Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 10:18   #151
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię że dla nas to jak się ruszają w naszym brzuszku to nas uspokaja mój też nie były zbyt aktywny wcześniej raczej do tych leniwych a teraz to właśnie tak jak tu już jedna dziewczyna pisał tylko się rozpycha czasem mam wrażenie że nogą przebije brzuch więc postaraj się nie stresować z tego powodu na pewno wszystko jest dobrze a jak będziesz w szpitalu po wyniki to na pewno Cię uspokoją
A mój wcześniej był aktywny, a teraz się uspokoił. Mam nadzieję, że mu się po prostu przytyło i nie ma miejsca już tyle :P Tym bardziej, że brzuszek jakoś średnio rośnie..

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja mam z tej seri żel do mycia twarzy i tak samo jestem zadowolona tym bardziej że kosztował 8 zl
Ja bardzo lubię kosmetyki Ziaji, akurat nie do twarzy, bo moja skóra jest bardzo kapryśna, ale żele pod prysznic, balsamy czy kremy do rąk są super.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:21   #152
anulka4771
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

pamiętamy, pamiętamy - tylko gdzieś Ty była dziewczyno?
Ha w domciu leniuchowałam bez internetu Masakra jakaś jakby mnie ktoś część mnie zabrał,bo na wizaż nie mogłam wejść
Mam nadzieje że Marcin nie zabierze mi laptopa juz bo umrę z tęsknoty

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:29   #153
kapukat
Zakorzenienie

Perse a jak Ty się czujesz dzisiaj?
Andzya - będzie dobrze zobczysz
Sliweńka, no bo bez Ciebie to wątek już nie ten sam

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Ha w domciu leniuchowałam bez internetu Masakra jakaś jakby mnie ktoś część mnie zabrał,bo na wizaż nie mogłam wejść
Mam nadzieje że Marcin nie zabierze mi laptopa juz bo umrę z tęsknoty

no nie to koniecznie walcz o laptopa! my nie chcemy żeby ktoś umierał...
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:30   #154
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Helloł: jupi:
Pamiętacie mnie jeszcze?
Witam się i ja w nowym wątku,nad nadrabianiem poprzedniego muszę sie poważnie zastanowić bo mam jakieś 3000postów do przeczytania.
U mnie ok,cały czas się żle czuje czyli bez zmian,Filip troche choruje miał zapalenie krtani teraz ma zapalenie migdałków i węzłów chłonnych,w efekcie siedzi w domu już 1,5 m-ca.M dzisiaj przyjechał czyli mam dostep do internetu.
No jasne fajnie że znalazłaś chwilę żeby się odezwać
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:32   #155
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Andzya - będzie dobrze zobczysz

Mam skurcze, bolesne.... mam nadzieję, że to nic poważnego. Trochę się dzisiaj zestresowałam, to pewnie dlatego. Do męża się dodzwonić nie mogę, bo rozładował mu się telefon a on oczywiście nie pomyśli, że może być emergency i będę go potrzebować
Rodzina za Monachium, a kuzynka na szkoleniu. Ekstra,w razie czego pozostaje mi taxi.
Stary 2012-03-31, 10:36   #156
kism
Wtajemniczenie

Hej! Ja dopiero w trasie i próbuje z telefonu być na bieżąco

Cytat:
no właśnie tak apropos, co trzeba zrobić żeby nie przenosić a urodzić wcześniej...ja tak ju po 11 kwietnia mogę rodzić, tylko muszę Adama jakoś zmusić do wyjścia...ma ktoś sprawdzone pomysły
Chyba nie ma żadnego w 100% pewnego sposobu To Ty tu chyba kiedyś rzuciłaś takim hasłem, że po 36 czy 37 tc, jedziesz ostro z porządkami, spacerami, herbatkami, seksem...

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
oo to fajnie, będzie milszy w dotyku
a jakie rolety? z Dekorii może?
Sako zamawiam model Grand XXXXL z www.pufoteka.pl - podobny jak już ma w domu pola, a rolety z allegro

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Kism - u mnie Bomi obsługuje nawet jakieś małe wioski w promieniu do kilkudziesięciu chyba kilometrów od Trójmiasta, więc nie tylko samo centrum
Heh, tylko, że to dalej nie rozwiązuje mojego problemu, bo nie mieszkam w żadnej wiosce koło dużego miasta, tylko w średnim mieście i żaden z tych marketów tu nie dowozi...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:40   #157
kapukat
Zakorzenienie

tak Kism - i właśnie zaczynam, piłka już napąpowana stoi w salonie, spacery wczoraj uskuteczniałam włącznie z akrobacją przy szukaniu butów, seks - no tutaj musi być jeszcze drugi chętny ale nie odpuszczam, wypiele ogródek, ale jak będzie odrobine cieplej to może też pomoże

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 10:42   #158
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

no nie to koniecznie walcz o laptopa! my nie chcemy żeby ktoś umierał...
Chyba mu powiem że urodze bez internetu albo wody mi odejdą,coś muszę wykombinować.

Ja z wyprawką dalej w lesie,mam lóżeczko i pare ciuchów i tyle.Ostatnio finansowo nie tak,M musiał sie upominać o swoje pieniądze.Niby zwolnili księgową i dlatego jemu mało przelali,w pon ma być przelew bo jak nie to M jeżdzić nie będzie,pójdzie na zwolnienie.W pon ma wizyte u neurologa z powodu tego kręgosłupa,boję się że wysle go na jakąś rehabilitację lub coś.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Seks to jest coś czego mi potrzeba,brakuję

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-31, 10:43   #159
Konto usunięte

Cytat:
Perse a jak Ty się czujesz dzisiaj?
A dziękuję, ja się ogólnie bardzo dobrze czuję i wcześniej też się tak czułam, wszystkie problemy (skurcze, ciśnienie) wychodzą niespodziewanie i nie wiążą się ogólnie z moim samopoczuciem. Jedynie co, to mam już coś ewidentnie nie tak z biodrem, bo jęczę, jak mam wstać z leżenia na wznak...
Tylko wciąż mały siedzi spokojnie Ale aż tak się nie przejmuję. Obmyślam, jaką pizzę zamówimy z mamą
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:43   #160
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość

Mam skurcze, bolesne.... mam nadzieję, że to nic poważnego. Trochę się dzisiaj zestresowałam, to pewnie dlatego. Do męża się dodzwonić nie mogę, bo rozładował mu się telefon a on oczywiście nie pomyśli, że może być emergency i będę go potrzebować
Rodzina za Monachium, a kuzynka na szkoleniu. Ekstra,w razie czego pozostaje mi taxi.
andzya to na pewno przez stres i płacz związany z kotkiem zapodaj sobie jakąś meliskę i połóż się. Mam nadzieję, że to nic groźnego, po prostu organizm się trochę buntuje.
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hej! Ja dopiero w trasie i próbuje z telefonu być na bieżąco

Chyba nie ma żadnego w 100% pewnego sposobu To Ty tu chyba kiedyś rzuciłaś takim hasłem, że po 36 czy 37 tc, jedziesz ostro z porządkami, spacerami, herbatkami, seksem...

Sako zamawiam model Grand XXXXL z www.pufoteka.pl - podobny jak już ma w domu pola, a rolety z allegro

Heh, tylko, że to dalej nie rozwiązuje mojego problemu, bo nie mieszkam w żadnej wiosce koło dużego miasta, tylko w średnim mieście i żaden z tych marketów tu nie dowozi...
Nawet alma do nas nie przyjeżdża? Nie sprawdzałam nigdy, ale wydawało mi się, że skoro jest w mieście to sprzedaż internetową też powinni prowadzić.

Właśnie widzę, że jednak byłam zbytnią optymistką... miłej i owocnej podróży!!

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png

Edytowane przez clauudik
Czas edycji: 2012-03-31 o 10:45
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:44   #161
Konto usunięte

Cytat:
Mi też.....
Ostatnio mam już takie myśli......

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 10:45   #162
anulka4771
Wtajemniczenie

Kurna co z tymi facetami jest pójdzie do sklepu i zginie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-31, 10:49   #163
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

mi też ...
Choć nie ukrywam, że wtedy kiedy mogłam, to nie miałam ochoty, a teraz kiedy nie mogę to właśnie najbardziej mi się chcę klasyk.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
andzya to na pewno przez stres i płacz związany z kotkiem zapodaj sobie jakąś meliskę i połóż się. Mam nadzieję, że to nic groźnego, po prostu organizm się trochę buntuje.
tak, wiem, już wypiłam melisę i siedzę sobie. Czas mi się strasznie dłuży, nie wiem co mam zrobić ze sobą do tej 14 póki mój mąż nie wróci z pracy.
Stary 2012-03-31, 10:50   #164
kapukat
Zakorzenienie

dobrze, że w ogóle wróci Mój zawsze mówi, że nie umie już robić zakupów sam - więc idzie, przyjdzie po godzinie i połowy nie przyniesie

Andzya stanowczo to przez stres - tak jak dziewczyny mówią usiądź, napij się czegoś i uspokój. Zobaczysz wszystko będzie dobrze
Stary 2012-03-31, 10:57   #165
benka99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
I my się witamy w nowej części
Dziś na urodzinki do chrześniaczki męża (2latka) jedziemy, więc mam nadzieję, że jakieś pycha ciasto wchłonę

Dziewczyny, które mają problem z trądzikiem lub z bliznami po trądziku. Kupiłam ostatnio krem antybakteryjny Nuno z Ziaji (http://www.ziaja.com/offer/kosmetyki...akteryjny.html) i powiem wam, że jestem mile zaskoczona, Już po kilku dniach blizny widocznie się rozjaśniały, zmiany trądzikowe także zostawały zniszczone w zarodku, więc póki co mogę naprawdę polecić, tym bardziej, że testowałam sporo kosmetyków tego typu i mało który dawał takie efekty.
A czy on matuje? Chociaż trochę? I czy nie zapycha porów? Od kiedy pamiętam mam problemy z cerą i ciągle szukam czegoś skutecznego..

Dziewczyny jak myślicie jaki fotel będzie najlepszy do karmienia?? Zwykły taki "salonowy", bujany czy właśnie taki sako? Bo muszę jakiś kupić i zastanawiam się jaki będzie najwygodniejszy.

I jeszcze pytanie odnośnie golenia tam na dole. Robicie to mszynką? Ja zawszy goliłam się maszynką (parę razy w lecie plastrami z woskiem) i było ok. Ale ostatnio przed wizytą wyskoczyły mi straszne czerwone krostki i piekło i swędziało. Używam cały czas pianki i maszynek tej samej firmy. I nie wiem czemu tak się stało.... może dla tego że robiłam to szybko bo nie moge znaleźć wygodnej pozycji do golenia i nic nie widzę Macie jakieś rady? A czy można używać kremów do depilacji??
Stary 2012-03-31, 10:58   #166
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Tak więc po cichu taką mam nadzieję, że po prostu dziecko jest spokojniejsze, no musi być, bo drugiej takiej małej elektrowni atomowej w domu to sobie po prostu nie wyobrażam
O rany, nie strasz To znaczy, że jak dziecko jest bardzo aktywne w brzuchu to potem jak się urodzi to też będzie takie ruchliwe???

Cytat:
Wczoraj byłam zrobić wymaz (rinco ja miałam chyba inne badanie, bo płaciłam 32 zł na Mostowej ),
A co za wymaz miałaś robiony? Bo to moje badanie to się nazywało "wymaz z pochwy z kierunku paciorkowców (GBS)" i jeszcze teraz sprawdziłam na paragonie i faktycznie 25 zł

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Bardzo fajny, podoba mi się (zresztą już wcześniej pisałam)

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ja jeszcze sobie dopisałam:
- kwestia porodu w tym szpitalu w przypadku, gdy mój lekarz nie w nim nie pracuję a ja jestem z innego miasta
- co się dzieje gdy zabraknie miejsca
- jaki dokument potwierdzający ubezpieczenie jest potrzebny ( ja np. nie jestem nigdzie zatrudniona, ubezpiecza mnie zakład pracy męża)
- jakie badania trzeba mieć ze sobą
- plan porodu
- lewatywa
- czy jest w szpitalu doradca laktacyjny
Dopisałam sobie Jeszcze przyszło mi do głowy, że można też pytać o całodobową opiekę neonatologiczną, bo w tych mniejszych szpitalach może być z tym problem (Clauudik pytałaś może o to w Roztoce? Bo tam podobno był z tym problem do niedawna i nie wiem czy już mają taką opiekę czy nie).

Dziewczyny, jak coś jeszcze przyjdzie Wam do głowy to dopiszcie

Cytat:
Ja mam właśnie odwrotnie, ostatnią osobą, która rodziła na starym była moja mama (19 lat temu), cała reszta znajomych i kuzynek na nowym i tam polecają. Jak widać co osoba to opinia. Ja biorę go bardzo serio pod uwagę, właśnie ze względu na warunki (pokój do porodu rodzinnego), moją lekarkę, to, że starają się zawsze chronić krocze, itd. Muszę przyznać, że na moją decyzje znacząco wpływa sr i przemiłe panie położne, które tam spotkałyśmy.
O tak, nie ma to jak dobre PR Też się po tej szkole natawiłam bardziej pozytywnie do tego szpitala

Cytat:
Hehe, ja właśnie ostatnio zaczęłam odkładać wszystko na początek maja W sensie porządki, jeszcze jakieś zakupy itd. Byle bym tylko nie urodziła w kwietniu, bo to jeszcze za wcześnie, ale od maja to już będę kombinować
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:01   #167
kapukat
Zakorzenienie

to zależy komu co bardziej pasuje - ja mam taki salonowy, bo nie mieścił mi się w salonie, więc przetransportowaliśmy go do dziecinnego Kism ma sako i bardzo sobie chwali - dlatego zamówiła, musisz sprawdzić w czym będzie Ci najwygodniej
Stary 2012-03-31, 11:04   #168
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
mi też ...
Choć nie ukrywam, że wtedy kiedy mogłam, to nie miałam ochoty, a teraz kiedy nie mogę to właśnie najbardziej mi się chcę klasyk.
U mnie dokładnie to samo

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
I jeszcze pytanie odnośnie golenia tam na dole. Robicie to mszynką? Ja zawszy goliłam się maszynką (parę razy w lecie plastrami z woskiem) i było ok. Ale ostatnio przed wizytą wyskoczyły mi straszne czerwone krostki i piekło i swędziało. Używam cały czas pianki i maszynek tej samej firmy. I nie wiem czemu tak się stało.... może dla tego że robiłam to szybko bo nie moge znaleźć wygodnej pozycji do golenia i nic nie widzę Macie jakieś rady? A czy można używać kremów do depilacji??
Ja to robię maszynką elektryczną do golenia (taką babską) i nie mam żadnych krostek. Po takiej zwykłej ręcznej to była masakra

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Mąż pojechał kupić blaty i inne pierdoły na szafkę, może jak dobrze pójdzie to zdąży przed świętami wszystko poskręcać Bo pierwsza partia ciuszków już prawie wyschła
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:07   #169
Efijy
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33250081]A mój wcześniej był aktywny, a teraz się uspokoił. Mam nadzieję, że mu się po prostu przytyło i nie ma miejsca już tyle :P Tym bardziej, że brzuszek jakoś średnio rośnie..

No właśnie brzuszek może nie rosnąć tak a dzidziuś cały czas rośnie.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 11:09   #170
kapukat
Zakorzenienie

Rinco - no to brawa - coś zaczyna się dziać
Stary 2012-03-31, 11:20   #171
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Dasti, a jak ta Twoja morfologia wyszła w końcu? Konsultowałaś to z ginem, czy sama ustaliłaś sobie dawkę...?
Hemoglobina nie wyszła taka najgorsza bo 10,9 tylko że dzień wcześniej zaczęłam brać żelazo więc mogło trochę zawyżyć. Sama ustaliłam dawkę, biorę tak profilaktycznie 2/3 dziennej dawki i naprawdę lepiej się czuję więc myślę że od tego byłam taka słaba.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Witam się w nowej części

wózek mamy w domu fajny jest
wizyta ok, szyjka długa, zamknięta, troszkę miękka, ale lekarz powiedział, że jak nie mam plamień, dziwnej wydzieliny, skurczy to się mam nie przejmować. Mała waży ok 1,8 kg, dalej jest główką w dół odwrócona
Fajnie gratki
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
podobno 2 tygodnie przed terminem się dłużą najbardziej
Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Z doświadczenia to NAJBARDZIEJ dłużą się 2 tygodnie po terminie
Pewnie to i to będzie się już dłużyć niemiłosiernie
Cytat:
Dziewczyny.... Wróciłam od weterynarza. Obejrzał moją kicię i powiedział, że to wygląda źle, nowotworowo... Zrobiło mi się normalnie słabo, a on widząc, że jestem w ciąży próbował mnie pocieszyć, mówiąc, że podamy antybiotyk, że może to infekcja itd... Ale sam był nieprzekonany do tego i jestem pewna, że tak mówił tylko dlatego, że zaczęłam się rozklejać a on widział, że jestem w ciąży
Ciągnęłam go za język, powiedział, że jeśli to nowotwór to rokowanie nie są dobre, ble, ble ble... Całą drogę autem do domu przepłakałam. Teraz oczywiście przeczytałam o tym w internecie i jestem załamana, wręcz dostałam ataku paniki, że mojej Miszce już nic nie pomoże.
Po raz pierwszy od kiedy jestem w ciąży mam ochotę zapalić papierosa
Kocham strasznie moje koty i jestem z nimi bardzo związana, każdy z nich to znajda, którą wzięłam do siebie jak była malutka i nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich zabraknąć.
Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale jestem załamana, mąż w pracy a ja ciągle płaczę. Musiałam się wygadać
wiem co przeżywasz, trzymam kciuki żeby kicia wyzdrowiała. Sama mam psa i kota i wiem co to znaczy (mój kot był ciężko chory przez 6 lat, nikt nie potrafił go wyleczyć, zaczynałam myśleć o skróceniu jego męki kiedy trafiliśmy na odpowiedniego weterynarza i od 2 lat jest zdrowy)
Cytat:
Helloł: jupi:
Pamiętacie mnie jeszcze?
Witam się i ja w nowym wątku,nad nadrabianiem poprzedniego muszę sie poważnie zastanowić bo mam jakieś 3000postów do przeczytania.
U mnie ok,cały czas się żle czuje czyli bez zmian,Filip troche choruje miał zapalenie krtani teraz ma zapalenie migdałków i węzłów chłonnych,w efekcie siedzi w domu już 1,5 m-ca.M dzisiaj przyjechał czyli mam dostep do internetu.
Oczywiście że pamiętamy
Cytat:

Ja jestem tak napalona że szok, przed ciążą taka nie byłam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33250693]A dziękuję, ja się ogólnie bardzo dobrze czuję i wcześniej też się tak czułam, wszystkie problemy (skurcze, ciśnienie) wychodzą niespodziewanie i nie wiążą się ogólnie z moim samopoczuciem. Jedynie co, to mam już coś ewidentnie nie tak z biodrem, bo jęczę, jak mam wstać z leżenia na wznak...
Tylko wciąż mały siedzi spokojnie Ale aż tak się nie przejmuję. Obmyślam, jaką pizzę zamówimy z mamą [/QUOTE]
Też odczuwam biodro przy zmianie pozycji i wstawaniu.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-03-31 o 11:24
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:29   #172
niunia32
Zakorzenienie

dzięki za gratki

my się zbieram zaraz na jakieś zakupy, potem obiad i ogarnięcie mieszkania. wczoraj mi się nie chciało.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:31   #173
Dasti80
Zakorzenienie

Dla dziewczyn które będą miały chłopców

http://www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23230057

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:32   #174
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A co za wymaz miałaś robiony? Bo to moje badanie to się nazywało "wymaz z pochwy z kierunku paciorkowców (GBS)" i jeszcze teraz sprawdziłam na paragonie i faktycznie 25 zł
(...)
Dopisałam sobie Jeszcze przyszło mi do głowy, że można też pytać o całodobową opiekę neonatologiczną, bo w tych mniejszych szpitalach może być z tym problem (Clauudik pytałaś może o to w Roztoce? Bo tam podobno był z tym problem do niedawna i nie wiem czy już mają taką opiekę czy nie).

Dziewczyny, jak coś jeszcze przyjdzie Wam do głowy to dopiszcie

O tak, nie ma to jak dobre PR Też się po tej szkole natawiłam bardziej pozytywnie do tego szpitala

Hehe, ja właśnie ostatnio zaczęłam odkładać wszystko na początek maja W sensie porządki, jeszcze jakieś zakupy itd. Byle bym tylko nie urodziła w kwietniu, bo to jeszcze za wcześnie, ale od maja to już będę kombinować
Wiesz co ja miałam ogólny na wszystkie bakterie możliwe najwyraźniej A co do Roztoki to teraz mają już całodobową opiekę. Od lutego jeśli dobrze pamiętam. Z takich rzeczy, których nie ma np. nowy szpital to są 4 sale do porodów, w tym jedna z wanną. Pozostałe mają własne łazienki i prysznice.

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-03-31, 11:40   #175
inwytka
Raczkowanie

Cytat:
hej
Ja mam termin na 10 maja, czyli tylko 5 dni przed Tobą, a wcale nie obraziłabym się gdybym rozpakowała się pod koniec kwietnia
Nie byłoby dla mnie tragedią rozpakowanie się pod koniec kwietnia, ale jednak chciałabym wytrzymać do tego 38-39 tygodnia zwłaszcza, że ostatnio na usg lekarka powiedziała mi, że dziecię nie będzie wielkoludem (cokolwiek miała na myśli )

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
O rany, nie strasz To znaczy, że jak dziecko jest bardzo aktywne w brzuchu to potem jak się urodzi to też będzie takie ruchliwe???
Moja przyjaciółka prawie w ogóle przez całą ciążę nie czuła ruchów, trochę wieczorem i w nocy jej synek się wiercił, a teraz taki łobuziak z niego więc chyba to nie jest regułą...

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Hemoglobina nie wyszła taka najgorsza bo 10,9 tylko że dzień wcześniej zaczęłam brać żelazo więc mogło trochę zawyżyć. Sama ustaliłam dawkę, biorę tak profilaktycznie 2/3 dziennej dawki i naprawdę lepiej się czuję więc myślę że od tego byłam taka słaba.
chyba jestem jakoś genetycznie nienormalna, bo przez całą ciążę hemoglobina oscyluje mi w okolicach 13,9...no ale za to mam inne problemy

Zuzka
inwytka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:45   #176
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez inwytka Pokaż wiadomość
Nie byłoby dla mnie tragedią rozpakowanie się pod koniec kwietnia, ale jednak chciałabym wytrzymać do tego 38-39 tygodnia zwłaszcza, że ostatnio na usg lekarka powiedziała mi, że dziecię nie będzie wielkoludem (cokolwiek miała na myśli )

Moja przyjaciółka prawie w ogóle przez całą ciążę nie czuła ruchów, trochę wieczorem i w nocy jej synek się wiercił, a teraz taki łobuziak z niego więc chyba to nie jest regułą...

chyba jestem jakoś genetycznie nienormalna, bo przez całą ciążę hemoglobina oscyluje mi w okolicach 13,9...no ale za to mam inne problemy
To witaj w klubie, ja najniższą miałam 12,7 najwyższą 14,5 dopiero teraz to sprawdziłam

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-03-31, 11:45   #177
anulka4771
Wtajemniczenie

W czwartek mam wizytę i aż się boję bo miesiąc nie byłam badana,wprost ekstra poprostu,do mojego lekarza czeka się teraz 1,5 m-ca więc przyjdzie mi iść chyba dopiero po porodzie.
Asiula-n jak to wygląda u Ciebie?

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-31, 11:46   #178
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki - to bardzo ważna sprawa!

udało mi się zwlec z łóżka - i nawet pozmywałam naczynia - nie śmiać się ja ich nie zmywałam od 3 dni, bo najpierw byłam zmęczona, potem na zakupach, a potem to już nic mi się nie chciało - ale się przy tym zmączyła....teraz mogę już odpoczywać przez weekend
Stary 2012-03-31, 11:48   #179
clauudik
Rozeznanie

Cytat:

http://www.mp.pl/wideo01/?id=453&l=1019&u=23230057
Dzięki, wiele to wyjaśnia zwłaszcza takim nieogarniętym przyszłym mamom jak ja

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
dzięki - to bardzo ważna sprawa!

udało mi się zwlec z łóżka - i nawet pozmywałam naczynia - nie śmiać się ja ich nie zmywałam od 3 dni, bo najpierw byłam zmęczona, potem na zakupach, a potem to już nic mi się nie chciało - ale się przy tym zmączyła....teraz mogę już odpoczywać przez weekend
ja jeszcze muszę powiesić pranie i przydałoby się poodkurzać, ale z tym na męża poczekam. Wystarczy, że pozmywałam, upiekłam chlebek i zrobię obiad. Właśnie, macie jakiś pomysł na piersi z kurczaka inaczej? Tzn nie chcę znowu robić z nich kotletów, bo to nudne

Nasz skarb 06/05/2012

Edytowane przez clauudik
Czas edycji: 2012-03-31 o 11:50
Stary 2012-03-31, 11:49   #180
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Andzya - trzymam bardzo mocno kciuki za Twojego kitka. Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze Rozumiem Cię świetnie, bo ja to z kolei psia mama jestem i też byłam strasznie związana ze swoimi zwierzaczkami.. człowiek martwi się w końcu jak o członków rodziny...

Kism - niemożliwe! wpisałaś kod we wszystkich sklepach i nie obsługują Cię??? No szok po prostu... u nas to do takich małych dziur dowożą, a Ty przecież w sporym mieście mieszkasz...

Rinco - z tą ruchliwością to sobie żartuję nie mam pojęcia, czy tak rzeczywiście jest - któraś z dziewczyn pisała, że jej dziecko było bardzo ruchliwe w brzuchu, a po urodzeniu już spokojne, tak jakby się w tym brzuchu wyszalało nie wiem, czy to jest jakaś reguła, ale u mnie akurat w brzuchu było strasznie ruchliwe, a potem to już tylko jeszcze bardziej teraz tak jak pisałam - mała elektrownia atomowa w domu - moglibyśmy sprzedawać z niego prąd do elektrowni
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości