![]() O rany, zamiast stroić się do pracy siedzę na forum Papa |
||
|
|
|
#10686 |
|
Zadomowienie
|
sherry.b 18.04 - 20![]() Andzikus 23.04 - 25![]() issabel1 24.04 - 26![]() ania1919 27.04 - 29![]() MILENKA2012 09.05 - 41![]() kicia_nh 11.07 - 104![]() Olivkaa200 12.07 - 105
07 grudzień 2012 Dr B. D'H (Belgia) ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a9aa8927f3.png Edytowane przez kicia_nh Czas edycji: 2012-04-01 o 10:19 |
|
|
|
#10687 |
|
Raczkowanie
|
Ise serdeczne gratulacje dla Ciebie. Trzymaj się teraz dzielnie
|
#10688 |
|
Raczkowanie
|
Ise
gratuluję teraz to już z górki ![]() magdalena: lekarz wspominał mi, że podczas wgajania implantu organizm otacza go torebką. i może się zdarzyć, że ta torebka- wytworzona przez organizm- spowoduje ściskanie implantu, pofałdowania, czy deformacje (nawet widoczne z zewnątrz). nie ma na to wpływu ani lekarz, ani pacjent. jeśli mocno przeszkadza, można wyciąć implant i włożyć jeszcze raz z nadzieją, że tym razem wgoi się lepiej. ale nikt na to gwarancji nie da :/ może te Twoje pofałdowania to coś takiego? umyłam się dzisiaj jak biały człowiek -pierwszy raz od operacji- i od razu mi lepiej jak to mało człowiekowi trzeba do szczęścia
|
|
|
|
#10689 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a mnie to tak dziwnie piecze i podszczypuje pod opatrunkien Prucz bólu oczywiście , to normalne???
|
|
|
|
#10690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#10691 |
|
Rozeznanie
|
Wszystko jest dobrze i stres nie potrzebny
na ból byłam przygotowana także mnie nie zaskoczył aczkolwiek i tak jest bardzo cieżko
|
|
|
|
#10692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#10693 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
|
|
|
|
#10694 |
|
Rozeznanie
|
Dziś mam he zabrać do domku
właśnie cwiczylam siadanie i to było straszne myślałam ze zemdleje z bolu
|
|
|
|
#10695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#10696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twarda babka z Ciebie, podziwiam Opowiadaj |
|
|
|
|
#10697 | |
|
Raczkowanie
|
ISE kochana gratulacje fanie,że wszystko się udało i jesteś już posiadaczką pięknych cycuniów
![]() Kochane jestem po rozmowie z mężuziem oczywiście w wanience przy świecach przepraszał kupił kwiatki i ma już więcej tak nie mówić do mnie bo wie,że w ten sposób mnie starci BARDZO WAM KOCHANE DZIĘKUJĘ JESZCZE RAZ CO JA BYM BEZ WAS ZROBIŁA Poczytałam też kochane wasze przezycia z facetami wielki szacun dla was ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#10698 |
|
Raczkowanie
|
Ise kochana tak sie ciesze ze juz jestes po wszystkim i ze jest ok teraz juz tylko bedzie lepiej
no i gratuluje nowych nabytkow cycolinkoA tak do tematu odnosnie facetow zadna z nas nie ma ksiecia na bialym koniu to nie ta bajka wszedzie sa jakies dziwne lub nawet chore sytuacje nie ma zwiazkow idealnych bo nie ma ludzi idealnych kazdy ma cos za uszami nawet my ktoras napisala ze przeciwienstwa sie przyciagaja SWIETA PRAWDA ja jestem wulkanem energi a moj maz oaza spokoju ( choc czasem wybucha czesciej niz ja ) ale do czego zmierzam bez takiego ukladu +z - ciezko byloby nam podolac na tym swiecie np. jak kicia gdyby nie byla twarda dawno juz psychicznie by upadla ale jednak daje sobie swietnie rade i jest wsparciem dla swojego TZ i tak trzymac kicia faceci niby silniejsi a palcem w tylek by sobie czasami nie trafili . Ja tez nie mam lekko no ale coz trzeba jakos sobie radzic moze kiedys Wam napisze swoja historie buziaki dziewczynki
|
|
#10699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Celinko na palcach można policzyć lekarzy którzy zostawiają pacjentki na dwie doby, to są koszty dodatkowe
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
ale Ci powiem że jak Ty chłopa do wanny z winkiem i pannicami na wierzchu na poważną rozmowe bierzesz to on Ci wszystko obieca co tylko będziesz chciała bylebyś już tylko gadać przestała i można było przejść do kolejnego punktu programu sposób skuteczny napewno tylko żeby jeszcze długoterminowe były te obietnice
|
|
|
#10700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie Grazia??? Fajnie, ze juz jest ok!!! szkoda czasu na nerwy, kiedy za oknem wiosna!!![]() wczoraj mierzylam stroj kostium kapielowy w Zarze, taki bez ramiaczek. mierze stanik M a on za maly! L nie bylo oczywiscie. czy mialyscie stycznosc ze strojami z tej sieciowki?? jak one wypadaja???
[ Edytowane przez martkka sz Czas edycji: 2012-03-30 o 11:49 |
|
|
|
|
#10701 |
|
Wtajemniczenie
|
martek Zary jeszcze nie mierzyłam ale też wojuje z kostiumami i dopasować nie moge. w literkowym oznaczeniu poniżej L nie ma co schodzić a jak nie jest wiązany na plecach to obwodem można się dwa razy zawinąć. ciężko jest
na razie kupiłam jeden Freya bo tam jest oznaczenie jak na stanikach ale taki sobie jest, potrzebowałam na szybko bo na basen nie miałam w czym iść.
|
|
#10702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj przeszlam cale miasto w poszukiwaniu kremow brazyjacych ( nie samoopalaczy) i nigdzie nie bylo!!! pytalm sie babeczke w ogromnym centrum handlowym, dlaczego nigdzie nie ma - a ona mi, ze to nie lato jeszcze!! i patrzy sie na mnie jak na kosmite!!a na dworze 25 stopni!! normalnie wstyd wystawic biale nogi na swiatlo dzienne! tak wygladaly te stroje: ladny ten koralowy, ale zolty na plazy bedzie swietny! szkoda, ze takie dziwne rozmiary ;( http://www.zara.com/webapp/wcs/store...BB%CE%AF%CE%B1
[ Edytowane przez martkka sz Czas edycji: 2012-03-30 o 12:26 |
|
|
|
|
#10703 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
martka weszłam na ta stronke i ten rozowy drugi sliczny ![]() Ise trzymaj się z godziny na godzine bedzie coraz lepiej na pewno ale troche mnie wystarszyłas tym siadaniem wracaj do siłA gdzie nasza Mya sie podziewa ![]() Miłego dnia
|
#10704 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#10705 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żeby nie było za słodko i pięknie to pierwsze moje małżeństwo było koszmarem -dosłownie!
|
|
#10706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ja jestem 11 lat po slubie mamy trzy wspaniale cory a zycie nasze wspolne dalo nam niezla szkole zycia i przetrwania razem . W zwiazku najwazniejsze umiec rozmawiac ! rozmawiac! i jeszcze raz rozmawiac ( u mnie z tym ciezko bo moj maz jest osoba ktora trzyma wszystko w sobie dlatego pewne chwile w moim zyciu byly dla mnie niesamowicie trudne bo z pewnymi rzeczami zostawalam sama) ale to ze jestem jaka jestem dalo mi sile i sie nie poddalam i walcze o kazda chwile od ponad 10 lat zeby moja corcia potrafila w tym strasznym swiecie walczyc o siebie i byc samodzielnym kiedy nas juz zabraknie , ale gdyby nie moj maz pewnie juz by mnie nie bylo . Takze dziewczyny czasami trzeba docenic co sie ma , rozmawiac, ale nie przeceniac a bedzie ok o takie moje wyznanie
|
|
|
#10707 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
olivko my to już raczej dopiero na przyszłe wakacje będziemy miały radochę z kupowania kostiumu
|
||
|
|
|
#10708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet zrobi tyle na ile mu kobieta pozwoli, to żadna miłość jeśli są łzy przez jakiegoś łachudrę. Mnie tam tatuś rozpieścił do granic niemożliwości- i żadenemu facetowi nie pozwolę na nic innego ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Ise już jest
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#10709 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny dokopałam się do waszych pogaduszek z przed kilku miesięcy i była tam Ewelka8891 która była niezadowolona z dr. Kasprzyka bo jej za małe zrobił
czy któraś z Was ma może z nią kontakt lub wiecie czy ona bywa jeszcze na forum? koniecznie chciałabym zobaczyć jej album gdyż mam mieć taki sam rozmiarek co ma ona...A gdzie się Izzi podziała? Daj znać kochana co się dzieje? Masz nowy termin? i jak się czujesz? Ise super że już po wszystkim mam nadzieję że dzisiaj już mniej boli i nie mogę się doczekać aż wstawisz fotki ![]() Mya przyjmiesz moje zaproszenie od tygodni już czekam Magdalena 81 jak na takie małe wkładki to całkiem spore Ci te cycuszki wyszły a ja się zastanawiam czy 295 nie będą za małe
Edytowane przez MILENKA2012 Czas edycji: 2012-03-30 o 19:10 |
|
|
|
#10710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- jedno jest pewne, jeśli ktoś nie ma powodów by piersi zrobić to powinien poczekać aż takie powody będzie miał, bo jest to operacja a nie wizyta u fryzjera. Cytat:
No ale w tym roku i ja muszę już sobie kostium sprawić hihi a proste to nie jest. Miałam troszkę pytań na temat wyczuwania marszeń implantu, dlatego pozwolę sobie wrzucić pare słów na forum. Marszczenia na implancie są ZAWSZE i u każdego, nie ma możliwości by implanty w ciele rozłożył się bez najmniejszych pofałdowań. Wrzucam poniżej zdjęcie jak wygląda położony na stole implnat, na którego nic nie dziła- nawet tak położony implant ma załamania. Podobnie jest w ciele- ale jak się ma troszkę własnej tkanki wtedy te fałdy "gubią się" w niej. Im nasza tkanak jest jędrniejsza tym implant jest równiej uciśnięty i tym mniej ma możliwości do nierównomiernego marszenia. Nie jest prawdą, że tylko u kobiet z impalntacją pod gruczoł te fałdy są widoczne/wyczuwalne. U niech to zjawisko występuje częściej z powodu płytszego pokrycia implantu przez tkankę (zwłaszcza po kilku msc po operacji kiedy tkanka na skutek ucisku zaczyna wiotczeć). Zjawisko to nazywa się RIPPLING lub WRINKLING i nie jest powikłaniem a raczej ...defektem kosmetycznym. I niestety mimo wszelkich zabiegów jakie może je zmniejszyć ( większa loża, gładki implant, duża spoistośc żelu w implancie) występuje dość często. Co można zrobić jeśli zauważy się po operacji takie fałdy. Po pierwsze trzeba próbować by te fałdy nie układały się w jednym miejscu bo wtedy będą głębsze i bardziej widoczne, i tkanka tak się zrośnie że już tak zostaną (jeśli ciągle i długo nosi się nieprawidłowo piersi). Może to spowodować noszenie stanika -albo podnoszącego, albo zbliżającego, albo za małego. Wtedy implant układa się nienaturalnie, z jednej strony jest ściśnięty a fałdki się zbierają w jakimś miejscu i po jakimś czasie stają się widoczne. Dlatego takie staniczki w pierwszych miesiącach po operacji trzeba nosić sporadycznie- a codziennie wygodne, miękkie, nie uciskające. Jeśli zauważymy nagle jakieś fałdy - najlepiej zmienić staniczek na inny, wygodny i pochodzić w nim ze dwa tygodnie - w nocy zakładać luźnijeszy topik albo spać w ogóle bez niczego. Implant powinien ułożyć się ponownie w niewymuszonej pozycji. Przyczyną takich fałdek może też być słabsza tkanka w jakiejś części piersi. Wtedy takie fałdki będą widoczne lub namacalne i nie będzie tu przyczyną źle dobrany stanik. Niestety w takim przypadku za wiele zrobić nie można- poza profilaktyką odpowiedniego stanika który nie pogłębi problemu. W tym przypadku takie marszenia wychodzą jakieś 3-4 msc po operacji lub później w miare utraty jędrności tkanki. Poniżej wstawiłam przkład jak operacyjnie można zaradzić takiemu problemowi- a więc na rysunku jest piersi pomarszczona na górze w skutek obsuwania się implantu w dół (dół piersi jest słaby)- użyto siatki chirurgicznej wszczepinej w czasi operacji która ma za zadanie wzmocnić dół piersi. Po takiej operacji i wgojeniu się siatki wzmacniającej implant jest podparty równomiernie i nie ciągnie za sobą tkanki w dół powodując marszczenie. Kolejną przyczyną jest utrata jędrności tkanki, przerzedzenie tkanki-czasem na skutek implantu który napiera na pierś, czasem z powodu wieku, czasem na skutek odchudzania. Niestety tu tez zaradzić za wiele nie mozna poza odpowiednią profilaktyką- a więc staniczek, zabiegi na skórę piersi. Kolejną pzyczyną mogą być zbyt duże implanty. Widomo, że im większy implnt tym potrzeba więcej tkanki by go przykryć. Może też być jeszcze jedna przyczyna marszczenia- a więc napięcie włókien mięśnia. Część włókien mięśnia trzyma mocniej (jest napięta), część słabiej i efektem są marszczenie na implancie, takie smugi wzdłóż mięśnia. Takie marszczenia często wychodzą poza implant (oczywiście w zależności w której są części mięśnia lub tkanki) na mięsień lub tkankę- po odciagnięciu implantu w przeciwną stronę marszczenie będzie widoczne/ będzie się ciągnęło poza piersią. Takie przykurcze wychodzą jakieś 3-4 msc po operacji i są do rozćwiczenia. Najlepiej pomoże basenik, czasem leżakowanie na brzuszku lub ćwiczenia polegające na płaszczeniu implantu ręką i rozciąganiu mieśni lub laserki (odpowiednie zalecenia da lekarz). Mięśnie się równo poluzują, implant ułoży i marszczeń nie będzie widać. Poniżej wrzucam pare fotek z widocznym marszczeniem. Marszczenia najbardziej widać przy nachyleniu , a zaczynają być widoczne około 4 msc po operacji.
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-03-31 o 00:53 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.

Nigdy w życiu o nim nie zapomnę. Miałam dość życia i wszystkiego. Kolejny chłopak, w którym byłam zakochana dwa razy wsypał mi prochy do drinka, żeby się ze mną przespać (nawet nie wiem jak straciłam dziewictwo
Nic w życiu nie dzieje się bez powodu, na każdego w końcu przyjdzie pora i oberwie strzała Amorka
Jak tak myślę o wszystkim co przeżyła do tej pory dochodzę do wniosku, że życie bywa bardziej popierdzielone niż wenezuelska telenowela (przynajmniej moje takie jest)
*
sherry.b 18.04 - 20

! Teraz trochę poboli ale za to jaki będzie efekt super
wszedzie sa jakies dziwne lub nawet chore sytuacje nie ma zwiazkow idealnych bo nie ma ludzi idealnych kazdy ma cos za uszami nawet my
nie Grazia???

- jedno jest pewne, jeśli ktoś nie ma powodów by piersi zrobić to powinien poczekać aż takie powody będzie miał, bo jest to operacja a nie wizyta u fryzjera.
i nie jest powikłaniem a raczej
...defektem kosmetycznym. I niestety mimo wszelkich zabiegów jakie może je zmniejszyć ( większa loża, gładki implant, duża spoistośc żelu w implancie) występuje dość często.