|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Cytat:
![]() to ten sam przepis co u dorotus ,to rób w ciemno ![]() Cytat:
mam nadzieję że wyrosną ja też zawsze szwagrom wożę ciasta i nawet jak mi coś nie wyjdzie to nic się nie odzywam zawsze wpałaszują i im smakuje A z tortem dojdziesz do wprawy jak karpatkę z pudełka kupną czy co? Cytat:
Tak samo jak zaszkodzić ,ja mogę zjeść wszystko i popić to czym chcę i namieszać co chcę i nic mi nigdy nie zaszkodziło ale niektórzy wielkie oczy robią jak ja piję sobie mleko do obiadu. Tak samo pewnie z colą Cytat:
Pewnie że taki pasuje jako baza czemu nie na wierzchu możesz co chcesz dać przecież Cytat:
http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7511 Dziewczyny a nie lepiej jakbyście sobie vizaksinum kupiły zamiast łykać po 15 tabletek drożdży tam są chyba te same witaminy co w drożdżach Mój Mikołaj chyba już wydobrzał ,po południu jak wstał paluszków pojadł nic więcej nie chciał i już zaczął latać po chacie a później na dwór poszedł i normalnie się zachowywał nawet nie wiem z kąd siłę miał na latanie. Wieczorem mu dałam trochę kleiku ryżowego na wodzie krzywił się ale jadł tylko się pytał co to ,pewnie już głodny był. Powariował przed spaniem i usnął ,mam nadzieję że już niespodzianek nie będzie. Aneczka i Bao trzymam kciuki za wasze mieszkania |
|||||
|
|
|
#332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#333 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet lyzeczke w niego nie moglam wcisnac, ale to bylo pol dnia -dzien . Po co ci te sciany nie masz lodowki w domu? wystarczy . Jak mi sie spac chcialo przy starszym to mu dawalam zwoj tych cen( razacych) i on sobie odklejal i naklejal przez godzine a ja moglam pospac , wszystko bylo poklejone, ale latwo zeszlo. Albo kladlam sie w spodenkach i krotkim rekawku dawalam dlugopis, ale lepszy marker bo dlugopisem boli i pisal po mnie . Bylam cala no caaaaal popisiana Cytat:
tez w dresach albo w leginach po domu chodze. Cytat:
A co masz duze problemy ze skora? ja mialam kiedys duze ale odkad uzywam plastry evra nie mam prawie( 98%) wcale te dwa ostatnie to nie wiem skad sie wziely . Sproboj Cytat:
Cytat:
hehejuz jest Moj niedawno zrobil rzadzine , raz dziennie taka rzadka robi . Daje mu ten syrop na biegunke ale on nim pluje. Zapomnialam sprawdzic ta recepte , ale jutro i tak jest do odebrania to juz przy odbiorze sie dowiem co i jak, czy to samo daja .
|
|||||
|
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrobiłam te podkłady. Niestety do dwóch pierwszych nie dałam na blaszki papieru, bo przy biszkoptach ładnie odeszło, a tutaj się poprzyklejały i do wyrzucenia, ale reszta na papierze ładnie wyszła. Jutro dopieke, bo już mi się nie chce.Eryk te poprzyklejane zjadł i się zachwycał jakie pyszne ![]() Ja coś dzisiaj mam problemy z żołądkiem, rano pawik
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze daja cole bo tansze od tych plynow el. zaszkodzic raczej nie zaszkodzi , tylko chodzi o to ze nie zatrzymuje biegunki .Ja tez dalem malemu cole jak w. pisalam. Nie znam tych tabletek, tylko ze chyba robi roznice, lepiej wiedziec czy sa te same witaminy czy nie . Bede musiala sprawdzic. No nic musze lykac jak mi mama takie wyslala, smiala sie ze wysylka drozsza od tabletek ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Ja nigdy ( dwa razy odkad znowu pieke hehe ) nie daje papieru do blaszek, tylko smaruje margaryna grubo i nic sie nie przykleja , odrazu ciacho odchodzi. Nie wiem jak bedzie z tymi jednorazowymi, moze dokupie papiery bo sa. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-30 o 22:01 |
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/innowacyjna-nauka-...187203036.html takąściane malujesz potem na jaki chcesz kolor wiec nawet moge na to naklejki walnąć
|
|
#337 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pop jak Nataszka po transfuzji ?
Cytat:
Cytat:
Zresztą jabkby u nas pojechać troszkę dalej do Chorzowa czy Katowic to za taką cenę to można się co najwyżej po uchu podrapać ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#339 |
|
Zakorzenienie
|
ale pieczecie i gotujecie-aż prawie zapachy do mnie dolatują! Przepis na mufinki baklava wydrukowałam i gdybym miała foremki to chyba natychmiast udałabym się do kuchni...
wpadłam tylko podzielić się fajną wiadomością: kupiliśmy tę działkę! I to w dodatku za pierwotnie ustaloną cenę-jak działkowy dziadek przyszedł dziś z działkową babcią to się okazało, że babcia go namówiła i najpierw zszedł 250zł z tej zawyżonej ceny, a potem kolejne 250-w ten sposób doszliśmy do kwoty, którą podali na samym początku. Gabrysia zachwycona-najbardziej domkiem na działce (mówi, ze to jej ogródek) i z płaczem wychodziła stamtąd, bo chciała jescze zostać. Obiecała, że będzie ze mną siać roślinki i trawę ![]() To niech teraz mi się szybko ciepło zrobi, bo dziadek przed sprzedażą zdąrzył jeszcze jakieś cebule, marchewki i bób posiać i teraz muszę to wszystko w diabły wydobyć, bo nie chcę mieć potem trawnika przetykanego marchewką czy cebulą
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina był kurier, zabrał przesyłkę.
Monka ja wolę dawać papier bo wtedy mycia nie mam ot takie lenistwo![]() Libra a dzisiaj jak byłam w lidlu to były te spodnie na rower, i jakościowo są dużo lepsze na dotyk niż te do biegania, tylko to cholerne siodełko wszyte na stałe
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/nauka-czytania-dla...197975448.html tu lepiej widać o co mi chodzi
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprobuj no musialam kombinowowac jak mi sie juz tak fest spac chcialo |
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak super
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- aaaaa no widzisz taką mam wizję ehehhehehehehe
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałaś mniejszy apetyt to masz ![]() a mówiłam brzózkę chlać ![]() Cytat:
Może po prostu z tego względu że był szczepiony tak lekko to przeszedł obeszło sie bez szpitala ,ponoć cały dziecięcy srających i rzygających dzieciaków kuzynka ze swoimi była z 2. Wyczachowało mi tu jest skład witamina B6 (pirydoksyna) wyciąg z zielonej herbaty cynk witamina PP (niacyna) wyciąg z korzenia mniszka lekarskiego laktoferyna wyciąg z fiołka trójbarwnego |
||
|
|
|
#345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wylegujecie sie na cebulce, tfuu trawce ![]() osz ty , jak nawale tego masla to w sumie nie mam co myc hehe a jak odrazu wyciagne to tylko pod goracoa woda przetre gabka , no ale jak mam lenia to dam pani jadzia za mnie zmywa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znowu ten wyciag z zielonej herbaty, ja juz taletki z tym lykam , niedlugo mi dupe urwie ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- nooo
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy okazji ten skrzyp zamowialam i tez popijam... o dziwo oba ziolka baardzo smaczne
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak to super
. Moze nie wyrywaj nieczego niech w tym roku zostanie a w przyszłym roku będzie sama trawka. A jednak kobiety potrafią ładnie załagodzić sytuację (patrz babcia działkowa)
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda a co to za numer 27
Zajefajny masz podpis, piekna jest ta piosenka , jak go widze to sobie na you tubie zapodaje i spiweam
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monka padłam z tego flamastra he he
|
|
#353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam pozielonej herbacie to Ci nie urwie ,senesu se siorbnij to może Ci oberwie albo będziesz ściany myłaCytat:
Cytat:
![]() Wątpię czy teraz to wydobędziesz o ile bób może wyzbierasz to reszty raczej nie poczekaj az wyjdzie pryśniesz randapem to Ci zniszczy i dopiero zasiejesz trawę |
|||
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh a 27 to taka faza:P hehe faza na ilos butow w szafieCytat:
|
||
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
no może staremu nie dawaj bo jeszcze Cię później do pomocy wezwie
chyba że wypiwszy wybyje z chaty ![]() Cytat:
no ale miałam swoje cały wór nasuszony tego
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
no to sie nie dziwie ze jesc ci sie nie chcialo
.. ale jak wypije to wszyscy co podalam..to nie mam nawet kiedy jesc wiec w sumie tez sie sprawdza![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- a to taka lesna brzoza moze byc?? z dala od ulic ? jak ja sie suszy??
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda a ty sie odchudzasz? ile chcesz schudnac? A twoj tz wie ze masz taka fobie?
Wiedzial przed slubemZapomnialam . Same pozytywy i oczywiscie pecznieja i wypchaja zaladeczek. Ide sobie czerwonej naparze i dorzuce nasiona, bo mnie tak ssie, a wieczorem jeszcze zrobilam salatke i juz bylam dwa razy w lodoce zeby sprobowac czy sie przegryzla
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
ile mi sie marzy?? hehe z jakies 15kg
ale nie wiem co z tego bedzie..10 juz by bylo fajnie hmm tezet, no teraz sie ujawnila wiec i tezet sie dowiedzial:P heh a ze przed slubem - to tak wie o tym przed slubem :P nio juz wszystkie noszone.... choc nie 2 par jeszcze nie zalozylam bo jakby przymale... a kolejne 2 tylko na sesji i to nie ja mialam je na nogach
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Zapomniałam Wam mówić że w Lidlu są bardzo fajne kaski rowerowe Ładnie glowe zakrywa, i dość sporą regulację, że wydatek raz na kilka lat.Idę pobiegać, bo za chwile kuchnia mnie będzie wołała, i ściera
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

A niestety co by się nie robiło to metryki się nie cofnie

ciekawe jak ja sie dzis umyje 

. Moze nie wyrywaj nieczego niech w tym roku zostanie a w przyszłym roku będzie sama trawka. A jednak kobiety potrafią ładnie załagodzić sytuację (patrz babcia działkowa)