|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2009 część XVI :)
Robiliśmy dziś rysunki z ryżu
![]() IMG_0001.resized.jpg IMG_0002.resized.jpg IMG_0003.resized.jpg
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi też weny brak ![]() Posprzątałam już, S z Zosią u Dziadków to mam chwilkę. Ola prześlij mi ten link proszę, jutro jedziemy do Ikei to przy okazji wpadnę może do H&M ![]() Od poniedziałku nowy-stary szef u nas (kiedyś odszedł na wyższe stanowisko i teraz do nas wraca). Trochę się stresuję, wiadomo-każda miotła inaczej zamiata ![]() Miłego weekendu ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Nie no-pełen wypas
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
, tym razem ryż trafił na kartki, bo wcześniejsze służyły do robienia górek
|
|
#2554 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola zolte klocki sa dla Ciebie
![]() Jola piekne prace
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc
pęka mi głowa od rana, kawa póki co niepomogla za wiele :/ może to przez tą pogodę ![]() myślałam że się kimnę ale mąz mnie namawia żeby pojechac do Zuzy chrzestnego i zostac do jutra (obaj mają dziś urodziny, a ja całkiem zapomniałam czekam na jego decyzje bo niewiem co mam robic ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Jola, super te prace
|
#2557 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby się zdziwił,krzyczał na mnie ![]() Mariolu przepraszam,strzeliłam gafę Bardzo mi przykro Cytat:
Cytat:
Może nie będzie tak źle ![]() Cytat:
Idę zrobić jakieś ciasto jutro mamy mieć wizytę :ciocia z wujkiem,jak będą wracać z Lipnicy z palm,to mają wpaść,jeszcze z jakąś sąsiadką
|
||||
|
|
|
#2558 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez dzisiaj jakiś szybki torcik strzele, bo jutro kolejna wizyta urodzinowa Bartusia. Tym razem teściowie i brat małża z zoną. Resztą jego rodzeństwa jak zwykle ![]() Dzień dobry ![]() śnieg u nas padał
|
|
#2559 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pojechaliśmy
![]() głowa już prawie nie boli ![]()
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super Sylko, alez nic sie nie stalo ![]()
|
|
#2561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No jakoś nie jestem zdziwiona ![]() ![]() ![]() Phi, u nas cały dzień pada, i teraz też ![]() ![]() *** Małż ma zaoczne dziś i jutro, więc siedzi w pracy do 21-ej, ja chyba odpalę żelazko na 15 minut ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Przypomniało mi się - Sylwia, gdzie kupujesz zakwas na żurek i jaki to?
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny
Ola już wydrukowałam, dzięki
|
#2563 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie wczoraj zagrzmiało,wiało,świeciło słońce,padał deszcz,gradem rzuciło-wszystkie pory roku były Cytat:
Cytat:
![]() Ja Damianowi zasłonki do pokoju miałam przeciągnąć delikatnie żelazkiem i tak już 3 dzień przeciągam ![]() Kupuję rzadko,częściej robię sama a nie chcesz sama zrobić? prosty jest Składniki: - Woda - 30 dkg mąki żytniej razowej- Kromka chleba razowego ze skórką, a najlepiej - piętka - 2-3 ząbki czosnku. - 2 liście laurowe, 2-3 ziarna ziela angielskiego. Sposób przygotowania: - Zagotuj litr wody. - Do garnka kamiennego (ja robię w słoju - Gdy papka ostygnie, wlej pozostałą letnią wodę. - Włóż kromkę chleba razowego, czosnek, liść laurowy, ziele. - Przykryj gazą lub ściereczką i zostaw w ciepłym miejscu na 3 dni. - Przelany zakwas do butelek można przechowywać dwa tygodnie w chłodnym miejscu. Naprawdę prosty ![]() ------------ Zapomniałam paznokcie u stóp obcięte w kąpaniu Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2012-03-31 o 22:32 |
|||
|
|
|
#2564 |
|
Ola-Unhola
|
Ktoś własnie w nasze dwa okna (w dwóch pokojach) rzucił jajkiem....
Mam moskitiery upieprzone....
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() nasz mily wieczor z malzem zasmucil telefon od mojego brata ze zawiozl bratowa do szpitala ![]() na ktg wyszly jej delikatne skurcze -jest w 33tc..... zostawili ja na obserwacji 2-3 dni trzymajcie kciuki zeby jednak Hania siedziala w brzuszku do 38tc ![]() Ola dzieki
|
#2566 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej, miłego Prima Aprilis
Teść z samego rana zrobił mnie w jajo ![]() Łazimy wszyscy z kąta kąt i jakoś nie mamy pomysłu na niedzielę.
|
#2567 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
, myślałam o tym, bo widziałam ostatnio taki właśnie przepis, ale jak mi nie wyjdzie? Zostanę bez żurku A gdzie kupujesz ten Staropolski? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() *** Ale u nas dziś zimno, 2 stopnie Kuba rano siał rzeżuchę z małżem, teraz co 5 minut chodzi i ogląda, czy już wyrosła
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2012-04-01 o 12:23 |
|||
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
sylko może i ja wyprobuję ten zakwas czeko trzymam kciuki za Hanię, niech siedzi jeszcze u mamusi Unhola no dziecinada jakaś z tym jajkiem, wkurzyłabym się Zaraz jemy obiad, TZ jeszcze leży, odpoczywa, śpi, bo ostatni miesiąc mial strasznie pracowity, codzienne do poznego wieczora i teraz jest wykonczony, wspolczuje mu, mam nadzieje ze się zregeneruje. Ja we wtorek jade do UP, mam nadzieje ze wroce już z decyzją o zasiłku. |
|
|
|
#2569 |
|
Ola-Unhola
|
![]() No właśnie nie wiemy kto tymi jajami.... Podejrzewam, ze to jednak żart gnojków przechadzających się wieczorami, ale pewna nie jestem.... Wojtusiu decyzja jest 7 dni po złozeniu kompletu dokumentów. Lece, bo dzisiaj rodzinka Małża na ur. Bartka. Miłego
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Ja złożyłam już papiery i kazali mi przyjechać po decyzję. Niby dostane ten zasiłek, ale dopóki papierów w ręku nie bede miała to nie ciesze sie jeszcze jakoś.
A załapałam się chyba tylko na 80% zasiłku, ale dobre i to. Do pozniej papa |
|
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane
No i jestem, przy niemałej "pomocy" naszego CBŚ, które mnie do pionu sprowadziło ![]() ![]() Przyznać muszę, ze podczytuję Was, weny nie mam, siły nie mam i czekam na lepsze czasy ![]() U nas w miarę ok, Martynka sporo w zeszłym miesiącu chorowała, dostała antybiotyk 2 razy z rzędu, teraz zdrowa i biega do żłobka. Przedszkole już wybraliśmy i miejsce zaklepane, za państwowym nawet się nie rozglądałam bo oni kupę dni wolnych mają a my nie mamy nikogo do pomocy w opiece nad Martysią, dodatkowo ilość wolnego jakie muszę brać na czas jej chorób i wychodziłoby na to, ze w ogóle do pracy nie chodzę ![]() U nas cenowo to ok 500 zł pow 8 godzin plus wyżywienie, zajęcia dodatkowe w cenie, z rzeczy ciekawszych raz w tygodniu mają wizytę Pani z pracującym przy dogoterapii pieskiem - radość dzieciaków bezcenna ![]() Miramej, piękne te wasze ryżowe rysunki, czym barwiliście ryż? Czekoladko trzymam kciuki mocno ![]() Nie wiem kto o łóżeczko i IKEI pytał (Wojtusia?) ale my mamy i jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni. Odwiedziliśmy dziś z Martynką Banialukę, wystawiali Jasia i Małgosię, małej bardzo się podobało a dzieci na widowni wszystkie niesamowicie przejęte
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje dziewczyny za kciuki
dzwonilam do bratowej i mowila ze na usg wszystko ok. tylko znowu szyjka sie skrocila i nie chca jej nic powiedziec, jutro ma byc jej lekarz prowadzacy to wiecej sie dowiemy Aniu przyjmij zyczenia Sto lat i Wszystkiego Najlepszego
|
#2573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() , barwiliśmy bibułą Fajnie, my idziemy 29 kwietnia Cytat:
![]() No właśnie, Ania ma urodziny ![]() Aniu kochana, wszystkiego najlepszego, zdrowia, spełnienia marzeń i prawdziwych przyjaciół obok ![]() bukiet.jpg *** Robiłam Kubie wieczorem inhalację, pytam go czy mu pośpiewać, tak, więc śpiewam, po kilku minutach moje dziecko mówi do mnie "Przestań, bo mnie już uszy bolą od tego śpiewania"
|
|
|
#2574 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U siebie,stacjonarnie ![]() U nas też dzisiaj ziąb i tradycyjnie wiało ![]() Rzeżucha szybko rośnie ![]() Cytat:
Trzymam ![]() Cytat:
Zdrówka na dłużej Cytat:
Bartosz często mówi:mamo,nie śpiewaj już ![]() Aniu |
||||||
|
|
|
#2575 |
|
Wtajemniczenie
|
Jola
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu wszystkiego najlepszego tulipany_bukiet.jpg
|
#2577 |
|
Ola-Unhola
|
|
#2578 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
i nie była za długo ale poprawię sięCytat:
a światłoutwardzalne od 80 zł...chociaż 80 to za najmniejsze dziurki![]() Cytat:
Cytat:
trzymam mocnoCytat:
![]() Cytat:
po cichu tanio A mój żłobek od kwietnia jest droższy o prawie 40% ...w czwartek zrobili zebranie i powiedzieliCytat:
Dzień dobry Cięzki weekend za mną, w sobotę byłyśmy u Rodziców, cały dzień tak mnie głowa bolała że aż zbierało mi się na ![]() a od wczoraj od rana znowu (po raz milionowy) wychodzi mi ósemka...boli jak cholera, bo wychodzi strasznie daleko i wysoko...a dzisiaj wstałam i mam napuchnięte nie wiem dlaczego ![]() a w sobote u Nas padał przeogromny grad
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2012-04-02 o 08:21 |
||||||
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
aha i najważniejsze...
|
#2580 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Aniu i ode mnie przyjmij życzenia, spóźnione ale szczere Spełnienia marzeń i Sto lat zrycia w szczęściu i miłości
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

, zdrówka
przepraszam,strzeliłam gafę
Bardzo mi przykro 
jutro mamy mieć wizytę :ciocia z wujkiem,jak będą wracać z Lipnicy z palm,to mają wpaść,jeszcze z jakąś sąsiadką

klask i:
, na termometrze 0 

, myślałam o tym, bo widziałam ostatnio taki właśnie przepis, ale jak mi nie wyjdzie? Zostanę bez żurku 

...w czwartek zrobili zebranie i powiedzieli