Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 03:36   #2251
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ojj tatusiowi należą się baty już widzę mojego zajmującego się małą
moj syn z okazji ze tata wrocil po tygodniu do domu w ryk
plakal niewiadomo czego, po zjedzeniu nie mogl zsnac 5 razy sie budzil i o musialam ciagle usypiac go
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

szukałam jakiś cytatów o macierzyństwie i znalazłam takie coś.

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. D
rugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

Moja córka dostała @ dzisiaj dziwne uczucie dla matki
o jaaaa ale duza z niej panna juz no to zaraz zaczna sie koledzy i dyskoteki
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Czesc Mamuchy. Nadrobilam wszystko, ale nie dam rady cytowac. U nas armagedon od wczoraj Wczoraj mielismy miec druga dawke szczepionki, ale nie dostalismy jej. W drodze do osrodka Misius wlaczyl taka syrene, ze musialam go wyjac z wozka no i idziemy-pcham wozek jedna reka na drugiej wisi Misius, ktory nawet nie mysli przestac plakac. Doszlismy do osrodka- ten dalej placze. Czekalismy 10 min na pielegniarke-Misiu dalej placze wkoncu przyszla, wziela ksiazeczke weszla do gabinetu powiedziala, ze za chwile nas poprosi-Misius ciagle placze Zawolala nas po chwili i pyta czemu on tak placze-mowie, ze nie wiem, jest najedzony, przewiniety. Dotknela mu czola mowi, ze gorace-no tak gorace bo sie drze pol godziny i sie zgrzal z tego wszystkiego, ale raczki mial zimne. Na to ona, ze skoro on tak placze to moze byc cos nie tak tzn moze rozwijac sie jakas choroba i go nie zaszczepi. Masakra, nikt go nawet nie osluchal bo tu nie badaja przed szczepieniem. Odeslali nas z kwitkiem do domu i kazali czekac na kolejne wezwanie. Dzis tez placze od rana, a mi juz rece opadaja. Tz w pracy, a ja mam ochote wyskoczyc z okna. Jak pisalyscie CHYBA MA SKOK
Karinio a Ty chyba wczesniej pisalas z nami?
wspolczuje kochana....
Cytat:
A co by nie było muszę sie pochwalić
moje dziecię dziś spi i je. Wstała o 6, zjadła zasnęła obudziła się o 11 zjadła poszła spać, pobudka o 3 zjadła zasnęła i spała do 20.30 wykąpałam ją zjadła i znów śpi

Cytat:

Jesteśmy po kąpieli- była o 20.00, karmienie podczas którego Kinia zaliczyła zgona, ale się ockła kiedy ją rozbierałam z rożka i kocyka w pokoju i zjadła ładnie 120 ml w sumie odbiła, pośpiewałam, połozyłam, włączyłam kunia 4 razy i śpi a mama ma czas na relax
super ja sie wlasnie relaksuje z mym przyjacielem
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Jakoś nie mogę dzisiaj Was nadrobić, może jutro mi się uda. Dziś już padam na twarz i zaraz uciekam lulu

Byłam dzisiaj u księdza popytać o chrzest. Oczywiście walnął mi gadkę umoralniającą, ze żyję w grzechu (bo bez ślubu)Oberwało się TYLKO mi bo TŻ w domu z Asią siedział - ten to zawsze się wykręci.
Księżulek oznajmił, ze chrzty są w niedziele i w soboty, ale woli żebyśmy chrzcili dziecko w sobotę. Coś mi się wydaje, że sobotnie chrzty są dla tych grzeszników żyjących w konkubinacie tak by przykładnych parafian nie gorszyć
Pewnie będę się smażyć w piekle bo ślubu nie mam

Dostała kaskę z ZUS i od razu zaszalałam Zamówiłam mój ulubiony podkład z revlon, puder brązujący, kilka bodziaków i śpioszków dla Asiuli i planuję jeszcze zafundować swojej córci leżaczek bujaczek z FP. Jutro na all poszperam Ale Szaleństwo!
oj nie lubie takich gadek! niech popatrze wewn ile z nich bez problemu chrzcilo swoje dzieci

super z kaska, i brawo za zakupy
ja tez dostalam po raz drugi macierzynski... szal i jeszcze premie z pracy, brutto pol pensji, za caly 2011... smiech na sali co za premia
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mój robi to samo podpiera się elegancko głowa wysoko do góry jeszcze jak mu grzechotką grzechocze to głowką wodzi za nią i sie smiejuchna a najzabawniej wygląda jak cos do niego mówię on otwiera buźkę w pełni uśmiechu i tak zanurza sie w kocyk na którym leży śmiesznie to wygląda ale też słodko ogólnie michu od samego początku bardzo lubi na brzuszku leżeć on bardzo dużo na początku spał na brzuszku teraz zdarza mu się mniej ale lubi
i to samo sie dzieje u nas z tym potokiem jak tylko go położe na brzuszku leje sie ślina odrazu dostaje ślinotoku
OLus slini sie jaj na lezaku wymachuje i gada do zwierzakow, musze mu sliniak podkladac bo pol bluzki mokre zawsze

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 03:54   #2252
MissZuzia
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
moja mała przed chwilą zwymiotowała po ilości mozna twierdzić że to co najmniej 3 karmienia! dziękuję Bogu że mąż przy niej siedział bo jeszcze by nam się dziecina utopiła ;(
to może i ja się pochwalę strojem jaki Kamila miała na chrzcie, no i mama...
żeby nie było moje lustro poszerza!
mała miała strój na 62, ma 60, był troszkę za duży, ale cieplutki więc nie zmarzła
ojeju dobrze ze ktos byl przy niej... moj tez wymiouje czasem, wczoraj puscil pawia na tate z okazji powrotu, na jego piekny swtetrek
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
A to jak dlugo mozna podawac takie specyfiki jak ss czy inne symetykony?

a teraz tz w pubie na meczu, a ja odpisuje jedna reka, bo na drugiej udajacy ze spi Jasiek
noz ku.... mnie strzela, jak sobie pomysle,jakie to wszystko z ta ciaza, porodem i karmieniem niesprawiedliwe...
taki zwykly czy pelne ziarno?
kolki sa najczesciej do 3m wiec pewnie do wtedy
co za sprawiedliwosc, tz sobie wybyl a ty z dzieckiem
ja mam pelne ziarno ale jeszcze w tym tyg nie gotowalam
Cytat:
19 kg szacun, bejbe

ja nawet nie wiem,ile waze
nie mamy wagi, a pewnie nawet gdybysmy mieli, to bym sie bala na nia wejsc

co do mojego zwisa, to nic nie krece, a zdjecia nie pokaze, bo sie wstydze

moge Ci tylko polecic pas pini teresa - po pierwsze poprawia samopoczucie, jak sie go ma na sobie, po drugie chyba jednak cos tam dziala, bo np zauwazylam, ze po kilku razach noszenia go poprawil mi sie wyglad pepka - nie jest juz taki rozlazly jak po ciazy

cos w tym jest
ja jestem trzecim dzieckiem
i nawet nie mam jednego zdjecia z okresu niemowlecego
najstarsza siostra ma pelno, druga polowe mniej, ale ma...
jestem dumna ze z 23kg zrobilo sie nieco ponad 4kg, ale te ostatnio najgorzej zzrzucic
chyba wiec kupie ten pas, poki co kupilam sciskacz gorstek z esotiqu do sukienki - zrobue se zdj przed zalozeniem go i po to ocenicie czy sa efekty uwaga w rozm XL
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić że moje dziecię drugi dzień z rzędu zasypia w łóżeczku matko jaka jestem szczęśliwa teraz tylko tego pilnować

miss pytałaś o alkohol na chrzcinach u nas nie będzie na pewno
jakoś okazja mi nie pasuje tzn chodzi mi o wódkę a winko do obiadu jak najbardziej

dziewczyny mam pytanie czy wy nadal macie wkładki do fotelików dla niemowlaków ?? jak tak do kiedy je trzeba mieć ??

No wiem ze wszyscy bez wodki robia a ja nie wiem czemu sie uparli

jeszcze mam, przesunelam na maxa i w dziure tetre wlozylam
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
no to wrzucam moją sukienę co kupiłam na chrzciny - dziś robiłam przymiarkę z butami, fotki bez głowy bo do fryza idę w pon dopiero więc nie bd was straszyć 4 km odrosta no i jakość fatalna bo foto z kom.

do tego w planie czarny żakiet lub czerwony płaszczyk czerwony naszyjnik i bransoleta nooo i wózek mamy czerwony :P
extra!!!!!!!!!!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 06:40   #2253
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
no to wrzucam moją sukienę co kupiłam na chrzciny - dziś robiłam przymiarkę z butami, fotki bez głowy bo do fryza idę w pon dopiero więc nie bd was straszyć 4 km odrosta no i jakość fatalna bo foto z kom.

do tego w planie czarny żakiet lub czerwony płaszczyk czerwony naszyjnik i bransoleta nooo i wózek mamy czerwony :P

No idę już leżeć DOBRANOC
Bardzo ładnie wyglądasz,tyle ,ze ja nie lubię takiej długości ,dla mnie max to przed kolano

Kurczę tanio udało wam się kupic te ubranka do chrztu.y daliśmy niecałe 200zł.Postaram sie dziś wrzucic focię

Nasza mała jeszcze z tą wkładka w foteliku jeździ,a te symetykony chyba tak jak MissZuzia pisze do ok 3 miesiaca,choć ja już od wczoraj nie podaje.
U nas noc cieżka pobudki 2-3.30-4.30-5,30.Tylko coś mi się nie zgadza bo mam zużyte tylko 3 nakładki ,a powinno być 4.Może z tego zmęczenia coś pomieszałam.A nakładki używam teraz canpola.Miałam aventu,ale mała już nie chciała z nich ciągnąć wiec przeprosiłam tamte.Dobrze ,ze ich sie nie pozbyłam ,a mam 4 szt,więc nie muszę co chwila latać i wyparzać.
Chcemy Nikitce kupić matę ,taka z karuzelka,ze kładzie sie dziecko na brzuszek ,a ona się obraca firmy lamaze.Ma któras mamka taką?
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 08:10   #2254
MartuNiunia87
Rozeznanie

hej hej witam dziś z rana

Kurde nie wiem co to moje dziecko ostatnio ma (synek starszy) ale co weźmie do rąk to psuje i to nie specjalnie.. jakoś tak wychodzi mu no nie wiem...

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie wyglądasz,tyle ,ze ja nie lubię takiej długości ,dla mnie max to przed kolano

Kurczę tanio udało wam się kupic te ubranka do chrztu.y daliśmy niecałe 200zł.Postaram sie dziś wrzucic focię

Nasza mała jeszcze z tą wkładka w foteliku jeździ,a te symetykony chyba tak jak MissZuzia pisze do ok 3 miesiaca,choć ja już od wczoraj nie podaje.
U nas noc cieżka pobudki 2-3.30-4.30-5,30.Tylko coś mi się nie zgadza bo mam zużyte tylko 3 nakładki ,a powinno być 4.Może z tego zmęczenia coś pomieszałam.A nakładki używam teraz canpola.Miałam aventu,ale mała już nie chciała z nich ciągnąć wiec przeprosiłam tamte.Dobrze ,ze ich sie nie pozbyłam ,a mam 4 szt,więc nie muszę co chwila latać i wyparzać.
Chcemy Nikitce kupić matę ,taka z karuzelka,ze kładzie sie dziecko na brzuszek ,a ona się obraca firmy lamaze.Ma któras mamka taką?
Ja też wolę przed kolano, ale właśnie przez cycki musiałam wziąć rozmiar większą.Moja mama zwęziła mi ją w biodrach 4cm, ale nie skracałyśmy bo uznałam, że w sumie ładnie tak wygląda do tych szpilek bo one mają 13cm i to razem jakoś mnie tak wydłuża . A skrócić można zawsze tym bardziej, że moja mama ma maszynę bo ona szyje dużo rzeczy - taka krawcowa samouk

Kurcze wam powiem, że ja to jestem jakimś fenomenem... karmię małą tylko i wyłącznie, regularnie co dziennie.. i co? i jestem 5 tyg po porodzie i chyba dostałam @ nie jest w prawdzie taki jak zawsze..tak bardziej narazie wygląda to bardziej jak takie dość spore plamienie w takim czerwono - brązowym kolorze....zobaczymy co z tego wyniknie

Teraz jestem na etapie prezentów zajączkowych... kurde nie dość, że chrzciny to jeszcze jak zawsze najwięcej dzieci mamy do obdarowania...TŻ ma 2 chrześniaków, potem syn mojego brata, nasze dzieci i jeszcze córka szwagra z poprzedniego związku..:/

Dla naszego starszego już zamówiłam taką zabawkę:
http://allegro.pl/smily-play-kierown...241964484.html

Martynce chyba skuszę się na Kunia :P hi hi w wersji PINK :P

Teraz jeszcze potrzebuję zabawki dla chrześniaków TŻ - jeden ma 3 latka a drugi 8 miesięcy...syn mojego brata - 3latka i córka szwagra 6lat niech se jeszcze każdy strzeli po jednym dziecku, to cała wypłata będzie szła na prezenty... :P

obdzwoniłam wczoraj wszystkie apteki...szczepienie Martynki (infanrix hexa + pneumokoki) wyjdzie nas 450zł no ale ok... polityka prorodzinna w tym kraju działa antykoncepcyjnie
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 08:33   #2255
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

joł

Cytat:
moja mała przed chwilą zwymiotowała po ilości mozna twierdzić że to co najmniej 3 karmienia! dziękuję Bogu że mąż przy niej siedział bo jeszcze by nam się dziecina utopiła ;(
mała miała strój na 62, ma 60, był troszkę za duży, ale cieplutki więc nie zmarzła
bidulka mała!!!
stroje ekstra!! mała słodziachna a mama lachon tez bym chciała, zeby moje lustro tak poszerzało.... moje neistety poszerza 200000000000 razy bardziej
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
co do ubranka na chrzest to ja kupiłam taki: http://allegro.pl/sukieneczka-chrzes...223407788.html

jezu Agatek podziwiam Cię że dajesz małą na noc na brzuszek ja bym chyba całą noc nie spała

ładniusie ubranko takie inne niz wszystkie
a co do lezenia na brzuszku na noc to tez bym się bała...
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Kurde włączylo mi się zamartwianie tym ,że Młody ma z jednej strony bardziej płaską główkę,mimo,że układam go na boki.Pani dr powiedziała ,że jak po podwójnej dawce wit d3 nic sie nie zmieni to wdrożymy inny lek.Tego aż tak nie widac no ale ja się martwię.
nie martw się! bedzie dobrze!
Cytat:

nieee mamy suchego chleba dla kunia

ej, a tak serio, to ja jestem jakas wywolywaczka - czarownica
dzisiaj znowu sobie myslalam o wizazu i raptem - "a cos Neska sie dawno nie odzywala"
wchodze, czytam, patrze - jestes

medżik !!!

:
medżik dżonson
...
Cytat:

No idę już leżeć DOBRANOC
fajowo i buty super! ja bym dała czerwony płaszczyk
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:18   #2256
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
A tu fajna piosenka jakby ktoś chciał posłuchać http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA
Fajna, ale jakoś mnie zdołowała. Też chciałam karierę robić...

Przedwczorak piz.gało jak chole.ra, wczoraj cały dzień gradobicie na maksa i ani odrobiny słońca, a jeszcze koło 6 nad ranem śnieg i śnieg z deszczem :/
A dziś leje jak z cebra
Także dwa dni spaceru nie było, ale dziś będzie balkon i już!

A tak poza tym to właśnie mi moja przyjaciółka od dziecka napisała smsa, że straciła dziecko i w szpitalu jest. Miała ciążę zagrożoną i ja jej kur.wa mówiłam, żeby leżała, nie łaziła bez potrzeby, uważała na siebie.... A jej się cieczka włączyła jak się lepiej poczuła
A to była ta, którą też zaraziłam ciążą przez dotknięcie magicznego brzucha
Pojadę dziś do niej do szpitala. Ona nie chce odwiedzin, ale nic mnie to nie obchodzi. Mogła mnie słuchać
Reszta w k., bo tu pisać nie będę

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
dziś ją zważyłam bo coś za cięzka mi się zrobiła od niedizeli przytyła 600g jak tak dalej pojdzie to kręgoslup mi siądzie

mój tz ma taką chcicę ze dzis sam zadzwonił do gina i mnie umówił na wizytę bo miałam wyznaczona na po świetach a ten tak pobajerował ze mam w poniedziałek desperat

[/COLOR]szukałam jakiś cytatów o macierzyństwie i znalazłam takie coś.

Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. D
rugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
za wagę
Tżcik wariuje hihih Przytrzymaj go jeszcze tyci tyci hahhaa to może jakiś dom na Hawajach własnoręcznie wybuduje

Cytaty the best Tylko nie wszystkie siś przy pierwszym dziecku u mnie sprawdzają i nie wiem czy źle
Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
ja ostatnio mam same takie dni :p i też byłam na fitnesie tylko że na AERO DANCE koleżanka tak łapami wymachiwała, że zgasiła światło na sali i baby na siebie powpadały dawno się tak nie uśmiałam

Moja córka dostała @ dzisiaj dziwne uczucie dla matki

Podczytuje was caly czas, ale robie to na raty, TZ sie wkurza jak siedze na necie no siwy dym, wiec korzystam jak go nie ma, same rozumiecie a ze on generalnie odkąd jest synek to non stop jest w domu więc ciężko...
Się namachała bidula hiih, już to widzę jak światło się zapala a tu wszystkie na kupie

@ Twoja córa? Jeny, jak to jest dla matki? Dobrze, że Krzyś to facet uff

Mam z tżtem to samo, ale teraz strajkuję od dziś, bo mi rano auta nie dał na moją giełdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! To nic, ze padało, ale na pewno coś było I w związku ze strajkiem nie sprzątam dziś i obiadu nie gotuję! Niech sam sie zajmie, juz mu napisałam smsa. I jeszcze małego będzie ograniał A co???!
Jak siedze na kompie to się drze, ale ja nie mam czasu na nim siedzieć. Nawet nie mam czasu go wyłączyć i jest 24h on

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 10:37   #2257
MartuNiunia87
Rozeznanie

co do sprzątania, ogarnęłam na razie pokój małego i łazienkę, kuchnia jeszcze czeka podłogi i okurzanie..ale nie mogę umyć naczyń ani poodkurzać bo TŻ śpi po nocce i nie będę robić hałasu...

a wogóle - taka ciekawostka, ostatnio oglądałam DDTVN i było o podziale obowiązków i sprzątaniu i wiecie co? wg. badań jakiegoś tam instytutu co się tym zajmuje tylko 1 na 25 facetów wie jak zrobić pranie, a tylko 6% polskich facetów czasem włącza odkurzacz.... (ciekawe czy odkurza, czy tylko włącza - hehe).. no więc mój TŻ jest w tych 6% - bo od kiedy razem mieszkamy to odkurzanie to jego broszka, a od kiedy zaszłam w ciążę to jeszcze mył zawsze podłogi i póki co mu tak zostało :P hehe. Co do prania to nawet go do tego nie gonie bo obawiam się, że mogło by się to źle skończyć dla naszych ciuchów hehe - przecież oni mają problem z odróżnianiem kolorów, a co dopiero gatunków materiałów (sama jeszcze czasem mam problem z posegregowaniem prania, ale na pewno nie z kolorami hehe - jak coś to wtedy ratuje mnie program "syntetyczne 40" albo "pranie szybkie- 30min)
Martynka- 23.02.2012

Stary 2012-03-31, 10:50   #2258
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
to tak jak mój Bartek

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Obie pięknie wyglądacie..
Bidulka pewnie sie umeczyła przy tym zwymiotowaniu.
---------------------
Kurde włączylo mi się zamartwianie tym ,że Młody ma z jednej strony bardziej płaską główkę,mimo,że układam go na boki.Pani dr powiedziała ,że jak po podwójnej dawce wit d3 nic sie nie zmieni to wdrożymy inny lek.Tego aż tak nie widac no ale ja się martwię.

Dopijam reddsa jabłkowego i uciekam do wyrka spac.
u mnie to samo, aż źle mi się na małą patrzy to nie naturalne mieć spłaszczoną główkę, czasem mi się wydaje że źle się rozwija, martwię się że w przyszłości będą się z niej śmiali nie dość że ma tego okropnego naczyniaka na główce to jeszcze ma kanciatą głowę

nie wiem co się dzieje mała rano też zwymiotowała, czy to może być od kataru? teraz zjadła i śpi, zobacze później jak co to pobiegnę do pediatry
aaaa ja za ten kpl na chrzest zapłaciłam 80zł ale używany, w kpl było: sukienka, spodenki, płaszczyk, czapka, butki, rajstopki i 2 opaski

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-03-31 o 10:56
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:12   #2259
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej mamusie

synuś zasnął to mogę nadrobić wizaż chyba ta pogoda tak na niego wpływa

my ubranko do chrztu kupiliśmy za 32 zł biały sweterek, czapeczka i spodnie fakt nie jest to jakiś super szał ale troszkę szkoda mi było wydawać dużo kasy na jednorazowe wyjście

Cytat:

Kurcze wam powiem, że ja to jestem jakimś fenomenem... karmię małą tylko i wyłącznie, regularnie co dziennie.. i co? i jestem 5 tyg po porodzie i chyba dostałam @ nie jest w prawdzie taki jak zawsze..tak bardziej narazie wygląda to bardziej jak takie dość spore plamienie w takim czerwono - brązowym kolorze....zobaczymy co z tego wyniknie
miałam to samo tylko że 7 tygodni po porodzie i okazało się to fałszywym alarmem pewnie jeszcze się oczyszczasz tym bardziej że to 5 tygodni po porodzie

Cytat:
obdzwoniłam wczoraj wszystkie apteki...szczepienie Martynki (infanrix hexa + pneumokoki) wyjdzie nas 450zł no ale ok... polityka prorodzinna w tym kraju działa antykoncepcyjnie
a ostatnio czytałam w gazecie artykuł na temat szczepień i zapomogi jaką daje Polska rodzicom 1000 zł becikowego i rodzice bez problemu mogą za ta kasę szczepić dzieci Czytałam to z głośnym śmiechem bo napisali to tak jakby te 1000 zł nie wiadomo jaką kwotą było

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:51   #2260
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Anabelita ja chrzest mam w poniedziałek wielkanocny i teraz trochę żałuje, bo to na mszy o 10, kiedy jest najwięcej ludzi. Tych oczywiście świętych i mamy wybór , albo nas ksiądz wprowadzi przez cały kościół, albo już będziemy siedzieli na ołtarzu od początku mszy i chyba wybiorę to drugie. Moglismy jednak zrobić to troche bardziej po cichu w jakis dzień, bez mszy.

Agacia, ale sexi mamuśka jesteś

Ja kupiłam sobie sukienke na chrzest, ale chyba bede musiala ubrac cos innego, bo ta to taka bombka i za mało oficjalnie chyba bede ubrana.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 11:57   #2261
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Anabelita ja chrzest mam w poniedziałek wielkanocny i teraz trochę żałuje, bo to na mszy o 10, kiedy jest najwięcej ludzi. Tych oczywiście świętych i mamy wybór , albo nas ksiądz wprowadzi przez cały kościół, albo już będziemy siedzieli na ołtarzu od początku mszy i chyba wybiorę to drugie. Moglismy jednak zrobić to troche bardziej po cichu w jakis dzień, bez mszy.

Agacia, ale sexi mamuśka jesteś

Ja kupiłam sobie sukienke na chrzest, ale chyba bede musiala ubrac cos innego, bo ta to taka bombka i za mało oficjalnie chyba bede ubrana.
dzięki
u nas na szczęście chrzest jest zawsze po mszy i można siedzieć gdzieś tam w ławce podczas samej mszy
a czemu by bombka nie pasowała? dawaj fotę ocenimy
ja sama ubrałam się na szybko bo moja kreacja na chrzest nie dotarła i musiałam wybrać coś z szafy, trochę przykrótka ta sukienka ale walić to
Stary 2012-03-31, 12:39   #2262
agawoo
Zakorzenienie

Hej
Pogoda u nas koszmarna Jakieś śniegi, grady, deszcze, wiatry Wiosna zastrajkowała w ramach podniesienia wieku emerytalnego, czy co???

Cytat:

Agacia, Martuniunia - super wyglądacie Sexi mamuśki z Was

Zoska, moim zdaniem bombka jak najbardziej pasuje Jak "oficjalnie" chcesz się ubrać?? W kostium? Jak stara-malutka? Kobito, młoda jesteś
Pokazuj fotkę, ocenimy

A do chrztu idz na tej mszy z podniesioną głową i strzelaj uśmiechami na leo i prawo Niech te wszystkie plotkary z ławek powypadają z zazdrości

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 12:45   #2263
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie co do.nakladek silikonowych. jakie stosujesz? i jak dobiera sie rozmiar,czy one maja byc tak ciasno.na.brodawce czy ma zostac troche luzu? kupilam na.moja poraniona brodawke.takie z.aventu ale nie wiem jak.z.rozmiarem bo tam jest mini i standard bodajze.
pytanie nie do mnie, ale pozwole sobie odpowiedziec Ja uzywam z TT i na brodawce mam troche luzu, co do tych z aventu to nie wiem bo nie mialam

Cytat:
nadrobiłam

muszę się pochwalić że moje dziecię drugi dzień z rzędu zasypia w łóżeczku matko jaka jestem szczęśliwa teraz tylko tego pilnować

byliśmy dzisiaj na spacerku z młodym pomimo fatalnej pogody -malutki deszczyk ale spał w wózku jak zabity oczywiście był pod pelerynką i kupiłam mu wszystkie akcesoria do chrztu świecę, szatkę i ubranko

miss pytałaś o alkohol na chrzcinach u nas nie będzie na pewno jakoś okazja mi nie pasuje tzn chodzi mi o wódkę a winko do obiadu jak najbardziej

dziewczyny mam pytanie czy wy nadal macie wkładki do fotelików dla niemowlaków ?? jak tak do kiedy je trzeba mieć ??
U nas wczoraj ja wyjelam juz, bo wydawalo mi sie, zeNikosiowi tam glowa nie wchodzi juz

-------------
Dzien Dobry
Co za tragiczna pogoda Ja chce na spacer

Bylam rano u lumpku i dupa, nic nie znalazlam poza sportowym topem idealnym na silownie

W nocy Nikos tak wierzgal girkami, ze caly sie odkryl, wiec mamusia chciala go przykryc i obudzila dziecko, ktore stwierdzilo, ze zanim zasnie zje sobie jeszcze, no i trzeba bylo dac butle bo mama wypila reedsika, twierdzac, ze synus pospi do rana tak jak zwykle Ale wynagrodzil nam to i rano dal pospac do 9, dzieki czemu Tz zaspal do pracy

Lece do solarium opalic se tylek
Stary 2012-03-31, 12:47   #2264
zoskasamoska
Wtajemniczenie

s tez
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Hej
Pogoda u nas koszmarna Jakieś śniegi, grady, deszcze, wiatry Wiosna zastrajkowała w ramach podniesienia wieku emerytalnego, czy co???

Zoska, moim zdaniem bombka jak najbardziej pasuje Jak "oficjalnie" chcesz się ubrać?? W kostium? Jak stara-malutka? Kobito, młoda jesteś
Pokazuj fotkę, ocenimy

A do chrztu idz na tej mszy z podniesioną głową i strzelaj uśmiechami na leo i prawo Niech te wszystkie plotkary z ławek powypadają z zazdrości

U nas tez , zimno jak diabli.

Dodaje fote, cyce jak donice :/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Photo0561.jpg (92,3 KB, 84 załadowań)
Stary 2012-03-31, 13:26   #2265
renata:)
Zadomowienie

przypominam się bo mam chwilkę mam nadzieję że jeszcze mnie kojarzycie
u nas wszystko ok kolek coraz mniej ale Lilka w ciągu dnia śpi tylko3 godz a poza tym rozrabia więc nie mam niestety czasu nawet was podczytywać
widzę że temat chrzest - śliczie wyglądacie mamusie!!
pozdrawiamy

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 13:44   #2266
bambusiek
Zakorzenienie

cześć

Wrrr... znów ucięło mi cytowanie

Cytat:
dziewczyny chciałam przeprowadzić sondę na temat konika morskiego te które go mają niech sie wypowiedza jak dzieci reagują na niego czy je uspokaja i czy warto go kupić
u nas się sprawdza, bo bardzo wycisza Tymka czasem usypia po 2 melodiach, a czasem po 5 obiegach

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci lubią leżeć na brzuszku?
bo Fifi uwielbia, oczywiście do momentu dopóki mu sił nie braknie i nie zaczyna wąchać podłogi. Ale tak to głowa wysoko, wspiera się na przedramionach, majta nogami i leje potoki śliny
zupełnie inaczej niż Emilka, ona to po 30 sekundach na brzuchu wszczynała alarm, a Fifi nieraz zaczyna płakać jak obrócę go na plecy i muszę z powrotem na brzuch go połozyć
mój nie lubi, chyba, że ma wenę

Cytat:
A co by nie było muszę sie pochwalić
moje dziecię dziś spi i je. Wstała o 6, zjadła zasnęła obudziła się o 11 zjadła poszła spać, pobudka o 3 zjadła zasnęła i spała do 20.30 wykąpałam ją zjadła i znów śpi

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie co do.nakladek silikonowych. jakie stosujesz? i jak dobiera sie rozmiar,czy one maja byc tak ciasno.na.brodawce czy ma zostac troche luzu? kupilam na.moja poraniona brodawke.takie z.aventu ale nie wiem jak.z.rozmiarem bo tam jest mini i standard bodajze.
mam z Aventu S, bo taki rozmiar mi kazała kupić położna te M są chyba wielkie, bo u mnie te S mają jeszcze ciut luzu

Cytat:
O kurcze, dobrze, że ktoś przy niej był
No no, ale lasencje

Cytat:
My już musimy wyjąć, bo ciasno jest

Cytat:

Nie moja długość, ale z wysokimi butami b. fajnie

Cytat:
a wogóle - taka ciekawostka, ostatnio oglądałam DDTVN i było o podziale obowiązków i sprzątaniu i wiecie co? wg. badań jakiegoś tam instytutu co się tym zajmuje tylko 1 na 25 facetów wie jak zrobić pranie, a tylko 6% polskich facetów czasem włącza odkurzacz.... (ciekawe czy odkurza, czy tylko włącza - hehe).. no więc mój TŻ jest w tych 6% - bo od kiedy razem mieszkamy to odkurzanie to jego broszka, a od kiedy zaszłam w ciążę to jeszcze mył zawsze podłogi i póki co mu tak zostało :P hehe. Co do prania to nawet go do tego nie gonie bo obawiam się, że mogło by się to źle skończyć dla naszych ciuchów hehe - przecież oni mają problem z odróżnianiem kolorów, a co dopiero gatunków materiałów (sama jeszcze czasem mam problem z posegregowaniem prania, ale na pewno nie z kolorami hehe - jak coś to wtedy ratuje mnie program "syntetyczne 40" albo "pranie szybkie- 30min)
To mój dokładnie jak Twój - odkurza, w czasie ciąży przejął mycie podłóg itp.
a prania sam nie robi. zresztą obstawiam, że wrzuciłby wszystkie ciuchy na raz

Cytat:
Dodaje fote, cyce jak donice :/
Jak dla mnie bardzo fajnie wyglądasz
Z. 30.6.14
A. 7.2.17
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 14:14   #2267
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

jeśli mowa o tym czy to prawda z tym odkurzaniem przez facetów to u mnie się sprawdza-TZ bardzo często odkurza podłogi mył jak byłam w ciązy teraz juz myje jaa.. ale tz jeszcze pakuje i rozładowuje zmywarke (nie lubie tego robicD)) no i robi zakupy do domu - łącznie z pieluchami dla małego, mlekiem itd...
któregos dnia postanowił wstawic pranie.. dobrze ze wlazłam do łązienki akurat-patrze a on czarne skarpetki wrzuca z białymi koszulkami
mowie mu ze tak nie mozna a on "ale dlaczego"
Generalnie nie ma problemu z tym,zeby cos w domu zrobił ale okien myc nie chce Chociaz wczoraj firanki wieszał

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Zosia moim zdaniem kiecka jak najbardziej pasuje!!! tylko obcasiorki jakies załóż i bedzie gitarka!!
Stary 2012-03-31, 14:30   #2268
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Kamcia no to masz dorosłą kobitkę w domu

Cytat:
Kamciurka no to masz już kobietę w domku
no nie da się ukryć
Cytat:
No córa to już kobitka!!
A co tż taki bezlitosny i nie da matce się zrelaksić na necie?? czy ja mam z nim porozmawiać jak baba z chłopem?!!
a ja nie wiem, on jaki zazdrosny czy co, woli żebym z nim coś oglądała, albo po prostu lezała i się przytulała
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
J
Byłam dzisiaj u księdza popytać o chrzest. Oczywiście walnął mi gadkę umoralniającą, ze żyję w grzechu (bo bez ślubu)Oberwało się TYLKO mi bo TŻ w domu z Asią siedział - ten to zawsze się wykręci.
Księżulek oznajmił, ze chrzty są w niedziele i w soboty, ale woli żebyśmy chrzcili dziecko w sobotę. Coś mi się wydaje, że sobotnie chrzty są dla tych grzeszników żyjących w konkubinacie tak by przykładnych parafian nie gorszyć
Pewnie będę się smażyć w piekle bo ślubu nie mam
czeka mnie to samo, do zobaczenia w piekle
Cytat:
Agatek to znając moją to ja będę jej tego kunia musiała załączyć 187 razy żeby przy nim zasnęła no ale chrzestny się zaoferował że kupi w prezencie na chrzest to co mi tam spróbujemy nawet 199 razy załączyć byleby sama zasnęła bez płaczu w łóżeczku :P ale wyrodna matka ze mnie chce dziecku podmienić matkę na konia

Cytat:
ja tydzień temu wyjęłam, bo mały głową już ruszyć nie mógł i sie wkurzał, poza tym cały spocony był na główce
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość

A tak poza tym to właśnie mi moja przyjaciółka od dziecka napisała smsa, że straciła dziecko i w szpitalu jest. Miała ciążę zagrożoną i ja jej kur.wa mówiłam, żeby leżała, nie łaziła bez potrzeby, uważała na siebie.... A jej się cieczka włączyła jak się lepiej poczuła
A to była ta, którą też zaraziłam ciążą przez dotknięcie magicznego brzucha
Pojadę dziś do niej do szpitala. Ona nie chce odwiedzin, ale nic mnie to nie obchodzi. Mogła mnie słuchać
Reszta w k., bo tu pisać nie będę

--

Się namachała bidula hiih, już to widzę jak światło się zapala a tu wszystkie na kupie

@ Twoja córa? Jeny, jak to jest dla matki? Dobrze, że Krzyś to facet uff
współczuję przyjaciółce
odnośnie koleżanki to ona zawsze coś wymodzi na tych ćwiczeniach to już myślałam, że nas wyrzucą tak lałyśmy z wszystkiego
No dziwne uczucie jak córka dojrzewa, nawet mi jakoś tak głupio już ją przytulić tzn. przytulić to i owszem, ale wiecie tak wziąc wycałować jak się dzieciola całuje, przeminęło z wiatrem

Cytat:
nie wiem co się dzieje mała rano też zwymiotowała, czy to może być od kataru? teraz zjadła i śpi, zobacze później jak co to pobiegnę do pediatry
aaaa ja za ten kpl na chrzest zapłaciłam 80zł ale używany, w kpl było: sukienka, spodenki, płaszczyk, czapka, butki, rajstopki i 2 opaski
Agacia mój w ogóle nawet nie ulewa, kilka razy mu sie zdarzyło, a jak miał katar t owłaśnie dwa razy zwymiotował, więc to pewnie od tego albo gardełko ją boli jeszcze może

Cześć dziołchy

Korzystam że TZ pojechał do firmy
ja rano pojechałam na zakupy i kupilam te adidasy Kappa z Lidla ale co się działo masakra, bijatyka o nie, szok... ale udało mi się wyrwać takie jakie chciałam i są fajne
Wczoraj o 16,30 Alex usnał na brzuchu u TZ, ja poszłam do sąsiadki na kawę wróciłam po 18 on dalej śpi, a jadł o 15,30 i wyobrazcie sobie TZ go przelozyl na brzuch do lozka i tak spal do 21,30 potem zdjadł, wzielam go do siebie i spał do 3,30 no szok dwa razy taka przerwa, potem zjadł o 7,30 i już nie spał, ale to pewnie dlatego, że spał z nami cwaniak z baru mlecznego
Wzięłam go tylko dlatego do nas, bo jak sie wyspał tak wieczorem to po karmieniu nie chciał w łóżeczku usnać i marudził, marudził no to ja go siup do siebie, ale nie ma dzisiaj już śpi w łózeczku no i pewnie znowu będzie co 3 godziny wstawanie

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 15:11   #2269
ranula
Raczkowanie

dzieki paula i bambusiek za odp w sprawie nakladek. to wynika z tego ze ja mam za male bo nie mam w ogole luzu,mala niby je zalapie ciagnie jak piers ale to tyle.mkeko sie tam pojawia ale ona nie polyka wrecz glodna a zasypia sobie przy tych nakladdkach,nie wiem o ci kanan?
ranula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 15:11   #2270
agacia_cz
Zadomowienie

zosia kreacja super, tak jak już wspomniano obcasy i bedzie git, a cyce no no...
Stary 2012-03-31, 15:20   #2271
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Obcasy, tez juz o nich myślałam, ale nie wiem czy to dobry pomysł. W kościele mamy wyłożony marmur i jest sliski jak diabli, jedno zle stąpnięcie i leżę.

Nienawidze tych moim cycków, wrrr!!
Szukałam stanika dla siebie i znalazłam rozmiar D Ja chce mój dawny B...
Stary 2012-03-31, 15:21   #2272
*Agatek*
Zakorzenienie

Cześć wombaty

U nas super nocka mała spała 7,5 h na bzuszku już o 6 ją wybudziłam, bo ileż można spać- a jej burczenie w brzuszku słyszałam z odległości 2 metrów To się pochwaliłam

Młoda leży na macie a ja co chwila ruszam pałąkami żeby zagrzechotały i dała mi odpisać na forum

Agacia śliczie wyglądałyście na chrzcinach!! a z tymi wymiotami niefajnie mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk

Martuniunia a już myślałam, że kupiłaś używany ciuszek na chrzciny
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Mała słodko śpi a ja wypiłam już pół butelki wina
a co tam dzisiaj tż wstaje do małej, ja mam ochotę się lekko ubzdryngolić
i co kacyk jest?? mocną głowę masz ja po 2 piwach tracę film dlatego od roku nie piję
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
przypominam się bo mam chwilkę mam nadzieję że jeszcze mnie kojarzycie
u nas wszystko ok kolek coraz mniej ale Lilka w ciągu dnia śpi tylko3 godz a poza tym rozrabia więc nie mam niestety czasu nawet was podczytywać
widzę że temat chrzest - śliczie wyglądacie mamusie!!
pozdrawiamy
nie?? a pani do kogo?? dziś nieczynne! zagnaj tżta do córy, a Ty choć do nas na jednego!
Cytat:

Agacia, jaka Ty laseczka jestes, fiu fiu! No i macie sliczna corcie
zdążysz się jeszcze swojej dziewczynki dorobić, spokooojnie

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 15:22   #2273
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
super ja sie wlasnie relaksuje z mym przyjacielem
ooo to fajnie zawsze to coś...
a synek odwala przy tatusiu cyrki taa?? to była obraza majestatu, że tak długo go nie było pewnie
Cytat:
Agatek to znając moją to ja będę jej tego kunia musiała załączyć 187 razy żeby przy nim zasnęła no ale chrzestny się zaoferował że kupi w prezencie na chrzest to co mi tam spróbujemy nawet 199 razy załączyć byleby sama zasnęła bez płaczu w łóżeczku :P ale wyrodna matka ze mnie chce dziecku podmienić matkę na konia
a długo Dorka zasypia??
Ja też nie mam dla Ciebie stroju, spoko, dziś wystawiam na all swoje stare sukienki z tego co sprzedam se kupie new ja sprzedam...
Cytat:
jezu Agatek podziwiam Cię że dajesz małą na noc na brzuszek ja bym chyba całą noc nie spała
słyszę ją jak oddycha poza tym tylko wtedy młoda ma okazje nadrobić leżąc na brzuszku boję się trochę, ale myślę, że ŚŁ mają predyspozyje bardziej wcześniaki... Poza tym pediatra kazał naszej Zośce żeby Lilkę kładła też na brzuszku na noc więc chyba wie co mówi... mam stracha no ale cóż..

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Mam z tżtem to samo, ale teraz strajkuję od dziś, bo mi rano auta nie dał na moją giełdę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! To nic, ze padało, ale na pewno coś było I w związku ze strajkiem nie sprzątam dziś i obiadu nie gotuję! Niech sam sie zajmie, juz mu napisałam smsa. I jeszcze małego będzie ograniał A co???!
Jak siedze na kompie to się drze, ale ja nie mam czasu na nim siedzieć. Nawet nie mam czasu go wyłączyć i jest 24h on

Szkoda koleżanki... idź do niej, idź

Stary 2012-03-31, 15:30   #2274
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
u mnie to samo, aż źle mi się na małą patrzy to nie naturalne mieć spłaszczoną główkę, czasem mi się wydaje że źle się rozwija, martwię się że w przyszłości będą się z niej śmiali nie dość że ma tego okropnego naczyniaka na główce to jeszcze ma kanciatą głowę

Od kataru bo on jej spływa do gardła..jeszcze dzieci wymiotują też jak ich boli gardło (czyli np. przy anginie)

Cytat:
hej mamusie

synuś zasnął to mogę nadrobić wizaż chyba ta pogoda tak na niego wpływa

my ubranko do chrztu kupiliśmy za 32 zł biały sweterek, czapeczka i spodnie fakt nie jest to jakiś super szał ale troszkę szkoda mi było wydawać dużo kasy na jednorazowe wyjście

miałam to samo tylko że 7 tygodni po porodzie i okazało się to fałszywym alarmem pewnie jeszcze się oczyszczasz tym bardziej że to 5 tygodni po porodzie

a ostatnio czytałam w gazecie artykuł na temat szczepień i zapomogi jaką daje Polska rodzicom 1000 zł becikowego i rodzice bez problemu mogą za ta kasę szczepić dzieci Czytałam to z głośnym śmiechem bo napisali to tak jakby te 1000 zł nie wiadomo jaką kwotą było
Noo możliwe ja przestałam się czyścić 2 tyg temu, ale może jeszcze jakieś resztki wychodzą

Cytat:

my tez mamy w Pon Wielkanocny , ale o 12:30 a przestań będziesz się ukrywać, macie piękną córę, zdrową i kochaną, której wcale nie musicie nigdzie chować, ani ukrywać, to jest święto dziecka - to Ona przyjmuje sakrament chrztu, a nie wy "grzesznicy" a te wszystkie świętoje.bliwe niech się w pocałują, bo prawda jest taka, że żali im du.py ściska,że w ich czasach to by zostały wyklęte więc przed ślubem niet niet, a nie jedna chciała spróbować innego niż męża na pewno - zresztą wcale pewnie nie były gorsze, tylko teraz udają takie święte moherowe berety

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Dzięki

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nie moja długość, ale z wysokimi butami b. fajnie

To mój dokładnie jak Twój - odkurza, w czasie ciąży przejął mycie podłóg itp.
a prania sam nie robi. zresztą obstawiam, że wrzuciłby wszystkie ciuchy na raz
Dlatego póki co nie skracam, moje szpilki mają ok 13cm więc pasuje :P

co do prania- obawiam się tego samego

Cytat:
jeśli mowa o tym czy to prawda z tym odkurzaniem przez facetów to u mnie się sprawdza-TZ bardzo często odkurza podłogi mył jak byłam w ciązy teraz juz myje jaa.. ale tz jeszcze pakuje i rozładowuje zmywarke (nie lubie tego robicD)) no i robi zakupy do domu - łącznie z pieluchami dla małego, mlekiem itd...
któregos dnia postanowił wstawic pranie.. dobrze ze wlazłam do łązienki akurat-patrze a on czarne skarpetki wrzuca z białymi koszulkami
mowie mu ze tak nie mozna a on "ale dlaczego"
Generalnie nie ma problemu z tym,zeby cos w domu zrobił ale okien myc nie chce Chociaz wczoraj firanki wieszał

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Zosia moim zdaniem kiecka jak najbardziej pasuje!!! tylko obcasiorki jakies załóż i bedzie gitarka!!
no i pewnie było by to samo u nas...

Zoskasamoska co do kiecki - pasuje, tylko dodatki do tego jakieś, fryzurka, obcasik i gitara moherowe berety z ławek powypadają
Martynka- 23.02.2012

Stary 2012-03-31, 15:42   #2275
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
kolki sa najczesciej do 3m wiec pewnie do wtedy
co za sprawiedliwosc, tz sobie wybyl a ty z dzieckiem
ja mam pelne ziarno ale jeszcze w tym tyg nie gotowalam
dziekuje

nie dosc, ze podczas ciazy nie ma sprawiedliwosci, to po ciazy tez nie

Cytat:
Napisane przez Zuzia
jestem dumna ze z 23kg zrobilo sie nieco ponad 4kg, ale te ostatnio najgorzej zzrzucic
chyba wiec kupie ten pas, poki co kupilam sciskacz gorstek z esotiqu do sukienki - zrobue se zdj przed zalozeniem go i po to ocenicie czy sa efekty uwaga w rozm XL
tez bym byla
ale u mnie widze,ze sie sylwetka mocno zmienila
w najszersze spodnie sprzed ciazy nie wchodze
jak tylko dostane macierzynski, to jade kupic sobie jakies jeansy - ciekawe jaki rozmiar

czekamy na foto

Co do sprzatajacych tztow, to moj akurat nie jest zly, jezeli chodzie o te kwestie, tylko ze dlugo sie mobilizuje I troche mnie drazni, bo jak mowie, ze np lazienka brudna, to on odpowiada: "posprzatam, kochanie", wiec ja tego nie robie, a on posprzata, owszem, ale po tygodniu A przez ten tydzien codziennie bedzie mowil, ze posprzata... No, ale wazne, ze cos robi

Mam pytanie - Jak myslicie, kiedy mozna pierwszy raz zostawic dziecko na noc tztowi lub babci?

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
U nas super nocka mała spała 7,5 h na bzuszku już o 6 ją wybudziłam, bo ileż można spać- a jej burczenie w brzuszku słyszałam z odległości 2 metrów To się pochwaliłam
grrrrrr
no i po co, i po co?
draznisz te, ktore tak nie maja

Cytat:
Napisane przez Agatek
zdążysz się jeszcze swojej dziewczynki dorobić, spokooojnie
ja podziekuje

popatrze, pozachwycam sie Waszymi i styknie

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Zoskasamoska co do kiecki - pasuje, tylko dodatki do tego jakieś, fryzurka, obcasik i gitara moherowe berety z ławek powypadają
gdybym byla na fejsie, dalabym "lubie to!"

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 15:44   #2276
agacia_cz
Zadomowienie

pearlpearl ja zostawiłam dziecko tżetowi kiedy miało tydzień!
kurcze ja też nie wchodzę w żadne spodnie, biodra i uda mi się rozrosły, a nie wyglądają na takie otłuszczone ;/ w każdym razie biegam tylko w leginsach teraz
ahhhh zapomniałam coś wam napisać
na chrzcie usiadłam w drugiej ławce po lewej stronie, podszedł do mnie jakiś moher i mówi że mam usiąść w pierwszej i to po prawej bo to dziewczynka ja że nie, ona że mam iść, w końcu się wydarłam że ja chce tu i nikt mi nie będzie rozkazywać! ale się zdziwiła oczywiście moja mama wybuchła śmiechem w kościele, a moher zalał się krwią i sobie poszedł tylko potem krzywo się patrzyła że do komunii z dzieckiem nie idę ;/

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2012-03-31 o 15:54
Stary 2012-03-31, 17:08   #2277
*Agatek*
Zakorzenienie

Zosiasamosia super masz cycuchy! Nie to co moje martwe, puste zwisy

Agacia dobrze żmiji powiedziałaś! niech ciągnie bereta
Cytat:
tez bym byla
ale u mnie widze,ze sie sylwetka mocno zmienila
w najszersze spodnie sprzed ciazy nie wchodze
jak tylko dostane macierzynski, to jade kupic sobie jakies jeansy - ciekawe jaki rozmiar
z tym się nie martw spoko, wrócisz do formy, w końcu ładnie wyglądałaś w cionrzy to po cionrzy też super sexi laska pewnie jesteś ja wchodziłam tylko w spodnie dużo za duże ale ciiii...
Cytat:
czekamy na foto
i jeszcze foto fryca! Bo poszła się dziś pindrzyć przed jutrem ta to w ogóle będzie miss sexi pleksi mamusią
Cytat:
Co do sprzatajacych tztow, to moj akurat nie jest zly, jezeli chodzie o te kwestie, tylko ze dlugo sie mobilizuje I troche mnie drazni, bo jak mowie, ze np lazienka brudna, to on odpowiada: "posprzatam, kochanie", wiec ja tego nie robie, a on posprzata, owszem, ale po tygodniu A przez ten tydzien codziennie bedzie mowil, ze posprzata... No, ale wazne, ze cos robi
oo tak, mój szwagier też tak ma faceci tak mają... ja na mojego tżta nie narzekam ale co ja mam do narzekania w końcu jest pod pantoflem nie?? owinęłam chłopa w okół palca i tańczy jak mu zagram czasem się dąsa, ale jak wie jaka będzie nagroda to zasuwa aż się kurzy biorę go na sposób joke
Cytat:
Mam pytanie - Jak myslicie, kiedy mozna pierwszy raz zostawic dziecko na noc tztowi lub babci?

co ja pacze? Pearl wybiera się na pochlej-party.pl bez nas jak to tak?
Cytat:
grrrrrr
no i po co, i po co?
draznisz te, ktore tak nie maja
no co no co? daj mi Jacha, już ja go wybawię, aż padnie wieczorem jak sznyta...
Cytat:
gdybym byla na fejsie, dalabym "lubie to!"
ja czekam aż łaskawie założysz

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Dziewczyny mam parę pytań, a mianowicie:

- Czy Wasze dzieci też kichają 3-5x dziennie od 2-5 kichnięć na jedną turę??

- Dziewczyny które mają córeczki: czy możecie mi polecić pampersy huggiesy?? Bo cena zachęcająca no i dużo sztuk jest są same plusy czy minusy? Mają te paski po bokach rozciągliwe??

- Czy któraś z Was myje buzie raz dziennie gazikiem? Czy są efekty czyt. brak pleśniawek?

- Jak chcę psikać tantum verde to na gazik i przetrzeć? Czy jak? Raz na dwa dni czy codziennie?

- Po jakim czasie można stwierdzić, że pleśniawki zniknęły i ich już nie ma? (ścieram je, ale nie wiem jak poznać, że jest wygojone wszystko )

Stary 2012-03-31, 17:18   #2278
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Agatonie mogę CI odpowiedzieć tylko na 1 pytanie

Igor kicha kilka razy dziennie przeważnie 2 kichnięcia na raz

w ogóle moj syn jest lekomanem!!! cieszy się jak głupi jak dostaje witamine d , od razu płakac przestaje (dostaje po kąpieli. kąpać się lubi ale jest afera jak się go z wanny wyciąga-wiec wtedy szybko witaminka i jest gitarka ), debridat uwielbiał (przestałam juz dawac), antybiotyk tez..., nie wspominam o Afrinie bo jak mu psikam to az sie smieje
Stary 2012-03-31, 17:25   #2279
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatonie mogę CI odpowiedzieć tylko na 1 pytanie

Igor kicha kilka razy dziennie przeważnie 2 kichnięcia na raz

w ogóle moj syn jest lekomanem!!! cieszy się jak głupi jak dostaje witamine d , od razu płakac przestaje (dostaje po kąpieli. kąpać się lubi ale jest afera jak się go z wanny wyciąga-wiec wtedy szybko witaminka i jest gitarka ), debridat uwielbiał (przestałam juz dawac), antybiotyk tez..., nie wspominam o Afrinie bo jak mu psikam to az sie smieje
dzięki za odp a już myślałam, że z CuKinią jest coś nie teges

ooo moja to odwrotność- NIENAWIDZI WITAMINY D!! wykrzywia się ja z resztą gdy posmakowałam to też zrobiłam taką minę jak ona- nawet pisząc to, mam taką samą minę blee, oleiste

Stary 2012-03-31, 17:51   #2280
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:

Dziewczyny mam parę pytań, a mianowicie:

- Czy Wasze dzieci też kichają 3-5x dziennie od 2-5 kichnięć na jedną turę??

- Dziewczyny które mają córeczki: czy możecie mi polecić pampersy huggiesy?? Bo cena zachęcająca no i dużo sztuk jest są same plusy czy minusy? Mają te paski po bokach rozciągliwe??

- Czy któraś z Was myje buzie raz dziennie gazikiem? Czy są efekty czyt. brak pleśniawek?

- Jak chcę psikać tantum verde to na gazik i przetrzeć? Czy jak? Raz na dwa dni czy codziennie?

- Po jakim czasie można stwierdzić, że pleśniawki zniknęły i ich już nie ma? (ścieram je, ale nie wiem jak poznać, że jest wygojone wszystko )
1. Moja kicha jak szalona - suche powietrze + kozy
2.Polecam huggiesy - nawet pisałam ostatnio o promocji w biedronce, nie są tak dobre jak pampersy, ale moim zdaniem lepsze niż dady
3. U mnie pleśniawki są cały czas, co wyleczę, to powracają, taka natura Julki - a teraz przez wkładanie rączek do buzi będzie wiecej (tak mówił lekarz) - myślę, że takie przemywanie może uchronić dziecko, bo wytrzesz jej pozostałe mleczko.
4. Nie mam pojęcia.

-----------

Ale się dzisiaj nasprzątałam - Julka właśnie gada z zabawkami w łóżeczku - szalona

Zośka - zazdroszczę Ci cycuchów - też bym chciała choć na chwilę takie mieć

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości