W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 15:54   #1561
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

No nie mowcie, ze w taka pogode spacerujecie?
Gdziescie sa?
U nas, to nawet psa szkoda wygonic.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 16:16   #1562
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

MoniaZ, to Ty nie byłas u nas już wczesniej czy ja mam jakieś zaćmienie... Wszytsko możeliwe że to ze mną coś nie tak No i sto lat! Jesteś młodsza ode mnie o 2 miesiące można powiedzieć
Patik, no jestes
Aga, ja na spacerze juz nie pamiętam kiedy byłam... A teraz to zaległości z początku watku nadrabiam
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 16:19   #1563
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam
Czy są tu jakies mamy niejadków?
Zapraszam na wątek, pogaduchy.
KLIK

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 16:54   #1564
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek są nowe krostki i już swędzą. Zwłaszcza na twarzy. Tż mówi żeby do poniedziałku poczekać i do naszego lekarza iść.

Patik coś tam dospałam. Mała różnie, najbardziej mnie martwi teraz jej biegunka . Wczoraj od 17.30 do 23.30 spała 15 minut a wieczorem dała taki koncert, że myślałam że będę z nią na IP jechać. Nie wiedziałam co się z nią dzieje. Teraz podejrzewam wielkiego focha .

Dziewczyny przecież MoniaZ pisała w poprzednim wątku, ktoś tu ma zaćmienie Ps. Monia o co u "Was" na wątku poszło i jak się skończyło?

Ogólnie nie jest dobrze
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:02   #1565
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Justynko

Agata zjadła 3/4 słoiczka czyli (puk puk tfu tfu) powoli wracamy do normalnego jedzenia. Nie wiem, czy zęby mniej dokuczają, czy łyżka w końcu podpasowala

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:04   #1566
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Scio fajny numer posta
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:05   #1567
alibany
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!!

Wybiłam się zupełnie z rytmu wizażowania, podczytuje jak mam chwilkę, ale głupio mi się udzielać tak z doskoku nie odnosząc się do Waszych wypowiedzi.

Widzę, że choróbstwa się rozprzestrzeniły. Zdrówka dla Was wszystkich!!

Mała dosypia w wózeczku, tż pomiędzy ulewami szykuje grunt pod mój warzywniak, więc mam troszkę czasu by Was po nadrabiać.

Jeszcze dwa słowa co u nas....na kursie bardzo mi się podoba, chyba byłam spragniona nowej wiedzy, bo chłonę wszystko jak gąbka i czas tam szybko leci. Niestety jak wracam do domku po 15 to mam niespełna 3 godzinki na zabawy z Alą, ale tak jak już pisałam, myśl, że to przejściowa sytuacja podnosi mnie na duchu. Przez ostatnie 3 dni tż zajmował się małą, cudownie sobie radzili. Ala nauczyła się schodzić z pozycji stojącej na kolanka więc upadków na dupkę ew. uderzenia główką w podłogę ograniczyły się do minimum, co mnie bardzo cieszy. Wcina z nami obiadki, wczoraj jadła naleśniki Super radzi sobie z "gryzieniem" No nic, lecę nadrobić ile dam rade!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:09   #1568
patik87
Zakorzenienie

Też kupiłam sprzęt do baniek w biedro.
I taki dużżyyyy w tesco, jeszcze nie próbowaliśmy ( ta dziura do wydmuchiwania jest podłużna nie okrągła, dł. ok 50 cm!).
Boje się w domu, bo podobno wszystko brudzi.
Stary 2012-03-31, 17:19   #1569
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Scio fajny numer posta

To mój 10 000 post. Matko

Agata ma marudera. Włączyłam jej teletubisie (ściągam dla znajomej) ale ma je koło nosa. Lubi tylko tą czołówke

Zaczytuje sie na necie o pobycie nad morzem z roczniakiem (uwielbiam planować )

Agatka jest już z nami
Stary 2012-03-31, 17:19   #1570
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Babonik Ty kiedy pisalas, ze masz nosidelko ergonomiczne, pokazesz jakie? Mysle o kupnie na wakacje...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:21   #1571
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Justynko

Agata zjadła 3/4 słoiczka czyli (puk puk tfu tfu) powoli wracamy do normalnego jedzenia. Nie wiem, czy zęby mniej dokuczają, czy łyżka w końcu podpasowala
oby tak już zostało a ilości jedzonka tylko się zwiększały

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek są nowe krostki i już swędzą. Zwłaszcza na twarzy. Tż mówi żeby do poniedziałku poczekać i do naszego lekarza iść.

Patik coś tam dospałam. Mała różnie, najbardziej mnie martwi teraz jej biegunka . Wczoraj od 17.30 do 23.30 spała 15 minut a wieczorem dała taki koncert, że myślałam że będę z nią na IP jechać. Nie wiedziałam co się z nią dzieje. Teraz podejrzewam wielkiego focha .

Ogólnie nie jest dobrze

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ja też coraz bardziej obstawiam trzydniówkę.

No właśnie wczoraj wieczorem czytałam o tym, ale podobno przy tej infekcji dziecko często płacze przy siusianiu i byłaby zaczerwieniona końcówka siusiaka tam, gdzie jest cewka moczowa, a u Nas tego nie ma...

Bez zmian. Dalej gorączkuje bez żadnych innych objawów. Dzięki, że pytasz
Oby to była tylko ta nieszczęsna trzydniówka. Zdrówka!!!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam
u mnie podoga paskudna, szaro buro deszczowo, u kogo słońce? niech mi promyczek prześle, plissssss
a ja tak na chwilke, bom jadło muszem przygotowac dla moich latorośli
hmmm, taki humorek z rana, to chyba dobrze

aania u Was tyeż deszczowo?? i dziękuję za klik
jacieeeee jak u Ciebie dołek?? mam nadzieje,że już nie doliny tylko pagórki

a gdzie jest alibanmy, nataszka, nerola, i inne piękności
Dziekuje, że pytałaś o mnie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Witam,

Emi przesyła Wam całuski

Dzisiaj pierwszy raz wstała w łóżeczku,
jaka dumna z siebie była ale cwaniara bo ledwo wstała to zaraz trzymała się jedną ręką i skakała, bujała się, "tańczyła" potem koope walneła i siadła Co do koopy to mój mąż unika jej jak ognia, nie umie przewinąć jak dama narobi, a wczoraj że tatuś nie miał jeszcze stycznośći z kupką damy to zrobiła ją w wannie podczas kąpania kiedy tatusiek z nią wariował wołał mnie jakby normalnie trzęsienie ziemi było
dla Emi za stanie w łóżeczku!

Monia... 100Lat, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Eh tyle zdołałam, Mała już mnie woła!! Papatki
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 17:34   #1572
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Też kupiłam sprzęt do baniek w biedro.
My też już mamy I wypróbowaliśmy, ale chciała łapać i czekała aż Tż wydmucha kolejna porcję Kotu też się podobało

Justyna, prawdziwa kobieta z Zuzi, taka fochata, ale to chyba nie po Tobie???

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

To mój 10 000 post. Matko

Agata ma marudera. Włączyłam jej teletubisie (ściągam dla znajomej) ale ma je koło nosa. Lubi tylko tą czołówke

Zaczytuje sie na necie o pobycie nad morzem z roczniakiem (uwielbiam planować )
WOW! W moim tempie to gdzieś za kilka lat będę miała taki jubileusz

Słuchajcie, Dziubek to zapowiadał swoją nieobecność? Nie ma jej, a ja mam nienadrobione i nie wiem czy się martwić...
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:35   #1573
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Aga z tego co pamiętam Babonik ma mei taja od Pathi.

Agatka jest już z nami
Stary 2012-03-31, 17:51   #1574
agadus
Wtajemniczenie

dziewczyny kliknijcie na mnie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 18:04   #1575
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Słuchajcie, Dziubek to zapowiadał swoją nieobecność? Nie ma jej, a ja mam nienadrobione i nie wiem czy się martwić...
Raczej jestem na bieżąco i nie rzuciło mi się w oczy żeby Dziubek zapowiadała swoją nieobecność... Ale ostatnio agadus pisała, że Dziubek ma się dobrze

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 18:07   #1576
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laski licze na Was
odnosnie banerka
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 18:27   #1577
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziewczyny,

czy któraś sprawdzała zawartość cukru w soczkach na których jest napisane "bez cukru" Ja dzisiaj z ciekawości porównałam Hipp, Gerber i sok Riviva z Biedronki - wszystko sok jabłkowy i najmniej węglowodanów w tym cukry miał RIVIVA !bo an 100ml 10g a pozostałe powyżej 10 do tego każdy wykonany tak samo czyli z zagęszczonego soku jabłkowego...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 18:40   #1578
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Pokaże Wam jaka sukienusie kupiłam dla Wiki na chrzciny

I jeszcze moja dama jedzaca chrupa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByTapatalk1333211997.602535.jpg (98,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByTapatalk1333212040.883891.jpg (106,5 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-03-31, 18:49   #1579
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Potwierdzam dziubkowa ma sie dobrze

Cytat:
Dziewczyny,

czy któraś sprawdzała zawartość cukru w soczkach na których jest napisane "bez cukru" Ja dzisiaj z ciekawości porównałam Hipp, Gerber i sok Riviva z Biedronki - wszystko sok jabłkowy i najmniej węglowodanów w tym cukry miał RIVIVA !bo an 100ml 10g a pozostałe powyżej 10 do tego każdy wykonany tak samo czyli z zagęszczonego soku jabłkowego...
bez cukru czyli ze nie jest dosładzany i zawiera naturalnie wystepujące cukry, ten riviva pewnie z biedronkowych jabłek i dlatego najbardziej ubogi skład

Cytat:
wow, ale bedzie strojniesia! A kiedy chrzcicie, bo cos nie doczytałam. Ja sie powoli zbieram i moze w okolicach roczku uda sie ochrzcic.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 18:53   #1580
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
wow, ale bedzie strojniesia! A kiedy chrzcicie, bo cos nie doczytałam. Ja sie powoli zbieram i moze w okolicach roczku uda sie ochrzcic.
15 kwietnia beda chrzciny, wczesniej nie pisalam. We czwartek jedziemy do PL i wtedy skorzystamy z okazji
Stary 2012-03-31, 18:55   #1581
Natka_
Zakorzenienie

Hej ho

Nie nadrobiłam, ale przeczytalam kilka stron wstecz

Ile to chorób się tytaj pojawiło w ostatnim czasie Dużo, dużo, duuużo zdrówka dla chorowitków tych większych i mniejszych

Iustynko widzę,że i do iebie ospa zawitała Nawet jesli Zuzka załapieto będziesz miała z głowy. Dużej tragedii nie ma u takiego maluszka (my mieliśmy gorączkę dwa dni). Podawaliśmy Domkowi heviran. Będzie dobrze

AgaG świetny ten wózek A jak Antek już pięknie stoi

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nateczka A właśnie miałam pytać, czy chociaż w weekendy będziesz z nami
Kurczę, nie myślałam, że to aż tak obciążająca praca... To faktycznie pewnie dla Domak wyczerpująca, nie mówiąc o Tobie. A on nie protestuje, jak tak cały dzień w samochodzie musi być?

To zależy, jak już za długo jedziemy to zaczyna się wiercić, bo mu się nudzi. Już przesadziliśmy go do normalnego fotela z myślą, że będzie lepiej, ale też mu się nudzi.

Wodaqua, Aania, Babonik

Baboniku widać, że Nikosiowi nic a nic bandażowanie nie przeszkadza, wręcz sprawia mu dużo radości
A Twoja Nadia to niezła jest hihi.

To tak po krótceco u nas:
Domek szaleje po całym mieszkaniu-wstaje, chodzi, szpera, rozrzuca... Z jeździkiem nagina już pięknie. Coraz mniej się wywraca. Nauczył się podgłaśniaći ściszać radio, wie gdzie się włącza TV Jak wychodzę i mówię papa to on mówi "apa apa"
Ja zdrowa, ale zmęczona całym tym tygodniem. W poniedziałek przychodzi znajoma na zastępstwo, muszęjej wszystko pokazać, wytłumaczyć. A ja dalej będę się cieszyła macierzyństwem. Nie ma sensu męczyć tak małego dziecka...

Ja nadałabym się do tych filmików z youtuba, które wczoraj wrzuciła Brumek z moją wczorajszą sytuacją. Jednak nie będę opisaywała szczegółów, bo poprostu WSTYD!

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:

I jeszcze moja dama jedzaca chrupa
Sukienka śliczna, a Wikusia jak zwykle

Carmela kupiłaś nunę?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 19:02   #1582
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam dziubkowa ma sie dobrze
Więc czemu nie udziela się na wizażu?

Hej!

Wróciłam ze szkoły , łeb mi pęka jakoś, wszystkie zęby górne bolą. Masakra.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 19:16   #1583
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Carmela kupiłaś nunę?

Jeszcze nie, na roczek wpiszemy do listy prezentów

Stary 2012-03-31, 19:38   #1584
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Chce ktoś bigosu?
Stary 2012-03-31, 19:44   #1585
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Chce ktoś bigosu?
ja ja ja chce.... uwielbiam... ja mam fasolke po bretonsku tez sie moge podzielic... (teraz tylko baki puszczam po tej fasoli )
Stary 2012-03-31, 19:58   #1586
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Chce ktoś bigosu?
Biore!

(na fasolke też się pisze :P )

Stary 2012-03-31, 20:35   #1587
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

bez cukru czyli ze nie jest dosładzany i zawiera naturalnie wystepujące cukry, ten riviva pewnie z biedronkowych jabłek i dlatego najbardziej ubogi skład

Ja nie stwierdzam, że jak jabłka biedronkowe są ubogie,
ba nawet napiszę że bardzo lubię biedronkowe jabłka
i jeżeli o mnie chodzi, wolę podać ten sok gdzie jest mniej cukru a smaku się nie różnią i składnikiem

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 20:54   #1588
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie stwierdzam, że jak jabłka biedronkowe są ubogie,
ba nawet napiszę że bardzo lubię biedronkowe jabłka
i jeżeli o mnie chodzi, wolę podać ten sok gdzie jest mniej cukru a smaku się nie różnią i składnikiem

Juz kiedyś była na wizażu wojna o to czy dac dziecku sok hippa/gerbera czy jakas tak inna dzieciową firme, czy zwykły np. z Biedronki.

Myślę ze gerbery itp jednak maja jakieś normy co do składników dla dzieci.

Stary 2012-03-31, 21:02   #1589
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Juz kiedyś była na wizażu wojna o to czy dac dziecku sok hippa/gerbera czy jakas tak inna dzieciową firme, czy zwykły np. z Biedronki.

Myślę ze gerbery itp jednak maja jakieś normy co do składników dla dzieci.
ja kupuje tylko i wylacznie Hippa jakos najbardziej im ufam
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 21:05   #1590
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja kupuje tylko i wylacznie Hippa jakos najbardziej im ufam
Ja nie zawsze Hippa, ale zawsze jakieś dla dzieci.

Tata mówił mi przez tel że kupił dla Sarenki jakies eko słodycze już sie nie moge doczekać co to bedzie.

Sarka zjadła dzis winogrona (obrane ze skórki )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości