|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
hej wam wszystkim
kurczaczki wybylismy z domu o 11.30, ledwo doszlam do pralni odebrac rzeczy i juz grad, przeczekalam 5min i do domu bo niebo granstowe... cala zmoklam wrrr zakupy przez to nie zrobione, nie mialam co jesc i musialam sie tarabanic samochodem z ciezkim fotelikiem oraz stelazem itp do sklepu ![]() teraz niby nie pada ale mam tyle roboty w domu, maly przysnal kwadrans temu wiec siadlam bo musialm przytulc sie z laktatorem i was przy okzji nadrobic... Cytat:
sprawdzalas ![]() Cytat:
gratuluje, ja jeszcze nie dobilam do moich pierwszych 60kg... brak 4,4kg i to bylaby tez waga z pierwszej i drugiej wizty u ginaa do wymarzonych 58-57 to chyba dobije jak przestane karmic i pojde na porzadna glodowke ![]() Cytat:
![]() super gratuluje zakupow ntez bym kupila mu posciel na pozniej bo mamy jeden komplet poki co, jeszcze nie spi pod kolderka, tylko kocykami go okrywam bo spi w kolysce a ona mala wiec koldra w pol musialabyc zlozona Cytat:
wydaje mi sie ze juz kilka razy jezdziliscie do Lbn odkad wrociliscie do PLCytat:
![]() ok zarty na bok, wspolczuje nocki u nas standard, pobudka o 3 i potem ok 7, za to wieczorem po kapieli (bylo 2h od jedzenia) byl pisk i glod jakich malo wiec musialam mu dac choc normalnie je co 3h i jak zjadl o tej 21 to zasnac nie chcial przez poltorej h Cytat:
akurat na swieta taka kraksa, mam nadzieje ze jakos sobie poradzicie, moze wam ktos pozyczy auto albo zastepcze ![]() Cytat:
Cytat:
ze tak ubylo ci migem ![]() he he podkreslilam ze sa bezmleczne - espesziali for u maj dir i dla Inutil i Agawoo mozemy jesc je bez obaw Cytat:
![]() bo ja nie mam jak jezdzic na solarke zreszta juz na chrzciny nie zdaze sie opalic nawet lekko bo przy mojej bladej facjacie obecnie, jak goly tyl.ek wygladam, to tylko natrysk by wchodzil w gre ale nigdy nie robilam
|
|
|
#2192 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
witaj
|
|
#2193 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzisiaj konczy 6 tyg, myslisz,ze to moze byc skok?
![]() Cytat:
najwazniejsze, ze tztowi nic sie nie stalo, no a auto moze dostaniecie zastepcze z ubezpieczenia? Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to nie jest dobre dla mnie, a espesziali for my big ![]() Dzon na brzuchu cwiczy podnoszenie glowki, a ja mam ochote sie trzepnac w leb, bo usiwadomilam sobie,ze caly czas jadlam makaron, a w nim sa jajka ![]() A ja sie zastanawiam, dlaczego wysypka mu nie schodzi
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-03-30 o 15:55 |
||||
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie u pediatry- zmieniłam dziś na inną
trafiłam do miłej, uprzejmej i młodej pani. Zbadała Kinię, ta się darła, bo śpiąca. Zaleciła morfo, mocz i serologia- CRP ?? nie wiem co to ![]() Wyniuchała pleśniawki aaaagrrrrrrrr tak ma od dwóch dni ehh ![]() Pediatra mówi, że jakby miała nietolerancję laktozy to by małą bolał brzuszek coś na d. wspomniała chyba delicol bez recepty? na trawienie laktozy, ale słyszałam, że bywa uzależniający??
|
#2195 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę of kors! ![]() Cytat:
nie dotarło, powtórz jak małemu dzieciowi ![]() Cytat:
![]() hehe chciałam to samo napisać, ale mnie uprzedziłaś Cytat:
![]() Cytat:
współczuję dobrze, że tżtowi nic nie jest... ehh szkoda auta policje wezwał?? Odszkodowanie duże niech płaci glajda!!!!! ![]() Cytat:
przytulić z laktatorem -
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciężko Was nadrobic, nie dam rady .
Właśnie robię zupę porową. Ja to bym chciała pomieszkac w takiej wsi gdzie się ludzie nie wtykają w nie swoje sprawy. Krzywo na mnie patrzą niektórzy, albo podszeptują głupio, a to obniza bardzo poczucie swojej wartosci..W mieście też by mi nie pasowało. W następnym tygodniu zabieram sie za ogródek, hehe Warzywny :P
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-30 o 16:08 |
|
|
|
#2197 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Heja Matko probowałam odpisać od rana,masakra,ale udało mi sie zrobić obiad .pogoda kijowa więc na spacer nie wychodziłyśmy,chociaż teraz wyszło ładne słońce bo przed chwila był grad i lało.Teraz uspałam maluchę przy suszarce z youtuba ,ale boję sie wyłaczyc ,zeby się nie obudziła .Wczoraj pojechaliśmy na zakupy do tesco i jakas babka mnie zaczepiła i podziwiała Nikolcię i pyta sie mnie czym karmie,no kurcze ,a co ją to obchodzi.Jeszcze jak jej powiedziałam ,ze piersia to spojrzała mi na cycki ,jak by rozm miał znacznie czy mam mleko czy nie.Pearl współczuje nocki ,my dziś też nie ciekawie bo pobudka przed 2 ,później po 4 ,po 6 i ostatnia o 7.30 i byłam padnieta,ale u ciebie to juz w ogóle makabra. MissZuzia a już sie wystraszyłam,ze za długo podaje,ale dziś juz przestałam bo i tak dawałam po 5 kropelek ,a ona problemów z brzusiem nie ma raczej.Będę ją obserwować
|
|
#2198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej powiedzkaj no mi jak wyglądają te pleśniawki? i gdzie są bo moja ma cały jezorek biały tak brzydko i nie wiem czy to to? aha i czemu pytałaś o nietolerancję laktozy bo nie kojarze ? czyżby coś z kupkami u was nie tak? bo moja ma śluzowate i boli ją brzuszek
|
|
#2199 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ile ja sie oszukalam marynarki, no i w koncu znalazlam odpowiednia w H&M ![]() Cytat:
Teraz pozostaje liczyc na spore odszkodowanie i moze samochod zastepczy, bo przeciez na swieta napewno by sie przydal![]() Cytat:
i w drodze powrotnej zmoklismy, nawet grad nas zlapal, jak wchodzilam do klatki to lalo, a teraz znowu slonko swieci.... tragednia z ta pogoda![]() A na swieta nie mamy jak jechac, bo w sobote Tz pracuje do 16, a we wtorek od 7, wiec bez sensu jechac tyle kilometrow, no ale co tam moze swieta u tesciiow tez nie beda takie zle ![]() A odnosnie opalania natyskowego to ja korzystalam kiedys, no i z efektow bylam zadowolona
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się pytałam o nietolerancję, bo moja dzidzia od 2 tyg wierzga girami i drze się jak ma jeść... jak już załapie i nie słyszę 'burczenia' to je do końca ze smakiem... no ale brzuszek ją nie boli, nie marudzi, nie płacze... no ale wczoraj była śmierdząca kupa i na końcu wodnista dlatego poszłam dziś...posmarowałam jej tym preparatem, to starłam pleśniawki, ale ile czasu mam to robić??
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-03-30 o 17:06 |
|
|
|
|
#2201 | |||||
|
Zakorzenienie
|
my dziś po drugiej wizycie u rrehabilitantki. pokazala jak podnosic robaka, jak nosic i prewijac no i kolejne cwiczenia mamy ![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki, żeby to po prostu taki urok malutkiej ![]() Cytat:
Dżony po prostu chce wam dać się nacieszyć sobą, a jak tż wychodzi to pewnie myśli sobie 'a co mamuśka sama będzie siedzieć, po co ma się nudzić jak mogę jej czas umilić ![]() :brzyda l:'Cytat:
ale dobrze, że tż cały Cytat:
A Julkowi por zaszkodził |
|||||
|
|
|
#2202 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no takim, ktory lubi na wnusia sobie popatrzec i porobic mu zdjecia, ale jak zaczyna plakac, to ucieka, gdzie pieprz rosnie ![]() Cytat:
do auta go wez i tam wyszamocz Cytat:
|
|
#2203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem na prochach to musisz być wyrozumiała dla mnie Ooo to Twój tatuś z moi teściem mogą sobie rękę podać ale mam plan Cytat:
![]() też o tym już myslałam!!!! Bo jeszcze mojej corsy nie rozdziewiczylismy... Cytat:
|
|
#2204 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj cos słodkości musimy wszamać - należy nam się coś od życia choć taki jeden rogal z jabłuszkiem... wstyd się przyznać ale wczoraj wpier.dzieliłam 3 czy 4 i dziś jednego, reszta dla tż ![]() ale pomyślałam sobie... w niecałe 3miechy zrzuciłam 19kg więc musze se dogodzić, a co tam to nic że pozostałe skumolowały się w brzuchu i dupsku tak że nadal ciązowo wyglądam...ale mam kolejne 3miechy na doprowadzenie się do stanu sprzed ciąży a ja ten twoj zwis z radością bym chciała zobaczyc bo coś mi mówi że ty coś tu nam kręcisz Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
Haha ,ale mi humor poprawilyscie
Aż sie usmiałam ![]() Za tydzien moja klasa z liceum organizuje spotkanie , ale sama nie wiem czy na nie isc. Piszą do mnie głupio wypytują, kiedy ślub itd. Z jednej strony chetnie bym sobie poszla, a z drugiej... jakoś nie bardzo mam do tego chęci. misszuzia , pewnie mogę, tylko,że ja to robię tak z pamięci. Patrzyłam jak gotował szwagier i spróbowałam kombinować podobnie, dlatego nie znam proporcji, ale napiszę jak robię. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-30 o 18:00 |
|
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
WOW!
Położyłam młodą na brzuszku z myślą niech się z 5 minut pomęczy i co? I śpi już 3 godzinę na tym brzuchu ![]() A jakie głupie uczucie co chwilę latałam i sprawdzałam czy oddycha ![]() Właśnie gadałam z chrzestnym i kupi młodej oprócz leżaczka na chrzest konika morskiego mam nadzieję że zadziała na młodą A chrzest mamy w niedzielę wielkanocną i dziś przyszły ciuszki: http://allegro.pl/sukieneczka-chrzes...223407788.html są ślicznie mam nadzieję tylko że będzie ciepło ![]() młoda się budzi więc uciekam
|
#2207 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To może ja założę klub konikowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do prezentu, to dzięki, ale już byłam u niej... ostatecznie kupiłam big czekoladę Ja dostałam coś dla siebie 3 razy - 2 paczki słodyczy + bukiet kwiatów od kolegi mojego męża ![]() Cytat:
superr ![]() _________________________ _ nadrobiłam póki co tylko wczoraj... więc tak: - moje dziecko dzisiaj dostało tylko 2 porcje mm, a tak to sam cyc, tyle, że bez nakładek silikonowych i wytrzymuje nawe 3 godziny, więc może się uda wrócić do samego cyca![]() - mechanicy zepsuli nam auto, które poszło na rutynowe drobiazgi... miało być na wczoraj, a będzie najwcześniej na poniedziałek Teraz moje dziecko, najedzone i zadowolone leży pod karuzelką i do niej dosłownie kwiczy Aaaa... nie pocytowałam, ale super ta oferta na książeczki z bajkami
|
|
#2208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super, że ten Microgynon taki tani, ale ja go nie mogę brać bo niestety tyje. Brałam go 3 miesiące i dało to 5 kg więc wyrzuciłam w diabły. Za krążek dalam dziś 40 PLN. |
|
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeeeesc
pamieta mnie tu kto????????? |
|
|
|
#2210 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz na bobowózki jest przeceniony. Mi najbardziej zależało żeby rozkładała się na płasko, miała skrętne przednie koła, miała jedną rączkę a nie rogi jak w parasolce, duży kosz na zakupy i ładnie się składała do bagażnika. Mieści się do bagażnika mojego citroena c3 i jeszcze jest w nim dużo miejsca na inne rzeczy.
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() moje dziecie dziś przespało całą noc, chyba wiedziała ze babcia dała mamie popalić. Spała od 22 do 6 rano lece nadrabiać, A tu fajna piosenka jakby ktoś chciał posłuchać http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA
|
|
|
|
#2214 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczaczek w poniedziałek wielkanocny mamy chrzest, a dla Lilki jeszcze nie mam ubranek. Patrzylam w DE, ale tam ceny takie z kosmosu, więc mam nadzieje, że u nas znajdę coś w rozsądnej cenie.
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłam dziś na spacerku z Nikitą ,ale zmarzłam jak nie wiem.Chciałam kupić jej rajstopki białe do chrztu z jakims delikatnym wzorem i nawet w sklepach z rzeczami do chrztu nie mieli rozm 62 ,a tak to wsio juz mam.Wkurza mnie moj TŻ karmił mała w ten sposób ,ze grał na kompie ,a drugą karmił i teraz rozmawia przez fon i mi ją oddał bo nie wygodnie gadać z nia na reku,a ja to muszę sobie radzić ze wszystkim z nią na rękach
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może mi moje zwisy też teraz wypełnią... ojj tatusiowi należą się baty już widzę mojego zajmującego się małą ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- gupol
|
|
#2217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak delicol Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- szukałam jakiś cytatów o macierzyństwie i znalazłam takie coś. Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. D rugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. |
||||
|
|
|
#2218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2219 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
cześć, jasne
|
|
#2220 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko że na AERO DANCE koleżanka tak łapami wymachiwała, że zgasiła światło na sali i baby na siebie powpadały Cytat:
Cytat:
by sprawdzić czy oddycha Hello ![]() U mnie ostatnio zakręcony czas, latam, latam i latam, w sumie u nas wszystko ok. Mały się budzi co 3 godziny, jest niezniszczalny, czasem mu się zdarzy przerwa 4-5 godzin. Idę w przyszłym tygodniu do fryzjera przyciemnić wlosy i na manikiur hybrydowy a jutro jade do Lidla po te adidasy Kappa co są za 88 zł, a co, moje Pumy już zjechane na maksa, szkoda mi wywalać na nowe, a te nawet niezłe za taką kasę.Moja córka dostała @ dzisiaj ![]() Podczytuje was caly czas, ale robie to na raty, TZ sie wkurza jak siedze na necie no siwy dym, wiec korzystam jak go nie ma, same rozumiecie a ze on generalnie odkąd jest synek to non stop jest w domu więc ciężko...
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

gratuluje, ja jeszcze nie dobilam do moich pierwszych 60kg... brak 4,4kg 

, no ale niestety nie da rady, a to juz trzecie z rzedu swieta bez rodziny, no ale tez pierwsze z maluszkiem
podkreslilam ze sa bezmleczne - espesziali for u maj dir i dla Inutil i Agawoo
w sferze marzeń 58

ale urodzil się drobny bo 2,5 tygodnia wcześniej mając 2,5 kg.

aaaagrrrrrrrr
za wizytę of kors!
nie dotarło, powtórz jak małemu dzieciowi
policje wezwał?? Odszkodowanie duże niech płaci glajda!!!!! 

a Pani do kogo