|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
ja nie gotuję, odkurzam, piorę i prasuje, a ponieważ jest nas dwoje, nie muszę latać z odkurzaczem codziennie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#183 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Andzya wspolczuje, az mi lzy podeszly jak przeczytalam o kotku... badz dobrej mysli
![]() ![]() dzieki za linka odnosnie stulejki napewno sie przyda. Jutro tz ma sluzbe wiec chyba bede prasowala to co juz mam uprane. Dziewcyznki majace terminy na kwiecien-maj- moj tz sie uparl ze lozeczko przyniesie jak ja bede w szpitalu bo po co teraz zagracac pokoj?!... Wy tez czekacie z tym na ost chwile ?? Wlasnie chcialabym juz przyniesc zeby oduczyc kota wskakiwania do niego i ogolnie chce zobaczyc czy sie zmiesci :P Ogolnie od 3 dni sie czuje do dupy, tylko bym wstawala, jadla i spala... nie wiem czy z cisnieniem cos jest czy co, ale Jestem do D...Y dzis mamy wizyte znajomych, robimy pizze, szczerze mowiac nie chce mi sie...wolalabym spedzic dzien z mezem w lozku ![]() a co do libido- ponizej zera, ale jakos brakuje mi bliskosci.
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartujesz? łóżeczko i materac to była pierwsza rzecz która dojechała tutaj jako wyprawka, bo z wózkiem mogłam poczekac, ale jak moja koleżanka wylądowała na miesiąc w szpitalu łóżeczko zostało skręcone, wszystko do łóżeczka uprasowane i włożone do pudełka pod łóżeczko - gdyby coś się działo R wiedział co ma robić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zadomowienie
|
andzya przykro mi, sama przeżywałam taką sytuacje ze 2 lata temu z moim ukochanym psem, ale powiem Ci na pocieszenie, że ja byłam z nim u 3 weterynarzy i kazdy mówił, że nie ma już szans, nawet nic jej nie chcieli robić, jeden wet przepisał tylko jakieś zastrzyki. Miała problemy z chodzeniem, tak jakby reumatyzm jakiś, ale jako, że miała 14 lat to kazdy mówił, że to starość.
no i leżała przez 2 miesiace plackiem, podawałam jej tylko aspirynę łyżeczką, mało co jadła, na dwór ją wynosiłam, ale jak dawała kroka to upadała i wyobraźcie sobie, że pewnego dnia, po 2 miesiącach leżenia, wstała i zaczęła biegać!! żyła jeszcze 2 lata po czym chyba ze starości odeszła, ale bez cierpienia. agatka, ja tez tak robię, nie mamy miejsca, więc łóżeczko złoży mąż jak ja pójdę do szpitala. |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Ja kupuję jedynie rogal do karmienia i karmiła będę na sofie albo w łóżku w którym śpimy. Nie mam możliwości wrzucić dodatkowego mebla specjalnie do karmienia. 3. Cały czas maszynką, może krem cię uczulił (w ciąży nawet to co wcześniej nam pasowało może nagle stać się wrogiem). Dziewczyny używają lusterek do golenia, ja próbowałam i jakoś mi nie wychodzi, więc siadam sobie w brodziku (mam głęboki z siedziskiem) i "jadę z tym na ślepo" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() andzya wiem że cokolwiek bym nie napisała teraz to i tak na niewiele się zda, ale spróbuj myśleć, że będzie dobrze. Idz może do innego lekarza, u nas w Krakowie jest taka klinika dla zwierząt , gdzie pracują sami najlepsi ponoć lekarze i jak jest jakiś problem to zawsze się tam uderza, na pewno we Wrocławiu też macie lepszych i gorszych specjalistów - jak w każdym mieście. Spróbuj skonsultować z kimś innym. Skoro to świeża sprawa i szybko sie zadziała, to pewnie da się jeszcze kociakowi pomóc. pogoda w krakowie po prostu mnie dobija . Najgorzej mi żal tych pomytych okien :/ w tym roku to był nielada wyczyn i widzę że jak tak dalej pójdzie to chyba na marne wszystko poszło... szlag mnie trafia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Ja jestem już po wizycie na porodówce i jestem zadowolona. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak widziałam te mamusie, czy tatusiów wożących dzieciątka w tych szpitalnych wózeczkach, to pomyślałam: ja też już chcę! nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona je normalnie, wręcz jest żarłoczna ![]() ![]() Zachowuje się jak zdrowy kot normalnie. Tylko ta zmiana .... Cytat:
![]() Mój poprzedni piesek miał prawdopodobnie guza mózgu, zaczął dostawać ataki padaczki, które pomimo leczenia zaczęły się nasilać, a potem już nawet nie wychodził z tych faz pomiędzy atakowych. Człowiek się strasznie przywiązuje do takich futrzaków,a ja jeszcze ze swoim podejściem do zwierząt jestem na to sto razy mocniej wyczulona ![]() Zrobiłam pizze - śmieciówe na obiad, nie wiem kiedy mój mąż ma zamiar przyjechać do domu, ale mam nadzieję, że niedługo. Swoją drogą, strasznie mnie dzisiaj przeczyściło ![]() ![]() Zmierzyłam sobie brzuch przed chwilą z ciekawości, w 35 tygodniu mam w nim 93 cm ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() We Wrocławiu też pogoda na maksa syfiasta... Wieje i w ogóle jest nieprzyjemnie.
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to musiał być kapitalny widok - nie bój nic, zaraz sama tam będziesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
no to prawda - niedawno rozprawiałyśmy o badaniach połówkowych, a tutaj już do porodu torby szykujemy...jak ten czas leci!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja z lusterkiem też nie potrafię.... następnym razem spróbuję innego żelu/pianki. Jak u Was z pogodą? U mnie strasznie wieje i co chwilę pada ![]()
![]() |
#197 |
Konto usunięte
|
Ja też jadę na ślepo z koszeniem, a odkąd się skaleczyłam (moja krwawa historia z poprzedniego wątku
![]() ![]() I też mnie nie interesuje już tak bardzo, jak tam wyglądam. |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Rozeznanie
|
witam mamuski w nowym wątku
![]() kism dziekuje Ci bardzo ze pamietalas o mnie i ze pytalas! ![]() ![]() ![]() W pracy TEKSANSKA MASKRA – wrocilam tam w takie bagno ze szkoda gadac. Pracuje w bardzo malej grupie – 2 – 4 ososby i po mojej nieobecnosci zrobilo się tyle zaleglosci ze szok! Jak w takiej malej grupie braknie 1 osoby to możecie sobie wyobrazic jaki to jest ubytek... Dziewczyny ledwo wyrabialy się z robota, zreszta my zawsze mialysmy mnostwo do ogarniecia i ta praca na pewno nie należy do spokojnej. Za duzo obowiazkow jak na taki maly team i to jest w sumie glówny problem. No ale kto w dzisiejszych czasach pokusi się o zatrudnienie nastepnej osoby?? Lepiej cisnac tych co już tam sa żeby wyrabiali 200% normy... ![]() ![]() ![]() ![]() Ledwo się z tego otrzasnelam to na drugi dzien druga „kolezanka” wyskoczyla na mnie wrzeszczac na cale biuro i placzac ze za duzo od niej wymagam, ze ona dopiero jest tam 2 m-ce a ma już tyyyle obowiazkow i ze potrzebuje wiecej szkolenia! (zaznacze ze po 10 razy tlumaczy jej się te same rzeczy no ale jeśli ona nawet nie wie jak się drukuje dokument w excelu to wybaczcie... ![]() ![]() Tak ze miniony tydzien był dla mnie koszmarny, wracalam do domu z bolem glowy i odliczam dni do macierzynskiego. w nocy nie mogłam spać z tego wszystkiego ![]() Wiec cieszcie się mamuski ze jestescie w domu i możecie skupic się na sobie i maluszkach. Chwała Bogu ze już weekend!!!! Gratuluje Wam postepu w wyprawkach Gaaabi – super ze jestes z powrotem Kapukat – czytalam Twój post o zzo. Mnie tez to wszystko przeraza ale ja i tak raczej zdecyduje się na znieczulenie. Tydzien temu kolezanka urodzila i jako kolejna osoba mowi ze to bol przeokropny. Nie znam relacji z porodu gdzie ktos by powiedzial ze jest spoko wiec ja chyba „epidural” wypisze sobie na czole co by mi podali jak najszybciej jak tylko dotre do szpitala Missmalezji – wierze ze teraz tez dobrze trafisz i ze Twoja kariera nabierze tempa Andzya – przykro mi z powodu twojego pupilka Anulka – fajnie ze wrocilas teraz pytanie do tych co wiedza więcej w sprawie ktg ![]() Dziewczyny czy możecie napisac jeśli macie chwilke jak interpretowac wykres ktg? Chodzi mi głównie o ta dolna część gdzie zapisuja się skurcze. Probowalam znaleść coś w tym temacie na necie i później w szpitalu patrzyłam na mój wykres. U mnie nie stwierdzono wtedy żadnych skurczy. Myślałam ze w takiej sytuacji mój wykres będzie płaski a tam górki i pagórki – niektóre sięgające do 100% ??? o co kaman?? |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi marzec przeleciał wprost w zastraszającym tempie! Nie wiem nawet kiedy. Dopiero co brzuch zaczął rosnąć, w Boże Narodzenie ledwo było go widać, a tu już Wielkanoc za tydzień! M.A.S.A.K.R.A....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
ja też jadę po omacku, myślę że lekarze nie zwracają na to uwagi.
kapukat zazdroszczę, bo ja dostaję szału. Do tej pory miałam pożyczonego IRobota od mamy i było super, ale oddałam jej przed świętami, żeby się nie zajechała, bo ma hektary do sprzątania. Mam psa, więc mi się kurzy non stop, w zasadzie wypadałoby codziennie odkurzyć i zmyć podłogę bo jest kiepsko. Po trzech dniach nie odkurzania pałętają mi się po mieszkaniu irytujące kłaczki. Mój mąż jakoś nie bardzo potrafi zrozumieć moje podejście do kwestii odkurzania i jemu to wszystko jedno ![]() ![]() andzya na skurcze najlepsze leżenie, zrób sobie dzisiaj dzień lenia, weź no spę, może kąpiel - tylko nie gorącą. fajny ten wykład odnośnie stulejki ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
u nas łóżeczko będzie skladane podczas mojej wizyty w szpitalu, tak się umówiliśmy- ne chce żeby się kurzyło niepotrzebnie wcześniej, wózek zaś zostanie zakupiony po porodzie i jest to decyzja moich rodziców, ktorzy są sponsorami w tej kwestii. Gdybym kupowała sama wozek , na pewno byłby już teraz kupiony. Wkurzyłam się na początku, ale teraz zbastowałam. Ostatnio widzę, że sprzyja mi bycie oazą spokoju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My mamy podobną sytuację, nasz 16 letni piesek z dnia na dzień ma się coraz gorzej i wszyscy się boimy, że przyjdzie taki moment, że trzeba będzie podjąć decyzję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Onething czy tego kremu nuno można używać w ciąży? pytam na wszelki wypadek ![]() ![]()
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Timii - ja Ci współczuję - wiem jak się możesz czuć, nas też ujeżdzali jak tylko mogli, a Ty jeszcze w ciąży! Boju, oby Ci dali znowu jakieś zwolnienie i miej ich wszystkich w tyłkach.... a jak sama się przekonałaś, w pracy nie warto nikomu ufać, bo każdy orze pod siebie - nie ma KOLEŻANEK one jak będą mogły to Ci nóż w plecy i do widzenia!
ja zamierzam wypisać całe dwie kartki świąteczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie KTG wygląda tak, że są dwa wykresy. Jeden na górze, to jest tętno dziecka. Drugi na dole, to są skurcze. Jak ten na dole jest jednostajny, to dobrze (no na razie, w czasie porodu jednak muszą być skurcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Timii;33254560]witam mamuski w nowym wątku
![]() W pracy TEKSANSKA MASKRA – wrocilam tam w takie bagno ze szkoda gadac. Pracuje w bardzo malej grupie – 2 – 4 ososby i po mojej nieobecnosci zrobilo się tyle zaleglosci ze szok! Jak w takiej malej grupie braknie 1 osoby to możecie sobie wyobrazic jaki to jest ubytek... Dziewczyny ledwo wyrabialy się z robota, zreszta my zawsze mialysmy mnostwo do ogarniecia i ta praca na pewno nie należy do spokojnej. Za duzo obowiazkow jak na taki maly team i to jest w sumie glówny problem. No ale kto w dzisiejszych czasach pokusi się o zatrudnienie nastepnej osoby?? Lepiej cisnac tych co już tam sa żeby wyrabiali 200% normy... ![]() ![]() ![]() ![]() Ledwo się z tego otrzasnelam to na drugi dzien druga „kolezanka” wyskoczyla na mnie wrzeszczac na cale biuro i placzac ze za duzo od niej wymagam, ze ona dopiero jest tam 2 m-ce a ma już tyyyle obowiazkow i ze potrzebuje wiecej szkolenia! (zaznacze ze po 10 razy tlumaczy jej się te same rzeczy no ale jeśli ona nawet nie wie jak się drukuje dokument w excelu to wybaczcie... ![]() ![]() Tak ze miniony tydzien był dla mnie koszmarny, wracalam do domu z bolem glowy i odliczam dni do macierzynskiego. w nocy nie mogłam spać z tego wszystkiego ![]() Wiec cieszcie się mamuski ze jestescie w domu i możecie skupic się na sobie i maluszkach. Chwała Bogu ze już weekend!!!! Gratuluje Wam postepu w wyprawkach Tak to jest z koleżankami dbaj o siebie i maleństwo a głupie uwagi staraj się odrzucać chodź wiem że to nie takie proste. |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=clauudik;33254592]Ja miałam to samo wczoraj, jak zwiedzaliśmy szpital położniczy. Jedyne co mi się nie podobało to przerażenie w oczach męża na słowa położnej "o tutaj nie wejdziemy bo Pani właśnie rodzi w wodzie"
![]() Ja mam jakąś blokadę przed spakowaniem się... Nie mam jeszcze kompletnie nic dla siebie, ale jakoś spokojnie jeszcze do tego podchodzę. Ustaliłam sobie dead-line na "po świętach". Jak nie będę się mogła nadal zabrać za zakupy i pakowanie to poproszę Was o jakiś bacik i kontrolę ![]() Myślę ze bacik nie będzie konieczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz nastawiona jestem bojowo do walki o kicię ![]() Ja Tobie strasznie współczuję z powodu pieska ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#210 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie trzeba od razu tak czarno widzieć powiesz im że ty nigdzie się nie ruszasz i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.