|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
|
|
#302 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
ale mówię - mieliśmy szczęście ![]() dobraaanoc
|
|
|
|
|
#303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej będziemy spali w czwórkę jej nie wygonię bo chyba w depresję by wpadła, ona traktowana jest jak dziecko.---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Mój kot ok. 6 kg waży
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
też mam ohote kupic yorka ale jak dziecko troszke podrośnie,pytanko odnosnie wychodzenia z takim pieskiem na siusiu czy kupke to taki robi do kuwety czy na dwór normalnie z nim trzeba wyjsc?
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Moja robi na balkonie, a jak nas nie ma w domu większość dnia to rozkładam jej taką pieluchę seni (podkład poporodowy) na podłodze i na to robi.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że komody z IKEA robią furorę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Przecież to nie chodzi tylko o siku, czy kupkę, ale o spacer. Nawet najkrótszy, ale spacer. I oczywiście zbieramy kupki po psie i do kosza kism, zamówiłam dzisiaj próbki tkanin na rolety ![]() Widzę, że nie tylko ja tutaj jestem zakochana w swoim psie
|
||
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dasti, a sprawdzałaś jak Twoja sunia zachowuje się w stosunku do malutkich dzieci? Moja zdała egzamin bo przyjechał mój 6 miesięczny chrześniak i w kółko siedziała przy nim wąchała go, lizała i nawet się nie bała jak ją tam kilka razy rączką szturchnął. Ulżyło mi bo wiem, że nie będzie problemu przy dziecku
|
|
|
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
Hah dobre pytanie. Na opakowaniu ani w internecie nie znalazłam żadnej wzmianki, żeby ciężarne nie mogły używać, więc używam. Poza tym używam tego punktowo (czyli na blizny na policzku) i nie wierzę, że mogłoby to zaszkodzić dzidzi.
|
|
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie chcę nikogo obrażać, ale dla mnie to mega nieodpowiedzialne.
|
|
|
|
|
#310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Ale z takimi małymi pieskami tak jest, moja potrafi mnie 2 razy w nocy na siku obudzić. Im nie wystarcza wyjście na dwór 3 razy dziennie
||
|
|
|
#311 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Również zabieramy małego wszędzie gdzie możemy. W tamtym roku nawet byliśmy z nim w Bułgarii samochodem Mój Diego bardzo lubi dzieci i dokładnie wie co mu wolno wobec nich, a czego nie wolno. Od szczeniaka uczyłam go jak postępować z dziećmi Jedyne co, to jest o mnie zazdrosny ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Mój pies też nie jest duży. Może większy od Waszych, ale nie duży. |
||
|
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-03-31 o 23:57 |
|
|
|
|
#313 |
|
Zadomowienie
|
Do poki nie mialam takiego psa myslalam tak jak ty
. Zapewniam Cie, ze niejednokrotnie skorzystalabys z okazji podstawienia psu podkladu. Np kiedy bylam chora cieszylam sie, ze nie musze wyprowadzac psa bo nie bylam w stanie ruszac sie z lozka albo kiedy jest pozno a pies potrzebuje siusiu. Poza tym te male psy trzeba chronic przed zimnen i one same bronia sie jak moga przed wyjsciem ma mroz i wola to zrobic na podklad. To male psy wiec nawet nie jest to jakos obrzydliwe a jesli chodzi o spacery to zaprwniam, ze moja sunia na brak ruchu nie moze narzekac. Tylko teraz przez ciaze rzadziej wychodzi
|
|
|
|
#314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nigdy nie miałam Yorka i mieć nie będę, ale sąsiad klatkę obok ma i widzę, że chodzi z nim w każdą pogodę na spacer. Ubrany co prawda zawsze w jakiś gustowny kubraczek, żeby mu zimno nie było Tak samo dwa chihuahua mam na osiedlu i też chodzą w zimę na spacery. Przecież odśnieżane są chodniki ![]() To Wasza sprawa jak wychowujecie i czego uczycie swojego psa, mnie nic do tego, ale mogę mieć swoje zdanie, a ono jest zupełnie inne ![]() Dla mnie nie wychodzenie z psem na spacer, bo mi się wstać nie chce z łóżka, to brak odpowiedzialności i koniec kropka Oczy mi się już zamykają. Do jutra. Dobranoc. ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
z wiadomych względów.
|
||
|
|
|
#315 | |
|
Zadomowienie
|
justys1358 my tez liczymy na darczyńców
ja sobie spisałam takie must have. Nie będę liczyć przecież , że ktoś mi kupi materacyk czy łóżeczko. moi rodzice nam bardzo pomagają, a teściowie się wypieli. trochę jestem wściekła, ale to już temat chyba na inny wątek po prostu wkurzają mnie ludzie , którzy wszędzie i naokoło opowiadają worek bzdur, a jak przychodzi co do czego, to nie ma kto podać pomocnej dłoni i nie mówię tu tylko o pomocy w kupowaniu wyprawki dla dzieciaka. kapukat ja tez próbuję się odzwyczaić od pedantyzmu, i wszyscy mi tłumaczą, że jak się pojawi dziecko to będę miała w nosie, że gdzieś tam widziałam leżący papierek, albo wazonik stoi nie na swoim miejscu, a kosmetyki w łazience wołają od miesiąca o poustawianie.... ale nie wiem coś mi nie idzie. Staram sie nie patrzeć, nie widzieć.... ale po prostu nie mogę. Ja z kolei tłumaczę wszystkim dookoła i pytam dlaczego każą mi się uszczęśliwiać na siłę. Skoro syf na podłodze (między innymi) działa mi na nerwy to czemu mam go nie sprzątnąć - sama lub z pomocą innych. Mój mąz puka się w czoło, ale zaczyna się powoli przyzwyczajać do terroru , chociaż mówi, że w ciązy jestem sto razy bardziej nieznośna i że kolejne dziecko adoptujemy tak więc widzisz, brud mnie wkurza , ale np jeśli chodzi o rozkładanie lóżeczek czy kupowanie wózków to jak najbardziej - lajcik na całego, mogę poczekać aż się bobas pojawi na świecie. ważne żeby sobie tak wszystko poukładać aby byc spokojnym i szczęśliwym. ja zawsze lubiłam mieć wszystko zaplanowane (do poczęcia dziecka przygotowywałam się ponad 10 miesięcy, zanim w ogóle przestaliśmy się zabezpieczać, musiałam mieć wszystkie badania, wybranego lekarza, szpital, zebraną kasę na jakieś przysłowiowe "awaryjne sytuacje", przemyślaną każdą ewentualność, pokończone projekty w firmie, mały remoncik w domu, itd, itd ... aż mi teraz głupio w sumie jak to piszę takie głupie wyrachowanie ) ale ciąża dała mi mega nauczkę - że nie warto bo wszystko się może zdarzyć, zakładałam że będę za☠☠☠istą ciężarówką, mega aktywną, basen, ćwiczenia, joga , pilates, spacery, praca do końca, ehh i co z tego wyszło... leżę już 3 miesiąc i kolejne 2 też pewnie spędzę w tej pozycji ani ćwiczeń, ani aktywności, kupa stresu, wiecznie jakiś problem, pracuję na leżąco bo się nie wyrobiłam z robotą w pracy, kasa nam się rozeszła, z remontem nie zdążyliśmy, no i tak sobie możesz coś zaplanować. nosidełko będziemy mieć, bo w czymś musisz dzieciaka przywieźć i tak jak pisałam, gdybym sama kupowala wózek to tez bym go juz pewnie miała, albo niebawem zakupiła, a tak .. szkoda moich nerwow, na użeranie się z rodzicami i tłumaczenie. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33257751]Pewnie, jak mnie tylko TŻ wnerwia, to od razu mam skurcze :/ Dlatego mu mówię, żeby teraz mi nie podnosił ciśnienia i tym razem bez żartów. Niestety trochę go ograniczam, bo np. nie bardzo chcę, żeby wychodził z kolegami na piwo (co nigdy nie było dla mnie problemem), ale trudno, te 2 miesiące przeżyje, a ja nie siedzę sama w domu wieczorami.[/QUOTE] mój ostatnio coś zaczał pobakiwać, że może by poszedł z kolegami w święta na coroczną imprezę.... ależ się wsciekłam. Nigdy mu nie zabraniałam, ale teraz czuję się taka hmm.. jak to określić... uposledzona i nie mam zamiaru spędzać wieczoru w świąteczną niedzielę z jego mimo wszystko przynudzającą mamą, z daleka od moich bliskich i przyjaciół, bo święta u teściów w tym roku, ze świadomością, że on się świetnie bawi . Uważam, że święta to czas dla rodziny, a nie czas na imprezy. Normalnie w weekend jak ma ochote wyjśc , to nie zgłaszam sprzeciwu , zakazuję tylko wchodzenia do lokali gdzie nie ma zasięgu i wrócenia w stanie przyzwoitym, co by mnie na drugi dzień jego kac nie wkurzał i żebym nie musiała patrzeć jak śpi do 13 , kiedy ja wstaję o 5 bo cierpię na bezsenność hahaha. Taką się jędzą stałam ostatnio, że aż mnie samą to przeraża Cytat:
my swoje rządze jeszcze dajemy jakoś rade opanować, chociaż jest meeeeeega ciężko!!! pozostałe możliwości wygibasów to jednak nie to samo [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33259058] Mi np. nie pasuje osławiony 2000 calories. Chwalone są też tusze z Wibo.[/QUOTE] mnie tez on nie podchodzi. ja bardzo lubię ten : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...a-mascara.html ale jego trzeba umieć używać no i cena jest dośc spora. dlatego odkąd leżę w domu, a ja lubię walnąc sobie makijaż nawet w lóżku to używam tańszego odpowiednika właśnie 2000 kalorii i jak dla mnie to dramat, ale do kocyka moze być kism ja tez chciałam kupić tą wysoką komodę Malm, ale myślalam o przewijaku takim zwykłym , kupionym w sklepie czy na allegro, sztywnym. Myślisz, że nie będzie pasował ? Dlaczego zamawiasz u stolarza? dzieciak dzisiaj po prostu odstawiał takie cyrki w brzuchu.... brzuch falował jak nigdy! wczoraj z kolei ulokował się po lewej stronie , przez co po raz pierwszy miałam okazję zobaczyć wyjątkowo niesymetryczny brzuchol na własne oczy ! fajna sprawa !!!! ja się cieszę, że synek jest taki ruchliwy i mam szczerą nadzieję, że odziedziczy temperament po mamusi a nie po tatusiu, mamusia co prawda nadpobudliwa lekko, ale tatuś to wyjątkowo leniwy chłopiec, ja jednak ostatnio dochodzę do wniosku , że kolejnego leniwca pod dachem nie zniosę czy któraś z przyszłych mam zajmuje się może zawodowo księgowością ? mam krótkie pytanko , jakby chciała odpowiedzieć na nie, to chętnie skorzystam z pomocy ![]() ---------- Dopisano o 01:38 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ---------- dajcie namiar na te roletki
|
|
|
|
|
#316 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten śnieżny poranek
![]() Od wczoraj pada, a na dworze już bielutko Ja chcę słoneczną wiosnę! Oddajcie mi ją!millena, to link do jednej z aukcji sprzedawcy polecanego przez kism http://allegro.pl/rolety-w-kasecie-a...180924825.html Skończyłam właśnie przygotowywać farsz na zapiekanki, które już siedzą w piekarniku. Już dawno nie mieliśmy takiego śniadanka Obiad u Rodziców P Życzę udanego dnia. |
|
|
|
#317 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
ja już w sumie 5 wynajmuję. Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj miałam zajęty cały dzień,obiad,potem pojechaliśmy do Gdyni zaprowadzić M scanie,on jechał z młodym a ja za nimi.Ja jestem raczej ostrożna na drodze a wczoraj musiałam gnać w śnieżycę za nimi,bo inaczej bym zabłądziła.W drodze powrotnej zajechaliśmy do kolegi.Wróciliśmy po 22,młody zasnął po drodze,rozebrałam go na śpiąco i spał całą noc-biedaczek. |
||
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Ale syfon na dworze, u mnie śniegu nie ma, ale jest zimno, a ja chciałam polecieć do kościoła dzisiaj z palemką, tylko zostawiłam swoją kurtkę zimową w mieszkaniu, a u rodziców nie mam niczego w co bym się zmieściła ja się przez chwilę nad tym zastanawiałam, ale jednak na nie przeważył może bardzo snobistyczny argument - nie chcę, żeby Antoś miał w akcie urodzenia Trzebnica ![]() ja wynajmuję od grudnia ale już najpóźniej na początku przyszłego roku mam nadzieję, że przeniesiemy się na swoje, do tego mam zamiar dążyć.
|
#319 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#320 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do imienia - oryginalne, a widzisz, ja nawet nie skojarzyłam że to z serialu![]() co do jedzenia, nie Ty jedna masz taką wagę, niektóre nawet więcej - myślę że po porodzie założymy sobie wątek - dzieciaczki już mamy teraz się odchudzamy głowad do góryCytat:
Cytat:
mam z czasów dojrzewania i teraz nowe w ciąży... ani jeden nie pokrywa się ze starymi, a szkoda bo do tamtych się przyzwyczaiłam![]() Cytat:
co do sponsorów i pomocników - mówiłam Wam już o mojej drogiej koleżance, która dosta ciuszki od swojej siostry żeby mi wysłać - to było gdzieś w grudniu, od grudnia ciągle pytała o mój adres, bo niby nie zapisała, skasowała przez przypadek, skasowała wszystkie wiadomości bo miała zły dzień i tak dalej... wczoraj dostaję od niej info kiedy rodzę, bo pewnie na dniachg <bierzemy poprawkę na to że taki teks pojawia się odkąd ubranka pojawiły się u niej> wyśle mi to co dostała. Może źle zareagowałam, może powiecie że jestem głupia bo z okazji trzeba korzystać, ale odpisałam jej, żeby się nie fatygowała - bo obie wiem, że nim te ubranka do mnie dotrą to Adaś będzie już na świecie i do tego zapewne wyrośnie z tego co ona ma, a gdyby nie wiedziała termin zbliża się mi nieubłaganie - rodzić mogę od teraz w każdej chwili, a nim paczka dojdzie, trzeba ubranka wyprać i uprasowąć - zatem dziękuję bardzo za jej fatygę... w odpowiedzi dostałam - "hmmm... ubranka są wyprane, ale to Twoja sprawa"... uśmiałam się i odpisałam, że to że są wyprane, nie znaczy że będą po takiej podróży czyste, a na noworodka trzeba brać poprawkę, że wszyskto może go uczulić.... - ot to taka historia odnośnie POMOCY znajomych czy rodziny
|
||||
|
|
|
#321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za reakcję. Zrobiłabym dokładnie tak samo. Niech się udławi teraz tymi ubrankami, albo buja się z nimi na all ![]() Ale pyszne zapiekanki ![]() Właśnie daję wszędzie gdzie się da ogłoszenia o wynajem mieszkania. Stoi od wczoraj puste, a nie uśmiecha mi się płacić dodatkowego czynszu ![]() Zabieram się również za sporządzenie planu porodu Znalazłam coś takiego http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-me...,117672,8.htmli to http://planporodu.pl/?page_id=13
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-01 o 10:35 |
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję dziękuję dziękuję a co do mieszkań to znaczy że masz dwa swoje? czy że wynajmujesz i pozostawiłaś jedno puste i musisz kogoś znaleźć na swoje miejsce? |
|
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Witam w nowej czesci ![]() Ale mam podly nastroj musze sie zresetowac Jakby co u mnie w porzadku,jak mi sie polepszy to sie odezwe ![]() Milej niedzieli |
|
|
|
#324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jeszcez przykładałam Rivanolem tego guza kilka razy dziennie ...
|
|
|
|
|
#325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Muszę kogoś znaleźć, bo zawsze to było jakieś odciążenie finansowe dla nas. Ale się zaczytałam w tych porodach
|
|
|
|
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
Witamy się w ten bardzo senny i zimny poranek
Na wczorajszych urodzinach wypiłam pół lampki szampana (ja chcę lampkę-albo dwie- półsłodkiego wina ) i zostałam obmacana Mały jak tylko usłyszał kobiece piski w okół siebie to dał popis możliwości, więc stwierdziliśmy że będzie mały bajerantWiecie co, zastanawiam się czy kupować od razu karuzelę czy na początek tylko jakiegoś misia z pozytywka albo samą pozytywkę. |
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
no bo Trzebnica to jakby na to nie patrzeć mało znane miasteczko pod Wrocławiem i kiedyś będą się go pytać "Trzebnica-a gdzie to jest?". Wiem, głupie, ale wolę, żeby w akcie urodzenia miał Wrocław.
Cytat:
Wczoraj rozmawiałam z moim tatą (on takie nowotwory operuje, ale u ludzi) i nie dał mi nadziei, jeżeli to zmiana nowotworowa to niestety nie wróży nic dobrego....Dzisiaj miałam nadzieję, że trochę się zmniejszyło, mój mąż też tak twierdzi, ale nie wydaje mi się
|
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Słoneczne, ale i śnieżne niestety...Śnieg widziałam już w nocy jak wstawałam do łazienki, ale teraz mam prawdziwą depresję przez to... W ogródku już mi roślinki powychodziły, kwiatków się lada dzień spodziewałam a teraz, to kto wie co będzie... |
|
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
coś o KTG http://planporodu.pl/?p=39
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
W tamtym roku, w maju padał śnieg, jak dobrze pamiętam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

dobraaanoc 

nie chcę nikogo obrażać, ale dla mnie to mega nieodpowiedzialne.
Jedyne co, to jest o mnie zazdrosny 

Ja chcę słoneczną wiosnę! Oddajcie mi ją!
W sumie to nie ma żadnego znaczenia, ale zapytać można
za reakcję. Zrobiłabym dokładnie tak samo. Niech się udławi teraz tymi ubrankami, albo buja się z nimi na all 
13.08.2011