|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Hello! Widzę, że nie tylko mnie śnieg uraczył
![]() Cytat:
) nie odpowiadał. I tak wyjdzie mi to taniej niż większość komód z przewijakiem. I do tego już tylko miękka podkładka, bo skoro blat jest twardy, to nie potrzebuję już takiej sztywnej jak do nakładania na łóżeczko.Roletki już Ci Gabi podała ![]() Cytat:
Wpadam do Ciebie na śniadanko! ![]() Nawzajem Cytat:
...jeszcze i widocznie mi się wydaje, że tamte się zaczerwieniły."Koleżance" rewelacyjnie odpowiedziałaś ![]() Cytat:
Ty, co nas tu ciągle rozśmieszasz? Cytat:
Maksiu ma do tej pory takiego swojego i nieraz się z nim tuli
|
|||||
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
ja Ciebie rozumiem, straciłaś cierpliwość a hormony też robią swoje
a czemu ta koleżanka tak się ociągała ? Gaabbi - sprzedaj przepis na zapiekanki onething ja właśnie zdecydowałam że kupię coś co gra i co można postawić obok łóżeczka, postawić w rogu, albo zawiesić na szczebelkach, karuzelę wpisuję na listę prezentów
|
|
|
|
#333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mam takie dziwne wrażenie, że brzuszek mi opadł... I nie wiem czy rzeczywiście, czy tylko mi się wydaje. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() Ja kupiłam lewka z pozytywką, właśnie takiego na klipsie. I codziennie puszczamy melodyjkę małemu, zaczyna wtedy bardzo brykać... Mam nadzieję, że mu się podoba! |
||
|
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie przyjaciółka - tak się nie robi, szczególnie że to Twoje rzeczy i że sama podkreślała, że odda. Przykre są takie rzeczy, ale ja się już nauczyłam, że trzeba o swoje walczyć - jeśli byłyby moje, wiem że zaraz mogę dostać za to burę, ale nawet jakbym miała je oddać na PCK to powiedziałabym żeby mi je zwróciła! tylko, że jak mówię, mnie życie nauczyło już że z ludźmi trzeba ostrożnie i trzeba walczyć o swoje bo inaczej Ci wejdą na głowę i podepczą. Cytat:
|
||
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby wiosna była szybko, martwię się, bo to moje ubiegłoroczne nasadzenia. Jeszcze nie widziałam jak te roślinki kwitną...
|
|
|
|
|
#336 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja na pewno na niego zagłosuję a co do "koleżanki" to ja bym zareagowała tak samo Cytat:
Cytat:
ja postawiłam na misia z pozytywką, liczę na rodzinę i znajomych w sprawie karuzeli. Chociaż nie, źle to zabrzmiało, ale może na chrzciny mały dostanie. Sama nie wiem... Póki co siostra kupiła właśnie takiego misia, muszę go tylko od niej wziąć i zacząć puszczać do brzuszka ![]() Cytat:
też bym to pewnie zostawiła, skoro jej tak dobrze to niech sobie nosi na zdrowie, chociaż pewnie rzuciłabym jakiś komentarz, najlepiej w większym gronie. Typu "widzę, że dobrze Ci się nosi moje spodnie". Ale ja to jędza jestem, co już niejednokrotnie Wam mówiłam ![]() A tak w ogóle to dzień dobry próbowałam Was doczytać wczoraj, ale poległam - i to ma być ta weekendowa cisza?! Miałam fatalną noc, prawie w ogóle nie spałam, o 5:30 mąż wstawał do pracy, a ja w końcu mogłam się wygodnie ułożyć. Mam lekkie wyrzuty sumienia, bo nakrzyczałam na niego i zapowiedziałam, że od dzisiaj śpi na kanapie, bo nie mogę się z nim wyspać wcale. Eh... A poza tym to muszę powiesić pranie. Tak, to wczorajsze...
|
|
#337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja pytałam gina o kremy z kwasami i mówił, że jeśli nie są to jakieś kremy apteczne czy specjalistyczne zabiegi/kosmetyki z salonów kosmetycznych to można stosować. W takich drogeryjnych ogólnodostępnych kremach stężenie kwasów nie jest wysokie i to nie działa nijak na dzidzia.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#338 |
|
Zadomowienie
|
jejku wiecie co, zastanawiam się nad tymi kompletami pościeli, bo... nie macie wrażenia, że te łóżeczka są wtedy za bardzo zasłonięte? tu ochraniacz, tu baldachim, tu "niewiadomoco"..... Ja będe chyba kupować na sztuki, tylko chciałabym, żeby tworzyło to wszystko komplet. CHcialabym na początek kupić sobie prześcieradełko, i przybornik. Po co więcej gadżetow? Poduszka nie potrzebna, kołderka też nie, ochraniacz... hmm... na razie nie będzie potrzebny, a cały czas mam wrażenie, że to skupisko kurzu i osłona która powoduje brak przewiewności w łóżeczku. Ochraniacz przyda się potem, jak dziecko zacznie się ruszać bardziej intensywnie, ale będzie wtedy starsze to i lepiej moze ja zniosę kwestię przewiewności i dostępu świeżego powietrza
mnie się podobają pościele z BABY -RAJ http://allegro.pl/baby-raj-10-el-pos...242408486.html http://allegro.pl/6-elementowa-posci...216768468.html - owieczki są DEBEST!
Edytowane przez _millena Czas edycji: 2012-04-01 o 11:43 |
|
|
|
#339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moje chłopaki zabrały się za składanie komody. Dumni tacy, że nie pozwalają mi nawet patrzeć
A na poważnie to Maksiu strasznie cieszy się z każdej rzeczy przy wszelkich przygotowaniach dla Kaja, przy której może pomóc ![]() Cytat:
A to z tych samych względów, o których tu rozmawiamy, ale jakoś nigdy nie przyszło nam do głowy mieć o to pretensje do mamy ![]() Ja Roztoki tak zdecydowanie nie odrzucam, tzn. tak jak mi poddałaś myśl na ostatniej sr... Jak wyjadziemy do Krakowa, ale zobaczę na początku drogi, że mi źle w trasie czy że cokolwiek mniej niepokoi, to skręcimy do Roztoki. Na początku jak rozmawialiśmy z tż o Roztoce, to on też miał takie myśli "ale że co...? jakaś Roztoka w dowodzie...?", ale mu szybko przeszło na szczęścieW ten weekend to faktycznie nie ma ciszy u nas Jednak jest ścisła korelacja pomiędzy ilością postów w weekend a pogodą
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-04-01 o 11:43 |
|
|
|
|
#340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, które kupowały u rajrodzica-pl, napiszcie mi raz jeszcze (PROSZĘ ) co warto, a czego nie warto kupować, bo zrobiłam już sobie listę rzeczy, tylko nie wiem czy wszystko mm brać czy coś okaże się chłamem. Dziękuję za odpowiedź w sprawie karuzeli, tak właśnie myślałam, ze nie warto mi teraz inwestować w karuzelę, tylko w jakiegoś fajnego misia. W końcu robię selekcję na swojej liście wyprawkowej rzeczy, które są mi niezbędne i rzeczy, które wpisałam bo fajnie było by mieć, a atak naprawdę obejdę się bez nich i nie będą mi zajmowały niepotrzebnie miejsca. |
|
|
|
|
#341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Zapraszam, jeszcze kilka zostało
![]() Przepis ![]() Kiełbasa podwawelska (toruńska), ser żółty, śmietana, przyprawy (najlepiej tylko sól i pieprz). Kiełbasę ścieram na tarce, na tej stronie co robi miazgę , do tego ser na grubych oczkach, dodaję śmietanę, żeby to wszystko skleić, solę i pieprzę. Później farsz nakładam na kromki chleba i do piekarnika (lepiej byłoby do opiekacza, ale ja nie mam). Próbowałam już różnych modyfikacji tego "przepisu" (dodawałam pieczarki, cebulę, sklejałam surowym jajkiem, dodawałam zioła, robiłam na bułce) i najlepszy jednak okazał się sposób pierwotny czyt. j.w. ![]() Cytat:
Zamówiłam tą http://allegro.pl/posciel-z-kory-kom...225016886.html Jak do mnie dotrze, to dam znać co i jak ![]() Boli mnie dzisiaj trochę brzuch, jak na miesiączkę ![]() Zrobiłam wstępny "plan porodu"
|
|
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Niby weekend a tak naprodukowaluscie, 1.5 h na nadrabianie watku ....U mnie wieje, pada snieg, wszedzie lataja worki, reklamowki, butelki Nic tlyko prac ciuszki i wieszac na balkon.Dzis postanowilam, ze poprasuje dzieciece ciuszki ktore mam juz uprane iiiii spakuje torbe ![]() Dziwi mnie, ze u Was mozna ,,zwiedzac,, porodowke.... U mnie nic takiego nie ma;/ Jak lezalam na patologii ciazy chcialam zobaczyc jak tam pietro nizej jest i poprostu sie nie da drzwi sa zamkniete i otwieraja je jak przychodzi sie rodzic ;]Wiecie co ja jakos nie robie pran w ndzl,,, ale mam ochote dzis zrobic z jedno bo sie boje, ze mi czasu braknie :P Tz w pracy wiec mam dzien lenistwa. wiecie co jak myslicie - doswiadczone mamki - jesli w 30tyg5dniu dziecie wazylo z 2 kilo to teraz jak pojde w czw bedzie 35t 3dzien to ile moze dziecie wazyc ? przez piec tyg podroslo pewnie do niecalych 3 kilo, nie ;p ?aha, namowilam tez zebysmy na tygodniu lozeczko zlozyli, materacv moze lezec w folii, beedziemy oduczac kota wchodzenia do lozeczka
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-01 o 11:49 |
|
|
|
#343 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja z zakupem kompletnej pościeli wstrzymałabym się powiedzmy do września, on natomiast nie wyobraża sobie takiego "gołego łóżeczka". Podobnie jest z kwestią spania w rożku, czy śpiworku. Nie wiem jeszcze jak tu dojść do jakiegoś kompromisu a link, który podałaś mam w ulubionych - po prostu cudo!
|
|
#344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też nie kupuję na początek nic z pościeli A pościel, którą pokazałaś faktycznie śliczna. Mnie się podoba najbardziej ta w drobne kwiatuszki, w owieczki biało-czarna, w serduszka czerwone na białym tle |
|
|
|
|
#345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym bardziej, że między ubraniami Kajowymi, też przecież nasze normalnie muszę prać. Zastanawiam się nad dokupieniem drugiej takiej stojącej suszarki... jakby nie patrzeć dwa razy szybciej by mi to wtedy poszło. Liczyłam też na to, że będę wieszać na balkonie i to mi będzie szybko schło, a tu jeszcze przez tydzień zapowiadają taką pogodę ![]() Z wagą wszystko jest możliwe Moim zdaniem nie ma na to prostych reguł, dzieci rosną w różnym tempie.Ja właśnie robię też zamówienie z allegro, od r_p77 chyba wezmę wszystko Porównuję właśnie ceny z rajemrodzica.
|
|
|
|
|
#346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do alkoholu to mi od dawna marzy się kieliszek schłodzonej wódki i papieros - no ale co poradzić, już niebawem - przynajmniej tak się pocieszam co do bycia jędzą - to chyba możemy podać sobie ręcę - ale ja uczyłam się tego przez prawie 20 lat...no i wreszcie się nauczyłam, kosztowało mnie to dużo zdrowia, nerwów, wykorzystywania przez innych i straconych pieniędzy - ale teraz nie ma zlituj się ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj kurczak pieczony na obiad-pycha |
|
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie trochę nastraszył tato wczoraj, bo rozmawiał z kobietą, której córka podała Roztokę do prokuratury i jak się okazało mają oni kilka spraw założonych... Po krótce powiem tylko tyle, że przy porodzie nie było pediatry, a w nocy opieki noworodkowej (teraz już jest) wynikły jakieś komplikacje i z małym jest bardzo źle, przechodzi bardzo kosztowną (nierefundowaną rzecz jasna) rehabilitację i ogólnie jest nieciekawie. Przyznam, że przestraszyło mnie to, mimo iż wiem, że teraz ta opieka jest całodobowa i na pewno lepsza...
|
|
#350 |
|
Wtajemniczenie
|
Acha poproszę o adres e-maila.Bo nie pamiętam a mam postawiony nowy system i nie mam go.
|
|
|
|
#351 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse, gdzie jesteś???????????
Zaczynamy dzisiaj 30tc, trzeba to oblać |
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skoro dziecko nie powinno spać na poduszcze - to po co mi ona i poszewka na nią? kołderkę też sobie odpuszczam, będzie ciepło - z praktyki wiem że u mnie w mieszkaniu bardzo trudno jest zejść z temperaturą poniżej 25st, będzie kocyk ew kołderka z rożka (co go kupiłam bo promocja była i 17zł kosztował :P bo też jakoś nie byłam przekonana do niego) - albo śpiworek ochraniacz - cóż tu się zastanawiam - tylko w sumie nie wiem po co? bo ładne? skoro wg zaleceń (zapobieganie SIDS) dziecko kładzie się spać w dolnej czesci łózeczka tak by nózkami miało bliżej końca łóżeczka (więc ten ochraniacz swojej funkcji nie spełnia) ![]() no i w łóżeczku nie powinno być żadnych zbędnych elementów noo z pościelą wiadomo ślicznie łóżeczko wygląda - ale stawiam na praktykę ![]() pościel się kupi jak zajdzie taka potrzeba i dziecko będzie starsze - a wiadomo prędzej czy później tak będzie, kupienie to kwestia jednego dnia w sklepie albo trochę więcej na internecie...
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Gratki dziewczyny!!!
![]() Ja za tydzień... Oj, leci ten czas! |
|
|
|
#354 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć. Jeśli chodzi o pogodę, to no comment.
Ale dzisiaj pospałam. Wstałam, patrzę na stół, a tam w magiczny sposób zniknął z niego Fenoterol TŻ musiał obszukać całe mieszkanie, bo koty stwierdziły, że to świetna zabawka Na szczęście znalazł i na szczęście mam jedno zapasowe opakowanie, bo co ja bym powiedziała na pogotowiu: przepiszcie mi receptę na Fenoterol, bo kot mi schował? No a tak poza tym mały wciąż siedzi cicho Czasem tylko coś pod żołądkiem mnie zapcha, ale ja się wciąż o niego martwię ;(Cytat:
Co do drugiego - nigdy nie mam problemów z jego wyjściami, ale teraz jednak wolę, żeby był w domu wieczorami. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Tak
|
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz zapewne będzie miało 3kg
|
|
#356 |
|
Zadomowienie
|
ejjjj, wstrzymajcie się do jutra, bo ja jutro zaczynam
![]() Przygotowałam obiad już, teraz tylko powstawiać wszystko do piekarnika. Mama chyba się na mnie obraziła, bo kupiła małemu taki komplet, sweterek i śpiochy, ale z takigo jakiegoś sztucznego materiału, taki ala wełniany, dziergany..nie wiem nawet jak to nazwać, biały, z kołnierzykiem takim okrągłym, no okropny. Teraz jest tyle fajnych ubranek, że jest w czym wybierać. Kupowała wcześniej jakieś rzeczy dla małego i zawsze mi się podobały ale ten zestaw to masakra. No i powiedziałam, że nie bardzo mi się podoba, że może da się wymienić na coś innego no i żeby już może nie kupowała niczego, bo mały już wszystko ma. No i niby powiedziała, że dobrze, ale czuję, ze się obraziła. |
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33269978]Cześć. Jeśli chodzi o pogodę, to no comment.
Ale dzisiaj pospałam. Wstałam, patrzę na stół, a tam w magiczny sposób zniknął z niego Fenoterol TŻ musiał obszukać całe mieszkanie, bo koty stwierdziły, że to świetna zabawka Na szczęście znalazł i na szczęście mam jedno zapasowe opakowanie, bo co ja bym powiedziała na pogotowiu: przepiszcie mi receptę na Fenoterol, bo kot mi schował? [/QUOTE] hie hie też mam kota kradzieja raz się dorwała do luteiny ciekawe co by było kocie jakby się progesteronu nawpierdzielała ![]() moja potrafi mi z torebki klucze wyciągnąć jak nie zamknę na zamek torebki - ja juz ubrana siegam po klucz a klucza brak
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Ładnie!Ciekawe ile moje waży... Wizyta dopiero 12.04. Muszę pamiętać, żeby w przyszłym tygodniu na badania skoczyć.
|
|
|
|
#359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do kluczy - no coooo, nie chce, żebyś wychodziła
|
|
|
|
|
#360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze jakbyś na wszystko marudziła... ale jak Ty powiedziałaś, że jedna rzecz Ci się nie podoba, to przecież nic wielkiego.Ja jednak robię zamówienie i od rp... i od rajrodzica. Ceny różnią się groszami, więc nie o to chodzi, ale jeden ma rzeczy, które chcę, których nie ma drugi i odwrotnie, np. jeden ma takie nakładki na sedes, a drugi folię przeciwdzeszczową na fotelik
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

) nie odpowiadał. I tak wyjdzie mi to taniej niż większość komód z przewijakiem. I do tego już tylko miękka podkładka, bo skoro blat jest twardy, to nie potrzebuję już takiej sztywnej jak do nakładania na łóżeczko.
Obiad u Rodziców P
Wpadam do Ciebie na śniadanko! 
i widocznie mi się wydaje, że tamte się zaczerwieniły.
musze sie zresetowac
Ty, co nas tu ciągle rozśmieszasz? 

ja postawiłam na misia z pozytywką, liczę na rodzinę i znajomych w sprawie karuzeli. Chociaż nie, źle to zabrzmiało, ale może na chrzciny mały dostanie. Sama nie wiem... Póki co siostra kupiła właśnie takiego misia, muszę go tylko od niej wziąć i zacząć puszczać do brzuszka 

ja z zakupem kompletnej pościeli wstrzymałabym się powiedzmy do września, on natomiast nie wyobraża sobie takiego "gołego łóżeczka". Podobnie jest z kwestią spania w rożku, czy śpiworku. Nie wiem jeszcze jak tu dojść do jakiegoś kompromisu
a link, który podałaś mam w ulubionych - po prostu cudo!