|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII
Cytat:
![]()
![]() |
#2282 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | ||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamcie! ehh wczoraj nawet nie miałam siły się pożegnać bo padłam. a rano obudziłam się z paskudnym katarem. mam nadzieję, że to alergia a nie przeziębienie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratki! ![]() Cytat:
![]() ![]() Taaak! Ja nie wiem kto mówił,że w II trymestrze się mniej śpi?? ja jeszcze drzemka w ciągu dnia a i tak 22-23 padam! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2286 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak nie mogłam zasnąć to sobie myślałam co w domu przed Świętami zrobić, co posprzątać etc. A teraz mi się strasznie nie chce nic robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jako, że dziś poniedziałek załączam zdjęcia brzucha (22+2) oraz jego zawartość - Kalinę, która podczas badania postanowiła pobawić się swoimi stopami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane Mamusie, witam się z Wami po weekendzie
![]() mój minął całkiem miło, wczoraj byłam z Małżem na lodach a potem na działeczce, słonko świeciło, ptaszki śpiewały, cud-miód ![]() a wieczorem wojna w brzuchu-totalne szaleństwo!!! moje Dziecię szaleje coraz bardziej, a potem znów o 22(niczym w zegarku) znów szaleństwo ![]() proszę powiedzcie jak wygląda czkawka w brzuszku??jak to odczuwacie i ile trwa?? Prince- dobrze, że bez Nas żyć nie możesz ![]() całuję Was mocno ![]() ![]()
#2290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przeglądam w necie pogodę na najbliższy tydzień u mnie-jutro w nocy ma u mnie padać śnieg ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do mięsa to pewnie że się opłaca, a poza tym wiesz co jesz... ja niestety nie mam takiej zamrażarki tylko małego "pitka". Ale udało mi się ostatnio dostac swojską kaszankę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() na kiedy masz termin?? ja jeszcze nie wiem co siedzi w brzuszku.... fajne masz spodenki-gdzie zakupiłaś??
![]() |
#2293 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() na kiedy masz termin?? ja jeszcze nie wiem co siedzi w brzuszku.... fajne masz spodenki-gdzie zakupiłaś?? i ile masz kilo na plusie-zdradzaj już!! ![]()
![]() |
#2294 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to sie dlugo nim nacieszyłam ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2295 | ||||
Zakorzenienie
|
Oj znam to
![]() ![]() ![]() Cytat:
Trzymam mocno kciuki ![]() Jestem bardzo ciekawa, jaki już jest Twój Jaś, bo od razu sobie wyobrażam, że mój jest podobnych wymiarów. W końcu "powinni" się urodzić tego samego dnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ad2. Ja też mam to na 26 lipca i też będzie chłopak ![]() A z tym płaczem, to moim zdaniem trochę przesada ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny brzusio, taki zgrabniutki. Kalinka ma piękną fotkę ![]() Idę myć podłogi, najwyższy czas ruszyć 4 litery do jakiejś sensownej roboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
ale mnie pośladki bola masakra!!!!!!!!!!!!!!! nie wiem czemu
![]()
#2298 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny mam pytanko, czy zauważyłyście zwiększony meszek na brzuchu?? Ja mam takie włoski na szczescie blond ale nie wiem czy je golić czy to się wytrze? Czy po ciąży przestanie mi rosnąć?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najważniejsze, że jest wysoko. Nie ma najmniejszego znaczenia czy łożysko jest na przedniej czy na tylnej ścianie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2301 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zasada z dzieckiem jest taka - ma siadać, stawać i zaczynać chodzić wtedy, kiedy będzie na to gotowe. Nie próbujemy na siłę zmusić dziecka do przyjęcia pozycji siedzącej czy stojące (możemy tylko lekko pomagać jak samo próbuje się dźwigać - ale pomagać, a nie samemu dziecko dźwigać), nie prowadzamy dziecka pod paszki (dziecko powinno zacząć tuptać dopiero, kiedy samo będzie w stanie to robić przytrzymując się czegoś lub lekko trzymając nas za rękę) no ja też. Mężuś dostał zwolnienie do końca tygodnia, mam nadzieję, że się nie pozabijamy w tym czasie ![]()
![]() |
#2302 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
Stawiam soczek za mój 28 tydzień ![]() ![]() Wczoraj teściowa zdeklarowała się, ze będzie zajmować się naszą córeczką jak wrócę do pracy , więc super problem z głowy ( mam nadzieję , że się jej nie odwidzi ![]() Zaraz zabieram się za nadrobienie zaległości weekendowych mam nadzieję ,że u wszystkich bardzo dobrze i gratki za kolejne tygodnie ![]() ![]() Sprawdziłam stan wyprawki i okazuje się , ze juz praktycznie wszystko mam zostały tylko rzeczy do higieny ( pampersy, termometr lekarski , waciki, octenisept , nożyczki, sliniaczki , butelkę i smoczek ) ![]() ![]() Mamusie doświadczone jakie termometry polecacie , może do ucha ??? A i jeszcze się pochwalę w weekend malowaliśmy przedpokój we troje ( Nadia kopała ,a my malowaliśmy ![]() Paulina możesz dopisac mi na pierwszej stronie imię córeczki Nadia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2305 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wogule wszyscy sie sypia.. Moja mama tez niezbyt dobrze sie ma - jakies przerzuty po raku na kregoslup jej wykryli, tylko jeszcze nie sa pewni. Maz ledwo na nogach stoi z przemeczenia, ojciec - strzep nerwow9pisze habilitacje ktora go przerasta), tylko czekac jak go cos dopadnie - z reszta wlasnie dopadlo a on to ignoruje...a ja leze, i tez zyje z dnia na dzien wlaciwie - jakas masakra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() te dzieco ma taką wyobraznie z emaskara. Zreszta kiedys Wam o niej pisalam.......... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co robicie na obiad??? Ja zupe pomidorową, i udko w panierce+ziemniaki+kapuch a kiszona no i musze zrobci gulasz bo jedno mięso wypadlo z torby w samochodzie i sie rozmrozilo. (w woreczku oczywiscie) i tz rano przyniosl. Drugi raz nie ebde zamrazac to zrobie sos na jutro bede miala ![]()
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-04-02 o 10:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U nas z wyprawką lipa... Mamy tylko siatkę łaszków... ale myślę, że jakoś damy radę. Po następnej wypłacie (w maju) śmigniemy do ikei i hurtem kupimy mebelki do pokoiku. Wózek się też ogarnie, a te kosmetyczne rzeczy wszelakie będę zamawiać już jak pójdę na L4 pod koniec kwietnia (będę mieć przynajmniej jakieś zajęcie ![]()
Będę mamą ![]() ![]() Edytowane przez Balbinka1983 Czas edycji: 2012-04-02 o 10:43 Powód: :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no - uwazaj z tesiowa - wilele juz takich obietnic slyszalam - zwykle zapal mijal po tygodniu... co do termometru - pisalam kilka dni temu - moim zdaniem te bezdotykowe sa najlepsze - ja chce teraz taki kupic. Na alll mozna juz za 50pln dostac, wiadomo ze to troche drozej niz zwykły ale jaka wygoda. Sekunda, pik i masz pomiar, a z innymi to sie uszarpiesz zanim ci sie uda utrzymac go dziecku dodstatecznie dlugo. Malemu nie, ale starsze nie wytrzyma 3 min bez ruchu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ajka gratuluję pomyślnej wizyty! A kg się nie przejmuj - zrzucimy je ![]() Ciastek podeślij mi troszkę tego mięska na święta ![]() Ahawaa cudny brzusio! Kasik w takim razie ![]() Ja dziś znów się nie wyspałam... Jak codziennie zresztą.... Masakra.... Kochane powiedzcie mi które podziękowanie lepsze: na bialym tle http://allegro.pl/2s-podziekowania-podziekowanie-rodzicow-xl-i2203602130.html czy na drewnie http://allegro.pl/2sn-podziekowanie-podziekowania-rodzicow-jubileusz-i2185817366.html - będą ze zdjęciem. Linzey o ile dobrze pamiętam to Ty podsunęłaś mi ten pomysł i bardzo mi się on podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.