Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 11:11   #331
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Hello! Widzę, że nie tylko mnie śnieg uraczył

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
kism ja tez chciałam kupić tą wysoką komodę Malm, ale myślalam o przewijaku takim zwykłym , kupionym w sklepie czy na allegro, sztywnym. Myślisz, że nie będzie pasował ? Dlaczego zamawiasz u stolarza?
dajcie namiar na te roletki
Ale jak chciałaś na niej kłaść przewijak? Tak bokiem? Ona ma 48 cm głębokości, więc inaczej nie da rady, a to mi sie ani nie podoba, ani nie jest wygodne. Chcę przewijać dziecko stojąc przodem do komody, do ściany... mając dużą wygodną powierzchnię do tego, więc ten górny blat będę mieć powiększony przez taką nakładkę, jak jest w innych systemach z Ikei http://www.ikea.com/pl/pl/search/?qu...do+przewijania. Ale żaden z nich mi kolorystycznie (ani cenowo ) nie odpowiadał. I tak wyjdzie mi to taniej niż większość komód z przewijakiem. I do tego już tylko miękka podkładka, bo skoro blat jest twardy, to nie potrzebuję już takiej sztywnej jak do nakładania na łóżeczko.
Roletki już Ci Gabi podała

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Skończyłam właśnie przygotowywać farsz na zapiekanki, które już siedzą w piekarniku. Już dawno nie mieliśmy takiego śniadanka Tylko trochę średnio się poczułam od tego stania w kuchni, ale co tam Obiad u Rodziców P
Życzę udanego dnia.
Mmm... Wpadam do Ciebie na śniadanko!
Nawzajem

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja nie jestem specjalistką skórną, ale z doświadczenia mogę Ci powiedzięć, że nowe rozstępy nie robią się na starych - tylko obok, mam z czasów dojrzewania i teraz nowe w ciąży... ani jeden nie pokrywa się ze starymi, a szkoda bo do tamtych się przyzwyczaiłam

co do sponsorów i pomocników - mówiłam Wam już o mojej drogiej koleżance, która dosta ciuszki od swojej siostry żeby mi wysłać - to było gdzieś w grudniu, od grudnia ciągle pytała o mój adres
O dziękuję Tak mi się właśnie wydawało, że nowe robią sie obok, a to mnie póki co pociesza, bo nic nowego nie widzę ...jeszcze i widocznie mi się wydaje, że tamte się zaczerwieniły.
"Koleżance" rewelacyjnie odpowiedziałaś

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Ale mam podly nastroj musze sie zresetowac
Jakby co u mnie w porzadku,jak mi sie polepszy to sie odezwe
Milej niedzieli
Anusia, Ty i podły nastrój? Ty, co nas tu ciągle rozśmieszasz? Życzę szybkiego odgonienia smutków i też miłego dnia!

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Wiecie co, zastanawiam się czy kupować od razu karuzelę czy na początek tylko jakiegoś misia z pozytywka albo samą pozytywkę.
Ja właśnie kupuję takiego misia pozytywkę z klipsem, żeby móc go w różnych miejscach przypinać Maksiu ma do tej pory takiego swojego i nieraz się z nim tuli
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 11:16   #332
_millena
Zadomowienie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
ot to taka historia odnośnie POMOCY znajomych czy rodziny
ja Ciebie rozumiem, straciłaś cierpliwość a hormony też robią swoje
a czemu ta koleżanka tak się ociągała ?

Gaabbi - sprzedaj przepis na zapiekanki

onething ja właśnie zdecydowałam że kupię coś co gra i co można postawić obok łóżeczka, postawić w rogu, albo zawiesić na szczebelkach, karuzelę wpisuję na listę prezentów

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 11:21   #333
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
coś o KTG http://planporodu.pl/?p=39

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Dobrze będzie, śnieg zaraz stopnieje
W tamtym roku, w maju padał śnieg, jak dobrze pamiętam
Oby stopniał... Normalnie aż mi się coś robi, gdybym była u rodziców pewnie pędziłabym obejrzeć jak to wszystko wygląda, ale wczoraj wieczorem wróciliśmy do domciu...

Jeszcze mam takie dziwne wrażenie, że brzuszek mi opadł... I nie wiem czy rzeczywiście, czy tylko mi się wydaje.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hello! Widzę, że nie tylko mnie śnieg uraczył

Ja właśnie kupuję takiego misia pozytywkę z klipsem, żeby móc go w różnych miejscach przypinać Maksiu ma do tej pory takiego swojego i nieraz się z nim tuli
Heh... No miejmy nadzieję, że tego śniegu zaraz nie będzie!

Ja kupiłam lewka z pozytywką, właśnie takiego na klipsie. I codziennie puszczamy melodyjkę małemu, zaczyna wtedy bardzo brykać... Mam nadzieję, że mu się podoba!
Stary 2012-04-01, 11:21   #334
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Mam koleżanke w sumie nawet przyjaciółkę.Kiedy ona zaszła w ciąże bez namysłu dałam jej 2pary spodni ciążowych po Filipie.Teraz kiedy sama bym ich potrzebowała ona je nosi bo też jest w ciąży w 21tc.A mówiła jeszcze miesiąc temu że mi odda a za jakiś czas patrze a ona w nich paraduję,więc jak tu się nie wnerwić.Ale uwaga skoro mówiła że odda to ja się nic nie odzywałam,bo wydawało mi się to oczywiste że powinna je oddać ale chyba się myliłam.Nic się nie odezwałam bo dla mnie oczywiste było by je oddać i zresztą już ich nie chce jak ona w nich chodzi,kiedy miała mi oddać.

to nie przyjaciółka - tak się nie robi, szczególnie że to Twoje rzeczy i że sama podkreślała, że odda. Przykre są takie rzeczy, ale ja się już nauczyłam, że trzeba o swoje walczyć - jeśli byłyby moje, wiem że zaraz mogę dostać za to burę, ale nawet jakbym miała je oddać na PCK to powiedziałabym żeby mi je zwróciła! tylko, że jak mówię, mnie życie nauczyło już że z ludźmi trzeba ostrożnie i trzeba walczyć o swoje bo inaczej Ci wejdą na głowę i podepczą.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Cześć! Słoneczne, ale i śnieżne niestety...
Śnieg widziałam już w nocy jak wstawałam do łazienki, ale teraz mam prawdziwą depresję przez to... W ogródku już mi roślinki powychodziły, kwiatków się lada dzień spodziewałam a teraz, to kto wie co będzie...
będzie dobrze, przyjdzie wiosna...już niebawem
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 11:25   #335
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
to nie przyjaciółka - tak się nie robi, szczególnie że to Twoje rzeczy i że sama podkreślała, że odda. Przykre są takie rzeczy, ale ja się już nauczyłam, że trzeba o swoje walczyć - jeśli byłyby moje, wiem że zaraz mogę dostać za to burę, ale nawet jakbym miała je oddać na PCK to powiedziałabym żeby mi je zwróciła! tylko, że jak mówię, mnie życie nauczyło już że z ludźmi trzeba ostrożnie i trzeba walczyć o swoje bo inaczej Ci wejdą na głowę i podepczą.

będzie dobrze, przyjdzie wiosna...już niebawem
Co racja, to racja. O swoje rzeczy trzeba się czasem upomnieć, bo to, że my jesteśmy dla kogoś dobrzy rzadko kiedy oznacza, że ten ktoś nam to odwzajemni... Niestety...

Oby wiosna była szybko, martwię się, bo to moje ubiegłoroczne nasadzenia. Jeszcze nie widziałam jak te roślinki kwitną...
Stary 2012-04-01, 11:27   #336
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justysd Pokaż wiadomość
Melduję się w nowej części, ale namachałyście! Piszę rzadko, ale podczytuję od początku, a teraz im bliżej to częściej - razem raźniej
zapraszamy do pisania, wtedy znajdziesz się na liście
Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja się przez chwilę nad tym zastanawiałam, ale jednak na nie przeważył może bardzo snobistyczny argument - nie chcę, żeby Antoś miał w akcie urodzenia Trzebnica
Hehehe ja podobne obiekcje mam co do Roztoki, już chyba wolę Tarnów. Jeszcze później mały będzie miał pretensje
Cytat:
co do jedzenia, nie Ty jedna masz taką wagę, niektóre nawet więcej - myślę że po porodzie założymy sobie wątek - dzieciaczki już mamy teraz się odchudzamy głowad do góry

co do sponsorów i pomocników - mówiłam Wam już o mojej drogiej koleżance, która dosta ciuszki od swojej siostry żeby mi wysłać - to było gdzieś w grudniu, od grudnia ciągle pytała o mój adres, bo niby nie zapisała, skasowała przez przypadek, skasowała wszystkie wiadomości bo miała zły dzień i tak dalej... wczoraj dostaję od niej info kiedy rodzę, bo pewnie na dniachg <bierzemy poprawkę na to że taki teks pojawia się odkąd ubranka pojawiły się u niej> wyśle mi to co dostała. Może źle zareagowałam, może powiecie że jestem głupia bo z okazji trzeba korzystać, ale odpisałam jej, żeby się nie fatygowała - bo obie wiem, że nim te ubranka do mnie dotrą to Adaś będzie już na świecie i do tego zapewne wyrośnie z tego co ona ma, a gdyby nie wiedziała termin zbliża się mi nieubłaganie - rodzić mogę od teraz w każdej chwili, a nim paczka dojdzie, trzeba ubranka wyprać i uprasowąć - zatem dziękuję bardzo za jej fatygę... w odpowiedzi dostałam - "hmmm... ubranka są wyprane, ale to Twoja sprawa"... uśmiałam się i odpisałam, że to że są wyprane, nie znaczy że będą po takiej podróży czyste, a na noworodka trzeba brać poprawkę, że wszyskto może go uczulić.... - ot to taka historia odnośnie POMOCY znajomych czy rodziny
No to myślę, że mamy pierwszą propozycję na tytuł wątku w odchowalni ja na pewno na niego zagłosuję a co do "koleżanki" to ja bym zareagowała tak samo
Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Witam w nowej czesci

Ale mam podly nastroj musze sie zresetowac

Jakby co u mnie w porzadku,jak mi sie polepszy to sie odezwe
Milej niedzieli
Rozchmurz się i wracaj szybko do nas
Cytat:
Witamy się w ten bardzo senny i zimny poranek
Na wczorajszych urodzinach wypiłam pół lampki szampana (ja chcę lampkę-albo dwie- półsłodkiego wina) i zostałam obmacana Mały jak tylko usłyszał kobiece piski w okół siebie to dał popis możliwości, więc stwierdziliśmy że będzie mały bajerant

Wiecie co, zastanawiam się czy kupować od razu karuzelę czy na początek tylko jakiegoś misia z pozytywka albo samą pozytywkę.
Ojj jak mi sie szampan marzy od kilku dni... najlepiej różowy ja postawiłam na misia z pozytywką, liczę na rodzinę i znajomych w sprawie karuzeli. Chociaż nie, źle to zabrzmiało, ale może na chrzciny mały dostanie. Sama nie wiem... Póki co siostra kupiła właśnie takiego misia, muszę go tylko od niej wziąć i zacząć puszczać do brzuszka
Cytat:
Mam koleżanke w sumie nawet przyjaciółkę.Kiedy ona zaszła w ciąże bez namysłu dałam jej 2pary spodni ciążowych po Filipie.Teraz kiedy sama bym ich potrzebowała ona je nosi bo też jest w ciąży w 21tc.A mówiła jeszcze miesiąc temu że mi odda a za jakiś czas patrze a ona w nich paraduję,więc jak tu się nie wnerwić.Ale uwaga skoro mówiła że odda to ja się nic nie odzywałam,bo wydawało mi się to oczywiste że powinna je oddać ale chyba się myliłam.Nic się nie odezwałam bo dla mnie oczywiste było by je oddać i zresztą już ich nie chce jak ona w nich chodzi,kiedy miała mi oddać.
Ja w ogóle nie rozumiem jak tak można ale to jestem ja też bym to pewnie zostawiła, skoro jej tak dobrze to niech sobie nosi na zdrowie, chociaż pewnie rzuciłabym jakiś komentarz, najlepiej w większym gronie. Typu "widzę, że dobrze Ci się nosi moje spodnie". Ale ja to jędza jestem, co już niejednokrotnie Wam mówiłam

A tak w ogóle to dzień dobry próbowałam Was doczytać wczoraj, ale poległam - i to ma być ta weekendowa cisza?! Miałam fatalną noc, prawie w ogóle nie spałam, o 5:30 mąż wstawał do pracy, a ja w końcu mogłam się wygodnie ułożyć. Mam lekkie wyrzuty sumienia, bo nakrzyczałam na niego i zapowiedziałam, że od dzisiaj śpi na kanapie, bo nie mogę się z nim wyspać wcale. Eh... A poza tym to muszę powiesić pranie. Tak, to wczorajsze...

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 11:31   #337
benka99
Rozeznanie

Cytat:
ładne
Tylko mnie chodziło o taką pościel 200x220 Nie sprecyzowałam o co mi chodzi, a mogłam się spodziewać, że pomyślicie o dziecięcych pościelach

Cały dzień pobolewa mnie podbrzusze. Mam nadzieję, że to nic groźnego.
Też szukam jakiejś fajnej pościeli dla nas. Gdyby któraś kupowała na all i była zadowolona to poproszę o link

Cytat:
Hah dobre pytanie. Na opakowaniu ani w internecie nie znalazłam żadnej wzmianki, żeby ciężarne nie mogły używać, więc używam. Poza tym używam tego punktowo (czyli na blizny na policzku) i nie wierzę, że mogłoby to zaszkodzić dzidzi.
Ja pytałam gina o kremy z kwasami i mówił, że jeśli nie są to jakieś kremy apteczne czy specjalistyczne zabiegi/kosmetyki z salonów kosmetycznych to można stosować. W takich drogeryjnych ogólnodostępnych kremach stężenie kwasów nie jest wysokie i to nie działa nijak na dzidzia.
Stary 2012-04-01, 11:40   #338
_millena
Zadomowienie

jejku wiecie co, zastanawiam się nad tymi kompletami pościeli, bo... nie macie wrażenia, że te łóżeczka są wtedy za bardzo zasłonięte? tu ochraniacz, tu baldachim, tu "niewiadomoco"..... Ja będe chyba kupować na sztuki, tylko chciałabym, żeby tworzyło to wszystko komplet. CHcialabym na początek kupić sobie prześcieradełko, i przybornik. Po co więcej gadżetow? Poduszka nie potrzebna, kołderka też nie, ochraniacz... hmm... na razie nie będzie potrzebny, a cały czas mam wrażenie, że to skupisko kurzu i osłona która powoduje brak przewiewności w łóżeczku. Ochraniacz przyda się potem, jak dziecko zacznie się ruszać bardziej intensywnie, ale będzie wtedy starsze to i lepiej moze ja zniosę kwestię przewiewności i dostępu świeżego powietrza
mnie się podobają pościele z BABY -RAJ http://allegro.pl/baby-raj-10-el-pos...242408486.html

http://allegro.pl/6-elementowa-posci...216768468.html - owieczki są DEBEST!

Edytowane przez _millena
Czas edycji: 2012-04-01 o 11:43
_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 11:41   #339
kism
Wtajemniczenie

Moje chłopaki zabrały się za składanie komody. Dumni tacy, że nie pozwalają mi nawet patrzeć A na poważnie to Maksiu strasznie cieszy się z każdej rzeczy przy wszelkich przygotowaniach dla Kaja, przy której może pomóc więc tż zarządził, że to ich ojcowsko-synowskie zajęcie będzie, choć niejeden mebel we dwójkę skadaliśmy, bo to ja jestem osobą, która ma większą cierpliwość i zrozumienie dla instrukcji

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Hehehe ja podobne obiekcje mam co do Roztoki, już chyba wolę Tarnów. Jeszcze później mały będzie miał pretensje
A tak w ogóle to dzień dobry próbowałam Was doczytać wczoraj, ale poległam - i to ma być ta weekendowa cisza?!
Ja i mój brat mamy w dowodach Tuchów, choć czujemy się w 100% rodowitymi tarnowianami A to z tych samych względów, o których tu rozmawiamy, ale jakoś nigdy nie przyszło nam do głowy mieć o to pretensje do mamy
Ja Roztoki tak zdecydowanie nie odrzucam, tzn. tak jak mi poddałaś myśl na ostatniej sr... Jak wyjadziemy do Krakowa, ale zobaczę na początku drogi, że mi źle w trasie czy że cokolwiek mniej niepokoi, to skręcimy do Roztoki. Na początku jak rozmawialiśmy z tż o Roztoce, to on też miał takie myśli "ale że co...? jakaś Roztoka w dowodzie...?", ale mu szybko przeszło na szczęście

W ten weekend to faktycznie nie ma ciszy u nas Jednak jest ścisła korelacja pomiędzy ilością postów w weekend a pogodą

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-04-01 o 11:43
Stary 2012-04-01, 11:41   #340
onething
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość

Ja pytałam gina o kremy z kwasami i mówił, że jeśli nie są to jakieś kremy apteczne czy specjalistyczne zabiegi/kosmetyki z salonów kosmetycznych to można stosować. W takich drogeryjnych ogólnodostępnych kremach stężenie kwasów nie jest wysokie i to nie działa nijak na dzidzia.
No widzisz, więc walka z trądzikiem i zmianami po nim trwa

Dziewczyny, które kupowały u rajrodzica-pl, napiszcie mi raz jeszcze (PROSZĘ) co warto, a czego nie warto kupować, bo zrobiłam już sobie listę rzeczy, tylko nie wiem czy wszystko mm brać czy coś okaże się chłamem.

Dziękuję za odpowiedź w sprawie karuzeli, tak właśnie myślałam, ze nie warto mi teraz inwestować w karuzelę, tylko w jakiegoś fajnego misia.

W końcu robię selekcję na swojej liście wyprawkowej rzeczy, które są mi niezbędne i rzeczy, które wpisałam bo fajnie było by mieć, a atak naprawdę obejdę się bez nich i nie będą mi zajmowały niepotrzebnie miejsca.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 11:44   #341
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Mmm... Wpadam do Ciebie na śniadanko!
Nawzajem
Zapraszam, jeszcze kilka zostało

Cytat:
Gaabbi - sprzedaj przepis na zapiekanki
Przepis to chyba za dużo powiedziane. Zrobienie ich jest banalnie proste chociaż trochę czasochłonne. Przepis jest mojego Taty, to taki mój smak dzieciństwa
Kiełbasa podwawelska (toruńska), ser żółty, śmietana, przyprawy (najlepiej tylko sól i pieprz). Kiełbasę ścieram na tarce, na tej stronie co robi miazgę , do tego ser na grubych oczkach, dodaję śmietanę, żeby to wszystko skleić, solę i pieprzę. Później farsz nakładam na kromki chleba i do piekarnika (lepiej byłoby do opiekacza, ale ja nie mam). Próbowałam już różnych modyfikacji tego "przepisu" (dodawałam pieczarki, cebulę, sklejałam surowym jajkiem, dodawałam zioła, robiłam na bułce) i najlepszy jednak okazał się sposób pierwotny czyt. j.w.

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Też szukam jakiejś fajnej pościeli dla nas. Gdyby któraś kupowała na all i była zadowolona to poproszę o link
Ja szukałam dobrej, ale nie drogiej. Kupiłam kiedyś drogą pościel i zniszczyła się tak samo jak ta tania więc po co przepłacać Zamówiłam tą http://allegro.pl/posciel-z-kory-kom...225016886.html Jak do mnie dotrze, to dam znać co i jak

Boli mnie dzisiaj trochę brzuch, jak na miesiączkę

Zrobiłam wstępny "plan porodu"
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 11:47   #342
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

witam Niby weekend a tak naprodukowaluscie, 1.5 h na nadrabianie watku ....
U mnie wieje, pada snieg, wszedzie lataja worki, reklamowki, butelki Nic tlyko prac ciuszki i wieszac na balkon.
Dzis postanowilam, ze poprasuje dzieciece ciuszki ktore mam juz uprane iiiii spakuje torbe
Dziwi mnie, ze u Was mozna ,,zwiedzac,, porodowke.... U mnie nic takiego nie ma;/
Jak lezalam na patologii ciazy chcialam zobaczyc jak tam pietro nizej jest i poprostu sie nie da drzwi sa zamkniete i otwieraja je jak przychodzi sie rodzic ;]
Wiecie co ja jakos nie robie pran w ndzl,,, ale mam ochote dzis zrobic z jedno bo sie boje, ze mi czasu braknie :P
Tz w pracy wiec mam dzien lenistwa.

wiecie co jak myslicie - doswiadczone mamki - jesli w 30tyg5dniu dziecie wazylo z 2 kilo to teraz jak pojde w czw bedzie 35t 3dzien to ile moze dziecie wazyc ? przez piec tyg podroslo pewnie do niecalych 3 kilo, nie ;p ?

aha, namowilam tez zebysmy na tygodniu lozeczko zlozyli, materacv moze lezec w folii, beedziemy oduczac kota wchodzenia do lozeczka

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-01 o 11:49
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 11:48   #343
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
jejku wiecie co, zastanawiam się nad tymi kompletami pościeli, bo... nie macie wrażenia, że te łóżeczka są wtedy za bardzo zasłonięte? tu ochraniacz, tu baldachim, tu "niewiadomoco"..... Ja będe chyba kupować na sztuki, tylko chciałabym, żeby tworzyło to wszystko komplet. CHcialabym na początek kupić sobie prześcieradełko, i przybornik. Po co więcej gadżetow? Poduszka nie potrzebna, kołderka też nie, ochraniacz... hmm... na razie nie będzie potrzebny, a cały czas mam wrażenie, że to skupisko kurzu i osłona która powoduje brak przewiewności w łóżeczku. Ochraniacz przyda się potem, jak dziecko zacznie się ruszać bardziej intensywnie, ale będzie wtedy starsze to i lepiej moze ja zniosę kwestię przewiewności i dostępu świeżego powietrza
mnie się podobają pościele z BABY -RAJ http://allegro.pl/baby-raj-10-el-pos...242408486.html

Jestem dokładnie tego samego zdania co Ty. Na początek zdecydowanie to wystarczy. Niestety z moją opinią nie zgadza się mąż ja z zakupem kompletnej pościeli wstrzymałabym się powiedzmy do września, on natomiast nie wyobraża sobie takiego "gołego łóżeczka". Podobnie jest z kwestią spania w rożku, czy śpiworku. Nie wiem jeszcze jak tu dojść do jakiegoś kompromisu a link, który podałaś mam w ulubionych - po prostu cudo!

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-01, 11:50   #344
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Mam dokładnie takie samo podejście do tematu Też nie kupuję na początek nic z pościeli
A pościel, którą pokazałaś faktycznie śliczna. Mnie się podoba najbardziej ta w drobne kwiatuszki, w owieczki biało-czarna, w serduszka czerwone na białym tle
Stary 2012-04-01, 11:53   #345
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja jakos nie robie pran w ndzl,,, ale mam ochote dzis zrobic z jedno bo sie boje, ze mi czasu braknie :P
wiecie co jak myslicie - doswiadczone mamki - jesli w 30tyg5dniu dziecie wazylo z 2 kilo to teraz jak pojde w czw bedzie 35t 3dzien to ile moze dziecie wazyc ? przez piec tyg podroslo pewnie do niecalych 3 kilo, nie ;p ?
Ja teraz codziennie jedno pranie minimum włączam, tyle ile mi zdąży wyschnąć, to jadę z następnym. Nie ma ani dnia do stracenia już Tym bardziej, że między ubraniami Kajowymi, też przecież nasze normalnie muszę prać. Zastanawiam się nad dokupieniem drugiej takiej stojącej suszarki... jakby nie patrzeć dwa razy szybciej by mi to wtedy poszło. Liczyłam też na to, że będę wieszać na balkonie i to mi będzie szybko schło, a tu jeszcze przez tydzień zapowiadają taką pogodę
Z wagą wszystko jest możliwe Moim zdaniem nie ma na to prostych reguł, dzieci rosną w różnym tempie.

Ja właśnie robię też zamówienie z allegro, od r_p77 chyba wezmę wszystko Porównuję właśnie ceny z rajemrodzica.
Stary 2012-04-01, 11:56   #346
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
No to myślę, że mamy pierwszą propozycję na tytuł wątku w odchowalni ja na pewno na niego zagłosuję a co do "koleżanki" to ja bym zareagowała tak samo

Ojj jak mi sie szampan marzy od kilku dni... najlepiej różowy ja postawiłam na misia z pozytywką, liczę na rodzinę i znajomych w sprawie karuzeli. Chociaż nie, źle to zabrzmiało, ale może na chrzciny mały dostanie. Sama nie wiem... Póki co siostra kupiła właśnie takiego misia, muszę go tylko od niej wziąć i zacząć puszczać do brzuszka

Ja w ogóle nie rozumiem jak tak można ale to jestem ja też bym to pewnie zostawiła, skoro jej tak dobrze to niech sobie nosi na zdrowie, chociaż pewnie rzuciłabym jakiś komentarz, najlepiej w większym gronie. Typu "widzę, że dobrze Ci się nosi moje spodnie". Ale ja to jędza jestem, co już niejednokrotnie Wam mówiłam

dziękuje - to moja piewrsza wena twórcza

co do alkoholu to mi od dawna marzy się kieliszek schłodzonej wódki i papieros - no ale co poradzić, już niebawem - przynajmniej tak się pocieszam

co do bycia jędzą - to chyba możemy podać sobie ręcę - ale ja uczyłam się tego przez prawie 20 lat...no i wreszcie się nauczyłam, kosztowało mnie to dużo zdrowia, nerwów, wykorzystywania przez innych i straconych pieniędzy - ale teraz nie ma zlituj się

Cytat:

ja chciałam przybornik ale tu nic fajnego nie było kupiłam zatem tylko prześcieradła i ochraniacz - ale dlatego, że mam rosnące łóżeczko i ono z dwóch stron ma normalne płyty drewniane a nie szczebelki, to tak żeby było milej będzie ochraniacz - ale masz rację, wszystkie te ograniczniki zabierają powietrze, im mniej jak dla mnie tym lepiej

Cytat:
W końcu robię selekcję na swojej liście wyprawkowej rzeczy, które są mi niezbędne i rzeczy, które wpisałam bo fajnie było by mieć, a atak naprawdę obejdę się bez nich i nie będą mi zajmowały niepotrzebnie miejsca.
no i bardzo dobrze - taka lista na pewno się przydaje, dlatego ja zawsze robiłam listy, a potem sprawdzałam pytając czy na pewno coś mi się przyda - nieprzydatne i zbędne podkreślałam i tak mam wyprawkę która może jest minimalna - ale praktyczna i nie mam graciarni
Stary 2012-04-01, 11:57   #347
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Smutne ale niestety prawdziwe to moja jedyna koleżanka tak naprawde,reszta rozjechana po świecie albo nie maja czasu i tak w kółko.Ja naprawde ją lubie ale ta sprawa z tymi spodniami niby banalna ale jednak zwłaszcza że bym w nich chodziła.Zrobiła tak a nie inaczej a ja już jakoś nie chcę chyba tych portków

Dzisiaj kurczak pieczony na obiad-pycha

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 11:58   #348
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Ja teraz codziennie jedno pranie minimum włączam, tyle ile mi zdąży wyschnąć, to jadę z następnym. Nie ma ani dnia do stracenia już Tym bardziej, że między ubraniami Kajowymi, też przecież nasze normalnie muszę prać. Zastanawiam się nad dokupieniem drugiej takiej stojącej suszarki... jakby nie patrzeć dwa razy szybciej by mi to wtedy poszło. Liczyłam też na to, że będę wieszać na balkonie i to mi będzie szybko schło, a tu jeszcze przez tydzień zapowiadają taką pogodę
Z wagą wszystko jest możliwe Moim zdaniem nie ma na to prostych reguł, dzieci rosną w różnym tempie.

Ja właśnie robię też zamówienie z allegro, od r_p77 chyba wezmę wszystko Porównuję właśnie ceny z rajemrodzica.
Kism gdybym ja nie kupiła drugiej stojącej suszarki to bym do dzisiaj te nieliczne rzeczy suszyła, bo tak jak mówisz, w międzyczasie były jeszcze nasze do uprania! a pranie schło w tym deszczowym klimacie dwa tygodnie minimum... dobrze że mam to za sobą
Stary 2012-04-01, 11:59   #349
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Moje chłopaki zabrały się za składanie komody. Dumni tacy, że nie pozwalają mi nawet patrzeć A na poważnie to Maksiu strasznie cieszy się z każdej rzeczy przy wszelkich przygotowaniach dla Kaja, przy której może pomóc więc tż zarządził, że to ich ojcowsko-synowskie zajęcie będzie, choć niejeden mebel we dwójkę skadaliśmy, bo to ja jestem osobą, która ma większą cierpliwość i zrozumienie dla instrukcji

Ja i mój brat mamy w dowodach Tuchów, choć czujemy się w 100% rodowitymi tarnowianami A to z tych samych względów, o których tu rozmawiamy, ale jakoś nigdy nie przyszło nam do głowy mieć o to pretensje do mamy
Ja Roztoki tak zdecydowanie nie odrzucam, tzn. tak jak mi poddałaś myśl na ostatniej sr... Jak wyjadziemy do Krakowa, ale zobaczę na początku drogi, że mi źle w trasie czy że cokolwiek mniej niepokoi, to skręcimy do Roztoki. Na początku jak rozmawialiśmy z tż o Roztoce, to on też miał takie myśli "ale że co...? jakaś Roztoka w dowodzie...?", ale mu szybko przeszło na szczęście

W ten weekend to faktycznie nie ma ciszy u nas Jednak jest ścisła korelacja pomiędzy ilością postów w weekend a pogodą
Ja wiem, że to nic strasznego mieć w dowodzie małe miasteczko, nasz Tarnów też metropolią nie jest, a ja jestem daleka od dyskryminacji kogokolwiek ze względu na to gdzie się urodził Mnie trochę nastraszył tato wczoraj, bo rozmawiał z kobietą, której córka podała Roztokę do prokuratury i jak się okazało mają oni kilka spraw założonych... Po krótce powiem tylko tyle, że przy porodzie nie było pediatry, a w nocy opieki noworodkowej (teraz już jest) wynikły jakieś komplikacje i z małym jest bardzo źle, przechodzi bardzo kosztowną (nierefundowaną rzecz jasna) rehabilitację i ogólnie jest nieciekawie. Przyznam, że przestraszyło mnie to, mimo iż wiem, że teraz ta opieka jest całodobowa i na pewno lepsza...

Nasz skarb 06/05/2012

Stary 2012-04-01, 12:00   #350
anulka4771
Wtajemniczenie

Acha poproszę o adres e-maila.Bo nie pamiętam a mam postawiony nowy system i nie mam go.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 12:00   #351
Gaabbi
Wtajemniczenie

Perse, gdzie jesteś???????????
Zaczynamy dzisiaj 30tc, trzeba to oblać
Stary 2012-04-01, 12:03   #352
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie kupuję pościeli w tej chwili wogóle
skoro dziecko nie powinno spać na poduszcze - to po co mi ona i poszewka na nią?
kołderkę też sobie odpuszczam, będzie ciepło - z praktyki wiem że u mnie w mieszkaniu bardzo trudno jest zejść z temperaturą poniżej 25st, będzie kocyk ew kołderka z rożka (co go kupiłam bo promocja była i 17zł kosztował :P bo też jakoś nie byłam przekonana do niego) - albo śpiworek
ochraniacz - cóż tu się zastanawiam - tylko w sumie nie wiem po co? bo ładne? skoro wg zaleceń (zapobieganie SIDS) dziecko kładzie się spać w dolnej czesci łózeczka tak by nózkami miało bliżej końca łóżeczka (więc ten ochraniacz swojej funkcji nie spełnia)
no i w łóżeczku nie powinno być żadnych zbędnych elementów

noo z pościelą wiadomo ślicznie łóżeczko wygląda - ale stawiam na praktykę

pościel się kupi jak zajdzie taka potrzeba i dziecko będzie starsze - a wiadomo prędzej czy później tak będzie, kupienie to kwestia jednego dnia w sklepie albo trochę więcej na internecie...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 12:07   #353
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Gratki dziewczyny!!!

Ja za tydzień... Oj, leci ten czas!
Stary 2012-04-01, 12:11   #354
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć. Jeśli chodzi o pogodę, to no comment.
Ale dzisiaj pospałam. Wstałam, patrzę na stół, a tam w magiczny sposób zniknął z niego Fenoterol TŻ musiał obszukać całe mieszkanie, bo koty stwierdziły, że to świetna zabawka Na szczęście znalazł i na szczęście mam jedno zapasowe opakowanie, bo co ja bym powiedziała na pogotowiu: przepiszcie mi receptę na Fenoterol, bo kot mi schował?
No a tak poza tym mały wciąż siedzi cicho Czasem tylko coś pod żołądkiem mnie zapcha, ale ja się wciąż o niego martwię ;(

Cytat:
Skoro syf na podłodze (między innymi) działa mi na nerwy to czemu mam go nie sprzątnąć - sama lub z pomocą innych.

mój ostatnio coś zaczał pobakiwać, że może by poszedł z kolegami w święta na coroczną imprezę.... ależ się wsciekłam. Nigdy mu nie zabraniałam, ale teraz czuję się taka hmm.. jak to określić... uposledzona i nie mam zamiaru spędzać wieczoru w świąteczną niedzielę z jego mimo wszystko przynudzającą mamą, z daleka od moich bliskich i przyjaciół, bo święta u teściów w tym roku, ze świadomością, że on się świetnie bawi . Uważam, że święta to czas dla rodziny, a nie czas na imprezy. Normalnie w weekend jak ma ochote wyjśc , to nie zgłaszam sprzeciwu , zakazuję tylko wchodzenia do lokali gdzie nie ma zasięgu i wrócenia w stanie przyzwoitym, co by mnie na drugi dzień jego kac nie wkurzał i żebym nie musiała patrzeć jak śpi do 13 , kiedy ja wstaję o 5 bo cierpię na bezsenność hahaha. Taką się jędzą stałam ostatnio, że aż mnie samą to przeraża
Co do pierwszego - ja się skutecznie oduczyłam po drugim pobycie w szpitalu.
Co do drugiego - nigdy nie mam problemów z jego wyjściami, ale teraz jednak wolę, żeby był w domu wieczorami.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Tak No to oblewamy, ja Inką
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 12:12   #355
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
witam Niby weekend a tak naprodukowaluscie, 1.5 h na nadrabianie watku ....
U mnie wieje, pada snieg, wszedzie lataja worki, reklamowki, butelki Nic tlyko prac ciuszki i wieszac na balkon.
Dzis postanowilam, ze poprasuje dzieciece ciuszki ktore mam juz uprane iiiii spakuje torbe
Dziwi mnie, ze u Was mozna ,,zwiedzac,, porodowke.... U mnie nic takiego nie ma;/
Jak lezalam na patologii ciazy chcialam zobaczyc jak tam pietro nizej jest i poprostu sie nie da drzwi sa zamkniete i otwieraja je jak przychodzi sie rodzic ;]

aha, namowilam tez zebysmy na tygodniu lozeczko zlozyli, materacv moze lezec w folii, beedziemy oduczac kota wchodzenia do lozeczka
moje dziecię ważyło 2700g teraz zapewne będzie miało 3kg

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 12:14   #356
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
ejjjj, wstrzymajcie się do jutra, bo ja jutro zaczynam

Przygotowałam obiad już, teraz tylko powstawiać wszystko do piekarnika.
Mama chyba się na mnie obraziła, bo kupiła małemu taki komplet, sweterek i śpiochy, ale z takigo jakiegoś sztucznego materiału, taki ala wełniany, dziergany..nie wiem nawet jak to nazwać, biały, z kołnierzykiem takim okrągłym, no okropny. Teraz jest tyle fajnych ubranek, że jest w czym wybierać. Kupowała wcześniej jakieś rzeczy dla małego i zawsze mi się podobały ale ten zestaw to masakra. No i powiedziałam, że nie bardzo mi się podoba, że może da się wymienić na coś innego no i żeby już może nie kupowała niczego, bo mały już wszystko ma. No i niby powiedziała, że dobrze, ale czuję, ze się obraziła.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 12:15   #357
Alfahelisa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33269978]Cześć. Jeśli chodzi o pogodę, to no comment.
Ale dzisiaj pospałam. Wstałam, patrzę na stół, a tam w magiczny sposób zniknął z niego Fenoterol TŻ musiał obszukać całe mieszkanie, bo koty stwierdziły, że to świetna zabawka Na szczęście znalazł i na szczęście mam jedno zapasowe opakowanie, bo co ja bym powiedziała na pogotowiu: przepiszcie mi receptę na Fenoterol, bo kot mi schował?
[/QUOTE]

hie hie też mam kota kradzieja raz się dorwała do luteiny ciekawe co by było kocie jakby się progesteronu nawpierdzielała

moja potrafi mi z torebki klucze wyciągnąć jak nie zamknę na zamek torebki - ja juz ubrana siegam po klucz a klucza brak
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 12:16   #358
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
moje dziecię ważyło 2700g teraz zapewne będzie miało 3kg
Ładnie!
Ciekawe ile moje waży... Wizyta dopiero 12.04. Muszę pamiętać, żeby w przyszłym tygodniu na badania skoczyć.
Stary 2012-04-01, 12:16   #359
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
hie hie też mam kota kradzieja raz się dorwała do luteiny ciekawe co by było kocie jakby się progesteronu nawpierdzielała

moja potrafi mi z torebki klucze wyciągnąć jak nie zamknę na zamek torebki - ja juz ubrana siegam po klucz a klucza brak
Dobrze, że ten Fenoterol się ciężko otwiera, bo nie wyobrażam sobie, co by było, jakby koty go zjadły.....
A co do kluczy - no coooo, nie chce, żebyś wychodziła
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 12:19   #360
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Acha poproszę o adres e-maila.Bo nie pamiętam a mam postawiony nowy system i nie mam go.
Wysłałam pw

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Mama chyba się na mnie obraziła, bo kupiła małemu taki komplet, sweterek i śpiochy, ale z takigo jakiegoś sztucznego materiału, taki ala wełniany, dziergany..nie wiem nawet jak to nazwać, biały, z kołnierzykiem takim okrągłym, no okropny. Teraz jest tyle fajnych ubranek, że jest w czym wybierać. Kupowała wcześniej jakieś rzeczy dla małego i zawsze mi się podobały ale ten zestaw to masakra. No i powiedziałam, że nie bardzo mi się podoba, że może da się wymienić na coś innego no i żeby już może nie kupowała niczego, bo mały już wszystko ma. No i niby powiedziała, że dobrze, ale czuję, ze się obraziła.
To przykro Jeszcze jakbyś na wszystko marudziła... ale jak Ty powiedziałaś, że jedna rzecz Ci się nie podoba, to przecież nic wielkiego.

Ja jednak robię zamówienie i od rp... i od rajrodzica. Ceny różnią się groszami, więc nie o to chodzi, ale jeden ma rzeczy, które chcę, których nie ma drugi i odwrotnie, np. jeden ma takie nakładki na sedes, a drugi folię przeciwdzeszczową na fotelik
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości