Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz. VI - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku?
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII 3 4,35%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII 7 10,14%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII 11 15,94%
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 3 4,35%
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII 5 7,25%
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 23 33,33%
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII 9 13,04%
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 1 1,45%
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII 2 2,90%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-01, 22:51   #511
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A mój właśnie na początku ciąży średnio się starał tzn. obowiązki domowe to i przed ciążą dzieliliśmy po połowie. Teraz widzę, że się stara bardzo. Chyba najbardziej mu zależy na tym, żebym się nie denerwowała. Do wszystkiego podchodzi z uśmiechem, a i ja jestem dla niego baaaardzo życzliwa i na pewne rzeczy nie zwracam po prostu uwagi
Ja też. Swoje sobie myślę, jak widzę niektóre rzeczy, ale naprawdę nauczyłam się podchodzić luźno do porządków.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 22:52   #512
martula007
Raczkowanie

Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.

no i juz dawno odwrocona glowka w dol... i wierci sie caly czas, ale w dzien.. wieczorami jak sie juz klade do lozka to jest spokoj. Oby tak zostalo jak sie urodzi
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 22:53   #513
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Ja jestem w takiej sytuacji jak Ty, ale nie mam pojęcia co trzeba załatwić przed narodzinami dziecka
Mnie się wydaje, że po urodzeniu, jak się rejestruje dziecko w UM, to wtedy podaje się nazwisko jakie chcemy, żeby dziecko nosiło
A nie trzeba podać nazwiska dziecka już w szpitalu??

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 22:55   #514
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
To nie jest nudny post. Ja bym tak mogła pisać bez końca. Cieszę się że nie jestem sama. Myślałam, że tylko ja mam takiego męża. Za dwa tyg ma urodziny, i co?? I goście (rodzina) a za trzy tyg znajomi, i nieźle. Bo ja spędzę w kuchni cały dzień, a on będzie cały dzień w pracy, i nawet nie będzie kiedy jechać na zakupy. Powiedziałam mu że ja się nie czuję na siłach żeby przygotowywać imprezę dla tylu osób, to powiedział "to nie róbmy imprezy" jasne, w mojej rodzinie to nie przejdzie. Będzie niepotrzebna gadka. Myślałam, że zaproponuje żebyśmy jego mamę o pomoc poprosili ale nic z tego. Wiem, że jak powiem to mojej mamie, to mi upiecze ciasto, czy coś na kolację zrobi, ale czemu jego teściowa ma przy nim skakać ?? G mówi że możemy zrobić grilla. Tak pod warunkiem że będzie ładna pogoda, poza tym ktoś to musi po wszystkim posprzątać, przynajmniej zanieść do domu. A jak sobie pomyślę, że towarzystwo będzie mi wchodzić w buciorach do domu do toalety to mnie ciarki przechodzą.
Na święta ja piekę tylko ciasto (nie gotuję absolutnie NIC), połowę zabiorę w pierwsze święto do moich rodziców, bo jedziemy już na obiad, a drugą wezmę do teściów w drugie, bo też mam nadzieję że nas zaproszą. Tak było w boże narodzenie, jedno święto u jednych a drugie u drugich. Ale do dziś cisza, i nie wiem nic na temat tych świąt
Teraz to ja pomarudziłam

edit
3tyg przed terminem porodu ja mam urodziny. Wtedy już na pewno niczego nie będę przygotowywać. Kupię tylko ciasto. A tak w ogóle, to chciałabym urodzić w swoje urodziny
Ja też już myślę, co by tu robić w święta.
Ale postanowiłam, że upiekę szybciutko jedno ciasto i tyle. Na jeden obiad idę do teściowej, a drugi przywiozą (razem ze sobą) moi rodzice.
A na urodziny męża (05.05) już nie będę nic piec, wszystko kupię, no tam może zrobię jakąś pastę jajeczną albo ciastka francuskie. A resztę kupię Ja się nie przejmuję, absolutnie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 22:55   #515
martula007
Raczkowanie

To ja musze swojego meza pochwalic, bo on mi nie pozwala odkurzac i sie wysilac. a jak wraca z pracy i widzi ze w domu sie napracowalam to tylko patrzy na mnie wscieklym wzrokiem i zaczyna sie pogadanka- ale to ze wzgledu na to ze mialam problemy w ciazy, a teraz tak jak sporo tutaj mamusiek krotka szyjka, na dodatek jeszcze miekka, cale szczescie zamknieta
Stary 2012-04-01, 22:56   #516
Gaabbi
Wtajemniczenie

W szpitalu chyba też, bo to szpital pierwszy wysyła papiery z meldunkiem dziecka do UM...chyba
Wiem, że na identyfikatorach (na rączce i nóżce) dziecko ma napisane np. Hania córka Gabrieli

O jak mnie cholewcia boli w klatce piersiowej, aaaaaaaa

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-01 o 23:02
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 23:05   #517
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Dziewczynki uciekam spać. Dobranoc i do jutra

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 23:09   #518
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Moj tz sie stara wiecej niz zawsze takze go wykorzystuje i ,,ucze,, bo pewnie mi sie ulgi skoncza po porodzie :P
No ale takie rzeczy standardowe jak skarpetki smierdzace na srodku pokoju, syf w kuchni po jego sniadaniu oczywiscie sie nie zmienily.
No ale uzupelniamy sie jakos, ja sprzatam za niego te rzeczy, on odkurza,co powiem to posprzata i zrobi, obiecal upiec na swieta sernika, zrobic salatke.
ogolnie mam to szczescie, ze moj chlop dobrze gotuje:P- choc woli w pracy gotowac, dla mnie juuz mniej no ale potrafi...
No ale po porodzie az sie boje jak to bedzioe bo on z tych wiecznie spiacych i zmeczonych, Moze go przerosnac ze dziecko placze pol nocy

Ja tez po macierzynskim niestety bez pracy, nawet nie chce myslec jak to bedzie z 1 pensji,,,, bede czegos szukala na pol netatu nawet... ale znajac zycie....

edit- ide spac... jak tz ma sluzbe nigdy nie moge zasnac :O(
A jak jest w domu usypiam o 21....

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-01 o 23:22
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 23:22   #519
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja również uciekam spać.
Muszę przespać moje wszystkie dzisiejsze boleści
Dobranoc.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-01, 23:49   #520
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
heh no właśnie ja bym chciała jak SN do SN i urodzić albo z góry wiedzieć że CC. A nie że sie namęczę a i tak CC się skończy

Tak było z Cookie położna na SR jej mówiła, że raczej nie da rady, ale lekarz że spoko dziecko nie duże i da radę, się namęczyła a i tak na cc się skończyło I co położna ze szkoły rodzenia miała rację...

Choć znów mojej mamie mówił lekarz że nie urodzi mojego brata (2 dziecko - waga ponad 4kg) a jak przyszło co do czego to dała radę...
No właśnie biedna Cookie namęczyła się podwójnie, dlatego też bym chciała wiedzieć wcześniej czy np. miednicy nie mam za wąskiej do średnicy główki itp. a jak tak to niech robią cc i mnie niepotrzebnie nie męczą.
Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
To może kupię od niego pieluchy,a od rajrodzica resztę.
Większość takich pierdół wyprawkowych zamówiłam właśnie u tych dwóch sprzedawców
Cytat:
Fajnie, że porodówka Ci się spodobała
Dolargan i inne leki narkotyczne podawane podczas porodu mogą powodować autyzm u dzieci- udowodnione naukowo.
Plan porodu, to nie nasze widzi mi się, ale nowy standard opieki okołoporodowej obowiązujący od kwietnia 2011r. Z tego co wiem, to jak sama nie sporządzisz takiego planu porodu, to będą Ci zadawali mnóstwo pytań podczas akcji porodowej i spisywali to na papier, który później podpiszesz, bo oni będą musieli to w papierach mieć.
Kurcze tego to nie wiedziałam że oni muszą taki plan w papierach mieć.
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Moj tz sie stara wiecej niz zawsze takze go wykorzystuje i ,,ucze,, bo pewnie mi sie ulgi skoncza po porodzie :P
No ale takie rzeczy standardowe jak skarpetki smierdzace na srodku pokoju, syf w kuchni po jego sniadaniu oczywiscie sie nie zmienily.
No ale uzupelniamy sie jakos, ja sprzatam za niego te rzeczy, on odkurza,co powiem to posprzata i zrobi, obiecal upiec na swieta sernika, zrobic salatke.
ogolnie mam to szczescie, ze moj chlop dobrze gotuje:P- choc woli w pracy gotowac, dla mnie juuz mniej no ale potrafi...
No ale po porodzie az sie boje jak to bedzioe bo on z tych wiecznie spiacych i zmeczonych, Moze go przerosnac ze dziecko placze pol nocy
Mój też robi więcej, nie mogę narzekać. Ale teściowej nie trawię

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 00:31   #521
_millena
Zadomowienie

stokroteczka777 mam podobnie. moj mąz po prostu nie jest nauczony obowiązkowości i odpowiedzialności, pewnych rzeczy nie rozumie , a jego zachowanie zakrawa o lenistwo, ale ja się nie dziwię, ponieważ to chlopak, który NIGDY , dopóki nie miał tego nieszczęścia poznać mnie , nie miał żadnych obowiązków. NIGDY !!! nawet czegoś tak głupiego jak wynoszenie śmieci. Więc ja od kilku lat cierpie, on cierpi, są awantury, on się bardzo stara, ale jest ciężko i niestety to JA muszę wychowywać mego męża bo jego matka tego nie zrobiła, i właśnie dlatego nie chce, żeby zajmowała się moim dzieckiem a też ma zakusy. Ale .. niech się mały najpierw urodzi , dorośnie do momentu kiedy będę go musiała zostawić i wtedy się będę zastanawiać.
co do pracy , my mamy firmę i jemu się na prawdę wydawało, że skoro teraz jeszcze pracuję ( NA LEŻĄCO, więc uważam to za abstrakt już teraz, ale on nie widzi problemu, no bo skoro wykonują tą pracę nadal no to chyba mam na to siłę, bo przecież jakbym nie miała to bym nie wykonywała, no tak.. ale jak się jest na swoim , a dziecko w drodze, to się zupełnie inaczej podchodzi do kwestii pieniądza i zarobków), to przecież jak się dziecko urodzi to też będę pracować od razu, no bo przecież dziecko śpi ... no to w przerwię mogę zrobić to czy tamto, jaki problem...
przestałam juz na to reagować, bo szkoda moich nerwów.
a najgorzej to mnie wkurza, jak on po prostu wchodzi ze mną w dyskusje. i tyle razy powtarzałam : chłopie, daj mi te 9 miesięcy spokoju, zamknij się czasem o 3 sekundy wcześniej i nie prowokuj dalszej dyskusji, co bym sie nie musiała denerwować. po prostu zaciśnij zeby, raz w życiu i pozwól mi postawić na swoim. No ale NIE... ostatnie zdanie musi należeć do niego.
a ja ostatnio mam na prawdę taką huśtawkę hormonów, ze sama sobie ledwo radzę , i wiem że jemu jest ciężko z tymi moimi humorami, no ale kurcze, przecież tak nie będzie wiecznie ! ja też się do cholery męczę !

on mi ciągle powtarza : nie rób tego , ja to zrobię! ale mija jeden dzień, jeden tydzień, jeden miesiąc i nie jest to zrobione. Skutkiem tego mamy tyle okien pomytych ile ja umyłam, tyle firan popranych ile ja poprałam, dywan nie wytrzepany, nie zaniesiony do pralni ( ilez to jest do cholery zwinąć dywan i zawieść do gościa, który pierze dywany, zaplacic 50 zl i odebrać), remont polegający na odświeżeniu ścian nie zrobiony, w firmie zaległości, i generalnie sytuacja napięta i na ostrzu noża. Święta nieprzygotowane, ale myśmy do tej pory jeździli zawsze do rodziców, w jednym roku do jednych, w drugim do drugich i tak na zmianę. No to jego cudowna mamusia zaprosiła nas na niedzielę... ale zapowiedziała , że nie mozemy u niej spać , bo ... uwaga nie ma miejsca (a mamy około 70 km do niej), i spoko, wróciłabym sobie , mam ją gdzieś, tylko że na drugi dzień musimy jechać do jego ojca... u którego też nie ma miejsca, żeby spać i też nie byłoby problemu z tymi jego kochającymi rodzicami, bo ja ich nawet nie za bardzo lubię, wiec im mniej czasu z nimi spędazm tym lepiej, ale jednak święta miały dla mnie zawsze bardzo rodzinny charakter, to taki wyjątkowy czas dla mnie, po prostu nie lubię ich NIE celebrować i już. ale jako że leże, nie widzę sposobności by cokolwiek przygotować. jemu wystarczyłyby parówki na śniadanie, ale mnie nie no więc moi rodzice bezwględnie kazali się pojawić na świętą i zrobic sobie u nich bazę wypadową, co prawda nadrobimy trochę trasy, ale przynajmniej nie będziemy sami w pustym domu z pustą lodówką. No to się zrobiła wielka awantura, że jak to do moich rodziców mamy jechać , skoro to nie ich kolej

mnie opadły ręce już i dlatego musiałam się tu wypisać... także sorry za publiczne pranie brudów rodzinnych

dzisiaj mam wlaśnie jeden z takich dni, kiedy mam ochotę wszystkich zabić

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja wiem, że trzeba iść do urzedu stanu cywilnego i tam chyba ojciec musi uznać dziecko. Kurcze, jak ja nie znoszę takich spraw załatwiać Muszę się coś na ten temat dowiedzieć. Mam takie nazwisko, że nie chciałabym mojego dziecka nim karać, a tatus łaniutkie
hmm... ja nie wiem, ale mnie np kazali do szpitala wziąć akt ślubu ale jeszcze nie wiem po co. jedyne co mi się kojarzy to to, że w akcie jest napisane jak się beda nazywały dzieci, może szpital musi po prostu jakieś dokumenty wysłać do urzędu. pewnie z tego to wynika, dlatego może jeśli nie jesteście małżeństwem trzeba załatwić jakiś papiór wcześniej. Zapytaj w urzędzie albo szpitalu. nie ma się co krepować przecież to coraz bardziej normalniejsza norma - związki partnerskie.

Edytowane przez _millena
Czas edycji: 2012-04-02 o 00:44
_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 07:30   #522
justysd
Zadomowienie

GG do justysd

Dzień dobry !
Ledwo wstałam, nasikałam do pojemniczka, zjadłam śniadanie i zaraz lecę zanieść "moją próbkę" do przychodni.
Mam wiele planów na dzisiaj, muszę zacząć sprzątanko. Ale coś czuję, że w międzyczasie padnę i się prześpię. Pogoda masakra...
Miłego dnia Mamusie
justysd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 07:54   #523
8ewus8
Zadomowienie

Bry

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Tak wiem, coraz bardziej przerazona jestem. A na glowie jeszcze mam tyle obowiazkow, bo koncze wlasnie studia, a te nie naleza do najlatwiejszych, jestem w trakcie pisania pracy, a planowana obrone mam na lipiec, wiec ciezki czas przede mna, ale najwazniejsze zeby to wszystko pogodzic
Dasz radę, wszystko co prawda w jednym czasie Ci się na głowę zwala, ale mamusie są podobno o wiele lepiej zorganizowane, więc na pewno wszystko sie ułoży pozytywnie.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;33285221]Mnie to nie obejmuje i tak, bo jak mi się kończy umowa, to dostanę tylko zasiłek macierzyński od ZUSu i tyle. Od grudnia pojedziemy na jednej wypłacie :/[/QUOTE]

Ja mam taką samą sytuację. Mam umowę do końca grudnia a potem nie wiem :/ Może jak uda mi się z dyrektorką dogadać to wzięłabym trochę wychowawczego, bo ją to przecież nic nie kosztuje, ale z drugiej strony budowa...każdy grosz się przyda.
Jest jeszcze kwestia opieki nad dzieckiem, bo przez te pół roku czyli od stycznia do czerwca nie ma się kto nim zająć, potem może moja mama sobie weźmie roczny urlop.

Ale pogoda dzisiaj. Wkurza mnie, że meteorolodzy przedstawiali wizję jak to pięknie w święta będzie, że do 23 stopni a teraz nawet 10 nie pokazują. Swoją drogą fajny zawód, prawie jak jasnowidz...tak przepowiadać to ja też bym umiała, żadnych konsekwencji i jeszcze za to płacą.

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Jeśli chodzi o ten akt ślubu to właśnie zdziwiłam się, ze na stronach niektórych szpitali każą wziąć go na poród.
Może o nazwisko dziecka pytają przed porodem, nie wiem, może niech któraś mama się wypowie.

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

_millena u mojej babci też np. nie ma miejsca do spania, ale zawsze jak więcej osób przyjeżdża to wyjmuje się taki materac z łóżka tzn. był on kiedyś na łózku, ale potem babcia kupiła taki wypasiony i ten poszedł na strych na wypadek gości.
Moim zdaniem dla chcącego nic trudnego.
Ja mam teściów jakąś minutę jazdą samochodem, więc nocować nie zamierzam
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 07:59   #524
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

hej. Ja już dawno nie zglądałam. u mnie oki Martynka kopie po całości uciska wszędzie gdzie sie da więc nie jest za wesoło

użeram się z ZUSem i pracodawcą i już żałuje, że poszłam na l4

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 08:05   #525
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hej. Ja już dawno nie zglądałam. u mnie oki Martynka kopie po całości uciska wszędzie gdzie sie da więc nie jest za wesoło

No właśnie, Pandzia, gdzie Ty się podziewasz
Kurczę, prawie każda tak po imieniu do swojego malucha mówi a ja nadal nie wiem jak moj się zwie...
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 08:12   #526
moniczka1302
Wtajemniczenie

witam z rana!

ale jest znowu brzydko za oknem...
niestety jak sie siedzi w domu to mozna wpasc w depreche, jak czlowiek pracuje i jest ciagle skoncentrowany to nie zwraca takiej uwagi na otoczenie...

wczoraj poznym wieczorem wszystko sobie podczytalam co naskrobalyscie przez 2 dni, uzbieralo sie tego sporo

z nowosci - to mamy juz wreszcie wozek (jedo fyn - w kolorach fioletowych), nosidelko (maxi cosi) i mate edukacyjna (FP)- wzielismy uzywane, ale wszystko jest w stanie idealnym, wyprane i pachnace, kolega dal nawet instruktaz jak co z czym polączyc w sumie zaplacilismy za te rzeczy polowe ich wartosci, fajnie, ze udalo sie troche zaoszczedzic, bedzie na lozko do pokoju malej.
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 08:15   #527
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja do konca sama nie wiem czy to bedzie Martynka czy moze Adrianna a może Dominika ale na razie jest Martynka

Stary 2012-04-02, 08:21   #528
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dokładnie tak

Bardzo miło mnie w piątek zaskoczyła kasjerka w Biedronce Stałam w kolejce z jednym kefirem, wypatrzyła mnie, chociaż przede mną były jeszcze 3 czy 4 osoby, i mówi "a pani tak stoi w kolejce z tą jedną rzeczą? proszę podejść". Na co jedna z osób przede mną "ja też mam tylko jedną rzecz".
Zdziwiona byłam i pytam czy o mnie chodzi. Ona mówi, że tak, i do tej babki "ale ta pani jest w ciąży".
Cóż miałam zrobić, podeszłam
Cytat:
Bardzo miła kasjerka ja też byłam w biedronce, miałam sporo rzeczy w wózku. Ale nikt nawet na mnie nie spojrzał. Ludzie wolą nie widzieć brzucha. Faceci są inni, bo muszę to napisać. Otwierają mi drzwi zdarzyło mi się już dwa razy ale starsi faceci. Zresztą ja zawsze miałam powodzenie u starszych
Cytat:
Ostatnio tez mialam podobna sytuacje w sklepie, kasjerka zobaczyla ze z brzuszkiem stoje i poprosila mnie do kasy jako pierwsza, bardzo milo mi sie zrobilo. Jednak smiac mi sie chce przy kasach pierwszenstwa... czasami glupio mi sie upominac i kiedy sie nie spiesze to cierpliwie czekam, ale najbardziej podobaja mi sie starsze babcie ktore ustawiaja sie do kasy i udaja, ze nie widza ze ktos jest w ciazy, z malym dzieckiem itd.. podobna sytuacja w tramwajach, autobusach. Najpierw sie patrza na twarz, na brzuch... znowu na twarz. Zdazylo sie tez, ze zauwazylam jak ktos patrzy sie czy na dloni mam obraczke, hehe.
mi się zdarzyło raz na poczcie, babeczka która stała pierwsza pow że mnie przepuści bo nie wie co się stało ale zawsze było poza kolejnością, normalnie byście widziały wzrok tych 10 osób w kolejce no ale w sklepie to najgorsze są stare baby to zmierzą 5 razy i głowę obrócą, ostatnio w lidlu jedna widziała jak idę z wózkiem tak szybko biegła z zakupami że ledwo na zakręcie wyrobiła a kupowała 3 rzeczy do tego zapłaciła nie całe 10zł i jeszcze przy kasie stała paragon sprawdzała czy dobrze jej naliczyli a najlepsza jest u mnie apteka z naklejką miejsce przyjazne mamie a w kolejce stałam normalnie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Zamierzamy kupić tylko muszę najpierw się zorientować na co zwracać uwagę, żeby już kupić jakiś konkretny.

To może kupię od niego pieluchy,a od rajrodzica resztę.

Ja chleb piekę z tej mąki http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...%C5%82yny.html
dorzucam słonecznik albo pestki dynia i jest pyszny
ale to nie masz mąki tylko mieszankę gotową do wypieku

Cytat:
Z mężem mam tak samo. Ugotowałam dziś obiad. Był mega nieszczęśliwy jak musiał wyciągnąć surówkę ze słoika. Zabrał ją i już siedzi przed telewizorem. Ja skończyłam, nałożyłam na talerze, przyniosłam, a on mówi "już? ja bym Ci pomógł" . Zapytałam tylko o której miał zamiar przyjść. No i cisza. Ach, niech ja się już nie denerwuję. Mam ostatnio nerwy na wszystko. A najbardziej właśnie na tża. Wkurza mnie, że nie sprząta ostatnio za sobą, a nigdy nie było z tym problemu. On nie widzi problemu. Po co ma chować to czy tamto, skoro rano to ubierze No i nie widzi problemu w tym żebym jak zawsze robiła zakupy!!! Mówi że przesadzam, i że ciąża to nie choroba. A ostatnio mamy akcje na temat jak szybko po porodzie mam wrócić do pracy!! A ja nie wiem czy ja w ogóle chcę wracać do mojej aktualnej pracy. Poza tym, on nie widzi problemu w tym, żeby naszym dzieckiem zajmowała się jego 65letnia mama a ja widzę w tym wielki, wielki problem, bo jej nie ufam aż tak bardzo żeby powierzyć jej dziecko. Poza tym ona już ma swoje lata, swoje upodobania i jak ja to mówię rytuały. Wyobrażacie sobie dać dziecko osobie która 3-4 razy dziennie wychodzi bóg wie gdzie?? Ja jeszcze nie urodziłam, a już mam cyrk nad głową

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Zgadzam się z Tobą w 100%. Też to zauważyłam a najbardziej wkurza mnie patrzenie czy mam obrączkę. Dziś w kościele, to myślałam, że babeczka sobie kark skręci
ja nie noszę obrączki bo jej nie założę już nawet

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
504 zł na członka rodziny... nie wiem skąd oni to wzięli i kto się na to załapuje. Stawka niezmienna od lat, mimo iż średnia krajowa wzrasta nie wiem kto to wymyśla...

ten którego to nie obejmuje

Cytat:
Dziewczyny, ja nie jestem mężatką, ale chcemy żeby dziecko nosiło nazwisko ojca. Podobno trzeba to załatwić jeszcze przed urodzeniem dziecka, ale ja nie mam pojęcia jak Jest ktoś może w takiej samej sytuacji jak ja?
to po urodzenie w USC się załatwia

Cytat:

eeeeee tam przynajmniej Olafek korzysta

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 08:28   #529
martula007
Raczkowanie

Witam w ten "piekny" szary dzien! A juz mialam nadzieje, ze pojawi sie troche slonca. Dzis biore sie ostro do roboty, musze ogarnac porodowki, zadzwonic i dowiedziec sie kiedy moge przyjsc bo ostatnio w jednym szpitalu bylam i Pani mi tylko cos tam opowiedziala, ale wejsc nie moglam bo wszystko zajete.
_millena: nie zazdroszcze, takie swieta w rozjazdach, nie dosc ze to meczace to jeszcze nie spedzisz ich tak jak chcesz. Dla mnie tez swieta sa zawsze bardzo wazne, ale na szczescie tesciow mamy w tym samym miescie, wiec u nas idzie to latwo pogodzic. Ale bedzie dobrze, nie ma sie co denerwowac, pomysl sobie ze jakos to trzeba przezyc

Dasti80: przeczytalam, ze bylas zwiedzac porodowke w Policach i jestes zadowolona. zastanawialas sie jeszcze nad jakims innym szpitalem? Pytalas sie moze jak to u nich jest z iloscia pacjentek? Czy mozliwa jest sytuacja, ze odsylaja do innego szpitala? Ja tez jestem ze Szczecina i mam na uwadze Zdroje i Police wlasnie
Stary 2012-04-02, 08:31   #530
blueelektron
Rozeznanie

Dzień dobry , witam po weekendzie

doczytałam was

o TŻ to nawet nie chce mi się pisać, bo nie chce się nakręcać

miałam taką nerwową sobotę , że nie pamiętam kiedy tak mocno się wkurzyłam

Mam nadzieje, że z kotkiem będzie dobrze ja też zawsze o swoje zwierzaki się martwiłam, pamiętam jak mi chomik umierał na raka woreczka, to było straszne, albo jak mi kota zabili to już w ogóle trauma do dziś

onething

zwróć uwagę przy kupnie fotelika czy ma daszek, wkładkę dla niemowlaków i otulinki na pasy u góry i na dole<ręce, nogi>, mój fotelik w końcu przyszedł nie na ten adres co zamawiałam tylko do teściów, oczywiście to nie był koniec kłopotów, teściowa miała go podać znajomym, a stwierdziła, że sami sobie odbierzemy, w konsekwencji przyjechał do mnie pksem, oczywiście za dodatkową opłatą. Mam go i na szczęście jest w dobrym stanie

co do wyboru to jedna aukcja się skończyła chyba ten jest lepszy http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...234982233.html <zdjęcia trochę słabe, wypytaj jeszcze czy ma jakieś zmechacenia materiału itp> wybrałam ten bo ma te otulinki na ręce, brak natomiast na nóżki, w sumie to nie wiem czy swoją funkcję spełniają , ale wolałabym mieć te otulinki

ostatnio oglądałam aukcje zakończone i ze 3 foteliki nawet w dobrym stanie sprzedały się tanio od 19 do 30 zł, szok, więc może warto się przyczaić
Stary 2012-04-02, 08:42   #531
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Was wszystkie mamusie wiosenne Czytam Was regularnie juz od pierwszej częsci, ale napisac zdecydowalam sie dopiero teraz, takze mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swego grona. U mnie szykuje sie coreczka, termin mam na 10 maja. Wyprawke prawie skompletowana, narazie tylko wstrzymujemy sie z kupnem lozeczka , bo czeka nas po swietach przeprowadzka, wiec bez sensu niepotrzebnie robic sobie wiecej bagazow.
pozdrawiam Was serdecznie!
Witaj
Cytat:
Dziewczyny, ja nie jestem mężatką, ale chcemy żeby dziecko nosiło nazwisko ojca. Podobno trzeba to załatwić jeszcze przed urodzeniem dziecka, ale ja nie mam pojęcia jak Jest ktoś może w takiej samej sytuacji jak ja?
To się załatwia po porodzie w urzędzie,musi być z Tobą partner bo musi podpisać papier że się zgadza aby dziecko nosiło jego nazwisko.
Cytat:
A nie trzeba podać nazwiska dziecka już w szpitalu??
W szpitalu tak bynajmniej ja miałam Filip miał moje nazwisko,bo wtedy nie byliśmy małżeństwem.
Cytat:
To ja musze swojego meza pochwalic, bo on mi nie pozwala odkurzac i sie wysilac. a jak wraca z pracy i widzi ze w domu sie napracowalam to tylko patrzy na mnie wscieklym wzrokiem i zaczyna sie pogadanka- ale to ze wzgledu na to ze mialam problemy w ciazy, a teraz tak jak sporo tutaj mamusiek krotka szyjka, na dodatek jeszcze miekka, cale szczescie zamknieta
Gratki dla meża daj mi go do domu na parę dni.Mój po szpitalu do rany przyłóż a wczoraj obierz ziemniaki-zaraz-w efekcie jak już obrałam i się gotowały mówi,że idzie obrać Ale od wczoraj sra po gaciach...poniżej napisze dlaczego.
Cytat:
ja do konca sama nie wiem czy to bedzie Martynka czy moze Adrianna a może Dominika ale na razie jest Martynka
Gdzieś ty się podziewasz????

Od wczoraj dziwnie się czułam,bolał mnie brzuch,pózniej zaczęły mi się nogi trzęść.W dzień zaliczyłam dwa skurcze a noc to porażka do 3 w nocy się męczyłam,M oczywiście spał,bo ja go nawet nie budziłam.Skurcze miałam gdzieś co 30min trwały ok minutyZasnęłam o 3,wstałam i znowu mnie boli brzuch jak mi nie przejdzie to idę do lekarza a jak przejdzie to w czwartek mam i tak wizytę.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 08:46   #532
blueelektron
Rozeznanie

perse wow jaka fajna kiciu, przytulak, ten mój kotek też był czarno biały, kochany, obecna kicia nie lubi się tak tulić, no chyba, że ma ruję.

wczoraj robiłam kolejne zakupy przez all, tym razem u rp, laktator TT, chciałam kupić używany, ale tż, powiedział, że chyba jestem nienormalna, że to tak jakbym kupowała używany wibrator- też porównanie, no ale przekonał mnie i kupuje nowy, później dokupiłam:
leżaczek kąpielowy,
nakładki na sedes o których pisała kism,
z ziajki maść na sutki,
z nivea żel hipoalergiczny dla małego do włosków i ciała,
krem nivea faktor 30 od pierwszych chwil życia,
smoczki TT close to nature,
butelkę TT 150 ml,
NIVEA Baby super chusteczki SOFT&CREAM 63szt
Praktyczna szczotka do mycia butelek i smoczków
emulsje do higieny lactacyt
pojemniczki TT na mleko
i kolejne 250 zł poszło, masarka ile kasy

w sumie nie mam jeszcze rożka

mam jeden ręcznik kąpielowy
jedno przecieradełko i chyba po jednym jeszcze by wypadało kupić

dupkę będę sudokremem smarować w razie w

Dziś czekam na paczkę od brzuchatek mam nadzieje, że przyjdzie, stanik do karmienia trzeba sprawdzić czy dobry

Ogólnie już mam schizę, torbę też już zacznę powoli pakować , to już 32 +2
Stary 2012-04-02, 08:53   #533
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja ostatnio mam trochę nerwów anulka

Olaf znów miał obturację w sobotę, strach przed szpitalem był ale dexaven pomógł

uważajcie na hipp, nivea i johnson lubią uczulać

na początek zdecydowanie polecam mydło emolium koszt ok 30zł bądź mydło oillan koszt ok 9zł oba do zakupu w aptece

Stary 2012-04-02, 08:56   #534
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:

Nie żałuj, też miałam problemy z zusem, trochę się pomeczyłam a teraz wszystko jest ok
Cytat:
Dasti80: przeczytalam, ze bylas zwiedzac porodowke w Policach i jestes zadowolona. zastanawialas sie jeszcze nad jakims innym szpitalem? Pytalas sie moze jak to u nich jest z iloscia pacjentek? Czy mozliwa jest sytuacja, ze odsylaja do innego szpitala? Ja tez jestem ze Szczecina i mam na uwadze Zdroje i Police wlasnie
W Szczecinie tylko te szpitale można brać pod uwagę Zdroje są najpopularniejsze, mają dosyć dobrą opinię, ale coraz więcej się słyszy że straszny tam przemiał jest jak w fabryce i oksy podają każdej bo nie ma czasu na naturalne rodzenie. Na Police byłam zdecydowana od początku bo mój gin jest tam ordynatorem więc nie rozważałam innego miejsca. W Policach jest na pewno dużo spokojniej niż w Zdrojach zwiedż obie porodówki i podejmiesz decyzję.

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2012-04-02 o 09:08
Stary 2012-04-02, 08:58   #535
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
perse wow jaka fajna kiciu, przytulak, ten mój kotek też był czarno biały, kochany, obecna kicia nie lubi się tak tulić, no chyba, że ma ruję.

wczoraj robiłam kolejne zakupy przez all, tym razem u rp, laktator TT, chciałam kupić używany, ale tż, powiedział, że chyba jestem nienormalna, że to tak jakbym kupowała używany wibrator- też porównanie, no ale przekonał mnie i kupuje nowy, później dokupiłam:
leżaczek kąpielowy,
nakładki na sedes o których pisała kism,
z ziajki maść na sutki,
z nivea żel hipoalergiczny dla małego do włosków i ciała,
krem nivea faktor 30 od pierwszych chwil życia,
smoczki TT close to nature,
butelkę TT 150 ml,
NIVEA Baby super chusteczki SOFT&CREAM 63szt
Praktyczna szczotka do mycia butelek i smoczków
emulsje do higieny lactacyt
pojemniczki TT na mleko
i kolejne 250 zł poszło, masarka ile kasy

w sumie nie mam jeszcze rożka

mam jeden ręcznik kąpielowy
jedno przecieradełko i chyba po jednym jeszcze by wypadało kupić

dupkę będę sudokremem smarować w razie w

Dziś czekam na paczkę od brzuchatek mam nadzieje, że przyjdzie, stanik do karmienia trzeba sprawdzić czy dobry

Ogólnie już mam schizę, torbę też już zacznę powoli pakować , to już 32 +2
no mysle ze warto by bylo chociaz jedno zapasowe przescieradlo zakupic, bo jak sie zabrudzi to od razu zmienisz
a recznik tez lepiej miec chociaz jeden zapasowy.
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 09:05   #536
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość

Od wczoraj dziwnie się czułam,bolał mnie brzuch,pózniej zaczęły mi się nogi trzęść.W dzień zaliczyłam dwa skurcze a noc to porażka do 3 w nocy się męczyłam,M oczywiście spał,bo ja go nawet nie budziłam.Skurcze miałam gdzieś co 30min trwały ok minutyZasnęłam o 3,wstałam i znowu mnie boli brzuch jak mi nie przejdzie to idę do lekarza a jak przejdzie to w czwartek mam i tak wizytę.
Kurcze uważaj na siebie bo to chyba trochę za wcześnie mocno zaciskaj nogi.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Blueelektron za wyprawkę

Stary 2012-04-02, 09:12   #537
blueelektron
Rozeznanie

anulka chyba pisałaś o tych rzeczach pożyczonych kol, mi moja też spodnie i spódniczkę ciążową pożyczyła, w sumie to ich jeszcze nawet nie nosiłam bo to spodnie 3/4. Ona też jest w ciąży z tym, że to 8 tydzień, ale chyba też jej oddam, żeby się nie stresowała

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Dasti ty już pewnie spakowana? a jak tam samopoczucie? 36 tydzień
Mój to już się tak wypycha, że jest mi ciężko, jak jedziemy samochodem, to strasznie się wypycha, że nie mogę swobodnie oddychać, czuje jak wbija się w żebra
Stary 2012-04-02, 09:24   #538
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość

Dasti ty już pewnie spakowana? a jak tam samopoczucie? 36 tydzień
Mój to już się tak wypycha, że jest mi ciężko, jak jedziemy samochodem, to strasznie się wypycha, że nie mogę swobodnie oddychać, czuje jak wbija się w żebra
Spakowana ale brakuje mi kilka rzeczy wyprawkowych jeszcze: wózek i łóżeczko na dniach będziemy zamawiać, prześcieradła, termometr, ręcznik kąpielowy mam jeden więc przydałoby się jeszcze zamówić i już będzie wszystko samopoczucie nawet dobre jak na końcówkę ciąży, mały rozpycha się ale bólu mi to nie sprawia, no i kręgosłup nie boli tylko troszkę biodro przy wstawaniu i zmianie pozycji, ale to jest pikuś. Oby tak do końca sielankowo było

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Kism kupujesz dodatkowy materac do łóżeczka turystycznego??

Stary 2012-04-02, 09:26   #539
blueelektron
Rozeznanie

no to super,że się dobrze czujesz ja natomiast chodziłam wczoraj jak kaleka, chyba mi się miednica rozsuwa , mam też czasem takie dziwne bóle w dole brzucha jak na okres, ale nie są jakieś mocne, muszę kupić meliskę bo nie chce dzidzi stresować, mam zmienne nastroje, łatwo się wzruszam itp
Stary 2012-04-02, 09:28   #540
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

witam sie z Wami
anulka idz lepiej do lekarza jesli Ci nie przeszlo!....
Blueelektron wyprawka pelna para )

ide dzis po lozeczko do piwnicy, rozlozymy ...kupie materac odrazu
jakby ktos wiedzial cos odnosnie ttych nawilzaczy...
mieszkanka na chleb zrobiona, upiecze sie wieczorem razem z babka

zaczynamy 36 tydzien!
kwiecien wiec mamy 8 racznice z tz zwiazku ale zlecialo....

Milego dnia!

aha i cwana ze mnie bestia- jako, ze brzydka pogoda zaniose dzis cale pranie do babci, wsyztko mi poprasuje ....

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-02 o 09:31
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości