|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Cytat:
![]() Ja piore w płynie lub żelu Ariel i np po sosie pomidorowym z białego w 30 stopniach nie ma szans. Cytat:
![]() miałam epizod 3 miesieczny z orzechami piorącymi po urodzeniu zosi ale niestety nadają sie głównie do "odświeżenia" a nie prania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wedlug mnie komoda z przewijakiem to zbedny wydatek. Tak samo fotel do karmienia. Ale jesli ktos ma pieniadze to niech kupuje co chce ![]() Wystarczy taki przewijak jak pisalas wczesniej - na lozeczko. Ale ja i tak bardzo czesto zmienialam pieluchy na lozku ![]()
![]() |
#1623 |
Zakorzenienie
|
My fotel pewnie kupimy, bo w przeciwnym razie nie będzie gdzie usiąść w pokoiku małej, ale nie będzie to nic wymyślnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staralam sie karmic tak, zeby tylko sliniaczek byl umazany. Czesto tez zamiast sliniaka uzywalam pieluch tetrowych. Zaslanialy wieksza powierzchnie ![]()
![]() |
#1625 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Zakorzenienie
|
ide sie ogranąc, niedlugo wyjeżdżamy, milej sobotki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Zakorzenienie
|
wrocilam z miasta, zaczelos wiecic sloneczko wiec poszłam na male zakupy zywnosciowe, ale myslalam ze mi łeb urwie tak wieje
![]() jutro jedziemy na cały dzien do tesciow.
#1628 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1629 | |
Zakorzenienie
|
witam się sobotnio
![]() I melduję, że dzisiaj zaczynam 27 tydzień. Jeszcze tydzień i wchodzę w III trymestr ![]() Cytat:
![]() tak, w dziecięcym też kupisz, ale ja kupowałam na all przy okazji innych zakupów. Podobno dobre, z polskiej tetry, zobaczymy w użytkowaniu czy na pewno ![]() ja pieluchy flanelowe kupiłam 2, wzór 1 i 2, słodkie są! http://allegro.pl/flanela-pieluchy-p...223132127.html
![]() |
#1630 |
Zadomowienie
|
A oto moje małe zakupy:
Bodziaczki 56cm a reszta na 62cm. A to w paseczki to na 68cm. Bardzo się ucieszyłam jak ANDO powiedziala mi , że na 68cm to nawet do kolejnej wiosny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze, gdyby mój mąż nie odwalił czegoś na koncie w allegro to już bym dawno robiła zakupy a tak to czekam na kod...................... . ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z takich zbednych , niezbednych to polecam fasolke do karmienia- dla mnie to jest must-have ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1633 |
Zadomowienie
|
Mamusie doświadczone a jeszcze jedno pytanie do Was - moje kochane skarbnice wiedzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |||||
Zakorzenienie
|
Z grubsza ogarnęłam wczorajsze posty
![]() Cytat:
Cytat:
Natomiast jeśli chcecie zrobić jej dobrze, to pamiętajcie żeby wszystkie papiery grały - chodzi mi tu o akta pracownicze. Przed przyjęciem do pracy powinna mieć zrobione badanie lekarskie, szkolenie bhp. Do tego reszta papierologi typu umowy, informacje, regulaminy itp. Szczególnie ważne są badania i szkolenia - jeśli kiedyś tam przyjdzie pip to może za brak ukarać. A jeśli nowy pracownik idzie od razu na długie chorobowe to zus lubi w tym węszyć i też może chcieć obejrzeć wszystkie dokumenty. Cytat:
![]() Pogadaj z Tż, może on boi się teraz Cię dotykać bo boi się, że zrobi Ci krzywdę. Mój wcześniej dotykał mnie non stop, teraz robi to mniej dlatego, że się boi. Rzadko dotyka moich piersi, które często bolą i niespodziewany dotyk przynosi więcej szkody niż pożytku. Ale jak tylko dam mu najmniejszy znak, że mam ochotę na chociaż najmniejsze przytulanki to on jest zawsze zwarty i gotowy ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja bym tak zrobiła. Kontakt z dawno nie widzianą rodziną i zmiana otoczenia, choćby chwilowa dużo daje. ![]() Soleilka super, że po badaniu wszystko w porządku. No i że przytyłaś ![]() Cytat:
![]() Współczuję sytuacji z mamą ![]() ![]() Ewurka trzymam kciuki za małża. Na pewno w ciągu tych trzech miesięcy znajdzie pracę. ![]() Dziewczyny przeczytałam Wasze relacje z porodów. Paula Twój był koszmarny. Jak byś trafiła to rzeźni a nie do szpitala ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Na 14 jedziemy na urodziny chrześnicy małża, a właśnie tak strasznie zachciało mi się spać... Muszę się zdrzemnąć, chociaż chwilkę, a potem mogę się szykować na imprezkę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a no już zaraz ![]() Cytat:
śpiworek do spania - ogólnie fajna rzecz, bo dziecko w nocy się nie odkrywa, ale i nie wszystkie dzieci lubią w nich spać. Dziecko mojej koleżanki buntowało się i oni śpiworka nie używali, a innym bardzo śpiworki odpowiadały. Nie jest konieczne, ale jak dziecko będzie chętnie w tym spało to przydatne rożek - absolutnie niekonieczny, zdania na jego temat są podzielone. Jedni uważają, że jest genialny, inni wolą bardziej "bezpośredni" kontakt z dzieckiem. Rożek można spokojnie zastąpić kocykiem odpowiednio opatulając nim dziecko. Położna w szpitalu powinna pokazać, jak to zrobić
![]() |
#1637 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny jest u Was sklep pepko? u nas otworzyli wlasnie dzis tam bylam jakie są tanie ciuszki dla meleństwa !!!!!!!!!!!!! masakra, ciekawe czy to takie do jednego prania czy troszke wytrzymają?? macie jakies doswiadczenia z tym sklepem?
#1638 |
Zakorzenienie
|
U nas jest pepco, ale ja tam nic nie kupowałam. Moja mama tam kiedyś oglądała ciuchy dla dorosłych i mówi, że jeden wielki szajs, więc mam obawy, że z ciuchami dziecięcymi może być podobnie.
Zresztą ja ciuchów już mam tyle, że spokojnie mi starczy, a dostanę jeszcze sporo na dziecko do 6m życia (znaczy u mnie nawet na dłużej, bo mała tej znajomej jest duża jak na swój wiek)
#1639 | |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() zaczne wiescia, ze dzis zaczynam 27 tydzien jak agunia, ![]() ![]() dzis mam imprezkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jaj szczerze mam tylko 2 sztuki bodow 56 a reszte ubranek juz na 62
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() Edytowane przez sas Czas edycji: 2012-03-31 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale 27 tydzień opijamy ![]()
![]() |
#1641 | |||
Zadomowienie
|
Jestem zacofana
![]() ![]() Fajnie Ci ![]() Cytat:
![]() Fajne pieluszki ![]() Cytat:
![]() Dużo rzeczy już masz? pytam bo mamy podobny termin ![]() Cytat:
![]() Postanowiłam że jeszcze pogadam z ginem i postąpię w zależności od tego co on powie ![]() Sas- gratulacje!!!! miłej imprezy! Jaki grad u nas spadł przed chwilą ![]() Pogoda jest straszna i jutro nie ma być lepiej ![]()
"When you’re in my arms The world makes sense There is no pretence And you’re crying When you’re by my side There is no defence I forget to sense I’m dying" ![]() Edytowane przez KarolinaPW Czas edycji: 2012-03-31 o 11:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1642 |
Zakorzenienie
|
U mnie też jest Pepco, nie wiem o którym Agunia mówi, ale ja byłam we wszystkich - swego czasu maniakalnie do nich chodziłam w poszukiwaniu różnych okazji i gadżetów za grosze. Ogólnie mam ambiwalentny stosunek do tego sklepu. I raczej bym tam ciuszków dziecięcych nie kupiła. Jednak jakość się liczy...
A co do różków, moje znajome mówią, że to jest właśnie must have. Te rogale do karmienia tak samo - i teraz pytanie - lepiej kupić rogal, czy kojec dla mamy i uzywać go też do karmienia? Wiecie o ktorych mówię, tych z motherhood. Ja też już jestem w 27 tygodniu, czekam na magiczne 30 ![]() Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-03-31 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1644 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1645 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, a co z butelkami ? Ile ich trzeba ?? Znajome mówią, żebym na razie sobie tym głowy nie zawracała... kupię później.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Zakorzenienie
|
ja kupię jedną, tak na wszelki wypadek, gdyby w szpitalu małą trzeba było dokarmiać, żeby mąż nie musiał biegać po aptekach. A przyda się na pewno na potem. Więcej to jak będzie trzeba
#1649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Spirowka do spania nie mialam. Tylko taki do wozka. Ten do wozka gorąco polecam bo to super rzecz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() agunia i sas gratuluje 27tc ![]() ![]() anna super zakupy! co do wyprawki ja przewijak mam mocowany na łóżeczku myślę że będzie ok,rożek kupiłam bo był mega tani ![]() ![]() pościel narazie odpuszczam czytałam że taki niemowlak i tak nie może mieć poduszki i kołdry więc odpuszczam te rzeczy narazie,kupię tylko prześcieradła i ochraniacz na łóżeczko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.