Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012 cz. XX - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-31, 20:07   #3241
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
co Wy na to
a ja na to.. bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - robiłyście to sobie kiedyś? Chodzi mi o taką fotoksiążkę, którą można zamówić w Rossmanie lub Empiku. Zastanawiam się, czy warto, czy to fajne/trwałe jest i czy fajnie wygląda w realu
Ja wykupiłam na grouponie i jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

a to ja
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
oto ja
No to dziś się rozlazłyście

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 20:09   #3242
omosia
Raczkowanie

Dot.: Już przyszła wiosna, topimy marzannę i wydajemy za mąż kolejną pannę - PM 2012

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam że zespół który miał grać i śpiewać w kościele na ślubie - zrezygnował z tego pomysłu.

W oficjalnej wersji - nie mają czasu -bo mają własne życie rodzinne, firmy, bo święta itp.

A to znajomi z lat szkoły średniej i studiów (gdzie na każdym z ich ślubów ja z chęcią śpiewałam, szczególnie gdy mieli braki w zespole - zawsze to było w miarę pewne w ramach prezentu ślubnego)

Przykre ale sprawdza się powiedzenie - umiesz liczyć to licz na siebie...

Co się uryczałam dzisiaj to moje... bo bardzo przykre gdy zawodzą znajomi z którymi spędziło się kilka lat

Jutro dzwonię po skrzypaczkę i organistę...

Czym bliżej do ślubu tym bardziej nie mam ochoty...
Przykro mi
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 20:11   #3243
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

No to dziś się rozlazłyście

taka pogoda we weźź
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 20:15   #3244
melod_y
Zakorzenienie

hej
ja na sekunde

zamówiliśmy obrączki! ale o tym to bedzie jutro.

mierzylam dzisiaj te butki ktore ktos wstawil na wizaz.. i sa przepiekne
ale mialam dziwne wrazenie ze odchylalam sie w nich do przodu... moze dlatego ze maja tak profilowana platformę?
Mierzyła któraś z Was je?
Bo nie wiem czy mi sie wydaje, czy chodzić w szpilkach nie umiem
Powiem jeszcze ze nie mialam szpilek na platformie wiec moze stad to wrazenie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bbbbjj.jpg (16,3 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2012-03-31 o 20:18
melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 20:21   #3245
201705121336
Konto usunięte

śliczne te butki zmykam na film z Tż
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 21:09   #3246
(kicia)
Zakorzenienie

normalnie trzeba odkopać kozaki bo sypie jak nie wiem

Stary 2012-03-31, 21:42   #3247
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
a my prawdopodobnie NIGDZIE
jedynie jakiś weekend krótki wchodzi w grę bo TŻt nie dostanie urlopu
TŻ mi pisze co chwilę SMS-a, że chciałby pojechać w jakieś ciepłe miejsce, w Europie, przed chwilą napisał Portugalia, a były i inne kraje
Śmiejemy się z TŻ, że robimy ture de goście, najbardziej na wschód to Karków, a najbardziej na zachód w Polsce to Opole, jeden gość z zagranicy, ale chyba bym nie dała tyle km przejechać rowerem
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 22:03   #3248
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
hej
ja na sekunde

zamówiliśmy obrączki! ale o tym to bedzie jutro.

mierzylam dzisiaj te butki ktore ktos wstawil na wizaz.. i sa przepiekne
ale mialam dziwne wrazenie ze odchylalam sie w nich do przodu... moze dlatego ze maja tak profilowana platformę?
Mierzyła któraś z Was je?
Bo nie wiem czy mi sie wydaje, czy chodzić w szpilkach nie umiem
Powiem jeszcze ze nie mialam szpilek na platformie wiec moze stad to wrazenie?
ja wklejalam, a IceFlower je kupila
ogladalam je dzisiaj na zywo sa sliczne, gdzies jeszcze widzialam mega buciki, ale teraz nie pamietam gdzie chyba za duzo martini

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
TŻ mi pisze co chwilę SMS-a, że chciałby pojechać w jakieś ciepłe miejsce, w Europie, przed chwilą napisał Portugalia, a były i inne kraje
Śmiejemy się z TŻ, że robimy ture de goście, najbardziej na wschód to Karków, a najbardziej na zachód w Polsce to Opole, jeden gość z zagranicy, ale chyba bym nie dała tyle km przejechać rowerem
Moj TZ stwierdzil wczoraj ze chyba nie wytrzya do podrozy poslubnej i wyszedl z propozycja zebysmy sobie zrobili podroz przedslubna
Ja jestem juz taka zmeczona ciagla praca ze powiem Wam ze mam ochote wyjechac nawet jutro, byleby w cieple miejsce, gdzie koniecznie musza byc palmy... kocham palmy i turkusowe morze

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 22:10   #3249
niusia_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Moj TZ stwierdzil wczoraj ze chyba nie wytrzya do podrozy poslubnej i wyszedl z propozycja zebysmy sobie zrobili podroz przedslubna
Ja jestem juz taka zmeczona ciagla praca ze powiem Wam ze mam ochote wyjechac nawet jutro, byleby w cieple miejsce, gdzie koniecznie musza byc palmy... kocham palmy i turkusowe morze
fajny pomysł
nie zrobimy podróży przed ślubnej, bo ślub za 3 tygodnie

jutro ustalamy menu
Stary 2012-03-31, 22:32   #3250
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
normalnie trzeba odkopać kozaki bo sypie jak nie wiem

u mnie tez

snieg na wielkanoc bedzie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 22:34   #3251
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
ja wklejalam, a IceFlower je kupila
ogladalam je dzisiaj na zywo sa sliczne, gdzies jeszcze widzialam mega buciki, ale teraz nie pamietam gdzie chyba za duzo martini
no wlasnie tak myslalam ze to Ty, ale nie bylam na 100% pewna
ja je dzisiaj w Krakowskiej mierzyłam i piekne sa... normalnie super tylko wlasnie nie wiem co z ta platforma... bo mialam wrazenie ze ryne do przodu.. ale moze wlasnie dzieki temu sa wygodniejsze w czasie chodzenia?

jeszcze w sklepie bershka widzilam super czółenka nude lakierowane (troche wpadajace w roz) ale nie bylo mojego rozmiaru

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 22:40   #3252
niusia_87
Zakorzenienie

śnieg jest ale trochę
Stary 2012-03-31, 22:43   #3253
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Ooo, na nogach wyglądają zupełnie inaczej. Bardzo ładne
Sama już nie wiem. Chyba powinnam najpierw coś poprzymierzać, zobaczyć jak wyglądam, zanim zamówię... Przede wszystkim ogarnąć, w jakim obcasie najlepiej się czuję. Nie bałaś się w ciemno kupować?
no właśnie ja nie kupowałam w ciemno, tylko wybrałam sie specjalnie do pracowni w Mogilanach pod Krakowem w ciemno bym się bała kupić bo mam niewymiarową stopę i nawet jak zrobiłam na wymiar to przy odbiorze mi poprawiali bo mnie cisnęły
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość

Z okazji 50 dni do ślubu wklejam zestawienie moje pierwsze n tyle kompletne, mam nadzieję że o niczym nie zapomnę

iceflower 50 dni przed:

Cytat:
co Wy na to
ładne
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam że zespół który miał grać i śpiewać w kościele na ślubie - zrezygnował z tego pomysłu.

W oficjalnej wersji - nie mają czasu -bo mają własne życie rodzinne, firmy, bo święta itp.

A to znajomi z lat szkoły średniej i studiów (gdzie na każdym z ich ślubów ja z chęcią śpiewałam, szczególnie gdy mieli braki w zespole - zawsze to było w miarę pewne w ramach prezentu ślubnego)

Przykre ale sprawdza się powiedzenie - umiesz liczyć to licz na siebie...

Co się uryczałam dzisiaj to moje... bo bardzo przykre gdy zawodzą znajomi z którymi spędziło się kilka lat

Jutro dzwonię po skrzypaczkę i organistę...

Czym bliżej do ślubu tym bardziej nie mam ochoty...
współczuję...
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
u mnie tez

snieg na wielkanoc bedzie
na Boże Narodzenie nie było to chociaż na Wielkanoc będzie

Zamówiłam dziś bukiet dla siebie i świadkowej, butonierkę, kwiat do włosów i dekorację samochodu Będą fioletowe eustomy i białe frezje
Mam nadzieję ze będę zadowolona z efektu
Poza tym ułożyliśmy wreszcie z TŻem układ na pierwszy taniec (tzn ja układałam a TŻ sie grzecznie uczył ) Nie jest skomplikowany wiec mam nadzieję że go opanujemy przez ten miesiąc

A jutro ostateczne spotkanie rodziców i dogadanie przedostatnich szczegółów.

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 22:54   #3254
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Co ja bym dała, żeby mój Tż coś takiego zaproponował. Matka to by mnie chyba zabiła jakbym jej powiedziała, że wyjeżdżamy na święta bo przecież my jesteśmy idealną rodziną która zawsze spędza razem wszystkie święta. Aż mi niedobrze jak o tym myślę! Przypuszczam, że tego rodzaju propozyji nigdy nie usłyszę od Tż bo on jest "nauczony" spędzać święta z rodziną i dla niego obiad u mnie w święta jest niestosowny bo on ma swoją rodzinę. Przy Bożym Narodzeniu była straszna kłótnia o to.
Mój brat w tym roku ma 15 rocznicę ślubu, w święta Bożego Narodzenia albo Wielkanocne zawsze byli u jej rodziców czy to na wigilii czy na śniadaniu wielkanocnym nigdy u nas czyli u moich rodziców. Zawsze było gadane że święta spędza się z rodziną a my to nie rodzina? Zrobili raz wyjątek po śmierci mojej babci na wigilię przyszli do nas wiedzieli, że dla mojej mamy ta wigilia będzie ciężka do przeżycia ale teraz wszystko wróciło do normy czyli dalej święta z rodzicami żony a u nas dopiero w kolejny dzień się pokazują Więc mam małą rade porozmawiaj o tym z Tż żeby takich sytuacji nie było w twojej rodzinie, bo zawsze będą o to kłótnie trzeba to rozsądnie podzielić raz do tych rodziców raz do tych aby wszyscy byli zadowoleni.
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-31, 23:22   #3255
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Mój brat w tym roku ma 15 rocznicę ślubu, w święta Bożego Narodzenia albo Wielkanocne zawsze byli u jej rodziców czy to na wigilii czy na śniadaniu wielkanocnym nigdy u nas czyli u moich rodziców. Zawsze było gadane że święta spędza się z rodziną a my to nie rodzina? Zrobili raz wyjątek po śmierci mojej babci na wigilię przyszli do nas wiedzieli, że dla mojej mamy ta wigilia będzie ciężka do przeżycia ale teraz wszystko wróciło do normy czyli dalej święta z rodzicami żony a u nas dopiero w kolejny dzień się pokazują Więc mam małą rade porozmawiaj o tym z Tż żeby takich sytuacji nie było w twojej rodzinie, bo zawsze będą o to kłótnie trzeba to rozsądnie podzielić raz do tych rodziców raz do tych aby wszyscy byli zadowoleni.
albo ttak jak u Nas: wigilia u mnie jest ok 16.30, u TŻta ok 18 więc jemy u mnie, a później u Niego.
Śniadanie wielkanocne u mnie jest po rezurekcji która jest o 6 czyli śniadanie wypada na 8. U TŻta rezurekcja jest w wielką sobotę o 18 więc śniadanie wielkanocne jedzą w niedziele koło 10.
Także w święta chodze obżarta jak wół

melod_y
jak nie było Twojego rozmiaru w Krakowskiej to mogłaś poprosic o sprawdzenie czy inne bershki w krk mają ten rozmiar

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 23:31   #3256
niusia_87
Zakorzenienie

Dobranoc łobuzy primaaprilisowe
Stary 2012-04-01, 00:48   #3257
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc łobuzy primaaprilisowe

taki psikus

edit: 900 post

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:

LadyS. to za zaproszenia Ci wyszło ponad 1 zł drożej niż mnie, a ja już mam z personalizacją i kopertą dodatkowo... kurde ale se policzyli w drukarni
ja tez mam z personalizacja
w ogole jak ktos sobie porowna jedno zaproszenie z drugim to zauwazy ze kazde jest wyjatkowe bo np. jak mi sie nie miescili goscie w jednej linijce to zmniejszalam czcionki a jesli nadal sie nie miescili to robilam wtedy "nazwe goscia" w dwoch linijkach ale caly tekst zaproszenia musialam przesunac zeby ladnie w proporcjach wygladalo i odstepy byly rowne

ale poza tym wszystkim to jestem z nich baaaardzo zadowolona
mam tylko nauczke ze najpierw trzeba pytac o cene

No i zamierzam w takiej samej konwencji miec cala galanterie papiernicza (menu, menu drinków, listy gości na stołach, numery stolików i tablice z listą gości przed wejsciem), a zaden wykonawca zaproszen by mi tego nie zapewnil wiec glownie to bylo powodem i przewaga samodzielnie wykonywanych zaproszen.

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 06:40   #3258
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

melod_y
jak nie było Twojego rozmiaru w Krakowskiej to mogłaś poprosic o sprawdzenie czy inne bershki w krk mają ten rozmiar
no pacz przez mysl mi to nie przeszlo... Kurcze moze jak bede wracac ze szkoly zahaczę o brzesko tam tez jest bershka..
Szukałam ich na stronie www ale ich nie ma

Witam wszystkih z rana, u mnie snieguduzo, wszedzie bialo, normalnie jak na BN
Takze trzymajcie sie cieplo!

Stary 2012-04-01, 07:42   #3259
MARGIDA
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki
u mnie tez śnieżyca, bielutko jest, ale i słonko się przedziera

ja miałam wczoraj mała imprezkę, zaprosiłam świadków z małżonkami, no i y z TŻ-tem ( bez dzieciarów tym razem ), eby obgadać parę ślubnych szczegółów - kto jedzie z nami, kto czym sie zajmuje i takie tam
imprezka tak sie rozkręciła, że niestety sprawy będziemy musieli uzgodnić na następnym spotkaniu, bo na tym nie zdążyliśmy

iceflower dzięki za pomysł za sałatkę, była hitem

teraz zobaczę co tam nabazgrałyście

wiedźma w kolejnym pokoleniu
no i mam córkę
i męża - czarodzieja
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 08:01   #3260
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

ja wstaję a tu śnieg, a najgorsze że cały czas sypie
wczoraj schowałam moją i tż kurtkę zimową do szafy
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
u mnie tez śnieżyca, bielutko jest, ale i słonko się przedziera

ja miałam wczoraj mała imprezkę, zaprosiłam świadków z małżonkami, no i y z TŻ-tem ( bez dzieciarów tym razem ), eby obgadać parę ślubnych szczegółów - kto jedzie z nami, kto czym sie zajmuje i takie tam
imprezka tak sie rozkręciła, że niestety sprawy będziemy musieli uzgodnić na następnym spotkaniu, bo na tym nie zdążyliśmy

iceflower dzięki za pomysł za sałatkę, była hitem

teraz zobaczę co tam nabazgrałyście
padłam
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 08:30   #3261
niusia_87
Zakorzenienie

Tylko w Prima aprilis, większość żartów nam ujdzie płazem. Jedynie trzeba pamiętać, że granica żartów nadal istnieje, tylko się trochę przesunęła. Dzisiaj, każdy niech się śmieje i rozwesela innych. Tylko radość i uśmiech dzisiaj może gościć na Twojej twarzy. Podziel się z innymi swoimi żartami.
Stary 2012-04-01, 08:33   #3262
ona8686
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
My akurat jak na razie wigilie i Wielkanoc spędzaliśmy u siebie w domach, ale dla mnie jak i dla niego nie było to problemem, widywaliśmy sie dopiero w kolejne dni. Ale od kiedy zamieszkamy razem. To Wigilia najpierw będzie u mnie a potem u niego. A wielkanocny poranek będziemy spędzać już tylko razem dopiero po południu jakieś odwiedziny u rodziny Takie były jak na razie rozmowy. Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 09:18   #3263
kindziulindzia
Zakorzenienie

gosza opowiadaj jak było na panieńskim

widzę, że w majówkowych PM królują frezje i bardzo się cieszę z tego powodu bo ja też je będę miała tylko nie wiem jeszcze w jakim połaćzeniu może z różami
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 09:31   #3264
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
gosza opowiadaj jak było na panieńskim

widzę, że w majówkowych PM królują frezje i bardzo się cieszę z tego powodu bo ja też je będę miała tylko nie wiem jeszcze w jakim połaćzeniu może z różami
Frezje bardzo fajnie wyglądają z różami

Dzień dobry. A u nas śnieg dalej leży br aż mi się nie chce wychodzic z domu.

Stary 2012-04-01, 09:39   #3265
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie!
W nocy zacytowałam wszystko na co chciałam odpisać ale nie miałam siły.

Cytat:
Dziękuję wam dziewczyny za słowa wsparcia.
U nas taka sytuacja powtórzyła się drugi raz pierwszy raz było tak jak nie byliśmy zaręczeni, wiec jakiś mogłam to jakoś zrozumieć. Wtedy powiedział mi, że jakbyśmy byli zaręczeni to co innego. W te święta BN było to samo ale nie mogłam już tego zrozumieć bo w końcu miałam już ten pierścionek. Po kilku rozmowach, moich łzach Tż zrozumiał o co chodzi i jednak przyjechał na obiad do mnie. Ja u niego nie byłam bo teściowa nic nie mówiła, żebym przyjechała, a później stwierdziła, że on jeździ do mnie a ja nie była u nich. On jej wtedy powiedział, że jak mnie nie zaprosiła to czemu się dziwi. Ustawiliśmy, że Wigilie będziemy spędzać raz u mnie raz u niego i to było od początku wiadomo, że po ślubie tak będzie.

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:

Dzień dobry. A u nas śnieg dalej leży br aż mi się nie chce wychodzic z domu.
U mnie też, a Tż zmienił już opony na letnie...co za niecierpliwy człowiek.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 09:55   #3266
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry

Chyba znowu będę chora dawno nie byłam
Przed chwilą mierzyłam suknię i podjęłam strategiczną decyzję wyciągnęłam koła z halki i od razu lepiej się poczułam

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 10:01   #3267
nena1984
Zakorzenienie

hej hej

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-01, 10:09   #3268
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej hej
hej hej dawno Cię nie widziałam

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 10:16   #3269
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
hej hej
Hej hej hej jak tam nasza zalatana panna się miewa

Stary 2012-04-01, 10:17   #3270
kasia_kuku
Zakorzenienie

Hej!

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2012-04-01 o 12:01
kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości