|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci już dwa latka mają dzieci III-IV 2010
Siomłon jak ju jest najlepsze....
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Amelcia ma dziś imieniny? |
|
|
|
#302 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo zobaczcie na tego smyka
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie nic nie kazała mu podawać tylko pić i już mu chyba przechodzi bo od rana już nie było pawia ,co prawda nic nie zjadł ale wcześniej nawet samą wodą wymiotował ,czyżby ta cola pomogła
![]() teraz znów śpi osłabiony z tego głodu może jak wstanie to coś zje Bao gratulacje
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Zdrówka dla dzieciaków Libra - biedny Miko. Kiedyś czytałam ze w takich przypadkach można podać do picia napoje izotoniczne. Dzieciaki chętnie piją bo to zwykle zakazane ![]() Bao - gratulacje i trzymam kciuki za zdrowego i donoszonego malucha. Parę razy zauważyłam ze jak się wypowiadasz o dziecku to raczej "ON" mimo lekkiego ciśnienia na dziewczynkę ![]() Aneczka - trzymam kciuki za dobrą cenę. U nas właśnie do remontu to jest taka normalna cena ale to też zalezy od miejsca i innych. Jak 2 znajomych niedawno sprzedawała mieszkania to jedni za niecałe 50 m2 dostali 145 tyś a drudzy za 55 m2 dostali 120 tyś. To pierwsze było do odmalowania i odświeżenia a drugie po remoncie. A ja dzisiaj byłam w Lidlu po kompocik wiśniowy i czekoladę . Tortownicy nie było już ani jednej Kupiłam sobie legginsy i koszulkę. Niestety legginsy większe bo już wszytsko było wykupione .
|
#307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nieziemsko zazdroszczę tego czarnego ja upolowałam ostatni czerwono żółty, a miałam ciśnienie na czarny bo już czerwony na z pedałami. No ale przeżyję, ważne żeby młody był zadowolony. A nie możesz tej czarnej blokady ściągnąć co jest pod siodełkiem takie czarne ochronne, podobno z 2 cm dochodzi Dziewczyny co mają hudory doradzą.Cytat:
Są też mieszanki np na patelnie, to po wychodowaniu dla tz cuda na patelni robię i te kiełki dodaję. Libra ja na swój tyłek nie narzekam. Ale wiesz jak to jest zawsze może być lepiej A niestety co by się nie robiło to metryki się nie cofnie![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Libra ten przepis będzie ok http://wcinajto.blogspot.com/2011/11/teczowy-tort.html Tylko dodać ten dzem malinowy
|
|
|
#308 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie tak, ale my nie obchodzimy imienin. Ja nie wiem kiedy kto ma i jakoś nie przywiązuje do tego uwagi. Mój tz mówi, że imieniny się obchodzi po 40-stce (kiedy urodzin się człowiek już wstydzi
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo mój mówi tak"człowiek uznawany jest za dojrzałego, kiedy idąc do dentysty bardziej niż bólu boi się rachunku"
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam 1 litr śmietany i 1 serek mascarpone 250g, ja wole jak jest więcej śmietany a mniej serka
|
|
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj raz tez sama woda pawia puscil, i raz go przeczyscilo, znaczy raz na dzien czy noc i oglnie byl taki zmeczony, ale tez sie bawil, ja czasem mysle ze juz mu lepiej a tu zaraz sie okazuje ze moze jednak jeszcze cos go meczy. Oby wam szybko przeszlo. Cytat:
Drcorn, ja cie pierdziele no kopara mi opadla . Jak sie widzi takie dzieci to wtedy mozna zobczyc jak takie male szkraby duzo juz wiedza, rozumieja, zapamietuja. Gorzej jak dzieciaki niemowy, ale to nie znaczy ze nie wiedza tego i owego. Slodziutka ta malutka ,a Adele ma piekne piosenki o glos. Libra aaaaa ty sluchaj , moj tz zabral wczoraj babeczki do roboty, to mu pracownicy powiedzieli ze mi zaplaca, kupia sklandiki i mam im znowu zrobic hahaha padlam . TOrcik zrobilam, troche mi te wisnie powychodzily gdzie niegdzie i taki wypukly w niektorych miejscach jest Kurcze zjadlam jeden kawalek i juz chcialam drugi ale szybko zjadlam wczorajsza zielona fasole ( a moze to groszek hehe) tz-ta , zebym sie nie ojadla za duzo slodkim. I jestem pelnaMoj maly ☠☠☠☠zielec jeszcze spi . Madzia , nic tak nie wkurza jak napisany post i nie wyslany heheheU nas albo lato albo wiosna , slonce grzeje ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Ktora z wasz pisala o drozdzach? Kuzwa jak ja napilam sie z dwa razy czy trzy to dzien po , gora dwa mialam dwa wielkie zaskorniaki na brodzie, do tej pory mi schodza KU...WA. No byly ogromne . I tez sobie tak pomyslalam ze to chyba przez te drozdze Juz nie pije, przyszyl mi tabletki i je lykam. Tylko gowniane mi mama kupila, nie wiem czy nie bylo innych i musze 9-15 lykac |
||
|
|
|
#312 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#313 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE KCIUKI I PROSZĘ TRZYMAĆ JESZCZE DO JUTRA DO 10 -tej byliśmy zakceptowałam mieszkanie jest w niezłym stanie można tam nawet zamieszkać i w trakcie mieszkania remontować ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
nasza dr mówi żeby na bilans przyjść 3-4 miesiące po urodzinach
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2012-03-30 o 17:30 |
|||
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
meble mamy, chociaż zastanawiam się nad meblami do salonu, zobaczymy później![]() Masz już pomysł na Maciusia pokój??
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
noooo
Cytat:
ciekawe jak ja sie dzis umyje , oby mi sie srac nie chcialo ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-03-30 o 17:42 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Cytat:
jak podnieśliśmy na 80 tyś to od razu się kupiec znalazł i kupili za 75 tyś ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe wiara czyni cuda ![]() Kiedys ogladalam glileo i tak wlasnie obalali mit pluszkow i coli. To nie prawda ze najlepsze lekarstwo, wcale nie dzila. Slone paluszki dostarcz nam tylko soli,ktora stracilismy ale nie zwieraja potasu ktory takze tracimy. W coli zas zawarte sa cukry , ktore tez musimy dostarczyc, ale zawarta w niej kofeina powoduje ze tracimy wiecej potasu . Jakos tak
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Libra, albo Plmadzia jak bym chciała zrobić ten tort tęczowy ale na dużej blaszce prostokątnej, to czy mogłybyście mi obliczyć ile tych składników muszę dodać ? z góry bardzo dziekuję
zrobiłabym go i ja, ale Julia chciała tort hello kitty, to chyba też by taki pasował? jako baza ?
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Monka są tylko o rozmiar większe i tylko w tyłu trochę za luźne. Ja nie będę paradować w tych leginach po ulicy tylko mają służyć jako spodnie dresikowe po domu
![]() Cytat:
|
|
#320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
no to kolejny mit obalony
|
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
najwyżej tz cię podetrze
|
#322 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam zwykły humnavit skrzyp pokrzywa i ten szymon oglądałam razem z małym te filmiki, smiał sie strasznie do tego chłopczyka az czkawki dostał ![]() Cytat:
on cały czarny nie jest czerwone rączki od kierownicy i koła ![]() Cytat:
ja mam humawit 250tab 2xdziennie po 2 tabl tylko ![]() moje dziecko juz spi a ja czekam na telefon od tz bo jest na szkoleniu i integracji poszkoleniowej i musze po niego jechac 20km![]() a marzy mi sie juz kąpiel jakis film i lóżko
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2012-03-30 o 20:30 |
|||
|
|
|
#323 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli te kiełki sobie na dnie słoika rosną? ja ciężko kapująca jestem Mój stary kiedyś robił jakby na tej gazie na słoiku i się syf zrobił (już nie pamiętam co dokładnie, ale coś tam się sfakało) i już nam się odechciało robić...znaczy właśnie bardzo bym chciała żeby mi wyszły, bo lubię je jeść,ale zniechęciłam się do samodzielnego, a ty mnie teraz znów zachęciłaś Cytat:
a ja pisałam o tabletach drożdżowych ostatnio. Wiesz co większa większość jest taka głupia że garściami trza łykać, i mnie to zniechęcało. Dlatego kupiłam humavit (jest kilka rodzajów drożdżowych), bo tam się tylko 2x2 łyka i do tego tani jest, bo np. na dozie 250szt takiej wersji z samymi drożdżami kosztuje poniżej 10zł. Co do dawki to nie dało się porównać np. popularnym lewitanem (ana go łyka), bo na lewitanie nie ma podanej dawki drożdży [QUOTE=monka23;3323861 ciekawe jak ja sie dzis umyje , oby mi sie srac nie chcialo ![]() ja cię kocham normalnie ![]() Cytat:
a co powiesz na to http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0 --- a mój gówniarz przeszedł samą siebie w usypianiu południowym-prawie 1,5h z lenisłąwem walczyłam, a co tam się działo....ona zasypia w dzień ze mną na wyrku i tak mnie nakopała, naszturchała, nauciekała....no mówię wam, nie chciałybyście tego widzieć....ale nie mogłam jej odpuścić, bo potem bym dopiero miała jesień średniowiecza do wieczora.... Pospała do 15, więc trochę długo jej zajęło zasypianie wieoczorne, ale po 20 zasnęła. A ja dla rozluźnienia ogólnego drineczka popijam ![]() aneczka, bao-trzymam mocno kciukasy żeby wam wszystko zgodnie z planem poszło ![]() a ceny u was boskie-u nas to za 3 pokoje to 300 tysi to jest absolutnie dolna granica.... ![]() ostatnio się ubawiłam jak na takiej wielkiej reklamie BN z super hiper ofertami było mieszakanie 16m2 w dzielnic najwstrętniejszej we wrocku typu warszawska praga za 165 tysięcy zł -rewelacja, nie? popik, jak nataszka? jak po transfuzji? i niniejszym się zapytowywuję gdzie są: -siodrcia? - gmyrelka? -ferrou (chciaż ta to juz nas porzuciła dawno)
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
a momjemu dziecku coś sie poprzestawiało juz drugi dzien zasnęła i 17.30, dzisiaj rano nie mogłam jej dobudzić, a jak wróciłyśmy z przedszkola to ledwo na nogach stala, wcisnełam w nią tylko kiwi i 2 kromki chlebka i padła ale tak doslownie, siedziala, siedziała i nagle przewróciła się na bok na sofie i od tej pory spi . A może jej cos dolega? Może powinnam ja obudzic by sprawdzić, śpi tak mocno, że aż chrapie
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
gusinek, to bardzo fajną masz wersję humavitu-ja mam taką z wit ACE, ale jak mi się skończy skrzyp i pokrzywa do picia to też ten co ty masz kupię
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- drcron, może przesilenie wiosenne ją dopadło? nie wiem, ale ja bym nie budziła, bo obudzisz ją i co? zapytasz czy zdrowa?, niech śpi, nawet jak coś jej tam jest, to we śnie się zdrowieje
|
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Ewitka wynik wyszedł mi 3,16 czyli co? mam 3,16 porcji zrobić? a to0,16 to niby jak?
te oplatki fajne, ale my mamy sprawdzony przepis na masę cukrową i fajnie tory się nią obkłada wtedy wychodzi 3D u mnie na komodzie stoi 4 słoiki z kiełkami :d ciekawe co tż powie jak wroci z impresy na faceboku chyba Ferrou zmienila stan cywilny, albo juz dawno, a ja teraz dopiero zauwazylam :d
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
przeliczalam z malej tortownicy tej z przepisu 22 na 30x40 na dużą blachę
|
#329 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zimno wieje , a kiedy będzie ciepło co ?
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
no to faktycznie wszystkie składniki razy 3
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

muszę zadzwonić do przychodni i się umówić

skoro maluda chce Wiktolka to mama z tata musza sluchac,
) nie wrzucę
Kupiłam sobie legginsy i koszulkę. Niestety legginsy większe bo już wszytsko było wykupione
.
ja upolowałam ostatni czerwono żółty, a miałam ciśnienie na czarny