|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Pytanie nie do mnie ale moj Adas jednorazowo wypija 130 ml mleka (ma skonczone 5 tygodni) Cytat:
my pierwsze mleko jakie probowalismy to wlasnie HIPP - bylo dobre, przeszlismy na HUMANE - tez bylo OK, ale kupilismy BEBILON i zauwazylam ze Adasiowi mniej sie po nim ulewa. Ciekawe czy ma znaczenie zmiana mleka ![]() Nowaken trzymam kciuki
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
No ale mówiła że może chodzic też o formę podania (niektóre z tych niemieckich są w sprayu, czy jakoś tak).. |
|
|
|
|
#3543 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() desia współczuje wysypki nawaken ![]() śliczności ![]() Cytat:
Ja jestem mściwa i zobaczymy w przyszłości... Cytat:
Więc nie wiem jak będzie wyglądała ta walka napewno po porodzie trochę zejdzie + te wody...a dalej będzie ciężko ![]() Ja właśnie zjadłam śniadanie jak wstałam rano to do tej pory jestem mega opuchnięta na twarzy jak by mnie ktoś pobił w nocy ![]() trzeba zaraz się ubrać, wstawić pranko, posprzątać i porobić coś. |
|||||
|
|
|
#3544 |
|
Raczkowanie
|
Zapomnialam sie Wam pochwalic ze 5 dni po moim porodzie, urodzila rowniez moja rodzona siostra synka (przedwczesnie bo w 34 tc) takze moja rodzina w przeciagu kilku dni powiekszyla sie o 2 chlopakow
Dalam zdjecia na maila.PS Moj Adas z lewej strony
|
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzis pierwszy dzien sama z dwojka no i sniadanie z Filipem jedlismy po 9:00 no ale Szymon musial pierwszy zjesc mleczko, o 8:00 zaczal zanim porzadnie pojadl byla 9:00 rano. Dzis juz wykorzystalam lezaczek-bujaczek... ![]() Jak Szymon po jedzonku nie spal, to wlozylam go do lezaczka i w spokoju bez wychodzenia z kuchni moglismy zjesc sniadanko z Filipem ![]() W załaczeniu Filipek buja Szymonka ![]() Mysle, ze jedne problemy z czasem zażegnamy a pojawia sie nastepne ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje ze alergolog cos konkretnego poradzi... ![]() jaka sliczna kruszynka ![]() Asika wspolczuje kolek, z Filipem do 3 m-ca mialam ten problem, na szczescie nie plakal ciagle, nie mial duzych kolek, ale wieczorami codziennie bylo to samo, prezyl sie, czerwienil i plakusial... Dopiero jak skonczyl 3 m-ce to przeszlo wszystko.
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
lenka jaki masz piekny brzus!! I figurke trzymasz
![]() A brzus wydaje mi sie, ze jest nisko. Kącik dla Maleńkiej bardzo przytulny, slicznie go urzadzilas karolcia slodka Ewelinka Monia pieknie wygladacie! Julliczka slicznie Ci z brzuszkiem, wogole nareszcie sie znow pokazalas
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
)) dwóch przystojniaków super fotka!---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
ojoj, no coś Ty! duża jestem! No ja własnie wysłałam mamie zdjęcia brzuszka - porównanie 35 tygodnia i 37 tygodnia - i stwierdziła że się obniża, siostra dostała te same zdjęcia i stwierdziła, że nie zauważyła by się obniżał.. Ale mi sie wydaje że troszkę jednak idzie w dół.. |
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reszta siedzi w biodrach. ale jakie mam fajne, szerokie no i jeszcze tylko brzuszek został, ale on z dnia na dzien jest coraz mniejszy
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() moje dziecie poszlo w koncu spac wyslalam fotki na maila ![]() emigra nie słyszałam o tym zeby dziecko nie tolerowało kopru wloskiego ale współczuje asika współczuje kolek wczoraj bylysmy u mojej babci na urodzinach i mlody w wózku nie chcial polezec tylko na moich lub meza rekach skubaniec, wieczorem bylysmy u sasiadow, wzielam mu fotelik samochodowy zeby pospal, dupa! tylko i wyłącznie na rekach z glowa przytulona do klatki piersiowej obojetnie u kogo spal 3h myslalam ze nie bedzie pozniej w nocy chcial spac ale nie bylo problemu nowaken ![]() no i najważniejsze Wiktorek ma juz miesiąc dzis ![]() Aguska śliczne te twoje pocieszy
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-04-02 o 11:20 |
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
desia i jak z tym alergologiem? udało się umówic?
|
|
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Dziękujemy ślicznie za kciuki i gratulacje!!! My od wczoraj już w domku, spędziłyśmy w szpitalu trzy doby, bo urodziłam wieczorem a doba jest do 18, więc musiałyśmy zostać na noc. Ale jesteśmy już u siebie, więc czujemy się o wiele lepiej Malutka grzeczna, ładnie śpi, ssie cycusia, nie dokarmiam jej już (trochę w szpitalu musiałam), ale w razie wu mężul kupił w niedzielę puszkę, żeby była. pierwsza noc w domu za nami, Malutka spała po 2h, potem karmienie, przewijanie, chwilka przytulania i znów spanko nad ranem trochę pomarudziła, bo wybudziło ją mega kupsko ale potem dalej ten sam rytm, więc się bardzo cieszę. oby tak dalej. Jak Emilka pośpi to naskrobię opis porodu. i jakąś foteczkę dla cioć wizażowych wrzucę oczywiście nie nadrobię Was, bo to nie możliwe na tą chwilę
|
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym brzuszkiem to kazdy ma jakis inny pumkt widzenia gratulacje
|
|
#3553 | |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa ślicznych masz Synków
Cytat:
Karo89 super, że już jesteś w domku A mnie w domu szlak trafia dobija mnie ta cała atmosfera jeszcze teraz święta idą...nie chce spędzać Świąt z matką bo to istna paranoja wystarczy, że spędziłam z Nimi Boże Narodzenie i Sylwestra co było koszmarem - zero rodzinnej atmosfery byle aby zjeść i iść do swojego pokoju takie ich zachowanie albo żebyśmy my sobie poszli ![]() W Wielkanoc mam nadzieje, że będę rodzić albo będę jeszcze w szpitalu aby tego wszystkiego uniknąć a jak nie to wybiore się do teściów - pojade tam z torbą w razie w jak bym zaczęła rodzić ![]() Suszy mnie strasznie mam ochote na coś gazowanego - najchętniej jakiś energy drink ale nie wolno
|
|
|
|
|
#3554 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a rumianku jeszcze nie probowalam ... Cytat:
Julka wypija 90-120 ml, zalezy od humoru, apetytu ... czasem zdarza sie ze wypije 30-40 i ma dosyc... Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Dalej nic
![]() Wracam do domu. Kolejna wizyta 10.04
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3556 |
|
Rozeznanie
|
witam,
chcialam sie pochwalic ze 19.03 o godz. 21.45 na swiat przyszedl Kubus |
|
|
|
#3557 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
ze względu że miałam nawal pokarmu moje piersi były jak kamienie mały nie chciał brać do buzi w ogóle żeby pić mleczko to musiałam ściągać przez noc i dawać butle no i teraz cyca nie chce widzieć co zrobić żeby w ogóle zaczął pić z piersi bo wychodzę z siebie. Mój tz zakochany w malutkim bączku naszym a jak razem ładnie śpią nad ranem jak będę na kompie bo pisze z tel to dodam zdjęcia jest cudownie prócz zarwanej nocki dzisiaj :-P
|
|
|
|
#3558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z butli latwiej dziecku pic a z cyca musi sie nameczyc, stad Twoj nie chce cyca... u mnie tak bylo i poleglismy niestety
||
|
|
|
#3559 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale super wygladaja i jak ladnie starszy braciszek opiekuje sie mlodszym ![]() Cytat:
Nie moge sie doczekac foteczki
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska jakie slodziaki dwa
|
|
|
#3561 | ||
|
Gang Iren
|
W Polsce jest rumiankowa dla malych dzieci herbatka,u mnie w polskich sklepach idzie dostac:
http://www.bobovita.pl/nasze_produkt...e/HERBATKA/345 Moze jednak w ta pelnie urodzimy ![]() Cytat:
Cytat:
Chyba nic innego jak przystawiac i nie dawac butli,jak bedzie glodny to powinien skusic sie na cycka,jak juz zaskoczy to bedzie dobrze mysle.
|
|
#3562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w nocy tylko on zmienia a ja karmię, tylko jak jest kupka to woła mnie żebym sprawdziła czy dobrze wytarł
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na fotki fajnie, że jesteście już w domku![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- nic a nic się nie dzieje?? co lekarz powiedział? głowa do góry i tak już bliżej niż dalej ja sobie to tak tłumaczę![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bede musiala jutro poszukac u nas Dziewczyny tak czytam jak Wasi TZ sie zajmuja w nocy dziecmi i sie zastanawiam jak oni pozniej do pracy ida? moj pracuje i ja w nocy uciekam do salonu zeby go nie budzic przypadkiem, wiec sila rzeczy karmienie i przewijanie dziecka nalezy do mnie nie wyobrazam sobie mojego meza pozniej w pracy
|
|
|
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że z tymi kolkami ciężko jest ale po jakimś czasie przechodzą. Tylko ile to maleństwo się nacierpi to masakra. Zamówię ten lek sab simplex i zobaczymy. Uciekam bo mała znów płacze z bólu brzuszka
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to jakiś zastój się zrobił
![]() ale pewnie rzeczywiście ruszy się za parę dni, w okolicach pełni. Jolka, gosia, tikki, Zia, Iw32... ale będzie porodów! |
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- To jeszcze z marca zostala na liscie tylko Magzula i miala termin na 18-tego,to chyba juz urodzila,tylko znac nie daje. Czyli kwietniowki ewidentnie pora na nas!!
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czyli po terminie ?
Oj ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

Zmieniliśmy mleko na bebilon dla dzieci kolkowych ale niestety jest jeszcze gorzej i wracamy do hippa, przynajmniej po tym mogła się bidulka załatwić a tu niedość że kolka to jeszcze zmartwienie z powodu braku kupek.
my pierwsze mleko jakie probowalismy to wlasnie HIPP - bylo dobre, przeszlismy na HUMANE - tez bylo OK, ale kupilismy BEBILON i zauwazylam ze Adasiowi mniej sie po nim ulewa. Ciekawe czy ma znaczenie zmiana mleka 

. Kopie mnie w bok i przesuwa się z jednej strony na drugą. Dawno już tak nie świrowała. Nadrabia zaległości. Pewnie jej za gorąco po kąpieli 

. Wiesz co dla własnego spokoju ja bym się nie zastanawiała i bym się wyprowadziła, może wtedy mama coś zrozumie.

ale nie wolno