|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziesiątą część zakładamy, zbędne kilogramy zrzucamy! MŻ+WR cz. X
Cytat:
![]() a co do owoców to myślę, że pomimo że mają dużo węglowodanów są zdrowe i zawsze warto sięgnąć bardziej po nie niż inne ich źródło (czytaj słodycze) ja tam wolę owoce niż warzywa i przyznam się, że jem je nie tylko do południa
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
no ja też jem je później
![]() dzisiaj z owoców zjem banana, połowę grejpfruta i kiwi, a z warzyw będzie ten seler naciowy, sałatka (sałata karbowana, pomidor, ogórek, ser twarogowy, oliwki czarne, szczypior) i fasolka szparagowa zielona także sporo tego ![]() bo na podwieczorek (ok. 17) planuję budyń na szklance mleka i z połowy saszetki na odżywce białkowej (co by było trochę białka ) a do tego wkroić kiwi co by było bardziej pożywne ![]() ja dzisiaj w ogóle muszę mało zjeść przez to, że wczoraj zjadłam naprawdę z 10 tys. kcal - sama czekolada, chleb, budynie, musli. muszę się trochę oczyścić, choć czuję, że mój żołądek jest tak rozepchany, że zjadłabym i słonia. ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- a i owoce to ja też lubię jako zamienniki słodyczy bo mają mniej kalorii a jednak pełno witamin i innych mikrosładników niezbędnych organizmowi
|
#1743 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do banana w owsiance to jest pycha. W ogóle kocham kasze i płatki z owocami Cytat:
Ja też nie ograniczam się z owocami tylko przed południem, ale po południu staram się nie jeść tych bardziej słodkich. Cytat:
![]() Cytat:
Ja też się dziś oczyszczam. Prawie w ogóle nie mam apetytu, czuję się taka zapchana po wczoraj... Cytat:
Ha, przyjechał dzisiaj mój wujek z Londynu i przywiózł mi 10 paczek bezkofeinowej zielonej herbaty ![]()
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2012-04-02 o 13:05 |
||||||||
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do herbaty, 500 torebek - wow, to będziesz teraz (przepraszam za słowo) "chlać" jak nie wiem co
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie Miss - 500 torebek, omg
kiedy Ty to wypijesz haha. choć ja już dzisiaj pochłonęłam prawie 1,5l zielonej herbaty produkty light to sama chemia - też trzeba wziąć to pod uwagę bo jednak muszą chemicznie odtłuścić te tłuste i fe rzeczy, a tłuszcz nadaje jednak smak. więc zamiast tłuszczu dodają więcej cukrów/słodzików i bilans kaloryczny jest w efekcie podobny ;] dlatego lepiej wziąć coś bardziej tłustego niż 0% ![]() a dietetyczne batoniki - nie istnieje coś takiego jeśli już to jak zrobiony w domu, a można sobie zrobić batoniki musli jeśli ktoś ma czas i chęci takie są najzdrowsze, bo przynajmniej wiadomo co jest w środku. ![]() trzymam kciuki za ważenie, myślę że będzie ok ![]() a ja czekam aż mnie ruszy do kibelka na coś większego, bo źle się czuję ;/ taka pełnaaa właśnie. :/
|
#1746 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2012-04-02 o 13:37 |
||||||
|
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
Miss bezkofeinowa jest rooibos
zazdroszczę Ci tej herbatki pic nie umierać ![]() Poćwiczyłam trochę i jem obiadek: pół woreczka kaszy gryczanej z warzywami: cebulka, czosnek, marchewka, brokuł, groszek i kukurydza. Smaczne i sycące.
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
do jutra kobietki
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już po obiadku
była szklanka kefiru, devolaille (przyprawione mięso z kuraka i w środku 3 plasterki żółtego sera - się fajnie ciągnął zero panierki) i cały talerz zielonej fasolki ![]() aj, Dziewczynki, dostanę dzisiaj moje zdjęcia z sesji zdjęciowej z listopada, więc trochę nieaktualne ale pewno wstawię na bloga. ja uwielbiam zdjęcia, a nie ma mi kto ich robić
|
#1750 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej hej Dziewczynki
![]() U mnie dziś wieje i zimno jak nie wiem jednak stwierdziłam że się nie poddaje zaczynam znowu ale do świąt to już niedaleko a tam będą takie pyszności dobrze że tylko dwa dni Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż ja nie podjadam jem co 3h ale złeee rzeczy ![]() haha ja tak samo ale na te świeta zrobię z ananasem kurczakiem gotowanym kukurydzą i kapustą pekińską ![]() Cytat:
|
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
A mnie pamiętacie Dziewczynki?
![]() Ja dziś od rana się trzymam, była owsianka z bakaliami i bananem rano, potem kanapka z razowcem i pasztetem wegetariańskim roboty rodziców, potem kefir i teraz po obiadku: pierś z kury na wodzie w przyprawach, do tego makaron razowy i uduszona cukinia z selerem naciowym. Popijam kawką z mlekiem Trzymam się!
|
|
|
|
#1752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zamierzam pić samą wodę, herbatki i tyle. no i mam BCAA (aminokwasy rozgałęzione), ale one raczej nie mają kalorii a uchronią trochę moje mięśnie przed ich stratą. kurde, właśnie teraz też powinnam je pić jak się w ogóle nie ruszam, bo jestem narażona na utratę mięśni w nodze bo przecież w ogóle nią nie ruszam owoce może mają i dużo cukru, co już wykazałyśmy, ALE tak jak też mówiłyśmy mają dużo witamin i mikroskładników niezbędnych organizmowi, dlatego też owoce sprzyjają odchudzaniu - ale w rozsądnych ilościach ![]() i tak samo, ejst przecież dieta oczyszczająca z samych owoców i warzyw - parę dni się tak je i pewnie jest jakiś spadek wagi, bo to znikome kalorie, no i na pewno jest mega oczyszczenie ale takie oczyszczenie to sobie mogę zrobić w czerwcu, lipcu jak będzie dużo owoców ![]() Cytat:
ja dzisiaj też wyjątkowo dobrze się trzymam i oby tak zostało, uda nam się osiągnąć cel do wakacji ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- a i jeszcze Smerfetko piłabym ocet jabłkowy, bo stosuje kurację octem rano i wieczorem (ale łyżka octu to 4kcal, więc myślę że 8kcal na cały dzień to i tak głodówka xD). a ten ocet też pobudza jelita i trawienie, także może by ze mnie zeszło coś na tej głodówce. to kiedy ją robimy? razem raźniej
|
|
#1753 | |||||||
|
Zadomowienie
|
...oj znam to, znam
. Teraz jeszcze opiekuję się moją Babcią - złamała rękę przed świętami..., spędzam tam pół dnia, więc ciężko może być z dietą, bo wiadomo...ale negocjujemy . Cytat:
To tymbardziej muszę kupić! ![]() U mnie tak wieje, że szok...a biegać chcę wieczorem. Zobaczymy ![]() Trochę zazdroszczę, masz towarzyszkę niedoli, i zrozumie kiedy nie chcesz czegoś zjeść... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, i oby tak dalej!Wlazłam dziś na wagę, 63,3 (przed toaletą i w 2 dniu okresu, więc myślę, że z 62 będzie, oby ). Chudnę powoli, ale mam nadzieję skutecznie ![]() Dziś pożarte: Ś: Otrębianka (z 6 łyżek otrąb, siemienia, orzechów, migdałów, słonecznika, miodu, serka homo i banana ![]() TF - 45 fire chyba będzie moim ulubionym zestawem .Bolał mnie ten kręgosłup...nie wiem czy coś sobie przeciążyłam, ale coraz mniej mi się to podoba... IIŚ: pół puszki tuńczyka WSW O: rosół z mięchem z kuraka, marchewką, makaronem (tzw. lane kluski P: serek homo z miodem, słonecznikiem, otrębami. Dojedzone 3 łyżeczki kremu czekoladowego śniadaniowego(posprzeczał am się z mamą i skusiłam się, ale nie żałuję) K: nie wiem jeszcze
|
|||||||
|
|
|
#1754 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny.
Wczoraj zgrzeszyłam piwkiem i preclem ![]() Dzisiaj jest w miarę ok, tylko czuję, że mnie choróbsko bierze... Jestem trochę słaba więc ćwiczenia sobie odpuszczam na dzisiaj. Co do tych owoców, to muszę wam powiedzieć, że doceniłam je dopiero wtedy kiedy zaczęłam się odchudzać. Wcześniej mogły dla mnie nie istnieć bo miałam 'lepsze' desekri jak np. batony itp. Dopiero teraz uświadomiłam sobie jakie to pyszne Codziennie jem minimum jedno jabłko. Banany też uwielbiam i czasem sobie na nie pozwalam
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1756 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz sobie tego nie wyobrażam, większość kolorowych napojów nawet mi nie smakuje.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
wolałabym chyba w czwartek lub piątek xD jutro muszę iść na uczelnię i w środę też, a nie chciałabym żeby mój brzuch się buntował
Cytat:
no, ale raczej rzadko, unikam słodzików w nadmiarze... ja to w ogóle od niedawna piję wode, dziwię się, że kiedyś nie byłam odwodniona, bo prawie w ogóle nic nie piłam przez cały dzień, a teraz w siebie wlewam. ;pz tym oczyszczaniem to jestem na tak ale to dogadamy szczegóły później jak już owoce przyjdą właśnie powstrzymałam się przed napadem zjadłam ten budyń z połowy saszetki z kiwi, odżywką białkową i wiórkami kokosowymi (choć to samo w sobie miało z 450kcal no ale grunt, że tylko to a nie nic więcej!
|
|
#1758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1759 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jejku, już nie mogę się doczekać truskawek, malin, czereśni, brzoskwiń i smaku letnich pomidorów Cytat:
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
ja zazwyczaj też płynę, ALE mówię STOP. jak pisałam u siebie na blogu wczoraj nie chodzi tylko o samo schudnięcie - chodzi też o utrzymanie wagi i zdrowsze, lepsze życie. przecież przeciętny człowiek, który nie jest na diecie nie ma napadów. to się zdarza głównie ludziom na diecie [o ironio].
jak się nie odchudzałam to jadłam dużo, dużo i sam syf i rzadko napychałam się do bólu brzucha, odkąd dietuję takie napady mam dużo częściej... heh, a raczej nie wynika to z braku minerałów w organizmie tylko z psychika, która odczuwa trochę pusty żołądek, mniej słodkości... trzeba zmienić nawyki, ale to długi proces, ale na szczęście też długotrwały. im wcześniej powiem sobie stop tym lepiej. czytam bloga dziewczyny, która jest pro ana i ma 26 lat. nie popieram tego co robi, zdecydowanie nie, ale jest moją motywacją bo codziennie je 600kcal i tak już przez kilka miesięcy i umie uniknąć napadów. podziwiam ją za to, że tak potrafi, ale też potępiam, bo nie tędy droga. ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- i jeszcze pytanie do dziewczyn ćwiczących TF: wystarczy jedna taśma do ćwiczeń? co w ogóle potrzeba by ćwiczyć TF oprócz taśmy? bo nie wiem co kupić!!!
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Właśnie wróciłam ze spaceru z psem, za chwile korki, później kolacja - chyba będzie sałatka z szynki, pomidorka i ogórka i moooże pójdę pobiegać, choć zimno na dworze... |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jakże można by było zapomnieć witaj:/co u Ciebie? tydzien do świąt to i mobilizacja jest oby po świętach taka była
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zrobiłam sobie twarożek z jogurtem i awokado, do tego szczypiorek i przyprawy i zjadłam z razowcem
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aga, mobilizacja po świętach będzie większa, bo będzie trzeba balast zrzucić
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Kochane
Ja też wracam na forum, do Was ![]() Jeu- zycze szybkiego powrotu do zdrowia
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj całkiem dobrze, trafił się po drodze tylko jeden suchy wafelek(taki co się do lodów dodaje). Czeka mnie jeszcze TF - przerwałam wtedy po tygodniu ćwiczeń. Taka jestem systematyczna...
|
|
|
|
|
#1767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo lubię tego zdzieraka, niby soft a on soft wcale nie jest, bo porządnie ściera Używałam tej odżywki , teraz używam diamentową i w końcu jestem zadowolona z paznokci. Cytat:
Cześć Wam ! Nie miałam dostępu przez weekend do kompa. Z dietą średnio , ćwiczeń brak nawet nie było kiedy.. Idę zaraz poćwiczyć. Nawet się nie ważę bo jestem przed @.
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Raczkowanie
|
Wzięłam parę rutinoscorbinów, wypiłam kilka ciepłych herbatek i poczułam się o wiele lepiej. W związku z tym dziś zaliczyłam :
20 minut biegania 30 min aerobiku spalającego tłuszcz 150 brzuszków i jestem niezmiernie z siebie zadowolona, bo jak na mnie to bardzo dużo ćwiczeń Dzięki ćwiczeniom czuję się o wiele lepiej. Chyba zaczynam lubić sport ![]() A na kolacje zaserwuję sobie wieśniaka z czerwoną papryką.
|
#1770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za ćwiczenia!Miałam iść biegać, ale chyba odpuszczę sobie...nie podoba mi się ten ból kręgosłupa, a wolę nie narobić sobie kłopotów...jak jutro nie przestanie boleć to będę musiała się gdzieś z tym wybrać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

ja tam wolę owoce niż warzywa i przyznam się, że jem je nie tylko do południa

).
dojadłam do niego kromkę ciemnego pieczywa z pastą rybną z łososia (kupną niestety
) i za jakieś 2,5h obiad

kiedy Ty to wypijesz 

ale do świąt to już niedaleko a tam będą takie pyszności 

, i oby tak dalej!