Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-02, 10:44   #2311
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VII

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
najlepiej w ogóle z tego nie korzystać, bo chodzik wymusza na dziecku przyjmowanie nienaturalnej postawy, do tego kiedy układ kostny jeszcze nie jest na to gotowy. No i bardzo źle wpływa na bioderka. Daj sobie najlepiej z nim całkiem spokój.
Zasada z dzieckiem jest taka - ma siadać, stawać i zaczynać chodzić wtedy, kiedy będzie na to gotowe. Nie próbujemy na siłę zmusić dziecka do przyjęcia pozycji siedzącej czy stojące (możemy tylko lekko pomagać jak samo próbuje się dźwigać - ale pomagać, a nie samemu dziecko dźwigać), nie prowadzamy dziecka pod paszki (dziecko powinno zacząć tuptać dopiero, kiedy samo będzie w stanie to robić przytrzymując się czegoś lub lekko trzymając nas za rękę)
Zgadzam się w 200% Ja ze swojej strony polecam kojec-ale też nie po to żeby dziecko tam cały dzień siedziało. Dorotka w takim kojcu w parę dni nauczyła się siadać, siedzieć a potem stawać. Ale kojec dostaliśmy jak miała 8-9 miesięcy. I nie dajcie się jak Wam mamy/babcie/ciotki/koleżanki będą wciskać ciemnotę że dziecko jak najwcześniej ma siedzieć podparte poduszkami

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Stawiam soczek za mój 28 tydzień
Wczoraj teściowa zdeklarowała się, ze będzie zajmować się naszą córeczką jak wrócę do pracy , więc super problem z głowy ( mam nadzieję , że się jej nie odwidzi )
Zaraz zabieram się za nadrobienie zaległości weekendowych mam nadzieję ,że u wszystkich bardzo dobrze i gratki za kolejne tygodnie
Sprawdziłam stan wyprawki i okazuje się , ze juz praktycznie wszystko mam zostały tylko rzeczy do higieny ( pampersy, termometr lekarski , waciki, octenisept , nożyczki, sliniaczki , butelkę i smoczek )

Mamusie doświadczone jakie termometry polecacie , może do ucha ???

A i jeszcze się pochwalę w weekend malowaliśmy przedpokój we troje ( Nadia kopała ,a my malowaliśmy )

Paulina możesz dopisac mi na pierwszej stronie imię córeczki Nadia
Gratuluję 28. tygodnia

A imię do listy ja dopiszę
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:44   #2312
Ahawaa
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny. Spodnie kupione w H&M-o takie tylko szare:
http://www.hm.com/gb/product/96293?article=96293-A
ale te niebieskie też planuje zakupić.
Od początku ciąży przytyłam tylko 2 kg pomimo tego, że jem normalnie.
Trochę mnie to martwi ale moja położna twierdzi, że wszystko jest " all right" jak zresztą wszystko tu
Dobrze, że za 3 tyg jadę do Polski to pójdę do prawdziwego polskiego lekarza żeby sprawdzić czy na pewno wszystko jest "all right"

Prince-polo dziewczyny mają rację. Chodziki nie są dobrym wynalazkiem.
Ahawaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:45   #2313
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ajka gratuluję pomyślnej wizyty! A kg się nie przejmuj - zrzucimy je
Ciastek podeślij mi troszkę tego mięska na święta
Ahawaa cudny brzusio!
Kasik w takim razie
Ja dziś znów się nie wyspałam... Jak codziennie zresztą.... Masakra....
Kochane powiedzcie mi które podziękowanie lepsze: na bialym tle http://allegro.pl/2s-podziekowania-podziekowanie-rodzicow-xl-i2203602130.html czy na drewnie http://allegro.pl/2sn-podziekowanie-podziekowania-rodzicow-jubileusz-i2185817366.html - będą ze zdjęciem. Linzey o ile dobrze pamiętam to Ty podsunęłaś mi ten pomysł i bardzo mi się on podoba
ok to Ci wysle
a mi sie nie wyswietlaja te podziekowania......:confu sed:

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:45   #2314
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ale Wam super z tą teściową:pr osi: ja mam nadziej, że moja też się zgodzi... Chociaż sama na to pewnie nie wpadnie - muszę Małża przycisnąć niech ją zagada... Bo u nas jest taka sytuacja, że teściowa musiałaby przejść na emeryturę... ale podobno już kiedyś jej teściu mówił, że nie musi już pracować... Bardzo na nią liczę bo szczerze to nie mam innego pomysłu mojej matki nie chcę, a opiekunka... zarabiałabym tylko na opiekunkę zresztą nie potrafiłabym chyba zostawić dziecka z obcą babą
Ja zdecydowanie wolałabym moją mamę ,ale ona niestety mimo podejmowania kilka razy tematu na temat tego ,ze teściowa chce się chętnie zająć wnukiem sama nie podjęła tematu i powiedziała ,, to weźcie teściowa jasne" . Z teściową mamy pozytywne relacje, ale cały czas nie mówię do niej mamo, mimo 2,5 roku małżenstwo jakoś przez gardło nie chce mi przejść
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:47   #2315
prince_polo
Zakorzenienie

Dziewczyny zaluje ze kupilam 2 farby te co ostatnio farbowałam. Bo kolor sliczny ale u mnie nie wyszedl za ciemne wlosy. W dodatku zaluje ze na rudo nie farbnełam sie i zastanawiam sie czy aby nie zrobic sie ruda
musze sobei jakos chumor poprawic. Ciuchow nakupowałam, chodzic mam w czym, jeszcze chce cos z wlosami zrobci i kupic tusz i róz do policzkow. I gitara.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-02, 10:47   #2316
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć mamusie

Mamusie doświadczone jakie termometry polecacie , może do ucha ???
no to zaczynasz III trymestr, opijamy!

co do termometru - ja póki co mam w domu cyfrowy (ale zwykły) microlife, który migiem mierzy temperaturę i spróbuję go używać. Jak się dziecię bardzo będzie buntować, to zainwestuję w inny, ale mamusie doświadczone mi pisały, że z tym termometrem one sobie spokojnie radzą

Cytat:
Napisane przez Ando Pokaż wiadomość
wywalczylam tyle ze wzial sterydy małej i mu troche dusznosc przeszla. No i idzie po poludniu do swojej lek. A ja sie nie powinnam denerwowac...
Wogule wszyscy sie sypia.. Moja mama tez niezbyt dobrze sie ma - jakies przerzuty po raku na kregoslup jej wykryli, tylko jeszcze nie sa pewni. Maz ledwo na nogach stoi z przemeczenia, ojciec - strzep nerwow9pisze habilitacje ktora go przerasta), tylko czekac jak go cos dopadnie - z reszta wlasnie dopadlo a on to ignoruje...a ja leze, i tez zyje z dnia na dzien wlaciwie - jakas masakra
ojej, to nieciekawie tam u was, dużo zdrówka dla Was wszystkich

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:48   #2317
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahawaa Pokaż wiadomość
Trochę mnie to martwi ale moja położna twierdzi, że wszystko jest " all right" jak zresztą wszystko tu
Dobrze, że za 3 tyg jadę do Polski to pójdę do prawdziwego polskiego lekarza żeby sprawdzić czy na pewno wszystko jest "all right"

Nie przejmuj się ja jestem w 28 tygodniu i przytyłam 4,2 kg lekarz mówi, że jest dobrze

Dziękuję za gratki , jeszcze 12 tygodni i ujrzę moją księżniczkę

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-04-02 o 10:49

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-02, 10:50   #2318
karmeelek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ok to Ci wysle
a mi sie nie wyswietlaja te podziekowania......:confu sed:
Faktycznie coś się nie wyświetlają - wrzucam linki jeszcze raz:
drewno http://allegro.pl/2sn-podziekowanie-...185817366.html
akryl http://allegro.pl/2s-podziekowania-p...203602130.html
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:50   #2319
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alexandraaa88 Pokaż wiadomość
Co do kopniaków to wczoraj na wykładach tak mnie mały skopał, że co chwile podskakiwałam W ogóle od kilku dni jest bardzo aktywny i uwielbia kopać w pęcherz
Bo teraz nasze maluchy mają najwięcej miejsca, więc korzystają i szaleją

Cytat:
Napisane przez Emilia211 Pokaż wiadomość
z małym opóźnieniem ale jestem w kolejnej części
Witaj

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Witam z rana z kawusią z pracy ja dziś zaczynam 6 miesiąc
Gratulacje

Cytat:
Hejka
teskniłam za Wami

co prawda jeszcze jakos tak mi smutno, ale mysle ze bez Was rady nie dam..... potrzebuje Wam czasem posmęcic

Nadrobilam Was, i nie chcialma cytowac tyule tego bylo.

Wczoraj z tz mielismy pol roku po slubie. Ale jakos szczegolnie nie swietowalismy. na wieczor zamowilam pizze bo chcial i tyle z tej okazji. heh......

a od tescowej dostalis,my wczoraj chpodzik dla małej duzo za wczesnie, ale jej sie trafił i bardzo fajny jest. Zółto zielony. W ogole nie zniszczony wiec dla nas wziela. Narazie zostal u niej , do nas go wezmiemy jak juz bedziemy mieli pokoj drugi zrobiony.

a swoja drogą chcialam sie pochwalic ze juz po swietach przechodzimy na drugi pokoj i zaczynamy remont tzn najpoerw trzeba bedzie go opruznic, a tam tyle rzeczy (jak to u starszych osob w pokoju ) no ale jakos damy rade...... ja sie ciesze i nie moge doczekac

no i przywiezlismy wczoraj od tesciow pol swiniaka mam duza zamrazarke i wszystko sie zmiesciło na styk, nie weszła tylko sloninka wiec mama mi dzis zrobi smalec no i na szczescie golonki i kaszanki czesc zostawilismy u tesciow. Bo niewiem gdzie bym to wlozyla............ jeszcze w piatek jedziemy do nioch po nasze szynki i boczki wędzone i mamy mięcha na swieta i przyszel miesiące w naszym tempie
Hehe Wiedziałam, że nie wytrzymasz długo bez nas Cieszę się

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to zaczęłam w sobotę 25 tydzień stawiam bezalkoholowe oczywiście
Może to nieładnie ale muszę się pochwalić - wczoraj teściowie dali nam kasę na wózek także odetchnęłam z ulgą bo kwestie finansowe spędzały mi sen z powiek
Ad1. Gratki
Ad2. Super ze strony teściów

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

jakiś śpioch się ze mnie zrobił.
śpię od 22 do 8 i zasypiam też w ciągu dnia na godzinę lub dwie
Wy też tak macie?
Ja śpię tak od 23-24 do 7-8 W dzień nie śpię.

[QUOTE=agunia82;33289083]co do chodzika - to taki tradycyjny, że dziecko się do niego wkłada? bo jak tak, to odradzam korzystanie z tego . Każdy ortopeda powie, że to zło najgorsze i krzywdę tylko dzieciom tym się robi. Natomiast bardzo fajną sprawą są popychacze itp. jak dziecko już samo staje i próbuje chodzić
/QUOTE]

Też tak słyszałam
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:52   #2320
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
jak dla mnie drewno

Stary 2012-04-02, 10:52   #2321
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko, czy zauważyłyście zwiększony meszek na brzuchu?? Ja mam takie włoski na szczescie blond ale nie wiem czy je golić czy to się wytrze? Czy po ciąży przestanie mi rosnąć??
też to mam tylko ciemne i kombinuję czym najlepiej to usunąć. Potraktowałabym woskiem ale obawiam sie o ten mój stawiający się brzuch
Cytat:
Cześć mamusie

gratulacje

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:53   #2322
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

a mierzyłam te niebieskie fajny kolorek...może jak troszkę w brzuszku przytyję, to zakupię, bo sumie jeszcze w normalnych chodzę, mam specjalną gumeczkę, bo brakuje mi 2-3cm

a na kiedy Twój termin Kochanie??? bom ciekawa czy tak jak mójbo mamy dokładnie dzis obie 22tci 2 dni
Stary 2012-04-02, 10:53   #2323
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Świetna pamiątka dla rodziców , mi bardziej podoba się beżowa w drewnie ta pierwsza opcja
Stary 2012-04-02, 10:54   #2324
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
wywalczylam tyle ze wzial sterydy małej i mu troche dusznosc przeszla. No i idzie po poludniu do swojej lek. A ja sie nie powinnam denerwowac...
Wogule wszyscy sie sypia.. Moja mama tez niezbyt dobrze sie ma - jakies przerzuty po raku na kregoslup jej wykryli, tylko jeszcze nie sa pewni. Maz ledwo na nogach stoi z przemeczenia, ojciec - strzep nerwow9pisze habilitacje ktora go przerasta), tylko czekac jak go cos dopadnie - z reszta wlasnie dopadlo a on to ignoruje...a ja leze, i tez zyje z dnia na dzien wlaciwie - jakas masakra
Głowa do góry!
Trzeba wierzyć, że będzie dobrze!!!! PRosze mi tutaj nie myslec negatywnie bo
Cytat:
Dziewczyny zaluje ze kupilam 2 farby te co ostatnio farbowałam. Bo kolor sliczny ale u mnie nie wyszedl za ciemne wlosy. W dodatku zaluje ze na rudo nie farbnełam sie i zastanawiam sie czy aby nie zrobic sie ruda
musze sobei jakos chumor poprawic. Ciuchow nakupowałam, chodzic mam w czym, jeszcze chce cos z wlosami zrobci i kupic tusz i róz do policzkow. I gitara.
Ładnie ci w ciemnych, na rudo to nie wiem...

Cytat:
Te drugie
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:54   #2325
nadalka
Zakorzenienie

oj w końcu nadrobiłam
powodzenia na wizytach
Stary 2012-04-02, 10:55   #2326
ewka5891
Zakorzenienie

Dzien dobry wszystkim

ale sobie dzisiaj pospałam za oknem brzydko, pada i pewni jest zimno wiec tylko wyskocze pozniej do polskiego sklepu i bede sie grzala w domku

wczoraj spedzilam calkeim fajne popoludnie, bratowa TZta zaprosila mnie na kawke, naszych facetow nie bylo w domu wiec moglysmy sobie pogadac tak bez nich

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość

A o tym, jak zareagowała na moją ciąże, to szkoda gadać...nakrzyczała na mnie przy rodzicach, że teraz przeze mnie i to dziecko ona będzie miała mniej kasy i ubrań, bo rodzice będą tylko wydawać na moje dzieckow każdym badź razie już się z tym faktem pogodziła, ale o wieści że będzie to dziewczynka powiedziała, że ona nie lubi dziewczynek i woli chłopców
kurcze nieciekawa sytuacja z siostra, ale moze jeszcze sie zmieni.
ja z moja mialam zawsze w miare dobry kontakt, ale teraz cos sie psuje... na szczescie z 1 bratem odkad mieszkamy oddzielnie nasze kontakty ida ku lepszemu, ale wydaje mi sie ze wiek tez ma na to wplyw, bo ja bede miala 27 lat a on 25 wiec juz mysli troche inaczej (czasami )

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

A my byliśmy na carboocie. Ciuszków nie kupiliśmy (poza jednymi śpiochami dla Dorotki), za to udało mi się wypatrzeć nowiutki robot kuchenny Moulinex za całe 5 funtów Cieszę się jak głupia, bo już dawno chciałam coś takiego mieć, ale że na taką okazję trafię to się nie spodziewałam Rzeczywiście wszystko nowe, nawet obklejone dla zabezpieczenia, tylko karton zakurzony Zdjęcie z kartonu właśnie

I jeszcze pokażę Wam moje wczorajsze zakupy: kapcioszki i szlafrok.

kurcze to sie nazywa okazja

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:56   #2327
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
ładne to pierwsze
my na podziekwoanie dla rodzicow dalismy po obrazie wielkim naszego wsplnego zdj na plutnie. I po koszu z kwiatami. Te obrazy powiesili sobie moi i tescie w honorowym miejscu na scianie i kazdy nas podziwia

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-02, 10:56   #2328
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
acha to nie dobrze, a jesli by tylko czasami korzstało z tego to tez moze zaszkodzic??
Moja siostrzyczka ma 13 lat. Gdy była maluchem rodzice kupili jej chodzik bo w tamtych czasach były bardzo popularne. Śmigała w nim jak szalona nie ma żadnych wad postawy. Bardzo szybko nauczyła się chodzić sama - jak tylko skończyła 9 miesięcy.

Co do chodzików prowadzanych przez dziecko - mój wujek kupił taki swojej małej. Bardzo się przez to rozleniwiła i nie chciała przez to poruszać się samodzielnie.

Wszystko zależy od dziecka. Po co narażać maleństwo skoro badania dowodzą szkodliwego wpływu korzystania z chodzika na postawę u dziecka.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 10:57   #2329
hanjah
Zakorzenienie

A u mnie leje
Dobrze chociaż, że nie muszę dzisiaj nigdzie chodzić

ewka5891 pytałam Cię ostatnio gdzie będziesz rodzić, ale nie pamiętam czy odpisałaś

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-04-02 o 10:59
Stary 2012-04-02, 10:58   #2330
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:

Ładnie ci w ciemnych, na rudo to nie wiem...
w rudych tez tzn w rudych i czerwonych Bardzo dorbze sie w rudych czulam, wrocilam do ciemnych bo rudy sie splukiwał. Tylko dla tego. Ale tak mysle czy szampon by mogl odswierzac kolor? zeby czesto nie farbowac?? wtedy o szamponie zapomniałam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-04-02 o 10:59
Stary 2012-04-02, 11:00   #2331
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Co do chodzików prowadzanych przez dziecko - mój wujek kupił taki swojej małej. Bardzo się przez to rozleniwiła i nie chciała przez to poruszać się samodzielnie.
pytanie czy to przez popychacz czy po prostu tak się jej uwidziało mój brat na przykład mimo tego, że umiał już dobrze chodzić wolał raczkować, i raczkował baaaaardzo długo i nikt nie mógł go przekonać, żeby jednak chodził, było "nie i już" Za dziećmi czasem nie nadążysz

Stary 2012-04-02, 11:02   #2332
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Gratulację. Cieszę się, że z małą wszystko dobrze

Jako, że dziś poniedziałek załączam zdjęcia brzucha (22+2) oraz jego zawartość - Kalinę, która podczas badania postanowiła pobawić się swoimi stopami
Kalinka to piękne imię słodka kruszynka
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:03   #2333
Ahawaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a mierzyłam te niebieskie fajny kolorek...może jak troszkę w brzuszku przytyję, to zakupię, bo sumie jeszcze w normalnych chodzę, mam specjalną gumeczkę, bo brakuje mi 2-3cm

a na kiedy Twój termin Kochanie??? bom ciekawa czy tak jak mójbo mamy dokładnie dzis obie 22tci 2 dni
Ja niestety w moich normalnych spodniach się nie dopinam. Też jakiś czas nosiłam do nich gumkę, ale jak przymierzyłam te to nie ma co porównywać -mega wygodne.
A moje przedciążowe spodnie zagarnęła moja siostra bliźniaczka

Termin mam na 4.08. Patrzę na listę i widzę, że ty dzień po mnie
Ahawaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:03   #2334
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
w rudych tez tzn w rudych i czerwonych Bardzo dorbze sie w rudych czulam, wrocilam do ciemnych bo rudy sie splukiwał. Tylko dla tego. Ale tak mysle czy szampon by mogl odswierzac kolor? zeby czesto nie farbowac?? wtedy o szamponie zapomniałam
Po farbowaniu zawsze używałam szamponu do włosów farbowanych, ale zwykle i tak mi kolor szybko schodził...

Zamarzyło mi się ścięcie włosów i zafarbowanie ich na czarny Tylko fryzjerki muszę tu polskiej poszukać, bo ze Szkotką to się nie dogadam Ja to nawet w Polsce miałam problem wytłumaczyć fryzjerce co ja tak właściwie chcę z włosami zrobić
Stary 2012-04-02, 11:04   #2335
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
eee ja się nie znam, ale chyba to czy jest mętny czy nie to nie świadczy o obecności bakterii. A mocz w sumie to powinien być pobrany pierwszy po przebudzeniu, nie wiem, czy tej próbki ci nie odrzucą
Nie odrzucą Ja zawsze biorę drugi mocz, bo z pierwszym po prostu nie zdążam Jak wstaję, to już już muszę siku, bo się posikam, a przecież przed pobraniem próbki muszę się podmyć. A jak puszczę wodę, to od razu puszczę też sikuTakże u mnie zawsze jest 2 mocz badany.

Cytat:
co za dzien... ojciec mi sie dusi, nie wie co mu jest, nie moze oddychac, ale do szpitala nie chce jechac, bo "pewnie przejdzie"... wykoncze sie...
O kurcze, to nie ma żartów

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Wiem, że durna jestem ale wstawałam tyle razy do sikania w nocy, że ledwo na oczy widziałam rano i byłam głodna i zapomniałam po prostu mam nadzieje, ze będzie wszystko dobrze
Będzie Jak pisałam, zawsze pobieram 2 mocz i wyniki są ok

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać, że jestem już po wizycie. Ginka przełożyła mi połówkowe na 25 kwietnia, ale miałam dzisiaj robione usg. Z dzieciątkiem wszystko w porządku Jest ułożone główką do dołu, no i potwierdziła płeć- nadal dziewczynka została dziewczynką Dostałam receptę na żelazo i mam brać co dwa dni i mocz, morfologia do zrobienia na następną wizytę. Glukozę dostanę dopiero 25 kwietnia do zrobienia
Bardzo się cieszę
Stary 2012-04-02, 11:04   #2336
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Po farbowaniu zawsze używałam szamponu do włosów farbowanych, ale zwykle i tak mi kolor szybko schodził...

Zamarzyło mi się ścięcie włosów i zafarbowanie ich na czarny Tylko fryzjerki muszę tu polskiej poszukać, bo ze Szkotką to się nie dogadam Ja to nawet w Polsce miałam problem wytłumaczyć fryzjerce co ja tak właściwie chcę z włosami zrobić
ale mi chodzi o takie koloryzujące. Ktore schodza po myciu ktoryms, ale zawsz elepsze niz farba.....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-04-02, 11:06   #2337
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko pierwszy raz zaczęło mnie kopać po odbytnicy. Jakie to dziwne uczucie
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
ja z takich nieprzyjemnych, mama kopy w pęcherz
jeszcze czegos ttakiego nie doswaiadczylam moj synek narazie kopie mnie z przodu no i powiedzialabym ze w miare delikatny jest

Cytat:
Chciałam Wam pokazać, co mi przyniósł mąż w piątek
uwielbiam ten zapach

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
ja się chętnie przyłączę do świętowania (do picia to mnie namawiać nie trzeba ) tym bardziej, że się zorientowałam, że i ja mam okazję - zaczynam dziś 28 tydzień, a tym samym już jak by nie patrzeć - trzeci trymestr!
super 3 trymestr

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
dziękuję póki co chcemy coś wynająć, ale będziemy się zgłaszać do miasta z wnioskiem o mieszkanie socjalne. Może by nam przyznali
dobry pomysl, oby cos z tego wyszło. My tez czekamy na jakies wiadomosci w sprawie mieszkania, ale narazie cisza

Cytat:

Chce Ci się to liczyć?
ja staram sie na bieząco spisywac ciuchy, rozmiary i ilosci. Pozniej by mi sie nie chcialo a lepiej wiedziec czego brakuje a z czym mozna sie juz wstrzymac

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:07   #2338
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi chodzi o takie koloryzujące. Ktore schodza po myciu ktoryms, ale zawsz elepsze niz farba.....
Aha
Tośmy się zrozumiały
Stary 2012-04-02, 11:15   #2339
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Głowa do góry!
Trzeba wierzyć, że będzie dobrze!!!! PRosze mi tutaj nie myslec negatywnie bo
wiem - marudze, ale ostatnio mam wrazenie ze wszystko sie nam wali. I z praca problemy, i z mieszkaniem i ze zdrowiem i z ta ciaza...
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-02, 11:16   #2340
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
już przy krwiaku się strachu najadłam, więc teraz się obchodzę z sobą jak z jajkiem
I bardzo słusznie

Cytat:
Jako, że dziś poniedziałek załączam zdjęcia brzucha (22+2) oraz jego zawartość - Kalinę, która podczas badania postanowiła pobawić się swoimi stopami
Śliczny domek Kalinki i śliczna Kalinka

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko, czy zauważyłyście zwiększony meszek na brzuchu?? Ja mam takie włoski na szczescie blond ale nie wiem czy je golić czy to się wytrze? Czy po ciąży przestanie mi rosnąć??
Oj tak, też mam zarost na brzuchu

Cytat:
no ja też. Mężuś dostał zwolnienie do końca tygodnia, mam nadzieję, że się nie pozabijamy w tym czasie
Oby jak najszybciej wyzdrowiał

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
dzieki dam znać wieczorem ciekawe jak to bedzie z tymi porodami
Czekam na relację i na fotki

Cytat:
Cześć mamusie

Wczoraj teściowa zdeklarowała się, ze będzie zajmować się naszą córeczką jak wrócę do pracy , więc super problem z głowy ( mam nadzieję , że się jej nie odwidzi )
A i jeszcze się pochwalę w weekend malowaliśmy przedpokój we troje ( Nadia kopała ,a my malowaliśmy )
Ad1. Gratulacje
Ad2. Fajnie, że masz już opiekunkę dla dzidzi
Ad3. A Ty to powinnaś się trzymać z daleka od malowania chyba Chodzi mi głównie o farbę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości