|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
U
1; jogurt brzoskwiniowy z poppingiem, otrębami, zarodkami, pstkami słonecznika, wiórkami kokosowymi kawa parzona z mlekiem 2; pierogi ruskie 8sztuk z ketchupu kapką 3; truskawki z serkiem wiejskim i łyżeczką fruktozy, duża kawa z mlekiem 4; bułka orkiszowa z masłem orzechowym i kiwi/ pomidorem
|
|
#2913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ogólnie jadłospis mi się podoba, troszkę mało, trzymasz na tym wagę?
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2915 |
|
Raczkowanie
|
Sobotnie Utrzymanie:
Śniadanie: Bułka trójkątna z ziarnami; 1/2 z masłem orzechowym i miodem 1/2 z masłem, serem gouda, szynką, sałatą i papryką; kawa z mlekiem. 3 ptasie mleczka, kawa z mlekiem Obiad: Makaron pełnoziarnisty z śmietanowym sosem, kukurydzą, groszkiem, wędzonym kurczakiem i serem gouda. Podwieczorek: Serek wiejski z kakao i bananem; kawa z mlekiem. Kolacja:/będzie/ Duża kromka chleba ze śliwką z masłem orzechowym; 1/2 kostki twarogu z śmietaną, jakimś warzywem i szynką; inka z mlekiem. Ostatnio codziennie wpadają jakieś niespodziewane słodycze. ; ) |
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
patrzcie co znalazłam
http://27.media.tumblr.com/tumblr_m0...5qbao1_500.jpg mrożone yoghurt drops ) to tak jak ktoś ma ochotę na słodkie
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym jajkiem, to juz kompletne banialuki A co do jej jadlospisu, to glodowka wrecz
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#2918 |
|
Zakorzenienie
|
Podoba mi sie
Dodalbym jakies bialko w II i IV, ale fajnie ogolnie. Narobilas mi smaku na rzodkiewke teraz
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#2919 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dzieki za zerkanie
![]() Dzisiejsze U I 2 kukurydziane muffiny pełnoziarniste z ziołami z ketchupem do tego twaróg z rzodkiewkami, kawałkiem pomidora, kiełkami i sałatą, duża kawaII 2 muffiny jw, reszta pomidora ze szczypiorkiem, witaminy do picia III łosoś pieczony w sezamie, cytrynie i pieprzu podany na puree z cieciorki, do tego brukselka gotowana i sałata IV bedzie homo naturalny z musli, pecanami, prażonymi orzeszkami sojowymi i żurawiną do picia dodatkowo: espresso, roiboos, herbata zielona i woda Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-03-31 o 18:29 |
|
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
Moje U ( tak, wiem dzisiaj za dużo nabiału
)śniadanie : placuszki marchewkowo- jabłkowe z jog nat 180g , garścią rodzynek, paskiem gorzkiej czeko, kawa z mlekiem II sniadanie : serek wiejski ze szczypiorkiem, kromka razowca z masłem i szynką, wafel ryżowy z dżemem, jabłko, marchew, garść rodzynek Obiad : micha ciemnego makaronu z wiśniami i białym serem, kubek kakao Podwieczorek ( mały, ale nie byłam głodna ) : jabłko, garść zdrowego błonnika, Kolacja : bułka z ziarnami , masłem i duużą ilością paprykarza w ciągu dnia wpadło : marchew i yyy...chyba też jabłko jak się nie mylę ![]() Ruch : 1 h i 45 min spaceru z psem , 1h hula hop i 500 brzuszków - nie krzyczeć bo to mi sprawia przyjemność , nie robię nic na siłę lub żeby schudnąć Przepisu na placuszki nie podam bo nie chciały się dosmażyć i nie były jakieś super w smaku....
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie - ilosc i roznorodnosc tluszczu? Tych brzuszkow nie skomentuje.
|
|
|
|
#2923 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiem że Milka1224 pisała kiedyś, że ma dużo przepisów na strączki, m.in. różne pasty etc, warto może pw wysłać
|
|||
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie słodzę herbaty, kawy, napojów jedynie od czasu do czasu jakiś serek sobie nią dosłodzę, bądź owsiankę
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2012-03-31 o 19:01 |
|
|
|
|
#2925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2926 |
|
Rozeznanie
|
U
może ktos zerknie?na czczo łyżeczka oleju lnianego śniad; bułka ziarnista z sałatą,serem żółtym,pomidorem,rzodkiew ką i szczypiorkiem/ twarogiem i dżemem figowym; jogurt nat z granulowanymi otrębami kubeczek lodów koral- wanilia, ajerkoniak, krówka i kukułka, marchewka obiad; pieczony łosoś w przyprawach, pieczone ziemniaczki w mundurkach z czosnkiem,surówka z kiszonej kapusty 1h fitness- XCO zaraz po koktajl - kefir+banan, garść mieszanki zdrowych tłuszczy- pestki dyni,migdały, nerkowce kolacja; 2 kromki chleba razowego, puszka tuńczyka wsw z wkrojonym pomidorem, rzodkiewką i szczypiorkiem Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2012-03-31 o 19:30 |
|
|
|
#2927 |
|
Raczkowanie
|
Czy macie jakieś przepisy na dietetyczne ciasta na Wielkanoc bo w święta taki kawałek chyba można zjeść a nie znam jakiegoś fajnego przepisu??? Może na jakiś sernik ...
|
|
|
|
#2928 |
|
Raczkowanie
|
Moje P. Prosze o ocene
![]() Ś: bułka pszenna , pół z serem gouda i pomidorem , pół z szynką i ogórkiem , duża kromka chleba pszennego z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem , herbata z miodem nutridrink IIŚ: 2 duże kromki chleba pszennego dzielone na 4; 1 z szynka i pomidorem , 2 z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem , 1 z miodem i bananem , herbata z miodem i cytryną O: 2 chochle zupy pomidorowej , kotlet mielony , ziemniaki pieczone , mizeria , marchewka z groszkiem gotowana , szklanka soku jabłko-mięta deser: kisiel frugo biały ( wiem że niezdrowe , ale raz na jakiś czas chyba nie zaszkodzi ? ) K: bułka z makiem i ziarnami , pół z serem gouda i pomidorem , pół z szynką , ogórkiem i pomidorem , kromka pszennego z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem , herbata z miodem Strasznie dużo pieczywa , ale jakoś strasznie mi ostatnio smakuje . Tydzień temu nie mogłam na nie patrzeć , a teraz nie mam ochoty na nic innego bo tak mi smakuje ! Dziwne Zobaczy ktoś ??
|
|
|
|
#2929 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie jest ona zdrowa, wiem, ale w małej ilości nie powoduje tycia przecież
|
|
|
|
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jadłospis się nawet podoba..
|
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy, jestem na diecie, czyli R?
śniadanie " muesli z jogurtu naturalnego z dodatkiem kiwi i otrąb owsianych 2 śniadanie jabłko obiad żurek z jajkiem (dietetycznie zrobiony) , ryba z warzywami, sałata, pomidor podwieczorek: kiwi, kilka kawałków orzecha włoskiego kolacja: sałatka z pomidora, cebuli, rzodkiewki, sałaty i kanapka z wędliną Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-03-31 o 22:18 |
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
rrr
i jak?
|
|
|
|
#2934 |
|
Rozeznanie
|
Mój plan na jutro na R , co myślicie? Będę wdzięczna za wszelkie rady
![]() I – owsianka na wodzie z serkiem wiejskim i warzywami na parze II - tarkowana marchewka z jabłkiem i odrobiną soku z cytryny III - składana kanapka z chlebem pełnoziarnistym z jajkiem, twarogiem, szynka i warzywami IV - pierś z kurczaka gotowana na parze, duża sałatka (z oliwą z oliwek) V - twaróg z jajkiem i warzywami
Edytowane przez f _ c k yea Czas edycji: 2012-03-31 o 23:37 |
|
|
|
#2935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jak smakuje taka kawa?
|
|
|
#2937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze zaplanowane przez gotowanie
R:szklanka wody z octem jabłkowym (podobno pomaga na alergię więc probuję) - w smaku bleeeeeeeeeee I: 2 tosty z tuńczykiem II: pół mango z serkiem homo i pestkami słonecznika III: zupa kalafiorowa IV: duszone mięso z szynki w sosie cebulowo paprykowym (bez mąki i innych takich - mięsko duszone w warzywkach), ziemniaki, ogorki kiszone V: wiesniak z papryką i przyprawami ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tego drugiego posiłku to była to naprawdę spora porcja i nie pasował mi do tego żaden nabiał (którego ilość swoją drogą staram się ograniczać). Muszę codziennie wciskać do jadłospisu co najmniej 3 marchewki i nie bardzo mam na nie pomysły ![]() A owsianka "na słono" (a raczej "nie na słodko" ) jest pyszna, polecam
Edytowane przez f _ c k yea Czas edycji: 2012-04-01 o 14:20 |
|
|
|
|
#2939 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsza eR:
I: owsianka z 5 łyżek płatków, 1 otrąb, kilku truskawek, 1/2 homo posypana poppingiem amarantusowym. II: dwie kromki razowca posmarowane bieluchem: jedna z wędzonym łososiem i ogórkiem; druga z trzema plastrami sopockiej i pomidorem. 50 minut na rowerku III: duży kawałek pieczonego morszczuka z surówką z pekińskiej, ogórkiem, cebulą, papryką, kukurydzą z sosem na bazie oliwy. 30 days shred IV nie wiem czy dam radę czasowo ale jeśli tak to będzie koktajl z twarogu i jogurtu z mrożonymi owocami leśnymi. V: jajecznica z jajka i białka z wędzoną piersią z kurczaka, pomidor z cebulą. Będę wdzięczna za oceny
Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2012-04-01 o 14:26 |
|
|
|
#2940 |
|
Rozeznanie
|
U
:śniadanie : 2 kromki razowca / 1 z masłem i paprykarzem, 2 z masłem/ jajko na miękko z solą, marchew, 2 pl. szynki, kawa z mlekiem II śniadanie : jogurt jagodowy z pł. owisianymi i zdrowym błonnikiem, 3 wafle ryżowe / w tym 1 z dżemem - resztę zjadłam z tym jogurtem/ jabłko, kubas cappucino, 4 herbatniki maślane Obiad : big kotlet , duużo ziemniaków, buraczków , surówki z marchwii Podwieczorek :kubas budyniu śmietanowego z dużym bananem i jabłkiem, orzechami Kolacja : szklanka jog.naturalnego, 2 kromki razowca, marchewa Zerkniecie ?
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-04-01 o 16:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

A co do jej jadlospisu, to glodowka wrecz