Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 15:20   #4231
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
a moja macica znów sobie jaja ze mnie robi i jest cholernie twarda Nawet delikatne przyłożenie w chwili obecnej wywołuje ból. Idę po nospe. Powtarza się historia z pierwszej ciąży, tyle że tym razem o 4 tygodnie wcześniej
Dobrze że teraz przyajmniej wiem już co robić w takich sytuacjach, kiedy i jak reagować.
buuuu
O kurcze, a co to oznacza? Trzymaj się dzielnie Kochana! Mocno ściskam kciuki, żeby szybciutko ten ból minął.
Stary 2012-03-31, 15:28   #4232
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
O kurcze, a co to oznacza? Trzymaj się dzielnie Kochana! Mocno ściskam kciuki, żeby szybciutko ten ból minął.
To oznacza skurcze, gdyby ktoś mnie teraz pod KTG podpiął to wykres by nieźle sobie skakał, w poprzedniej ciązy zaczeły się w 24tygodniu mniej więcej, w 28trafiłam do szpitala, ale lekarz za pozno podjął tą decyzje i już było za późno na wyciszanie skurczy, sterydy w żyłe na rozwój płuc u dzieci i walka o każdą kolejną dobę, udało się przetrzymać 6 i pod nóż.

Teraz musze spokojnie dotrwać do minimum 34tyg. i wytrwam bo mam za☠☠☠istego lekarza. i tego się trzymam
Stary 2012-03-31, 15:37   #4233
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
ja tej LUKRECJI szczególnie nie kojarzę
gratuluję udanej wizyty
i witamy w gronie przypuszczalnych mamuś córeczek

myślę że to dobry pomysł!

a dziękuję, dziękuję z dnia na dzień coraz więcej dziewczynek się nam pojawia

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Pięknie imię, też o tym myślałam

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Aga masz może zdjęcie z usg gdzie widać ten sopelek? Chciałam porównać ze swoim, gdyż łudzę się, że u mnie też dziewczyna

Nisia, w tej chwili nie mam przy sobie bo małżonek zabrał je do swojej mamy by pochwalić się córeczką wstawię jak wróci. ale kurczę, nie przypominam sobie czy było coś widać na tym zdjęciu, muszę się dokładnie przyjrzeć. powiem Ci szczerze, że jak lekarz pokazał ni ten niby sopelek to byłam przekonana, że to chłopczyk a tu zonk ale i tak stwierdził, że pewne będzie dopiero, gdy maluch się urodzi... w sumie też tak uważam

za to mam piękne zdjęcie dłoni mojej malutkiej niuni widać dokładnie wszystkie paluszki doktorek się postarał

ale kolejne usg mam dopiero po 2o tygodniu za to tuż po nim zafunduję sobie usg 3/4d. będę miała kolejną okazję do podejrzenia maleństwa

Cytat:
też myślę żeby póki co pisać tutaj, bo inaczej będzie bałagan i jedne będą pisały tutaj, a inne już tam

też tak myślę. dziewczyny nie kombinujcie za dużo bo się zrobi niepotrzebny bałagan. po co nam nowa część jak mamy jeszcze miejsce tutaj? chcecie iść na ilość zamiast na jakość?

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Witam ponownie! Nareszcie mam weekend! W pracy zaliczyłam sobie drugiego Czy to moje dziecię powariowało? Teraz jak już wierzę, że tam jest to za wszelką cenę chce przypominać o sobie... przecież pamiętam w każdej sekundzie.

Gratuluję udanej wizyty i córci!!!! Jak ja Wam zazdroszczę, że poznajecie płeć. Mam nadzieję, że na genetycznym też już czegoś się dowiem.
Dearlie, dziękuję ja też dowiedziałam się na genetycznym. usg miałam robione przez brzuszek a wszystko było takie wyraźne. na dodatek dzieciaczek bez przerwy rozkładał nóżki żeby można było go podejrzeć

kurczę dziewczyny, zauważyłam już nie pierwszy raz, że jak Wy macie gorszy dzień to u mnie znowu lepiej może to tak na zmianę idzie? jeśli tak to ja poproszę więcej takich dni, to sobie trochę odpocznę od tych mdłości i wymiotów (tylko mnie nie zabijcie za to, wiecie przecież że to nie złośliwe z mojej strony )

Sojka, zauważyłam że na nowym wątku mam już dopisane imię malutkiej. solidna firma z Ciebie dziękuję
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 15:45   #4234
lidka0308
Zadomowienie

Witam weekendowo! Sojka trzymam kciukasy za ustanie tych skurczy i utrzymanie dzidzi jak najdłużej w środeczku!

Wczoraj przyjechała do stolycy psiapsiuła ze studiów, więc najpierw prawie cały dzionek w pracy a wieczorkiem na spotkanko no i nie zdążyłam do was zajrzeć.

Dzisiaj pogoda paskudna u mnie, ale za to humorek dopisuje, bo jakimś cudem udało mi się wyciągnąć męża na zakupy i dla chrześniaka zakupiłam na przyszły tydzień niezbędne akcesoria na jego uroczystość chrzcielną no i dla siebie w końcu płaszczyk na wiosnęale z męża mego to maruda jest straszna, cud że jednak coś mu się spodobało i mogłam sobie jakieś okrycie na grzbiet kupić, bo kompromis musiał być między tym co mi się podoba a co jemu no i jeszcze oczywiście musiało dobrze leżeć. Grunt, że mamy sukces na tym polu. Zostają mi jeszcze buty w takim razie no ale to już po niedzieli, bo już sobie upatrzyłam a sklep mam bliziutko

Teraz chyba się zdrzemnę, bo jakoś sennie mi strasznie.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 15:50   #4235
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
a moja macica znów sobie jaja ze mnie robi i jest cholernie twarda Nawet delikatne przyłożenie w chwili obecnej wywołuje ból. Idę po nospe. Powtarza się historia z pierwszej ciąży, tyle że tym razem o 4 tygodnie wcześniej
Dobrze że teraz przyajmniej wiem już co robić w takich sytuacjach, kiedy i jak reagować.
buuuu

Cytat:

Teraz musze spokojnie dotrwać do minimum 34tyg. i wytrwam bo mam za☠☠☠istego lekarza. i tego się trzymam
masz rację, tego się trzymaj kochana. trzeba wierzyć, że będzie dobrze i uda Ci się donosić ciążę jak najdłużej. dobrze, że ufasz swojemu lekarzowi bo to chyba najważniejsze. będę mocna trzymała kciuki za Ciebie
Stary 2012-03-31, 15:55   #4236
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A ja sobie z nudów,zrobiłam porządki w mieszkanku.
Wymyłam podłogi,zrobiłam pranko i pościerałam kurze.
Mąż pojechał do mojego brata,a synuś śpi,więc ja mam luz.
Przed chwilką padał za oknem śniegno ja nie wiem o co chodzi.

aga_ton Gratulacje kochana.
Oby moje przeczucia też się sprawdziły.
Wizyte mam w piątek,więc mam nadzieje,że coś się dowiem,bo to 13 tydz będzie. A w poniedziałek idę na badania buuuubędą mnie kłuć.

Sojka trzymam kciuki,żeby dzidzia jeszcze długo posiedziała,ta gdzie jej się śpieszy

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 16:08   #4237
Sojka1990
Zadomowienie

To że jestem w ciązy i tak jest nie lada wyczynem po porodzie lekarz mi powiedział że mam 30% szans że kiedykolwiek jakiś nowy zarodek się zagnieździ, bo jak to określij moja macica nie chce z płodem współpracować.
Stary 2012-03-31, 16:09   #4238
elena_100
Wtajemniczenie

Sojka to trzymam kciuki i ja. Oby dzidziuś nie wybierał się za wcześnie na ten świat

Aga super, że maleństwo rośnie zdrowo
Ja mam usg co 3 tyg., a na 4d też pójdę w 22 tc. Podobno doskonale widać jak rozwijają się narządy. Wtedy już mi chyba powiedzą kto zamieszkuje mój brzuszek

Rany palnijcie mnie w łeb, poszłam dziś na zakupy i znowu się pobeczałam

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 16:18   #4239
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
To oznacza skurcze, gdyby ktoś mnie teraz pod KTG podpiął to wykres by nieźle sobie skakał, w poprzedniej ciązy zaczeły się w 24tygodniu mniej więcej, w 28trafiłam do szpitala, ale lekarz za pozno podjął tą decyzje i już było za późno na wyciszanie skurczy, sterydy w żyłe na rozwój płuc u dzieci i walka o każdą kolejną dobę, udało się przetrzymać 6 i pod nóż.

ja również mocno trzymam kciuki żeby wszystko się ulozyło
cudownie że masz takie zaufanie do Twojego lekarza
trzeba być dobrej myśli!
Stary 2012-03-31, 16:27   #4240
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:

Sojeczko, wytrwacie na pewno. a ja mocno bardzo trzymam kciuki

chyba musze się wybrać do laryngologa. Coś mi się z uchem porobiło i nie wiem co. Dziś rano leciała mi krew z ucha! i wcale w nim nie dłubałam. W pewnym momencie mnie zaswędziałam, więc włożyłam małego palca chcąc się podrapać a tam cały palec we krwicałe szczęśćie szybciutko przeszło, ale nie mam pojęcia od czego to mogło być i czy to coś niepokojącego...

a mi dziś nic nie chce się robić. Brzuch pobolewa, więc za moment wracam do kończenia obiadu na jutro (znów zajęcia do 15) i poleżę troszkę. A pogoda pod zdechłym azorem... deszcz, grad... przed momentem wyjrzało słońce... ciekawe kiedy zostanie pogonione przez chmurzyska...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 16:33   #4241
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A ja sobie z nudów,zrobiłam porządki w mieszkanku.
Wymyłam podłogi,zrobiłam pranko i pościerałam kurze.
Mąż pojechał do mojego brata,a synuś śpi,więc ja mam luz.
Przed chwilką padał za oknem śniegno ja nie wiem o co chodzi.

aga_ton Gratulacje kochana.
Oby moje przeczucia też się sprawdziły.
Wizyte mam w piątek,więc mam nadzieje,że coś się dowiem,bo to 13 tydz będzie. A w poniedziałek idę na badania buuuubędą mnie kłuć.
Anusia, dziękuję
a Ty jakie masz przeczucia co do płci? imiona już wybrane?

wiesz co, skoro tak dobrze idzie Ci sprzątanie to może byś i do mnie wpadła ogarnąć co nieco a tak na poważnie to też się muszę wziąć za robotę ale to dopiero po niedzieli.

Cytat:
To że jestem w ciązy i tak jest nie lada
wyczynem po porodzie lekarz mi powiedział że mam 30% szans że kiedykolwiek jakiś nowy zarodek się zagnieździ, bo jak to określij moja macica nie chce z płodem współpracować.
to i tak teoretycznie miałaś większe szanse niż ja. mi nie dawali nawet 5% ale oni swoje a życie swoje z czego bardzo się cieszę
Stary 2012-03-31, 16:53   #4242
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Anusia, dziękuję

wiesz co, skoro tak dobrze idzie Ci sprzątanie to może byś i do mnie wpadła ogarnąć co nieco a tak na poważnie to też się muszę wziąć za robotę ale to dopiero po niedzieli.

to i tak teoretycznie miałaś większe szanse niż ja. mi nie dawali nawet 5% ale oni swoje a życie swoje z czego bardzo się cieszę
oj Kochane...
jak widać nie można nigdy tracić nadziei i to co zawsze powtarzam: POZYTYWNE NASTAWIENIE potrafi zdziałać cuda!
więc teraz zwracam się do Wszystkich Was!
Głowy do góry i włączcie pozytywne myślenie!
Stary 2012-03-31, 16:58   #4243
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

A u mnie, w mieście marketów i szmateksów można prawdziwe perełki znaleźć. A dla dzieci jakie cuda Czekam aby znać płeć i będzie szał kupowania Na razie kupiłam bodziaki i szlafrok, ale w kolorach neutralnych.

Ja też mam w swojej szafie niejedną perełkę z lumpka, ale ostatnio to na prawdę bida z nędzą. Albo ja coś nie mogę trafic na dobry dzień, chociaż nawet jak idę na dostawę to jakoś nic ciekawego nie ma...

Cytat:
cześć dziewczyny w ten pochmurny dzień

u nas śnieg sypie od rana, biało dookoła. pokrzyżowało mi to plany bo miałam ruszyć na zakupy ale w taką pogodę nie chce się nawet wyjść w dodatku głowa mnie napierdziela...
za tydzień święta a ja nawet nie zaczęłam sprzątać... nie mam nawet pomysłu co upichcić...a może podrzucicie jakieś pomysły to i od razu nastrój świąteczny się zdobi

a teraz najważniejsze. po czwartkowej wizycie jestem szczęśliwa. widziałam mojego maluszka ładnie rośnie, rozwija się. ma już ponad 8 cm, skacze, macha rączkami, nóżkami, na miejscu nie usiedzi chwili. doktorek stwierdził widzi pani co to maleństwo wyprawia?

lekarz miał spore problemy by go dobrze zmierzyć ale się udało. NT w normie, kość nosowa jest, rączki, nóżki, paluszki wszystko na miejscu. tętno 162 ryzyko wag genetycznych bardzo małe( dostałam taką rozpiskę z wyliczeniami na 2 strony) więc nie zalecał dodatkowych badań.

okazało się że wg usg ciąża jest młodsza o niecały tydzień, więc mam wpisane 2 terminy porodu. ciekawe kiedy maleństwo się zdecyduje

i jeszcze jedno...to prawdopodobnie........... ......... dziewczynka więc będzie mała Lenka a nie mówiłam

początkowo lekarz mnie zmylił, bo gdy go zapytałam, czy już coś może powiedzieć o płci odparł widzi pani ten sopelek między nóżkami? (no to ja w myślach "będzie syn") a on po chwili wyparował ... to łechtaczka

wiadomo, że to jeszcze nie na 100% ale fajnie, że są już jakieś przypuszczenia. pewnie zakupię jakąś sukienusię ale większość ubranek będzie uniwersalna co by się nie okazało że siusiak wyrośnie a ja mam same dziewczyńskie ubranka
Gratuluję udanej wizyty, no i córci.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:03   #4244
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Anusia, dziękuję

No właśnie ja odkąd zaszłam w ciąży to czuje dziewczynke.
Nawet nie pomyślałam nigdy,że to chłopczyk. Ale to nie dlatego,że nie chce tylko właśnie dlatego,że czuje,że to córcia i koniec. Imię nawet od początku tylko dla córci wybrane.
Z Synkiem też tak miałam i sie sprawdziło,więc mam nadzieje,że teraz też sie sprawdzi.
Mogę w sumie wpaść i ogarnąc Ci troszke,a duże masz mieszkanie? Bo nie wiem na ile sie spakować hehe

Gracjanek

Fabianek
Stary 2012-03-31, 17:14   #4245
lourose
Wtajemniczenie

No cześć urwałam się z zajęć wcześniej :P wieczorem mam panieński koleżanki (ale będę szaleć..... ). A jutro znów zajęcia do 18 :/ nie mogę się już świąt doczekać...
Aaa.. z pomocą męża w końcu kupiłam te spodnie ciążowe, jedne dżinsy, drugie z materiału beżowe, więc na bardziej oficjalne spotkania będzie jak znalazł.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:18   #4246
colds
Zakorzenienie

wypiłabym sobie piweczko
Stary 2012-03-31, 17:30   #4247
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
wypiłabym sobie piweczko
Za mną od jakiegoś czasu chodzi czerwone wino
Stary 2012-03-31, 17:43   #4248
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Sojka to trzymam kciuki i ja. Oby dzidziuś nie wybierał się za wcześnie na ten świat

Aga super, że maleństwo rośnie zdrowo
Ja mam usg co 3 tyg., a na 4d też pójdę w 22 tc. Podobno doskonale widać jak rozwijają się narządy. Wtedy już mi chyba powiedzą kto zamieszkuje mój brzuszek
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość

Gratuluję udanej wizyty, no i córci.
dziewczyny, dziękuję

Cytat:
oj Kochane...
jak widać nie można nigdy tracić nadziei i to co zawsze powtarzam: POZYTYWNE NASTAWIENIE potrafi zdziałać cuda!
Filusia, powiem Ci szczerze, że ja straciłam nadzieję, oj ciężko było, ciężko. każda kobieta z wózkiem, każda wiadomość o kolejnej ciąży były dla mnie jak gwóźdź do trumny... nawet reklama z dzieckiem sprawiała, że wyłam. do tego ciągłe pytania a Wy kiedy? i to najczęściej z ust ludzi, którzy sami mieli już dzieci i dla których zajście w ciążę nie sprawiało większego problemu. ja sama nigdy takiego pytania nikomu nie zadałam. nawet przez głowę by mi nie przeszło być tak nie taktownym. ale nie wszyscy ludzie tacy są niestety...

tak było przez kilka miesięcy, potem pogodziłam się z losem i już tak tego nie przeżywałam. zdecydowaliśmy się na in vitro, do którego mieliśmy podejść pod koniec roku i tym żyłam. a tu w styczniu taka niespodzianka

Cytat:
Nawet nie pomyślałam nigdy,że to chłopczyk. Ale to nie dlatego,że nie chce tylko właśnie dlatego,że czuje,że to córcia i koniec. Imię nawet od początku tylko dla córci wybrane.
Z Synkiem też tak miałam i sie sprawdziło,więc mam nadzieje,że teraz też sie sprawdzi.
Mogę w sumie wpaść i ogarnąc Ci troszke,a duże masz mieszkanie? Bo nie wiem na ile sie spakować hehe
Anusia, no troszkę spore, bo ponad 300 metrów dasz radę?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
wypiłabym sobie piweczko
marzenia ściętej głowy
Stary 2012-03-31, 17:53   #4249
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Nie ukrywam, że i ja się przeraziłam, sporo poczytałam na ten temat, ale najgroźniejsze jest to wtedy kiedy o tym nie wiemy, bo jeśli wiemy to przy porodzie podaje się antybiotyk, albo CC aby dziecko się nie zaraziło. Ja mam nadzieję, że lekarz będzie chciał już teraz to leczyć.

Za sam wymaz płaciłam 30 zł. Wiadomo, że to lekarz musi go pobrać. Natomiast ponieważ coś znaleźli to dodatkowo 20 zł. A antybiogram to szczegółowo wypisane leki na które to ten konkretny paciorkowiec nie jest odporny, więc powinny pomóc go zwalczyć.
Dobrze,że już wiesz na czym stoisz.Dzięki za informacje.
Oczywiście informuj na bieżąco

aga_ton też chcę zobaczyć ten "sopelek",to jak masz fotki i możesz,to wklej i gratuluję dobrych wyników

Filusia oczywiście,że tęskniłyśmy,
przecież jesteśmy jedną,wielką rodziną ciężaróweczek
Zazdroszczę tych wycieczek,dzidzia będzie lubiła podróżować

Sojka jesteśmy z Tobą Musi być dobrze.Trzymaj się kochana.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-03-31 o 18:05
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 17:53   #4250
tamlin111
Zakorzenienie

Sojka oby się szybko uspokoiło Mnie też dziś brzuch boli.

Cytat:
Ja też czuję dziewczynkę. Chciałabym synka, ale zobaczymy jak wyjdzie. Ale prawdę mówiąc moje przeczucia swoją drogą a rzeczywistość swoją. Paula była Kubusiem do 18-tego tygodnia

Cytat:
wypiłabym sobie piweczko
Matko ja też. Jak mi się chce że szok. I papieroska...
Stary 2012-03-31, 18:02   #4251
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, dziękuję

Filusia, powiem Ci szczerze, że ja straciłam nadzieję, oj ciężko było, ciężko. każda kobieta z wózkiem, każda wiadomość o kolejnej ciąży były dla mnie jak gwóźdź do trumny... nawet reklama z dzieckiem sprawiała, że wyłam. do tego ciągłe pytania a Wy kiedy? i to najczęściej z ust ludzi, którzy sami mieli już dzieci i dla których zajście w ciążę nie sprawiało większego problemu. ja sama nigdy takiego pytania nikomu nie zadałam. nawet przez głowę by mi nie przeszło być tak nie taktownym. ale nie wszyscy ludzie tacy są niestety...

tak było przez kilka miesięcy, potem pogodziłam się z losem i już tak tego nie przeżywałam. zdecydowaliśmy się na in vitro, do którego mieliśmy podejść pod koniec roku i tym żyłam. a tu w styczniu taka niespodzianka

Anusia, no troszkę spore, bo ponad 300 metrów dasz radę?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

marzenia ściętej głowy
w takim razie tym bardziej trzeba się cieszyć, że się udało
matko! takie przejścia, a nam udało się od razu w pierwszym cyklu starań

ehhhh też mam dzisiaj ochotę na PIWKO - żółty Redd's

Sojka mogę przy okazji jeszcze prosić o uzupełnienie w nowym wątku danych?
Ola lat 24

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Dobrze,że już wiesz na czym stoisz.Dzięki za informacje.
Oczywiście informuj na bieżąco

aga_ton też chcę zobaczyć ten "sopelek",to jak masz fotki i możesz,to wklej i gratuluję dobrych wyników

Filusia oczywiście,że tęskniłyśmy,
przecież jesteśmy jedną,wielką rodziną ciężaróweczek
Zazdroszczę tych wycieczek,dzidzia będzie lubiła podróżować
och! a ja myślałam że nikt mojej nieobecności nawet nie dostrzegł
oj tak, dzidek będzie małym podróżnikiem :ehehm:
oboje uwielbiamy podróże a tata jest z zamiłowania pilotem wycieczek
btw. JUTRO WRACA z Francji
a na majówkę Rimini!
Stary 2012-03-31, 18:04   #4252
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, niepotrzebnie zakładałyście nowy wątek bo już się robi zamieszanie część dziewczyn już się tam melduje a po weekendzie to wogóle będzie chaos i teraz nie wiadomo gdzie pisać. następnym razem poczekajcie do tych 5000 postów i dopiero stwórzcie nową część.
Stary 2012-03-31, 18:08   #4253
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, niepotrzebnie zakładałyście nowy wątek bo już się robi zamieszanie część dziewczyn już się tam melduje a po weekendzie to wogóle będzie chaos i teraz nie wiadomo gdzie pisać. następnym razem poczekajcie do tych 5000 postów i dopiero stwórzcie nową część.
Meldują się pierwsze te, które piszą od święta. Każda pisząca na bierząco wie że do 5000 postów piszemy tutaj.
Stary 2012-03-31, 18:14   #4254
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Meldują się pierwsze te, które piszą od święta. Każda pisząca na bierząco wie że do 5000 postów piszemy tutaj.

też to zauważyłam, ale już nie pisałam ale i tak z poniedziałku może się zrobić niezłe zamieszanie.

tamlin a jak Ty wytrzymujesz bez papieroska? zdarza Ci się czasem zakurzyć?
Stary 2012-03-31, 18:14   #4255
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
napisałam tam krótką instrukcję
oby to pomogło
Stary 2012-03-31, 18:14   #4256
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
oj Kochane...
Aż mi sie gęba uśmiechneła jak to przeczytałam

Cześć Wam dziewczynki
Mam od wczoraj mega doła i ciągle beczeć mi sie chce
Chłop do roboty na 14 chodzi a jak jest w domu to tylko w ten zasmolony tv sie gapi a ze mną nie pogada. Od tygodnia leże w wyrze po plamieniach, ktorych juz nie ma, kłuje mnie dość często, a on nic tylko tv, a po robocie dzisiaj pewnie piwo i tv, a ja zaś w samotni
On mądry bo w robocie pogada a ja kuźwa co??? Z rybkami mam gadać czy co??

W ogóle za tydzień swięta a mnie już kur.ica bierze bo trza do teściów jechać czego nienawidzeeee!!!!
Co ja bym dała żeby nie jechać
Po swiętach miałam iść do lekarza ale nie wytrzymam tak długo i pójde teraz w poniedziałek lub czwartek.Miesiąc nie widzieć bobunia to stanowczo za długo.
Boże jaka ja sie płaczliwa zrobiłam
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 18:31   #4257
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Aż mi sie gęba uśmiechneła jak to przeczytałam

Cześć Wam dziewczynki
Chłop do roboty na 14 chodzi a jak jest w domu to tylko w ten zasmolony tv sie gapi a ze mną nie pogada. Od tygodnia leże w wyrze po plamieniach, ktorych juz nie ma, kłuje mnie dość często, a on nic tylko tv, a po robocie dzisiaj pewnie piwo i tv, a ja zaś w samotni

W ogóle za tydzień swięta a mnie już kur.ica bierze bo trza do teściów jechać czego nienawidzeeee!!!!
Po swiętach miałam iść do lekarza ale nie wytrzymam tak długo i pójde teraz w poniedziałek lub czwartek.Miesiąc nie widzieć bobunia to stanowczo za długo.
Iwoncia, u mnie podobnie. męża cały tydzień nie ma a jak jest, to tak jakby go nie było bo ciągle jakieś zajęcie sobie znajdzie. a to przy samochodzie pogrzebie, to na rybki poleci lub sobie wędki poskłada a ja sama jak palec na okrągło. Ty z rybkami a ja z psem mogę sobie co najwyżej pogadać

a do teściów musisz jechać? może powiedz, że źle się czujesz, musisz dużo odpoczywać bo boisz się,że plamienia powrócą... ja w każdym bądź razie będę jakoś kombinować by się wykręcić w tym roku z wizyty
Stary 2012-03-31, 18:41   #4258
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Iwoncia, u mnie podobnie. męża cały tydzień nie ma a jak jest, to tak jakby go nie było bo ciągle jakieś zajęcie sobie znajdzie. a to przy samochodzie pogrzebie, to na rybki poleci lub sobie wędki poskłada a ja sama jak palec na okrągło. Ty z rybkami a ja z psem mogę sobie co najwyżej pogadać

a do teściów musisz jechać? może powiedz, że źle się czujesz, musisz dużo odpoczywać bo boisz się,że plamienia powrócą... ja w każdym bądź razie będę jakoś kombinować by się wykręcić w tym roku z wizyty
To aż Ci współczuje że też masz chłopa którego nie ma właściwie.
Przez nich sie deprechy idzie nabawić normalnie.

A co do teściów to wolałabym nie jechać ale jak do swoich rodziców pójde (bo tam uwielbiam ) to mąż sie obrazi że do jego rodziny nie chciałam - no i to tak by wyglądało.
Niby ustaliliśmy że maks na 4 godziny tam posiedzieć bo zawsze 8 tam sie siedzi, a wiadomo że se wypiją a ja robie za kierowce i musze na te głupie pyski patrzeć i wysłuchiwać durnych tekstów
Jeszcze mu powiedziałam że picia nie bedzie bo ja w tym roku za kierowce robić nie bede bo źle mi sie siedzi teraz za kółkiem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 18:46   #4259
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
tamlin a jak Ty wytrzymujesz bez papieroska? zdarza Ci się czasem zakurzyć?
Jakoś sobie radzę. Zdażyło mi się zapalić, na początku częściej, przez tydzień, może dwa jakoś sobie pozwalałam na jednego dziennie lub co dwa dni. Ale później stwierdziłam że dość tego i koniec. Zapaliłam raz po sprawie rozwodowej, a tak to jakoś się staram nie palić. A Ty paliłaś?

Cytat:
napisałam tam krótką instrukcję
oby to pomogło
Oby

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Iwonka a gadałaś z nim? Bo może on nie wie że Ci smutno i czujesz się samotna. Facetom trzeba mówić wszystko dużymi literami. No i zawsze możesz z nami pogadać
Stary 2012-03-31, 18:49   #4260
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja Wam dam piwko czy papieroski

Ja se żelki podjadam dzieckuchociaż od słodkiego to mnie odrzuciło ostatnio,wole owoce.

Aga 300 metrów???hmmmto czekaj,przygotuj mi pokój na trzy dni. Myśle,że dam rade heeee.

Gracjanek

Fabianek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości