|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#60541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Nie różnią się składem, ale b/s nie pasuje pewnie mają inne proporcje ![]() Aż sprawdzę jeszcze raz te składy chyba mam naprawdę zwidy
|
|
#60542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś czytałam tutaj o żelu Graffiti. To chodzi o ten? bo widziałam w sklepie jeszcze w niebieskim kolorze i jakiś z czarną rzepą
|
|
#60543 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jutro wybieram się do Rossmana po szklany pilniczek i tak sobie myślę czy czegoś włosowego nie kupić.. Jakaś lżejsza odżywka? Hm... ![]() Dziewczyny powiedzcie mi, czy przy wyborze żelu do włosów ew innego stylizatora mam się kierować czymś konkretnym w składzie? Denat, silikony, PQ - z tym wiem co i jak, ale coś jeszcze? ![]() Przeziębienie mnie jakieś łapie, akurat na przerwe świąteczną (Marta ma zawsze szczęście ) Wszystko mnie boli, a jutro muszę do Katowić jechać
|
|
#60544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy to przypadek, ale zauważyłam, że jak mam jakieś silikony na włosach i kładę żel to rano jest więcej odciskania sucharków niż jak kładę na "czyste". Jakaś teoria?
|
|
|
|
|
#60545 |
|
Zakorzenienie
|
Miss, Demcia, Ajrisz, Miska
Bosko jest |
|
|
|
#60546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystkie mają podobne działanie, utrwalają raczej nie zbyt mocno, włoski za to są miękkie (bardziej niż po isanie czy po mrożącym joanny), często mieszam je z czymś mocniejszym, warto spróbować, nieduży wydatek ![]() dziękuję za pociechę kochane Lokusie! ![]() ale kolor mi się nei widzi....położyłam Kalpi Tone (mieszanka z maską bingo z shea+żel aloe vera+trochę herbaty) dzisiaj, ale bardziej w charakterze odżywki, raczej nie powinna przyciemnić, siedzę w czepku i czekam na efekty ![]() powinnam się uczyć, a zajmuję się głupotami :x
|
|
|
#60547 | |||
|
Zakorzenienie
|
To najpierw autolans
![]() DZIĘKUJEMY ![]() no udały się dziś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przez cieniowanie można rozumieć dużo kształtów: lekko wycieniowane konce bardzo mocno wycieniowane "na wklęsło" wycieniowane "wypukło" ja mam pewnie to ostatnie przy cienszych lekko falowanych włoskach wydaje mi sie pierwsza wersja będzie najlepsza byłoby łatwiej jakbyś dała zdjęcie ![]() Cytat:
![]() Kupiłam znowu coś... sok aloesowy z SP
|
|||
|
|
|
#60548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I zawsze przed jakimiś feriami, wakacjami czy ważnymi terminami.Dziękuuuję Hahaha Jutro wyruszam po szkalny pilniczek i odżywkę Eveline i będzie pięknie . A po świętach zobaczymy jak stoję z pieniążkami i będzie coś włosowego. Może Potters, Hegron, coś innego? Uwielbiam dylematy tego typu! ![]() Sporo rozmów o czesaniu ostatnio było, więc dzisiaj pod prysznicem się ładnie uczeszę . Reszta po staremu - tyle że rano bez stylizatora (nawet nie zrobiłam lnianego). Jestem ciekawa co to będzie.
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-03-30 o 21:50 |
|
|
|
|
#60549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i kolor świetny![]() A ja uwielbiam Twój pięknieGłupotki gadasz Pięknie wyszły i się mocniej skręciły Prawda
|
|
|
|
|
#60550 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję i odwdzięczam się. Ja Twój też uwielbiam. Jest taki uroczy
2 tygodnie temu były dłuższe, ale musiałam ciachnąć i poszło ok 4-5cm. Także cieszę się że mimo wszystko widać, że urosły ![]() Cytat:
To mój pierdzielnik jak zwykle się wyłamuje, bo jak się go poczochra to znika ![]() Dzięki ![]() Ech, nie wiem jak jutro rano się wyrobię z myciem, a umyć muszę. Ostatnio moje włosy strasznie długo schną, nawet jeśli używam suszarki, a jutro rano na wybranie się mam tylko godzinę. Najwyżej wezmę kaptur i pójdę z wilgotnymi...
|
|
#60551 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Postanowiłam, że w środę idę do fryzjera mam nadzieję, że to będzie moja ostatnia wizyta, bo po niej wprowadzam na stałe silikon na końcówki (na początek biowax, a przy jakimś zamówieniu wezmę CHI) i kupuję porządne nożyczki I mam nadzieję, że obędę się bez wizyt u niego przynajmniej do swojego wesela (a jeszcze się nie zaręczyłam |
|
|
|
#60552 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ty kiedy pokażesz swoje korkociągi? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cudowne! Aj, tylko łapkę włożyć i wytargać!Poczuć tę gęściznę między palcami... (wiem, zboczona jestem )Cytat:
I zjadło mi Ariadę. Świetny postęp, zmiana w kondycji włosów dostrzegalna gołym okiem. Jeszcze Malinke mi łyknęło. Mnie tam sie poodoba. Wprawdzie ja mam ryżawe zboczenie,ale aż takie rude nie są. Choć mój rudy powoli mi się nudzi, chyba sobie na lato przyciemnię.... Moze khadi jakis brąz... Ktoś pytał o farbowanie Khadi, ale też mi zjadło post. Ja robiłam kiedyś naturalną henną Khadi red i bardzo sobie chwaliłam. Ostatnio robię mumtaz, ale słabo łapie odrost. Myśłałąm,że dlatego,ze za mało zniszczony, ale teraz sobie uświadomiłam,że może to być wina tej mumtaz. Chyba wróce do Khadi i zobaczę, jaki efekt. Idę zamawiać! Przecież nie mam już zapasów, a w przyszłym tygodniu czas na hennowanie. Edit: Aaaa, zapomniałam podziękować za wszystkie miłe słowa :całus: ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Ba!!! Nie ma to jak wyczochrać pierdzielniczek!
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-03-30 o 23:27 |
|||||||
|
|
|
#60553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sensualna - jedni lubią popaczeć, inni posłuchać a jeszcze inni pomacać ![]() Wyczochramy sie jak przyjedziesz do Rz (jakkolwiek to nie brzmi :P )Cytat:
moja psiapsióla czochra tak ma być
|
||
|
|
|
#60554 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z moimi tez mam problem. Muszę coś zrobić ale jeszcze nie wiem co ![]() Cytat:
ciężko byłoby się powstrzymać![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#60555 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi proszę co mogę zrobić żeby te włosy pod spodem też zaczęły mi się kręcić ?
|
|
|
|
#60556 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#60557 |
|
Rozeznanie
|
Ależ tu cicho...
Ugotowałam glucika, po południu cięcie... Strach się bać co wyjdzie... Ostatnio moje włosy miały bunt, doszło do tego, że dwa dni chodziłam tyko w prawie prostych włosach. Ale cóż to była za objętość... ![]() powiedzcie mi, czy jak zaolejuje włosy, potem umyję i nałożę szamponetke, to kolor chwyci? Kurde, szukam Naturii w okolicy, ale lipa. Kto mi wyśle Artiste z proteinami ?
|
|
|
|
#60558 |
|
Zakorzenienie
|
Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
I jest!
Nowa XIII część ![]() Oby jak najszczęśliwsza ![]() Link do XII części Pielęgnacja włosowa to nie jest jak zapalić światło i zgasić, to znalezienie optymalnego zestawu produktów zawierających właściwe składniki, to sprawa wybitnie indywidualna i niektórym zajmuje dużo czasu, ale warto. ~Rybiorek~ Przydatne linki dla kręconowłosych: Lista używanych skrótów i odniesień Wątek wymiankowy z kosmetykami do loków (na start duńsko-polski) nowość dla początkujących i dla przypomnienia FAQ - czyli odpowiedzi na podstawowe pytania ![]() pigułka pielęgnacyjna tłumaczenia zagranicznych artykułów o lokach i falach, gdzie warto zaglądać po więcej wiedzy. Należy jednak pamiętać, iż artykuły stanowią tłumaczenia różnych punktów widzenia. Komentarze i dyskusje wskazane (najlepiej w wątku o pielęgnacji, by nikt nie przeoczył). o małych lokasach o szczegółach pielęgnacji i cięciu początki kręconowłosych z cg oleje i olejki do włosów post z krótka informacją olejową nowość mycie włosów odżywką No poo - czyli nowa metoda mycia włosów codziennik kręconowłosych samodzielne cieniowanie cięcie i cieniowanie włosów kręconych o kosmetykach do włosów produkty do włosów bez silikonów analizy, opinie, ciekawostki o kosmetykach dla kręconych zagraniczne produkty dla kręconowłosych (menu dla tych spoza kraju) żel lniany - naturalny stylista przegląd żeli do włosów - BLOG Myszki nowość produkty kosmetyczne dla ortodoksyjnych CG, czyli BLOG MAŁGOSI odżywki dostępne zawierające proteiny hydrolizowane - BLOG AJRISZMARTY wskazówki dla wrażliwców osiągnięcia kręconowłosych dziennik regeneracji naturalnych fal i loków upięcia z kręconych włosów polecani fryzjerzy z całej Polski - włosy kręcone lektury kręconowłosych - dzięki linkom tutaj umieszczonych znajdziesz wiele interesujących informacji, filmików, zdjęć i porad - blog Volyovej Oraz zasady CG w punktach (na podstawie "Curly Girl" Lorraine Massey we własnej interpretacji): - uważaj na siarczany (suflates, np. SLS, SLES), - uważaj na silikony - obchodź sie delikatnie z włosami: nie czesz na sucho, nie susz gorącym nawiewem, nie używaj ręczników - zwracaj uwagę na to, czy w składzie odżywki/maski znajdują się nawilżacze (np. kwasy tłuszczowe, aloes), proteiny (roślinne), humektanty (np. panthenol, roślinna gliceryna, sorbitol) i/lub emolienty (np. masło shea, oleje roślinne) - zaprzyjaźnij się z żelem do włosów (ważne by nie zawierał alkoholu oraz mało lub wcale nie miał zapachu) - nie dotykaj włosów, dopóki całkowicie nie wyschną. Oraz UWAGA: metodę pielęgnacji należy zawsze dostosowywać do siebie, nigdy siebie do pielęgnacji. Nie jest powiedziane, że to, co służy jednej kręconowłosej, posłuży też innej - to kwestia indywidualna. Dlatego testy i obserwacje to ścieżka obowiązkowa każdej kręconowłosej. Warto na początku zrezygnować z silikonów i siarczanów, by przekonać się, czy taka dieta służy naszym włosom. Wszystkie wprowadzone później składniki łatwiej będzie sprawdzić i określić jako sprzyjające lub niesprzyjające włosom. Pielęgnacja to też określone cnoty (jakby to nie brzmiało Kochaj swoje włosy w przeciwnym wypadku nie będziesz dla nich tak delikatna, jak trzeba, Poznawaj, bo kręcone wymagają wiedzy o nich i ich potrzebach Pracuj, pielęgnując konsekwentnie i w odpowiedni sposób, nawet gdy wymaga to większych nakładów niż dotychczas Bądź cierpliwa , ponieważ nie ma natychmiastowych efektów, ale gdy się pojawią, mogą zaskoczyć Miej odwagę iść pod prąd, gdyż nasze metody (a w zasadzie metoda Lorraine) są dość kontrowersyjne I... sprawdzaj prognozę pogody! Pielęgnację warto dobrać do pory roku, wilgotności okreslanej punktem rosy i procentową wartością. Skrót do prognozy pogody z DP (trzeba ustawić swoje miasto) Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-06-14 o 11:26 |
|
|
|
#60559 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIII część zakręconej opowieści
Tak szybko? Ale zleciało
.Melduje się pełna nadziei na śliczne fale
|
#60560 |
|
Rozeznanie
|
Jeztem
|
|
|
|
#60561 |
|
Zakorzenienie
|
nowy wątek
|
#60562 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- haha ale jestem zakręcona Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-03-31 o 12:32 |
|
|
|
#60563 |
|
Zakorzenienie
|
|
#60564 |
|
Kazar Lady
|
a myslałam że będe CZECIA
![]() ale zleciało !! |
|
|
|
#60565 | ||
|
Zadomowienie
|
nowy wątek wow ![]() w tym się będę bardziej udzielać
|
|
|
#60566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na początek może wycieniuj niewiele, jeśli nie bedziesz zadowolona to szybciej odrosną... no i koniecznie dobry fryzjer, bo mi rok temu fryzjerka tak "wycieniowała", że połowa grubości to była najkrótsza warstwa
|
|
|
#60567 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam czarne i rude loczki Cytat:
Muszę umyć włosy, a prąd mi wyłączyli no, a nie lubię suszyć na powietrzu ![]() Coś zaczynają mi się po urodzeniu szybciej przetłuszczać, chyba sls będzie musiał być częściej w użyciu, do tej pory był raz na 3-4 tygodnie. A i tak mam większy skręt po slsie ![]() No tak, nie zauważyłam, że już nowa część :P Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2012-03-31 o 13:12 |
|||||
|
|
|
#60568 |
|
Raczkowanie
|
Się witam równiez
|
|
|
|
#60569 |
|
Zakorzenienie
|
Ślepam, odpisałam w starej jeszcze części no
Oddajcie mi prąd, muszę umyć włosy ![]() Dziecię zaczyna mi się budzić co 4-5 godzin w nocy, a nie co 2-3 Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2012-03-31 o 13:14 |
|
|
|
#60570 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej ! Czy któraś z Was używała serum do włosów Frizz- Ease, J. Frieda ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 9 (0 użytkowników i 9 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

chyba mam naprawdę zwidy 

) Wszystko mnie boli, a jutro muszę do Katowić jechać
Bosko jest
kochane Lokusie! 

ciężko byłoby się powstrzymać