|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
|
|
#4232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz musze spokojnie dotrwać do minimum 34tyg. i wytrwam bo mam za☠☠☠istego lekarza. i tego się trzymam
|
|
#4233 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dziękuję, dziękuję Cytat:
Nisia, w tej chwili nie mam przy sobie bo małżonek zabrał je do swojej mamy by pochwalić się córeczką wstawię jak wróci. ale kurczę, nie przypominam sobie czy było coś widać na tym zdjęciu, muszę się dokładnie przyjrzeć. powiem Ci szczerze, że jak lekarz pokazał ni ten niby sopelek to byłam przekonana, że to chłopczyk a tu zonk ale i tak stwierdził, że pewne będzie dopiero, gdy maluch się urodzi... w sumie też tak uważamza to mam piękne zdjęcie dłoni mojej malutkiej niuni doktorek się postarałale kolejne usg mam dopiero po 2o tygodniu Cytat:
też tak myślę. dziewczyny nie kombinujcie za dużo bo się zrobi niepotrzebny bałagan. po co nam nowa część jak mamy jeszcze miejsce tutaj? chcecie iść na ilość zamiast na jakość? Cytat:
kurczę dziewczyny, zauważyłam już nie pierwszy raz, że jak Wy macie gorszy dzień to u mnie znowu lepiej może to tak na zmianę idzie? jeśli tak to ja poproszę więcej takich dni, to sobie trochę odpocznę od tych mdłości i wymiotów (tylko mnie nie zabijcie za to, wiecie przecież że to nie złośliwe z mojej strony Sojka, zauważyłam że na nowym wątku mam już dopisane imię malutkiej. solidna firma z Ciebie dziękuję |
||||
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
Witam weekendowo! Sojka trzymam kciukasy za ustanie tych skurczy i utrzymanie dzidzi jak najdłużej w środeczku!
Wczoraj przyjechała do stolycy psiapsiuła ze studiów, więc najpierw prawie cały dzionek w pracy a wieczorkiem na spotkanko no i nie zdążyłam do was zajrzeć. Dzisiaj pogoda paskudna u mnie, ale za to humorek dopisuje, bo jakimś cudem udało mi się wyciągnąć męża na zakupy i dla chrześniaka zakupiłam na przyszły tydzień niezbędne akcesoria na jego uroczystość chrzcielną no i dla siebie w końcu płaszczyk na wiosnę no ale to już po niedzieli, bo już sobie upatrzyłam a sklep mam bliziutko ![]() Teraz chyba się zdrzemnę, bo jakoś sennie mi strasznie. |
|
|
|
#4235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie z nudów,zrobiłam porządki w mieszkanku
.Wymyłam podłogi,zrobiłam pranko i pościerałam kurze .Mąż pojechał do mojego brata,a synuś śpi,więc ja mam luz .Przed chwilką padał za oknem śnieg no ja nie wiem o co chodzi .aga_ton Gratulacje kochana Oby moje przeczucia też się sprawdziły .Wizyte mam w piątek,więc mam nadzieje,że coś się dowiem,bo to 13 tydz będzie . A w poniedziałek idę na badania buuuu będą mnie kłućSojka trzymam kciuki,żeby dzidzia jeszcze długo posiedziała,ta gdzie jej się śpieszy |
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
To że jestem w ciązy i tak jest nie lada wyczynem
po porodzie lekarz mi powiedział że mam 30% szans że kiedykolwiek jakiś nowy zarodek się zagnieździ, bo jak to określij moja macica nie chce z płodem współpracować.
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
Sojka to trzymam kciuki i ja. Oby dzidziuś nie wybierał się za wcześnie na ten świat
![]() Aga super, że maleństwo rośnie zdrowo Ja mam usg co 3 tyg., a na 4d też pójdę w 22 tc. Podobno doskonale widać jak rozwijają się narządy. Wtedy już mi chyba powiedzą kto zamieszkuje mój brzuszek ![]() Rany palnijcie mnie w łeb, poszłam dziś na zakupy i znowu się pobeczałam
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cudownie że masz takie zaufanie do Twojego lekarza trzeba być dobrej myśli!
|
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba musze się wybrać do laryngologa. Coś mi się z uchem porobiło i nie wiem co. Dziś rano leciała mi krew z ucha! i wcale w nim nie dłubałam. W pewnym momencie mnie zaswędziałam, więc włożyłam małego palca chcąc się podrapać a tam cały palec we krwi a mi dziś nic nie chce się robić. Brzuch pobolewa, więc za moment wracam do kończenia obiadu na jutro (znów zajęcia
|
|
|
#4241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Ty jakie masz przeczucia co do płci? imiona już wybrane? wiesz co, skoro tak dobrze idzie Ci sprzątanie to może byś i do mnie wpadła ogarnąć co nieco a tak na poważnie to też się muszę wziąć za robotę ale to dopiero po niedzieli. Cytat:
ale oni swoje a życie swoje z czego bardzo się cieszę
|
||
|
|
|
#4242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak widać nie można nigdy tracić nadziei i to co zawsze powtarzam: POZYTYWNE NASTAWIENIE potrafi zdziałać cuda! więc teraz zwracam się do Wszystkich Was! Głowy do góry i włączcie pozytywne myślenie!
|
|
|
|
|
#4243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie pomyślałam nigdy,że to chłopczyk. Ale to nie dlatego,że nie chce tylko właśnie dlatego,że czuje,że to córcia i koniec. Imię nawet od początku tylko dla córci wybrane. Z Synkiem też tak miałam i sie sprawdziło,więc mam nadzieje,że teraz też sie sprawdzi .Mogę w sumie wpaść i ogarnąc Ci troszke,a duże masz mieszkanie? Bo nie wiem na ile sie spakować hehe |
|
|
|
|
#4245 |
|
Wtajemniczenie
|
No cześć
urwałam się z zajęć wcześniej :P wieczorem mam panieński koleżanki (ale będę szaleć..... ). A jutro znów zajęcia do 18 :/ nie mogę się już świąt doczekać... Aaa.. z pomocą męża w końcu kupiłam te spodnie ciążowe, jedne dżinsy, drugie z materiału beżowe, więc na bardziej oficjalne spotkania będzie jak znalazł. |
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4248 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
tak było przez kilka miesięcy, potem pogodziłam się z losem i już tak tego nie przeżywałam. zdecydowaliśmy się na in vitro, do którego mieliśmy podejść pod koniec roku i tym żyłam. a tu w styczniu taka niespodzianka ![]() Cytat:
dasz radę?![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- marzenia ściętej głowy ![]() |
|||
|
|
|
#4249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście informuj na bieżąco aga_ton też chcę zobaczyć ten "sopelek",to jak masz fotki i możesz,to wklej i gratuluję dobrych wyników![]() Filusia oczywiście,że tęskniłyśmy, przecież jesteśmy jedną,wielką rodziną ciężaróweczek ![]() Zazdroszczę tych wycieczek,dzidzia będzie lubiła podróżować ![]() Sojka jesteśmy z Tobą
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-31 o 18:05 |
|
|
|
|
#4250 | |
|
Zakorzenienie
|
Sojka oby się szybko uspokoiło
Cytat:
![]() Matko ja też. Jak mi się chce że szok. I papieroska... |
|
|
|
|
#4251 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
matko! takie przejścia, a nam udało się od razu w pierwszym cyklu starań ![]() ehhhh też mam dzisiaj ochotę na PIWKO - żółty Redd's ![]() Sojka mogę przy okazji jeszcze prosić o uzupełnienie w nowym wątku danych? Ola lat 24 ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
![]() oj tak, dzidek będzie małym podróżnikiem :ehehm: oboje uwielbiamy podróże a tata jest z zamiłowania pilotem wycieczek ![]() btw. JUTRO WRACA z Francji a na majówkę Rimini!
|
||
|
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, niepotrzebnie zakładałyście nowy wątek bo już się robi zamieszanie
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Meldują się pierwsze te, które piszą od święta. Każda pisząca na bierząco wie że do 5000 postów piszemy tutaj.
|
|
|
|
#4254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też to zauważyłam, ale już nie pisałam tamlin a jak Ty wytrzymujesz bez papieroska? zdarza Ci się czasem zakurzyć? |
|
|
|
|
#4255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oby to pomogło
|
|
|
|
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć Wam dziewczynki Mam od wczoraj mega doła i ciągle beczeć mi sie chce ![]() Chłop do roboty na 14 chodzi a jak jest w domu to tylko w ten zasmolony tv sie gapi a ze mną nie pogada. Od tygodnia leże w wyrze po plamieniach, ktorych juz nie ma, kłuje mnie dość często, a on nic tylko tv, a po robocie dzisiaj pewnie piwo i tv, a ja zaś w samotni ![]() On mądry bo w robocie pogada a ja kuźwa co??? Z rybkami mam gadać czy co?? ![]() W ogóle za tydzień swięta a mnie już kur.ica bierze bo trza do teściów jechać czego nienawidzeeee!!!! Co ja bym dała żeby nie jechać ![]() Po swiętach miałam iść do lekarza ale nie wytrzymam tak długo i pójde teraz w poniedziałek lub czwartek.Miesiąc nie widzieć bobunia to stanowczo za długo. Boże jaka ja sie płaczliwa zrobiłam
|
|
|
|
|
#4257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ciągle jakieś zajęcie sobie znajdzie. a to przy samochodzie pogrzebie, to na rybki poleci lub sobie wędki poskłada a ja sama jak palec na okrągło. Ty z rybkami a ja z psem mogę sobie co najwyżej pogadaća do teściów musisz jechać? może powiedz, że źle się czujesz, musisz dużo odpoczywać bo boisz się,że plamienia powrócą... ja w każdym bądź razie będę jakoś kombinować by się wykręcić w tym roku z wizyty
|
|
|
|
|
#4258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez nich sie deprechy idzie nabawić normalnie. A co do teściów to wolałabym nie jechać ale jak do swoich rodziców pójde (bo tam uwielbiam ) to mąż sie obrazi że do jego rodziny nie chciałam - no i to tak by wyglądało.Niby ustaliliśmy że maks na 4 godziny tam posiedzieć bo zawsze 8 tam sie siedzi, a wiadomo że se wypiją a ja robie za kierowce i musze na te głupie pyski patrzeć i wysłuchiwać durnych tekstów Jeszcze mu powiedziałam że picia nie bedzie bo ja w tym roku za kierowce robić nie bede bo źle mi sie siedzi teraz za kółkiem
|
|
|
|
|
#4259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Wam dam piwko czy papieroski
![]() Ja se żelki podjadam dziecku chociaż od słodkiego to mnie odrzuciło ostatnio,wole owoce .Aga 300 metrów???hmmm to czekaj,przygotuj mi pokój na trzy dni![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

Nawet delikatne przyłożenie w chwili obecnej wywołuje ból. Idę po nospe. Powtarza się historia z pierwszej ciąży, tyle że tym razem o 4 tygodnie wcześniej 

ale i tak stwierdził, że pewne będzie dopiero, gdy maluch się urodzi... w sumie też tak uważam
doktorek się postarał
Czy to moje dziecię powariowało? Teraz jak już wierzę, że tam jest to za wszelką cenę chce przypominać o sobie... przecież pamiętam w każdej sekundzie. 
no ja nie wiem o co chodzi
będą mnie kłuć

ale oni swoje a życie swoje z czego bardzo się cieszę 
więc będzie mała Lenka
dasz radę?