Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 10:15   #2281
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Gra o toron to serial. teraz na hbo zaczyna się drugi sezon. Świetna sprawa, też strasznie polecam Ja się nie mogę doczekać 22.

A co do chodzików, to one podobno zniekształcają biodreka u dzieci i uczą je złych odruchów chodzenia.
acha to nie dobrze, a jesli by tylko czasami korzstało z tego to tez moze zaszkodzic??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:17   #2282
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
acha to nie dobrze, a jesli by tylko czasami korzstało z tego to tez moze zaszkodzic??
Nie wiem dokładnie, ale ja bym w ogóle tego chodzika nie używała, bo dziecko może potem tylko chcieć chodzić w chodziku, a nie stawiać kroki samodzielnie bez pomocy.
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:18   #2283
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
ja biorę 1/2 tabletki co 4 h ale magnezu mi gin nie kazał brać. W takim razie chyba do niego zadzwonię.
W ogóle się nie przeciążam nic nie podnoszę co waży więcej niż 1 kg i większośc dnia właściwie leżę... już przy krwiaku się strachu najadłam, więc teraz się obchodzę z sobą jak z jajkiem
Lepiej zadzwonić niż masz się zamartwiać czy wszystko w porządku
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:18   #2284
anna99302
Zadomowienie

Dzień dobry mamcie! ehh wczoraj nawet nie miałam siły się pożegnać bo padłam. a rano obudziłam się z paskudnym katarem. mam nadzieję, że to alergia a nie przeziębienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
no wlasnie wiekszosc dochodzi do tego ze przegina i odpuszcza. Ale sa tacy ktorzy wpadaja w normalne uzaleznienie - i to jest jak alkoholizm. I moj niestety jest takim przypadkiem...na szczescie praca jest wyzej w hierarchii. Ale rodzina juz niezbyt... On nie potrafii sobie powiedziec stop. To jest taka ucieczka przed rzeczywistoscia. Niestety koszty ponosimy my, a on tego nie rozumie wogule.
No nic, mam nadzieje ze w koncu kiedys przejrzy...
Mam nadzieje ze przed rozwodem...
bo czasem na prawde juz nie moge tego zniesc[COLOR="Silver"]----------
A on wie jak bardzo Cię to boli?

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Przyszłam na 10 minut Okazało się, że mam stanowczo za dużo ubranek na 3-6 miesięcy, a za mało na 0-3 Ale ubranek jest od groma Trzy 60l worki na śmieci są pełne Gdzie ja to pomieszczę, to nie wiem
OOO trzy wory?? a wszystkie ubranka dobre??

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Nie mam humoru, bo cały dzien czekałam na zakupy z tż, no i jak zwykle wywinął mi numer i poszlismy dopiero o 19, a galeria była do 20stej... Wiec weszlismy doslownie do 4 sklepow, tż wybrał sobie prezent, jakieś ubrania i dodatki ze springfielda,a ja oczywiście nic... Nie wspomnę, że urodziny miałam 10 dni temu, a prezentu jeszcze nie dostałam, bo tż nie wie, co mi kupić. Pomysłowy, nie powiem.
ehh faceci... chociaż nie powiem mój zawsze pamieta o urodzinach i innych świętach... i co roku dostaję to samo: biżuterię z Apartu hahah więc zawsze gram zaskoczenie: oo biżuteria? nie spodziewałam się

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja jestem fank,a perfekcyjnej pani domu, mam nawet ksiazki, jednak wersja polska to dno, kompletnie mi się nie podoba i dlatego nie ogladam.
Eeeee polska wersja nie jest taka zła. Rozenek jest dobra jako perfekcyjna pani domu.
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
byliśmy dziś na car boot'ie
kupiłam łóżeczko drewniane za 12 f
i kilka fajowych ciuszków jak nóweczki
znajomi zaproponowali nam tez, ze dadza wanienke i taką gondolke wiklinową na drewnianym stojaczku, mama za to przysłała mi zdjecie wózka, który chcieliby nam kupić - co myślicie?
A wózek trzykołowy?
Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Witam z rana z kawusią z pracy ja dziś zaczynam 6 miesiąc
Gratki!
Cytat:
Hejka
teskniłam za Wami

co prawda jeszcze jakos tak mi smutno, ale mysle ze bez Was rady nie dam..... potrzebuje Wam czasem posmęcic
Ciastuś, tak pusto bez ciebie dobrze, że wróciłaś

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

jakiś śpioch się ze mnie zrobił.
śpię od 22 do 8 i zasypiam też w ciągu dnia na godzinę lub dwie
Wy też tak macie?
Taaak! Ja nie wiem kto mówił,że w II trymestrze się mniej śpi?? ja jeszcze drzemka w ciągu dnia a i tak 22-23 padam!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:19   #2285
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ja się chętnie przyłączę do świętowania (do picia to mnie namawiać nie trzeba ) tym bardziej, że się zorientowałam, że i ja mam okazję - zaczynam dziś 28 tydzień, a tym samym już jak by nie patrzeć - trzeci trymestr!
Wow! No to gratki

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
niestety najprawdopodobniej tak i przez to, że mnie rozłożyło na amen i mam te skurcze brzucha, to on musiał sam chodzić z psem, robić zakupy itd. itp. No i teraz boję się co będzie, ja jeszcze do końca nie dokurowana, ale mąż ma już gorączkę, a mi brzuch dalej twardnieje ehhh
Ojoj....Mam nadzieję, że jeszcze bardziej się nie pochorujesz
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:21   #2286
hanjah
Zakorzenienie

Hello U mnie kiepska noc Co dwie godziny do toalety latałam-z pełnym pęcherzem za każdym razem, a od wieczora nic nie piłam. Chyba skończyły mi się przesypiane nocki Jak tż poszedł do pracy po 5 to nie mogłam zasnąć i myślałam że tak koło 6 wstanę, dziecko spało to miałabym chwilę dla siebie Ale jak zasnęłam to obudziłyśmy się przed 9 dopiero
Jak nie mogłam zasnąć to sobie myślałam co w domu przed Świętami zrobić, co posprzątać etc. A teraz mi się strasznie nie chce nic robić
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:22   #2287
Ahawaa
Raczkowanie

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, że jestem już po wizycie. Ginka przełożyła mi połówkowe na 25 kwietnia, ale miałam dzisiaj robione usg. Z dzieciątkiem wszystko w porządku Jest ułożone główką do dołu, no i potwierdziła płeć- nadal dziewczynka została dziewczynką Dostałam receptę na żelazo i mam brać co dwa dni i mocz, morfologia do zrobienia na następną wizytę. Glukozę dostanę dopiero 25 kwietnia do zrobienia
Gratulację. Cieszę się, że z małą wszystko dobrze

Jako, że dziś poniedziałek załączam zdjęcia brzucha (22+2) oraz jego zawartość - Kalinę, która podczas badania postanowiła pobawić się swoimi stopami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0341a.jpg (75,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0344.jpg (73,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0351a.jpg (53,7 KB, 49 załadowań)
Ahawaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 10:25   #2288
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hello U mnie kiepska noc Co dwie godziny do toalety latałam-z pełnym pęcherzem za każdym razem, a od wieczora nic nie piłam. Chyba skończyły mi się przesypiane nocki Jak tż poszedł do pracy po 5 to nie mogłam zasnąć i myślałam że tak koło 6 wstanę, dziecko spało to miałabym chwilę dla siebie Ale jak zasnęłam to obudziłyśmy się przed 9 dopiero
Jak nie mogłam zasnąć to sobie myślałam co w domu przed Świętami zrobić, co posprzątać etc. A teraz mi się strasznie nie chce nic robić
ja tez juz nie przesypiam calych nocy ja od jutra zaczynam porządki, najbardziej wkurza mmnie ta chemia do sprzatania, bo te środki drapia w gardlo, a nie wyobrazam sobie ich nie uzyc

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość

Jako, że dziś poniedziałek załączam zdjęcia brzucha (22+2) oraz jego zawartość - Kalinę, która podczas badania postanowiła pobawić się swoimi stopami
slicznie wyglądasz moj synek ma ideantyczną poze na usg z 20tc
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:25   #2289
karolka110
Wtajemniczenie

Hej Kochane Mamusie, witam się z Wami po weekendzie

mój minął całkiem miło, wczoraj byłam z Małżem na lodach a potem na działeczce, słonko świeciło, ptaszki śpiewały, cud-miód

a wieczorem wojna w brzuchu-totalne szaleństwo!!! moje Dziecię szaleje coraz bardziej, a potem znów o 22(niczym w zegarku) znów szaleństwoi to ponad 40 minut!!!

proszę powiedzcie jak wygląda czkawka w brzuszku??jak to odczuwacie i ile trwa??

Prince- dobrze, że bez Nas żyć nie możesz

całuję Was mocno
Stary 2012-04-02, 10:27   #2290
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja tez juz nie przesypiam calych nocy ja od jutra zaczynam porządki, najbardziej wkurza mmnie ta chemia do sprzatania, bo te środki drapia w gardlo, a nie wyobrazam sobie ich nie uzyc
Mnie też ta chemia przeraża Najwyżej najgorsze szorowanie zostawię tż na piątek

Przeglądam w necie pogodę na najbliższy tydzień u mnie-jutro w nocy ma u mnie padać śnieg Tego to nawet zimą tu nie było Na Święta jeszcze nie sprawdzę, bo tylko do piątku znalazłam... ale żeby chociaż niedziela była ładna
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:28   #2291
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
ja nie jestem miesozerna i nie bylam. Ale zawsze to dla nas duzo taniej miec wlasne mieso niz kupowac zwlaszcza ze meiso tanie nie jest. No i na swieta ile odchodzi kasy bo bedzie swojskie Nie gadałam z Nim. Dzis mam taki zamiar.
no to
a co do mięsa to pewnie że się opłaca, a poza tym wiesz co jesz... ja niestety nie mam takiej zamrażarki tylko małego "pitka". Ale udało mi się ostatnio dostac swojską kaszankę

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:28   #2292
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

o matko jaki śliczny brzuszek!! i jaka laseczka jesteśmy w tym samym wieku ciąży
na kiedy masz termin??
ja jeszcze nie wiem co siedzi w brzuszku....
fajne masz spodenki-gdzie zakupiłaś??
Stary 2012-04-02, 10:29   #2293
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

o matko jaki śliczny brzuszek!! i jaka laseczka jesteśmy w tym samym wieku ciąży
na kiedy masz termin??
ja jeszcze nie wiem co siedzi w brzuszku....
fajne masz spodenki-gdzie zakupiłaś??
i ile masz kilo na plusie-zdradzaj już!!
Stary 2012-04-02, 10:29   #2294
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem dokładnie, ale ja bym w ogóle tego chodzika nie używała, bo dziecko może potem tylko chcieć chodzić w chodziku, a nie stawiać kroki samodzielnie bez pomocy.
acha
no to sie dlugo nim nacieszyłam
Cytat:

boski domek i lokatorka no a jaka super fogurka!!!!!! zazdraszczam!!!!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-02, 10:29   #2295
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja z takich nieprzyjemnych, mama kopy w pęcherz
Oj znam to Wczoraj wieczorem tak mnie Mały kopał tak niziutko nad pochwą, że myślałam, że nie dam rady. To bolało Na szczęście po jakiś 15 minutach się uspokoił, bo już miałam zamiar wstać, żeby przestać go tak mocno czuć. A co to będzie w 8-9 mc

Cytat:
ja jutro tez mam wizyte, ejstem ciekawa gdzie mały lezy, no i mam nadzieje, że tym razem odsloni sie i lekarz zobaczy narządy wewnętrzne w całosci, bo to powtórne połówkowe jest

Trzymam mocno kciuki
Jestem bardzo ciekawa, jaki już jest Twój Jaś, bo od razu sobie wyobrażam, że mój jest podobnych wymiarów. W końcu "powinni" się urodzić tego samego dnia

Cytat:
To trzymam kciuki Ja też będę miała połówkowe jutro. Tylko dziwię się, że tak wcześniej, bo w połowie 19 tygodnia..a większość z Was miała jakoś 22/23 tydzień
Trzymam kciuki

Cytat:
Oglądam "Perfekcyjną panią domu" na tvn style-nie wierzę że ludzie naprawdę żyją w takim syfie
A mi się wydaje, że to jest tak pod tv zrobione, ten cały syf

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Znaczy, że jutro szykuje się dużo wizyt:
phdwao
ajka
braznzoletka
Karolina PW
sas
ja

Rozmawiałam właśnie z moją siostrą i powiedziała, że kuzynka jej chłopaka spodziewa się dziecka - termin ma na 26.07. Okazało się, że będzie chłopak i biedna przepłakała dwa dni bo chcieli dziewczynkę. Ah różnie z tymi płciami i oczekiwaniami.
Ad1. Za wszystkie wizyty mocno trzymam kciuki

Ad2. Ja też mam to na 26 lipca i też będzie chłopak
A z tym płaczem, to moim zdaniem trochę przesada Przecież wiadomo, że płeć to loteria.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 10:30   #2296
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczny brzusio, taki zgrabniutki. Kalinka ma piękną fotkę

Idę myć podłogi, najwyższy czas ruszyć 4 litery do jakiejś sensownej roboty

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:30   #2297
prince_polo
Zakorzenienie

ale mnie pośladki bola masakra!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem czemu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-02, 10:30   #2298
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
co za dzien... ojciec mi sie dusi, nie wie co mu jest, nie moze oddychac, ale do szpitala nie chce jechac, bo "pewnie przejdzie"... wykoncze sie...
ooo do szpitala niech jedzie! no bez przesady...

Cytat:

Musz ekupic prezent bratanicy mojego tz. W drugi dzien swiat ma urodziny. Nie robią sobie tam drogich prezentow wiec nie muze zbytnio kasy wydawac. Ale widzialam sliczna bluzeczke na krotki rekawek , boska normalnie tz mowi bym kupila. To kupie pozniej. i w dokupie cos jeszze, mała sie strasznie stroic lubi ma 6 lat. Co mogła bym dokupic jeszcze ?????
może torebeczkę małą i jakieś akcesoria do włosów??

Cytat:

Śliczny brzuś i przesłodka Kalinka! Piękne imię dla córuni!

Dziewczyny mam pytanko, czy zauważyłyście zwiększony meszek na brzuchu?? Ja mam takie włoski na szczescie blond ale nie wiem czy je golić czy to się wytrze? Czy po ciąży przestanie mi rosnąć??
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:31   #2299
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
w 19 tyg ginka mi powiedziała, że mam lozysko na przedniej ścianie, a teraz na pranetalnym w 21tyg dowiedziałam się, że mam lożysko na tylnej ścianie bardzo wysoko. Mogło się to zmienić?
Nie mogło się to zmienić, lekarz się pomylił.

Najważniejsze, że jest wysoko. Nie ma najmniejszego znaczenia czy łożysko jest na przedniej czy na tylnej ścianie.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 10:31   #2300
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:

ładne brzusio i ładna jego zawartość

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:31   #2301
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Zapomniałam Wam napisać, że jestem już po wizycie. Ginka przełożyła mi połówkowe na 25 kwietnia, ale miałam dzisiaj robione usg. Z dzieciątkiem wszystko w porządku Jest ułożone główką do dołu, no i potwierdziła płeć- nadal dziewczynka została dziewczynką Dostałam receptę na żelazo i mam brać co dwa dni i mocz, morfologia do zrobienia na następną wizytę. Glukozę dostanę dopiero 25 kwietnia do zrobienia
super

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Witam Was z rana. Obudzilam sie w kiepskim humorze :/ Mam nadzieje, ze dzien jednak bedzie lepszy. Chociaz jest tak szaro na dworze, ze wszystkiego sie odechciewa...

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!

Cytat:
najlepiej w ogóle z tego nie korzystać, bo chodzik wymusza na dziecku przyjmowanie nienaturalnej postawy, do tego kiedy układ kostny jeszcze nie jest na to gotowy. No i bardzo źle wpływa na bioderka. Daj sobie najlepiej z nim całkiem spokój.
Zasada z dzieckiem jest taka - ma siadać, stawać i zaczynać chodzić wtedy, kiedy będzie na to gotowe. Nie próbujemy na siłę zmusić dziecka do przyjęcia pozycji siedzącej czy stojące (możemy tylko lekko pomagać jak samo próbuje się dźwigać - ale pomagać, a nie samemu dziecko dźwigać), nie prowadzamy dziecka pod paszki (dziecko powinno zacząć tuptać dopiero, kiedy samo będzie w stanie to robić przytrzymując się czegoś lub lekko trzymając nas za rękę)

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ojoj....Mam nadzieję, że jeszcze bardziej się nie pochorujesz
no ja też. Mężuś dostał zwolnienie do końca tygodnia, mam nadzieję, że się nie pozabijamy w tym czasie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:33   #2302
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też ta chemia przeraża Najwyżej najgorsze szorowanie zostawię tż na piątek

Przeglądam w necie pogodę na najbliższy tydzień u mnie-jutro w nocy ma u mnie padać śnieg Tego to nawet zimą tu nie było Na Święta jeszcze nie sprawdzę, bo tylko do piątku znalazłam... ale żeby chociaż niedziela była ładna
moj TŻ to bedzie tylko okna szorowali firnay wieszal u nas tez taka pogoda ble
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

Trzymam mocno kciuki
Jestem bardzo ciekawa, jaki już jest Twój Jaś, bo od razu sobie wyobrażam, że mój jest podobnych wymiarów. W końcu "powinni" się urodzić tego samego dnia
dzieki dam znać wieczorem ciekawe jak to bedzie z tymi porodami
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:35   #2303
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć mamusie

Stawiam soczek za mój 28 tydzień
Wczoraj teściowa zdeklarowała się, ze będzie zajmować się naszą córeczką jak wrócę do pracy , więc super problem z głowy ( mam nadzieję , że się jej nie odwidzi )
Zaraz zabieram się za nadrobienie zaległości weekendowych mam nadzieję ,że u wszystkich bardzo dobrze i gratki za kolejne tygodnie
Sprawdziłam stan wyprawki i okazuje się , ze juz praktycznie wszystko mam zostały tylko rzeczy do higieny ( pampersy, termometr lekarski , waciki, octenisept , nożyczki, sliniaczki , butelkę i smoczek )

Mamusie doświadczone jakie termometry polecacie , może do ucha ???

A i jeszcze się pochwalę w weekend malowaliśmy przedpokój we troje ( Nadia kopała ,a my malowaliśmy )

Paulina możesz dopisac mi na pierwszej stronie imię córeczki Nadia
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:36   #2304
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszłam na 10 minut Okazało się, że mam stanowczo za dużo ubranek na 3-6 miesięcy, a za mało na 0-3 Ale ubranek jest od groma Trzy 60l worki na śmieci są pełne Gdzie ja to pomieszczę, to nie wiem
To poszalała Twoja mama Moja też kupuje i sporo jest dużych ciuszków, więc tera jej wbijam do głowy, żeby, jak znajdzie, kupowała coś malutkiego i cieniutkiego na lato, bo mi się dziecię ugotuje w tych welurkowych pajacach

Cytat:
Moje dziecię skopało mnie po brzuchu, tak że aż bolało Skąd on ma tyle siły?
Znam to już
Stary 2012-04-02, 10:36   #2305
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Jejku co za uparciuch Uważajcie na niego bo to może być coś poważniejszego i nie przejdzie. A najlepiej by było jak by pojechał do szpitala.
wywalczylam tyle ze wzial sterydy małej i mu troche dusznosc przeszla. No i idzie po poludniu do swojej lek. A ja sie nie powinnam denerwowac...
Wogule wszyscy sie sypia.. Moja mama tez niezbyt dobrze sie ma - jakies przerzuty po raku na kregoslup jej wykryli, tylko jeszcze nie sa pewni. Maz ledwo na nogach stoi z przemeczenia, ojciec - strzep nerwow9pisze habilitacje ktora go przerasta), tylko czekac jak go cos dopadnie - z reszta wlasnie dopadlo a on to ignoruje...a ja leze, i tez zyje z dnia na dzien wlaciwie - jakas masakra
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:39   #2306
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
ooo do szpitala n
może torebeczkę małą i jakieś akcesoria do włosów??
no wlasnie o torebce myslalam, ale keidys z allegro jej taka fajną zamówiłam to zamaist ja nosic to ona odpieła z niej pasek i przypieła maskotce i udawała ze to jej pies a torebka w kąt
te dzieco ma taką wyobraznie z emaskara. Zreszta kiedys Wam o niej pisalam..........
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
najlepiej w ogóle z tego nie korzystać, bo chodzik wymusza na dziecku przyjmowanie nienaturalnej postawy, do tego kiedy układ kostny jeszcze nie jest na to gotowy. No i bardzo źle wpływa na bioderka. Daj sobie najlepiej z nim całkiem spokój.
Zasada z dzieckiem jest taka - ma siadać, stawać i zaczynać chodzić wtedy, kiedy będzie na to gotowe. Nie próbujemy na siłę zmusić dziecka do przyjęcia pozycji siedzącej czy stojące (możemy tylko lekko pomagać jak samo próbuje się dźwigać - ale pomagać, a nie samemu dziecko dźwigać), nie prowadzamy dziecka pod paszki (dziecko powinno zacząć tuptać dopiero, kiedy samo będzie w stanie to robić przytrzymując się czegoś lub lekko trzymając nas za rękę)
acha
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Wczoraj teściowa zdeklarowała się, ze będzie zajmować się naszą córeczką jak wrócę do pracy , więc super problem z głowy ( mam nadzieję , że się jej nie odwidzi )
Zaraz zabieram się za nadrobienie zaległości weekendowych mam nadzieję ,że u wszystkich bardzo dobrze i gratki za kolejne tygodnie
Sprawdziłam stan wyprawki i okazuje się , ze juz praktycznie wszystko mam zostały tylko rzeczy do higieny ( pampersy, termometr lekarski , waciki, octenisept , nożyczki, sliniaczki , butelkę i smoczek )

A i jeszcze się pochwalę w weekend malowaliśmy przedpokój we troje ( Nadia kopała ,a my malowaliśmy )

Paulina możesz dopisac mi na pierwszej stronie imię córeczki Nadia
no to gratuluje!

Co robicie na obiad??? Ja zupe pomidorową, i udko w panierce+ziemniaki+kapuch a kiszona

no i musze zrobci gulasz bo jedno mięso wypadlo z torby w samochodzie i sie rozmrozilo. (w woreczku oczywiscie) i tz rano przyniosl. Drugi raz nie ebde zamrazac to zrobie sos na jutro bede miala

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-04-02 o 10:42
Stary 2012-04-02, 10:40   #2307
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Cześć mamusie

Ale Wam super z tą teściową:pr osi: ja mam nadziej, że moja też się zgodzi... Chociaż sama na to pewnie nie wpadnie - muszę Małża przycisnąć niech ją zagada... Bo u nas jest taka sytuacja, że teściowa musiałaby przejść na emeryturę... ale podobno już kiedyś jej teściu mówił, że nie musi już pracować... Bardzo na nią liczę bo szczerze to nie mam innego pomysłu mojej matki nie chcę, a opiekunka... zarabiałabym tylko na opiekunkę zresztą nie potrafiłabym chyba zostawić dziecka z obcą babą.

U nas z wyprawką lipa... Mamy tylko siatkę łaszków... ale myślę, że jakoś damy radę. Po następnej wypłacie (w maju) śmigniemy do ikei i hurtem kupimy mebelki do pokoiku. Wózek się też ogarnie, a te kosmetyczne rzeczy wszelakie będę zamawiać już jak pójdę na L4 pod koniec kwietnia (będę mieć przynajmniej jakieś zajęcie)

Edytowane przez Balbinka1983
Czas edycji: 2012-04-02 o 10:43 Powód: :)
Balbinka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:41   #2308
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Cześć mamusie

no - uwazaj z tesiowa - wilele juz takich obietnic slyszalam - zwykle zapal mijal po tygodniu...

co do termometru - pisalam kilka dni temu - moim zdaniem te bezdotykowe sa najlepsze - ja chce teraz taki kupic. Na alll mozna juz za 50pln dostac, wiadomo ze to troche drozej niz zwykły ale jaka wygoda. Sekunda, pik i masz pomiar, a z innymi to sie uszarpiesz zanim ci sie uda utrzymac go dziecku dodstatecznie dlugo. Malemu nie, ale starsze nie wytrzyma 3 min bez ruchu...
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:42   #2309
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
oj ja miałam tak samo koszmarną noc i z tego samego powodu

Cytat:

śliczności Moja też na połówkowym się po stópce drapała, mam to nawet na filmiku

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanko, czy zauważyłyście zwiększony meszek na brzuchu?? Ja mam takie włoski na szczescie blond ale nie wiem czy je golić czy to się wytrze? Czy po ciąży przestanie mi rosnąć??
zauważyłam podobno po ciąży to wypadnie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:43   #2310
karmeelek
Zadomowienie

Dzień dobry
ajka gratuluję pomyślnej wizyty! A kg się nie przejmuj - zrzucimy je
Ciastek podeślij mi troszkę tego mięska na święta
Ahawaa cudny brzusio!
Kasik w takim razie
Ja dziś znów się nie wyspałam... Jak codziennie zresztą.... Masakra....
Kochane powiedzcie mi które podziękowanie lepsze: na bialym tle http://allegro.pl/2s-podziekowania-podziekowanie-rodzicow-xl-i2203602130.html czy na drewnie http://allegro.pl/2sn-podziekowanie-podziekowania-rodzicow-jubileusz-i2185817366.html - będą ze zdjęciem. Linzey o ile dobrze pamiętam to Ty podsunęłaś mi ten pomysł i bardzo mi się on podoba
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości