|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty czesc III
Cytat:
dobrze, że zwrócił tą folię, Ravik raz zwrócił kawałek uszczelki od okna, długości 5cm a spinacz biurowy znalazłam już w kuwecie
|
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To Kitty ma całkiem tak jak ja Te kobiety... ![]() No... A jeśli już musi to niech sobie wymiotuje ile chce, ale nie z kosza... |
|
|
|
|
#4203 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest mu wstyd i nie wie gdzie się schować:d
|
#4204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- :d |
|
|
|
|
#4205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O jojojojo ![]() Kitty wymiotowała tylko raz, za kibelkiem. Wlazła tam i tak dziwnie dwa razy zamiauczała, że myślałam, że wpadła do kibelka
Edytowane przez donka_bez_ogonka Czas edycji: 2012-03-31 o 12:17 |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwny dźwięk wydaje wymiotujący kot Ancijomak wymiotował po odrobaczaniu i 2 razy gratisowo.
|
|
|
|
|
#4207 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.kwejk.pl/obrazek/1056001/...ani,e.,:d.html
W końcu poznałam koci punkt widzenia:P
|
#4208 | |||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Mój jeszcze nigdy nie wymiotował... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4209 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudo! :d ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Mnie też spinacz rozwalił... ![]() Nigdy? To w sumie dobrze Naprawdę. A raz porzygał się na parapet, więc nawet nie musiałam się schylać żeby sprzątać ![]() Bez kitu
|
||
|
|
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio też tu się "żaliłam", że Kitty jeszcze nigdy nie wymiotowała i parę dni później zrobiła to za kibelkiem.
![]()
|
#4211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No tak, pamiętam jak pisałaś o tym ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Ancijomak nauczył się dziś wskakiwać na 3 szafy, jedną po drugiej. Jestem taka dumna! Wyściskałam go i wycałowałam do granic możliwości |
|
|
|
|
#4212 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzisiaj cisza na wątku
To przez ten śnieg?
|
|
|
|
#4213 |
|
Wtajemniczenie
|
Oh proszę Cię... Jest tak zimno na dworze! Nie dość, że wiatr, to i śnieg i grad. Koniec świata!
Ja dziś w pracy trochę mam papierkowej roboty, bo dziś zakończenie miesiąca ![]() TŻ w domu z Kitty i jedyne co o nich wiem, to, że TŻ myje naczynia, a Kitty cały dzień śpi... ![]() A jak tam Ancjo?
|
#4214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O, to widzę w całej Polsce taka pogoda Lipa, tak chciałam spędzić weekend na świeżym powietrzu... Nie lubię tego... Papierki zabijają. Fajnie że TŻ pracowity Nie tylko Kitty cały dzień śpi. Ancij cieszy się tym, czego się dziś nauczył, a w wolnych chwilach śpi Czyli standardowe kocie życie
|
|
|
|
|
#4215 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Chyba faktycznie w całej Polsce
![]() Cytat:
Tydzień temu jak kopałam ogródek to byłam w samej bluzie i było mi ciepło- nawet jak robiłam sobie przerwe. Dziś to w płaszczu przymarzam![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdarzają się przebłyski Ale są też dni kiedy ma wolne, że cały dzień ogląda TV i śpi z kotem![]() Cytat:
Teraz chętnie bym ją tego oduczyła:P
|
|
#4216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No... No właśnie tutaj było tak samo, a teraz... Nawet nie wychyliłam dziś nosa z domu ![]() Już w sumie i tak ostatni raz ![]() To tak jak z każdym facetem. Ważne że chociaż czasem przypominają sobie że nie mieszkamy w tym domu same. Ancij nie wskakuje na stół ani na meble w kuchni. To akurat mocno egzekwowaliśmy i nauczył się, ale na szafę, bibliotekę i komodę- proszę bardzo. Zrobiłam mu legowisko na szafie i ewidentnie mocno mu to odpowiada
|
|
|
|
|
#4217 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak, tak- ostatni raz
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Malla thanks za link do Ziwi byłam pewna ze to chrupki
a czytałam dużo o tej karmie oczywiście pozytywnych opini Donka zdjęcia super Kitty piękna jak zawsze ![]() Siejusia Ancij świetny na zdjęciach zwłaszcza te z pedzlami Moje jak coś widza w zalewie to tez chcą łowić zwłaszcza jak kupujemy świeże ryby
|
#4219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Otóż to! ![]() Ancij pewnie też jak nas nie ma ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Dziękujemy ![]() Kocie zboczenia
|
||
|
|
|
#4220 | |||||
|
Nie depcze krokusów
|
Czy już Wam polecałam bloga koleżanki tymczasującej futra? Teraz także na FB
![]() http://www.facebook.com/Grzankowo Byłam w kociarni fundacji AFN miziać kotki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
<poszła poszukać>
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2012-04-01 o 00:26 |
|||||
|
|
|
#4221 | |
|
KOTerator
|
U mnie
.Do mnie nie wszystko dotarło . A myślałam, że to Motylek ma pilnować, żeby nie było OT . ![]() Cytat:
. Mnie nie było, ale podczytywałam i teraz staram się nadrobić resztę .
|
|
|
|
|
#4222 |
|
Nie depcze krokusów
|
Monika - on nie chce jeść Ziwi jako suchego, za to jak przerobię na mokre, to pochłania
|
|
#4223 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
.Sonia próbowała pomagać przy otwieraniu i łepek wkładał do paczki, ale z nią nigdy nie miałam żadnych problemów z przestawianiem z suchego RC na bezzbożowe obojętnie jakie, nawet Acanę jadła. Milka je Ziwi, bo Milka je wszystko. Sonia jest wybredna tylko, jeżeli chodzi o mokre karmy, ale z nimi są inne metody przekonywania kota. Nie jestem pewna, ale chyba nie powinno się podawać kotu rozmoczonych chrupek . Gdzieś o tym kiedyś czytałam, że powinien jeść suche a dopiero w brzuszku mogą się namoczyć . Jak znajdę jutro gdzie to czytałam to wstawię. Malla a jak zmieszasz z inną suchą karmą, którą jadł wcześniej to co się dzieje?? |
|
|
|
|
#4224 |
|
Nie depcze krokusów
|
On też wkłada łepek to wora i co z tego. Do wszystkiego wkłada, co szeleści i może być potencjalnym obiadem
![]() Na bezzbożówkach jedzie od grudnia, więc nie ma problemu z przestawieniem, po prostu z tą karmą jest coś nie tak, bo nie chrupie Jak mieszam, to wyjada chrupki TOTW, a Ziwi zostawia. Nie dostaje rozmoczonego Ziwi, tylko wymieszane z mokrym lub skropione oliwą. Jak mu czasem wpada chrupek do wody przy nasypywaniu, to nigdy nie zjada, więc takich praktyk nie stosuję. Dam mu czas, niech się przyzwyczai. Będę zostawiać na noc i na dzień, jak wyjdę do pracy. Zgłodnieje, to zje
|
|
#4225 |
|
KOTerator
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Nie depcze krokusów
|
O tak, pojadę mu po ambicji!
Cały wieczór mi brzuszek wystawia do głaskania, pewnie próbuje zarobić na smaczniejszą karmę
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Kitty dzisiaj miała prawdziwe widowisko za szybą (i na niej) działo się, ten śnieg, grad, wiatr
śliczna kiciunia I to zawiniątko w kocyku---------- Dopisano o 02:55 ---------- Poprzedni post napisano o 02:53 ---------- Cytat:
Wystawiać brzuszek do głaskania to ja bym mogła i do 67 roku życia, co mi tam
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
mozecie mi wyjascic co oznacza takie oto zachowanie kota w stusunku do pewnej osoby ?
musze dodac,ze moj kot od zawsze jest bardzo nieufny,ucieka przed ludzmi,nie daje sie glaska,ani nawet dotykac,bardzo rzadko sie zbiza,niektorych wrecz panicznie sie boi.... jedynymi osobami,ktore zaakceptowal ,byly : moj ex (ktory mi podarowal Manuela) ,ale to tylko dlatego,ze Manu widywal ,i tak zdobycie jego wzgledow sporo mu zajelo,glownie stalo sie to dlatego,ze moj ex sam "molestowal" Manuela,to nie on chcial sie z nim zaprzyjaznic ...druga osoba byla jego ...babcia (moja mama) ,ktora widzial raz prze ok. miesiac..... juz po dwoch godzinach od jej przyjazdu podszedl do niej,co bylo dla mnie ogromnym zaskoczeniem,bo ten tchorz do nikogo sam sie nie zbliza,a juz na pewno nie dal by sie nigdy dotknac,tymczasem z babcia sie zaprzyjaznil odrazu....jest taka osoba,ktora Manu zaakceptowal praktycznie odrazu,od pierwszej chwili byl ciekawy,obserwowal,podcho dzil (w pierwszej chwili caly sie zjezyl jak szczotka do kibla) ,potem to poszlo ekspresowo.... ,Manu za wszelka cene stara sie zwrocic na siebie uwage tej osoby,sam podchodzi,sam pcha sie na kolana czy na rece,sam prosi sie o glaskanie,lasi sie,gada do tej osoby ! sieda obok ,przysowa sie ,zagloda w oczy maslanym wzrokiem,na moja zlosc reaguja "obrona" tej osoby,czy nawet podrapaniem mnie jak jestem zla,Manu staje sie obronca i na mnie ...miauczy ! jakby chcial powiedziec,ze mam te osobe zostawic w spokoju.... lubi spac na rzeczach tej osoby ,reaguje na glos tej osoby w telefone,nawet przytulajac sie do sluchawki,odpowiadajac "gadaniem" lub robiac wygibasy na podzlodze.... co to ma znaczyc ?
|
#4229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Dziś Kitty znowu strasznie drapała się w uszko. Zajrzałam w nie znowu, ale widać było, że jej to nie pasuje. Jakiś brud wyjęłam patyczkiem do ucha. Nie wiem co to było, bo drapie się tak samo jak kiedyś, jak miała świerzb uszny, ale z kolei uszka jej przejrzałam i nie ma tam nic. Drapała się też pod bródką, ale też długo i mocno, bo aż futerko latało. Sprawdziłam, czy nie ma pchełek, ale też nic nie zauważyłam. W ogóle jest jakaś taka... smutna, przybita.. Nie wiem o co chodzi.... Trochę się tym martwię...
|
|
#4230 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak było?Nie zaprzeczę ![]() Ancijomak też taką sierotą był, a teraz z dnia na dzień robi się taki zgrabny. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Co nie dotarło? ![]() Uda się.---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Dziś nie spał w kocyku. Wskoczył na wysoką szafę, położyłam mu tam karton z kocykiem, a jak zadzwonił budzik, to zeskoczył do nas mrusiać i się tulić. Moja mała dorosła kota
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

dobrze, że zwrócił tą folię, Ravik raz zwrócił kawałek uszczelki od okna, długości 5cm
a spinacz biurowy znalazłam już w kuwecie

Ale są też dni kiedy ma wolne, że cały dzień ogląda TV i śpi z kotem
<poszła poszukać>
.