Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-30, 14:24   #301
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010

Siomłon jak ju jest najlepsze....

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
gratulacje!!

my nie byłyśmy, ale ja całkiem zapomniałam poza tych chyba jakieś szczepienie musimy teraz zrobić muszę zadzwonić do przychodni i się umówić
Amelcia ma dziś imieniny?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 14:26   #302
blistex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
bidulek , a probiotyk dajesz mu?
co lekarz powiedział?

drcron, ty musisz być wysoko ubezpieczona-nic tylko "zarabiać" na tych twoich przygodach (ale składkę to wysoką byś miała)

brawo!!!

aneczko, Trzymam mocno

ja tez łykam humavit (ten z wit.a c e ) i to że ci się cera pogorszyła to wbrew pozorom dobry objaw-dokładnie jak piszesz cera się "oczyszcza" i potem będzie już tylko lepiej, także koniecznie bierz dalej -dobrze ci zrobi i na cerę i na włosy. Bardzo dużo dziewczyn obserwuje pogorszenie cery i chwilowy wysyp, ja akurat nie, bo mam cerę sucha jak wiór.

my jeszcze nie byliśmy, bo choroby nam przeszkadzały i dwa razy przegapiłam kiedy jest nasza lekarka. Na pójście na bilans jest jakoś 4 miechy, także luzik
jestem ubezpieczona
albo zobaczcie na tego smyka
Stary 2012-03-30, 14:41   #303
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
jestem ubezpieczona
albo zobaczcie na tego smyka
Jakie zdolne dzieciaczki...
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 14:42   #304
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
gratulacje!!

my nie byłyśmy, ale ja całkiem zapomniałam poza tych chyba jakieś szczepienie musimy teraz zrobić muszę zadzwonić do przychodni i się umówić
Cytat:
co lekarz powiedział?

drcron, ty musisz być wysoko ubezpieczona-nic tylko "zarabiać" na tych twoich przygodach (ale składkę to wysoką byś miała)

brawo!!!

aneczko, Trzymam mocno

ja tez łykam humavit (ten z wit.a c e ) i to że ci się cera pogorszyła to wbrew pozorom dobry objaw-dokładnie jak piszesz cera się "oczyszcza" i potem będzie już tylko lepiej, także koniecznie bierz dalej -dobrze ci zrobi i na cerę i na włosy. Bardzo dużo dziewczyn obserwuje pogorszenie cery i chwilowy wysyp, ja akurat nie, bo mam cerę sucha jak wiór.

my jeszcze nie byliśmy, bo choroby nam przeszkadzały i dwa razy przegapiłam kiedy jest nasza lekarka. Na pójście na bilans jest jakoś 4 miechy, także luzik
Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
no to na co czekać skoro maluda chce Wiktolka to mama z tata musza sluchac,

Jakbym widziała moją maludę też zawsze ląduje u nas w łóżku i mąż też ciągle ma kopniaki, rano wstaje i mówi jej że dzis ostatni raz z nami spała ale codziennie to samo jest

Z tym siusianiem sie uśmiałam: hahaha:, też sobie moment wybrał... szkoda tych cieni

Moja maluda skonczyla dawno dwa latka ale ja jeszcze nie bylam, mała byla chora jakiś czas a w marcu jak dzwonilam to pielegniarka powiedziala ze jest tyle chorych dzieci (a między jednym a drugim dziela drzwi praktycznie)ze mam sie wstrzymac i nic sie nie stanie, więc we wtorek pojade, no i jeszcze moja lekarka byla na urlopie i tak sie poprzeciagalo.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Świetne to jest, juz to widzialam wlasnie na fb, moja maluda tez ma filmik jak spiewa rewelacyjnie ale z przyczyn technicznych (udzielam się tam też ja) nie wrzucę
uffff czyli nie jestem jedyna

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 14:51   #305
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
co lekarz powiedział?
w sumie nic nie kazała mu podawać tylko pić i już mu chyba przechodzi bo od rana już nie było pawia ,co prawda nic nie zjadł ale wcześniej nawet samą wodą wymiotował ,czyżby ta cola pomogła
teraz znów śpi osłabiony z tego głodu może jak wstanie to coś zje

Bao gratulacje
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 15:09   #306
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie

Zdrówka dla dzieciaków

Libra - biedny Miko. Kiedyś czytałam ze w takich przypadkach można podać do picia napoje izotoniczne. Dzieciaki chętnie piją bo to zwykle zakazane

Bao - gratulacje i trzymam kciuki za zdrowego i donoszonego malucha. Parę razy zauważyłam ze jak się wypowiadasz o dziecku to raczej "ON" mimo lekkiego ciśnienia na dziewczynkę

Aneczka - trzymam kciuki za dobrą cenę. U nas właśnie do remontu to jest taka normalna cena ale to też zalezy od miejsca i innych. Jak 2 znajomych niedawno sprzedawała mieszkania to jedni za niecałe 50 m2 dostali 145 tyś a drudzy za 55 m2 dostali 120 tyś. To pierwsze było do odmalowania i odświeżenia a drugie po remoncie.

A ja dzisiaj byłam w Lidlu po kompocik wiśniowy i czekoladę. Tortownicy nie było już ani jednej Kupiłam sobie legginsy i koszulkę. Niestety legginsy większe bo już wszytsko było wykupione.
Stary 2012-03-30, 15:49   #307
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez gusinek Pokaż wiadomość
plmadzia dzieki za info o rowerkach, wczoraj wyciagnełam tz do tego aldi i udało nam sie kupic rowerek czarno czerwony, był ostatni, tz skrecił juz ale małemu jeszcze brakuje z 2 cm zeby pewnie całą stopą dosięgał podłoza ale na za miesiac na urodzinki moze bedzie
tak wogóle to jest rowerek hudora, popd spodem na ramie ma naklejke hudora germany
kosztował w aldi całe 99zł takze taniej niz na allegro
To że Hudora to dopiero wczoraj zobaczyłam, a tak myślałam że bardzo podobny
Ale nieziemsko zazdroszczę tego czarnegoja upolowałam ostatni czerwono żółty, a miałam ciśnienie na czarnybo już czerwony na z pedałami. No ale przeżyję, ważne żeby młody był zadowolony. A nie możesz tej czarnej blokady ściągnąć co jest pod siodełkiem takie czarne ochronne, podobno z 2 cm dochodziDziewczyny co mają hudory doradzą.
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
napisz jeszcze raz jak te kiełki w słoiku trzeba zrobić? ja kiedyś dawno jadłam ale nie wiem jakie to były. Mówisz że rzodkiewki najlepsze?
Ja nasiona wsypuję w słoik taki litrowy, zalewam ciepłą wodą na kilka godziń, czasami całą noc. Potem odlewasz ta wodę, i codziennie rano i wieczorem płuczesz wodą przegotowaną, ja na górę daję gazę z gumką, ale fajnie też jest mieć zakrętkę z dziurkami. Kiełki rzodkiewki smakuja jak świeza rzodkiewka
Są też mieszanki np na patelnie, to po wychodowaniu dla tz cuda na patelni robię i te kiełki dodaję.

Libra ja na swój tyłek nie narzekam. Ale wiesz jak to jest zawsze może być lepiejA niestety co by się nie robiło to metryki się nie cofnie

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Libra ten przepis będzie ok http://wcinajto.blogspot.com/2011/11/teczowy-tort.html Tylko dodać ten dzem malinowy

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 15:58   #308
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Amelcia ma dziś imieniny?
pewnie tak, ale my nie obchodzimy imienin. Ja nie wiem kiedy kto ma i jakoś nie przywiązuje do tego uwagi. Mój tz mówi, że imieniny się obchodzi po 40-stce (kiedy urodzin się człowiek już wstydzi )
Stary 2012-03-30, 16:07   #309
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
pewnie tak, ale my nie obchodzimy imienin. Ja nie wiem kiedy kto ma i jakoś nie przywiązuje do tego uwagi. Mój tz mówi, że imieniny się obchodzi po 40-stce (kiedy urodzin się człowiek już wstydzi )
Heh prawdziwe
Albo mój mówi tak"człowiek uznawany jest za dojrzałego, kiedy idąc do dentysty bardziej niż bólu boi się rachunku"

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 16:08   #310
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Ja nasiona wsypuję w słoik taki litrowy, zalewam ciepłą wodą na kilka godziń, czasami całą noc. Potem odlewasz ta wodę, i codziennie rano i wieczorem płuczesz wodą przegotowaną, ja na górę daję gazę z gumką, ale fajnie też jest mieć zakrętkę z dziurkami. Kiełki rzodkiewki smakuja jak świeza rzodkiewka
Są też mieszanki np na patelnie, to po wychodowaniu dla tz cuda na patelni robię i te kiełki dodaję.

Libra ja na swój tyłek nie narzekam. Ale wiesz jak to jest zawsze może być lepiejA niestety co by się nie robiło to metryki się nie cofnie

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Libra ten przepis będzie ok http://wcinajto.blogspot.com/2011/11/teczowy-tort.html Tylko dodać ten dzem malinowy
kupie dzisiaj mam nadzieje że nic nie popsuje z tymi kiełkami

ja miałam 1 litr śmietany i 1 serek mascarpone 250g, ja wole jak jest więcej śmietany a mniej serka

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 16:23   #311
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
w sumie nic nie kazała mu podawać tylko pić i już mu chyba przechodzi bo od rana już nie było pawia ,co prawda nic nie zjadł ale wcześniej nawet samą wodą wymiotował ,czyżby ta cola pomogła

Moj raz tez sama woda pawia puscil, i raz go przeczyscilo, znaczy raz na dzien czy noc i oglnie byl taki zmeczony, ale tez sie bawil, ja czasem mysle ze juz mu lepiej a tu zaraz sie okazuje ze moze jednak jeszcze cos go meczy. Oby wam szybko przeszlo.

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

A ja dzisiaj byłam w Lidlu po kompocik wiśniowy i czekoladę. Tortownicy nie było już ani jednej Kupiłam sobie legginsy i koszulkę. Niestety legginsy większe bo już wszytsko było wykupione.
a po co ci wieksze leginy?

Drcorn, ja cie pierdziele no kopara mi opadla , ze tak ladnie pamieta i tak aldnie mowi ja to niektorych znakow nie pamietam . Jak sie widzi takie dzieci to wtedy mozna zobczyc jak takie male szkraby duzo juz wiedza, rozumieja, zapamietuja. Gorzej jak dzieciaki niemowy, ale to nie znaczy ze nie wiedza tego i owego.
Slodziutka ta malutka ,a Adele ma piekne piosenki o glos.

Libra aaaaa ty sluchaj , moj tz zabral wczoraj babeczki do roboty, to mu pracownicy powiedzieli ze mi zaplaca, kupia sklandiki i mam im znowu zrobic hahaha padlam . Zawsze jak cos robie to im daje , a jak karpatke z pudelka lubia . Takze bede znowu babeczki robic, moze tym razem wyrosna . TOrcik zrobilam, troche mi te wisnie powychodzily gdzie niegdzie i taki wypukly w niektorych miejscach jest . Ale pycha , wogle nnie slodki, nie gorzki, no mega , jak zrobie jeszcze kilka razy to pewnie bedzie wychodzil lepiej Kurcze zjadlam jeden kawalek i juz chcialam drugi ale szybko zjadlam wczorajsza zielona fasole ( a moze to groszek hehe) tz-ta , zebym sie nie ojadla za duzo slodkim. I jestem pelna

Moj maly ☠☠☠☠zielec jeszcze spi .

Madzia kochany maly , nic tak nie wkurza jak napisany post i nie wyslany hehehe

U nas albo lato albo wiosna , slonce grzeje

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Ktora z wasz pisala o drozdzach? Kuzwa jak ja napilam sie z dwa razy czy trzy to dzien po , gora dwa mialam dwa wielkie zaskorniaki na brodzie, do tej pory mi schodza KU...WA. No byly ogromne . I tez sobie tak pomyslalam ze to chyba przez te drozdze . Masakra .
Juz nie pije, przyszyl mi tabletki i je lykam. Tylko gowniane mi mama kupila, nie wiem czy nie bylo innych i musze 9-15 lykac , nic przemecze sie jak bede w pl to kupie inne zeby mniej zazywac.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 16:59   #312
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh prawdziwe
Albo mój mówi tak"człowiek uznawany jest za dojrzałego, kiedy idąc do dentysty bardziej niż bólu boi się rachunku"
to ja w połowie dojrzała, bo ja siedzę u dentysty to się boję i tego i tego

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ktora z wasz pisala o drozdzach? Kuzwa jak ja napilam sie z dwa razy czy trzy to dzien po , gora dwa mialam dwa wielkie zaskorniaki na brodzie, do tej pory mi schodza KU...WA. No byly ogromne . I tez sobie tak pomyslalam ze to chyba przez te drozdze . Masakra .
Juz nie pije, przyszyl mi tabletki i je lykam. Tylko gowniane mi mama kupila, nie wiem czy nie bylo innych i musze 9-15 lykac , nic przemecze sie jak bede w pl to kupie inne zeby mniej zazywac.
przegięcie
Stary 2012-03-30, 17:28   #313
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
nie, jeszcze nie wiemy, moze 19ego się dowiem bo będzie prawie 17 tydzień ale już mi chyba wszystko jedno, tzn. nadal mam ciśnienie na dziewczynkę, ale z ekonomicznego punktu widzenia chłopiec byłby ok niech tylko zdrowe będzie i donoszone
dokładnie

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
oby oby
wow, cena atrakcyjna u mnie w tej cenie są mieszkania na 4 piętrze zazwyczaj w stanie ruinalnym jejuuuu kupuj, kupuj, będziemy obie remontować, urządzać w tym samym czasie trzymam kciuki
DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE KCIUKI I PROSZĘ TRZYMAĆ JESZCZE DO JUTRA DO 10 -tej
byliśmy zakceptowałam mieszkanie jest w niezłym stanie można tam nawet zamieszkać i w trakcie mieszkania remontować jutro na 10-tą idziemy dogadać wszystkie szczegóły bo dziś mąż tej babki nie dojechał (coś mu wypadło) cena też juyro będziemy ustalać mam nadzieje ze zbijemy te 5000zł jakby się udało byłoby bosko super że w tym samym czasie co wy ja już spać po nocach nie moge hehehehehe już wybieram kolory meble itd

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
ja nie wiem co to bunt 2 latka

czy jest jeszcze ktoś kto nie była na bilansie 2 latka, a maluch już skończył?????? my przez chorobę jeszcze nie byliśmy, miałąm iść dzisiaj ale wieje, pada i sypie śnieg co chwilę i 3 stopnie tylko za tydzień pewnie moja lekarka ma wolne, więc pójdziemy po świętach, mam nadzieję, że nie będą się rzucać
super

nasza dr mówi żeby na bilans przyjść 3-4 miesiące po urodzinach
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2012-03-30 o 17:30
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 17:36   #314
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
dokładnie

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

byliśmy zakceptowałam mieszkanie jest w niezłym stanie można tam nawet zamieszkać i w trakcie mieszkania remontować jutro na 10-tą idziemy dogadać wszystkie szczegóły bo dziś mąż tej babki nie dojechał (coś mu wypadło) cena też juyro będziemy ustalać mam nadzieje ze zbijemy te 5000zł jakby się udało byłoby bosko super że w tym samym czasie co wy ja już spać po nocach nie moge hehehehehe już wybieram kolory meble itd

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

super

nasza dr mówi żeby na bilans przyjść 3-4 miesiące po urodzinach
ja oglądam kafelki, wanny, kible itp meble mamy, chociaż zastanawiam się nad meblami do salonu, zobaczymy później
Masz już pomysł na Maciusia pokój??

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 17:40   #315
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

przegięcie
noooo

Cytat:
dokładnie

ciekawe jak ja sie dzis umyje , oby mi sie srac nie chcialo

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2012-03-30 o 17:42

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 17:50   #316
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
moja znajoma zawsze cole podaje jak dzieciaki mają rotawirusa i jeszcze z tego co pamiętam paluszki ponoć najlepsze lekarstwo super że u was lepiej, to chyba już po wszystkim oby

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
dasz rade wierze w ciebie

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Aneczka - trzymam kciuki za dobrą cenę. U nas właśnie do remontu to jest taka normalna cena ale to też zalezy od miejsca i innych. Jak 2 znajomych niedawno sprzedawała mieszkania to jedni za niecałe 50 m2 dostali 145 tyś a drudzy za 55 m2 dostali 120 tyś. To pierwsze było do odmalowania i odświeżenia a drugie po remoncie.
kurde to zależy na kogo się trafi, jak sprzedawaliśmy to przez miesiąc obniżyliśmy cenę do 65 tyś i nikt nie kupił jak podnieśliśmy na 80 tyś to od razu się kupiec znalazł i kupili za 75 tyś (30 metrów w kamiency po remoncie) a tamto 64 m blok z 80-lat parter w fajnym miejscu w centrum miasteczka

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
ja oglądam kafelki, wanny, kible itp meble mamy, chociaż zastanawiam się nad meblami do salonu, zobaczymy później
Masz już pomysł na Maciusia pokój??
pokój macka nie wiem jeszcze jaki będzie ale napewno jedna ściana będzie do malowania kredą a druga na magnesy
20-12-14 10 tc
Stary 2012-03-30, 17:54   #317
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
moja znajoma zawsze cole podaje jak dzieciaki mają rotawirusa i jeszcze z tego co pamiętam paluszki ponoć najlepsze lekarstwo super że u was lepiej, to chyba już po wszystkim oby

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

dasz rade wierze w ciebie

hehe wiara czyni cuda

Kiedys ogladalam glileo i tak wlasnie obalali mit pluszkow i coli. To nie prawda ze najlepsze lekarstwo, wcale nie dzila.
Slone paluszki dostarcz nam tylko soli,ktora stracilismy ale nie zwieraja potasu ktory takze tracimy. W coli zas zawarte sa cukry , ktore tez musimy dostarczyc, ale zawarta w niej kofeina powoduje ze tracimy wiecej potasu . Jakos tak
Stary 2012-03-30, 18:57   #318
drcron
Zakorzenienie

Libra, albo Plmadzia jak bym chciała zrobić ten tort tęczowy ale na dużej blaszce prostokątnej, to czy mogłybyście mi obliczyć ile tych składników muszę dodać ? z góry bardzo dziekuję

zrobiłabym go i ja, ale Julia chciała tort hello kitty, to chyba też by taki pasował? jako baza ?

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 19:06   #319
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Monka są tylko o rozmiar większe i tylko w tyłu trochę za luźne. Ja nie będę paradować w tych leginach po ulicy tylko mają służyć jako spodnie dresikowe po domu

Cytat:
kurde to zależy na kogo się trafi, jak sprzedawaliśmy to przez miesiąc obniżyliśmy cenę do 65 tyś i nikt nie kupił jak podnieśliśmy na 80 tyś to od razu się kupiec znalazł i kupili za 75 tyś (30 metrów w kamiency po remoncie) a tamto 64 m blok z 80-lat parter w fajnym miejscu w centrum miasteczka
Taka fajna cena bo parter. My mieszkamy na parterze i mogę polecić (przynajmniej u nas). Nie wiem jak u Was ale u nas to jest blok 4-ro piętrowy i jest 10 mieszkań. Jest cisza i spokój. W poprzednim mieszkaniu Tża (10 pięter) była masakra. Ciągłe trzaskanie drzwiami, windą, larmo ludzi, obcasy i inne przyjemności. Pogadaj jeszcze z sąsiadami czy w piwnicach nie jest zimno i wilgotno. Od tego później zalezy temp. u Was
Stary 2012-03-30, 19:25   #320
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
zrobiłabym go i ja, ale Julia chciała tort hello kitty, to chyba też by taki pasował? jako baza ?
jasne że tak

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:
Taka fajna cena bo parter. My mieszkamy na parterze i mogę polecić (przynajmniej u nas). Nie wiem jak u Was ale u nas to jest blok 4-ro piętrowy i jest 10 mieszkań. Jest cisza i spokój. W poprzednim mieszkaniu Tża (10 pięter) była masakra. Ciągłe trzaskanie drzwiami, windą, larmo ludzi, obcasy i inne przyjemności. Pogadaj jeszcze z sąsiadami czy w piwnicach nie jest zimno i wilgotno. Od tego później zalezy temp. u Was
o widzisz nie pomyslałam dzięki

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Kiedys ogladalam glileo i tak wlasnie obalali mit pluszkow i coli. To nie prawda ze najlepsze lekarstwo, wcale nie dzila.
Slone paluszki dostarcz nam tylko soli,ktora stracilismy ale nie zwieraja potasu ktory takze tracimy. W coli zas zawarte sa cukry , ktore tez musimy dostarczyc, ale zawarta w niej kofeina powoduje ze tracimy wiecej potasu . Jakos tak
o kurde no to kolejny mit obalony
20-12-14 10 tc
Stary 2012-03-30, 19:39   #321
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
noooo

najwyżej tz cię podetrze
Stary 2012-03-30, 20:28   #322
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
co lekarz powiedział?
dzieki za info w sprawie drozdzy, mam nadzieje ze po wysypie zawita w koncu piekna gładka skóra
mam zwykły humnavit skrzyp pokrzywa

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
zobaczcie jaki mały słodziak
jakie miny słodkie robi i jak sie wczuwa
i ten szymon szok jaki madrala,
oglądałam razem z małym te filmiki, smiał sie strasznie do tego chłopczyka az czkawki dostał

Cytat:
To że Hudora to dopiero wczoraj zobaczyłam, a tak myślałam że bardzo podobny
Ale nieziemsko zazdroszczę tego czarnegoja upolowałam ostatni czerwono żółty, a miałam ciśnienie na czarnybo już czerwony na z pedałami. No ale przeżyję, ważne żeby młody był zadowolony. A nie możesz tej czarnej blokady ściągnąć co jest pod siodełkiem takie czarne ochronne, podobno z 2 cm dochodziDziewczyny co mają hudory doradzą.

juz tz zdjął to czarne i siodełko faktycznie poszło troszke w dół ale dla mojego po domu- w skarpetkach i tak jeszcze ciut wysoko nie stawia całej stopy na podłodze
on cały czarny nie jest czerwone rączki od kierownicy i koła

Cytat:

--------

Ktora z wasz pisala o drozdzach? Kuzwa jak ja napilam sie z dwa razy czy trzy to dzien po , gora dwa mialam dwa wielkie zaskorniaki na brodzie, do tej pory mi schodza KU...WA. No byly ogromne . I tez sobie tak pomyslalam ze to chyba przez te drozdze . Masakra .
masakra jaka ilosc!
ja mam humawit 250tab 2xdziennie po 2 tabl tylko

moje dziecko juz spi a ja czekam na telefon od tz bo jest na szkoleniu i integracji poszkoleniowej i musze po niego jechac 20km
a marzy mi sie juz kąpiel jakis film i lóżko

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2012-03-30 o 20:30
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-30, 20:45   #323
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
ale probiotyk by nie zaszkodził, jak masz w chacie to daj

Cytat:
A nie możesz tej czarnej blokady ściągnąć co jest pod siodełkiem takie czarne ochronne, podobno z 2 cm dochodziDziewczyny co mają hudory doradzą.

z rowerkiem potwierdzam

czyli te kiełki sobie na dnie słoika rosną? ja ciężko kapująca jestem
Mój stary kiedyś robił jakby na tej gazie na słoiku i się syf zrobił (już nie pamiętam co dokładnie, ale coś tam się sfakało) i już nam się odechciało robić...znaczy właśnie bardzo bym chciała żeby mi wyszły, bo lubię je jeść,ale zniechęciłam się do samodzielnego, a ty mnie teraz znów zachęciłaś

Cytat:
Libra aaaaa ty sluchaj , moj tz zabral wczoraj babeczki do roboty, to mu pracownicy powiedzieli ze mi zaplaca, kupia sklandiki i mam im znowu zrobic hahaha padlam . Zawsze jak cos robie to im daje , a jak karpatke z pudelka lubia . Takze bede znowu babeczki robic, moze tym razem wyrosna .

a dajcie jeszcze raz przepis na te babeczki plis

a ja pisałam o tabletach drożdżowych ostatnio. Wiesz co większa większość jest taka głupia że garściami trza łykać, i mnie to zniechęcało.
Dlatego kupiłam humavit (jest kilka rodzajów drożdżowych), bo tam się tylko 2x2 łyka i do tego tani jest, bo np. na dozie 250szt takiej wersji z samymi drożdżami kosztuje poniżej 10zł.
Co do dawki to nie dało się porównać np. popularnym lewitanem (ana go łyka), bo na lewitanie nie ma podanej dawki drożdży

[QUOTE=monka23;3323861
ciekawe jak ja sie dzis umyje , oby mi sie srac nie chcialo [/QUOTE]
ja cię kocham normalnie

Cytat:
Libra, albo Plmadzia jak bym chciała zrobić ten tort tęczowy ale na dużej blaszce prostokątnej, to czy mogłybyście mi obliczyć ile tych składników muszę dodać ? z góry bardzo dziekuję

s'il te plait http://przeliczarka.heroku.com/

a co powiesz na to http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0
---
a mój gówniarz przeszedł samą siebie w usypianiu południowym-prawie 1,5h z lenisłąwem walczyłam, a co tam się działo....ona zasypia w dzień ze mną na wyrku i tak mnie nakopała, naszturchała, nauciekała....no mówię wam, nie chciałybyście tego widzieć....ale nie mogłam jej odpuścić, bo potem bym dopiero miała jesień średniowiecza do wieczora....
Pospała do 15, więc trochę długo jej zajęło zasypianie wieoczorne, ale po 20 zasnęła. A ja dla rozluźnienia ogólnego drineczka popijam

aneczka, bao-trzymam mocno kciukasy żeby wam wszystko zgodnie z planem poszło
a ceny u was boskie-u nas to za 3 pokoje to 300 tysi to jest absolutnie dolna granica....

ostatnio się ubawiłam jak na takiej wielkiej reklamie BN z super hiper ofertami było mieszakanie 16m2 w dzielnic najwstrętniejszej we wrocku typu warszawska praga za 165 tysięcy zł -rewelacja, nie?

popik, jak nataszka? jak po transfuzji?

i niniejszym się zapytowywuję gdzie są:
-siodrcia?
- gmyrelka?
-ferrou (chciaż ta to juz nas porzuciła dawno)

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-30, 20:49   #324
drcron
Zakorzenienie

a momjemu dziecku coś sie poprzestawiało juz drugi dzien zasnęła i 17.30, dzisiaj rano nie mogłam jej dobudzić, a jak wróciłyśmy z przedszkola to ledwo na nogach stala, wcisnełam w nią tylko kiwi i 2 kromki chlebka i padła ale tak doslownie, siedziala, siedziała i nagle przewróciła się na bok na sofie i od tej pory spi . A może jej cos dolega? Może powinnam ja obudzic by sprawdzić, śpi tak mocno, że aż chrapie

Stary 2012-03-30, 20:52   #325
evitka21
Zakorzenienie

gusinek, to bardzo fajną masz wersję humavitu-ja mam taką z wit ACE, ale jak mi się skończy skrzyp i pokrzywa do picia to też ten co ty masz kupię

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

drcron, może przesilenie wiosenne ją dopadło? nie wiem, ale ja bym nie budziła, bo obudzisz ją i co? zapytasz czy zdrowa?, niech śpi, nawet jak coś jej tam jest, to we śnie się zdrowieje

Stary 2012-03-30, 20:55   #326
drcron
Zakorzenienie

Ewitka wynik wyszedł mi 3,16 czyli co? mam 3,16 porcji zrobić? a to0,16 to niby jak?
te oplatki fajne, ale my mamy sprawdzony przepis na masę cukrową i fajnie tory się nią obkłada wtedy wychodzi 3D
u mnie na komodzie stoi 4 słoiki z kiełkami :d ciekawe co tż powie jak wroci z impresy

na faceboku chyba Ferrou zmienila stan cywilny, albo juz dawno, a ja teraz dopiero zauwazylam :d

Stary 2012-03-30, 21:01   #327
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Ewitka wynik wyszedł mi 3,16 czyli co? mam 3,16 porcji zrobić? a to0,16 to niby jak?
te oplatki fajne, ale my mamy sprawdzony przepis na masę cukrową i fajnie tory się nią obkłada wtedy wychodzi 3D
u mnie na komodzie stoi 4 słoiki z kiełkami :d ciekawe co tż powie jak wroci z impresy

na faceboku chyba Ferrou zmienila stan cywilny, albo juz dawno, a ja teraz dopiero zauwazylam :d
no jak 3,16 to mniej więcej składniki razy 3, ale napisz mi dokłądnie z jakiej na jaką przeiliczałaś

Stary 2012-03-30, 21:12   #328
drcron
Zakorzenienie

przeliczalam z malej tortownicy tej z przepisu 22 na 30x40 na dużą blachę

Stary 2012-03-30, 21:21   #329
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Paulina, Tobie to wiecznie coś się przytrafi jak ze schodów nie spadniesz to w futrynę wejdziesz, a to kasy za dużo komuś przelejesz.... siniak pewnie będzie
a ja sie chwalę, że wczoraj zaczęłam 14 tydzień, a co za tym idzie II trymestr
super czyjaś ciąża zawsze szybko leci he he

Cytat:
ok juz zapisałam sobie w kalendarzu poźniej się umówimy co do godziny ok ??

ej kobieto , to ty może zacznij na siebie uważać, kiedyś może się to żle skończyć

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

super monia jeszcze troszkę i dzidziuś będzie z Wami

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

dziś jedziemy dogadać się z jednym mieszkaniem mam nadzieje że wszystko wypali, musimy jeszcze troszkę utargować i prawdopodobnie będziemy je kupować 64 m 3 piękne pokoje (do remontu) cena 145 tyś chcemy jeszcze piątkę zbić o kciuki
Oby się wsio jutro udało

Cytat:
Witajcie

Zdrówka dla dzieciaków

Libra - biedny Miko. Kiedyś czytałam ze w takich przypadkach można podać do picia napoje izotoniczne. Dzieciaki chętnie piją bo to zwykle zakazane

Bao - gratulacje i trzymam kciuki za zdrowego i donoszonego malucha. Parę razy zauważyłam ze jak się wypowiadasz o dziecku to raczej "ON" mimo lekkiego ciśnienia na dziewczynkę

w wawie za tyle to nawet marnej kawalerki się nie kupi . Ale u mnie na wsi takie ceny mniej więcej są .

Zimno wieje , a kiedy będzie ciepło co ?
Stary 2012-03-30, 21:22   #330
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
przeliczalam z malej tortownicy tej z przepisu 22 na 30x40 na dużą blachę
no to faktycznie wszystkie składniki razy 3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości