|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
| Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
|
4 | 6,90% |
| Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
|
1 | 1,72% |
| Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
|
8 | 13,79% |
| U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
|
6 | 10,34% |
| Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
|
1 | 1,72% |
| Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
|
11 | 18,97% |
| Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
|
1 | 1,72% |
| Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
|
1 | 1,72% |
| Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
|
0 | 0% |
| Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
|
1 | 1,72% |
| Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
|
11 | 18,97% |
| Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
|
8 | 13,79% |
| Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
|
2 | 3,45% |
| Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
|
0 | 0% |
| Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
|
3 | 5,17% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
to wlasnie z nas na nia przeskoczylo. 2 tyg temu artur mial rzadkie kupy. potem zarazil meza, potem mnie (obydwoje bylismy na chorobowym), teraz artur w srode czy wtorek wymiotowal i mial znowu rzadkie kupy, a kinge dopadło dzis (taki skrót domowego szpitala)
wiem jak nauczyc kinge raczkowania - zostawic ja z dala od mojego lapka ![]() kinia juz lepiej, nie wymiotuje (odpukac!), goraczke 39 st zbilam syropkiem przeciwgoraczkowym. teraz nawet buszuje! |
|
|
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Ale się Was pochorowało! Mam nadzieję, że szybko wrócicie do zdrowia!
![]() : kciuki:Brumek ja się nie dałam nabrać Wydaje mi się, że takiej informacji nie podałabyś w ten sposób![]() Fajne wózki kupujecie. Oby się dobrze sprawowały! Klikam, jesli akurat widzę linka ![]() Ale dziś kwiecień-plecień. Sypało śniegiem i słońce świeciło i tak na zmianę ![]() A moje dziecko właśnie śpi z pupą do góry Upodobał sobie spanie na brzuchu. No i siadać nauczył się, choć jeszcze nie raczkuje. Łóżeczko obniżone, bo zaczął wstawać. Ale szybko mu to idzie
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
bello przyszedł, ale na razie jest u mnie w domu na wsi, bo tamten adres mam w allegro. Jutro ma mi mama przywieść, to zdam relację!
A ja jutro jadę na badanie uszek z Igorem do Rzeszowa. Już 6 raz... Boję się. A mnie ząb boli. Taka durna pogoda, że hej dziś. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Kajool jestem pod wrażeniem! dla Szymuli.!Monia biedna Kinga, ehh
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo wszystkim za życzenia urodzinowe i za pochwały mojego pełzaka. Dzisiaj urodzinki spędzamy tak rodzinnie w trójeczkę, a większa imprezka szykuje się w pierwsze święto za tydzień..
Oj Brumku niezły żarcik, ale ja od razu wiedziałam, że to prima aprilis. A wiesz, że też chodziło mi po głowie, żeby taki psikus Wam zrobić, szczególnie, że tak się składało, że @ mi sie spóźniał... Ale zrezygnowałam jednak Ale ile dziewczyn dało się jednak nabrać![]() Cytat:
Życzę dużo sił dla Was i żebyście jak najszybciej mogli wyjść do domku zdrowiAle po tym wszystkim na pewno przyjdą i słoneczne dni Cytat:
![]() ![]() klaski:
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1686 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Madziulka - jak Szymonek? Jest wysypka? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co u Was? Nic nie piszesz.... Cytat:
Jak Ty to ogarniasz ![]() No a sposob na raczkowanie świetny. Tylko kosztowny nieco ![]() Cytat:
Wielkie hip hip hurra za siadanie A z leżenia na boczku siada czy z czworaków?Cytat:
![]() i Cytat:
![]() Trochę się bałam, że się ktoś obrazi... No ale poczucia humoru raczej tu dziewczynom nie brakuje, więc zaszalałam
|
|
#1687 |
|
Rozeznanie
|
brumek nie pojechałam. Z większością spotkam się za tydzień na święta więc sobie odpuściłam. Pogoda się ok 13 w końcu uspokoiła, wyszło słońce na dobre i mimo, że znowu zimowa kurtkę musiałam ubrać, to poszłyśmy na spacerek.
Wykąpałam Ale jak zwykle o 18, bo już wykazywała oznaki zmęczenia i co.....szaleje w najlepsze w łóżeczku! Plujemy na odległość, bujanie łóżeczka, rzucanie smokiem na odległość i ani myśli spać!!! Jutro przychodiz majster wymienić u niejw pokoju roletę na okno, na zupełnie zaciemniającą
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia zdążyłam Ci jeszcze złożyć życzenia
Ojejej biedna Zuzia i Justyna..już ma po kokardkę złej passy, ciągle coś... kurcze ale przecież brała antybiotyk...? jak to się stało? Kajool jak chodzi? tak chodzi chodzi...sam? wstaw filmik. Jestem w szoku Taki duży chłop.Monia byłaś u lekarza czy na izbie że ma zastrzyki Kinia? biedaczka..aby się nie poddała jelitówce. Co się dzieje z tymi chorobami ostatnio? jakaś plaga ![]() No masakra co to za pogoda dzisiaj. Ale godzinę udało się pospacerować u rodziców po wiosce. Adrij no to masz Sarenkę w załączniku zdjęcie z miesiąc temu robioneEdit: coś się nie chce dodać załącznik. potem spróbuję To ja też się upomnę, a co KLIK
|
#1689 |
|
Zadomowienie
|
no dobra dziewczyny, bo juz nie moge. ciaza brumkowa nie wyszla ale chodzacy szymek, to prima aprilis :P
|
|
#1690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziekuje za kciuki, z ksiedzem jakos poszlo.... Iustyna |
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
kajool no na ciążę Brumka się nie nabrałam, ale na Twój joke tak
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
hej
przyznaję się bez bicia , wcześniej się nie udzielałam bo strasznie mnie irytowała pewna sprawa ... teraz niestety moja nieobecność spowodowana jest problemami osobistymi ![]() przesyłam wielkie buziaki dla Was i wszystkich naszych watkowych dzieciaczków |
|
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
ee dzisiaj mozna, wiec te klapsy niezasluzenie :P
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
nie miałam czasu wcześniej pisac bo znowu cały dzień byłam poza domem, nie wiem czy wiecie że iustyna z Zuzią są w szpitalu Zuzi schodzi na oskrzela i zostają bo chcą wykluczyć wirusy, będzie miała robione badania, do środy.Warunki ma ok, tylko biedna przerazona trzema dniami w jednym pokoju z Zuzą na rękach
|
#1695 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() biedna Iustynka i jej chore dzieciaki Cytat:
za nowe umiejętnościCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Naklikałam na Was
|
|||||||
|
|
|
#1696 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wierzymy. Sto lat
Cytat:
Strasznie niefajnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że problemy się szybko i pozytywnie dla Ciebie rozwiążą. My tu będziemy czekać na Ciebie Dziubeczku
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!!!!
nie nadrabiam - brak czasu, wczoraj latalam jak poparzona (placek tesciowej dzis na imieniny i dwa kolezance na impreze) szybkie zakupy, Marys spakowac do mamy i wyszykowac sie na impre. Mialam nie pic, ale skusilam sie na drinki (3 ) i zostalismy u znajomych na noc. Rano wrocilismy pzrsepalismy sie godzinke - wpadla tesciwoa z prima aprilisowym zartem i poszla, wiec zwleklismy sie z lozka i pojechalismy po Marysie, pozniej imieniny, kosciol, znowu imieniny. A teraz Marys nei chce isc spac i mleka tez znowu nie chce jesc
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chciałam się pochwalić, że Radek robi papapa ![]() Bosko to wygląda |
|
|
|
|
#1699 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Adrij dziekuje! A co u Ciebie, bo nie piszesz?
Powiedz mi, ktora kawe najczesciej pijesz z Tchibo? Chodzi mi o kapsulki? Marinko trzymam kciuki za jutro! Bedzie dobrze Mamad brawa dla Patryka za siadanie i wstawanie! Oj rozwijaja sie te nasze dzieciaki w szybkim tempie. Gdzie im sie tak spieszy? Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wierzę
Wszystkiego najlepszego! Cytat:
Nie ma gorączki i nie ma wysypki Gorączkował równiutko 2 doby i nie mam pojęcia dlaczego
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Kingusia, Zuzia
Jakis sezon chorobowy sie zaczął A ja zgubiłam porfel I ja nabrałam się na Szymkowy żart ![]() Na życzenie wodaquy Agatula na motorku, w gratisie mama
|
|
|
|
#1702 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
To ja też się chwalę, a co
![]() Tymuś zaczął wreszcie tak prawdziwie gaworzyć Bo do tej pory mówił sylaby, ale tak pojedynczo. Od wczoraj wieczorem umie powtarzać. I dziś cały dzień krzyczał MAMAMAMAMAMAMAMA i czasem też BABABABABAAB ![]() Poza tym daliśmy mu komórkę Taką starą nieużywaną nokię mu wyczściłam spirytusem, potem nad parą i ma swoją. Bo tak to nasze nam zjada ![]() Cytat:
![]() A roletę polecam Cytat:
A tak się ucieszyłam Cytat:
![]() A z portfelem paskudna sprawa ![]() Cytat:
Tajemnica jakaś ![]() Cytat:
Zmartwiłaś mnie tą sprawą. Mam nadzieję, że nic bardzo poważnego ![]() Ale z Denisem ok? Cytat:
Nie wiem, czy mam wierzyć czy nie
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczor
iustyna - trzymam kciuki za Zuziaka! biedne Wy.. monia - zdrowka dla Kingi! madzia1k1 - wszystkiego naj naj naj!!! Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-04-01 o 21:52 |
|
|
|
#1704 | |
|
Wtajemniczenie
|
łaskawie wybaczam
Cytat:
|
|
|
|
|
#1705 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
nie było mnie cały weekend i mam nadrabiania tyle, że chyba nie dam rady. rzeczytałam póki co ostatnia stronę i tak: Brumku, Kajool to sie Was żarty trzymają Justynko i dla Kingi Madzia Marinko powodzenia jutro na badaniach. my cały weekend poza domem. byliśmy u teściów i w Poznaniu na zakupach wózkowo-fotelikowych. udało się połowicznie bo tylko fotelik kupiliśmy. bo takiej spacerówy jaka chce Tż nie było. zostaje nam internet... a Hania znowu katar ma. od wczoraj. poczekam do wtorku. póki co mamy krople, maść majerankową i olbas . no i wit. c. a mnie dopadło zapalenie zatok. mam takie napady bólu, że umieram. dzisiaj myślałam, że się przekręcę... |
|
|
|
#1706 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
madzia, wszystkiego najlepszego!!!!!!
Ja wierzę, mój tata i moja ciocia też dzisiaj świętują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale doczytałam że jakoś poszło, to fajnie ![]() Cytat:
oby szybko wrócili!Cytat:
![]() Cytat:
Wracaj szybko bo Cię tu brakuje! ![]() obie śliczne! Cytat:
Bo u nas nie ma mowy, nie działa, więc stara nie jest żadną atrakcją ![]() A nam fajnie dzień minął mimo że zimno. Wzięliśmy Adasia do kościoła z własną palmą Oczywiście nawet tam sobie nie darował i zaczepiał panie wokoło (ręką, uśmiechami i innymi odgłosami) potem pojechaliśmy do restauracji - w ramach taty urodzin - i do mojego dziadka i tam tradycyjnie na konkurs palm ogólnie bardzo fajnie, ale za szybko
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Te jelitówki to chyba internetem idą
![]() ZDROWIA DLA KAŻDEGO!! |
|
|
|
#1708 |
|
Raczkowanie
|
Naoglądałam się waszych zdjęć
![]() próbowalam zrobic zdjęcia jak Jaś chodzi - i nie jest to prima aprilis ![]() tylko kiepsko z ich jakością no ale nic wogole ciężko na zdjęciu 'uchwycić' tymbardziej że oprocz laptopa i telefonu J przy robieniu zdjęć dostaje oczywiscie tez obsesji aparatu no bo przecież musi go mieć kolejna technologiczna zabawka masakra ![]() tak więc próby kroczków i sztuczka z butem bo stać to już sobie stoi spokojnie i oczywiście nie może tracic czasu na zabawe i musi mieć przy okazji zajęte ręce
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Żaneta ty kupowałaś może jakąś torbe, parasolkę i folię do swojego Espiro ????
|
|
|
|
#1710 |
|
Raczkowanie
|
Madzia sto lat!!
Brumek MAMAMAMAMAMA cudnie Aania no Adaś super musi to wyglądać ![]() my tez dzis bylismy z palmą Jasiek tak zawzięcie machał że ledwo co przetrwała ![]() monia zdrówka dla calego domku! ![]() Marina kciuki jutro za Rzeszów mocne! ![]() Telik co tam u drugiego Jasiunia? ![]() Patik klikne za zdjęcie nie no żartuje już kliknełamLili gratulacje za papa uwielbiam papa ![]() Aga a widziałam wyszla jakaś nowa brazylijska droższa ale chyba sobie zaszaleje do picia na święta ja wogóle najczesciej to każdą kawe pije na 'żółtym' nawet kapsulki czarne tak robie bo lubie mieć duży kubełek a tż lubi malą mocną, najczęsciej więc chyba kupujemy te espresso z czerwonym napisem silzinger cos tam coś tam no i zółte te mocniejszepieleszka i dla Was zdrówka!! żeby katar szybko sobie poszedł asio! Scio bardzo ładna fotka! z podwójną zawartością!
Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-04-01 o 22:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Wydaje mi się, że takiej informacji nie podałabyś w ten sposób

dla Szymuli.!
klaski:
Zuza zdrówka!! iustyna dużo sił w tym ciężkim dla Was okresie!!!