|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Emigra nic nie wiem o zageszczonym mleczku, raczej nie beda mi tego polecac, bo teraz cisna u mnie na karmienie piersia. A sama to nie wiem nawet o co chodzi... Nasza rzadko ulewa, dzis tylko raz, wczoraj chyba dwa. Obija jej sie praktycznie zaraz po jedzeniu jak wezme ja na ramie.
I ma czkawke po kazdym jedzeniu, rowniez robi kupke po kazdym karmieniu. Poki jestesmy w szpitalu wszystko konsultuje i mowia ze jest to jak najbardziej normalne ![]() MoniaHan Moj tz tez chcial sprawdzic czy jest w piersi mleko ale jak pociagnal nic nie polecialo, ale jak nacisnal- owszem
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Gkatarzynka
|
|
|
|
#3333 | |
|
Gang Iren
|
To cos zle przeczytalam.
No to oby was wypuscili w ten poniedzialek i zeby juz wszystko bylo w porzadku Cytat:
|
|
#3334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nowaken kciuki trzymam
Cytat:
torba spakowana? ![]() Aguska, wspolczuje Ci sytuacji z Filipkiem, pewnie jest bardzo ciezko... niestety niektore dzieci mimo ze rodzice sie tak staraja wciaz probuja zwrocic na siebie uwage i robia sie niegrzeczne mam nadzieje ze u Filipa to tylko przejsciowe i zaraz sie poprawi i bedzie aniolkiem ja Cie podziwiam kochana, bo z jednym dzieckiem jest multum roboty a co dopiero z dwoma maluchami ! ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
nam polozna polecila
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#3335 |
|
Rozeznanie
|
Rybko mam nadzieje,że i u Was się wszystko unormuje. trzymam kciuki! Co do tego wsparcia to u nas w szpitalu były organizowane takie meetingi dla mam karmiących piersią. A no i jak ja na początku miałam problemy z przystawianiem Julka to nawet do mnie dzwoniła jakaś babka z takiej poradni i kazała dzwonić jak tylko coś będzie nie tak. Oni tu mają jakiegoś hyzia na punkcie karmienia, tzn jak nie chcesz to nie naciskają,ale jak już tylko kobieta się zdecyduje to latają koło niej bez przerwy...
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sobie dogodzilam - zrobilam sobie te placki ziemniaczane ale stwierdzilam ze jadlam ta pizze dzisiaj to w sumie przydaloby sie cos zjesc witaminkowego,wiec wyjelam ostatnia porcje leczo z zamrazarki i to rzucilam na placki , posypalam zoltym serem i chwilke zapieklam w microfali az sie serek stopil, normalnie niebo w gebie! Ale bylo dobre, ale tak jak Adaikaka napisala - tylek rosnie Tak, Gosiu, pelnia 6-go Katarzynka - powodzenia, mam nadzieje ze jednak na swieta puszcza Was do domu! Aguska, wspolczuje Ci bardzo! Ciezka strasznie sytuacja , nawet nie chce nic Ci radzic bo pewnie w teorii sami wiecie co i jak powinniscie robic, a roznie to czasami w praktyce wyglada! Moge Ci tylko zyczyc powodzenia i przeslac Ci wiele , wiele cierpliwosci Bo tego chyba Ci potrzeba Lenka, ja mam taki - http://www.nokaut.pl/nawilzacze-powi...i-hum-282.html Spisuje sie dobrze, ale nie mam innego porownania wiec ciezko mi powiedziec, jest cichy ale jednak troszke go slychac! W kadzym razie dziala bo i moj i adasia nosek (mam 2 szt , po jednym na sypialnie) ma sie o wiele lepiej
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Uwierz mi wolałabym siedzieć teraz w domku w fotelu niż tu a tym bardziej że nie zdążyłam nawet uściskać Antosia na pożegnanie
|
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dawno się nie odzywałam.. u nas wszystko w porządku, Milka czasem śpi w nocy czasem nas absorbuje kilka godzin, ale nie narzekamy Karmię już prawie wyłacznie mm, bo Milcia nie chce ssać cycków - niby ciągnie, ale wszystko ląduje na mojej bluzce i jestem mokra do pasa po karmieniu, a i pokarmu też coraz mniej![]() Co do pępuszka, to moja też ma ponad 3 tygodnie a pępek na miejscu - położna środowiskowa powiedziała, żeby przemywać spirytusem i tak robię od tygodnia i kikut mocno się wysuszył, więc mam nadzieję, ze niedługo go pożegnamy... położna powiedziała też, że to normalne u dużych dzieci, że pępowina była grubsza i dlatego to tyle trwa Współczuję wszystkim nierozpakowanym dziewczynom, bo pamiętam swoją końcówkę ciąży, jak było ciężko, jak mnie wszystko bolało... tzn. mnie spojenie bolało w sumie od 6 miesiąca, ale pod koniec była masakra... w nocy się nie mogłam z boku na bok przewrócić ![]() Jolkaa co do tych wycieków, to ja bym to sprawdzila na Twoim miejscu, bo czytałam, że dziewczyny miały takie upławy, myślały, że to normalne, a później się okazywało, że wysączyły im się całe wody (bo te upławy trwały po tydzień czy więcej)... Aguśkaa podziwiam Cię, że dajesz radę z dwójką - moja koleżanka ma podobną sytuację - ma 2 letniego synka i półrocznego i jestem naprawdę w szoku jak ona sobie radzi - niedługo ustalisz sobie rutynę, Filipek przestanie być zazdrosny i przywyknie do braciszka i będzie super Ktoś kiedyś pytał ile razy przychodzi położna - u mnie była już dwa razy - tydzień po tygodniu - i zapowiedziała się jeszcze po świętach. I jeszcze temat pieluszek poruszę - a'propos tych tańszych - moja koleżanka używała babydreamów z rossmana i bardzo je sobie chwaliła, więc moze warto spróbować. Ja co prawda używam Pampersów, bo mam dojście do tanich, ale słyszałam dobre opinie o tych rossmanowskich
|
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Kumkura i Konia dziekuje za slowa pocieszenia
juz mi lepiej, Wiktorek dzis spal ladnie w nocy, maz wstawal zmieniac pieluchy ja karmilam o odnosilam malego do lozeczka i zasypial az szok!! na razie kryzys zazegnany a przynajmniej moje myslenie sie zmienilo na bardziej pozytywne ![]() Aguska wspolczuje |
|
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
Moje słoneczko pospało do 19.40 wykapałam ją nakarmiłam i słodko sobie już śpi
teraz pobudka bedzie pewnie 23-24 ![]() Co do pieluszek to zamierzam wypróbować Dadę z Biedronki, na razie używam pampersów przez jakis czas jeszcze, nawet położna polecała ich używać przez pierwszy miesiąc a potem spróbować innych i zobaczyć czy nic się nie dzieje Mam nawet 2 paczki Dady zakupione
|
#3341 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za pocieszenie, dobrze jest moc sie pozalic, bo nawet z domu sie nie da wyjsc do kogos zeby sie tak wygadac.
![]() Ja po prostu musze wybierac i to jest najgorsze. Miedzy Szymonem a Filipem, tu chcialabym jak najwiecej tulic malego Szymonka, ale z drugiej strony chcialabym zeby nie przyzwyczajal sie do rąk, z drugiej strony on potrzebuje bliskosci mamy, a z innej strony ten czas tez chcialabym poswiecic Filipowi, bo on go potrzebuje. Wiec czas kiedy moglabym chwilke odpoczac, wytchnac poswiecam Filipowi, jednak on mimo to jest jaki jest ;/ Cytat:
No ale na pewno bedzie lepiej.A u Ciebie moze byc inaczej, chociaz pewnie lekko tez nie bedzie. Cytat:
Co do wydzieliny, ja mialam tego duzo za kazdym razem sie podcieralam to na papierze i na podpasce. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3342 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej hej,
żyję nadal jeszcze nie rozpakowana czasem aż się dziwię, że po wysiłku całodziennym nie bierze mnie na poród Ale przyznam, żę już powolutku chodzę, jakoś tak mała strasznie mi w dół naciska. Wczoraj jeszcze dałam radę 100 km za kierownicą pojeździć po centrum stolicy, ale to chyba już ostatni raz przed porodem ![]() Dziś popracowałam już krócej bo 6 godzin, ale wkurza mnie, bo wszystko wolniej robię i mnie szlag trafia brzuszek rośnie niesamowicie ![]() A mała moja Julcia daje czadu i przypomina się o sobie Cytat:
A ten czop to zawsze taki zabarwiony wychodzi, bo jak podczytywałam Was, to pisałyście niektóre, że krwisty, albo taki zabarwiony lekko na brąz itp itd. ??? Cytat:
zadyszki łapią mnie nawet jak siedzę i rozmawiam z kimś Też tak masz? ![]() nowaken trzymaj się, ale jeszcze u Ciebie 27 dni do terminu, a u mnie chyba 23 zaczynam panikować ![]() gkatarzyna trzymaj się dzielnie też Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-03-31 o 21:06 |
||
|
|
|
#3343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecie wlasnie usypia i obudzi sie pewnie ok 23 ![]() ja polecam pieluszki Dada 2 |
|
|
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba po tacie Mam właśnie Dadę 2, ale na razie jedziemy na Pampersach premium care
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Torbę miałam nie kompletnie spakowaną tż musiał dopakować. Zmykam spać kobietki bo nie chcę tu klikaniem denerwować towarzyszek |
|
|
|
|
#3346 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja na kolacje mialam szaszlyki,tez nie powiem-dogodzilam podniebieniu ![]() Cytat:
Dobrze,ze piszesz o tym pepuszku,ja nie wiedzialam,ze tak dlugo moze trzymac,a tak to wiadomo,ze i 3 tyg jest w normie.
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po świętach mam ktg + usg kontrolne no i pewnie w 3 tygodniu kwietnia zrobi mi CC ![]() byłabym mocno zdziwiona gdybym urodziła wcześniej, zwłaszcza, że już się nastawiłam na to, że synka zobaczę za 3 tygodnie... w przyszłym tygodniu planuję sprzątać, poza tym święta... wiadomo... nie mam czasu teraz rodzić
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Auć...spojenie mnie boli...
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tez szczegolnie jak dlugo leze na plecach
|
|
|
|
#3350 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też tak myślę, że w 3 tygodniu cc mi zaplanują, ale to się jeszcze okaże we wtorek, mamy wtedy spotkanie z ordynator kliniki szpitalnej. Ja tak samo nie nastawiam się na wcześniejszy poród, czasem mam stracha, bo jednak brzuszek mi się stawia, ale ja już tak mam od wielu wielu tygodni, poza tym nie odczułam jeszcze ulgi w oddychaniu, więc chyba mogę zakładać, że jeszcze brzuch mi się nie opuścił całkiem Generalnie też mi nie na rękę rodzić przed świętami bo jeszcze przyuczam pracownika, w środę jeszcze szkolenie bhp przeprowadzam w swoim "zakładzie pracy" i szkolenie mnie czeka jeszcze w czwartek. Po świętach już mogę wszystko, chociaż jeszcze 15 kwietnia chciałabym podskoczyć na ćwiczenia na uczelnię, żeby nie mieć nieobecności, bo nie wiem co potem będzie..jak Julcia będzie na świecie.
|
||
|
|
|
#3351 |
|
Gang Iren
|
Julliczka ty jestes niezmordowana w tej ciazy!Aktywna do konca.
Podziwiam !!
|
#3352 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno nic takiego więcej nie tknę. Pozostanę przy jabłkach jak do tej pory.Cytat:
może trzeba poszukać jakiegoś rozwiązania skutecznego tylko ja nie wiem czego może Szymonka ustawić pół na pół cyc i mm jak kumkura to zrobiła, żeby ciągle na cycu nie był? A na Filipka to nie wiem jak wpłynąć, żeby poprawił swoje zachowanie mój chrześniak też w lipcu będzie miał braciszka i obawiam się, że u nich będzie tak samo. Jak kupili mu lalkę-faceta żeby uczył się opieki to z lalki nic nie zostało a młody nie lubi małych dzieci (mniejszych niż on - w maju skończy 2 lata)... Cytat:
żeby wszystko szło dobrze. I choć na święta puścili Cię do domku ![]() Nic mi się nie chce... Jestem mega zamulona mała nam się drze przy kąpaniu w niebogłosy, już wszystkiego chyba próbowalam, ale nic nie pomaga na nią
|
|
#3353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale szczerze - ja już nie chcę chlip, chcę leżeć i leżeć i nic nie robić wreszcie
|
|
|
|
|
#3354 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Banan jest tez bezpieczny.A poza tym po troszku bedziesz musiala sobie potem probowac,co bedzie dobrze tolerowac.
|
|
#3355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3356 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#3357 | |||
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka
![]() Cytat:
![]() Aguśkaa A ja Wam muszę powiedzieć, że dziś byłam już 3 razy w toalecie Cytat:
przewrócić się z boku na bok jest bardzo ciężko albo wstać w nocy do łazienki - masakra !! Cytat:
![]() Wiecie dzisiaj czasami tak mi się brzuch stawia i tak w kółko... Brzuch mnie boli idę do kąpieli...
|
|||
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam wlasnie ze spacerku z mezem i psem. Tak jak sie domyslalam...przestalo bolec po rozchodzeniu
, a ja myslalam ze cos sie ruszy.
|
|
|
|
#3359 |
|
Rozeznanie
|
A dziś wszamałam całego banana. Ostatnio do owoców coś mnie ciągnie. A w ogóle numer niezły ostatnio zrobiłam. Kilka dni temu obiad szykowałam i do piersi z kurczaka powiedziałam TŻowi, że jemy ananasa, bo miałam straszną ochotę na niego. TŻ pyta ile krążek zjem, ja mówię, ze 4 krążki na pewno. Podczas obiadu jem i jem tego ananasa, kończę 3. krążek i mi się przypomina, że chyba coś tutaj pisałyście, że jedzenie ananasa przyśpiesza poród, jak mnie tknęło i mówię do TŻta, że o rany co ja jem, a ten jeszcze mi tu truł, że no jak to o tym mogła zapomnieć i że jeszcze na 4 krążki się rzucam, od razu mi z talerza zabrał resztę mojego ananasa i migiem zjadł, żebym już przypadkiem nie zjadła
ale za to dzisiaj mówi mi, no to od dzisiaj ciąża donoszona, wszamaj te ananasy Edytowane przez julliczka Czas edycji: 2012-03-31 o 22:42 |
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No troszkę zjadł TŻ ![]() Jutro jade znowu po ananasa ![]() ![]() ![]() julliczka podziwiam Cię z tą pracą
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

i w ogóle to bym dzisiaj tylko jadła i jadła i jadła
torba spakowana?
mam nadzieje ze u Filipa to tylko przejsciowe i zaraz sie poprawi i bedzie aniolkiem 

juz mi lepiej, Wiktorek dzis spal ladnie w nocy, maz wstawal zmieniac pieluchy ja karmilam o odnosilam malego do lozeczka i zasypial az szok!! na razie kryzys zazegnany a przynajmniej moje myslenie sie zmienilo na bardziej pozytywne
, mam nadzieje, że się ułożycie jakoś razem z Filipkiem i Szymonkiem i będzie lepiej 

zaczynam panikować
może Szymonka ustawić pół na pół cyc i mm jak kumkura to zrobiła, żeby ciągle na cycu nie był? A na Filipka to nie wiem jak wpłynąć, żeby poprawił swoje zachowanie